Ajax laat ADO slechts ten dele terugkomen na superieure eerste helft

Ajax heeft de voorlaatste competitiewedstrijd van 2020 zondagmiddag omgezet in een overwinning. De koploper van de Eredivisie liet ADO Den Haag terugkomen van een 0-4 naar een 2-4 achterstand, maar daar bleef het bij in het Cars Jeans Stadion. Ajax was in de eerste helft oppermachtig, maar hield dat niveau niet vast en incasseerde twee goals na de pauze. De Amsterdammers hebben dankzij de overwinning weer een voorsprong van drie punten op nummer twee PSV, terwijl nummer drie Vitesse volgt op vier punten.

Quincy Promes behoorde voor het eerst sinds zijn arrestatie tot de wedstrijdselectie van Ajax, maar kreeg nog geen basisplek. De aanvaller kwam aan het begin van de tweede helft binnen de lijnen als vervanger van Antony; Erik ten Hag voerde ook twee andere wissels door in minuut 46, door Nicolás Tagliafico en Ryan Gravenberch te vervangen voor respectievelijk Lisandro Martínez en Kenneth Taylor. Van een echte wedstrijd leek toen geen sprake meer, want Ajax leidde bij rust met 0-4. Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, Zakaria Labyad en opnieuw Huntelaar produceerden de doelpunten.

Alle goals van Ajax vielen tussen minuut 20 en 32. Sean Klaiber stelde Tadic met een voorzet vanaf de rechterflank in staat om bij de tweede paal de score te openen, Huntelaar schampte de bal met het hoofd na voorbereidend werk van Daley Blind, Antony legde de bal op het juiste moment breed richting Labyad voor de 0-3 en een knappe kopbal van Huntelaar in de verre hoek, na een nieuwe assist van de Braziliaan, leidde tot de 0-4. Op slag van rust moest André Onana voor het eerst ingrijpen na een harde uithaal van Michiel Kramer, maar verder stichtte ADO in de eerste helft geen gevaar.

Kort na de onderbreking vond Kramer, na eerdere doelpunten namens ADO, Feyenoord én Sparta Rotterdam tegen Ajax, opnieuw het net tegen de topclub: nadat Perr Schuurs door Samy Bourard door de benen werd gespeeld en een voorzet volgde vanaf de achterlijn, kon de spits de bal aannemen op de borst en van dichtbij aantekenen voor de 1-4. Halverwege de tweede helft werd het zelfs 2-4, nadat Bourard werd weggestuurd door Kramer en zijn op het oog houdbare inzet te machtig bleek voor Onana. ADO hoopte in de slotfase nog meer spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar dat lukte niet.

1
2

Nou wat zal ik zeggen... op het einde van de eerste helft dacht ik dat Ajax de 10 gaat intikken maar die hebben in de 2e helft op 20% gespeeld. Op zich ook logisch. Maar wat me heel erg opvalt dat die Tadic weer een hele slechte wedstrijd heeft gespeeld en dat is al een paar keer dit seizoen. In ieder geval mooie overwinning en Taylor die zijn minuten heeft gemaakt

20 december 2020 om 16:21

Ik vond Tadic eigenlijk helemaal niet zo slecht.

20 december 2020 om 16:23

Is nauwelijks nog een wedstrijd te noemen helaas als Ajax tegen rechterrijtje team speelt. Niet fijn om te kijken en uiteindelijk doet dit Ajax ook niet goed als de weerstand laag is.

20 december 2020 om 16:24

Tadic zijn niveau gaat sinds het wonderseizoen al naar beneden. Met af en toe een uitschieter naar boven.
Maar van een aanvoerder en een '10' verwacht je veel meer. Qua snelheid komt hij amper een back voorbij en qua rendement laat die alleen nog wat zien tegen de mindere clubs. Ik denk serieus dat Ajax het volgende seizoen afscheid moet nemen van tadic. Wil je iets bereiken in de CL moet je toch voor een ander kaliber gaan.

20 december 2020 om 16:25

Loopt dit seizoen weer 1 op 1 hoor in alle competities hoor, wat wil jij nog meer? Buitengewoon goede speler voor ED begrippen. Hoe kom je er overigens bij dat Tadic een 10 is, of doel je echt alleen op het nummertje op z'n rug i.p.v. op zijn positie?

20 december 2020 om 16:27

Voor ED begrippen ja.Internationaal heeft die buiten midtyiland (niveau subtop eredivisie) amper iets laten zien. Wilt ajax internationaal wat laten zien dan kan je neit meer met tadic aankomen.

20 december 2020 om 16:32

Met hoeveel penalty’s? Daarnaast hebben ze in de competitie bijna alleen tegen de kleintjes gespeeld. Maar los daarvan, voetbal is meer dan een goal maken. Zeker van een hele dure Tadic wordt meer verwacht.

20 december 2020 om 16:34

@Jsmooth: Wat een onzin zeg. In 18/19 een van de beste aanvallers in de CL met 6 goals en 5 assists. Vorig jaar 3 goals en 3 assists in Europa en dit jaar ook weer 2 goals en 3 assists in Europa. Heel leuk dat je dan komt met 'afscheid nemen van Tadic' en 'voor een ander kaliber gaan' maar dan leef je echt in een sprookjeswereld hoor. Een speler die per definitie meer gaat brengen dan Tadic in de CL kost je misschien wel 50 miljoen. Denk je dat Ajax Real Madrid is of wat?

20 december 2020 om 16:38

Tadic is dit jaar al bij meer dan 20 goals betrokken met g/a. Heel veel meer kan je niet verwachten, hij is weer de MVP van Ajax qua g/a.

@Janssen: 21 wedstrijden - 14 goals (waarvan 5 penalties en 9 veldgoals), 7 assists. Geen idee waarom dat van belang is want elke bijna grote aanvaller bij topploegen maakt ook penalties, waarom tellen die ineens niet meer mee? En 'alleen tegen de kleintjes gespeeld' is een slecht argument want zijn moyenne is over zijn hele periode bij Ajax exact gelijk: 1 op 1. En ja, er wordt meer dan alleen goals verwacht en dat levert Tadic ook zeer regelmatig, hij speelt gewoon het merendeel van de wedstrijden goed en zijn rendement is gewoon fantastisch. Maar alles bagatelliseren als het iets Ajax-gerelateerds betreft is jou natuurlijk niet vreemd

20 december 2020 om 16:46

Wat is Klaassen toch ook traag! Is niet om aan te zien heeft de startsnelheid van een naaktslak

20 december 2020 om 17:35

@jsmooth: Of ging tijdens het wonderseizoen zijn niveau opeens heel erg omhoog en is het nu weer terug naar het niveau dat die eigenlijk zijn hele carriere al heeft gehad?

Vond hem eigenlijk niet opvallend slecht spelen ofzo, ook niet heel goed. Maar het mooie van Tadic is dat ie in al zijn slechte wedstrijden ook gewoon scoort, zo ook nu weer. Dan is het niet zo erg

20 december 2020 om 16:26

Een goal en een assist. Denk dat jij teveel verwacht van een buitenspeler, denk je niet?

Ik vond Tadic dit keer ook niet zo slecht eigenlijk. Ik heb iig geen irritatie moment gekend wat betreft Tadic. Labyad voor rust niet, na rust rechtsbuiten echt een stuk minder. Promes.... wat mij betreft snel afscheid nemen.. Sinterklaas mag dan zijn geweest, maar toen raakte hij ook al geen pepernoot en dat is eigenlijk al het hele seizoen zo. Het is gewoon geen 10. Eerder een -10 dat dan weer wel. Taylor gaat er wel komen, vond hem vooral nogal onwennig.

Het zijn drie punten. Dan heb je genoeg gezegd over de wdstrijd.

Prima toch? Bijna winterstop en nu de punten lekker binnen harken, nog 1x doordeweeks winnen, hopelijk en dan focus op januari

Nou nou, eerste helft was meer dan prima. Tweede helft was inderdaad een draak, maar daar moeten wel flink veel krachten gespaard zijn haha.

Eerste helft was prima. Vond Gravenberch echt weer heel hoog niveau aantikken, speelde zo makkelijk die bal strak naar voren waardoor er tempo in aanval kwam. Tweede helft had je gewoon niemand van gewenste niveau om middenveld. Klaassen is echt toe aan winterstop want lijkt laatste maand nergens op van zijn kant, elke wedstrijd de slechtste middenvelder bij Ajax. Antony zijn voorzet doet beetje denken aan Ziyech, mooi om te zien dat hij zijn goals en assists gewoon maakt in eerste jaar. Zonder Gravenberch en Antony missen we teveel creativiteit en zonder Tagliafico moet Tadic het veld breed houden waardoor laatste spelers met creativiteit niet in centrum terecht komt.

20 december 2020 om 17:32

Antony geeft me inderdaad echt Ziyech vibes af en toe, leuke speler. Gravenberch werd inderdaad gemist en Taylor is er nog niet echt aan toe. Schuurs en Martinez vond ik ook erg matig

Helaas geen clean sheet. Wel 3 punten, leuke aanvallen gezien en spelers rust kunnen geven. Vrij probleemloze middag zo, ondanks de (verdedigend vooral) slechte 2e helft. Woensdag winnen en we gaan heerlijk met weinig druk de 2e seizoenshelft in.

Toch spreekt het weer boekdelen hoe zwak het verdedigend staat bij die twee goals. Ook al speel je niet op 100%

Irriteer me dan vooral aan Onana die dan de halve wedstrijd aan de lat loopt te hangen en zit warm te lopen, maar de simpelste bal ooit doorlaat.

20 december 2020 om 16:35

Ja eerst redt hij nog een keer mooi en daarna doet hij mee in de malaise van de verdediging. Toch hoop ik dat er van de winter een normale CV bij gaat komen. Het is echt kommer en kwel wat je weggeeft

20 december 2020 om 19:13

Geen clean sheet inderdaad. Een doelpunt door Onana.
Bij dat tweede doelpunt stond hij zo slecht

Schandelijke vertoning tweede helft. Blij met de punten maar je verwacht van de eerste wissels diezelfde gretigheid of zelfs nog wat extra maar niets van dat alles. Huntelaar denk ik geen enkele keer gezocht de tweede helft?

De eerste helft was goed en leuk voor Huntelaar dat hij er een paar in prikt. Maar de 2e helft denkt Schuurs weer dat hij een aanvaller is en houdt zich niet bezig met verdedigen. Iets wat hij juist wel zou moeten doen want daar is hij toch wel erg matig in. We kunnen nu wel stellen dat hij Ajax onwaardig is en beter verkocht kan worden. Deze jongen maakt keer op keer fouten en nu naar ongeveer een jaar de kans gehad te hebben is het toch wel een keer klaar.

20 december 2020 om 16:40

Je weet toch niet wat voor opdracht Ten Hag hem gegeven heeft. Misschien moest hij wel van onze geweldige trainert meer de diepte in.

Er moet echt wat gebeuren met de verdediging in de winter, want wat was die slecht zeg. Er moet gewoon een verdediger komen die meer kan dan alleen leuk meevoetballen. Overigens vond ik Taylor de enige in de tweede helft die goed speelde, durfde echt vooruit te voetballen, mooi voor hem.

Sorry? Ik heb Taylor echt alleen maar zien frummelen met de bal. Verloor zeker de helft van zijn duels. Taylor vond ik mede met de positiewisseling van Labyad en Promes die erg matig was, de reden waarom het tweede helft voor geen meter liep.

En daarmee is Ajax de winterkampioen 2020. Keurig gedaan door Ajax.

Werkte jij in je vorige leven voor de Pravda?

20 december 2020 om 16:33

Pravda, betekend dat niet waarheid? Ajax is de winterkampioen 2020. De eerste helft van de competitie is utistekend verlopen en een grote stap richting de titel is gezet.

20 december 2020 om 16:28

Hoogstwaarschijnlijk wel ja. Officieel nog niet.

Ook officeel is Ajax de winterkampioen. PSV kan geen 21 goals inlopen in een enkele speelronde. Dan zou er een onderzoek naar match fixing volgen

20 december 2020 om 16:39

Dat is dus alsnog niet officieel maar officieus 😉

20 december 2020 om 16:41

Zo werkt officieel niet in deze context

Is Ajax eigenlijk winterkampioen Speedy? Ik weet het niet zeker namelijk.

20 december 2020 om 16:36

Alleen als Ajax verliest en PSV 21 goals inloopt is het niet zo. Ajax staat gewoon te ruim voor om nog in 2020 ingehaald te worden.

20 december 2020 om 16:37

Ah oke, helder. Jammer dat niemand dat op VZ even een aantal keer benadrukt dan. Nu weet bijna niemand het denk ik!

Hahaha ik moest hardop lachen Skede, hij legde het er wel idioot dik bovenop in live meepraten inderdaad. Speedy zag je sarcasme niet terug in je eerste post denk ik!

20 december 2020 om 16:48

Haha ja nou moest ik mijn reactie nog uitleggen ook.... 😂

Brood is verkeerd begonnen met 5 verdedigers, eigen fout, met de instelling van de 2e helft hoeven ze niet te degraderen.

Prima eerste helft, tweede helft wat teveel gas teruggenomen. Was niet best en de tegengoals waren ook wat makkelijk. Ajax had overigens ook nog makkelijk een paar kunnen maken, maar goed. Lichtpuntje tweede helft vond ik de invalbeurt van Taylor. Speelde heel aardig. Sterk in de duels. Prima gedaan.

Talyor speelde helemaal niet aardig? Verloor zeker de helft van zijn duels. Naar wie heb jij gekeken?

20 december 2020 om 16:45

Nummer 25 geloof ik, maar die verloor niet de helft van zn duels. Dus nu begin ik te twijfelen ;-)

20 december 2020 om 16:47

Nou misschien niet de helft, maar het was verre van een lichtpuntje en was zeker niet sterk in de duels want hij had behoorlijk wat balverlies.

Verloor een derde van z'n duels (7 vd 21) en verloor in totaal 9 keer balbezit. Ik vond hem ook niet opvallend goed invallen ofzo, gewoon oke! Maar hij is ook nog jong natuurlijk, geen probleem!

20 december 2020 om 16:51

Dat vind ik behoorlijk slechte cijfers eerlijk gezegd.

20 december 2020 om 16:58

Hm. Dat is niet indrukwekkend als je het in cijfers uitdrukt. Ik was wel redelijk onder de indruk hoe hij qua fysiek de duels aanging gezien zijn jonge leeftijd.

20 december 2020 om 17:03

Nee, niet elke balinteractie is een duel he Hij had 62 balcontacten in totaal en z'n passnauwkeurigheid was, zoals gewoonlijk bij hem, keurig met 93.3 procent. Aan de bal was het zeker wel aardig maar hij had af en toe moeite met positioneren en verloor daardoor ook wel wat duels. Maar ligt ook aan het feit dat het middenveld helemaal uit balans was, Promes was (zoals altijd) dramatisch op 10 namelijk.

Taylor was zeker geen lichtpuntje, maar dat kun je hem niet kwalijk nemen. Voor de zoveelste keer werd duidelijk dat promes geen 10 is. Ook Klaassen liep te zwemmen op het middenveld. En Labyad had duidelijk geen zin in de 2e helft toen hij de positie van Antony moest overnemen. Tegen dit zwakke ADO kom je ermee weg, maar in januari wordt dit genadeloos afgestraft .

20 december 2020 om 16:43

Ajax speelde sowieso geen sterke tweede helft, maar vond dat Taylor het heel behoorlijk deed.

Goede 1ste helft gespeeld. Elke kans ging erin. 2e helft stond het tactisch allemaal niet goed en dit komt mede door de wissels van Ten Hag. Labyad is prima op 10 tegen een club als Ado, maar het is geen rechtsbuiten. 2 wijzigingen op het middenveld was te veel. Wel schrijnend dat Schuurs betrokken was bij beide tegengoals ook al had Onana die 2e moeten hebben.

1ste helft walk over. 2de helft diep triest. Met alle respect tegen zo'n zwak Ado. Ze laten zich wel kennen de 2de helft. Erg jammer.

Gelukkig wel een driepunter.

Op naar de volgende pot.

Gewoon 3 punten, wedstrijd was al in de eerste helft gespeeld om eerlijk te zijn. Daarna deed Ajax er niks meer aan, spelend met een B-elftal zonder drive en zelfs dan is ADO niet bij machten om echt terug te komen. Onana moet wel aan zijn focus gaan werken want dit zal nog wel eens iets kunnen zijn wat topclubs ervan weerhoudt om hem te halen.

Dit is een schaamtevolle resultaat voor Ajax, vooral door het feit dat Ajax gewoon meerdere malen beter was in de eerste helft. Verdediging was veels te zwak in de tweede helft, verder vind ik het knap wat de ADO coach doet met dit spelersgroep. Die van Ewijk gaan we nog veel van horen over een paar jaar, sterke wedstrijd gespeeld en de Boer zeker. Het is tijd voor Ajax in de aankomende transferperiode op zoek te gaan naar versterkingen, want met het spel van vandaag in de tweede helft gaat Lille je absoluut domineren.

Je schamen voor en dikke overwinning. Het wordt steeds gekker.

20 december 2020 om 18:22

Ze spelen al weken elke 3 dagen een Wedstrijd ik kan heel goed begrijpen als je de eerste helft 4-0 staat er gas terug genomen word. Voor de voetballiefhebber is het vervelend van uit de spelers begrijp ik het wel.

Vind Schuurs, Promes en Taylor toch wel echt drama hoor. Schuurs lijkt me wel logisch. Promes en Taylor hebben geen enkel duel gewonnen op het middenveld, stonden positioneel 9/10 keer gewoon te slapen in de omschakeling. Hopen dat dit niet het beste is van Taylor want dit was echt drama. Helemaal als je het vergelijkt ten opzichte van een Gravenberch dan mist deze jongen toch echt een aanzienlijke hoeveelheid duelkracht.

20 december 2020 om 16:29

Promes neem ik na zo’n week niet bijzonder kwalijk dat hij er niet lekker inzit. Zijn ploeggenoten maakte er ook maar een potje van. Taylor is duidelijk nog wat te licht op dit moment. Schuurs vind ik echt heel erg zorgelijk worden, bij de 1-4 als een pupil te kijk gezet door een buitenspeler van ADO. Echt bedroevend, er moet echt snel concurrentie komen op die positie want dit gaat niet goed zo.

20 december 2020 om 17:38

Ik vond Promes eigenlijk helemaal niet zo slecht invallen

Dit is precies het verschil tussen scherp en met concentratie spelen of met de instelling dat je zomeravond voetbal aan het spelen bent. Als Ajax het serieus genoeg neemt en de tegenstander wel dan hebben we een probleem. Als wij scherp zijn en de tegenstander niet dan wals je erover zoals tegen VVV, Emmen en de eerste helft tegen ADO.

Misschien goed dat ADO een prima tweede helft heeft gespeeld. Op deze manier kunnen de jongens de komende dagen nog even lekker aan het werk. Voetbal is af en toe ook een mentaal spelletje. Voor de rust denk je aan een monsterscore, tweede helft moet je ineens nog even extra je best doen. De punten zijn binnen, maar deze wedstrijd kent meerdere gezichten.

Ik denk dat Ajax echt geen zin had om weer zo fors te gaan winnen. Dat kon zo makkelijk gaan, de 1e helft was een lachertje. De goals gingen erin alsof het niks was. Ado was slecht, maar de 2e helft hadden ze wellicht ook iets van, nee ons gaat dat niet gebeuren hoor, een fors verlies incasseren.

ADO verdient respect voor de tweede helft. Ze hebben het echt voor de rust verkloot, maar het had nog erger geweest als ze ook na de rust zo slecht hadden gespeeld. Ajax had er na de pauze geen zin meer in, en was de concentratie kwijt. Als je ziet hoe slecht Onana stond te keepen bij de tweede van de thuisploeg dan zie ik vooral een mentale kwestie. Deze bal was te stoppen. Maar goed, de punten zijn binnen. Nu winnen in Tilburg en dan even vakantie...

Feit is dat we weer winnen, 2e helft snel vergeten. Je speelt natuurlijk ook meer wedstrijden he, 3 in 1 week en dat al een paar maanden. Maar goed we winnen, we hebben het wel eens slechter gedaan in december. Gefeliciteerd ajacieden.

Amen. Jij ook gefeliciteerd.

20 december 2020 om 18:12

2 per week.

Schandalige 2e helft. Positief is wel dat Promes geen last heeft van de hele affaire. Hij gaat gewoon door met kansen verprutsen. Het is een terugkerend thema maar ze lijken steeds weer te vergeten dat ze alleen ontzettend goed zijn wanneer iedereen zich aan de afspraken houd. Zodra het op 75% gaat zakt het hele elftal als een pudding in elkaar.

Wat een zure reacties zeg.We winnen met 2-4 bij ado en staan bovenaan. Bij de 0-4 raken spelers nu eenmaal de prestatiedrang kwijt , dat is menselijk ook al zijn het profs.Geen blessures, 3 punten en op naar de laatste wedstrijd.Januari op naar meer (el en schaal)Kan me de jaren nog herrineren dat we in december met 10 punten achter stonden op psv bijvoorbeeld, dat waren oprecht mindere tijden.

De ergernis zit in het feit dat dit bij Ajax een gewoonte is, en geen uitzondering....

20 december 2020 om 16:56

En daarom staat Ajax dan ook 21 goals voor op de nummer 2. Wat een ergenis moet er dan wel niet bij die supporters zitten.

20 december 2020 om 17:04

Mijn ergenis, als je dat al zo mag noemen, vind ik vooral van de onnodige ADO doelpunten. Kijk hoe Onana staat te keepen bij de tweede tegentreffer. Beetje meer concentratie en het had gewoon 1-4 gebleven.

20 december 2020 om 18:04

Vreemd dat de ene supporter er anders in staat dan de andere. Laten we het maar houden op dat de een al dronken wordt van een half vol glas en dat de andere nog moet beginnen met drinken na een half leeg glas...

Naja, na zo’n wedstrijd blijft toch vooral de 2de helft hangen. Ik vind dat je als supporter toch best wel kritiek daarop mag hebben, dit kon gewoon echt niet. Tegen Emmen zakte de drang om te scoren ook redelijk weg, maar de concentratie bleef. Die was nu wel weg, het gevolg is twee knullige tegengoals en een hand vol verprutste kansen.

Inderdaad moeten we het in perspectief zien, heel gebleven en 3 punten zijn het belangrijkste voor nu.

Een goeie eerste helft. Maar de wissels en vooral de positie wissels in de tweede helft roepen mij echt bijzonder veel vraagtekens op. Promes heeft nog geen goeie wedstrijd gespeeld en bakte er op de 10 wederom geen hout van. Laybyad rechtsbuiten ik bedoel speelde een prima eerste helft op de 10, in tweede helft rechtsbuiten niet meer gezien.

Taylor was ook echt dramatisch, en Klaiber heeft goed aangevallen in de eerste helft maar het slappe verdedigen en die vuurpijl die het stadion uit ging doen me dan gelijk weer herinneren aan het feit dat hij echt een matige voetballer is. Wederom een blunder van Onana, net als tegen Liverpool en net als Scherpen afgelopen woensdag. Niet de maand van de keepers.

Een dramatische 2e helft en tegen ADO kom je er nog mee weg. Maar goed, onze geweldige trainer zal ongetwijfeld weer aanknopingspunten hebben gezien. Ik niet, pijnlijk werd duidelijk dat Promes voor de zoveelste keer geen 10 is. En Labyad toonde aan dat hij alleen centraal wil spelen. Weggezet op de flank beschouwt hij blijkbaar als degradatie. Klaassen ging in de 2e helft mee in de malaise. En ook Martinez was aan het knoeien. Net zoals de ongeconcentreerde Onana. De trainer zag en liet het gebeuren !

Prima eerste helft gevolgd door een slappe tweede helft. Dan wil juffrouw Schuurs ook weer bij de twee doelpunten betrokken zijn - dank daarvoor - en husselt Ten Hag express het elftal door elkaar heen, om meneer Promes op 10 te laten spelen. Op andere plekken rendeert hij ook al niet, maar op 10 is hij helemaal verdwaald. Leuke geste aan de beste jongen, maar laat die foute wisseltrucs nu eens een keer thuis. Sparen, prima. Maar wel met rente.....

Ik heb weken terug al gezegd dat Ajax veel geluk heeft deze weken alleen maar de slechtste teams te treffen. Dit Ajax is tegen mindere plegen goed, maar krijgt bij een beetje tegenstand al problemen. Ik ben benieuwd naar januari. Het voordeel voor Ajax is wel dat kudus dan weer terug is. Dat kan de belangrijkste schakel worden.

Op basis waarvan zeg je dit? Tegen Liverpool had ajax gewoon moeten winnen en tegen alle andere ploegen kreeg ajax alleen goals tegen als ze op 60% speelden. Het zou kunnen, maar het is dus nergens op gebaseerd.

20 december 2020 om 16:53

Dus tegen Utrecht in de beker speelden ze op 60 %, en tegen Twente ook ?

Dit Ajax maakt het mogelijk dat je als Ajacied na zo'n wedstrijd toch met een katerig gevoel achterblijft. Elke zege is natuurlijk goed maar wat een draak van een tweede helft. Ze begonnen al wat arrogant vond ik, maar maken het dan waar dat als ze het tempo even verhogen er zo vier in het mandje liggen. Dan gaat Ten Hag al in de rust overbodig wisselen en alles omgooien, m.n. Antony eruit en dan Labyad op rechts haalde elke angel uit het spel van Ajax. Schuurs leverde een hele slechte tweede helft af. Het is achterin gewoon echt niet goed genoeg en hopelijk ziet Overmars dat ook in. Kortom, matige mentaliteit dat het zover terugzakt na rust, grotendeels de schuld van Ten Hag met zijn debiele wissels, en achterin zwaar onvoldoende, ook Onana.

20 december 2020 om 16:50

Het mag toch niet zo zijn dat de wissels van Ajax zo het spel van Ajax beã¯nvloeden ? Hier zitten toch dure aankopen bij. Ik vind dat een Labyad en Klaiber standaard meer kritiek krijgen dan een aantal ander Ajax spelers. Beide spelers stonden aan de basis van de eerste goal. Daarbij was Labyad, net zoals tegen Utrecht weer trefzeker. Als je kritiek uit op tadic wordt altijd gezegd dat hij wel scoort. Labyad scoort ook, maar ondanks dat krijgt hij wel kritiek, maar tadic niet. Dit terwijl tadic de grote meneer is.

21 december 2020 om 11:05

Ik vind juist dat Labyad de laatste tijd goed bezig en dan m.n. in de afronding. Maar hij moet centraal spelen. Eth zette hem de tweede helft rechtsbuiten dat is niet Labyad's fout maar daar rendeert hij gewoon niet. Tadic speelde geen goede wedstrijd inderdaad tegen Ado. Van Klaiber kan ik zeggen dat hij te veel aan alibi verdedigen doet, m.i. is hij meer een wingback in een vijfmansverdediging dan een fullback in een viermansverdediging. Opstomend sterk en levert best behoorlijke voorzetten af maar in het toch al open huis dat Ajax achterin elke match heeft, heb je niet veel aan hem want positioneel is hij onvoldoende..

Had een stiekeme hoop dat Kudus al een kwartiertje zou kunnen spelen....

20 december 2020 om 17:05

Zat niet eens bij de selectie dus dat zal natuurlijk niet meevallen. Niet gek ook want hij traint pas sinds deze week met de groep uberhaupt.

Onnana was weer slecht.
Bij dat tweede doelpunt was hij weer dramatisch

20 december 2020 om 19:47

Op zich wel opvallend hoevaak wij hier weer moeten lezen dat Schuurs weer een fout gemaakt heeft, maar dat de over de fout van Onana niet gesproken wordt. De manier hoe hij hem probeerde tegen te houden zag er heel vreemd uit. Je zou verwachten dat je zo n bal met de voeten pakt.

20 december 2020 om 20:59

Onana heeft de afgelopen wel meer fouten gemaakt.
Sinds de wedstrijd van Liverpool elke wedstrijd 1. Soms met een goede afloop
Maar als je kritiek heb op hem hebt, dan komen de Ajaxieden op je af en zeggen ze dan Onana 1 van dr beste keepers ter wereld is. Voor Nederland is hij wel goed ja, met een club als Ajax waar je altijd de overhand hebt, maar daar blijft het bij

20 december 2020 om 22:15

Ik vind Onana in potentie een geweldige keeper, maar hij wordt niet beter. Ik heb soms het gevoel dat hij te veel wil, en daardoor vergeet wat hij moet doen.

20 december 2020 om 22:49

Een slechte keeper is hij sws niet

21 december 2020 om 11:08

Onana loopt gewoon veel te arrogant rond in dat strafschopgebied. Dat zeg ik als Ajacied. Moet gewoon die tweede goal hard met zijn voet het veld terug inschoppen. Zelfs een voetballer op goal had die gestopt. Dat tijdrekken in CL matches is ook een drama, slechte acteur. Hij is helaas niet zo goed als hij zelf is gaan denken.

Wat liep Schuurs te kloten bij de 1-4 zeg! Gaat er nou nog eens een wedstrijd komen waarin hij niet door zijn benen wordt gespeeld in de kleine ruimte of een dekkingsfout maakt? Of het nou een Europese tegenstander is van formaat of niet, hij zal een cruciale fout maken dit seizoen en in de lamme/blinde Mickey Mouse-competitie gaat het vrolijk verder. Het is dat ADO zo slecht is en bij Ajax de aanval de fouten van de verdedigers camoufleert anders had Ajax zomaar in de subtop kunnen staan.

En weer, slappe hap ingrijpen door Perr bij het eerste tegendoelpunt. Ik wil té graag dat hij die felheid en echte verdedigende kwaliteiten heeft van zijn voorganger Matthijs. Als Matthijs voorbij werd gelopen was zijn tegenstander nog absoluut niet van hem af. Bij Perr weten we onderhand dat het helaas wel gebeurd. Op deze manier wordt het nooit een topverdediger. In mijn ogen ook een Ajax-onwaardige speler.