Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax moet verder: ‘We zullen niet huilen om Frenkie en Matthijs’

Laatste update:

Het is op dit moment nog niet geheel duidelijk met welke selectie Ajax aan het nieuwe seizoen zal beginnen. De Amsterdammers namen deze zomer reeds afscheid van Frenkie de Jong, Daley Sinkgraven, Václav Cerný en Kostas Lamprou, terwijl ook Matthijs de Ligt de Johan Cruijff ArenA spoedig lijkt te gaan verlaten. Dusan Tadic lijkt Ajax wél trouw te blijven en is vol vertrouwen dat de ploeg van trainer Erik ten Hag ook komend seizoen zonder onder anderen De Jong en De Ligt potten kan breken.

De Jong en De Ligt waren vorig seizoen doorslaggevend in het succes van Ajax, dat nationaal de dubbel won en in de Champions League tot de halve finales reikte. Tadic vindt het niet verwonderlijk dat Ajax de twee supertalenten deze zomer zag vertrekken naar respectievelijk Barcelona en hoogstwaarschijnlijk Juventus. "Dat moeten we accepteren. Maar Frenkie en Matthijs waren ongelooflijk, uniek en ze behoren tot de beste spelers op hun positie. Ze waren heel belangrijk voor dit team en het was fantastisch om met hen samen te spelen", vertelt hij aan Voetbal International.

Tadic tekende onlangs een nieuw contract met Ajax dat hem als voetballer tot de zomer van 2023 aan de club bindt. Daarna zal hij zich in Amsterdam gaan storten op het trainersvak. De ervaren aanvaller verwacht dat Ajax het vertrek van De Jong en De Ligt zal kunnen opvangen, onder meer doordat men met Quincy Promes, Razvan Marin en Lisandro Martínez al flink heeft ingekocht. "We zullen ze missen, maar we zullen niet huilen om Frenkie en Matthijs. Het zal moeilijk zijn komend seizoen aan alle verwachtingen te voldoen, maar ik denk dat het ook met de nieuwe spelers wel mogelijk is. Ajax heeft de filosofie en speelwijze namelijk als houvast", stelt de aanvaller.

Met een verdere leegloop bij Ajax houdt Tadic zich naar eigen zeggen niet bezig. Onder meer Hakim Ziyech en David Neres werden al veelvuldig in verband gebracht met een zomers vertrek. "Ik hoef niet met deze jongens te praten om ze hier te houden. Ik geloof er ook niet in dat druk zetten helpt. Ze moeten blij zijn bij Ajax en trots zijn dat ze dit shirt mogen dragen. Ik weet wel zeker dat de club goede vervangers aantrekt als er toch nog iemand vertrekt. Ik geloof in het project van de club: de leiding wil dat Ajax ieder jaar sterker wordt en dat de club zal domineren. Dat past precies bij mijn eigen ambities", besluit Tadic.

Welke speler zal het moeilijkst op te vangen zijn voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou Dusan als fan huil ik wel.. Zulke jongens ga je de komende 5-10 jaar niet meer zien.
Ben blij om te lezen hoe trots deze man is om Ajacied te zijn

16 juli 2019 om 18:27

Maak daar maar 20 a 25 jaar van en al helemaal dat zoon jongens tegelijk door breken.

16 juli 2019 om 18:30

Niet huilen jongen, eet je pizza! Omdat het maar eens per 5 a 10 jaar voorkomt is juist de glans zo mooi! Als dit de standaard zou zijn, is het minder spectaculair..

16 juli 2019 om 18:54

Van mij mogen ze met bosjes uit de grond komen bij elke club in Nederland. Oranje kan nog wel een aantal toptalenten gebruiken in plaats van de middelmaat die 'we' nog te veel moeten selecteren.

16 juli 2019 om 20:41

Ik vind niet dat Ajax moet gaan lopen wachten totdat er over 25 jaar weer een paar gouden talenten doorkomen.
Ajax is nu rijker dan ooit, waarom daar dan niet meer gebruik van maken en pareltjes ergens anders vandaan kopen? In de jeugdopleiding van Lyon en Anderlecht bijvoorbeeld lopen interessante pareltjes. Ook kan Ajax spelers met kwaliteit inkopen die de selectie flink versterken zoals bijvoorbeeld Propper, Pavon, Moise Kean, enzovoorts.
Dat wachten totdat er weer een nieuwe gouden generatie aankomt is niet meer van deze tijd.
Van de volgende aankomende eigen talenten zoals Schuurs, Botman, Ekkelenkamp, De Wit, Eiting, Lang wordt ik niet enthousiast van.

16 juli 2019 om 21:43

@Dominique, ik vraag me wel eens af if jij überhaupt weet wat Ajax wel en niet doet. Lijkt er wel op of jij iedereen wil kopen. Ajax scout al jaren heel breed en vult aan waar nodig vanuit elke verdieping. Of ben je vergeten waar Frenkie vandaan komt. Of heb je gemist dat er weer een discussie was dat Ajax alle jeugdteams leeg koopt if heb je de aankopen van Sanchez, Neres, Onana, Nico, Tadic etc gemist?? Als er een club is die niet wacht is het Ajax wel. Als jij denkt met een lijstje van spelers te kunnen komen en verwacht dat Ajax die gaat halen ben je niet helemaal lekker. Ik zou Ajax eens wat beter gaan volgen. Zitten genoeg pareltjes in de onder en boven bouw bij Ajax. Daarnaast is dat geen garantie want de bergkampjes van deze wereld waren in de jeugd juist niet de pareltjes maar braken kater wat onverwacht door en de Cerny’s van deze wereld blijken wat tegen te vallen.

16 juli 2019 om 22:03

Dominique, je komt elke keer weer met absurde voorstellen. Vertonghen komt komend seizoen nog niet. Dat heeft hij al gezegd. Moise Kean zal zeer zeker niet komen. Propper zou zeker een toevoeging zijn, maar het middenveld is propvol. Bovendien zal de jeugdopleiding altijd de belangrijkste ader voor Ajax zijn.

16 juli 2019 om 22:11

.
Met Onana, Nico, Blind, Neres, Ziyech en Neres ben ik uitermate content mee en is ook een bewijs dat je fenomenale kwaliteit van buitenaf kunt inkopen.
Spelers als Propper, Kean, Pavon zouden ook tot die categorie spelers kunnen behoren.

Tja die zullen niet op te vangen zijn Internationaal gezien. Nationaal moet je ook kampioen kunnen worden met Alvarez en Marin. Ik denk dat Ajax in de breedte iets sterker is dan vorig seizoen, mochten zowel Ziyech als Neres blijven. Ajax lijkt me de absolute topfavoriet, zeker gezien de huidige selectie van PSV. En dan met name de verdediging.

Deze 'dode mus' laat ik even aan mij voorbij gaan.

Ajax heeft nog steeds ruimschoots de beste selectie in de ED.

16 juli 2019 om 18:39

Ben benieuwd wie de kopduels gaan winnen nu, Blind niet met zijn 1.80.

16 juli 2019 om 18:43

Indien Alvarez aangetrokken wordt, wat zeer aannemelijk is, zal hij degene moeten zijn. Is tussen de 1.85 en 1.87 en kan, van wat ik heb gehoord, aardig goed springen.

16 juli 2019 om 18:43

Schuurs anders wel met zijn 1.93 en Alvarez is sterk in de licht.

16 juli 2019 om 18:53

Waarom zeg je dan niet gewoon dat hij 1.86 is? 😉 Ik ben benieuwd hoe goed Alvarez daadwerkelijk is. De Ligt vervangen zal een hele opgave zijn.

16 juli 2019 om 19:19

Ik heb ook uiteenlopende verhalen gehoord; de een zegt 1.85, de ander 1.86 en weer een ander 1.87. Ik denk dat hij het zo bedoelt, haha

16 juli 2019 om 18:52

Wellicht gaat dit meer om Europa aangezien Ajax in de Eredivisie altijd wel potten breekt. Ze worden minimaal tweede en waarschijnlijk 'gewoon' eerste. Verder blijft het allemaal sowieso gissen, aangezien de transferperiode nog lang duurt en er vast nog wel clubs concreet zullen worden voor een paar Ajacieden.

16 juli 2019 om 20:39

@pietvan School

ze zijn niet gek, ze zijn een vliegtuig

" Dusan Tadic lijkt Ajax wél trouw te blijven "

Lol. Heeft net tot 2026 bijgetekend.

16 juli 2019 om 20:22

Dus? Betekend dat veel tegenwoordig? Griezmann had ook niet zo lang geleden getekend tot 2023

17 juli 2019 om 10:47

Csroma

"dus? Betekend dat veel tegenwoordig? Griezmann had ook niet zo lang geleden getekend tot 2023"

In de tekst staat dat Tadic Ajax "lijkt" trouw te blijven. Als je tot 2026 bijtekent, betekent dat niets anders dan dat je de club trouw blijft. Griezman met Tadic vergelijken is appels met peren vergelijken omdat Griezman in de kracht van zijn leven verkeert en Tadic in de herfst van zijn carriere. Dan heb je natuurlijk een andere carrièreplanning. Bovendien gaat het over dit seizoen.

Ik weet nog toen ik als kind Ajax volgde ik het altijd dramatisch vond, dan kreeg je te horen op het journaal dat Zlatan twee dagen voor de transferwindow was verkocht. Of je zat in Frankrijk en las in een Telegraaf dat Sneijder alsnog ging. Toen leek het telkens rampzalig, maar als je wat ouder wordt begin je het patroon te zien: dit gebeurd bijna ieder seizoen.

Vorig seizoen was het Kluivert, het jaar ervoor waren het Sanchez en Klaassen, daarvoor waren het Milik en Cillessen en zo kunnen we terug gaan tot eind jaren 90. Het is de realiteit van de positie waarin Ajax zich als club in bevind en daar kunnen we als achterban prima mee omgaan. Niet dat het atlijd even leuk is of dat we het soms niet graag wat anders zouden zien, maar het is wat het is. Spelers komen (of uit de jeugd of via een transfer) en vertrekken meestal enkele jaren later. En dan staan er weer nieuwe spelers op.

We hebben als supporters ontzettend veel zin in aankomend seizoen en ik denk dat er ook best wel wat vertrouwen is. Vorig jaar kopieren gaat heel lastig worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we goede papieren hebben een heel eind te komen.

17 juli 2019 om 09:01

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik dat ook heel erg had met Sneijder en Zlatan (zeker met de YouTube filmpje voorzien van "Time to say goodbye". Maar daarna nooit meer zo heb gehad. Of dat alleen met ouder worden te maken heeft vraag ik me af

“het zal moeilijk zijn komend seizoen aan alle verwachtingen te voldoen”, welke verwachtingen dan? Kampioen worden en een bekertje winnen, die prijzen heb je al zowat gekocht.

De derde potentiële verwachting zou kunnen zijn dat je laatste 4 van CL weer haalt? Dat noem ik geen verwachting.

Natuurlijk is het jammer dat De Ligt en De Jong weg zijn. Ondanks dat heeft Ajax goed ingekocht en ook zonder die 2 een selectie waarmee je kampioen kan/moet worden. Als supporter heb ik ook niet zo'n hele uitzonderlijke verwachting voor komend seizoen. Ik vind dat wel dat ze kampioen moeten worden, CL halen en min. 3 worden in de poule. Dat lijken me toch redelijke verwachtingen, alles meer dan dat is natuurlijk mooi meegenomen. Ik denk dat er vele andere supporters er ook zo over denken.

Ach. In de Eredivisie hoef je je geen zorgen meer te maken. Je zit in zo'n luxepositie en bent eigenlijk alleen nog afhankelijk van het falen van PSV of je ongeslagen kampioen zal worden of niet.

Ik denk Matthijs de Ligt het grootste verlies is. Wat een beest was dat achterin en bij corners een wapen.
Marin is een ander type dan Frenkie de Jong, maar heb veel vertrouwen in hem. Wat Alvarez, Martinez en Schuurs kunnen doen om De Ligt te vervangen moeten we nog even af zien te wachten. Ajax heel genoeg geld en kan op ieder vertrek anticiperen. Toch hoop ik dat vooral Ziyech blijft. Die brengt zoveel creativiteit met zich mee. Volgende week wordt bekend tegen wie Ajax het op neemt in de 3e voorronde Champions league. Ik verwacht op papier een gunstige tegenstander.

17 juli 2019 om 11:37

Martinez kan eventueel ook centraal staan.

Zowel de Ligt als de Jong natuurlijk een groot verlies, maar bij de pakken neerzitten is niet zinvol. Mooi is wel dat Ajax de selectie al redelijk op orde heeft voor verstrijken van de transfermarkt. In het verleden moesten noodaankopen op de laatste dag gedaan worden, omdat de sterspeler(s) op het laatste moment werden weggekocht. Met als gevolg dat Voorronde europacup niet doorstaan werd en de eerste weken ED weer gezocht moest worden naar het juiste team. Nu staat Ajax er beter voor en kunnen ze met een ingespeeld team aan de voorronde beginnen.
Alle nieuwe spelers zijn uiteraard geen de Ligt of de Jong, missen kwaliteiten die voornoemde spelers wel hadden, maar brengen weer andere kwaliteiten terug in het team. Het hoeft daarmee niet noodzakelijkerwijs minder te worden, wel anders.

Geef Tadic wel gelijk. Tuurlijk fantastische spelers, die dankzij hun transfers Ajax de ruimte biedt flink in de breedte te kunnen investeren. De puntjes nog op de 'i', en met voormalig rechtsback Alvares moet dat allemaal vorm gaan krijgen, wel een puzzel voor Ten Hag als Neres 'gewoon blijft'. In mijn optiek is Ajax zeker niet zwakker dan vorig jaar, het is meer dat het 'CL-plebs' meer ingespeeld is op het fenomeen Ajax. Ik zie ze in 19/20 de EL-finale winnen, hopelijk met Dolberg on fire en opkomende talenten als Schuurs en Dest.....

Wat een sensatiestuk weer. Lijkt hier de Telegraaf weer. “Tadic lijkt Ajax wel trouw te blijven.” Die man heeft net getekend tot 2026, waarbij hij ook als trainer al doorgaat. En “frenkie en De Ligt waren doorslaggevend”. Nee, dat waren ze niet Het team dat er stond was doorslaggevend, niet 2 individuen. Tuurlijk hadden ze een enorme inbreng en waren ze super belangrijk. Maar dat was Onana ook, Neres ook, Tadic ook, Huntelaar ook. Etc etc.

Komend seizoen zal minder worden zonder de Ligt, ook aanvallend zonder de Ligt...
Nog steeds de beste selectie vanaf het middenveld maar achterin zal het een stuk minder zijn.
Wbt opbouw en verdedigen gaat dit denk ik veel punten kosten zonder Frenkie die altijd aanspreekbaar was en het ritme bepaalde.
Kampioen ik denk het wel, in Europa kansloos

16 juli 2019 om 21:48

Aanspeelbaar ipv aanspreekbaar haha die ... spellingscontrole

16 juli 2019 om 22:20

Waarom denk je dat het veel punten gaat kosten? Ajax heeft dit jaar inderdaad weinig verliespunten gekend, maar ik verwacht niet dat het er volgend jaar veel meer zullen worden dan dit seizoen. Daar is de selectie van Ajax simpelweg gewoon veel te sterk voor. Ik kan me dus niet voorstellen dat het gemis van Frenkie ons veel punten zal kosten.

Het is en blijft frustrerend dat we spelers niet langer kunnen vasthouden, maar ik heb alle vertrouwen in het aankomende seizoen. Waarbij ik opnieuw Europees stunten niet compleet uitsluit, Ajax heeft binnen zeer korte tijd 2x Europees verrast wat volgens velen voor onmogelijk werd beschouwd. Buiten deze twee goede prestaties zat Ajax de laatste jaren elke keer dat ze in de Champions League speelde dichtbij de tweede plek in de poulefase. Uiteindelijk werden we steeds derde, maar dat was volgens mij nooit met een groot punten verschil met de nummer twee, wat we toen nodig hadden was beetje meer stabiliteit/continuã¯teit.

Tel daarbij op dat Ajax door de jaren heen met enige regelmaat altijd wel veraste tegen een (veel) beter geachte tegenstander, wat naar mijn mening o.a. komt door de speelstijl van Ajax waartegen clubs niet gewend zijn te spelen en Ajax dus verassend voor de dag kan komen. Ik geloof er nog wel in dat Ajax Europees nog wel leuke dingen kan laten zien, en hopelijk staan de sterren ons dan gunstig om het karwei dan wel af te maken. ik kijk in ieder geval uit naar aankomend seizoen

Toch een traantje gelaten moet ik eerlijk bekennen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren