Mohammed Kudus is bijgedraaid en laat zich uit over contractverlenging bij Ajax

Zaterdag, 18 maart 2023 om 13:15Wessel Antes • Laatste update: 13:13

Mohammed Kudus staat ervoor open om zijn contract bij Ajax de verlengen, vertelt hij in een artikel in De Telegraaf. De 22-jarige Ghanees heeft het erg naar zijn zin in Amsterdam en is blij dat hij veel aan spelen toekomt. Vrijdag meldde Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf al dat Kudus, die in de Johan Cruijff ArenA tot medio 2025 vastligt, wel bereid zou zijn de verbintenis te verlengen.

"Ik ben op dit moment heel erg gelukkig bij Ajax, maar word nóg gelukkiger als we de dubbel winnen", opent Kudus. "Maar waarom zou ik niet willen verlengen? Ik speel en ontwikkel me goed. Het gaat nu om onderhandelingen en waardering. Als de tijd rijp is, zullen we zien hoe het gaat." Onder trainer John Heitinga is Kudus een van de belangrijke creatieve schakels. De 21-voudig international van Ghana (zeven doelpunten) was sinds zijn aanstelling goed voor zes treffers en twee assists. Kudus, die in 2020 voor negen miljoen euro overkwam van FC Nordsjaelland, lijkt in alles een potentiële goudmijn voor Ajax te zijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Afgelopen zomer blokkeerde Ajax nog een transfer van Kudus naar Everton. Dat zorgde voor teleurstelling bij de publiekslieveling. Inmiddels is de situatie echter 180 graden anders, bevestigt hij. "Ik vond het toen tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, omdat ik hier niet speelde. Maar op het moment dat de transfermarkt sloot, lag mijn volledige focus weer op Ajax. De enige reden waarom ik daarvóór weg wilde, was mijn reserverol. Die reden heb ik zelf geëlimineerd. Everton draait niet goed in de Premier League, Ajax is in de kampioensrace en onder John Heitinga ben ik een vaste waarde. Ik heb een sterk geloof in God en Hij heeft voor mij de positieve beslissing genomen de transfer niet te laten doorgaan.”

Eventuele onderhandelingen over de verlenging van zijn contract laat Kudus aan zijn zaakwaarnemer over. "Ik wil me volledig op de titelrace focussen", zegt hij daarover. Mocht het inderdaad tot een contractverlenging komen, dan zou dat voor de marktwaarde van de linkspoot zeer gunstig zijn. Volgens Transfermarkt is Kudus momenteel dertig miljoen euro waard.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door mrblueeyes)

Tot er weer clubs aankloppen zal dit zeker zijn wens zijn......

17 maart 2023 om 23:52
0

Die interesse van clubs is er natuurlijk gewoon nog steeds. Maar inderdaad hij zal er vast en zeker voor open staan als er mooie clubs komen deze zomer, maar mocht zijn contract verlengd worden dan mag er een stuk meer op tafel gelegd worden dan nu het geval is.

17 maart 2023 om 23:55
0

Dat zou wel heerlijk zijn voor Ajax en haar fans. Weet niet wat hij nu verdient, maar neem aan dat hij een aanzienlijk verbetering krijgt. Er zijn genoeg kapers op de kust.

18 maart 2023 om 00:19
0

Joa, echte Ajaxfans hebben niet zoveel aan wat er binnenkomt. Die hebben meer aan sterren die bij Ajax binnen blijven haha.

18 maart 2023 om 00:31
0

Als sterren binnen blijven, dan heeft Ajax er vrij weinig aan 😜

18 maart 2023 om 06:59
0

@InkeMontana,

Ajax kan, onder voorbehoud Van halen van de CL, ook komende zomer nog flink investeren in o.a. Salarissen. Zeker met het vertrek van Daley Blind is er goed geld vrij gekomen om bijvoorbeeld Kudus te verhogen.

Tevens hoop ik dat ze ook Daramy weer een kans gaan geven komende zomer, de speel stijl van Heitinga past wel bij hem.

18 maart 2023 om 07:54
0

Volgens Mike Verweij. Die is dus weg deze zomer. Die gaat niet verlengen voor het einde van het seizoen. Alleen indien er in de zomer geen club komt waar hij graag naar toe wil. Tevens denk ik dat Ajax duidelijkheid moet gaan geven over wat de plannen zijn met Heitinga. Kudus is onder hem terecht onbetwiste basisspeler. Maar zit vast niet te wachten op een 2e Schreuder.

18 maart 2023 om 09:38
0

Er is geen tweede Schreuder. Geen enkele coach zou gek genoeg zijn om een van je beste drie spelers (samen met Tadic en Timber) op de bank te zetten of te misbruiken als spits.

18 maart 2023 om 11:11
0

Tadic staat toch ook in de spits terwijl dit eigenlijk niet zijn positie is.

18 maart 2023 om 13:38
0

Tadic wordt niet misbruikt in de spits. Dat is op dit moment zijn beste positie. De kracht van Tadic op links zit hem in de loopacties aan de binnenkant van de back en het van daaruit stichten van gevaar. Zonder Blind achter hem mist hij een passer en ook de afwezigheid van Gravenberch zorgt ervoor dat Tadic niet in het dynamische spel van Ajax komt waarin hij de afgelopen jaren zo succesvol is geweest. Vandaar dat het een halfjaar enorm pover is geweest qua spel van Tadic. Nu speelt hij in de spits echt fenomenaal, voelt hij zich daar zelf ook het beste (zie zijn interviews) en haalt hij zelfs nog een hoger rendement als eerst. Kudus heeft zich nooit lekker gevoeld in de spits, en voelt zich nu wel lekker (zie interviews) en haalt een veel beter rendement. Ik denk dat je zelf ook wel weet dat het totaal onvergelijkbaar is.

18 maart 2023 om 13:42
0

Nou… bij PEC loopt er een.

18 maart 2023 om 14:07
0

Hoe de wind waait , waait het rokje van de diva's die zich tegenwoordig prof voetballer noemen. Nog niks gepresteerd, maar van alles willen.

Dat zou wel waanzinnig nieuws zijn. Ik had er weinig vertrouwen in met hem op het middenveld, maar op rechtsvoor is hij wel bizar goed de laatste weken

18 maart 2023 om 00:23
0

Dit zou echt geweldig zijn als het lukt. Wat mij betreft met 5 jaar verlengen en flinke salarisverhoging. Kudus is een speler waarvoor je naar het stadion gaat. Hij is nog maar 22 jaar en kan alleen maar beter worden.

Onder Heitinga speelt hij alles, scoort veel en is super happy. Ideaal moment om even om de tafel te zitten.

18 maart 2023 om 06:32
0

Het is ook niet zo gek dat hij weg wilde, een van je beste spelers in je selectie maar niet opgesteld worden en 4-5x minder verdienen dan een Tadic? Zou ik ook met scheurende banden willen vertrekken naar Engeland. Onder Heitinga krijgt hij vertrouwen en waardering, daar zijn zulk soort spelers gevoelig voor. Nu ook nog eens een salaris verhoging meer in de buurt van Tadic en Bergwijn, dan is hij vast bereid nog 1-2 jaren te blijven. Als je mee wilt doen met subtop Europa dan moet het een doel zijn zulk spelers te behouden.

Denk dat het Technisch Hart er nog een nachtje over moet slapen!

17 maart 2023 om 23:54
0

Hopelijk maar 1 nachtje…

18 maart 2023 om 00:00
0

Ik denk dat Mike Verweij het technisch hart kan overtuigen, zou toch geweldig zijn dat Mike Verweij er een contractverlenging voor Kudus uitsleept ?

Dit zou geweldig nieuws zijn. Eigenlijk te mooi om waar te zijn, maar laten we het hopen.

18 maart 2023 om 08:39
0

Sowieso is dat bedrag van 30 miljoen nergens op gebaseerd. Ben benieuwd op basis waarvan. Tot een paar maanden geleden was hij vooral wisselspeler en Europees gezien heeft Ajax vrijwel niks laten zien dit seizoen. Dus ben benieuwd hoe zo’n prijskaartje eigenlijk tot stand komt.

18 maart 2023 om 13:31
0

30 miljoen is inderdaad wat aan de lage kant.

18 maart 2023 om 13:34
0

Vraag en aanbod, maar het blijft ook een Ajax speler (die de laatste maanden goed in vorm is). Ajax-stempel is al geld waard, om het zo maar te zeggen.

18 maart 2023 om 13:39
0

Suc6

Met veel natte vinger werk. Wat voor hem pleit is een goed WK en een goede tweede seizoenshelft bij Ajax. Wat tegen hem pleit is we geen Europees meer spelen.

Maar hij wordt algemeen gezien als een toptalent, en hij is in vorm. Dan gaan de prijzen nogal wild omhoog.

Kudus gaat naar Napoli, als vervanger van Osimhen. Of hij gaat naar Liverpool.

18 maart 2023 om 07:08
0

Kudus is geen spits

18 maart 2023 om 14:28
0

Napoli doet het dit seizoen geweldig, maar is normaal gesproken geen stap vooruit. Dan kan hij zich beter bij Ajax verder ontwikkelen totdat een absolute topclub voor hem op de deur klopt.

Met zijn 22 jaar, talent en postuur is dit een van de enige Ajax spelers (naast Timber) die op dit moment echt restwaarde vertegenwoordigd. Zou een slimme zet zijn.

18 maart 2023 om 00:08
0

Alvarez ook

18 maart 2023 om 00:21
0

Och man, zoek alsjeblieft eens de betekenis van restwaarde op zeg. De grootste onzin zie je hier voorbij komen.

18 maart 2023 om 00:46
0

Myvision, anders leg je het even uit, en geef meteen voorbeelden erbij om de bijdrage van Henk spaan te weerleggen, dat zou de discussie wel ten goede komen. Op deze manier komt het vooral betweterig over en dat wil je toch niet?

18 maart 2023 om 03:56
0

Het ironische is dat je nu zelf juist betweterig over komt

18 maart 2023 om 07:04
0

@Yoda,

Restwaarde:
De waarde van het product aan het einde van zijn levensduur. Je bepaalt de restwaarde en het eind punt om een gemiddelde afschrijving per jaar te kunnen gebruiken. Hoe verhoud zich dat tot spelers met contracten?

Wanneer Club A een speler aanschaft voor 20 miljoen en een 5 jaar contract. Dan is de waarde van een speler na 5 jaar 0 euro op je begroting, tenslotte loopt hij transfervrij de deur uit. Je restwaarde is: 0
Je gemiddelde afschrijving is 4 miljoen per jaar ( 5 jaar x 4 mil = 20 red)

Wanneer een speler 3 jaar onder contract heeft gestaan en dan verkocht word is er 12 mikjoen afgeschreven. Zijn restwaarde op de begroting op dat moment is nog 8 miljoen.

18 maart 2023 om 13:42
0

Yoda worden spelers inderdaad jaarlijks naar rato afgeschreven? Wat financieel gezond.

Verder denk ik dat ze het minder gedetailleerd bedoelen. Volgens mij bedoelen ze gewoon voor hoeveel euro kan je die gast straks nog verkopen.

18 maart 2023 om 14:04
0

Het is ook gewoon onzin. Restwaarde houdt in het bedrag wat over blijft na afschrijvingen en volgens velen hier is dat voor velen Ajax spelers 0 euro. Zelfs voor jeugd waarop niet eens afgeschreven wordt. Dikke onzin dus

18 maart 2023 om 09:48
0

Wel meer dan die lijkt me:

Alvarez
Conceicao
Taylor (je kan hem slecht vinden, maar die kan je echt wel verkopen)
Rensch (zelfde verhaal als Taylor)
Ik vergeet er vast wel een hoop nu.

Wat minder restwaarde dan je gewend bent bij Ajax misschien, maar dat komt ook wel door het matige seizoen.

18 maart 2023 om 12:10
0

Bassey, Wijndal, Timber, Alvarez, Taylor, Kudus, Conceicao, Brobbey en Bergwijn vertegenwoordigen allemaal gewoon nog flink wat geld hoor, maak je geen zorgen!

Opvallend, je zou denken dat hij een volgende stap zou ambiëren. Dit goed nieuws zijn voor onze vrienden uit amsterdam.

Mike Verweij speculeert zijn hele leven al. Eerst Mo het het contract zien tekenen aub.

Kudus komt op mij totaal niet over als iemand die graag bij Ajax blijft. Spreekt nog geen woord Nederlands, en voelt volgens mij niet echt binding met de club. Helemaal niet erg, voor hem is Ajax gewoon een opstapje.

Als je verlengt gaat dat waarschijnlijk tegen een zeer forse vergoeding en waarschijnlijk al gedetailleerde afspraken over een vergoeding waarvoor hij mag vetrekken - die vooral in het voordeel zal zijn met hem en zijn entourage en niet in dat van Ajax. Ik denk dat hij komende zomer weg is, heeft dan nog twee jaar over en is dus het laatste moment dat je er de volle mep voor kan krijgen.

18 maart 2023 om 04:04
0

Zo komt ie bij mij ook niet over. Maar hoe goed kan je dat nou eigenlijk inschatten als je hem alleen ziet voetballen en em een paar keer per jaar in een 30 seconden interview ziet.
Spelers komen toch ook vaak anders op het veld over dan in het normale leven. Je weet het niet, misschien houd Pepe van knuffelen met puppies in z’n vrijetijd…

18 maart 2023 om 13:46
0

Omdat spelers met hun eigen carriere bezig zijn. Als je verlengt, kan je voordeel halen. Extra salaris en/of een toezegging dat je weg mag tegen een X bedrag. Dat gebeurt vaak. Alleen denk ik niet dat Ajax hem die beide dingen gaat bieden. Salaris ja, gelimiteerde transfersom nee.

Dan zal er weinig van kloppen, als Verweij dit naar buiten brengt. Sinds dat Schreuder weg is klopt er maar bar weinig van wat ze bij de Telegraaf naar buiten brengen.

Ik geloof er niks van,Gravenberch wilde eerst ook verlengen,maar later weer niet,verwacht hetzelfde bij Kudus,geen champ.leque volgend seizoen,en de clubs zullen zich melden,en dan wil ik nog wel eens zien wat hij doet

Zou geweldig zijn voor Ajax! Voor minimaal 50 mil verkopen.

Dat zou geweldig zijn! Gelukkig hebben we eindelijk een trainer die hem op een fatsoenlijke positie zet en altijd opstelt. Hij is op dit moment ook wel echt by far de best speler die we hebben en een echte Ajax speler, voor hem kom je naar het stadion.

Als dit zou gebeuren zou dat mooi zijn , maar je weet het nooit zeker als de Telegraaf met dit nieuws komt.

Dit zou echt een slag zijn, maar is dit echt waar? Ging hij niet al staken van de zomer?

Apart. Zei eerder dit seizoen nog dat hij zichzelf eigenlijk alleen als middenvelder zag. Spreekt toch van een soort ontevredenheid uit. Maar goed, er is toch veel veranderd sinds Schreuder weg is...

En dan nu op 10 en conceicao op rechts. Voordat die straks ook weg wil. Begrijp niet dat ze z’n contract nog niet hebben opengebroken aangezien de clubs in de zomer wel weer zullen komen. En dan ben je te laat.

Mooie praatjes, maar ik verwacht dat een engelse club komende transferperiode op de stoep staan, en dan denk ik dat hij zo weg is. Afgelopen transferperiode toonden Everton, Chelsea, and Manchester interesse al interesse.

Dit zal echt gaaf nieuws zijn als hij verlengt. En nog 1 of 2 jaar van hem kunnen genieten

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.Ajax5544
3.PSV5336
4.AZ5322
5.FC Twente4722
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TimberVerdediger261
D. TadićAanvaller268
D. KlaassenMiddenvelder257
M. KudusMiddenvelder2511
B. BrobbeyAanvaller2511
E. ÁlvarezMiddenvelder243
K. TaylorMiddenvelder247
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

13 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 25 11 1 0
2021/2022 Ajax 16 1 0 0
2020/2021 Ajax 17 4 3 0
2021/2022 Jong Ajax 5 5 0 0
2019/2020 FC Nordsjælland 25 11 4 1
Laatste voetbalnieuws

Van Hanegem ziet hele goede reden waarom Ajacieden niet moeten ‘zeuren’

Willem van Hanegem vindt dat Ajacieden 'niet te lang moeten zeuren' over de niet gegeven tweede gele kaart aan Quilindschy Hartman. De linksback van Feyenoord kwam tijdens de Klassieker in de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 maart
Feyenoord houdt de verrichtingen van ex-jeugdspeler Emil Hansson nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren