Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-toptalent valt wéér uit: ‘Hij zet één keer aan en raakt geblesseerd’

Laatste update:

Voor Amourricho van Axel Dongen kwam er zondag al na een kleine veertig minuten een einde aan het duel tussen Ajax en AZ. De negentienjarige vleugelspeler kent een niet al te gelukkige blessurehistorie en raakte in de 37ste minuut geblesseerd na een tackle van Yukinari Sugawara.

Van Axel Dongen, die met zijn voornaam Amourricho op het shirt speelt, sloeg zijn shirt over zijn gezicht op het moment dat hij zich realiseerde dat hij niet verder kon. Een poging om hem op te lappen haalde niets uit. Hoofdschuddend werd hij vervangen door Georges Mikautadze.

"Ik vond het echt sneu voor hem", zegt Kenneth Perez bij ESPN. "Hij heeft de hele wedstrijd een beetje meegehobbeld. Dat zet hij één keer aan en raakt hij geblesseerd." Jan Joost van Gangelen vult aan: "Ja, dat is iets wat hem veel te vaak gebeurt. Hopelijk valt het mee en kan hij snel weer aan de bak." Perez herhaalt vervolgens medelijden te hebben met het jeugdproduct van Ajax. "Het is echt sneu gewoon."

De aanvaller maakte zondag zijn basisdebuut voor Ajax 1. Dat hij bij de eerste elf terechtkwam, had te maken met de absentie van Steven Berghuis. Aanvoerder Steven Bergwijn nam de plek op het middenveld van Berghuis in, waardoor een plekje vrijkwam op de linksbuitenpositie.

Ajax-trainer Maurice Steijn gaf voor aanvang van de wedstrijd bij ESPN al aan dat Van Axel Dongen zeker niet de wedstrijd vol zou maken, gezien zijn blessurehistorie. De oefenmeester noemde het eveneens 'verantwoord' om hem te laten starten en baseerde dat op de gesprekken die hij had met de medische staf.

Van Axel Dongen heeft al meermaals lang aan de kant moeten staan. Zo liep in september 2022 een gescheurde enkelband op in het Keuken Kampioen Divisie-duel met NAC Breda. Eerder dat jaar liep hij ook al eens een enkelblessure op tijdens een training. Eerder liep hij ook blessures op aan zijn knie, hamstring en lies.

Ajax stond bij rust met 0-1 achter tegen AZ. De Amsterdammers wisten, net als de Alkmaarders, weinig te creëren in de eerste helft. Vlak voor het einde van de eerste helft was het alsnog raak voor AZ. Vangelis Pavlidis schoot onberispelijk raak. Kort voor het einde leidt AZ met 1-2 in Amsterdam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Te weinig ritme om voor 1 te spelen laat ze bij jong veel minuten maken snap steijn niet heeft mikautadze op de bank en begint met een jeugdspeler. Hij staat geen 10 punten voorsprong om te testen. Gewoon sterkste 11 opstellen dit zijn talenten die moeten rijpen niet gelijk erin zo

8 oktober 2023 om 15:49

Weet niet of je mikautadze hebt zien spelen sinds hij erin is gekomen, maar wellicht begrijp je dan dat er jeugdspelers boven hem worden verkozen. Wat een waardeloze speler is dat zeg

8 oktober 2023 om 15:58

Echt bizar hoe matig hij is/speelt. Dan maakt het niet uit of je op links, rechts, 9 of 10 staat.

8 oktober 2023 om 16:01

Moeten we niet gewoon stoppen met dit soort jongens toptalenten te noemen? Daar heeft toch echt helemaal niemand iets aan. Spelen voor Ajax maakt je geen toptalent, Ajax staat 16e en Jong Ajax staat 18e . Zo een Silvano Vos ook, wint nooit een duel , als hij de bal heeft gaat het breed of achteruit en sjokt over het veld in het tempo van een 34 jarige veteraan. Maar Ajacied en dus een toptalent , lachwekkend.

8 oktober 2023 om 16:01

Het is nu ook niet zo dat hij veel kansen krijgt en in een goed systeem speelt, alle spelers zouden in dit team verzuipen.

8 oktober 2023 om 16:10

Lewandowski. Maar de 1 nog meer dan de ander. Mikautadze doet letterlijk alles fout sinds hij erin is gekomen dan deed Axel het toch echt nog beter. Zelfs dat moment van de goal verpest ie gewoon gigantisch zonet

8 oktober 2023 om 17:07

Ja heb hen gezien maar mijn comment was in de 1e helft toen die er net in kwam. Ja hij was heel slecht ja

8 oktober 2023 om 18:38

Ja, de term top talent wordt veel te vaak gebruikt. Wel belangrijk om voor ogen te houden dat het etiket vaak van buitenaf komt. De club en supporters zijn zelf veel meer terughoudend. Nouri, later Unuvar en recent Bounida zijn vanuit Ajax wel eens zo betiteld, maar verder valt het reuze mee.

8 oktober 2023 om 16:10

Iedereen onder 24 is een talent bij ajax. Daarom spelen ze daar toch?

Steijn is een clown. Altijd maar weer een B-team opstellen, geen idee wat hij in die spelers ziet. Jammer voor die jongen persoonlijk, maar het positieve is dat Steijn mss eindelijk eens gedwongen wordt om bv. Godts op te stellen nu. Wat moet zo'n jongen nog meer doen om een eerlijke kans te krijgen?

8 oktober 2023 om 16:15

Een andere trainer hebben.

Ik voorspel voor 21:00 uur is Steijn ontslagen…
Als Almere het al beter doet.… ongeloveloos

Daar gaan we weer... Toptalent. Daar hoef je tegenwoordig niet eens meer de bal 2 keer naar dezelfde kleur te spelen. Je wordt opgesteld en dan krijg je die titel al.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren