Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Gijp vol onbegrip over keuze Ajax-staf: ‘Daar snap ik helemaal niets van’

Laatste update:

René van der Gijp heeft met verbazing gekeken naar de basiself waarmee Ajax startte tijdens de bekerblamage tegen USV Hercules (3-2 nederlaag). De Amsterdammers voerden, onder leiding van interim-trainer Michael Valkanis, liefst zes wijzigingen door ten opzichte van het gelijkspel met PEC Zwolle (2-2) afgelopen zondag. Zo kregen onder meer Tristan Gooijer, Gastón Ávila, Georges Mikautadze, Carlos Forbs en Amourrichio van Axel Dongen een kans in de basis.

De vaste gezichten van Vandaag Inside, met als tafelgast journalist Valentijn Driessen van De Telegraaf, zijn allen verbijsterd over de wanprestatie die Ajax geleverd heeft in Utrecht. “Het was wel de nummer tien uit de Derde Divsie”, reageert Driessen cynisch. “Tegen de nummer elf niet, maar door de nummer tien van de amateurs kan je natuurlijk uitgeschakeld worden. Dit is echt ongelooflijk.”

Van der Gijp stelt dat het al voor aanvang van de wedstrijd fout ging bij Ajax. De analist begreep niets van de elf namen waarmee de Amsterdammers aantraden in Stadion Galgenwaard. “Leg jij mij nou eens uit waarom je in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, morgen zijn die gasten allemaal vrij… Speel met je sterkste elftal!”

Volgens de spraakmakende analist is het vrij simpel. “Als je heel kut begint, kun je het niet meer omdraaien”, aldus Gijp. “Dan kun je het zelfs niet omdraaien door spelers erin te brengen. Begin met je sterkste elftal, zet die mensen een half uur onder druk, sta met 4-0 voor en haal er dan vier uit. Dan ben je klaar. Ik snapte daar helemaal niets van!”

Johan Derksen merkt op dat topclubs vaker dezelfde fout begaan. “Een paar jaar geleden heeft PSV dit tegen RKC gedaan, toen werden ze ook uitgeschakeld.” Volgens Van der Gijp is er een groot verschil tussen thuis- en uitwedstrijden tegen amateurs. “Thuis rol je ze altijd op, maar je gaat er al naartoe en dan heb je er gewoon geen zin in.”

Hercules
Tot slot wil Van der Gijp de amateurs van Hercules niet tekortdoen. “Het is voor die jongens heel leuk. De komende vijftig jaar gaat het over dit elftal.” Utrechter Tim Pieters werd uiteindelijk de grote held bij Hercules, daar hij met twee doelpunten een groot aandeel had in de 3-2 zege. De linksbuiten besloot ruim twee jaar geleden om zijn profcontract bij FC Utrecht in te leveren om zich te focussen op zijn studie.

Driessen geniet minder van de TOTO KNVB Beker en is van mening dat duels tussen prof- en amateurclubs nergens op slaan. “Het is wel leuk en aardig, maar waarom moeten betaalde clubs tegen amateurs spelen?” Derksen en Van der Gijp zijn het fel oneens. “Ga jij nou niet zitten mopperen. Dit is eindelijk iets dat goed gaat in Nederland!”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

als je 2-2 thuis gelijk speelt tegen PEC, mag je dan wel spreken van je sterkste 11?

22 december 2023 om 09:17

Hoe kan die Avilla prof geworden zijn zeg. Ongelofelijk dat die jongen mag voetballen voor zijn geld. Dan is er toch nog hoop voor velen onder ons.

22 december 2023 om 09:52

Forbs was echt niet HET talent bij City hoor. Die verkopen ze niet voor 15 miljoen en die laten ze echt wel al eens speelminuten maken in het eerste elftal, al is het in een bekertoernooi. Dus ik zie niet echt in hoe die voorzichtig gebracht werd?

22 december 2023 om 09:58

Trafford is een keeper uit de jeugd van City en die werd al voor meer verkocht dan Forbs. Daarnaast waren de grote talenten; Lewis, Bob en Palmer (die verkocht is voor meer dan 50mil). Forbs is gewoon een zeer goede verkoop van City die het goed deed in de jeugd, maar tekort komt voor de top.

22 december 2023 om 10:22

Die Forbs was inderdaad niet zo goed anders had hij wel minuten gemaakt in het eerste. Hij is gewoon een Daramy 2.0

22 december 2023 om 12:58

Het zijn allemaal spelers die gekocht zijn op basis van data door onze Duitse vriend. Zo zie je maar weer dat je verder moet kijken dan dat.

22 december 2023 om 13:54

@Analist1995 Ik krijg echt het gevoel dat de enige 'data' die Mislintat heeft gebruikt het aantal gescoorde goals van afgelopen seizoen is

22 december 2023 om 09:19

Je kan een mistap maken om een verlenging te spelen. Maar verliezen gaat heel ver. De reserve spelers moeten zich juist laten zien voor een trainer . Als dat niet meer kan. Wanneer moeten die dan spelen. Een keer afwachten dat er een uitvalt.hopelijk is de gifbeker nu echt leeg.

22 december 2023 om 09:24

Maar dat is nou juist het hele probleem met deze generatie, ze willen niks bewijzen.
Het ligt altijd aan de trainer dat zij niet spelen en nooit aan hun, dat ze gisteren een wanvertoning hebben getoond ligt ook niet aan hun maar aan het veld of iemand liet een scheet.

22 december 2023 om 10:23

De gifbeker is niet leeg tot dat Maduro en Bakkati verdwijnen. Geloof mij, die 2 spelen een hele grote rol.

Het is toch vrij normaal dat je in de beker tegen amateurs je reserve spelers de kans geeft. Ook deze spelers (en ook de spelers van Jong Ajax) moeten goed genoeg zijn om van een team uit de 4de klasse van Nederland te winnen. Het is niet zo dat je met een Ajax O12 op het veld stond.

22 december 2023 om 09:02

Wel in een normaal jaar, niet in een jaar dat er niks goed gaat en je basis al drama is. Dan probeer je op zoek te gaan naar vastigheid en vertrouwen

22 december 2023 om 09:14

Zelfs in een jaar dat het minder gaat moet je met je wissels (of jong Ajax) van amateurs die op meerdere niveaus lager spelen winnen. Er deden mensen mee die veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld hebben en die International zijn voor hun land.
Daarbij heb ik afgelopen weken heel vaak gelezen dat je kunt zien dat het onder van het Schip al veel beter gaat. Je kunt van Schreuder en Steijn van alles zeggen, maar je kunt je afvragen of er onder hun leiding zo'n wanprestatie neergezet is.

22 december 2023 om 09:30

@janssen
Punten zijn zoiets als zand in je ogen,
Spel is niet beter geworden onder van 't Schip, enkel het broze vertrouwen is iets opgepoetst.
Backs blijven een probleem, Sutalo blijft de meest aparte ballen inspelen, Tahirovic en Taylor komen nog steeds te kort, je buitenspelers komen nog stééds geen lantarenpaal voorbij. En alles wat daarachter zit is simpelweg niet goed genoeg. We hoeven geen wonderen te verwachten van van 't Schip zoveel is allang duidelijk, maar velen lopen nog met oogkleppen op.

22 december 2023 om 09:52

Idd. Als je ziet waar Ajax vandaan komt dit seizoen, dan begin je gewoon met je sterkste elftal. Je zorgt er gewoon voor dat je geen enkel risico neemt om uitgeschakeld te worden ook tegen amateurs. Dus idd voor vastigheid kiezen en bij 0-4 voorsprong laat je wat wisselspelers invallen. Een grote tactische fout van de Ajax staf. En uiteraard ook van de spelers die zich zeer diep moeten schamen.

22 december 2023 om 09:20

Als je team al geen vertrouwen heeft en niet ingespeeld is dan zou je zo’n wedstrijd juist positief kunnen gebruiken. Daarbij heeft Gijp gelijk, laatste wedstrijd vh jaar…. Belasting is dus geen ding. Nu ga je met een enorme kater de winterstop in…Top gemanaged!

22 december 2023 om 09:22

Niet met je eens Janssen. Dit is een heel erg slecht seizoen van Ajax, met een slechte selectie, geen automatismen en geen vertrouwen. Een amateurclub hoopt op een stunt en gaat voor de eigen zestien alles proberen dicht te houden en dan uit een counter of dood spelmoment proberen te scoren. Dan moet je als Ajax zijnde eerst proberen de wedstrijd te beslissen en dan de reserve spelers een kans geven. Zo slecht als gisteren heb ik het nog niet gezien. Hercules verdient winnaar gisteren. Degene die nu nog denken dat Taylor, Hlynsson en Tahirovic op het middenveld in de basis horen, die snappen het niet. Avila, Forbs, Mikautadze laten vertrekken samen met Martha en Salah Edinne. Berghuis mag wat mij betreft ook gelijk vertrekken. Goede speler maar niet iemand die de kar kan gaan trekken. Een nummer 6 en een rechtsbuiten halen, mogelijk ook nog de zoveelste linksback, maar dan zou je ook afscheid moeten nemen van Sosa. In ieder geval de bezem door deze selectie, niet alleen royaal maar ook snel.

22 december 2023 om 09:40

Ik ben het met je eens dat de bezem flink door de selectie moet. Echter kun je je afvragen in hoeverre je dan nog kapitaal hebt om je selectie te versterken. Want normaal gesproken zul je toch behoorlijke verliezen moeten pakken op veel spelers.

Maar ten aanzien van gisteren blijf ik erbij dat je met welke selectiespeler dan ook moet winnen van een club die op het 4de niveau van Nederland speelt. Veel spelers die erin stonden zijn international of hebben ook internationale wedstrijden gespeeld. Het mag niet zo zijn dat je deze wedstrijd verliest omdat er bepaalde wissels in stonden.

Ik heb weken gelezen dat niet Brobbey maar Akpom in de spits moest staan. Ook heb ik heel vaak gelezen dat van het Schip heel goed bezig is en dat het vertrouwen weer helemaal terug komt en dat het aan Steijn lag. Of dat mikautadze (waarschijnlijk verkeerd geschreven) een kans moet krijgen. Over al deze verhalen kun je na de laatste paar wedstrijden heel erg twijfelen.
Maar los daarvan, tegen een amateurclub dat op het 4de niveau van Nederland speelt mag je niet zo (terecht) verliezen.

22 december 2023 om 09:58

Daar mag je zeker niet tegen verliezen, maar het is wel gebeurd en nog terecht ook. Dat moet je de spelers aanrekenen, maar ik dit geval ook de technische staf. Die had niet zo moeten beginnen.

22 december 2023 om 11:55

Achteraf mag je het de staf aanrekenen, maar tegen een team uit de 4de divisie mag je zelfs met je reserves niet (zo) verliezen. Maar dat elke club zoveel kansen krijgt tegen Ajax mag je ook van het Schip behoorlijk aanrekenen.

22 december 2023 om 11:45

De laatste wedstrijd van het jaar. Gewoon een domme keuze. Helemaal in een slecht jaar als deze. 100% eens met vd Gijp.

22 december 2023 om 11:57

Een club die 10 staat in de 4de divisie van Nederland !!! Hoe erg is het bij Ajax als dure wissels en de betere talenten van Ajax (daar versta ik Martha niet onder) in combinatie met meerdere basisspelers hiervan niet kan winnen ? Ook deze basisspelers gaven gewoon niet thuis.

22 december 2023 om 12:04

Helemaal als je bedenkt dat de beker eigenlijk de enige prijs is waar ze nog voor spelen (zie ze niet ver komen in EL).

22 december 2023 om 14:24

We hadden het hier gisteren al over en ik heb je duidelijk niet kunnen overtuigen haha. Maar ik ben dit dus echt niet met je eens. 3 redenen: 1. Ja je kan met een B team aankomen maar niet zonder balans en met 5 pure aanvallers spelen zonder verdedigende middenvelder. 2. Ajax heeft al dit hele jaar geen structuur en organisatie en is uit vorm dus wisselingen voer je dan door in een team waar al geen vastigheid is waardoor reservespelers ook niet weten wat ze moeten. 3. Zelfs als je reservespelers wil opstellen moet je ze wel op hun eigen positie laten spelen, anders weet je nog niet wat ze kunnen, nu staat Akpom weer op tien, Avila op back, Taylor op zes, Hlynsson op acht, dar zijn allemaal niet hun posities. Conclusie: reservespelers opstellen kan, maar niet zo.

22 december 2023 om 14:58

Ook nu kun je me niet overtuigen.

Ten eerste zie ik de in de opstelling geen 5 pure aanvallers. Dat zou betekenen dat jij Hlynson als aanvaller ziet terwijl ik hem als middenvelder zie (heeft hij volgens mij ook vooral bij Jong Ajax gespeeld).
Tegen een middenmoter uit het 4de niveau van Nederland kun je wat mij betreft prima met de punt naar achteren spelen en zelfs zo'n wedstrijd kun je daar met een offensieve 6 spelen (PSV speelde tegen AZ met Veerman op 6, dat is veel extremer dan Taylor tegen amateurs). en dus met 2 diepe middenvelders (2 tienen) . Zeker als je ziet dat je met deze verdediging minder verdedigers hebt die vooral heel diep staan. Zeker als je ziet dat je 2 butienspelers hebt die het veld wel breed houden zou er genoeg ruimte moeten zijn voor 2 tienen.

22 december 2023 om 16:48

Ik zie Hlynsson als pure aanvaller ja. Hij kan het spel niet verdelen, hij kan niet verdedigen/duels winnen, hij kan niet omschakelen. Hij is echt op zijn best als 10 rondom de zestien. En een 10 bij Ajax is voor mij boven alles een aanvaller, zeker als die niet het spel verdeelt - wat bijvoorbeeld Eriksen ooit nog wel kon. Maar misschien klopt dat niet. Hoe dan ook: geen balans in het team, dat ben je met me eens toch? Geen 1 omschakelspeler en geen 1 speler die de organisatie op het middenveld neerzet. Veerman vind ik een betere spelverdeler dan Taylor, dus die zou ik eerder op 6 zetten. Daarnaast kunnen de middenvelders en aanvallers van PSV druk zetten zodat de verdediging ontlast wordt. Ajax kan dat niet.

Dit is waarschijnlijk gewoon de allergrootste stunt ooit in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. En daar heb je meteen de reden waarom er niet met het sterkste elftal gespeeld wordt.

Eigenlijk vond ik het nog gewoon een sterk elftal dat binnen de lijnen gezet werd (al klopte er tactisch niet veel van). Maar het is logisch dat je tegen amateurs die zelfs binnen het niveau van de amateurs maar matig zijn eens wat jonge spelers aan het eerste elftal laat ruiken of de jongens die iets minder vertrouwen hebben een kans geeft. Achteraf is het een koe in de kont kijken.

22 december 2023 om 09:19

Je weet dat als je spelers rouleert en je wint dat iedereen het een goede keuze vond, verlies je is dit het eerste waar mensen over over vallen.

22 december 2023 om 09:25

Het was ook gewoon een opstelling met rond de 80 miljoen aan aankopen in hè. Sommigen doen alsof de u-19 werd opgesteld.

22 december 2023 om 09:33

we moeten nou niet doen alsof dit een stelletje koekenbakkers waren, met deze opstelling moet je onderin/middenmoot draaien in de Eredivisie (in goede doen dan).
Maar iedereen is te veel met zichzelf bezig en vind zichzelf beter als dat hij is en gaat met een neerbuigende houding deze wedstrijd in. Tja, dan krijg je dit. Iedereen die zelf tegen een balletje heeft getrapt weet dat zodra je met een bepaalde instelling start je dit nooit meer goed krijgt.

22 december 2023 om 09:39

Het lijkt er wel op dat Van t Schip, en alleen hij, een soort van positieve invloed heeft op de kern. Wat een groot compliment is voor hem.

22 december 2023 om 09:44

Maar van het Schip brengt ajax qua vastigheid ook niet verder. Ook onder van het Schip is het een los zand. Het is dat Brobbey echter beter is gaan afwerken waardoor het beter is gaan lopen. daarbij zijn er ook wedstrijden geweest (waaronder Heerenveen) waar het nu ineens wel allemaal goed viel.

22 december 2023 om 09:46

Het is nog altijd een gatenkaas inderdaad, maar wel een ietwat gemotiveerde gatenkaas.

22 december 2023 om 10:20

Klopt, van 't Schip heeft ze iets van vertrouwen teruggegeven. Maar het spel is er niet beter op geworden en de assistenten maken het er ook niet beter.
Maar ja wie kun je nog voor deze groep zetten, wie durft hier nog zijn vingers aan te branden?

22 december 2023 om 09:33

Dit soort stinkers zullen nog wel een paar keer gaan voorkomen. De reeks die was neergezet oogde gewoon heel broos. Deels komt dat door de jeugdigheid van het team, maar als je deze wedstrijd verliest is het ook gewoon gebrek aan instelling. Schandalig resultaat meer kan je er niet van zeggen.

22 december 2023 om 09:45

Ik ben het met je eens dat het vooral een gebrek aan instelling is, maar het is ook een gebrek aan kwaliteit.

22 december 2023 om 10:27

Maar deze spelers horen toch genoeg kwaliteit te hebben om van een 3e klasser te winnen?

22 december 2023 om 10:42

Vind dat er veel te makkelijk geroepen wordt dat t aan de kwaliteit ligt. Maar deze wanvertoning draagt natuurlijk niet bij aan het beeld rond de selectie. De eigen jeugdspelers staan er wat mij betreft trouwens ook heel slecht op, dat mag toch ook wel eens gezegd worden. Los daarvan zoals StraStra ook zegt zelfs met een verdeeld jeugd team moet je hier gewoon winnen.

22 december 2023 om 11:59

@strastra,
Blijkbaar hebben ze niet genoeg kwaliteit om zonder inzet van een team dat op het 4de niveau van Nederland speelt te winnen. Of kan ook team van het Schip er helemaal niets van ?

Dat dit middenveld in een normale pot compleet zou verzuipen kan iedereen zien, maar je speelt notabene tegen studenten, administratieve medewerkers, automonteurs weet ik veel wat. Dan zou je toch met iedere 11 spelers ongeveer deze wedstrijd moeten winnen? Die mannen krijgen een miljoenensalaris, en zijn de hele dag alleen maar met 1 ding bezig.

22 december 2023 om 14:27

Maar zo werkt het toch niet. Chiellini is niet opeens een goede spits omdat hij een wereldverdediger is. Zo slecht zijn die amateurs ook niet hé. Valkanis speelde met 5 aanvallers en 1 middenvelder (dat was Taylor die helemaal niet kan spelverdelen laat staan verdedigen). Daarnaast zet hij Akpom Avila Taylor Hlynsson op rare posities en speelt hij met twee snelle buitenspelers maar zonder spits die voorzetten kan afmaken. Het was een fantasieopstelling die niks met rouleren of B team te maken had maar gewoon totaal krankzinnig was en genoeg reden zou moeten zijn voor ontslag met pek en veren.

Als je als club in deze fase zit en de beker is de kortste weg naar Europa moet je gewoon met he beste spelers spelen.
Na deze wedstrijd is het winterstop dus waarom zou je het niet doen.

Als Ajax in vorm is en in een goede flow zit dan ga je wisselen. Je komt tegen jongens te staan die voor 200% gaan en ook in het rood willen komen.

Voor mij was het misplaatste arrogantie en dat is hard afgestraft

22 december 2023 om 08:58

Je speelt met meer dan 80 miljoen aan aankopen in de basis… Dan neem je het toch echt wel serieus lijkt me.

22 december 2023 om 09:21

De genoemde 80 miljoen is wel een façade. De werkelijke waarde zal misschien de helft zijn 😂 Sven bepaalde rekende dubbele marktwaarde +25%😛

22 december 2023 om 09:28

We weten toch inmiddels wel dat die 80 miljoen helemaal niets zegt. Die Mislintat heeft gezorgd voor zo'n beetje de grootste scam in de voetballerij. Sommige van de aangekochte spelers zijn ook van amateurniveau of spelen als zodanig (zoals Forbs, Avila, Tahirovic, Sutalo en Mikautadze). De laatste tijd ging het wat beter onder Van 't Schip omdat hij veel van dit soort spelers niet meer ging opstellen. Aan de hand van de Nederlandse spelers zoals Berghuis, Van den Boomen, Brobbey, Rensch, Bergwijn aangevuld met jeugd Hato, Martha, Hlynsson, Van Axel Dongen ging het daardoor wat beter. Met alleen die spelers in de basis had het ook niet fout gegaan. Maar nu maakt die assistent weer de fout om met die Mislintat troep aan te komen. Die hele troep moet er gewoon uit in de winterstop.

22 december 2023 om 09:35

Heb je Martha zien voetballen? Heb je Taylor zien voetballen? Weer veel te makkelijk om alles op de aankopen te steken, er mist gewoon algemene kwaliteit.

22 december 2023 om 09:38

80 mil zegt juist wel wat, dat is ervaring en toekomst wat je heb betaald, beetje proberen goed te praten en nog steeds af te schuiven naar de ex TD…
Al kwam Ajax met jong Ajax aan, hadden zij tegen Hercules gewoon moeten winnen. Dat is nou eenmaal niet gebeurt. Hercules heeft goed gevoetbald en Ajax naar huis gestuurd.

22 december 2023 om 09:45

Ja taylor is ook gewoon veel te matig. Net als tahirovic. Ik heb nog nooit zo’n slechte laconieke CVM gezien.

22 december 2023 om 10:05

Nouja er is een fiks bedrag in de selectie gestoken en als dan blijkt dat geen enkele aankoop voldoet, er buitensporige bedragen zijn uitgegeven voor spelers van wie ik al op voorhand kon zeggen dat ze niet de juiste waren is het best logisch dat er als eerst zijn kant opgekeken wordt. Was het verder ook niet de taak om die duidelijke zwakke plekken te vervangen? En als je dit dan doet met een eerder al afgesteste jeugdspeler, iemand wiens kwaliteiten onbekend zijn en iemand die beweert op fdj te lijken maar in werkelijkheid hele harde voeten heeft en over 0 bravoure beschikt dan ben je inderdaad keihard gezakt voor je examen.

Tja op van Dongen en Gooijer stonden er toch genoeg basisspelers en dure aankopen in...?

Akpom, Forbs, Taylor, Sutalo, Hato, Ramaj, Hlysson etc.

Op de bank zat daarentegen zat ook niet veel beter, behalve een Brobbey die erin kwam.
Of horen, Gaaei, Tahirovic en Martha bij de sterkste 11?

22 december 2023 om 09:00

Ik kan echt als Feyenoorder genieten van Gaaei, met dit soort spelers hebben wij jaren aangekloot. Jonge gast uit het buitenland die af en toe wat laat zien maar grotendeels grote bras is. Echt onbegrijpelijk dat hij nu zoveel minuten maakt in Ajax 1 onder verschillende trainers.

22 december 2023 om 09:10

Het was ook echt onbegrijpelijk wat Ajax allemaal aan het doen is afgelopen jaren op de backs. Ze hebben meer dan 30 miljoen door de plee gespoeld op 2 jaar tijd aan linksbacks en op de rechtsback komen ze dan met een budgetoplossing als Gaaei aanzetten.

22 december 2023 om 09:22

Goed punt inderdaad. Je mist een tagliafico extreem erg. Op mijn beurt kan ik nu als Ajacied genieten van een Hartman. Die gaat voor 300% (af en toe onbehouwen maar dat ter zijde) die speelt over een paar gemakkelijk in Italië of Engeland mee. Weliswaar niet in de absolute top maar kan prima mee

22 december 2023 om 09:41

Op de lb waren de investeringen dan ook harder nodig, van daaruit stroomde niemand door terwijl rensch allicht geen topper is maar wel iemand met wie je (ook in de 1cl) prima voor de dag mee kan komen. en omtreft gaaie, ook al is het niet mijn type speler, heb je zo wel iemand die iets anders kan brengen.

22 december 2023 om 11:08

Rensch staat eigenlijk sinds zijn debuutseizoen stil in zijn ontwikkeling. Het is gewoon geen rechtsback. Juist op zijn positie was concurrentie hard nodig, maar kwamen ze aan met een gok.

Wat ik maar niet kan begrijpen is dat die Valkanis terug kan grijpen op iets wat onder Steijn al mislukte; de 10 positie invullen met een aanvaller en daarmee een middenvelder minder opstellen. Maduro durfde dat ook nog en pas onder van 't Schip werd hier vanaf gestapt met de bekende resultaten. Dan mag Valkanis (of misschien toch Maduro ??) het nog eens twee wedstrijden proberen en gaan ze weer met een aanvaller op 10 spelen. Dan ga je tegen PEC onderuit en besluit je tegen Hercules gewoon een andere aanvaller op 10 te zetten en laat je tot overmaat van ramp je aanvallend ingestelde middenvelders Taylor en Hlynsson controlerend spelen.
Dan vraag je er toch ook gewoon om.
Dan nog zou je gewoon van Hercules moeten kunnen winnen hoor, maar ik begrijp de keuzes van de staf gewoon niet. Daar start het probleem naar mijn mening.

22 december 2023 om 10:26

Valkanis doet dat omdat Maduro en Bakkati hem dat vertellen, geloof mij. De gifbeker is pas leeg als Maduro en Bakkati vertrekken. Steijn was niet de enige die schuldig was.

Valkanis heeft een brevet van onvermogen afgegeven. Wie deze man heeft horen praten voor de camera na de wedstrijd zal het toch met mij eens zijn dat die man volkomen ongeschikt is? Hoe kan het dat na alles wat er van de zomer is gebeurd er opnieuw zo’n nitwit bij deze club aan de slag kan?

Kom op zeg. Zelfs met je reserve spelers moet je als bvo club hercules van de mat af spelen. Maar ja.

Wat een onzin, al kwamen zij met jong Ajax aan, had gewoon gewonnen moeten worden Gijpie.
Waar is die lof voor de amateur club….. die tegen de grootste club van NL die afgelopen 2 jaar 200+mil heb gespendeerd heb gewonnen…

Ehmm rene. Je speelt tegen amateurs. Daar zou je normaal gesproken met je 4e elftal nog van moeten winnen.

Het is toch niet alsof ajax met een compleet B-elftal speelde? Ramaj, Gaaei, hato, Sutalo, Hlynssen, Taylor, Forbs, Apkom en de volledige 2e helft met Martha, Brobbey, en Tahirovic. Dat zijn allemaal jongens die de laatste tijd veel gespeeld hebben.

Het heerlijke van analist zijn is dat je de koe altijd in de kont mag kijken. De beste stuurlui staan aan wal en Driessen en Gijp horen dan bij de allerbeste.
Dit heeft niets maar dan ook niets met de opstelling te maken. Zelfs al had je de derde keus van Ajax opgesteld dan hadden ze nog moeten winnen. Dit heeft te maken met het totale gemis aan momentum en vertrouwen in de groep. Daarbovenop (als ik de internationale namen in de opstelling lees) zal er ook een stukje miscommunicatie een rol spelen. Kortom de uitslag is eigenlijk een (bijna logisch) gevolg van de neerwaartse spiraal waarin Ajax zich bevindt. Let wel: ik vind dit totaal niet leuk. Voor het NL voetbal is dit desastreus.

Ik begrijp gewoon niet waarom je 2 wedstrijden achter elkaar met een aanvaller op de 10 speelt. Hlynsson speelde de afgelopen weken daar heel goed, en nu opeens moest Akpom daar spelen, ook al tegen PEC. En die staat gewoon de hele wedstrijd in de spits. En dat tegen een 442 opstelling tegen PEC en Hercules, dus dat maakt je enorm kwetsbaar in de omschakeling, omdat je 2 pers. te weinig hebt op het middenveld.

Verder Martha, Gooijer, Avila hoef je dit seizoen echt niet meer op te stellen. Snapte sowieso al niet waarom weer die Martha, was tegen PEC ook al schuldig aan een tegendoelpunt, en viel echt tenenkrommend slecht in. Werd al weken geroepen hem weer naar de bank te verwijzen.

Wanneer gaat Ajax eens orde op zaken stellen flikker op met dat bestuur wat verantwoordelijk is voor die **kel van een Mislintat en deze winter door selecteren we hebben nu kunnen zien wet de reserves kunnen dit is ver onder het niveau wat bij Ajax wordt na gestreeft met 5 versterkingen die echt goed moeten zijn kan misschien het seizoen gered worden en gebruik geld wat op de bank staat want een eigen stadion wint geen wedstrijden en deze zooi al helemaal niet.

Ik wil niemand meer horen over dat de aankopen van Mislintat verkeerd gebruikt worden of dat we ze wat tijd moeten geven. Die spelers zijn echt dramatisch en voor belachelijk veel geld gekocht. Forbs heeft 0 potentie, kan geen eens een bal aannemen. Sutalo zakt door het ijs. Mikautadze kan er helemaal niks van, Avilla is de slechtste speler die ik ooit in een Ajax shirt heb gezien. Tahirovic speelt alleen maar ballen breed en terug, Gaaei heeft 0 potentie en is dramatisch. Apkom loopt af en toe met geluk een bal binnen.

Echt een schande dat die gast zo vrijuit al deze spelers kon kopen.

22 december 2023 om 10:28

Ik heb eerlijk gezegd niet echt iets negatief te zeggen over Akpom, hij doet gewoon zijn ding.

22 december 2023 om 10:32

Ik ook niet perse op hem, maar meer het aankoopbeleid. Dit is een spits die leuk is als subersub, maar past verder helemaal niet in het spel van Ajax.

22 december 2023 om 10:58

Hij past prima in het spel van Ajax, maar niet als aanvallende middenvelder, op die positie wordt hij de afgelopen 2 wedstrijden opeens opgesteld.

Hij loopt namelijk niet terug, en blijft alleen maar in de spits hangen.

22 december 2023 om 11:20

Past hij prima in het spel van Ajax? De enige kwaliteit die ik bij hem kan ontdekken is dat hij goed kan koppen en als stormram kan figureren. Brobbey vind ik veel meer dreiging van afkomen in de spits.

Waar is van 't Schip want wat er nu rond loopt met dat baartje kijkt met de minuut zuurder. Weer fout van Ajax om 't Schip vrij te geven, had hij zijn vrouw niet kunnen sturen ongelooflijk amateur gedoe.

Je kunt het eens of oneens zijn met Vd Gijp, maar deze keer vind ik hem wel in ieder geval goede argumenten aandragen. Laatste wedstrijd voor de winterstop en een mogelijkheid om de basis wat vertrouwen te geven om vervolgens bij een voorsprong 4 of 5 wissels een goede speeltijd te geven. Al met al had dit team Hercules ook gewoon moeten oprollen. Echter het is de enige reële prijs die ze kunnen winnen en een ticket naar Europees voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren