Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax lijkt alsnog te moeten vrezen voor laat vertrek van smaakmaker Antony

Laatste update:

Manchester United lijkt zich daadwerkelijk opnieuw te gaan melden voor Antony, zo bevestigt transfermarktexpert Fabrizio Romano donderdagochtend vroeg. Woensdagavond kwam Sky Sports al met de primeur dat the Red Devils in de laatste weken van augustus ver willen gaan voor de komst van de 22-jarige Braziliaan. Romano meldt wel dat het sluiten van een deal met Ajax een lastige zaak lijkt, waardoor United zich ook oriënteert op goedkopere alternatieven.

De naam van Antony viel sinds de komst van Erik ten Hag naar United al regelmatig in Manchester. Ajax zou in de afgelopen maanden al een bod op de buitenspeler van tussen de zestig en tachtig miljoen euro hebben afgeslagen. Eerder werd gesproken over een vraagprijs van tachtig miljoen euro, maar inmiddels zouden de Amsterdammers mikken op meer dan honderd miljoen euro. Dat maakt de deal volgens Romano gecompliceerd.

De Italiaanse journalist meldt dat Ten Hag met onder meer Cody Gakpo ook goedkopere opties op zijn lijstje heeft, al lijkt PSV ook niet happig te zijn op een vertrek van de Eindhovense buitenspeler. Daarnaast zou United denken aan het huren van Christian Pulisic van Chelsea. Een huur van de Amerikaan, die sinds 2019 voor Chelsea speelt, hangt af van Todd Boehly. Het is niet zeker of de eigenaar van de Londense club bereid is om een van de concurrenten te versterken.

United wordt de afgelopen dagen sowieso al steeds heviger in verband gebracht met flink wat transfergeweld. Woensdag kwam het Spaanse AS met het nieuws dat de Engelsen maar liefst 130 miljoen euro zouden hebben geboden op João Félix. Dat megabod werd volgens de Spaanse sportkrant resoluut van tafel geveegd. Atlético Madrid zou daarbij hebben gewezen op een clausule in het contract van Félix, waarin staat dat hij voor 350 miljoen euro mag vertrekken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat mij betreft zou Ajax dit alleen moeten doen bij een extreem hoog bod, en als ze dan kunnen doorschakelen naar Ziyech zou het nog niet eens zo slecht uitpakken ook niet. Maar gelet op de eerder genoemde bedragen die Ajax wilde hebben, lijkt het me niet dat ze Antony verkopen onder de 80 miljoen.

18 augustus 2022 om 07:51

Extreem hoog voor deze jongen zou 60 miljoen zijn

18 augustus 2022 om 07:53

Neem jij altijd genoegen met minder?

18 augustus 2022 om 07:58

Gelukkig bepaal jij de transferwaardes van Ajax niet. De NL clubs lijken meer een voorbeeld te nemen aan ondere andere clubs als Benfica en Porto. Die verkopen hun talenten ook voor enkel de hoofdprijs, kijk naar bijv een Joao Felix voor 125 miljoen. Dat was ook absurd, gezien wat hij tot op dat moment gepresteerd had, en het werd alsnog gewoon betaald. Niks mis mee als Ajax minimaal 80 miljoen wil hebben, zeker in de laatste 2 weken van de transfermarkt.

18 augustus 2022 om 08:00

Bedoelde meer vanaf het punt van manu. Dat ajax dit vraagt prima, lijkt me dat ze daarmee willen aangeven dat anthony niet te koop is

18 augustus 2022 om 08:04

Met 60 miljoen hou je het niet tegen. 100 komt meer in de richting.

18 augustus 2022 om 08:21

@jaakke,

Gelukkig gaat hij voor 60 miljoen niet de deur uit, dat word minimaal 80 miljoen + bonussen of een hoger vast bedrag. Ajax kijkt niet alleen naar de directe opbrengsten maar ook naar de indirecte opbrengsten.

Antony loopt afgelopen seizoen in alle competities gewoon op 1 g/a per 115 minuten, dat is redelijk dicht bij een 1 op 1 verhouding per wedstrijd. Je levert daarmee de bijdrage aan 30-40 goals in op jaar basis. En die goals zijn beslissend in de champions league en eredivisie.

PSV heeft zich goed versterkt, en een Ajax zonder Antony kan zomaar eens naast een titel grijpen. Een titel staat voor 40-50 miljoen aan CL inkomsten. Laat staan de bijdrage die Antony in de CL zelf levert dit jaar. 1,6 miljoen per overwinning van ene wedstrijd, KO fase bereiken is 16+ miljoen in het laatje etc.

Antony kan zomaar een verschil van 50-60 miljoen aan andere inkomsten opleveren of een grote bijdrage daar aan zijn.

18 augustus 2022 om 08:27

Is nog steeds minder dan 80 of 100. En ajax haalt echt makkelijk via de voorronde cl de groepsfase ivm geplaatste status.

18 augustus 2022 om 08:29

Inderdaad niks mis mee als Ajax minimaal 80 miljoen wil hebben voor Anthony. En als 130 miljoen voor Felix geweigerd wordt, dan zou een bod op Casemiro toch ook minstens bij 200 miljoen moeten beginnen. Wat een waanzinnige prijzen toch.

18 augustus 2022 om 08:31

@bluegrana11,

Het is minder dan 80-100 miljoen, maar vergeet niet dat je ook nog een vervanger aan moet trekken. Welke enorm duur zal zijn omdat het de laatste twee weken transferperiode zijn en iedereen ziet dat Ajax 80-100 miljoen heeft ontvangen. Oftewel een verkoop van Antony kan je per saldo zelfs verlies geven.

En uitgaan van groepsfase halen door geplaatste status, die fout is vaker gemaakt. Dat moet een back up zijn voor het geval het op de normale manier niet gaat. Ajax moet inzetten op kampioenschap, en niet gokken op tweede. Want zodra je gokt op tweede, dan is de 3e plek ook een stapje dichterbij.

18 augustus 2022 om 08:36

Ik snap werkelijk waar niet dat Man U zo'n groot risico wil nemen voor bijvoorbeeld 80 miljoen.
Anthony heeft best leuke dingen laten zien natuurlijk meestal in de eredivisie en ook wat in de Cl.
We hebben nu al eerder gezien dat spelers vanuit de eredivisie niet makkelijk aanhaken. En al zeker niet in England.
Als anthony daar een bal op zijn hak aanneem ligt zijn knieschijf 30 meter verder.
Ik snap Man U niet je draait niet en je gaat een speler halen die het niet bewezen bheeft in een europese topcompetitie bij een supto.

Daarnaast zou ik zelf als Anthony ook het risico niet nemen. Je zou naar een club gaan die totaal niet draai en die al jaren wanbeleid voer. Ik zou een club als villareal bijvoorbeeld mooi vinden net onder de top ook een mooie competitie. En je krijgt gewoon ruimte om je klaar te maken voor de top.

18 augustus 2022 om 08:36

Volgend jaar gaat de nummer 2 ook direct de CL in toch?

18 augustus 2022 om 08:50

@kali,

Tenzij ik mis zit, want ik weet het niet zeker, word dat mede bepaald door de europese resultaten van dit jaar. we hebben een voorsprong op portugal qua punten maar die moeten we wel behouden.

18 augustus 2022 om 09:13

Haha. Zo n reactie is heel erg zuur.
Als Ajax nou heel heel veel wilde en clubs niet eens in de buurt kwamem dan ja dan
Gelet op de prijzem van spitsen en wat Anthony in de CL heeft gepresteerd is 70+ correct
Ajax zal dit ook krijgen en moet het ook doen. Als dit je het kampioenschap kost jammer dan
Volgend jaar 2 clubs die CL spelen.
Wel balen voor Gakpo en Psv dat er weinig belangstelling is
Al zullen ze dat natuurlijk volop ontkennen
IEDERE club in Ned is gecharmeerd als er belangstelling is

18 augustus 2022 om 09:16

Qua talent en het feit dat hij in de eredivisie speelt zou je normaliter zeggen dat 60 miljoen een prima bedrag zou zijn. Echter heeft Ajax er zelf voor gezorgd dat ze beschikken over voldoende liquide middelen, zelf meer uit kunnen geven aan spelers en totaal niet hoeven te verkopen. Dat in combinatie dat een club als United wanhopig begint te worden kan Ajax zo hoog in de boom gaan zitten als ze zelf willen, misschien is United wel zo gek om echt 80 miljoen of meer te betalen.

18 augustus 2022 om 09:17

(Bliek) ik vind 60 miljoen waanzinnig echter ajax moet op 80/100 gaan zitten van voor ajax is dit een enorme aderlating en kan ajax zomaar het kampioenschap kosten , dus als ik ajax was zou is zeker dat bedrag eisen in ieder geval een teken dat ze hem absoluut niet kwijt willen . Want waar haal je een gelijkwaardige vervanger ,

18 augustus 2022 om 09:20

Wat een verhaal waar haal jij de bronnen vandaan??
Werk je bij ajax?

18 augustus 2022 om 09:39

@sloep

Ik ben volledig met je eens dat Ajax zo veel mogelijk eruit moet halen hoor.
Alleen ik snap niet dat een Engelse club die niet draait een speler uit de eredivisie wil kopen voor een bijvoorbeeld 80 mil. Voor dat geldt haal je ook spelers die in de europese subtop speelt en wekelijks in een fysiek zwaardere competitie presteert.

En ook nogmaals waarom zou je als Anthony naar een Man U willen je speelt niet eens CL

18 augustus 2022 om 09:55

De voorhoede van PSV valt wel mee naar mijn mening. Helemaal met de voorhoede ter vergelijking zoals ie nu is bij Ajax. Typisch PSV dat dan wel de Johan Cruyff schaal weet te winnen met 3 goals van Guus Geluk Til. Die nu niet eens meer in de basis staat.

18 augustus 2022 om 10:03

Ajax moet Antony gewoon houden. En zelfs niet voor 100mlj verkopen. 60 mlj is veel te weinig ELFaraonDCamas!! Boven dien waarom zou Antony nu naar Manchester United gaan wat een grote puinhoop is. Bij Ajax speelt hij in ieder geval Champions League en na een goed WK zal hij zeker meer als 100 mlj waard zijn. Hij heeft het bij Ajax prima naar zijn zin, en het is trouwens beter voor hemzelf om daar nog minimaal 1 jaar te blijven.

18 augustus 2022 om 10:05

Ajax mag vragen wat ze willen en gezien de prestaties (ook van antony) in de CL vind ik 80 mio of meer zeker einde transfertijd gewoon terecht. Waarom mag Benfica mwel grote bedragen vargen voor Joao Felix en Darwin Nunez en Ajax niet?

1 ding ben ik het niet mee eens, dat je dan een dure vervanger moet aan halen. Sterer nog, ik zou geen vervanger halen. Je kan met Bergwijn op rechts of Berghuis prima uit de voeten. En dan komt er misschien ook meer ruimte voor Unuvar om minuten te maken.
Dat hele 'ja voor de CL heb je meer nodig'... ik als Ajax fan vind helemaal niet dat je ten koste van alles moet vasthouden aan elk jaar succes in de CL. Dat is onrealistisch. Bouw aan een nieuw superteam, om de titel in NL doe je ook zonder Antony gewoon mee.

18 augustus 2022 om 10:08

D-Bergkamp

"maar vergeet niet dat je ook nog een vervanger aan moet trekken. "

Is dat echt nodig?

We hebben ook Tadic die dan vanaf rechts kan spelen (speelt volgens mij bij Servië ook vanaf die positie). Je levert wel snelheid in, maar qua g/a zal hij gewoon weer hoog eindigen.
Berghuis kan weer 10.

Qua back-ups heb je voor rechts Conceou en Ihattaren en links Unuvar.

Hmmm tijdens te typen realiseer ik mij, dat we echt beter niet kunnen verkopen. Antony is zo goed, houdt lekker 2 a 3 man drug bezig..

Maar ja 80+ miljoen....

Moeilijk.

Ben toch met je eens, versterking is nodig..

18 augustus 2022 om 10:34

Je kunt dat hopen, maar ik krijg niet de indruk dat Ajax warm of koud wordt van een bod tot 80 miljoen. Vermoedelijk zal Man. Utd. minimaal 100 miljoen moeten bieden. Dan kan er een begin van onderhandelen starten. Ajax hoeft namelijk niet te verkopen, want na het WK staan de topclubs met geld waarschijnlijk in de rij voor Antony. Daarnaast zou Ajax zich bij een verkoop voor september sportief enorm verzwakken. Waarschijnlijk geen goede Europese campagne, geen titel - zelfs bibberen om niet als tweede te eindigen - dus waarom dat riskeren? Nu cashen en volgend seizoen geen CL, en het transferbedrag verdampt direct. Dus oliedom. Nu niet te koop. Die sticker moet je op Antony plakken.

18 augustus 2022 om 10:36

Voor de mensen hier boven: NEE, volgend seizoen hebben we niet 2 CL plaatsen. Mochten we dit seizoen goed presteren en boven Portugal eindigen, dan hebben we in seizoen 24-25 pas 2 CL plaatsen.

18 augustus 2022 om 11:03

Klopt, hoewel het er ook drie kunnen worden met de nieuwe opzet van het toernooi.

18 augustus 2022 om 11:07

ook zonder antony moet je kampioen van NL kunnen worden...

18 augustus 2022 om 11:15

Helemaal mee eens. Ajax heeft het geluk dat hij in vorm is, direct aan het begin van het seizoen. Ik zou bij een bod hoger dan 80 miljoen akkoord gaan. Ik ben zelf fan van Ajax, en vind hem een goede speler, maar hij heeft veel nare trekjes en haalt ook vuile streken uit. Laat zijn elleboog in een luchtduel expres een beetje hangen als hij langs een hoofd scheert, rolt 4 x door na een relatief lichte tackel, zoekt vaak ruzie. En het aller ergste, hij heeft zijn haar geverfd en trekt een vervelend gezicht, alsof hij poep ruikt, altijd. Ik mag hem niet zo. 90 miljoen = een go wat mij betreft!

18 augustus 2022 om 11:29



Ga voor de gein eens een lijst met duurste transfers opzoeken.
Dan is 80 mil natuurlijk een belachelijk bedrag.
In 2021 zijn er maar 5 transfers geweest die hoger waren dan dat bedrag.
Dit seizoen nog niet 1
Maar ja nogmaals als een club dat wil betalen voor een speler uit de eredivisie wie is ajax dan om nee te zeggen.

18 augustus 2022 om 11:33

Tja Zlatan, Suarez waren ook geen lieverdjes, winnaars gaan soms over lijken. Hoe ze hun haar hebben of kijken interesseert me persoonlijk geen fluit, vind het wel mooi als het niet elf koorknaapjes zijn. Hoe die latinos erop vliegen bij een schermutseling, dat is geen toneel maar passie en dat hebben we decennia lang te weinig gezien bij Ajax. Snap werkelijk niet dat je als Ajax fan geïnteresseerd bent in de bankrekening. Het enige wat me interesseert is winnaars op het veld, en Antony is er daar één van. Tuurlijk snap ik dat Ajax niet elk bod kan weigeren. Maar als hij laat zou vertrekken a la Sneijder, koop je als supporter toch helemaal niks voor al die miljoenen.

18 augustus 2022 om 11:42

Het gaat er niet om of 'ie het intrinsiek waard is, maar wat de gek ervoor geeft. Het werd eens tijd dat clubs uit middelgrote competities hoog in de boom gingen zitten. Nederlandse ploegen waren daar vrij laat mee. Ik zie Antony ook niet op korte termijn slagen bij zo'n club. Sancho is ook behoorlijk behendig en goed in de kleine ruimte betreft z'n acties, heeft bovendien flink meer dan het dubbele rendement van Antony in een toch flink betere competitie gehad en komt er ook simpelweg niet aan te pas in de Premier League. Het is wel duidelijk dat de paniek hoog is in Manchester als je denkt dat Antony ook maar 1 probleem op gaat lossen.

18 augustus 2022 om 11:44

Nunez van Liverpool is toch boven de 80 miljoen?

18 augustus 2022 om 11:46

Naar Villareal is misschien een stap omhoog vanaf Feyenoord, vanuit Ajax is het maximaal een stap opzij.

18 augustus 2022 om 11:55

@bliek

Ajax speelt CL, vaak knockoutrondes. Antony presteert daarin.

Waarom zou je voor hetzelfde geld een speler van een subtopper halen? Omdat hij in een fysiek zwaardere competitie speelt? Dan krijg je misschien weer zo'n strke kerel als Maguire. Sterk zat, maar niet goed genoeg.

18 augustus 2022 om 11:59

Staat op transfermartk 75 mil. Misschien met bonussen.

Ik wil alleen aangeven dat 80 mil wel een heftig bedrag is en niet zomaar betaald wordt in deze markt.
Maar mochten ze er 80 voor kunnen vangen wereld deal geweest.

18 augustus 2022 om 12:03

@vernon,

Tis uiteraard ook wat je onder subtopper verstaat..
Pak een djanuma.. Wat zou die moeten kosten zeg maar?
Speelt in een zwaarde comp als Anthony.
Kijk pieken in Cl is natuurlijk 6 tot 15 wedstrijden en dan Piek je.
In spanje ligt niveau van de comp hoger England Duitsland dan moet je veel meer pieken en nog eens een hogere belasting ook. Meer wedstrijden in korte tijd

18 augustus 2022 om 12:33

Als Anthony naar Man U zou gaan dan alleen voor het absurde salaris dat ze daar betalen

18 augustus 2022 om 13:03

Voor 80 miljoen zou ik echt zeggen, strikje erom en doei! Anthony is goed maar toch niet 80 miljoen waard?

18 augustus 2022 om 13:31

Antony was onzichtbaar tegen Benfica. Tegen Bestiktas Lissabon en een BVB wat zelfs van Rangers verloor op eigen veld was hij uitstekend.

18 augustus 2022 om 13:33

@bliek,

En je hebt over het algemeen ook betere spelers om je heen.
Spanje heb je ook gewoon laagvliegers, en ook gewoon clubs die jaarlijks bovenin meedraaien. Je gaat vaak zelf ook beter spelen van betere tegenstanders.

18 augustus 2022 om 13:53

Nee kali het jaar erna pas

18 augustus 2022 om 17:52

69 miljoen is een ff al aan de hoge kant

18 augustus 2022 om 17:54

Slecht gesteld als alle inkomsten van 1 persoon afhangen 🤣🤣🤣

19 augustus 2022 om 10:00

Dat is geen zekerheid .voorlopig staat Nederland er op de coëfficiëntenlijst goed voor maar de punten die men kan halen dit seizoen tellen nog mee.
Uitgaande dat Az , Gil Vicente uitschakelt heeft Portugal al 2 clubs minder.
Delen door het aantal clubs die ingeschreven staan heeft dan voordeel voor Nederland.
Hopen dat Psv de C.L haalt dan krijgt men 2x 5 punten(ajax en Psv) maar Portugal gaat naar alle waarschijnlijkheid 3 clubs in de cl in.3x5 pnt..
Komen nog punten bij voor Feyenoord ,Az en misschien Fc Twente als die zich weet te plaatsen.
Wordt allemaal pas na het eind van de Europese wedstrijden te zien waar men staat.
Als Nederland inderdaad de plaats van Portugal heeft krijgt men zelfs 3 C.L. plaatsen 2 rechtstreeks en 1 voorronde.

18 augustus 2022 om 08:14

Eens Silverfront. Indien Ajax voor Anthony 80 miljoen zou kunnen krijgen en voor 35 miljoen Ziyech zou kunnen terughalen dan kan Ajax dat niet weigeren. Er bestaat namelijk altijd de kans dat Anthony langdurig geblesseerd raakt op het WK en dan aan het einde van dit seizoen voor een lager bedrag zou gaan vertrekken. Veel meer dan 80 miljoen zal voor een speler uit de Nederlandse competitie niet geboden gaan worden, ook niet na een goed WK. Dus de kans wordt groter dan Anthony toch nog gaat vertrekken.

18 augustus 2022 om 08:29

@spettersson,

Er is een redelijk logische berekening waarom 80 miljoen niet voldoende is om Antony los te weken, dit heeft namelijk alles te maken met het halen (en inwerken) van een vervanger en de bijbehorende prestaties.

Antony liep afgelopen seizoen in alle competities 1 g/a per 115 minuten. Op Basis van 34 eredivisie wedstrijden en 6 CL wedstrijden zijn dat 31 goals/assists die je moet vervangen.

Daarmee is Antony (mogelijk) mede verantwoordelijk voor bereiken KO fase CL (16 miljoen euro prijzengeld), is elke overwinning in de CL (2.8 mil) per wedstrijd. Door bij Ajax te blijven kan Antony zomaar mede verantwoordelijk zijn voor 30 miljoen extra inkomsten.

Kampioen worden is wederom een must, aangezien Antony gemiddeld aan 26 doelpunten bij zal dragen is dat normaliter betrokken bij 25% van de goals. Een kampioenschap levert ook komend jaar rond de 40-50 miljoen aan inkomsten op.

Beiden zijn natuurlijk niet volledig afhankelijk van Antony, maar we kunnen concluderen dat een aanval van Antony + Bergwijn wel erg veel diepgang en gevaar op levert. Een vertrek van Antony kan zomaar betekenen dat je de KO fase mis loopt of geen kampioen word. Dat kan serieus heel veel geld schelen.

18 augustus 2022 om 09:05

Op basis van jou calculatie zou ik zeggen betrek Ronaldo in de deal. 60 mln + Ronaldo. Dan is Ajax spekkoper 😉

18 augustus 2022 om 09:16

Aub geen Ronaldo. Wordt Ajax niet beter van

18 augustus 2022 om 09:19

Droomscenario

18 augustus 2022 om 09:25

Als ze hem kunnen motiveren wel. Wil graag CL spelen.

18 augustus 2022 om 09:33



@robert41,

Ronaldo in de spits bij Ajax zou nog enorm goed kunnen werken ook, hij is kopsterk, fysiek sterk, kan in de diepte spelen en enorm goed in afmaken. Met Bergwijn (rechts), Tadic (links) krijgt hij als spits enorm veel aanvoer. Mee voetballen hoeft daar niet eens, zolang hij wel maar mee werkt in het druk zetten.

In de groepsfase kan hij zomaar 10x scoren en zijn record verder vestigen. En het is toch ook leuk om nog een kampioenschap in de eredivisie op je palmares bij te schrijven?

Het is een utopie, maa

18 augustus 2022 om 10:00

je weet dat er clubs zijn die hem op zijn oude dag 20+ miljoen salaris bieden? hou alsjeblieft op met die waanideeën. en kom niet aan met fabeltjes als ‘dat haal je er wel uit met shirtverkoop’. de man is zwaar gefrustreerd, ruïneert het team proces en trekt alle verhoudingen scheef. hij moet zijn rust vinden, afbouwen bij Sporting misschien. Ajax heeft zoals Arco Gnocchi zegt een porno aanval en moet dat lekker zo houden.

18 augustus 2022 om 10:08

Wie zegt nu dat Ziyech weer terug naar Ajax zou willen. Ik denk dat Ziyech dat echt nog niet gaat doen. Dus Antony in Amsterdam houden is voor Ajax de beste optie. Anders zou Ajax nog wel eens naast de titel kunnen gaan grijpen met alle gevolgen van dien .

18 augustus 2022 om 10:27

Nogal vreemd te stellen dat je zoveel goals moet vervangen als hij die cijfers niet eens benaderde.

18 augustus 2022 om 11:12

Ik vind dat niet per se heel vreemd aantal dat je naar alle waarschijnlijkheid zult moeten opvangen hoor, Lierse1997. Antony kwam tot 22 goals/assists vorig jaar maar speelde door blessures maar zo'n 2500 minuten dat seizoen. Ik denk dat je van een Antony die een heel jaar fit is prima ruim 30 g/a mag verwachten op dit moment in zijn carriere eerlijk gezegd. In de eerste 250 minuten van het seizoen staat de teller al op 4 in ieder geval dus het begin is er

18 augustus 2022 om 11:48

Robert41, ik zie Schreuder niet Ronaldo motiveren....die denk alleen wie ben jij?

18 augustus 2022 om 11:52

@D-Bergkamp - Dat is natuurlijk een puur subjectieve benadering. Dergelijke cijfers voor een speler in een middelgrote competitie verklaren natuurlijk nooit en te nimmer een bedrag van 80 miljoen euro.

Waar je ook aan voorbij gaat, is dat een eventuele vervanger ook verantwoordelijk is voor doelpunten en assists. Dat is lastig te meten, maar het doet zeker af aan die waslijst aan criteria die jij daar schrijft. Antony is qua rendement namelijk absoluut geen hoogvlieger; niet in de Eredivisie en niet in de CL.

Sterker nog: Ik denk dat er genoeg spelers van onder de 20 miljoen euro zijn die dat relatief makkelijk evenaren. Als je dan toch op die manier gaat discussieren, zou je kunnen betwisten of Antony uberhaupt 30 miljoen euro waard is als je de andere invalshoek gaat belichten. Tegenwoordig is het maar net wat de gek ervoor geeft.

Natuurlijk moet Ajax hoog in de boom gaan zitten. Dat betwist ik niet, maar ik vind jouw argumenten vrij eenzijdig bekeken. Overigens had hij vorig jaar in de Eredivisie en CL samen 10 goals en 8 assists in 2.309 minuten. Dat is 1 g/a per 128 speelminuten. Een stuk lager dan jouw 1 g/a per 115 minuten. Jouw cijfers kloppen dus ook nog eens niet. Sorry, maar het is echt een heel subjectief betoog.

18 augustus 2022 om 13:23

@sirius: D-Bergkamp zegt dan ook "in alle competities", niet in de ED en CL samen. Dat waren dus 12 goals en 10 assists in 2535 minuten, oftewel 1 g/a per 115 minuten. Klopt wel degelijk.

Verder wel met je eens dat het niet de meest objectieve benadering aller tijden is, maar er staan ook wel degelijk enkele argumenten in die hout snijden. Ik denk niet dat een verkoop voor 80 miljoen no een no-brainer is voor Ajax is in deze fase van de transferperiode. Ik hou Antony liever binnenboord, hij is momenteel (direct na zijn zware blessure) direct weer in bloedvorm. Laat hem maar een jaar knallen nog voor Ajax en een WK spelen met Brazilie (zij het vooral als invaller, maar dan nog). Volgende zomer ligt hij nog twee jaar vast en er moeten wel hele gekke dingen gebeuren als hij dan ineens veel minder dan 50 miljoen ofzo zal moeten kosten. Deze periode zit Ajax met een positieve transferbalans van 30 miljoen al gebakken, er zijn al 4 onbetwiste basisspelers en 3 goede stand-ins vertrokken. Het is genoeg geweest zo. Volgend jaar is Antony ongetwijfeld aan de beurt voor een vertrek, als hij de verwachtingen waar maakt kan hij ook wel naar een buitenlandse club die CL speelt (i.t.t. United volgend seizoen) waarschijnlijk.

Ik zeg, gewoon een laatste jaartje knallen voor Ajax, ook als United 80 miljoen biedt.

18 augustus 2022 om 15:34

@sirius,

Allereerst bereken ik de statistieken van Antony in alle drie de competities, zowel CL, Eredivisie als beker. Daar in heeft hij wel degelijk een gemiddelde van 1 goal/assists per 115 minuten over het gehele seizoen. Dat is de meest accurate meting van een speler over een heel seizoen. Ik kijk verder dan alleen competitie en verder dan alleen CL. Het gehele seizoen heeft Antony dit gepresteerd. En 1 goal/assists per 115 minuten is absoluut niet slecht.

Is het terecht om te zeggen dat Antony dit rendement door trekt, in principe moet hij elk jaar beter worden en dus een hoger rendement kunnen laten zien. Als je zijn huidige rendement extrapoleert naar een hoger aantal wedstrijden/minuten zou Antony in principe op 31 goals/assists in 40 wedstrijden moeten komen. Die vervang je niet zomaar, daar zijn er namelijk in de eredivisie al heel weinig van!.

Een eventuele vervanger gaat zeker ook doelpunten maken en assists geven, de vraag is alleen wie gaat dat word, hoeveel moet hij kosten en hoe lang gaat het duren voordat deze persoon ingewerkt is.

Je zit in de laatste twee weken van de transfermarkt, Ajax heeft net 80-100 miljoen euro binnen gehaald, en jij denkt een vervanger te vinden met vergelijbkare statistieken voor onder de 20 miljoen euro? Ik heb laatst eens een lijstje gemaakt met potentiele wingers die haalbaar zouden moeten zijn, en ik werd er heel erg verdrietig van. Er zijn maar heel weinig goede buitenspelers op de velden te vinden. Laat staan ene potentievolle die statistieken neer kan leggen en minder dan 20 miljoen kost. Verassing: die is er niet.

Tezamen,
- Met Antony heb je enige garantie op 30 goals/assists komend seizoen
- Dat is 25% van de doelpunten productie van Ajax per seizoen
- Daarmee is de inbreng van Antony voor CL en Kampioenschap heel waardevol en dus grote potentiele opbrengste.

- Een vervanger zal er moeten komen, hoeveel moet die gaan kosten?
- Word het een jong talent van 10-20 miljoen met meer beperkte statistieken?
- Of een ervaren speler a la Bergwijn van 32 miljoen die er staat.

Antony heeft een contract tot 2025, is het seizoen denderend begonnen. Is belangirjk voor behalen CL doelen en kampioenschap. En komende zomer heeft hij normaliter nog een WK gespeeld. Natuurlijk moet je die niet verkopen voor 80 miljoen.

18 augustus 2022 om 08:20

En vergeet ziyech, die moet je echt niet meer willen, speelt al bijna ern jaar niet meer, zou een gigantisch salaris willen, en het terug halen van zulke spelers is vaker verkeerd dan goed gegaan. Daarnaast heb je genoeg alternatief en kan je gewoon een jeugd speler doorschuiven

18 augustus 2022 om 08:38

Hoeveel spelers, welke niet op een bejaarde leeftijd zijn teruggekomen, zijn niet goed uitgepakt? Blind, tadic, haller zijn puik voorbeelden…Bied natuurlijk totaal geen garantie…Ps. Ik zou ook niet gaan voor zyjech, totaal andere speler met totaal geen snelheid, dit lever je dan wel echt in als Anthony vertrekt

18 augustus 2022 om 08:39

Ziyech heeft altijd laten doorschemeren graag terug te keren in de toekomst. Je moet niet vergeten dat hij mede voor Chelsea koos, omdat Amsterdam Londen makkelijk te doen is. Dat heeft hij ook toegegeven, dichtbij familie zijn is heel belangrijk voor hem.
Dat gigantische salaris lijkt me wel mee te vallen, ik denk dat hij het zou accepteren als hij hetzelfde verdient als voorheen bij Ajax. Bovendien heeft hij geen tijd nodig om zich aan te passen verwacht ik. Het feit dat hij laatste jaar weinig gespeeld heeft zie ik ook niet meteen als een groot probleem, hij zal sowieso fit zijn. Verder zijn er genoeg voorbeelden waarin terughalen van zulke spelers wel een succes was, kijk maar naar Blind en Klaassen.

18 augustus 2022 om 09:19

Ik denk juist wel dat ze voor Ziyech moeten gaan. Je krijgt zo'n bedrag maar een keer voor Antony, als er dan iemand is die er meteen staat is dat Ziyech. Daarbij is er natuurlijk ook een redelijke kans dat je lager uitkomt dan 35 miljoen, Chelsea zal ook wel beseffen dat ze nu nog wat voor hem kunnen vangen en dat uiteindelijk alleen maar minder wordt.

18 augustus 2022 om 14:12

Met Ziyech mis je wel veel diepgang en snelheid die je met Antony in overvloed hebt. Ik weet niet in hoeverre er lijstjes zijn bij Ajax voor de rechtsbuitenpositie, maar als het dan toch tot een verkoop van Antony komt, zou ik de knip trekken en een geweldig speler en daar gewoon het vertrouwen in stoppen tot Conceicao rijp is.

18 augustus 2022 om 08:21

Echt een beleid van ManU. Ik zei het al hoe verder we vorderen in de transfermarkt hoe mee je moet betalen. Ik snap dat Ajax 100 vraagt nu. En iedereen ziet het ManU is nu pas bezig met transfers en is paniekerig dus hoofdprijs gaat betaald worden.

Ik zou zeker geen Ziyech meer halen ivm zijn leeftijd, snelheid en etc. Er is toch vast wel een goede talent in Brazilië of Argentinië voor een bedrag van 25 mln ofzo op te halen?

18 augustus 2022 om 08:37

Goede opmerking, Ziyech terug en Anthony de deur uit, hoe vervelend ook voor €100mil+. Dan eens gaan voetballen en de jeugdopleiding weer eens aanspreken, want er is nu wel genoeg gekocht.

18 augustus 2022 om 09:42

Ziyech? Nog iemand die geen genoegen neemt met de bank? We zullen toch een beetje moeten rouleren hè

18 augustus 2022 om 09:43

"maar gelet op de eerder genoemde bedragen die Ajax wilde hebben, lijkt het me niet dat ze Antony verkopen onder de 80 miljoen".

Ik denk dat die 80 miljoen inmiddels niet meer genoeg is. Bij Ajax kijkt men niet alleen naar dat bedrag, maar vooral naar wat men daar uiteindelijk aan over houdt. En dat kon wel eens flink tegenvallen. Om te beginnen moet Ajax een kleine 22% van de transfersom afstaan aan de oude club van Antony en de vervanger die men op het oog heeft, moet al snel zo'n 20 miljoen kosten. Dan hou je dus 40 miljoen over en als het vertrek van Antony aan het eind van de rit zou betekenen dat Ajax de titel misloopt, mogelijk zelfs helemaal niets. Natuurlijk is de kans groot dat NL volgend seizoen 2 clubs mag inschrijven voor de CL maar dat is nog niet zeker en zolang iets niet zeker is dien je er rekening mee te houden dat het ook anders kan aflopen.

18 augustus 2022 om 10:15

Dat denk ik ook niet, maar daarom zei ik ook dat het onder de 80 miljoen sowieso niet genoeg gaat zijn. De kans dat NL volgend seizoen 2 clubs mag inschrijven voor de CL is sowieso nihil (qua vaste plaatsen dan), want die 2 directe CL plaatsen gaat pas over het seizoen 2024/25 helaas.

18 augustus 2022 om 10:56

Die kans is nihil. De grote Portugal inhaal actie geeft pas resultaat voor 24-25. Dit jaar moeten we dus nog goed presteren om ze voor te blijven.

18 augustus 2022 om 12:46

Volgend seizoen mogen al 2 clubs direct deelnemen aan de CL.

18 augustus 2022 om 13:17

Wordt nu ook wel moe van ten Hag ipv ons leeg te roven, wees eens creatiever. Sws lijkt me een spits (lautaro?) en middenvelder (Sms) hogere prio. Die namen hoor je niet. Hij zal straks wel eindigen weer bij brobbey en alvarez

18 augustus 2022 om 13:42

Ik had hem denk ik niet verkocht en het WK afgewacht.
Is toch best een grap zoveel geld voor een sierlijke Eredivisie speler.
Dat Manchester weet ook niet meer wat ze doen.. wat een raar beleid daar zeg.
Ik ben ook zeer benieuwd of deze jongen kan slagen daar in Engeland. Vind het echt meer een speler voor een Valencia of Benfica. Echter gaan deze clubs in salaris als de vraagprijs niet betalen. Die 8 wedstrijden vechtvoetbal in de Eredivisie merk je dat hij het lastig heeft zet daarom ook zeker mijn vraagtekens hierbij. Maargoed lekker profiteren straks van die extra miljoenen.

18 augustus 2022 om 16:52

@ SilverFront…..Ik lach me kapot om jou opmerking dat onder de 80 miljoen Ajax niks moet verkopen.

Deze speler is natuurlijk verre van 80 waard laatsten 100+ als je dit dus afwijst geef je indirect aan dat je niet zonder hem kan/wil dus als de dood is dat ie weggaat.

Echter ik denk dat je ook heel goed zonder hem kan zo bijzonder is hij echt niet als dat iedere Ajacied hem beschrijft .

Ajax heeft de vraagprijs opgeschroefd naar 100, dat gaat united toch niet betalen? Denk niet dat Ajax met minder genoegen neemt aan het einde van de transferzomer. Zie united zomaar een belachelijk hoog bedrag neerleggen zoals ze ook al Martinez binnen haalden en een bod deden op Felix. Indien het de 80 miljoen is zou ik het wel accepteren. Zo’n bedrag krijg je niet nog eens denk ik.

18 augustus 2022 om 07:40

Het zal wel rond de 100 miljoen worden dan..als ze ook al 130 bieden op die Felix die niet uit de verf komt bij Atleti. Hopelijk voor Ajax doet Antony van het weekend weer een paar scharen.

18 augustus 2022 om 07:42

Felix speelt al een tijdje erg sterk anders. Dat lijkt me echt een kwaliteitsinjectie. Al slaat daar 130 miljoen ook nergens op mijn inziens. Ze zijn echt ten einde raad

18 augustus 2022 om 07:44

Felix was de beste speler vorig jaar van Atletico en speelt al tijden erg goed. Die is echt een goede aanwinst hoor. 100 miljoen voor Antony, ongelooflijk. Daar mogen ze Ten Hag wel voor bedanken.

18 augustus 2022 om 07:46

Z’n statistieken zijn maar matig voor een aanvaller van 130 miljoen..

18 augustus 2022 om 07:46

Dat komt natuurlijk ook doordat Atletico zelf al een belachelijk hoge prijs betaalde om Joao Felix te kopen een aantal jaar terug. Was dat niet al 125 miljoen ofzo? Die proberen dan natuurlijk nog wel winst te maken. Al lijkt het me vooral dat ze hem gewoon niet willen verkopen op het moment.

18 augustus 2022 om 07:48

Zeg dan meteen dat je alleen naar statistieken kijkt. Dat scheelt weer een discussie.

18 augustus 2022 om 07:52

Dan zou 80 miljoen al helemaal absurd zijn voor anthony met zijn matige statistieken (in een hele matige competitie)

18 augustus 2022 om 08:09

Felix? Die jonge die nog nooit meer dan 10x in een seizoen gescoord heeft?

18 augustus 2022 om 08:11

Mensen hebben hier ook standaard het argument dat Antony te weinig rendement heeft oftewel te matige statistieken en toch komt een dergelijke vraagprijs niet uit de lucht vallen. Waarom hoef je bij Felix dan niet naar zijn statistieken te kijken en bin Antony wel?

18 augustus 2022 om 08:12

Ik zal eerlijk zeggen dat ik Atleti niet heb zien spelen, dus inderdaad alleen kijk naar statistieken. Maar was/is hij echt zo goed dan? Hij scoort niet veel, dat is toch wel de voornaamste taak van een aanvaller, toch?

18 augustus 2022 om 08:14

Omdat Antony 1 van de 3 voorin is en Felix de beste van vorig seizoen. En daarnaast speelt Antony in de eredivisie waar je als je echt goed bent ongelooflijke hoge cijfers haalt zoals Tadic. Ik vind dat je dan wel meer mag laten zien in de eredivisie.

18 augustus 2022 om 08:18

Felix is meer een spelverdeler. Die zit tussen een spits en een 10 in. Een soort schaduwspits. Met overzicht en een prachtige techniek. Dat zijn spelers waar ik wel fan van ben. Moet bekennen dat ik hem voornamelijk in samenvattingen heb gezien. Het weinig complete wedstrijden van hem bekeken vorig seizoen. Maar in die samenvattingen zag het er weer verrekte goed uit

18 augustus 2022 om 08:34

@arsenal890,

Als je naar de statistieken kijkt moet je ze ook in perspectief zetten, kijk je alleen naar de eredivisie goals + assists lijkt het niet bijzonder, zet het aantal minuten er tegen over en het word al interessanter.

Andersom ook, Antony speelde 7 wedstrijden CL, daar in bij 6 doelpunten betrokken en liep hij praktisch 1 op 1. Zijn die statistieken dan wel voldoende voor iedereen?

Antony heeft vorig jaar over alle competities 1 goal/assists gegeven per 115 minuten. Dat is weliswaar niet zo hoog als Tadic/gakpo, desondanks zijn de cijfers (meer dan) prima.

18 augustus 2022 om 08:49

Inderdaad D-Bergkamp. Daarbij vind ik ook dat teams weten dat Antony gevaarlijk kan zijn waardoor ze hun tactiek hier op aanpassen. Dan krijg je dubbele mandekking en waardoor andere (Rensch, Berghuis/Klaassen) weer meer vrijheid krijgen om acties te verrichten.

Daarbij vind ik ook dat Antony uit het niets, iets kan creëren met een hoogstandje of een individuele actie waardoor een kans of goal uit voort komt.

18 augustus 2022 om 08:54

Pieterpost. De statistieken van Antony zijn ook niet geweldig voor de Eredivisie. Felix speelt dan nog in een veel betere competitie. Alleen die statistieken zeggen niks.

18 augustus 2022 om 09:26

Als PL club zou ik nooit zoveel geld uitgeven aan een speler uit de eredivisie. De intensiteit ligt vele malen hoger dus het is uberhaupt maar de vraag of ze dit aankunnen. Antony deed het vorig seizoen prima in de CL, maar wel tegen Dortmund, Besiktas, Sporting en Benfica. Je ziet het nu die eerste wedstrijden met Martinez, maar ook in het verleden met Bergwijn, Klaassen, Depay, Ziyech, vd Beek.

18 augustus 2022 om 09:36

Waarom toch altijd dat bagatelliseren van de teams waar Ajax vorig jaar tegen speelde in de CL. Ik vind dat je gelijk heb met een aantal spelers die wellicht de intensiteit van de Premier League niet aan kunnen, maar daarbij moet k ook zeggen dat ze vaak anders worden gebruikt dan bij de teams waar ze vandaan kwamen. Daarbij vind ik niet dat je Martinez kan toevoegen aan dat rijtje. Laat het eerst eens een half jaartje rommelen in Manchester, dan kan je die mening geven vind ik.

18 augustus 2022 om 09:38

Ondanks dat ik Felix ook een heerlijke speler vind lijkt het me dus totaal niet de aanvaller die United nodig heeft. Zie je het al voor je? Rashford, Felix en Sancho? Als er ook maar een beetje wind staat hebben ze geen voorhoede meer. Lijkt me totaal niet geschikt voor de Premier League.

18 augustus 2022 om 10:13

Paar seizoenen atleti gemist zeker. Felix erg goed,afgelopen weekend nog 3 assists

18 augustus 2022 om 12:09

Het is niet bagatalliseren, tenslotte heeft een niet Engelse club de CL gewonnen. Het gaat erom dat de intensiteit in de PL zoveel hoger is dan de eredivisie, maar ook dan Laliga of Serie A. Teams als Brighton, Brentford, Wolverhampton zijn moeilijk te verslaan.

18 augustus 2022 om 07:43

Hoop toch eerder 150, met een stijging van minimaal 2 mln per dag. 100 mln is by far niet absurd genoeg. United is de club die dik 80 mln betaalde voor maguire.

18 augustus 2022 om 07:45

100 miljoen is echt wel absurd genoeg hoor. Een normale prijs zou 60 zijn denk ik. Je zit er al 40 miljoen boven voor een speler die niet eens 10 keer kon scoren en 4 assists in de Mickey mousse competitie. Hoe gek united ook is 150 gaan ze niet doen.

18 augustus 2022 om 07:50

Dat weet je dus niet. Niemand wil naar United komen en het seizoen is al begonnen. Als je in blinde paniek per se een speler wil halen, kan het zijn dat je daar een belachelijk bedrag voor af wil tikken. Ik vind maximaal 67 miljoen voor Martinez ook van de zotte, maar ze hebben het wel neergelegd. Dus zo gek is het niet wat ninjakai zegt. Ajax hoeft en wil hem niet kwijt, maar een belachelijk bod kan je niet weigeren hoe jammer ik dat ook vind want je levert ontzettend veel in.

18 augustus 2022 om 07:57

arsenal890. Hoe kom je op een bedrag van 60 miljoen ? Antony in deze vorm is wel meer waard. En die Micky Mouse competitie zal inmiddels wel wat meevallen omdat ik Ajax ( en meer nederlandse clubs) best in staat acht om grote clubs in andere competities te verslaan.

18 augustus 2022 om 08:02

In welke vorm? Dat die scoort tegen Fc Groningen? Een speler die het al liet zien in de beste competitie van de wereld met betere statistieken dan Antony ging wel hoor 60-70. Dan is hetzelfde bedrag of iets minder (60 dus) netjes na mijn mening.

Sheriff versloeg ook real maar speelt nog steeds in een matige competitie?

18 augustus 2022 om 08:10

Jullie doen alsof de competitie alleen doorslaggevend is. Dze jongen is buitencategorie en die wil je op dit moment niet kwijtraken. Dus 100 miljoen is niet gek

18 augustus 2022 om 08:16

Antony is geen buitencategorie. Buitencategorie zijn Vinicius, Pedri, Bellingham etc etc.

18 augustus 2022 om 08:20

Ja arsenal gebruik even een incident om je punt te maken. Antony heeft ook in de CL al een paar goede wedstrijden gespeeld en is international van het Braziliaanse elftal. Dat jij vindt dat hij 60 miljoen waard is (mag je overigens vinden) is niet zo relevant. Er spelen meerdere factoren mee. Transfermarkt is nog maar 2 weken open, halen vervanger is lastiger want daar zal dan hoogstwaarschijnlijk ook meer voor betaald moeten worden, United staat laatste dus die zullen iets moeten als ze nog wat van het seizoen willen maken waardoor je als verkopende club lekker hoog in de boom kan gaan zitten, etc. Ajax heeft daarnaast geen geld nodig en hoeft niet te verkopen. De markt is daarnaast belachelijk (zie Martinez). Jouw kleine denken zorgt er juist voor dat je te snel tevreden bent. Waar kan ik tekenen voor 60 miljoen want dat vind ik marktconform, dat je 120 miljoen wil geven hoeft niet hoor. My god.

18 augustus 2022 om 08:20

En Sancho koste 100 mln, die 2 jaar jonger was op dat moment en 3x zoveer scoorde en 3x zoveel assists gaf. Met die redenatie zou Antony dus voor 30 mln opgehaald kunnen worden, maar je kan transferwaardes niet vergelijken.

18 augustus 2022 om 08:23

Antony zou best in dat rijtje passen hoor. Probleem is dat die bij Ajax speelt. Stel hij maakt een transfer naar Real oid, dan roept men opeens dat het een supertalent is. Zo gaat het altijd joh, zal allemaal wel. Minstens 100 miljoen en anders lekker wieberen. Mochten ze het echt betalen, dan Ziyech benaderen.

18 augustus 2022 om 08:25

Sando was 100 mln, die scoorde 3 keer zoveel dan Antony en was op het moment dat hij vertrok 2 jaar jonger. Waar haalt men het idee vandaan "Antony in deze vorm is x waard"? Tuurlijk, Ajax hoeftvniet te verkopen en United is wanhopig, maar gezien de aankoop van een soortgelijke speler, die veel betere cijfers haalde en jonger was, Antony is qua cijfers en vorm dus geen 100 mln waard, echter is United wanhopig dus moet Ajax dit gewoon vragen.

18 augustus 2022 om 08:28

Kleine denken? Ik zeg alleen dat 60 miljoen marktconform is en dat een 80 miljoen of meer gewoon een mooi bedrag is. Voor een speler dat geen toptalent is. Vergeet niet dat die volgend jaar nog maar een contract heeft van 1 jaar. Kans is ook aanwezig dat ten Hag dan al weg is. Dan ga je geen 80 miljoen krijgen.

Precies zoals Troy010 zegt. Ik zeg nergens dat je genoegen moet nemen met minder. Maar als je 80 miljoen had geaccepteerd vind ik niet dat H2 een verkeerde beslissing had genomen. Martinez bijv is ook alleen voor zoveel weggegaan omdat ten Hag hem zo graag wou. Die interesse van ten Hag levert dus meer op. De vraag is alleen of Ajax daar genoegen mee neemt?

18 augustus 2022 om 08:29

Jizzy, wij zijn voetbal fans. Wij zitten niet aan de onderhandel tafel. Wij kunnen dus gewoon openlijk zeggen dat 60 mln voor Antony hartstikke veel geld is, maar United is wanhopig dus Ajax vraagt meer, dat is logisch, maar dat is niet echt relevant aan wat wij als voetbalsupporters op fora aangeven wat "markt conform" is.

18 augustus 2022 om 08:40

@arsenal890,

Ook hier, wil je wel alle statistieken er bij pakken van Antony?
Dan zie je namelijk vanzelf dat je je eigen punt volledig onderuit haalt.

Eredivisie: 23 wedstrijden, 1735 minuten (19 wedstrijden)
Daar in 8 goals en 4 assists, gemiddeld 144 minuten per G/a

Champions league: 7 wedstrijden, 577 minuten (6.4 wedstrijd)
Daar in 2 goals en 4 assists, gemiddeld 96 minuten per G/a

KNVB Beker, 3 wedstrijden, 225 minuten (2.5 wedstrijd)
Daar in 2 goals en 2 assists, gemiddeld 56 minuten per G/a

In Totaal 2021/2022
- 33 wedstrijden
-2537 minuten (28 wedstrijden)
- 12 goals
- 10 assists
- 115 minuten per goal/assist over alle competities.

18 augustus 2022 om 08:43

Ajaxf1

Antony speelt op zijn 22ste nog bij Ajax. Ga je dat vergelijken met de 3 spelers die al vanaf hun 17de (!) op het allerhoogste niveau spelen in een topcompetitie? Antony heeft überhaupt nog niet eens in een topcompetitie gespeeld. Ziyech was bijv veel beter bij Ajax en die was niet goed genoeg voor Chelsea. Je kan pas bepalen dat Antony zo goed is als die bij een topclub fantastisch presteert.

18 augustus 2022 om 08:46

D-Bergkamp

Cijfers in CL zijn goed hoor, absoluut. Alleen niks laten zien tegen Benfica wat echt wel een minpuntje is na mijn mening. Je kunt ook best stellen dat Sporting en besiktas EL niveau zijn. (Mag je hier bijna niet zeggen)

Eredivisie nog steeds matige cijfers voor neem rechtsbuiten bij Ajax. Toch veruit het beste team en scoren de meeste goals.

In totaliteit wel goede cijfers idd. Maar je kan het toch het beste per competitie bekijken?

18 augustus 2022 om 08:46

@arsenal890,

Na in diverse posts je statistieken onderuit te hebben gehaald, en je bewering over een 1 jarig contract voor Antony komende zomer. Wat beiden incorrect is, lijkt het mij handig dat je als Feyenoord supporter zonder enig verstand van zaken of perspectief iets rustiger bent. De statistieken van Antony over alle competities zijn 1 goal/assist per 115 minuten. Antony heeft nog een contract tot 2025 en staat daarmee komende zomer nog 2 jaar onder contract.

En komende zomer kan Antony zomaar een Wk hebben gespeeld, nogmaals kampioen zijn geworden en misschien wel weer ver gekomen zijn in de Champions league. Dat hoeft niet uiteraard, maar het zijn wel mogeljkheden.

18 augustus 2022 om 08:48

Jij kiest perse statistieken in alle competities zodat het beter uitkomt. Kijk je het gewoon per competitie is het goed en matig. Cijfers in de KNVB beker en CL heeft niks te maken met eredivisie waar de cijfers gewoon niet voldoende zijn.

Ik had hier gelezen dat het volgend jaar 1 was, dat heb ik overgenomen en niet gecontroleerd. Excuus daarvoor.

Ik zie nogal veel als in je laatste alinea. Als hij veel gaat spelen bij Brazilië (waar Raphinha eerste RB is?) als jullie presteren in de CL. Dat je nogmaals aanbiedingen van 80+ miljoen kan afwijzen lijkt mij sterk maar goed. Het is jullie goed recht om het af te wijzen. Alleen dan kan ten Hag jullie misschien niet helpen

18 augustus 2022 om 08:49

@arsenal890,

Als je per competitie wilt bekijken sla je toch zelf de plank helemaal mis? Antony heeft in de CL betere statistieken dan in de eredivisie. En ondanks dat Sporting/besiktas misschien EL materiaal zijn is dat alsnog beter dan 95% van onze competitie genoten. Daarnaast 2 assists en 1 goal tegen Dortmund. Als je de cijfers per competitie wilt bekijken dan heeft Antony juist aangetoond op een hoger niveau beter te presteren. En daarmee haal je een eigen gebruik vvan statistieken en posts volledig onderuit.

18 augustus 2022 om 08:52

Het enige wat je bewijst is dat hij in een handjevol wedstrijden (6 stuks) beter presteert. Ja het is hoger niveau. Maar zolang je het niet consistent kan doen wat betekend het dan? Hoeveel spelers hebben het goed gedaan in een handjevol CL wedstrijden en daarna een top transfer gemaakt en daar niks hebben laten zien?

18 augustus 2022 om 08:56

Waar komt het verhaal vandaan dat Antony buitencategorie is? Is dat bij een voetbalprogramma gezegd?

18 augustus 2022 om 08:57

Sorry hoor arsenal890, dat je dan de wedstrijd tegen Benfica gaat noemen als minpunt, slaat nergens op. Daarbij stellen dat de andere 2 ploegen die je noemt EL niveau zijn, bewijst wel dat er enige minachting aanwezig is, wat niet nodig is. Daarbij verdraai je ook D-Bergkamp zijn statistieken die hij keurig opsomt.

18 augustus 2022 om 09:14

S.snape. Dat kun je toch zelf zien? Is alleen een beetje blessure gevoelig daarom zou ik hem niet nemen voor de engelse competitie maar is braziliaans international en prima speler

18 augustus 2022 om 09:21

Het is wel duidelijk bij jou arsenal890 dat statistieken alleen belangrijk zijn als het in je straatje past. Als iemand het tegen je gebruikt is het van 'ja maar het zijn maar statistieken '.

18 augustus 2022 om 09:24

Dat je daar tijd voor neemt voor deze niet betrouwbare bronnen

18 augustus 2022 om 09:54

@arsenal,

Diezelfde "mickey Mouse" competitie die gewoon volgens de statistieken 6e staat op de lijst ?

Eredivisie staat gewoon 6e in de lijst van de Uefa, dan ben je gewoon subtop qua voetballand.

18 augustus 2022 om 11:20

@arsenal1890 Luis Suarez vertrok op zijn 24e bij Ajax, was international en speelde met Ajax Europees, maar had zoals jij dat noemt nooit in een topcompetitie gespeeld. het levende bewijs dat je als je niet op je 17e, 19e of 22e in een topcompetitie speelt, alsnog van de buitencategorie kunt zijn en een carrière kunt hebben waar Sancho en zijn vrienden een puntje aan kunnen zuigen.

18 augustus 2022 om 12:28

En vergeet ook niet dat Ajax al gewoon erg veel spelers kwijt is dit seizoen. Waardoor er een cultuur heerst van, en nu gaat er niemand meer weg!

Zelf vind ik alles richting de 100 mio niet te weigeren, alleen zie het niet helemaal zitten om met Berghuis en Concesao te spelen. Maar dat zou je eventueel met Tadic en bergwijn kunnen opvangen. Ziyech terug zou ik ook top vinden!

18 augustus 2022 om 13:19

Sorry hoor Troy, iedereen nag alles vinden en als het om miljoenen gaat vind ik 2 miljoen al veel geld. Het gaat echter niet om mijn mening maar om een weldoordachte kijk op de markt en de tijdsgeest. Ik las over Martinez dat die maximaal 30 miljoen waard was en dat Ajax dan in de handen mocht knijpen. Nou dat hebben we gezien. En als ik dan dingen lees over Mickey Mouse-competitie, scoren tegen Groningen, andere spelers gingen voor minder en nog meer blabla, dan is dat doorspekt met of clubvoorkeur of afgunst. Gakpo zou nu ook alleen nog maar gaan voor 60 miljoen, moet je gewoon kunnen toegeven als je voor een andere club bent. Vind ik Gakpo dat waard? Nog niet misschien, maar het is wel de markt.

18 augustus 2022 om 07:44

Groot gelijk ook. United lijkt de wanhoop nabij na hun dramatische start, dus daar kan elke club momenteel goed van profiteren. Zelfs de ‘goedkopere’ opties zullen nu behoorlijk duurder worden. Ten Hag moet wel een beetje op de lengte letten in zijn elftal.. met Martinez, Malacia, Antony, (wellicht) Dest en Bruno, kom je fysiek wel echt tekort in de PL denk ik.

18 augustus 2022 om 07:46

Ze komen ook fysiek tekort. Afgelopen wedstrijden zag je dat al laat staan als Dest en Antony nog komen. Dat wordt gewoon niks dit seizoen bij united.

18 augustus 2022 om 07:46

Dan ben ik Fred nog vergeten. Succes bij de corners😅.

18 augustus 2022 om 07:56

Dest moet 20 miljoen kosten ook. Het zijn ook allemaal lichtgewichtjes. Casemiro en Felix, dat zijn wel echte aanwinsten. Frenkie zou ik ook nog toejuichen. Maar Rabiot, Dest, Antony (véél te duur in ieder geval) moet je toch niet aan beginnen?

18 augustus 2022 om 10:39

Mee eens, ik zou er niet aan beginnen. Maar ik kan me nog herinneren dat Dest in de top 5 beste vleugelverdedigers werd neergezet met potentie tot wereldtop😅, die mensen zullen het vast niet eens zijn.

18 augustus 2022 om 08:02

Al zou het 85 of 90 worden met makkelijke bonussen zou dit al heel mooi zijn. Je hebt met die portugees al een vervanger gehaald en daarachter hopelijk Ihatarren?! Je kunt dan ook Bergwijn en Tadic op de flanken zetten dus smaken genoeg!

18 augustus 2022 om 08:05

Opties genoeg idd. Het is niet ideaal natuurlijk maar zo’n bedrag kun je niet weigeren natuurlijk. Vooral omdat die volgend jaar nog maar contract heeft voor 1 jaar. Niemand anders dan united zal zo’n bedrag betalen.

18 augustus 2022 om 08:44

@arsenal890,

ook hier, Antony heeft een contract tot medio 2025 en daarmee komend jaar nog een 2 jarig contract.

18 augustus 2022 om 09:00

Verre van Ideaal, maar met een aanval met Tadic-Brobbey-Bergwijn en Berghuis op 10 is je selectie wel meer in balans. Het liefste heb ik dat Antony blijft, want het is een geweldige speler, maar door hem te verkopen heb je in een klap 1 á 2 seizoenen champions league gelden binnen! Overigens heeft hij nog een doorlopend contract dus volgend jaar zou ook kunnen. Dit jaar zijn er met Onana, Gravenberch, Mazraoui, Schuurs, Nico, Martinez en Haller genoeg spelers vertrokken.

18 augustus 2022 om 09:08

@trobii,

Zelf vind ik inderdaad de voorhoede (te) druk bezet, alleen had ik liever gezien dat we een compleet andere spits dan Brobbey hadden aangetrokken. En ondanks dat ik Conceicao een leuk talent vind, behoort die plek eigenlijk toe aan de Ihatarren, Unuvar, van Axel Dongen. Net zoals die mexicaan voor de rechtsback, die plek in de selecte behoort toe aan Regeer in mijn ogen.

18 augustus 2022 om 09:16

Bergkamp; ben ik met je eens. Voorhoede is wel erg breed. Denk ook dat ze allang rekening gehouden hebben met vetrek Antony. De geluiden waren er al in Juni

18 augustus 2022 om 14:34

Klopt, maar de situatie omtrent Ihatarren is nog onzeker maar hoop wel dat hij snel terugkeert en zijn voeten laat spreken!

Unuvar een jaar ervaring laten op doen zoals Noa Lang destijds vindt ik beter dan 2e viool spelen bij Ajax.
Van Axel is een groot talent, maar vooralsnog heel erg blessuregevoelig en twijfel of hij die stap gaat kunnen maken.

Misschien een out of the box idee, maar zou je Berghuis verkopen voor 10 á 15 mil dan kan Tadic op 10 concurreren met Kudus en Klaassen en zijn de flanken goed bezet. Tadic kan altijd nog uitwijken naar links mocht je Bergwijn rust willen geven en rechts is er voldoende talent.

18 augustus 2022 om 15:39

@trobiii,

Persoonlijk vind ik dat je niet Berghuis maar Klaassen moet gaan verkopen. Op de nummer 8 en 10 positie kunnen namelijk ook Unuvar/ihatarren spelen. Naast Kudus, Taylor, Tadic en Berghuis.

Dan blijft er namelijk ruimte voor Unuvar/ihattaren om op de vleugel of 10 minuten te maken. En ik zou het geld van Klaassen investeren in een concurrent voor Alvarez die alvast een jaartje komt wennen.

18 augustus 2022 om 08:15

@arsenal890,

Ajax heeft al eerder een bod van 80 miljoen afgeslagen, zou raar zijn als ze na zijn topwedstrijd en nog dichter tegen de deadline aan, ineens wel zouden accepteren.

Ajax mikt op minimaal 100 miljoen, het is dat of niets.

18 augustus 2022 om 08:17

Klopt idd, alleen ik had het zelf wel geaccepteerd. Volgend seizoen 1 jaar contract en dan zal ten Hag miss wel weg zijn? Dan komen er geen absurde bedragen meer.

18 augustus 2022 om 08:43

@arsenal890,

Antony heeft een contract tot medio 2025, komende zomer staat hij dus nog 2 jaar onder contract.... Maar normaliter wel een extra Wk op zijn naam...

18 augustus 2022 om 08:34

Vind 80 miljoen ook prima prijs. Als Ajax halstarrig meer dan 100 miljoen gaat vragen, prijs je jezelf uit de markt. Volgend jaar ga je echt geen 80+ meer vangen. Hoe groot is de kans dat we bv ver in de CL gaan komen dit jaar. We hebben behoorlijk wat opties op de flanken. Om Anthony te behouden zullen er waarschijnlijk ook intern afspraken worden gemaakt met Anthony die de prijs zullen drukken. Gewoon cashen nu.

18 augustus 2022 om 08:41

Denk dat United met een bod zal komen van 80a 75 miljoen met minimaal 10 miljoen aan bonussen. Daarmee gaat Ajax echt wel mee akkoord

18 augustus 2022 om 08:56

Wordt jij blij van zo’n transfer? 140 miljoen voor Martinez en Antony. Wat een geld.

18 augustus 2022 om 11:09

Zeg ook niet dat het te veel is. Maar zie United dit wel bieden.
Het is niet mijn geld.
Liverpool Barca Real PSG City Chelsea doen ook niet anders. Als het uiteindelijk versterkingen zijn dan maakt het mij echt niks uit.

Ik zie namelijk in Antony wel een versterking en verwacht dat Martinez zich oom gaat ontwikkelen. Die had in begin bij ajax ook wat aanpassings problemen

18 augustus 2022 om 11:58

Klopt qua geld maakt niet uit natuurlijk. Maar voor dat geld kun je toch echt wel wat beters kopen? Ik zie er geen versterkingen in namelijk.

18 augustus 2022 om 10:22

Dan houden wij Antony toch gewoon lekker nog een seizoen? Geen enkel probleem, ik denk dat we die 80 miljoen ook de zomer erop wel krijgen. Hij gaat zeker zo laat nu enkel voor de hoofdprijs weg, ik zou zelfs op meer dan 100 miljoen inzetten.

18 augustus 2022 om 10:31

Meer dan 100 kun je altijd als vraagprijs neerzetten. Of het realistisch is is een tweede. De enige die meer dan 100 miljoen zou behalen is ten Hag en die is als die zo doorgaat volgend jaar weer weg.

18 augustus 2022 om 11:57

Ik mag toch hopen dat zelfs Manchester United niet zo dom is om dergelijke bedragen te gaan betalen voor een speler als Antony. Ik vind de helft eigenlijk al veel, al gebeuren er gekkere dingen in de voetballerij tegenwoordig. Kijk alleen al hoe slecht Sancho uit de verf komt. Die had in z'n topseizoen zo'n beetje het driedubbele rendement van Antony in een toch flink sterkere competitie, terwijl beiden lichtvoetig en handig in de kleine ruimtes zijn.

Dit zou wel eens een heel hoog paniekbod van united kunnen worden die niet af te slaan valt

18 augustus 2022 om 08:50

Paniek bij de Glazers ja.
Er komen maandag protesten tegen de Glazers en rijke mensen willen de club kopen om een beter beleid te voeren. Slechte transferwindow op dit moment. En de supporters zijn er klaar mee.
Allemaal negativiteit voor de Glazers.

Dus gaan ze even flink met miljoen smijten om weer veel positief nieuws de wereld in te brengen om de supporters te laten sussen.
Zo kunennd e Glazers weer een jaar langer zitten om geld uit de club te trekken.
Dit doen ze elke keer weer.
Hopelijk ept het nieuws over overname niet weg door even grote goede dure aankopen deze 2 weken. En wordt het doorgezet zodat ze uiteindelijk de club gaan verlaten.
#glazersout

18 augustus 2022 om 09:03

Hoe bedoel je de club leegtrekken? Ik heb niet echt het gevoel dat het runnen van een voetbalclub een goede bussines case heeft. Overigens wel benieuwd of er naast Antony ook nog body bij komt voor op het middenveld?!

18 augustus 2022 om 11:18

Ze halen elk jaar geld uit de club.
Dit jaar hebben ze ook weer 11 miljoen eruit getrokken. Doe dit maal 10 jaar.

Je wilt niet weten hoeveel geld er verdiend wordt door het merk Manchester United op wat voor manier dan ook.

Waarvan elke transferperiode ongeveer maar 50 miljoen verloren gaat op de in- en uitgaande transfers. Dit is United onwaardig. Daarbij wordt er niet geïnvesteerd in het trainingscomplex en het station.

Waarom denk je dat ze die super league wilde aangaan. Om meer eraaknte verdienen.

Als deze eigenaren echt ambitie hadden om van United een wereld club van te maken, hadden ze wel een echt goede TD weg gezet en waren er de afgelopen jaren betere aankopen gedaan.

Het zal mij niet verbazen dst ze met Casimero aankomen. Die 2 keer zoveel betaald krijgt dan nu bij Real. Die gast is 30...alles al gewonnen dus nu lekker in Europa chasen

18 augustus 2022 om 12:02

Enerzijds is het inderdaad een feit dat die Glazers een verdienmodel voor zichzelf hebben gemaakt met geld uit de club, maar anderzijds heeft de club in de afgelopen 8 jaar meer dan een miljard gespendeerd aan transfersommen. Het is dus niet zo dat ze de fans hun zin niet geven.

Het probleem is dat die mensen de club als een commercieel bedrijf behandelen. Geld brengt het genoeg op, maar voetbalmensen zijn er nauwelijks. Die Arnold blijkt nu al een grote praatjesmaker die zelf nul competenties heeft. Het lijkt er immers op dat Ten Hag de spelers binnenhaalt. Dan hebben we het technisch apparaat wel gehad, want die scouting ligt ook volledig op z'n gat. Ga er dan maar aan staan.

Ten Hag z'n enige kans is een technisch directeur die in een soortgelijke visie kan handelen en die de scouting weer op de benen kan krijgen. Ten Hag is namelijk kansloos zonder een capabel technisch apparaat, net zoals elke coach dat is. Ik mag hopen dat Ten Hag dat zelf ook weet, anders overschat hij zichzelf toch wel flink.

Dit zou, met alle respect, toch juist een zegen zijn voor Ajax? Natuurlijk krijg je niet zomaar een even goede speler terug, maar niemand gaat zoveel betalen als dat Ten Hag doet. Martinez is het grote voorbeeld. Dus jammer qua kwaliteit, maar qua cashen kon je geen betere geïnteresseerde hebben. Die gaat vast weer iets neerleggen uiteindelijk waardoor uiteindelijk de Hamstraweken weer worden verlengd

18 augustus 2022 om 07:41

Niet alles gaat om geld. Ooit heeft Ajax een onweerstaanbaar bod op Neres afgewezen, waarna hij voor 25 procent van die prijs is doorverkocht. Maar ik denk dat geen Ajacied, inclusief het bestuur, daar rouwig om is, omdat Neres maanden na dat bod beslissend was tegen Real Madrid, Juventus en in de titelstrijd met PSV. Met Antony maak je gewoon een stuk meer kans op nationale prijzen en Europese successen. Ik win liever nu de dubbel en overwinter in de CL met een verkoop van vijftig miljoen dan dat je naar de EL gaat en 2e wordt.

18 augustus 2022 om 07:46

Begrijpelijk. Maar zo'n grote financiële klapper maakt de kans op toekomstig succes wel weer groter (afgezien van dit seizoen dan).

18 augustus 2022 om 07:52

Het is natuurlijk geen garantie dat je met anthony de dubbel pakt en overwintert en zonder anthony 2e wordt en de EL in gaat. Het gaat dus om hoeveel meer kans maak je op die succesen met anthony, en is die extra kans het waard om een extreem hoog bod te weigeren dat je wellicht nooit meer krijgt.
Uiteindelijk weten we pas over een jaar wat de verstandigste keuze is.

18 augustus 2022 om 08:14

Als Antony volgend jaar 50 miljoen oplevert en Timber 40 miljoen oplevert, heb je alsnog een geweldige kapitaalinjectie, waarbij je ongetwijfeld goede vervangers kan halen.

18 augustus 2022 om 08:54

Die gigantische bedragen die op neres geboden werden waren in de zomer na het geweldige champions league seizoen van Ajax. Dus ik denk dat er wel degelijk Ajacieden rouwig om zijn want hij heeft na dat seizoen ook nooit meer dat niveau aangetikt.

18 augustus 2022 om 09:02

Dat is niet juist Piet. Hij verlengde toen juist zijn contract. De club uit China kwam in januari 2019 langs. Ajax was toen dicht bij het aantrekken van Diego Lainez als vervanger.

18 augustus 2022 om 09:05

Die bedragen waren in de winter vanuit China, middenin het seizoen waarin Ajax het zo goed zou gaan doen. Dat bod werd toen afgewezen omdat Neres niet weg mocht van Overmars middenin de campagne.

18 augustus 2022 om 10:15

Hij wou zelf ook helemaal niet naar China dus heel leuk zo'n bod maar we hadden er weinig aan.

18 augustus 2022 om 08:25

Ik vind het toch een moeilijke keuze. Antony is belangrijk voor onze Europese ambities en als je hem kwijtraakt, ben je een van de pijlers van die ambities kwijt. 80, 100 of weet ik veel hoeveel miljoen is natuurlijk prachtig, maar supporters hebben daar weinig aan. En wie weet speelt hij de pannen van het dak op het komende WK.

We hebben met Conceicao een in potentie waardige opvolger, maar die staat er nu nog niet. Welke vleugelspeler met diepgang, snelheid en zijn frivoliteit gaat Antony in de tussentijd vervangen?

Ik zou het echt enorm jammer vinden als hij vertrekt. Welke prijs je er dan ook voor ontvangt.

18 augustus 2022 om 08:39

Bergwijn kan prima op rechts, Berghuis zou ook nog kunnen, Conceicao als back up en Kudus lijkt ook op de rechterflank gepositioneerd te worden. Waar ik m eigenlijk helemaal niet zo gek vind, vind dat ie te weinig overzicht en inzicht heeft voor een middenvelder. Je zou zelfs nog een behoorlijk fatsoenlijke flankspeler van die 80+ miljoen kunnen halen.

18 augustus 2022 om 08:52

Ik zeg ook niet dat we geen alternatieven hebben, ik zeg dat alle alternatieven een flinke stap terug zijn, en dus schadelijk zijn voor de Europese ambities die je hebt. Antony is voor Ajax-begrippen absolute buitencategorie. Berghuis, Conceicao en Kudus zijn dat (op dit moment) niet op die positie.

Ik zou oprecht niet snappen dat Anthony naar ManU wil.. niet omdat ik denk dat Ajax groter is dan ManU, maar het is nu toch gewoon even niet de plek waar je wilt zijn. Wat een chaos, alles staat in de fik, nu geen CL en volgend jaar geen CL. Wat zijn nou de vooruitzichten?

18 augustus 2022 om 07:42

Als je het vijfdubbele van je huidige salaris kan verdienen? Hij speelt ook voor zijn toekomst hè, wellicht familie in Brazilië? Ik snap het wel, bovendien mag het dan wel united uit vorm zijn maar nog steeds een van de grootste clubs ter wereld uitkomend in de Premier League.

18 augustus 2022 om 07:53

Zijn familie in Brazilië hoeft met zijn salaris bij ajax ook niet op een houtje te bijten hoor.

18 augustus 2022 om 08:00

Saimen, dat is natuurlijk een beetje naïef. Voetballers voetballen maximaal tot hun midden dertigste en als je geluk hebt is er daarna een trainerscarriere voor je weggelegd. Antony heeft nu al een kind en een vrouw, wellicht een (grote) familie thuis die hem ondersteund hebben, het is vaak niet ongebruikelijk bij zuid Amerikanen dat er een grote entourage omheen is (kijk zijn instagram maar eens) die ook onderhouden moet worden. Alles bij elkaar opgeteld is maximaal cashen misschien niet nodig, maar wel lekker dat je je in de toekomst nooit meer zorgen om geld hoeft te maken?

18 augustus 2022 om 08:08

Ik zou ook blij zijn als ik 4 miljoen per jaar verdien. Maar als ik van die 4 miljoen bijv 12 miljoen kan maken, dan wil ik die kans ook niet laten liggen.

18 augustus 2022 om 08:48

En nu krijgt die binnenkort een buitenechtelijk kind.
Ander meisje zwanger gemaakt 😂😁

18 augustus 2022 om 08:54

Daarnaast heeft hij zijn leven lang in de favela's van Brazilië gewoond. Iedere dag vechten om te overleven, etc etc. Als je dan ineens de kans krijgt om bij United je hele familie voor meerdere generaties lang te behoeden voor de dingen die je zelf in je jeugd hebt gezien, dan lijkt het me niet meer dan normaal dat het je wat doet.

18 augustus 2022 om 10:39

@Salerno1919: Niet zomaar onzin praten als je de feiten niet kent.

18 augustus 2022 om 10:41

@AjaxxxLove: niemand heeft als motivatie om geld te verdien met de gedachte dan kunnen mij achter achter kleinkinderen hier mooi van genieten.

18 augustus 2022 om 16:16

Misschien niet je achterachterkleinkinderen, maar je naasten en de generatie na je toch echt wel. Je kinderen, en diens kinderen. Je zou wel echt een hele waardeloze opa zijn als je niet bij het welzijn van je kleinkinderen stil zou staan.

Die gaan nog wel komen met bijna 100 miljoen. Het dramatische beleid bij ManU en het feit dat Ronaldo vertrekt. Bij zo’n bedrag doen en een speler halen voor 30 miljoen. Ben benieuwd.

Ik ben groot fan van Anthony (en Ajax), maar als United serieus 80 miljoen of meer bereid is te betalen, dan kun je op een gegeven moment toch niet meer weigeren?

18 augustus 2022 om 07:46

Maar als Ajacied boeit je dat toch niet? Ik zit verdomme elke wedstrijd in het stadion en wil mooi voetbal en kampioen worden. Zonder Anthony kun je dat gewoon echt vergeten. Voor mij als supporter mogen ze m voor nog geen 200 miljoen verkopen. Na het WK en na de zomer zien we dan wel weer verder. Voor mij nu gewoon nee, niks meer verkopen!

Tja. Wat zullen we er eens van zeggen? Tegen Groningen ben je bijna geneigd te zeggen: hij is die 100 miljoen meer dan waard, houd hem binnen. Maar we moeten natuurlijk wel eerlijk zijn, het blijft met alle respect Groningen en er zijn natuurlijk gedurende zijn dienstverband bij Ajax ook genoeg wedstrijden geweest dat Antony niet of minder thuis gaf. Met zulke absurde bedragen wordt het natuurlijk wel erg lastig om Antony te houden en moet je dat ook eigenlijk niet meer willen, gewoon Ziyech proberen terug te halen en eenzelfde contract als Tadic destijds aanbieden; lijkt me een prima oplossing indien haalbaar. Je hebt natuurlijk ook niet voor niets zo’n Conceicao gehaald, dus als er daadwerkelijk 100 miljoen wordt geboden door United lijkt me verkopen het slimst.

Ze zijn natuurlijk wel helemaal de weg kwijt daar in Manchester. Met 100 miljoen voor een EV speler kan het bijna alleen maar floppen..

18 augustus 2022 om 07:47

@Rijnstad. Niet mee eens. Antony stond er in haast alle belangrijke wedstrijden. En vorig seizoen weg pijnlijk duidelijk hoe Ajax voetbalde zonder Antony. Zo pijnlijk dat zelfs terug werd gegrepen op 442. Niet erg voor een pas wedstrijden, onacceptabel voor een heel seizoen.

18 augustus 2022 om 07:54

Ninjakai, even iets verder lezen, ik geef ook aan dat je wel met een degelijke oplossing moet komen zoals een Ziyech in de constructie van destijds Tadic. Ja, Antony is goed, maar laten we nou niet doen alsof hij onvervangbaar is. Hij heeft ook nog wel veel te leren. Gaat Ajax ooit nog meer voor hem ontvangen? Het blijft natuurlijk een beursgenoteerde club en het bedrag ligt ver boven marktconform.

80 miljoen voor Antony is meer reëel dan 35 a 40 voor Gakpo op dit moment. Beide absurd hoog maar goed!

18 augustus 2022 om 07:54

Je slaat helemaal door zoals United ook doet, 80 miljoen is een belachelijk bedrag voor Antony, speler uit de eredivisie met pas 6 caps voor Brazilië. In potentie zeker interessant voor de grote clubs, maar heeft echt nog zoveel te bewijzen. Geldt ook voor Gakpo, maar dat jij een waardeverschil ziet van 40 miljoen is mij een raadsel. Dat de gek het ervoor weer geven is een andere discussie. Net zoals Ajax mag vragen wat het wil, maar het is wel een beursgenoteerd bedrijf, ik weet niet of het 80 miljoen mag laten lopen als het bod werkelijk komt.

18 augustus 2022 om 08:05

@Romarky, niet helemaal. Gakpo Antony is een zelfde verschil als veerman sangere. Van zowel Antony als Sangare staat inmiddels vast dat ze ook buiten hun vertrouwde omgeving presteren. Dat verkleind het risico voor een volgende club in een ander land. Voor zowel Gakpo als Veerman is het onduidelijk in hoeverre zij daartegen bestand zijn. Er zijn namelijk genoeg voetballers die last krijgen van heimwee en daardoor flink minder presteren. Of dat dan inderdaad een waardeverschil van 40 mln oplevert gaat mij op wat ver. Maar als je dan ook het verschil hebt dat de een presteert in de cl en de ander vooralsnog tehlgen valt, dan wordt het verschil wel groter.

18 augustus 2022 om 08:23

Mensen slaan door gakpo heeft meer dan 3x zoveel rendement het laatste jaar maar antony is het dubbele waard tja

18 augustus 2022 om 09:19

Gakpo? Hoe heeft hij het gedaan tegen de clubs uit t buitenland?
Is psv uitgeschakeld of gingen ze door?

18 augustus 2022 om 09:36

Een Braziliaans international is per saldo gewoon al meer waard dan een Nederlands international. Daarnaast heeft Antony het op het hoogste podium al laten zien, Gakpo niet. Daar heeft laatst genoemde dan ook nog geen kans voor gehad, maar verklaard dus wel het prijs verschil onder andere.

18 augustus 2022 om 10:32

Antony op het hoogste podium laten zien? de feiten zijn 3 goals in 15 europese wedstrijden voor ajax. Dat is echt niet bijzonder. De laatste 2 wedstrijden tegen benfica volledig onzichtbaar. Braziliaans international. Hij heeft een paar keer meegedaan in oefenpotjes dat zegt me ook weinig. Ik zeg nergens dat gakpo beter of meer waard is. Maar antony 2x zoveel waard als gakpo slaat nergens op. Gakpo heeft zowel europees (tegen benfica ook vorig jaar) als in de eredivisie veel beter stats dan Antony.

18 augustus 2022 om 11:27

Vergeet je zijn 3 assists tegen Dortmund dan even niet? Haha een paar oefenpotjes voor Brazilië? Hij heeft letterlijk 0 oefenpotjes gespeeld. Alle 9 duels waarin hij in actie kwam waren voor WK kwalificatie. En in die 9 duels heeft hij 317 minuten gemaakt, wat neerkomt op 3,5 wedstrijd. En daarin 2 goals en 2 assists gescoord.
En leuk en aardig dat je ze 'europees' vergelijkt, maar de topclubs vergelijken de Europa League en de Conference League niet bepaald met de Champions League.
Daarnaast roep ik ook niet dat Antony 2x zoveel waard is dan Gakpo, maar het is een feit dat zijn waarde hoger wordt doordat hij Braziliaans international is, en hij het op CL niveau heeft laten zien. En over Gakpo gesproken, dat is tot nu toe de slechtste Psv'er geweest in die 3 voorronde wedstrijden voor de CL..

18 augustus 2022 om 11:42



Dat klopt inderdaad. En alle duels waren toen Brazilie al gekwalificeerd waren. Dus voor brazilie oefenwedstrijden. Normaal gesproken heeft Raphina nog steeds de voorkeur daar kijk alle belangrijke wedstrijden maar terug. Ik zeg nergens dag Gakpo meer waard is. Maar een feit is dat hij qua statistieken die je kan vergelijken het gewoon een stuk beter doet.

Tuurlijk als je het goed doet zoals antony in de poulefase cl werkt dat mee aan zijn waarde maar op basis van goede wedstrijden tegen dormund en sporting die er later europees ook heel dik vanaf gingen tegen andere ploegen noem ik niet echt een maatstaf. Tegen benfica toen het moest gaf hij totaal niet thuis zoals gakpo nu. Ja tegen dortmund dat is knap maar dortmund was niet echt sterk vorig jaar in de el gingen ze er ook kansloos en nog dikker vanaf tegen de Rangers waar ik nou niet echt onder de indruk van ben.

Klopt Gakpo heeft 3 matige wedstrijden gespeeld in de kwalificatie cl vorig jaar was hij wel heel goed. Dat hebben aanvallers soms. Maar qua kwaliteiten is gakpo in mijn ogen zeker niet minder dan antony. Antony ziet er vaak mooier uit dan gakpo maar gakpo heeft een veel betere trap en is daardoor veel effectiever.

Ten Hag eet tegenwoordig gras ofzo, alleen maar domme targets die je niet verder helpen. Scam die Engelsen maar weer, 90 miljoen zou ik niet eens uitsluiten nu. Elke dag krijg ik meer hoop voor een terugkeer van Ziyech. Dan ga je er nog op vooruit ook.

18 augustus 2022 om 07:44

Inderdaad ja, ik zat laatst nog wel in een complot te denken (geloof er niet serieus in hoor) maar hoe grappig zou het zijn als EtH naar United is gegaan om ze te scammen. Even flink wat geld over de balk smijten richting Ajax, in januari ontslagen worden en je dan doodleuk weer in Amsterdam melden. Zou de grap van de eeuw zijn.

Niet meer laten vertrekken 2 weken voor de deadline. Een paar jaar terug is een megabod op Neres geweigerd en dat leverde een prachtig seizoen op. Het sportieve aspect moet prevaleren, een vertrek van Antony zul je nu niet makkelijk kunnen opvangen.

Wanbeleid United strikes again. Dit zou toch wel een van de meest bizarre aankopen ooit zijn. Zo'n bedrag voor een speler die niet eens goed genoeg is.

80 miljoen + Ronaldo en ik zeg doen

18 augustus 2022 om 08:11

Ga weg met je Ronaldo. Spitsen hebben we genoeg en zo'n mannetje die denkt dat hij de club in z'n eentje is hoef ik niet te zien in Amsterdam.

Op korte termijn is dit voor Ajax heel erg goed als ze hem voor 100 miljoen weten te verkopen, op lange termijn daarintegen heb ik nog mijn twijfels. Stel even: Ajax verkoopt voor 100 miljoen en Antony en Martinez slagen niet, Dan is dat de zoveelste speler op rij die niet weet te overtuigen in het buitenland sinds de geweldige CL run. i.e. Donny, Ziyech (frenkie en De Ligt tot zekere hoogte). Dan ben ik benieuwd of de teams bereid blijven zo veel geld uit te geven aan spelers uit de Eredivisie in het algemeen. Dit is natuurlijk een extreem scenario maar ben benieuwd wat ieders mening hierover is.

Poot stijf houden. Als ze 130 miljoen voor Felix bieden zou ik hetzelfde voor Antony vragen.

18 augustus 2022 om 07:53

Ik snap dat je het vragen kan, maar je ziet toch wel in dat Felix een veel betere voetballer is dan Antony? Antony is goed hoor, maar geen absolute top. Dat denk ik wél van Felix (kwam er afgelopen seizoen ook eindelijk weer uit). Felix zou echt een sprong voorwaarts zijn voor United. Antony zéker niet, omdat hij ook nog moet concurreren met hun beste aanvaller (in potentie): Sancho. En één van twee slachtofferen/opofferen door hem op een andere positie te laten spelen dan zijn favoriete zou ik van den zotte vinden

18 augustus 2022 om 08:07

Ik weet niet of jij Sancho hebt zien spelen de afgelopen wedstrijden, maar je kunt op dit moment nog beter Maguire rechtsbuiten zetten. Antony en Felix zijn verder ook totaal niet te vergelijken gezien hun posities.

18 augustus 2022 om 08:09

Sancho is vaak zat van rechts gekomen en zolang Ronaldo daar nog zit blijft hij daar ook wel spelen. Het is dus nonsens om te stellen dat het "totaal niet te vergelijken is"

Felix is inderdaad heel anders. Antony niet. En Antony is normaliter ook geen betere speler. Alleen in deze vorm wel, dat ben ik met je eens

18 augustus 2022 om 08:12

Heb het ook over Felix en Antony vergelijken niet Sancho, is nog vroeg he😉

18 augustus 2022 om 08:14

"antony en Felix zijn verder ook totaal niet te vergelijken gezien hun posities."

Dit kan ook opgevat worden als 'zij zijn op hun posities niet te vergelijken met Sancho", maar ik snap je nu . Dan ben ik het inderdaad met je eens

18 augustus 2022 om 08:13

Ik volg Atletico niet heel goed, maar Felix speelt toch of spits of achter de spits? Ik zie in Anthony geen centrale spits. Dus vraag me af waar Man U nu echt naar op zoek is. Een nieuwe spits of gewoon nieuwe spelers die ergens in de aanval kunnen spelen.

En dan zijn er ook nog mensen die een bedrag tussen de 80 en 100 miljoen voor Antony heel normaal vinden. Nee Ten Hag moet het volgende doen. Antony persoonlijk benaderen. Hem een basisplaats garanderen en verdubbeling huidige salaris dan kan Antony een officieel tramsferverzoek indienen en dan ben ik heel benieuwd of Ajax hem aan zijn contract houdt

18 augustus 2022 om 07:59

Dan lacht Antony ten Hag uit en wijst hem op zijn interview van vorige week. Sterker nog, zijn kansen op deelname WK slinken (nog belangrijker dan centen voor de meeste brazilianen), omdat hij naar een slecht presterende club gaat die geen CL speelt. En juist die CL deelname zorgt ervoor dat Antony een streepje voor heeft op een hoop andere vleugelspelers. Overigens ga je er dan ook vanuit dat hij geen enkele loyaliyeit voelt richting ajax, terwijl Ajax hem uiteindelijk wel deelname aan de OS heeft gegund. Ook zo iets wat velen belangrijker vinden dan geld.

18 augustus 2022 om 08:03

Natuurlijk zorgt CL-deelname niet voor een streepje voor. Die overschatting ook altijd. Mooi dat we straks twee clubs in de CL hebben (vermoedelijk) hoor, maar dat maakt de clubs toch niet groter dan een club in de PL waar ze wekelijks tegen topclubs spelen? De Premier League is groter dan dat. De Champions League geeft 1, wellicht 2, sterke tegenstanders. Dat is altijd nog een fikse stap minder dan de Premier League dus...

18 augustus 2022 om 08:24

verklaar jij dan maar waarom Antony erbij zit. Het is niet om zijn prestaties bij Ajax en brazilie heeft zat vleugelspelers. Daarbij wekelijks tegen topclubs spelen durf ik sterk te betwijfelen.waar blijven die jaarlijkse engelse onderonsjes in de finale van de CL. Die overschatting van de PL vind ik eerder stuitend. Veel engelse toppers presteren nog altijd een klap minder ald ze ingelijfd worden bij topclubs in andere competities. De premier league heeft een bredere top gekregen, maar die top is geen 10 clubs breed. En de nederlandse topclubs zijn wel degelijk groter dan een flink aantal clubs in de PL. Niet de topclub, maar daar zit echt nog van alles onder. En daar doen die potjes tegen Chelsea, Liverpool en Man city niets aan af. Vraag anders ff aan Haller hoeveel die heeft genoten van zijn tijd bij Westham, of aan Tadic waarom hij niet bij soton is gebleven. Of aan luuk waarom hij zo snel zijn ja woord gaf aan PSV ipv wachten op een PL club. Of nog beter, Sangare die verlengde bij PSV terwijl er cocrete interesse was van PL clubs........

18 augustus 2022 om 08:30

Haller: Kwam tekort, dus die heeft er niet van genoten inderdaad. Was in de zwakkere Bundesliga en de eveneens zwakkere Eredivisie beter op zijn plaats
Tadic: Was een prima speler bij een middenmoter in de PL. Werd een dragende speler bij een Nederlandse topclub. Dus die kwam ook tekort.
Luuk: Die had geen interesse van PL-clubs lijkt mij.
Sangaré: Die zit gewoon goed op zijn plek. Hij wordt gewaardeerd. Dat is ook wat waard. Neemt niet weg dat de PL dan een fikse stap omhoog zou zijn geweest.

Raphinha is trouwens een buitenspeler van Brazilië. Die misschien nog wel hoger staat dan Antony daar. Hoe heeft hij het tot op heden in de CL gedaan eigenlijk?

18 augustus 2022 om 09:05

In de laatste 4 jaar hebben er 4 verschillende Engelse clubs in de CL finale gestaan. Mensen die in de basis staan bij United staan veel meer in de schijnwerpers dan mensen die in de basis staan bij Ajax. Haller is overigens een perfect voorbeeld van de kracht van de PL. Die is daar weggelachen bij een middenmoter en is in Nederland opeens topscorer.

Als ze echt 100 miljoen betalen moet je dit eigenlijk gewoon doen. Aan de andere kant, ook met die 100 miljoen haal je de grootste clubs financieel niet in en ga je nog steeds geen Haaland naar de Eredivisie halen, dus misschien moet Ajax gewoon een grote dikke middelvinger opsteken en zeggen, wij gaan nog ff 1 jaar genieten van dit mannetje, kom volgend jaar maar terug.

18 augustus 2022 om 08:20

Voor 100 miljoen koop je in potentie een Ziyech (+\;- 30), leg je hem vast voor 5 jaar à 6 miljoen op de loonlijst (nog een keer 30) en dan heb je nog 40 miljoen over ook!

18 augustus 2022 om 09:22

Wil Ziyech al terug naar de Eredivisie dan? Lijkt me dat hij meer ambitie heeft dan dat.

18 augustus 2022 om 09:44

Aan de andere kant; waarom niet? Volgens mij was hij de tovenaar van Amsterdam, speelt (regelmatig) CL daar, zal gegarandeerde basisspeler zijn (WK wat eraan komt), kan dan waarschijnlijk voor een hoger salaris terugkeren. Dat lijken me wel wat argumenten voor Ziyech die het aantrekkelijk maken om terug te keren.

Jemig al die geruchten… ik ga niet alles geloven wat er gezegd wordt. Als er al over Ronaldo 3 van de 30 nieuwsberichten waar zijn… Felix voor 130 miljoen, nu weer Antony, alles voor de clicks natuurlijk.

18 augustus 2022 om 09:49

Gek hè in de transferperiode en dan al die geruchten..

Op mij komt deze berichtgeving vooral over als stemmingmakerij. Tuurlijk zal Ten Hag Antony graag willen inlijven, maar het lijkt mij niet realistisch om bijna al je resterende transfergeld aan alleen Antony te spenderen. Zoals Romano ook in zijn tweet zei lijken de meest voorhand liggende opties Gakpo of Pulisic te zijn, omdat zij en een heel stuk goedkoper zijn én United daarmee nog geld overhoudt om andere versterkingen te halen. Want eerlijk is eerlijk. Met alleen Antony er nu extra bij gaat Ten Hag dit zooitje niet aan de praat krijgen.

18 augustus 2022 om 09:13

Snap dat lijstje dat Romano noemt totaal niet. Pulisic/Gakpo zijn linkeraanvallers, terwijl Antony het beste op rechts is. Denk dat EtH voor Ziyech gaat, mocht Chelsea mee willen werken aan een vertrek.

Dat zou prachtig zijn 100 miljoen maar aks ik heel eerlijk ben is Anthony dit gewoon echt niet waard, kom op oke speelt een paar leuke potten maar 100 miljoen maar ja als ze dat voor hem willen geven prima toch

18 augustus 2022 om 10:48

Antony is zonder H. Blijft toch moeilijk he.
Sorry ik ben niet zo van het verbeteren maar ik zie jou het structureel fout zeggen.

Ik denk eerder dat de vraag moet zijn, zwicht je voor zoveel geld? We kunnen van alles roepen qua bedragen, maar een bedrag tussen 60 en 80miljoen is eigenlijk al ongekend veel voor een speler van Ajax en daar hebben ze NEE tegen gezegd. Maar hoe makkelijk kun je nee zeggen tegen een bedrag van 100miljoen? En we kunnen allemaal wel heel stoer doen, van"joh, een telefoontje van 100miljoen nemen we niet op" Maar ik denk echt de het een onwijs lastig moment gaat zijn. Wat als hij gebleseerd raakt? en zo zijn er nog veel meer situaties waar je rekening mee moet houden. Maar het gaat nog een lange periode worden tot aan het sluiten van de transfer markt. Maar feit is wel dat H2 het niet verkeerd doet op dit moment.

Begrijpt iemand hier nog iets van? Wat een zegen is het vertek van ten Hag voor Ajax zeg. Antony en Martinez zouden samen dus meer dan 150 miljoen kunnen opleveren.. wat een grap!

18 augustus 2022 om 08:24

Elk jaar verbaas ik mij weer wat voor bedragen Ajax binnen krijgt. Ze verkopen talent, dat is zeker, maar het is toch ook bewezen ondertussen dat die bedragen niet garant staan voor 100% succes.. Onbegrijpelijk als United hier in meegaat.

18 augustus 2022 om 11:06

Zulke bedragen kunnen toch ook niet garant staan voor 100% succes? Maakt niet uit welke speler je koopt, garanties heb je nooit. Dan kan je het wel op Ajax afspiegelen, maar dat geldt voor elke club.

Er zijn voldoende voorbeelden van spelers die na hun miljoenentransfer goed presteren, maar het tegenovergestelde, slechte prestaties dus, komt ook vaak genoeg voor. Ik noem alleen even de spitsen van Chelsea op van de laatste jaren.. Lukaku, Torres, Werner.. Pogba bij United, Felix bij Atletico (al heeft hij afgelopen seizoen eindelijk weer iets laten zien), Dembele bij Barca, Morata overal haha.

Maar bij Ajax heb je ook vast genoeg voorbeelden hoor.

18 augustus 2022 om 11:14

Ik zeg ook nergens dat het bij andere clubs niet zo is. Alleen is het wel zo dat de laatste jaren alle topaankopen die vanaf Ajax komen niet echt hele hoge ogen gooien. Frenkie vind ik de enige uitzondering die echt grote groei heeft gemaakt na zijn begin periode bij Barca.

Vandaar dat ik het wel gek vind, dat grote clubs deze bedragen blijven voor spelers van Ajax. We hebben het hier over bijna 100 miljoen euro voor een speler uit de eredivisie..

18 augustus 2022 om 14:17

Eens, Ajax weet ze prima te laten renderen in het systeem dat ze spelen maar daarbuiten lijken clubs niet te weten hoe ze die spelers moeten gebruiken en weerstand in Eredivisie is stukken lager. Bij het nationale team renderen ze maar dan speel je met de beste spelers. Zou dan ook nooit méér dan 60 miljoen betalen voor een speler uit de eredivisie, want slagingspercentage is meer uitzondering dan regel. Maar nu bij United zijn ze zo in paniek dat 100 niet eens onrealistisch is. Ik zou echter wat meer naar je scouting luisteren ipv enkel naar ETH als ze die überhaupt hebben.....

Ze hebben de prioriteiten daar niet echt op orde. United heeft verdigende middenvelders nodig die het duo McFred uit hun lijden kunnen verlossen. Dat is het grootste probleem dat sinds dag 1 aangepakt had moeten worden.

Stel dat MU 85-100 mijloen biedt, dan kun je als Ajax echt niet weigeren. Je moet dan gebruik maken van de op hol geslagen koopwoede van MU. Voorin heb je genoeg opties, al was de voorhoede tegen Groningen ongrijpbaar.

Zou sportief dramatisch zijn voor Ajax, deze speler heeft snelheid en een enorme techniek, dat zie je maar heel weinig. Zonder Anthony hebben we gezien dat Ajax 50% minder is. Dus ik snap niet dat alle Ajacieden in dit forum het wel prima vinden als hij voor een groot bedrag weg zou gaan. Dan onderschat je de waarde die hij heeft voor Ajax. En Zyech gaat echt niet terugkomen, wake up

18 augustus 2022 om 08:31

Ook Ajax is en blijft een handelshuis. Als je € 80 miljoen kan krijgen voor een speler, dan moet je die simpelweg verkopen. Anthony vertrekt toch binnen nu en 2 jaar en die € 80 miljoen zal je nooit verder ontvangen, omdat Ten Hag erg gecharmeerd is van hem.

Antony in huidige vorm wil je niet kwijt, alleen als je met 80 miljoen + komt dan weiger je niet als Ajax zijnde. Ik hoop dat hij blijft en dat we nog kunnen genieten van hem dit seizoen.

Als Ten Hag/Man Utd 85 - 100 miljoen voor Antony wil betalen moet Ajax dat natuurlijk meteen doen en is het nogmaals duidelijk dat Man Utd een club in totale paniek is.

Tuurlijk kan deze jongen wel lekker voetballen, maar het is ook een rollebollende, verwende en kinderachtige diva wanneer het niet wil lukken of tegenzit. Samen met Tadic de meest walgelijke spelers van de Eredivisie wat mij betreft, jammer dat Toivonen niet meer in de Eredivisie speelt, die had ook in het rijtje gestaan.

Heeft bij Manchester United niets te zoeken staan stijf onderaan en binnenkort een wedstrijd tegen Liverpool. Wordt dit jaar degradatie voetbal. De selectie is door en door verrot. Dus weinig spel vreugde die hij bij Ajax wel heeft. Volgend jaar naar Real Madrid

18 augustus 2022 om 08:54

Laat hem meteen naar de absolute top gaan, fantastisch idee!
Kan hij lekker het bankje warm houden in Madrid.

Wat zouden ze bij het bestuur van Ajax zich kapot moeten lachen. Eerst komt Ten Hag Martinez voor bijna € 60 miljoen ophalen en dan wil hij ook nog Anthony voor circa € 80 miljoen. Ook al is het kort dag met Anthony, dit bedrag moet je altijd pakken. Meer wordt hij toch niet waard.

Als Ajacied hoop ik natuurlijk dat Antony blijft, maar 100 miljoen kun je natuurlijk niet weigeren, dat zou echt een absurd bedrag zijn.

Tja, ik zou gewoon voor de goedkopere optie Gakpo gaan. 40M is voor United een goede betaalbare optie. Ajax zal flink gaan over vragen.

18 augustus 2022 om 09:05

Ben het met je eens dat Gapko de goedkopere optie zal zijn, maar verwacht niet dat PSV het doet voor 40 miljoen. Die zullen ook hoger in de boom gaan zitten als zulke bedragen worden benoemd voor Anthony. Hoop toch dat PSV dan rond de 50 gaat zitten.

80-100 miljoen.... die zijn echt niet lekker bij United hoor!
Ben die kwal van een vent liever kwijt dan rijk in de eredivisie, scheelt me toch een hoop valpartijen en aanstellerij... maar ik gun ajax ook die 100 miljoen niet...

Ik zie hier boven reacties van een aantal die de 100 miljoen volledig verantwoorden... maar kom op zeg dat is toch volkomen belachelijk voor een eredivisie speler(!) Leuk die paar CL potjes maar dat is toch wat anders dan het wekelijks in top competitie het moeten laten zien. Ik zeg niet dat hij het niet zou kunnen, maar hij moet zich nog zeker bewijzen. Niet voor niets dat bijna alle eredivisie spelers van de afgelopen jaren teleurstellen in het buitenland. 100 miljoen is dan voor een speler die zich nog moet bewijzen echt bizar.

Em oprecht ik zie dit nog gebeuren ook als je als club spelers als Martinez en Maquire haalt van 60-85 miljoen... dan is de stap naar 85-100 zo gemaakt voor een aanvaller.

18 augustus 2022 om 08:46

Zielig dit soort reacties… gelukkig druipt de haat naar Ajax door je bericht heen. Was Pogba die 100 miljoen we waard dan? Toen stond je op de banken te juichen 👋🏻

18 augustus 2022 om 08:51

Onzin! Ook als je die voor PSV had gespeeld was 100 miljoen echt compleet bizar geweest voor een eredivisie speler!!!
Vind het eerder zielig dat je hier op forum dus geen kritiek mag hebben over alles wat maar een ajax link heeft...

Tuurlijk was Pogba geen 100 miljoen waard (sowieso nu lekker makkelijk praten achteraf),
dat was ook echt een bizar bedrag en volgensmij vond iedereen het toen belachelijk hoog. Daar heb jij mij toen der tijd niet anders over horen praten. Het enige is wel dat Juventus in de Serie A toch wel een stukje hoger is dan de eredivisie.

Als een club als Manchester in paniek is moet je profiteren. Anthony is goed maar als er tussen de 80 en de 100 voor geboden wordt..... strik erom en zelf wegbrengen!

Dat is het "lot" nou eenmaal van een club als Ajax, hoe goed ze het ook doen in CL, het blijft een doorgangshuis voor dat soort spelers. Biedt voor Berghuis, ook geen koekenbakker ook uit komst, ze hebben die jonge Portugees daar nog achter. Zo zal het toch blijven gaan. En als dat gebeurd moet ik zeggen dat Klaas&co toch ook geen slechte onderhandelaars zijn in het verkoopbeleid.

Haha dit is toch precies wat je wilt hebben als Ajax zijnde. Een club die in brand staat en waar alles mis gaat die daarom maar in blinde paniek met miljoenen gaat smijten om spelers van jou binnen te kunnen halen

Ach ach ach als AFCA moet je hier gewoon niet aan mee willen werken, bedrag is prachtig maar zodra je hem verliest blijft er weinig over van dreiging! Je verliest 50% minimaal en tegenstanders denken ook gelukkig die gast is er vandaag niet bij. En hij moet zelf ook niet naar zo’n pauper club moeten willen gaan toch? Zie hem veel liever bij Madrid voor een lager bedrag!

Antony is zeker meer waard dan 100 miljoen, hij is nu al zo goed en word alleen maar beter. Geeft zelf ook aan dat hij nog veel kan leren, heeft een goede mentaliteit en is ook bepalend voor zijn ploeg.

Aan de ene kant heeft ajax dat geld niet nodig, en zolang hij geen doodschop krijgt of verkeerd terecht komt dit seizoen dan is hij dat volgend jaar ook nog waard en zullen er meer ploegen in de rij staan om hem vast te leggen voor een hoger bedrag.

Maar aan de andere kant 100 miljoen is ook wel echt bizar veel geld, denk niet dat ajax kan verklaren aan de aandeelhouders dat zij een bod van 100 miljoen hebben afgeslagen.

Met berghuis op de bank hoeft ajax ook niet per se op zoek naar een directe vervanger en ze kunnen met dit team ook wel meedoen om de titel zonder antony, zolang blind op de bank gaat.

Zou wel fijn zijn om antony nog een jaar in de ed te kunnen zien shinen.. maar je ziet al jaren dat hij gewoon veel te goed is hiervoor.

Ajax kan gewoon nu ook 110 miljoen vragen. Niemand die naar Man U wilt en zoals verwacht komen ze weer bij Antony uit.
Ik denk eerlijk gezegd dat Ajax nu moet verkopen en cashen en ze halen zeer zeker een waardige vervanger. Bij Antony heb ik het gevoel als je niet snel handelt, je een Neres transfer krijgt op een gegeven moment.

Paniekaankopen kosten altijd een hoop centjes. Dus 80-100 miljoen voor Antony. Al zal dat wel een behoorlijke aderlating zijn. Is toch een speler die het verschil kan maken. Denk alleen dat hij naar Spanje zou willen. Engels is nou niet zijn beste taal.

Als ik Ajax was zou ik eruit proberen te komen met United. Ik denk dat dit de enige kans is die ze hebben om 60 miljoen of meer voor Antony te krijgen, en ik denk dat Antony verre van onvervangbaar is.

Fantastische speler maar United zou gek zijn als ze 80 miljoen voor Antony betalen.

100 miljoen lijkt me een realistische prijs voor de hoofdrolspeler uit het Zwanenmeer.

Over 2 weken sluit de transferperiode voor ons dus als ze hem willen kopen minstens 100+ miljoen manu is wanhopig zeker als ze 130miljoen voor felix bieden .
En we moeten ook niet vergeten dat Sao Paulo 20% doorverkoop percentage heeft afgedwongen .
En we moeten ook nog een redelijke vervanger zien binnen te halen .
Maar waarom zou Antony in godsnaam naar manu willen , sportief gezien kan hij beter bij ons blijven maar financieel gaat hij misschien 4 a 5 x meer verdienen .
Wat is wijsheid deze jonge staat garant voor 10/ 15 doelpunten en evenveel assists in de eredivisie en in de CL is hij afgelopen seizoen ook belangrijk voor ons geweest .
Ik persoonlijk heb liever dat Ajax hem dit seizoen niet meer verkoopt , maar zijn contract openbreek met een 1 of 2 jaar verlengt meer salaris en een vaste afkoop clausule van 100 miljoen .
Als die er ook nog een goed WK met Brazilië aanvast plakt zal die zeker die 100 miljoen waard zijn .

Nergens wordt hier gemeld dat Ziyech bovenaan het lijstje van Ten Hag staat. Er is zelfs een bod van 15m pond uitgebracht door Man U, dat is geweigerd door Chelsea

18 augustus 2022 om 13:25

Lijkt me ook een stuk betere prijs-kwaliteit verhouding en dus een veel slimmere transfer voor United. Bedankt voor de info.

Er moeten daar echt nog 3 a 4 spelers bij willen ze niet buiten de top 10 eindigen.

Ik zou het niet doen sportief gezien. Financieel heel interessant maar niet nodig met de eerder verkoop van Haller, Martinez en Schuurs voor redelijk veel geld. Wanneer Anthony verkocht wordt kan Berghuis daar spelen. Maar of je dan nog kampioen wordt of in de CL door de poulefase komt... hoop dat hij blijft. Lust voor het oog en snap de haat naar deze man niet. Geweldenaar.

Antony is een jonge, talentvolle speler, die zich bij Ajax in de Eredivisie en Champions League heeft laten gelden, die inmiddels Braziliaans international is en nog voldoende doorgroeimogelijkheden heeft. Tel daarbij op dat Hamstra en Huntelaar hebben laten zien uitstekend te kunnen verkopen, strooi er nog wat wanhoop van Engelse zijde overheen en het recept voor een transfer van meer dan 100 miljoen euro is er.

18 augustus 2022 om 09:41

Eens. En vooral ook dat men eerst al rond de 80 miljoen had geeist, maar men nu later in de transferwindow nog eens terugkomt, Ajax nog een opvolger moet gaan vinden...

Dat lijkt mij het enige lastige voor Ajax. Als Antony voor 90 a 100 miljoen gaat, wie halen ze dan? Wie is haalbaar? Wie is goed genoeg? En vooral ook: wie is betaalbaar. Iedereen weet dan ondertussen dat je 60 miljoen (of wat het ook was) voor Martinez hebt gevangen en ook 100 voor Antony. Iedere speler is dan opeens toch wel makkelijk 10 miljoen meer ''waard''. Zeker zo laat in de transferwindow.

18 augustus 2022 om 10:19

Moet je iemand halen? Je hebt in feite Berghuis, Conceicao, Tadic en Bergwijn een uitstekende dubbele bezetting op de flanken. Van Axel Dongen, Hansen, Martha, Kjaer en Dall komen eraan daar achter.

Voor de 10 positie heb je dan Kudus of Klaassen maar ook daar hebben we nog talenten achter zitten zoals Fitz-Jim, Unuvar en Hlynsson, ik zou Unuvar gewoon erbij houden. Je zou nog aan een extra middenveld kunnen denken maar Regeer uit de jeugd is bv. ook erg goed.

18 augustus 2022 om 11:07



Nouja, ik vind van wel.
Ja, de jeugd is goed, maar vooral nu nog op jeugdniveau daadwerkelijk.

Conceicao lijkt mij nog een lichtgewicht en ideaal om als 12e man erbij te hebben.

Als Antony vertrekt en er komt niets nieuws, speel je met Bergwijn - Brobbey - Tadic en laat je een Conceicao invallen. Verder moet je dan al terugvallen op jeugd, die nog erg jeugdig is.
Van Axel Dongen heb ik wel een hoge pet van op, maar is nog erg jong.
Hansen wordt al lang besproken als groot talent, maar ik heb het nog amper kunnen zien helaas.
Unuvar eigenlijk hetzelfde als Sontje.

Zo'n Martha bijvoorbeeld, daar denk ik niet direct van: die gaat spelen in Ajax 1, helaas.

Kjaer en Dall zeggen mij, voor nu, niks.

Ik denk vooral dat Ajax een winger met een actie en diepgang wilt halen, als Antony vertrekt. Ik denk niet dat men dat vertrek, voor dat bedrag, zomaar gaat opvangen met Conceicao en wat jeugd. Maar dat is mijn bescheiden mening natuurlijk!

Haha dat zou echt een grap zijn. Maar goed United legt ook gewoon 65 miljoen neer voor Martinez die net de helft waard is en zwaar te kort komt. Anthony gaat het nooit redden in de PL, fysiek gaat hij het afleggen en ze houden daar niet zo van zijn nare maniertjes. Spanje zou een veel beter land, daar vinden ze het heel normaal als je na een (vermeende) overtreding doorrolt tot buiten het stadion.

Die gaat gegarandeerd mislukken in Engeland,maar als Man U. toch een gokje waagt dan is 40 miljoen wel de absolute max.
Overigens mag Ajax vragen wat ze willen en zou het leuk voor ze zijn als ze hier dik aan verdienen. Ik juich het in elk geval toe dat dit misselijke ventje niet meer wekelijks op de Nederlandse velden te zien zou zijn

18 augustus 2022 om 09:42

Hoezo zou hij gegarandeerd mislukken in Engeland, denk jij?
Ik denk dat hij wel wat aanpassing nodig heeft, zeker aan het hoge tempo en de bijbehorende defensieve arbeid. En daarnaast ook de fellere/lompere verdedigers. Maar met zijn snelheid, passeeractie en techniek moet dat in Engeland ook goedkomen hoor.

Alleen moet hij die vervelende trekjes wat minder gaan uiten. Maar veel soortgelijke spelers als Antony slagen gewoon in Engeland hoor.

18 augustus 2022 om 10:55

Nou vooral vanwege die vervelende trekjes...ik denk niet dat hij dat nog gaat afleren. Daarnaast vind ik hem te egoïstisch en vind ik een Ziyech stukken overtuigender en talentvoller in zijn Ajax tijd en die heeft het ook niet gered in een veel beter elftal

18 augustus 2022 om 11:04

Vanwege trekjes mislukken in een ander land/competitie? Lijkt mij stug.
Verder is hij egoistisch als het aankomt op acties ja. Qua assists heeft Antony toch voldoende aangetoond ook een teamspeler te kunnen zijn.

Wellicht is het ook wel beter om in een minder team terecht te komen zoals Antony, dan een Ziyech, aangezien je dan als nieuwkomer ook direct meer je stempel kan drukken dan bij een team dat het al heeft laten zien.

Allereerst: ik vind Antony geen 80 a 100 miljoen waard, momenteel. Ja, hij is in de Eredivisie één van de beste spelers. En ja, hij heeft vorig seizoen een aardig goed seizoen gehad in de CL. Maar die bedragen vindt ik toch wel voor de elite weg gelegd.

Aan de andere kant: ik snap dat Ajax nu niet minder dan 90 a 100 miljoen accepteert. Een tijdje terug hadden ze al interesse, toen was het 80 miljoen. Nu is de transferwindow bijna op zijn einde, is Ajax al volop begonnen aan de competitie en heeft Antony ook nu al weer zijn waarde bewezen voor dit Ajax.
Ajax moet hem inderdaad alleen voor een bedrag omtrent de 90 a 100 miljoen laten gaan.

Ik zou het absurd vinden, mocht United dit betalen. Maar ik zou Antony, voor dat bedrag, die stap wel gunnen. Al zou ik zelf nooit naar United gaan op dit moment. Het ontbreekt daar wel aan meer facetten dan alleen een frivole winger als Antony, om mee te doen met de prijzen de komende jaren...

Overigens ben ik wel benieuwd wie Ajax als opvolger zou gaan halen, mocht Ajax Antony voor zo'n bedrag laten gaan. Zijn daar eventueel al geruchten over? Want ik neem aan dat er dan nog wel echt een kanon bij gaat komen op de flanken voor luttele miljoenen (en dan bedoel ik echt Bergwijn proporties).

18 augustus 2022 om 09:49

Ik ben het niet met je eens dat deze bedragen alleen voor de elite zijn weggelegd. Om maar een paar middelmatige voetballers te noemen die voor soortgelijke bedragen zijn vertrokken:
Maguire naar Man U voor €87,mln
Kepa naar Chelsea voor €80 mln
Cucurella naar Chelsea voor €73,5 mln

Het is gewoon een krankzinnige markt geworden. En geef Ajax eens ongelijk, als er gekken zijn die dit soort bedragen neerleggen zou ik ook hoog in de boom gaan zitten. Don't hate the player, hate the game...

18 augustus 2022 om 10:18

Er zijn altijd uitzonderingen, natuurlijk.
Maguire was te verklaren. Die is Engels en had een goed seizoen gehad. Daar betalen Engelse clubs zich nu eenmaal blauw aan (home Grown status).

Kepa is inderdaad een mispeer van jewelste. Cucurella is veel geld, maar moet zich nog bewijzen. Kan je niet direct spreken van een miskoop of dat hij geen elite is.

Ik geef Ajax ook geen ongelijk overigens!

Ben benieuwd. Als Ajax zijnde kan je United natuurlijk helemaal uitmelken. Anthony is een prima vleugelspeler maar is het wel het niveau waar United naar op zoek is? Daarnaast denk ik dat 80 of 100 miljoen beide teveel is voor deze speler. Wel lekker voor Ajax natuurlijk om zo'n bedrag te ontvangen.

Natuurlijk heb ik liever niet dat hij vertrekt, maar een bod van €80 mln. kan je toch eigenlijk niet weigeren? Van die €80 mln kan je Ziyech terughalen voor omme nabij €30 en je houdt nog eens €50 over. Hopelijk dan nog éen keer de portemonnee trekken voor een doelman en je gaat wellicht met je sterkste selectie OOIT het CL seizoen tegemoet.

18 augustus 2022 om 09:57

Daar moet Hakim dan ook wel zin in hebben. Chelsea is zijn eerste buitenlandse club en daar is hij niet geslaagd. Hakim is voor zover ik weet een trotse jongen. Ik kan mij goed voorstellen dat hij nu het nog kan op zijn 29ste liever een poging waagt bij een andere club om te bewijzen dat hij wel in het buitenland kan slagen. Terug naar Nederland kan over een jaar of drie à vier altijd nog.

18 augustus 2022 om 10:04

Is ook wel zo, maar hij heeft altijd wel aangegeven open te staan voor een terugkeer bij Ajax. Zo'n return a la Tadic en Blind zien Ajacieden, waaronder ikzelf, natuurlijk wel zitten.

Meer dan 80 miljoen voor Anthony is complete waanzin. Zijn cijfers zijn niet echt heel goed en fysiek gaat hij ten onder in de PL. 10 Hag leert niet van zijn fouten en ManU betaalt daar een enorme prijs voor.

18 augustus 2022 om 10:10

Dit roept Man United toch echt over zichzelf af. Ze hebben vrijwel het complete bestuur overhoop gehaald, Rangnick binnengehaald om het gebrek aan voetbalkennis van die mensen aan te vullen, en Rangnick is ook weer vertrokken. Er zit daar gewoonweg geen voetbalkennis. Dan krijg je de situatie dat een trainer als Ten Hag, die zeker wel inspraak hoort te hebben in het transferbeleid, zo ongeveer een dubbelfunctie moet uitoefenen. Dat kan haast ook niet anders als je ziet dat vrijwel alle targets al eerder onder Ten Hag gespeeld hebben

18 augustus 2022 om 13:36

Of andersom, Ten Hag betaalt de prijs voor de absurde scouting bij United. Frenkie was broodnodig en goed genoeg voor United, verder dan dat zijn ze niet gekomen, tot nu bij Felix die ze ook niet nodig hebben. Hoe kan het dat de scouting daar niet meer spelers op het oog heeft of had? Malacia en Martinez komen uit de koker van Ten Hag en verder is er niks gekomen. Dan moet Ten Hag toch op een gegeven moment ook denken, oké, ik ben geen scout maar Antony ken ik in ieder geval.

Enerzijds heerlijk nieuws, trots als Ajacied! Anderzijds jammer als we hem kwijtraken, maar 90/100m kan je Ajax zijnde niet weigeren. Overigens jammer van de zure reacties die ik soms lees uit voornamelijk Eindhoven lijkt het wel. Ajax heeft hard gewerkt de afgelopen jaren en dat loont. Hij is het zeker wel waard, heeft laten zien dat hij ook op international niveau een geweldig groot talent is..

Ik vind het niet erg als Antony vertrekt. Zo goed is hij helemaal niet. Veel show en weinig rendement.

18 augustus 2022 om 11:54

Eindelijk een ajacied die het begrijpt.

Zou erg jammer zijn maar boven de 100 miljoen wel aantrekkelijk. Misschien kun je Donny van de Beek ook nog wel voor een aantrekkelijk bedrag er in meenemen dan zet je Berghuis of Bergwijn naar rechts en heb je Tadic voor links en eventueel Donny erbij op de 10 positie naast Kudus. Ihattaren reken ik even niet op maar er zitten ook nog een hoop talenten achter die je een kans moet geven.

Als hij de komende 2 weken nog weggaat gaat hij meer als 100 miljoen opleveren ajax wil hem niet kwijt met het oog op de c.l.
En hoeft niet te verkopen

Ik vind het onbegrijpelijk dat een club zoveel wil betalen voor anony. Dat antony een geweldige actie heeft staat buiten kijf. Maar zijn statistieken zijn ronduit dramatisch. Europees slechts 3 goals in 15 europese wedstrijden voor ajax. En in de eredivisie is het nog minder. Hij is in geen van zijn eerste 2 seizoenen boven de 10 uitgekomen in een zeer zwakke competitie. Op basis van wat denk manu dat antony dan in een veel sterkere pl wel het verschil gaat maken?

Die gaat niet naar ManU lijkt mij. Er valt niets te halen daar voor hem. De bedragen die genoemd worden zijn buiten proportioneel, al snap ik wel dat deze rondgaan. Die bedragen brengen nog eens extra druk met zich mee, maar buiten dat, hij komt bij een ploeg uit die niets te bieden heeft. Als hij slim is wacht hij, speelt hij een uirmunted WK en kan dan door de voordeur naar Real Madrid, City of Bayern. Al denk ik dat het beter is om naar een subtopper te gaan vanwege meer speeltijd die je krijgt.

Moet hij momenteel wel willen gaan? Qua salaris natuurlijk wel, maar qua carriereplanning? Ik zou denken dat een extra jaartje Ajax voor hem beter zou zijn met het oog op de toekomst. Ik zou als ik hem was nu niet die slangenkuil instappen en lekker gaan vlammen in de CL.

Nee, nee, nee, nee! Dit is niet wat ons beter gaat maken. Weer zo’n bekende, niet goed genoeg, veel te dure speler. Waarom??? Je kunt als ten Hag zijnde toch zelf ook bedenken dat dit ‘m niet gaat worden?

Een paniekbod tussen de 80 en 100 miljoen euro van Man Utd moet Ajax accepteren, want zo’n monsterbedrag krijg je er nooit meer voor terug. Geld vangen en doorschakelen naar het volgende goudmijntje.

Huur dan alstjeblieft Pulisic. Die heeft zich bewezen. Daar heb je wat aan. Niet die duikelaar en aansteller die af en toe een leuk kunstje laat zien. Er moet toch iemand zijn die zegt: ‘Zeg; Erik. Misschien moeten we even verder kijken dan de eredivisie?’. Zoals gisteren, dat waren betere verhalen.

Bij een mooi bedrag gelijk door verkopen zwaar overrated speler.
Wil hem wel zien in de premier league tegen de zieke en blinde in de Eredivisie lijkt het allemaal leuk en aardig ik ben erg kritisch net als Marco van Basten die heeft er verstand van :D

18 augustus 2022 om 11:31

Je kan zo aan tafel bij VI.😉

koop justin kluivert en of zyiech voor terug

Het grappige is dat iedereen zo hoog opgeeft over deze speler en er zogenaamd "veel buitenlandse topclubs" azen op deze speler. Maar ondertussen heeft er nog geen 1 club concreet iets geboden of serieus de onderhandelingen in gegaan.
Als er meerdere clubs op de stoep staan, dan kun je 60+ vragen....nu kom je uit op de 50 denk ik. (ja verklaar me voor gek, maar we zullen zien).

Hoe kunnen ze erik nog altijd de aankopen laten doen?? Na nederlaag tegen liverpool, is het exit ten hag.

€350 miljoen voor een wisselspeler is nogal wat. Maar ja, dat had Atletico zelf ook niet verwacht dat hij wisselspeler zou worden toen ze hem het contract lieten ondertekenen. Die is die 350 miljoen bij lange na niet waard. Zelfs die 130 niet, misschien de helft daarvan, maar ook geen euro meer.

Hmm kan me nog gevalletje Neres herinneren.. was ook 80 miljoen toch?

Ik ben echt bang dat United 100 miljoen gaat bieden…dat kan Ajax echt niet weigeren.

Zou doodzonde zijn, ik wil dat Antony blijft.

Als je 80 tot 100 miljoen kunt pakken op Antony, dan moet je hem direct verkopen!
Vervangers heb je in principe gewoon in huis lopen.

Investeren in de volgende positie:
Keeper: Ersin Destanoglu, Matvey Safonov, Altay Bayindir

18 augustus 2022 om 11:57

(jeron)
Welke vervangers dan ? van het zelfde kaliber bedoel ik , ik zou het niet weten hoor die Portugees is pas 19 en Ihataren is nog steeds niet beschikbaar tenminste als hij nog aan spelen toekomt ik denk nl van niet dus waar haal je nu nog een gelijkwaardige vervanger . Dus Ajax hoeft helemaal niets en ik zie dat ook niet gebeuren dat Ajax hem nu nog verkoopt .

18 augustus 2022 om 12:18

Juist. Wie gaat als vervanger optreden en heeft dezelfde/vergelijkbare skill sets. We hebben Antony langdurig gescout. Als je die laat gaan nu, ja dan wordt het ontegenzeggelijk een stuk lastiger voor ons in de competities. Ziyech gaat sowieso niet terug komen.

Harry Mcguire werd voor 87 miljoen gekocht. Zevenentachtig miljoen. Euro.
Dan is Antony 870 miljoen waard, zou je zeggen. Nee, 100 miljoen is geen gekke vraagprijs meer.
Landskampioen, zeer goed seizoen in CL (qua rendement bijna één op éen g/a), olympisch goud, inmiddels vaste international van Brazilie en niet onbelangrijk: nog altijd pas 22 jaar oud.



Snap wel dat je als Ajax zijnde em niet kwijt wil, helemaal niet deze fase van de transfermarkt.
Maar je kan ook overdrijven met hoeveel er geboden moet worden vind ik. Het zal altijd een afweging worden van de kant van ajax.

Die jongen heeft nog een contract tot 2025. Dit jaar niet verkopen voor 80mil, prima.
Volgend jaar zul je em dan moeten verkopen voor ..60mil?.., anders kom je in de situatie dat ie nog een eenjarig contract heeft en Ajax heeft wel vaker dat er spelers transfervrij de deur uitlopen..

Precies 80 miljoen is nu niet meer genoeg gewoon 100 miljoen en anders pech. Ajax hoeft niet te verkopen voor het geld en ze hebben nu een perfecte voorhoede plus United is in paniek. Dat kost extra en anders gaan ze maar doorzoeken. Zou wel wat zijn als Ajax Anthony voor een hoofdprijs verkoopt en dan een jaar Ziyech kan huren 😃

Man United, be gone!!
Eerst Donny helemaal verpesten, straks Martinez ook als dit zo doorgaat en als klap op de vuurpijl Antony... Nee, sorry no can do. We hebben hem hard genoeg nodig in alle competities.

130 mil daar 100 mil hier en alleen maar aanvallers.
Kunnen zich beter focussen op 2 betrouwbare verdedigers centraal achterin en een goed mee voetballende keeper.
Joao Felix is een goede speler maar dat hij bij Atletico nu week in week uit uitblinker is en de bepalende man kan ik niet echt zeggen.
Lijkt mij dat ManUnited nu spelers nodig heeft die er iedere week staan.
Anthony zelfde verhaal kan lekker spelen in de speeltuin wat wij de Eredivise noemen maar in Engeland zijn de verdedigers daar zo klaar mee.

We zullen het gaan zien maar ik moet ergens wel lachen hoe United uit wanhoop allemaal grote namen wil halen of grote talenten terwijl de prioriteit toch echt ergens anders ligt lijkt mij

18 augustus 2022 om 13:40

Lijkt mij dat ze een verdedigende middenvelder nodig hebben en een aanvaller toch? Met Maguire Varane Martinez moet je een centrum kunnen bouwen. Maar Fred en McTominay vind ik niks, en ook voorin is er weinig keuze als Ronaldo aan het muiten is. Maar misschien eerder een spits?

18 augustus 2022 om 15:13

Met Maguire?? Dat is gewoon een overschatten verdediger. Denk dat een Mings of Evans veel beter het zouden doen daar. McTominay waren destijds heel veel mensen enthousiast over toen Ole net aagesteld werd en hij Psg eruit knikkerde.
Ik zelf vind er ook niet veel aan maar ze hadden beter bij Milan half jaar terug voor Kessie kunnen aankloppen.
Martinez gaat het ook niet redden bij United nu niet over een half jaar niet en over 5 jaar ook niet. Mist gewoon lengte en kwaliteit. Op alleen vechtlust ga je het niet redden in de premier league. Zie je Haland al tegen over Martinez staan een goede schouder duw en Martinez ligt over de boarding.
Shaw kan ook echt niet staat ook al jaren stil. Zou toch echt eerst 230 miljoen investeren in de verdediging in plaats van 2 aanvallers er voor halen die naar mijn inzien nog niet wekelijks hun huidige club bij de arm nemen.

80 miljoen is toch een goed bedrag voor Anthony? Daarmee kan je nog 6 á 7 talenten oppikken in Zuid Amerika en weer groot laten worden net als Anthony. Neres kon weg voor 50 miljoen in de winterstop, Ajax weigerde. We hebben allemaal gezien hoe dat afliep.

18 augustus 2022 om 13:13

Hoe dat afliep? Neres speelde fantastisch in de CL en dat leverde Ajax uiteindelijk gewoon meer op.

Zo mooi hè die titels. Ajax moet vrezen bla bla bla. Ajax vreest helemaal niet. Ajax is niet verplicht te verkopen en Antony heeft al aangegeven dolgelukkig te zijn bij Ajax. Wat wil je nog meer. Willen ze hem toch….dan gaan de miljoenen weer binnen stromen. Win win. Ajax bepaalt. Niet Man Utd.

18 augustus 2022 om 15:49

En jij gaf aan dat Man U niet meer in de race was voor Antony en dat alles gelogen was in de media, hoe denk je daar nu over? Nog steeds leugens? Hoop overigens dat hij vertrekt naar United, zijn wij van zijn theater showtjes af met zijn gerol en overdreven val partijen.

Begint een vervelend mannetje te worden die Ten Hag. Als je zo graag al die Ajax spelers in je team wilt, waarom ga je dan weg? Had lekker gebleven, nu zit je met een selectie vol houthakkers en ga je Ajax-voetbal proberen te spelen. Enigszins hilarisch toch wel. Hij zal het niet lang volhouden daar, maar op deze manier hoef ik hem ook niet terug te zien in Amsterdam. Laat hem maar afzakken zoals Frank de Boer. Hij weet zelf ook dat Ajax al een half elftal kwijt is.

Ajax moet gewoon de telefoon in het laatje gooien en niet meer opnemen wanneer er uit Engeland gebeld wordt, klaar nu. 100 miljoen of niet, Antony blijft gewoon.

Om daaraan toe te voegen dat hij met United pas over 3-4 jaar eventueel mee kan doen om de CL-plekken. De top 5 staat ook niet stil en United heeft nog een halve selectie aan deadwood om weg te werken. We hebben bij Liverpool en Arsenal gezien dat dit proces Jaren kost.

Anthony mag gewoon niet weg, hij zorgt voor amusement en is ook ontzettend belangrijk voor Ajax.
Als Ajax Anthony toch verkopen is dat echt een aderlating.
We zullen zien wat er gaat gebeuren.

18 augustus 2022 om 13:20

Welk bedrag dan ook, ik ben teleurgesteld in Ajax als ze hem dit seizoen laten vertrekken.

18 augustus 2022 om 15:17

Get real. Als, met de nadruk op als, ManU hem voor 100 miljoen wil hebben: meteen laten gaan. Dat ga je er never nooit meer voor krijgen. Het is niet dat de clubs al in de rij stonden voor Antony.

Als het echt een bedrag van 75+ miljoen is moet je dat niet weigeren, dat kan alleen maar slecht uitpakken als Antony een slecht seizoen draait of geblesseerd raakt.
Misschien een ruildeal met Ronaldo? Kan hij toch CL voetbal spelen.

Vrezen?? 70+ miljoen en je hebt vervanger al in huis

Lekker blijven. Speeltijd gegarandeerd, CL gegarandeerd, WK dus gegarandeerd. Bovendien: wie wil er nou naar Man Itd.?

Ajax is gezond en hoeft daarom Antony niet te verkopen wat moeten ze dan met een zak geld. Als MU in de richting van 100 miljoen gaat zitten en misschien wel daarboven, dan is het tijd voor intern beraad. Maar zover zal het hoop ik niet komen.

Ajax moet Anthony nu gewoon niet verkopen!! Het geld hebben we niet nodig, maar de kwaliteit van Anthony op het veld wel. Anthony gaat zeer waarschijnlijk een goed wk draaien met een uitstekend braziliaans elftal waar hij zelf ook zeer goed in meedraaid. Dus deze jongen is in de transferperiode van januari volgende jaar nog veel meer waard. Ajax kan hem in de zomer van volgende jaar het beste verkopen.

Labyad mag ie wel hebben, krijgt ie Klaiber er gratis bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren