Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-toptalent Van Axel Dongen laat van zich horen na zoveelste blessure

Laatste update:

Amourricho van Axel Dongen baalt enorm van de blessure die hij zondag opliep in het competitieduel met AZ (1-2). De talentvolle vleugelaanvaller maakte zijn basisdebuut voor Ajax 1, maar viel na een kleine veertig minuten spelen geblesseerd uit na een tackle van Yukinari Sugawara. Over de ernst van zijn nieuwe blessure is op dit moment nog niets officieel naar buiten gebracht.

"Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik mij nu voel", schrijft Van Axel Dongen in een post op zijn Instagram-account. "Voor de zoveelste keer gebeurt dit nu, maar nu was het tijdens een moment waarop ik het nooit had verwacht. Een moment waar ik zo lang op heb moeten wachten en eindelijk was het zover."

"Ik startte in een bomvolle Johan Cruijff ArenA en dan is het enorm jammer dat ik er met een blessure vanaf moest", aldus de aanvaller, die nu gaat werken aan zijn herstel. "Zodat, wanneer ik terug ben, ik alles kan geven op het veld en jullie kan geven wat jullie verdienen."

"Op dit moment gaan we door een moeilijke fase. We hebben jullie nodig en dan komen we terug op het niveau waar we horen. En vergeet niet: God geeft zijn zwaarste gevechten aan zijn sterkste soldaten."

Van Axel Dongen, die met zijn voornaam Amourricho op het shirt speelt, sloeg zijn shirt over zijn gezicht op het moment dat hij zich realiseerde dat hij niet verder kon tegen AZ. Een poging om hem op te lappen haalde niets uit. Hoofdschuddend werd hij vervangen door Georges Mikautadze.

Ajax-trainer Maurice Steijn gaf voor aanvang van de wedstrijd bij ESPN al aan dat Van Axel Dongen zeker niet de wedstrijd vol zou maken, gezien zijn blessurehistorie. De oefenmeester noemde het eveneens 'verantwoord' om hem te laten starten en baseerde dat op de gesprekken die hij had met de medische staf.

Van Axel Dongen heeft al meermaals lang aan de kant moeten staan. Zo liep in september 2022 een gescheurde enkelband op in het Keuken Kampioen Divisie-duel met NAC Breda. Eerder dat jaar raakte hij ook al eens geblesseerd aan zijn enkel tijdens een training. Eerder liep hij ook blessures op aan zijn knie, hamstring en lies.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien overheen gelezen maar hoelang is die uit de running? Zag er niet ernstig uit op het eerste oog



Hier is de coach ook mede verantwoordelijk voor. Je zorgt toch dat zo'n jongen helemaal fit is en wedstrijdritme heeft. Zeker als hij al steeds sukkelt met blessures. Die moet hij bij jong Ajax op doen. En dan kan hij rustig gebracht worden bij Ajax. Maar Steijn was weer alleen bezig met zn eigen hachje en dacht eigen jeugd, eigen jeugd, eigen jeugd. Dat willen de supporters zien en dan kom ik niet op dat lijstje. Dan speel je gewoon met Mika Godts als je zonodig over de rug van je spelers dit gaat doen. Die heeft tenminste wedstrijdritme. En heeft dit seizoen al tig keer meer laten zien dan bijv een Bergwijn. Hoop dat deze jongen er weer volledig bovenop komt en dat dit niet de rest van zn carriere een ding gaat worden.

9 oktober 2023 om 14:55

Neem aan dat als het een onverantwoord risico was, Steijn van de medische staf geen groen licht gekregen had om die jongen te laten spelen toch???

9 oktober 2023 om 15:24

Misschien was het een verantwoord risico, maar moet je dat alsnog opzoeken bij een jongen met zo'n verleden? Mijn antwoord is dan "nee". Zeker niet als je met Godts iemand op de bank hebt die ongeveer hetzelfde of meer kan brengen en wel wedstrijdritme heeft/bij Jong leuke dingen laat zien.

9 oktober 2023 om 15:45

Wel erg makkelijk. Hij was fit blijkbaar. Wedstrijdritme ... het wordt er maar ingeslingerd alsof dat een enorm verschil maakt als je langdurig intensieve individuele training van de medische staf doorstaan hebt. Dat ritme doelt eigenlijk vooral op het tactische aspect. "er weer even in komen".
Alsof hij in de KKD niet een stap verkeerd kan zetten of een tackle om z'n oren kan krijgen.
Als het echt een risico was dan had hij idd Godts wel gebruikt lijkt me. Er is een medische staf die dat toch echt beter kan beoordelen.

9 oktober 2023 om 15:51

Tja....je begint zelf je pos al met "misschien"...
Wij weten het dus gewoon niet. Je kunt Steijn imo best een aantal dingen verwijten, of misschien ook niet. Maar hier heeft hij denk ik echt niets verkeerd gedaan. Weant als hij nu fit verklaard is door de medische staf, waarom is het dan een risicio om hem op te stellen? En.....zou het volgende week nog steeds een risico zijn? Of de week erna.
Waar (top)sport bedreven wordt, liggen blessures op de loer toch?

9 oktober 2023 om 15:00

Dit moet een coach aan de medische staf laten. En dat heeft ie gedaan. Je kunt veel in de schoenen van Steijn schuiven, maar dit nou weer net effe niet

9 oktober 2023 om 15:28

Iedereen kent het verleden van deze jongen. Iedereen weet dat hij nog (te) weinig heeft kunnen optrainen. Moet je het risico dan nemen met zo'n jongen? Zelfs als de medische staf groen licht geeft, zou je dit niet op moeten willen zoeken. Het is ook niet zo dat Van Axel Dongen een soort Messi is die op jonge leeftijd al zo goed is dat hij een ploeg als het huidige Ajax uit het slop had getrokken.... Met Godts had je iemand achter de hand die iets vergelijkbaars of beters kon brengen en wel klaar ervoor was.

9 oktober 2023 om 15:48

Iedereen weet het? Blijkbaar niet, want als er een groot risico op dit scenario was geweest, had de medische staf echt geen groen licht gegeven. En dan had Steijn hem ook niet opgesteld.

9 oktober 2023 om 16:27

De keuze tussen AVAD of Godts is een andere discussie dan: was AVAD fysiek klaar om te spelen.

9 oktober 2023 om 19:53

Geen zorgen. Over een paar jaar speelt hij ons naar de WK finale waarin hij helaas wel een grote kans mist op de tenen van de keeper van de tegenstander. Wel wint hij daarna de CL mede door een goal van hem in de finale, nadat hij die finale ook al eens verloren heeft door een gemiste penalty van hem. Daarna speelt hij ons eigenhandig naar een 3e plek op het volgende WK in een lichting die een stuk slechter is. Maurice Steijn is dan de bondscoach die het hele systeem op hem en Jason van Duiven afstemt. Al met al gaan we hem enorm waarderen en staat hem een internationaal grote carrière in het verschiet. Hij heet eigenlijk ook Amourricho van Arjen Robben, maar wij lezen dat verkeerd.

9 oktober 2023 om 15:01






Ik vind het prima om Steijn overal de schuld voor te geven, van de afgelopen maanden zeker. Maar dit is natuurlijk kolder wat je zegt. Hij was fit en neem aan dat de medische staf hierin ook zijn zegje heeft gedaan, dan valt het gewoon te billijken dat hij hem opstelde gisteren. Het is voor die jongen erg zuur dat hij wederom met een blessure te maken heeft. Steijn hierop verwijten is echt klinklare onzin vriend. Ben het er wel eens dat Godts had moeten spelen, maar dat is meer dat ik zelf vind dat Godts meer talent heeft en ook in mijn optiek verder is dan Amourricho .

Hopelijk komt hij er snel weer bovenop, is hem erg gegund.







9 oktober 2023 om 15:04

Wat doorzichtig weer, soccerfan. Geen gelegenheid om de trainer de schuld te geven. Zit het je mog steeds dwars dat hij mede verantwoordelijk is voor het ontslag van je held?

De trainer zal hem echt niet laten spelen als hij niet fit is verklaard door de medische staf

9 oktober 2023 om 15:15

Volgens mij was hij al tegen Mislintat gekeerd. Dus zijn reactie komt in ieder geval niet daaruit voort. Ik denk meer de frustratie zelf van het huidige Ajax en dat Steijn niet in staat is om iets stabiels neer te zetten. Ja Steijn heeft echt een verschrikkelijke selectie gekregen van Mislintat maar toch is Steijn verantwoordelijk om enigszins aanknopingspunten te vinden en die zie ik zelf ook nog niet terug. Je kan echt wel wat compacter gaan spelen bijvoorbeeld. Ook met middelmatige spelers van Mislintat.

9 oktober 2023 om 15:23



@wok666.......dit vind ik dan ook weer zoiets. Als je had opgelet had je mij duidelijk meerdere keren zien zeggen dat Mislintat weg moest nadat er van alles bekend werd over de gang van zaken. Kap er dan eens mee hem een held voor mij te noemen want dat is hij niet! Je zit nu dingen er bij te halen die er niets mee te maken hebben. Sven is weg. Die heeft niets met dit hele verhaal te maken. En Steijn wist van het blessureverleden van die jongen en stelt hem dan toch op terwijl hij niet eens bij Jong regelmatig zn minuten op doet. Je moet voorzichtig zijn met dit soort gevallen. Wat de medische staf ook zegt. Die mensen kunnen er ook eens naast zitten. Plus die jongen zelf wil natuurlijk dolgraag. Hij had gewoon met Godts moeten starten. Heel simpel.

9 oktober 2023 om 15:31

Ik zie je anders consequent op elk ajax-topic alles en iedereen de schuld geven, behalve de nieuwe aankopen “in een beter draaiend team zullen ze veel beter spelen”. Je wekt zelf de schijn dus moet je niet verontwaardigd reageren als iemand daar conclusies uit trekt.

9 oktober 2023 om 15:55

"als je had opgelet had je mij duidelijk meerdere keren zien zeggen dat Mislintat weg moest nadat er van alles bekend werd over de gang van zaken. Kap er dan eens mee hem een held voor mij te noemen want dat is hij niet! "

1. Alleen vanwege de gang van zaken? Niet vanwege de pure middelmaat die hij de Arena ingeloodst heeft?
2. Je komt iets minder over als een fanboy, als je profiel foto niet zo verdomd veel op jouw grote held leek

"je moet voorzichtig zijn met dit soort gevallen. Wat de medische staf ook zegt. Die mensen kunnen er ook eens naast zitten."

Als je al niet meer van de expertise van je medische staf uit kunt gaan, is de crisis in Amsterdam nog erger dan ik dacht.

9 oktober 2023 om 21:17

Soccerfan
Hij dus wel in de KKD spelen maar niet in de ED ? Wat is het verschil?

9 oktober 2023 om 15:24

Zo kan je alles wel op het conto van Steijn schuiven haha, wat een onzin zeg.

Als de medische staf groen licht geeft dan kan de trainer hem toch gewoon opstellen?

9 oktober 2023 om 16:05

Hij heeft toch gelijk.

1) die jongen was heel lang geblesseerd en had pas 27 min ofzo bij JAJ gespeeld. Waarom dan meenemen voor zo een zware wedstrijd en laten starten? Godts heeft toch meer recht.

2) Steijn gaf zelf aan dat die jongen nog niet fit is:. "Ajax-trainer Maurice Steijn gaf voor aanvang van de wedstrijd bij ESPN al aan dat Van Axel Dongen zeker niet de wedstrijd vol zou maken, gezien zijn blessurehistorie. "

Punt 2 kan je toch gewoon op het conto van Steijn schuiven. Kom op man, die jongen was er nog lang niet klaar voor. Echt nog niet. Had die jongen lekker bij Jong gelaten en rustig werken aan fitheid en sterker worden.

Steijn is zo hard bezig met goodwill kweken bij de fans en gooit wat talenten erin.

Middenveld is een gatenkaas. Waarom koos hij niet Bergwijn gewoon linksbuiten houden en Taylor op 10. Zet je vd Boomen samen met Vos controlerend.

En wil je perse talent brengen, had dan Misehouy gebracht die goed doet. Of Godts

9 oktober 2023 om 19:49

@Soccerfan_1. Jij bent ook helemaal pro Mislintat, dus echt serieus kunnen we je niet nemen. Daarnaast heeft de medische staf groen licht gegeven en verdiend deze jongen gewoon een kans. Dat het zo afloopt is inderdaad zuur, maar daar kan Steijn weinig aan doen lijkt me.

Zuur dat deze jongen steeds van de ene blessure in de andere valt. Hopelijk is het nog door jeugdigheiden gaat die als die ouder is minder last krijgen van blessures. Overigens bijzonder dat de scheidsrechter hier niet op ingreep evenals bij de situatie van Rensch, je kan zomaar ernstig geblesseerd raken door zulke acties.

AZ was die eerste helft wel behoorlijk aan het schoppen. Zowel Rensch als deze jongen uit de wedstrijd geschopt.

Vreemd vooral dat voor die actie op Rensch geen kaart werd gegeven.

9 oktober 2023 om 16:46

Precies. Kan me herinneren dat de wit in bij AZ - Ajax met een veel te hoge knie in kwam vliegen en ook iemand ernstig kon blesseren

9 oktober 2023 om 18:47

Tegen Ajax gaat de Wit altijd als een dolle stier tekeer, je kon hierop wachten..

Heel erg jammer voor die jongen. Is in potentie een goede speler maar staat nu stil in zijn ontwikkeling door die vervelende blessures. Aan de andere kant vond ik het ook raar dat Steijn voor hem koos ipv Godts aangezien die veel meer wedstrijdritme heeft.

Heel jammer dat van Axel Dongen blessuregevoelig is. Maakte twee jaar terug onder ten Hag zijn debuut in Ajax 1 en heeft ook zeker potentie. Deed het toen goed in de Youth League bij onder 18, in de KKD maakte hij een prima indruk bij Jong Ajax en toen in dat seizoen vlak voor en na de winterstop kreeg hij hier en daar wat invalbeurten van ten Hag in de Eredivisie en KNVB Beker.

Sindsdien helaas stil komen te staan wegens blessureleed. Jammer, heeft sindsdien veel (langdurige) blessures gehad. Ik hoop dat hij weer eens langere tijd fit kan blijven zodra hij weer fit is, maar misschien dat hij bijvoorbeeld volgend seizoen eventueel verhuurd kan worden. Hij is anderhalve week geleden 19 geworden en was net 2 maanden 17 toen hij zijn debuut maakte in Ajax 1. Hij heeft ook nog een contract tot medio 2027, ik zou hem dan verhuren in de hoop dat hij daar fit kan blijven en zich kan ontwikkelen.

Heel jammer. Hopelijk is hij snel weer fit. Vind het een talentvolle jongen. Samen met Godts toch wel erg talentvolle jonge spelers.

9 oktober 2023 om 21:18

Het is voor hem te hopen dat hij ooit weer eens echt fit wordt. Het is alleen de vraag of dat ooit gebeurd, zijn lichaam lijkt het niet aan te kunnen

11 oktober 2023 om 09:40

Klopt inderdaad. Ik hoop dat hij het gewoon eens vol kan houden. Talent, het koppie en werklust heeft hij.

Mits hij fit blijft/kan worden, zie ik hem nog wel slagen in Ajax 1. Heerlijk talent.

Ik snap zijn basisplaats ook gewoon niet. Steijn gaf al aan dat hij sowieso geen 90 minuten kon spelen. Dus je was al verplicht een wissel hieraan kwijt. Daarnaast moet Bergwijn voor hem wijken naar de 10 positie. Voor een 10 had je bijvoorbeeld Branco erin kunnen zetten en Taylor dan op 10 (hoeft hij helemaal niet te verdedigen). Daarnaast had je Mikautadze kunnen opstellen (nog niet wetende hoe slecht zijn invalbeurt zou zijn).

Opmerkelijk bij deze actie en die van de Wit op rensch : niet eens geel voor twee serieuze overtredingen! Spelers moeten ook daarna het veld verlaten het lijkt wel dat wanneer je als Ajax underperformed je vogelvrij verklaard bent.. ook in de hoek van het strafschopgebied die tik die wordt uitgedeeld begin tweede helft is een doodsimpele penalty die jongen mist volledig de bal! Van Axel Dongen gaat er wel komen ben ik van overtuigd maar scheidsrechters moeten wel bescherming op dit soort overtredingen die echt onbesuisd waren en als bewust gevaarlijk spel kunnen worden uitgelegd bestraffen.

Erg voor hem natuurlijk. Hopelijk hersteld hij snel. Hij heeft gelijk gespeeld (de stand was toen toch
nog 0 - 0?)
Kaplan is nu al meer dan 1 jaar geblesseerd. Alleen de dood duurt langer
Wat is de reden hiervan? Slechte medische zorg of ...........

9 oktober 2023 om 15:50



Kaplan heeft een scheur in de kniebanden opgelopen en is destijd daar aan geopereerd. Was overigens dat hij eerder aan dezelfde knie ook al geblesseerd was geraakt. Hij had dus een zeer ernstinge knieblessure dat vergt bij voetballers nu eenmaal veel tijd om daarvan weer te herstellen. Hij is inmiddels weer in training (individueel) maar begrijpelijk dus de lengte van de blessure is best logisch te verklaren.

9 oktober 2023 om 15:51

Kaplan is bijna terug na meerdere terugvallen in de revalidatie, maar daar hoef je natuurlijk de eerste 3+ maanden ook niets van te verwachten totdat hij wedstrijdfit is.

9 oktober 2023 om 17:02

Het waren eigenlijk 2 blessures. Hij was net hersteld van zijn eerste knie blessure trainde weer, deed ook mee in een paar oefen potjes en (voor wat het waard is) Schreuder was daar heel positief over. Maar toen scheurde hij op de training zijn kruisband af, ergens in December vorig jaar. Daar staat 9-12 maanden aan revalidatie voor. Tot nu toe hoor ik nog steeds verhalen dat hij eind Oktober weer fit zou moeten zijn, dus dan valt het gewoon binnen de tijd die daar voor staat. Een enkele kaar gaat het geforceerd sneller, zoals bij Depay, al kun je je achteraf vaak best afvragen of dat verstandig was (overigens denk ik dat als je een voetballer vooraf de keuze geeft van misschien een WK of EK halen met het risico dat je vervolgens je carriere in kort of schade toe brengt dat er meer zijn die dat risico willen nemen)

9 oktober 2023 om 18:10

De verwachting was dat Kaplan pas tegen het einde van de eerste seizoenshelft fit zou zijn.

Dat is toch ook echt zwaar klote voor die jongen. Bulkt van het talent en loopt helaas constant tegen die blessures aan. Hij oogde echt sterk en fit. Hoop zo dat het allemaal meevalt voor hem. In potentie een van de allerbeste die er op dit moment rondloopt in Amsterdam

Ik snap ook niet dat hij gelijk bij Ajax 1 aansluit, hij is talentvol maar je moet echt enorm voorzichtig met hem zijn en zelfs dan heb je geen garanties. Had hem toch gewoon langzaam opgetraind in Jong dit seizoen om hem is voor lange tijd fit te houden en sterker te maken ipv een jonge gast zichzelf compleet voorbij te laten lopen in een niet draaiend elftal.

Bomvol? Hoop verkleed als leeg stoeltje dan

9 oktober 2023 om 17:48

Andere wedstrijd gekeken zeker. Ik was er bij, het stadion zat vol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren