Volendam heeft opnieuw beet: ook Carel Eiting naar vissersdorp

Donderdag, 4 augustus 2022 om 09:18Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:08

Carel Eiting is de nieuwste aanwinst van FC Volendam, zo maakt de club donderdagochtend bekend via de officiële kanalen. De middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen met de optie voor een derde seizoen. Eiting stond onder meer in de belangstelling van FC Utrecht en Fortuna Düsseldorf, maar kiest dus voor een avontuur bij de promovendus.

Wim Jonk ziet voor Eiting een rol weggelegd als regisseur op het Volendamse middenveld. De trainer, die zich eerder deze week verzekerde van de komst van Henk Veerman, kent de voormalig jeugdinternational van zijn tijd als hoofd jeugdopleidingen bij Ajax, de club waar Eiting tussen 2007 en 2020 speelde. Eiting doorliep de complete Amsterdamse opleiding, maar wist uiteindelijk geen blijvende aansluiting te vinden bij het eerste elftal van Erik ten Hag.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Ik heb heel veel zin om voor FC Volendam te spelen”, vertelt Eiting op de website van zijn nieuwe club. “Een club met veel ambities en een mooie groeipotentie. Ik heb enorm veel vertrouwen in Wim Jonk en zijn team. Ik denk dat hun filosofie over voetbal perfect bij mij past en weet zeker dat ik mij bij hun verder kan ontwikkelen.” Eiting begon in 2020 aan een Engels avontuur bij Huddersfield Town, dat hem op huurbasis overnam van Ajax. Eiting begon ijzersterk in de Championship en produceerde meteen drie goals. In de tweede helft van die voetbaljaargang liep hij een zware knieblessure op, die hem maandenlang aan de kant hield.

'Onbetwiste regisseur'
Technisch directeur Jasper van Leeuwen is in zijn nopjes met de nieuwste aanwinst. "Carel denkt heel goed over dingen na en zijn conclusie is dat hij in deze omgeving de rol kan vervullen die hem op het lijf is geschreven: die van de onbetwiste regisseur, de spelverdeler die ritme en richting van het spel bepaalt. Daarmee is hij een belangrijk verlengstuk van Wim Jonk in het veld. Met zijn komst wint ons elftal flink aan voetbalhersens en we zijn ervan overtuigd dat Carel hier een aansprekend nieuw hoofdstuk kan schrijven en van daaruit weer hele mooie stappen gaat maken.”

Ajax besloot vorig jaar zomer voor een 'verwaarloosbaar bedrag' definitief afscheid te nemen van Eiting, die zijn geluk beproefde bij Racing Genk. De middenvelder kon zijn draai niet vinden in België en liet zijn contract in januari van het huidige jaar alweer ontbinden. Huddersfield pikte Eiting transfervrij op, maar het niveau van zijn eerste half jaar in Engeland kon hij niet meer aantikken. Na slechts zeven duels in een half jaar liet Huddersfield hem deze zomer weer gaan.


Poll

Is dit een goede zet van FC Volendam?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door [email protected])

Hahaha wordt nog een leuk team om te volgen zo! Superveel zin in dit seizoen!

4 augustus 2022 om 09:27

Bijzonder, dat hij niet naar een grotere club gaat. Een FC Utrecht of Vitesse (geen idee of zij interesse hadden). Kan wel mee met subtop in NL.

Benieuwd of Jonk Volendam kan laten swingen op dit niveau.

4 augustus 2022 om 09:30

Denk dat zij nooit echt concreet zijn geworden en Carel voor meer zekerheid kiest. Zou mooi zijn als hij weer aan het voetballen komt!

4 augustus 2022 om 10:12

Aan de bal kan hij zeker mee, maar zonder bal absoluut niet. Ik zat een keer live in het stadion, bij een omschakel moment dacht ik oprecht dat hij geblesseerd was. Bleek achteraf niet zo te zijn, was gewoon zijn manier van omschakelen.

4 augustus 2022 om 10:39

Gelukkig hechten wij enorm veel waarde aan jouw observatie van die ene keer dat je eens in een stadion zat en Eiting niet zo snel zag omschakelen.

4 augustus 2022 om 11:01

Ook jij komt er op langere termijn wel achter dat omschakelen niet echt zijn ding is. In het stadion zie je dat toch nog iets beter dan op TV.

4 augustus 2022 om 11:53

@rutgerrr - Nou ja, dat was 1 van de redenen waarom hij bij Ajax nooit echt doorkwam. Zonder bal is het gewoon niet veel en bovendien is hij nogal inconsistent in z'n niveau. Dat neemt niet weg dat hij wel degelijk z'n kwaliteiten heeft.

4 augustus 2022 om 12:01

Sirius

Grootste reden was natuurlijk zijn fysiek. Was een heel intelligente en elagante speler, alleen had lichaam van een 13e jarige.
Beetje Puig-verhaal. Technisch allemaal goed, maar fysiek een tiener.

4 augustus 2022 om 09:29

Zeker weten. Volendam is mijn tweede team aangezien mijn vader mij daar naartoe heeft genomen om mijn eerste wedstrijd te zien. Prachtige ervaring! Volendam heeft daardoor altijd een speciaal plekje in mijn hart.

Lekkere aanwinst voor Volendam en ik denk (hoop!) dat Eiting dit seizoen echt de doorbraak gaat maken en een team bij de hand gaat nemen.

4 augustus 2022 om 10:25

Altijd leuk die clubs in de buurt, zo ben ik ook Vitesse-fan geworden. Toch leuker om je club in het stadion te volgen.

4 augustus 2022 om 15:30

Helaas gaat dat voor mij niet meer @vitesseasr. Na wat omzwervingen op de wereld (nou ja omzwervingen, Nederland, Engeland en Australië) woon ik nu in de buurt van Brisbane dus Volendam bezoeken is wat moeilijk! :D Ben inmiddels ook supporter van het andere andere oranje, de Brisbane Roar. Voordeel van veel verhuizen is dat je verschillende clubs begint te volgen en ik nu Ajax, Volendam, Leeds en the Roar een warm hart toedraag!

4 augustus 2022 om 09:38

Ik heb deze zomer echt het idee dat de Eredivisie over de gehele breedte sterker is geworden. Clubs onderin en in de middenmoot trekken leuke spelers aan en verkopen voor relatief gezien hoge bedragen. Echt zin in komend seizoen

4 augustus 2022 om 11:55

Echt hè. Zelfs Excelsior trekt leuke spelers aan met Ayoub bijvoorbeeld. Bij elke club zit wel een echte vedette nu. Jonathan de Guzman bij Sparta ook zo'n voorbeeld. Fortuna natuurlijk.

Cult duo voorin.
Eiting erachter.

Word een mooi seizoen met alle clubs die zich goed versterken.

4 augustus 2022 om 09:28

Aan dat cultduo voorin heb je alleen niet zoveel als je voornamelijk op je eigen helft speelt, ben ik bang. En ik ben ook bang dat vol gas aanvallen zelfmoord is, zoals je bij Cambuur vorig jaar regelmatig zag. Alleen vond ik die meer kwaliteit hebben. Benieuwd hoe ze dit gaan doen.

4 augustus 2022 om 09:40

Jonk weet wel hoe hij een team moet bouwen en mee om moet gaan. Verwacht dat Volendam net als Twente afgelopen seizoen boven zichzelf kan uitstijgen.

4 augustus 2022 om 09:44

Heb wel vertrouwen in Jonk. Die zet het wel goed neer

4 augustus 2022 om 10:41

Dus moet je er voor zorgen dat je spelers achterin hebt staan die zich uit de druk weten te spelen en zich zo kunnen opstellen dat ze bij balbezit de tegenstander enigszins op hun helft kan krijgen en vastzetten. Spelers met voetbalverstand, zoals bijvoorbeeld Eiting.

4 augustus 2022 om 12:10

@sergioramoshm - Tenzij Jonk in de Eredivisie heel anders gaat spelen (iets wat ik betwijfel) wordt het wel een dingetje. Ik denk dat de ploeg een leuk niveau kan halen, maar individueel is het allemaal best beperkt. Dan ben je kanonnenvoer voor de top 8 en kwetsbaar voor counters. Grim maakte die fout een aantal jaren terug met RKC, maar had het geluk dat corona degradatie voorkwam.

FC Twente speelt natuurlijk wel met vier verdedigers en twee controleurs. Dan heb je de luxe dat de backs meer vrijheid hebben, evenals de andere vier spelers. FC Twente is pas gaan aanvallen toen er genoeg zekerheden en automatismen waren. Dat werd alleen maar beter toen Brenet ineens werd opgepikt. De eerste seizoenshelft was FC Twente gewoon dodelijk effectief met de omschakeling. De tweede seizoenshelft werden er ironisch veel kansen gemist maar werd het spel veel aantrekkelijker. Daarnaast heeft FC Twente wel de luxe dat het op fysiek vlak ook een goede ploeg heeft.

Onder de vleugels van Wim Jonk die hem al goed kent. Groot gelijk!

Goeie aankoop van Volendam. Ik hoop dat Eiting zig daar weer een beetje kan ontwikkelen en z'n zelfvertrouwen op kan krikken. Hij is niet goed genoeg voor de top, maar hij heeft altijd potentie gehad en ik denk dat dit de perfecte stap is op dit moment.

Leuke transfer voor Volendam. Carel kan zich daar prima door ontwikkelen

Hoppa! Goede transfer weer voor een promovendus, niveau gaat op alle lagen van de Eredivisie omhoog. Knap van Volendam dat ze deze jongen hebben binnen gehaald.

4 augustus 2022 om 10:14

Mooie aanwinst voor Volendam inderdaad, mooi om te zien dat bijna elke club wel minimaal 1 onverwachtte transfer heeft gedaan waar ze openlijk sterker van worden

Leuk om te zien hoe dit uitpakt. Eiting leek het niveau van Ajax destijds niet aan te kunnen, maar ik kon wel altijd genieten van zijn speelstijl en spelinzicht. Het lijkt me niet verkeerd om een stap terug te doen en te gaan spelen onder een trainer die zijn kwaliteiten en mindere kanten goed kent.

4 augustus 2022 om 10:10

Waarom "zijn mindere kanten goed kent" benadrukken in je reactie en waarom niet en die zijn sterke kanten kent? Of is het je inzicht dat je de mindere kanten vooral moet ontwikkelen of juist zijn sterke kanten. Een 6 op alle onderdelen of een aantal 8 op zijn sterke kanten verder ontwikkelen tot 9 niveau.

4 augustus 2022 om 10:44

Wat denk je dat hij bedoelt met 'die zijn kwaliteiten en minder kanten goed kent'?

4 augustus 2022 om 10:52

Ik heb het gevoel dat je iets teveel zoekt achter mijn bewoording. Ik ben altijd wel gecharmeerd geweest van de speler Eiting en ik ben vooral benieuwd hoe hij het gaat doen bij Volendam met Jonk aan het roer.

Op een dag zowel Eiting als Ekkelenkamp on the move. Het zou werkelijk briljant zijn als deze mannen zich via allerlei omwegen weer omhoog werken. Eiting kunnen we iig weer van dichtbij gaan zien, leuk.

4 augustus 2022 om 12:04

Die kans is wel klein. Ekkelenkamp moest het 't afgelopen seizoen doen met 710 minuten in de Bundesliga, terwijl Eiting met 24 jaar bij Volendam is geeindigd. Eiting zie ik hooguit nog belanden in de subtop van de Eredivisie. Ekkelenkamp is een lastiger verhaal. Die doet naar mijn mening (buiten ervaring) niet onder voor Guus Til en die heeft AZ, Feyenoord en nu PSV op z'n CV. Ekkelenkamp zie ik in de toekomst nog wel slagen bij een topclub uit een middelgrote competitie.

Ik vind het lastig om het niveau van Eiting in te schatten. Toen een tijd geleden de eerste berichten verschenen over Volendam en Eiting was de algemene stemming dat hij wel op een hoger niveau qua clubs moest kunnen inzetten. Daarna volgde een bericht dat FC Utrecht interesse had en toen reageerde veel mensen dat hij dat niveau niet aan zou kunnen. Ik herinner me zelfs een bericht van iemand die vond dat hij Heracles maar aan promotie moest gaan helpen.

Ben erg benieuwd naar het niveau van Eiting en de combinatie met Wim Jonk. Ze komen beide uit dezelfde school, dus denk dat het best wel eens een goede combi kan zijn. En voor Eiting misschien een springplank naar een hoger niveau.

4 augustus 2022 om 09:36

Ik denk dat Eiting Volendam naar een hoger niveau tilt. Ajax was net te hoog, maar vind hem echt wel een goede voetballer en had wel verwacht dat hij in de subtop zou gaan spelen.

4 augustus 2022 om 09:39

Ik had hem ook wel willen zien bij FC Twente bijvoorbeeld. Maar denk dat het zeker voor clubs als Heerenveen of FC Groningen een optie had kunnen zijn.

Leuk hoor maar wordt wel lastig. Want met veerman muhren en eiting ga je niet op de counter spelen. Te weinig snelheid. En voetballend is het ook zeker niet genoeg om tegen veel clubs te domineren. Ben bang voor directe degradatie maar hoop dat ik het mis heb.

Slim van Eiting. Het voetbal wat Jonk wil spelen past hij erg goed bij. Ik hoop dat hij het geweldig gaat doen. Net zoals ik hoop dat Jonk het lukt om mooi aanvallend voetbal met resultaten te behalen. Ik hoop dat ze het fantastisch gaan doen. Voor mij is Jonk een gedroomde trainer van Ajax. Dus wellicht is hij de opvolger van de Ali express ten hag die we nu hebben. Ik heb echt 0 vertrouwen in Schreuder.

Hmm dit is wel interessant. Leuke voetballer, voor NL publiek behoorlijk onder de radar maar veel geprezen in Ajax contreien.
Nu maar kijken of het er uit komt.
Moet wel zeggen dat t voor Volendam wel goed is, haalbaar risico, hoger niveau gespeeld etc kan alleen maar goed gaan (?)
Had wel verwacht dat andere clubs dit risico zouden nemen

4 augustus 2022 om 09:46

Eitjng moet alleen fit blijven, verder heeft hij alles om te slagen bij Volendam.Jammer dat hij niet 2 snelle spelers voor zich heeft staan, dat hij lekker kunnen strooien met balletjes. Nu word het toch vanaf de eigen helft (50% van de wedstrijden) worstelen met veerman en Muhren voor zich

Met Eiting die Veerman kan lanceren heb je goede kansen om in de Eredivisie te blijven. Uit betrouwbare bronnen heb ik ook vernomen dat Kik Pierie onderweg is naar Volendam om de laatste plooien glad te strijken.

Geweldige aanwinst voor Volendam natuurlijk.

Fc Groningen is mijn 2e club en blijf het zonde vinden dat ze weer liggen te slapen, zowel Eiting als Diemers zouden beide Groningen beter maken, snap niet dat ze zich niet melden voor dit soort spelers.

Je ziet dat Volendam en Foruna toch sneller doorpakken met dit soort buitenkansjes.

4 augustus 2022 om 10:10

Ik denk dat er bij Volendam en Fortuna wat meer salaris betaalt wordt. Zullen niet zoveel transfersom kunnen betalen als Groningen. Maar denk via het zwarte circuit wel meer salaris. Dat een speler bij een sponsor op de loonlijst komt te staan. Zoiets.

4 augustus 2022 om 10:12

Als je op de loonlijst staat is dat het zwarte circuit? Dat gaat Jan echt niet goed vinden..

4 augustus 2022 om 10:55

Fortuna heeft rijke eigenaren en dus sowieso meer geld dan FC Groningen. en bij FC Volendam is het algemeen bekend dat enkele sponsors uit de regio af en toe bijspringen. FC Groningen is wat dat betreft vrij saai

Ben heel benieuwd wat we kunnen verwachten van FC Volendam. Ze hebben met Jonk een leuke trainer die voor aanvallend voetbal staat, hebben het team redelijk bij elkaar gehouden en doen nu een paar gerichte aankomen. Op papier zou dit beleid heel goed kunnen werken. Denk dus zeker dat ze mee kunnen doen in de strijd voor handhaving. Wat die strijd betreft kan het een mooi seizoen worden. Veel clubs die normaal gesproken kandidaat kunnen zijn hebben 1 of 2 grote namen aangetrokken.

Voor Frenkie overkwam van Willem II, vormde deze gast een geweldig middenveld met Nouri en vd Beek in de jeugd van Ajax. Ik was altijd gecharmeerd van zijn kwaliteiten, een slimme voetballer met sterke passing en inzicht, hij had helaas het altetisch vermogen van een darter. Hopelijk kan hij de weg omhoog weer vinden

Dit is voor Volendam natuurlijk een uitstekende versterking. Ik denk dat Eiting ook echt wel weer gaat opbloeien in het vissersdorp. Uitstekend beleid wordt er de laatste jaren gevoerd. Ik zie Volendam daardoor wel de rol vervullen die Heracles Almelo vervulde. Dus verstandig beleid, goed transfers, meedoen tussen plaats 8 en 12.

Vind dit altijd een beetje de Puig van Nederland. Mensen blijven roepen dat hij zo ontzettend goed is, maar je ziet het zelden. Er is meer dan inzicht nodig om een goede voetballer te zijn. En als je dat niet hebt is dit dan het niveau waar je terecht komt.

4 augustus 2022 om 11:58

Op zich wel een goede vergelijking. Aan de bal is hij overigens goed en kan hij met z'n overzicht en technische kwaliteiten een man meer creeeren en linies openbreken, maar zonder bal heb je vrij weinig aan hem en fysiek is het niet top. Ook 1 van de redenen waarom het bij Ajax niet echt iets werd.

Leuk om hem terug in de Eredivisie terug te zien! Was altijd wel gecharmeerd van hem. Mocht het niet lukken als speler, schuilt er een hele slimme tacticus in hem als trainer. Hij trainde af en toe de jeugd van Ajax ook weleens als ik het goed heb.

Voor de professor en Jonk ga ik Volendam proberen te volgen. Heerlijke aankoop. Ben al jaren fan van Eiting. Wat een fijne controleur was dat zeg in de jeugd. Hij heeft alleen echt 2 verrotte knieën. Daar zit nu al slijtage op, zo zonde. Een hele intelligente gozer, en op het veld net zo slim. Succes gewenst aan Volendam komend jaar, misschien pak ik een wedstrijdje mee.

Ik ben best nieuwsgierig naar Volendam. Sinds Wim Jonk er is, speelt het erg leuk voetbal en het weet ook hoe het de selectie daarop moet afstellen. Het grote struikelblok is wel dat dat aantrekkelijke voetbal wel gekoppeld moet zijn aan kwaliteit. Dat was de fout die Grim een aantal jaren terug met RKC ook maakte. Echter had hij het geluk dat degradatie door corona werd afgewend, want ze waren min of meer al gedegradeerd.

Zelfs Volendam versterkt zich goed met een buitenkansje.
Als Eiting fit blijft en de oude wordt heb je echt een goede aan hem.
Helaas is hij wel wat blessuregevoelig.
Daarom verliep zijn carrière tot nu toe niet zoals gepland.

Aparte keus. Mooi buitenkansje voor Volendam. Goede voetballer, zeker voor dat niveau! Moet Carel wel fit blijven natuurlijk.

Wat een lekker nieuws allemaal dit seizoen, dit gaat echt een sterk jaar worden voor alle clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Volendam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. OristanioMiddenvelder10
W. Ould-ChikhMiddenvelder10
I. El KadiriAanvaller10
B. BenamarVerdediger11
R. MührenAanvaller10
D. van MieghemAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Volendam.

5 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 FC Volendam 1 0 0 0
2021/2022 Huddersfield Town 5 0 1 0
2021/2022 Racing Genk 12 0 3 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Huddersfield Town 23 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Volendam heeft opnieuw beet: ook Carel Eiting naar vissersdorp

Carel Eiting is de nieuwste aanwinst van FC Volendam, zo maakt de club donderdagochtend bekend via de officiële kanalen. De middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen met de optie voor...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren