Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weergaloze treffer Regeer en assist Eiting leiden eenvoudige zege FC Twente in

Laatste update:

FC Twente heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de Eredivisie. Op bezoek bij Fortuna Sittard boekte de ploeg van Joseph Oosting een comfortabele overwinning: 0-3. Manfred Ugalde opende het bal namens de Enschedeërs, waarna Youri Regeer met een schitterende treffer de ruststand op 0-2 bepaalde. In de slotfase kopte Ricky van Wolfswinkel uit een vrije trap van Carel Eiting de 0-3 nog binnen. De Enschedeërs klimmen met de overwinning naar de derde plek, waar Fortuna de negende stek onderaan het linkerrijtje bezet

Ten opzichte van het met 1-0 gewonnen duel met SC Heerenveen hield Oosting weer vast aan dezelfde elf. Het betekende dat Eiting genoegen moest nemen met een reserverol. Fortuna, dat vorige week met 4-0 onderuitging tegen AZ, wisselde op twee posities. Iñigo Cordoba werd vervangen door Marko Lazetic, waar Rémy Vita de basisplek van Mitchell Dijks innam.

Twente, dat naar hartenlust combineerde in het eerste deel van de wedstrijd, kwam na een kwartier spelen op een verdiende voorsprong. Sem Steijn prikte de bal in een drukke zestien naar Ugalde. De Costa Ricaan haalde uit de draai uit en werkte de bal langs Ivan Pandur: 0-1.

Na twintig minuten spelen kopte Regeer een voorzet van Daan Rots bijna tegen de touwen. Met zijn vuisten wist Pandur de bal met moeite over de lat te werken. Met een harde schuiver wist Michel Vlap op slag van rust bijna de marge te verdubbelen, maar zijn inzet rolde naast. Een hard afstandsschot van Rots vloog tevens over.

Het gevaarlijkste moment van de thuisploeg kwam vlak voor rust. Na een te zachte inspeelpass van Lars Unnerstall onderschepte Tijjani Noslin, wiens gevaarlijke voorzet uiteindelijk buiten de lijnen rolde voor een hoekschop.

Direct na rust kwam Twente dan toch op de verdiende 0-2 voorsprong. Nadat de Sittardse defensie de bal niet lekker wegwerkte, viel de bal voor Regeer. Hij roste de bal op werkelijk fantastische wijze in de rechterbovenhoek. Vrijwel meteen daarna dacht Fortuna een strafschop te krijgen, nadat Dimitrios Siovas werd vastgehouden door Rots. De ogenschijnlijke overtreding maakte echter niet uit, daar buitenspel van de Griek werd geconstateerd.

Invaller Mouhamed Belkheir ontving overigens nog een rode prent, na een spijkerharde charge op Unnerstall, waardoor Fortuna de laatste tien minuten met tien man afmaakte. Daardoor bouwden de Twentenaren hun voorsprong in de slotfase nog verder uit. Met een ragfijne vrije trap op Van Wolfswinkel pikte Eiting zijn eerste assist in een Twente-shirt mee.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker zeg 8 wedstrijden 21 punten. Nu de interland break en op naar heracles uit die ik als vrij lastig beschouwd.

Top 4 is wel bekend lijkt me? Mooie strijd wel.

8 oktober 2023 om 16:56

Denk toch echt dat Ajax nog een kans maakt op het kampioenschap haha.

8 oktober 2023 om 18:58

Zou voor Twente wel een keer lekker zijn om eens niet al die Europese voorrondes door te hoeven. Je loot toch altijd wel een keer zwaar en dat is vroeg in het seizoen met een uitgekleed team gewoon zwaar kloten

Zakelijke overwinning zoals verwacht

9 oktober 2023 om 10:38

Dit was juist het voorbeeld van geen zakelijkje overwinning. Fortuna kreeg alle hoeken van het veld te zien.

Overheersend Twente. Rots en Steijn erg matig, Ugalde en Vlap goed. Toch bizar hoe weinig kansen Ugalde krijgt, mag echt wel een keer anders gespeeld worden van de flanken.

8 oktober 2023 om 16:41

Hoe wil je anders spelen van de flanken dan. We hebben toch niets anders. Ünüvar is ziek, zwak of misselijk, Taha nog veel te licht en van Bergen komt geen lantarenpaal voorbij wanneer hij geen 30 meter voor zich heeft. Echt een idiote aankoop.

8 oktober 2023 om 16:52

Het kan niet echt anders nee, maar we hoeven ook niet blij te zijn met Rots op rechts, laat staan verkondigen dat ie goed speelde.

8 oktober 2023 om 16:55

Nou, trek eens niet naar binnen heen. Daarnaast krijgt Rots zoveel mogelijkheden, maar doet hij daar echt weinig mee. Af en toe heeft hij wel een lekker balletje, maar het is allemaal mager. En Van Bergen heeft geen fatsoenlijke kans gehad, Oosting blijft vasthouden aan Rots (en Kjolo).

8 oktober 2023 om 16:58

@korenaar Heeft Van den Bergen vandaag gespeeld dan en hoeveel minuten heeft hij überhaupt al voor Twente gespeeld? Vind het unfair om hem nu al af te schrijven. Nieuwe spelers hebben altijd even tijd nodig. Van den Bergen heeft snelheid en diepgang en dat kun je goed gebruiken in bepaalde wedstrijden. Ik denk dat hij nog gaat verrassen.

8 oktober 2023 om 16:59

Uiteraard houdt hij daar aan vast. Een coach veranderd een winnend team niet. Kjolo speelde ook vandaag gewoon weer prima. En waarom zou van bergen een kans moeten krijgen. Wanneer je ooit eens wedstrijden van Vitesse en Heerenveen had gekeken weet je wat hij kan. En zijn kwaliteiten passen bij een counterploeg, maar niet bij Twente die 90% van de tijd de dominante partij is. Zelfs thuis durfde Fortuna niet aan te vallen. Daarom is het ook een idiote aankoop.

8 oktober 2023 om 17:06

@master1 Je weet toch wat hij kan van Vitesse en Heerenveen. Dat past niet bij de speelstijl van Twente. Zelfs Fortuna gaat thuis verdedigen omdat ze Twente geen ruimte willen geven. En alleen met heel veel ruimte voor zich heb iets aan hem.

8 oktober 2023 om 17:10

@korenaar,

Populistisch gelul,

Je zag bij eerdere invalbeurten van Van Bergen al dat ie veel gevaarlijker is dan b.v Rots, ook als er wat minder ruimte is, is zijn snelheid alsnog een wapen, en een winnend team met invaller VWW die scoort op assist van Eiting, jup je lult lekker met de meute mee, zo verdien je jouw groene balkje

8 oktober 2023 om 17:13

Je kunt veel van Korenaar zeggen en ben het vaak met hem oneens, maar niet dat ie lekker met de meute meelult hoor. Hij heeft regelmatig een totaal andere mening dan de gemiddelde fan. Bijvoorbeeld over Vlap. Ik ben ook geen fan van Van Bergen. Zie het wel zitten in Taha, maar die heeft nog even tijd nodig.

Probleemloze en daardoor volkomen verdiende overwinning van Twente. 3 prima doelpunten. Vooral blij voor Ugalde. De verdediging en het blok Sadilek/kjolo daarvoor stond weer als een huis. Mooie vrije trap van Eiting bij het doelpunt van Ricky. Beide buiten spelers niet slecht maar toch wel veel balverlies. Rots groeit wel. Opvallend dat Taha kennelijk van Bergen al voorbij is in de pikorde. Het lijkt er wel op dat de krachtsverschillen in de eredivisie steeds groter worden. Wanneer PSV "gewoon" wint van Sparta staan we 8 punten los van de 5e plaats. Prima seizoensstart.

8 oktober 2023 om 16:53

We hebben straks, bij het terugkomen van Smal, een ontzettend luxeprobleem op het middenveld. Kjølø en Sadilek spelen alsof ze al jaren zo samen spelen, en daar zou ik niet mee rommelen met Regeer/ Eiting. Die eigenlijk ook te goed zijn voor de bank. Benieuwd hoe dit vorm gaat krijgen.

Ben zelf echt groot van Kjølø en vind het ook spijtig hoeveel onnodige kritiek hij wekelijks krijgt, want hij is al weken sterkhouder (in mijn ogen).

8 oktober 2023 om 16:57

Kjolo moet alleen veel meer pit en lef in zijn spel krijgen. Voor de rest nu redelijk stabiel.

8 oktober 2023 om 16:57

Fct-spurs, Kjolo is prima hoor. Maar Regeer en Eiting kunnen meer brengen. Kjolo vind ik veel breedtepassjes geven en speelt regelmatig de tegenstander de bal in de voeten. Sadilek is wel echt geweldig.

Eiting en Regeer. Waar ken ik namen toch van...?

Weergaloos is het goede woord. Wat een goal van Regeer zeg, wow. Twente speelde verdedigend echt top. Fortuna kreeg geen enkele tijd om ook maar op adem te komen. Aan de bal kan het soms nog beter, al was het vandaag vooral constant balverlies zodra Stein of Rots mee ging doen aan de aanval. Rots kan echt niet meer, ik zie wel potentie in Taha, lijkt een mooie techniek te hebben. Nu moet ie alleen verdedigend net zo hard terug kunnen hollen als Rots altijd doet.

8 oktober 2023 om 16:55

Zelfs het ingooien van Rots gaat nog "net niet goed". Gaf de bal zo terug aan Fortuna.

Rots werd vandaag ook een paar keer opzichtig overgeslagen in een counter, best sneu maar absoluut begrijpelijk.

8 oktober 2023 om 17:00

Rots is hoe dan ook altijd het mikpunt. Af en toe de positieve acties benoemen mag ook wel is.
Gewoon een prima 0-3 overwinning. Mocht een Taha of Van Bergen beter zijn, dan komen ze er wel in. Rots maakt dit seizoen een prima ontwikkeling door naar mijn mening.

8 oktober 2023 om 17:26

Vond hem vandaag opvallen met slechte keuzes, net als Steinn. Valt vooral op doordat de rest zo goed was denk ik. Misschien mag de algehele tendens wel wat positiever ja. Vandaag was een topprestatie van het team.

Regeer scoorde in de tweede helft de 0-2 (staat verkeerd in de tekst). Had een ander soort wedstrijd verwacht vantevoren. Twente speelde goed en fortuna heeft de hele wedstrijd niets te vertellen gehad. Fantastisch om na 8 wedstrijden 21 punten te hebben, zeker nu de concurrentie het zo laat afweten. Kan een lekker seizoen worden zo!

Dit Twente zou, mede door een falend Ajax dit seizoen, best wel eens 3e kunnen worden. Ze hebben een prima ploeg en wat me met name opviel vandaag is de volwassenheid waarmee ze de wedstrijd in de kiem smoren.Helaas heeft het tactisch plan van Buijs in de 1e helft totaal niet gewerkt bij ons. Lazetic bracht niets, maar hoe haal je het in je hoofd om je beste speler hangend op rechts te zetten, waardoor hij amper in balbezit komt?! Ik mis al even de frisse ploeg van de eerste vijf potjes. Helaas helpt het behoorlijk pittoge programma van eind september tm eind oktober ook niet mee.Overigens, wat is die Kamphuis toch een waardeloze scheidsrechter.. je hoeft maar naar een speler te kijken en het is al een overtreding. Zou hij weten dat het een contactsport is?

8 oktober 2023 om 18:02

Kamphuis? Andere wedstrijd gezien ?

8 oktober 2023 om 18:19

Excuus, vd Kerkhof inderdaad. Maar je snapt het punt volgens mij wel.

8 oktober 2023 om 18:56

Ben bang dat ook AZ net iets te constant is. Maar 4e worden zou ook top zijn.

8 oktober 2023 om 20:23

1. Feyenoord 2. Psv 3. Twente 4. Az. Dat gaat hem worden.

Twente doet het geweldig, streven moet zijn plek 4 of 5/en dan heb je het geweldig gedaan want toch wel leegloop geweest en bescheiden ingekocht

8 oktober 2023 om 20:25

Bescheiden? Regeer 1 miljoen, Ugalde 4 miljoen, Taha 1 miljoen, Eiting 1 miljoen, v Bergen 1 miljoen, plus huurtenten voor Hoorenbeeck en Unuvar, Twente heeft in jaren niet zoveel geld uitgegeven.

8 oktober 2023 om 20:50

Maar ook jaren niet meer zoveel kwaliteit ingeleverd.. (ook te zien aan de transfersommen)

8 oktober 2023 om 21:18

Klopt, gelukkig is wat nu op het veld staat hun geld dubbel waard, op (tot nu toe) v Bergen na, financieel zit het momenteel wel snor, nog 35 miljoen schuld, lossen ruim 3 miljoen per jaar af, dus dat zit wel goed, zeker gezien met de waarde op het veld. Heb goede hoop dat ze nu blijvend in de subtop kunnen bivakkeren en met wat goede verkoop en aankoop kunnen gaan concurreren met AZ

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren