Arsenal heeft Jesus definitief binnen: ‘Nosso Novo Número Nove’

Maandag, 4 juli 2022 om 09:48 • Laatste update: 11:14

De transfer van Gabriel Jesus naar Arsenal is definitief rond, zo melden the Gunners via de eigen clubkanalen. De aanvaller komt over van Manchester City voor een gegarandeerd bedrag van 45 miljoen pond, omgerekend ruim 52 miljoen euro. De Braziliaan verbindt zich tot medio 2027 aan Arsenal en kan een jaarsalaris van zestien miljoen euro tegemoet zien. Bij kwalificatie voor de Champions League komt daar een miljoen bij.

"Ik ben erg enthousiast. De club heeft geweldig werk verricht om een speler van dit kaliber aan te trekken", zegt Mikel Arteta op de clubsite van Arsenal. "Ik ken Gabriel persoonlijk heel goed, en we kennen hem allemaal goed van zijn tijd in de Premier League en hoe succesvol hij hier is geweest. Dit is een positie waarop we ons al langere tijd wilden versterken en we zijn erin geslaagd om een speler te krijgen die we allemaal wilden, dus ik ben echt blij."

Arsenal was erbij gebaat om zaken te doen in de aanvalslinie. Met het vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang (naar Barcelona) en Alexandre Lacazette (naar Olympique Lyon) werd de spoeling dun in de punt van de aanval. Jesus kiest door de komst van Erling Braut Haaland en Julían Álvarez naar Manchester eieren voor zijn geld en gaat voor speeltijd in Londen. De aanvaller had bij Manchester City nog een contract tot volgend jaar zomer.

De transfer van Jesus naar Arsenal betekent een hereniging met Mikel Arteta. De manager werkte eerder tussen 2016 en 2019 als assistent van Josep Guardiola bij City, waar hij de Braziliaans international al onder zijn hoede had. "Hij heeft heel veel spelers beter gemaakt. Als ik na de training wilde afwerken, ging ik naar hem toe en hielp hij mij", sprak Jesus in het verleden lovend over Arteta. "Hij is een fantastische kerel en een fantastische manager. Iedereen weet dat binnen de club, de mensen lopen met hem weg." Jesus liet de mogelijkheid om naar Tottenham Hotspur of Paris Saint-Germain te gaan lopen om bij Arsenal aan de slag te gaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

111 reacties (laatste reactie door rcleande1337)

Heel veel geld voor een speler met een eenjarig contract, maar blij dat we hem binnen hebben. Ben benieuwd hoeveel hij gaat prikken dit seizoen!

Goede speler maar wel veel geld voor het afkopen van een eenjarig contract. En het salaris is echt belachelijk. 16 miljoen per jaar exclusief Champions League bonus. Maarja, je moet wat.

4 juli 2022 om 10:13

Maar vooral ook voor het aantal goals wat hij scoort. Dan vraag ik me af 50 miljoen+ en dan dat salaris, kun je daar in heel europa niet een echte goalgetter voor halen?

4 juli 2022 om 10:20

Jesus heeft na Haaland en Mbappe het meeste gescoord onder de 24. Welke goalgetter is beter haalbaar dan Jesus die zich ook al in de PL heeft bewezen?

4 juli 2022 om 10:30

Ik ben in categorie boven 40 in regio Amsterdam ook degene die het meest met mn linkerbeen een intikker door de benen van de keeper heeft gescoord dit seizoen
Kom op man....gabriel Jesus, goede voetballer ,maar scoort gemiddeld 10-12 goals in een jaar. Dat vind ik totaal niet deze transfersom en dit salaris rechtvaardigen. Mijn open vraag is dan, dit moet toch beter kunnen?

4 juli 2022 om 10:35

Qua doelpuntencontributies in de PL valt hij perfect te vergelijken met lacazette.

4 juli 2022 om 10:42

Je moet het wel in de juiste context plaatsen, hij heeft nooit een hele seizoen basis gestaam

4 juli 2022 om 10:43

Die vergelijking zou ik dan wel graag willen zien.

4 juli 2022 om 10:49

Maar noem eens een alternatief op dan? Ik zie vaak voorbij komen dat het een “te dure speler is” of “dat er een betere optie beschikbaar is voor dat bedrag” maar tot de dag van vandaag is er niemand die met een betere optie gekomen is.

4 juli 2022 om 10:59

Clark Kent. Je stelt juist een gesloten vraag waar men enkel ja of nee op kunnen wantwoorden.
Als je nou had gevraagd, 'hoe kan dit beter', was het een open vraag geweest..

Los daarvan denk ik oprecht dat Jesus heel belangrijk gaat zijn voor Arsenal aangezien hij het bij City vaak even kon laten zien en vervolgens weer op de bank belandde. Dat heeft alles te maken met het spel dat Pep wilde spelen. Bij Arsenal zal hij een andere rol krijgen + de nummer 1 worden in de aanvalspunt.

4 juli 2022 om 11:00

Nee ik weet geen beter speler, die bekend is in de premier league, veel scoort en een harde werker is die bij Arsenal wilt spelen.
Ben nu wel heel benieuwd of er nog spelers worden aangetrokken en zo ja welke.
Dit is tenminste een transfer waar je als support blij van word.

4 juli 2022 om 11:03

Lacazette 54 goals en 30 assists in 158 potten (10.306 minuten) versus de 58 goals en 32 assists in 159 potten van Jesus (9.304 speelminuten).

Wel beter natuurlijk maar zo speciaal is het ook niet allemaal.

4 juli 2022 om 11:05

Want voor de context is het gigantisch belangrijk dat Jezus in een veel en veel beter speelde dan Lacazette.

4 juli 2022 om 11:10

Ook even benoemen dat die vaak op de flanken stond ipv in de spits?

4 juli 2022 om 11:19

Na Haaland en Mbappe het meeste gescoord onder de 24. Wat een nutteloze statistiek.

4 juli 2022 om 11:30

Nouja, hij is amper onomstreden geweest en heeft ook vaak genoeg op de flank gestaan. Vind z'n moyenne daarom helemaal niet zo teleurstellend. Natuurlijk zal hij zich nog echt moeten bewijzen als doelpuntenmaker, maar denk dat hij als vaste spits met vertrouwen er gewoon 20 inschiet.

4 juli 2022 om 11:30

@ elfenomeno Oke

4 juli 2022 om 11:36

@lierse: voor de context is het dan ook belangrijk te benoemen dat Jesus niet altijd spits stond bij City, regelmatig als invaller speelde en nooit onomstreden was.

Voor Arsenal zijnde is dit een toptransfer. Tuurlijk is Jesus geen Mbappe of Haaland maar dat soort spelers kan Arsenal ook niet halen dus ja...

Wie had jij dan gehaald als Arsenal zijnde voor de spitspositie?

4 juli 2022 om 11:37

En nu komen er plots allemaal andere criteria bij kijken.

Uiteindelijk is het niet zo een wereld van verschil met een speler die allerminst tot de besten behoorde en dan nog eens een dramatisch laatste seizoen had.

4 juli 2022 om 11:38

Arsenal heeft zitten slapen, ze hadden Mbappe of Haaland moeten halen.

4 juli 2022 om 11:45

Plus dat Jesusdie cijfers haalt terwijl hij vijf jaar jonger is dan Lacazette.

4 juli 2022 om 11:46

En bij City speel je telkens tegen de zestien van de tegenstander in een geweldig team, ik ben niet zo overtuigd dat deze speler echt zijn waarde zal hebben als nummer negen wanneer die dertig meter van de goal komt te spelen met twee verdedigers in zijn nek.

4 juli 2022 om 11:55

En zoals meestal, krijg je geen antwoord op de vraag wie Arsenal dan wel had moeten halen voor de spitsenpositie...

De andere criteria zijn trouwens gewoon valabele argumenten want van zijn 9.304 minuten in de PL speelde hij er 1.800 niet als spits (want overeenstemt met +/- 20% van zijn totale speeltijd... toch wel relevant te noemen)

Daarnaast speelde hij elk seizoen ongeveer maar 20 wedstrijden als basisspeler bij City, waarbij hij gemiddeld 70 minuten op het veld stond.

4 juli 2022 om 12:00

Lierse voor de context is het minstens zo belangrijk dat Jesus nooit onomstreden was en dus vaak zonder ritme moest spelen waar Laca elke wedstrijd basis stond. Ook heeft Laca geen minuut vanaf de flank gespeeld en Jesus meermaals.

Daarnaast laat de eye-test gewoon zien dat Jesus een betere voetballer is dan Laca met meer ervaring in de PL en wrschl nog zal groeien.

4 juli 2022 om 12:02

Thenry, jawel die krijg je wel, ze hadden Vlahovic of Nunez moeten halen natuurlijk. Dat zeggen we dan wel pas als ze al getransfereerd zijn, maar die hadden ze zeker moeten halen want die hadden het sws beter gedaan.

4 juli 2022 om 12:15

Goede spits die zeker zijn goals gaat maken. Dat zal niemand ontkennen.

4 juli 2022 om 12:24

@samcro: tja, dat zijn meestal de namen waarmee ze op de proppen komen... Voor Vlahovic waren we echter in de markt maar die koos voor Juve (heel jammer maar kan gebeuren)

Nunez kost wel bijna 2x zoveel als Jesus en kon naar Liverpool waardoor hij simpel niet haalbaar was voor Arsenal (noch sportief noch financieel)

En hoe geweldig ik Nunez ook vind: hij moet het wel nog gaan bewijzen in de PL en werd gehaald op basis van 1 geweldig seizoen...

4 juli 2022 om 12:27

Vlahovic en Nunez waren natuurlijk totaal onhaalbaar. Dat begrijpt iedereen die Arsenal ook maar een klein beetje volgt natuurlijk. Het is bezopen om zulke namen aan Arsenal te linken.

4 juli 2022 om 15:12

Je noemt de statistieken op maar zegt dat het niet zo speciaal is? Volgens jouw stats: Lacazette heeft elke 123 minuten een doelpunt of assists. Jesus elke 103 minuten. Dat is een mega verschil, vooral als je rekening houdt met het feit dat jesus nooit penatlies neemt en voor een heel groot deel ook nog als buitenspeler speelde. Als je dit seizoen buiten beschouwing houdt (omdat hij dit seizoen minder was en vrijwel alleen maar als rechtsbuiten speelde) heeft Jesus zelfs een G/A elke 92 minuten. Dat is na Aguero (85) en Henry (86) het best in de geschiedenis van de Premier League. Als je zulke scoringsstatistieken hebt terwijl je bekend staat om het harde werken en niet om het scoren, en dat ook nog terwijl je nog zo jong bent ben je zeker wel speciaal.

4 juli 2022 om 17:55

Het is geen FIFA waar je ze zomaar koopt. Vlahovic kon in januari komen maar wilde niet. Arsenal was al akkoord met Fiorentina.

6 juli 2022 om 14:06

haha, ja en hij zat vaak op de bank dus dat zijn prima cijfers, nu is die de main man dus hopelijk dat hij wat meer gaat scoren met meer speeltijd

4 juli 2022 om 10:36

£190k per week volgens betrouwbare journalisten. Die 16m is ergens genoemd en nooit meer weggegaan blijkbaar.. Volgens Fabrizio en Ornstein probeerde ook 3 andere clubs de deal nog te stelen..

4 juli 2022 om 11:02

Ja geen idee waar VZ die 16miljoen vandaan heeft gehaald terwijl geen enkele bron zo'n bedrag noemt. Zou ook heel gek zijn als Jesus zoveel zou verdienen als Ozil en Auba deden terwijl nu juist veel meer gekeken wordt naar het salaris huis met Partey als groot verdiener met 200k per week (ook veel te veel natuurlijk)

4 juli 2022 om 11:27

Vind de prijs prima. Natuurlijk is 50 mln veel voor iemand met een 1-jarig contract, maar weet niet of dat er echt toe moet doen. Als je een spits wil die bv nog 3 jaar heeft betaal je een stuk meer. 50 mln voor Jesus, puur prijs/kwaliteit is meer dan prima.
Het salaris verrast me wel. Was ervan overtuigd dat het 220.000 per week zou zijn. Nu zit die toch al op dik 300.000 volgens mij. Hij zat bij City op 90.000 dacht ik. Vraag me af hoe nodig het is om iemand 3x of zelfs 3,5x z'n salaris te moeten verdubbelen. Weet ik niet of dit klopt wat VZ aangeeft.

Maar goed, los van het geld heel blij dat hij er is. Je weet precies wat je krijgt en kunt verwachten. Als nummer 1 spits denk ik dat hij echt heel belangrijk kan worden.

4 juli 2022 om 14:30

Wen daar maar aan want die bedragen worden steeds hoger. Straks betaal je met alle respect een Zian Flemming 5 mil per jaar

Geweldige transfer voor ons, eindelijk weer een goede #9 die ook nog eens beter kan worden. Bewezen doelpuntenmaker in de PL die ook op verschillende posities uit de voeten kan en ook erg goed kan voetballen.

4 juli 2022 om 10:14

Samco

Gefeliciteerd man.

Beeld wat ik heb, is dat hij een twijfelaar is. Niet constant genoeg (voor de top). Kon geweldige wedstrijd spelen en dikke 9 halen en vervolgens weer paar potjes zeer matig tot slecht.

Kan natuurlijk ook liggen aan Pep, die niet onvoorwaardelijke vertrouwen had in de jongen. Bij Arsenal komt hij ook echt als topaankoop binnen en is zijn status anders.

4 juli 2022 om 10:21

Thnx Krillin.

Hij komt bij ons als de vaste #9 binnen die het volledige vertrouwen gaat krijgen. We gaan zien wat het met hem doet. Ik denk dat hij perfect is voor hoe we willen spelen.

4 juli 2022 om 10:24

Ik denk dat je laatste alinea uitstekend uitlegt waarom zijn prestaties, zoals je zelf benoemd, soms wisselvallig waren. Nooit de onbetwiste nummer 1 geweest, maar kwaliteiten heeft die natuurlijk zeker. Denk echt dat dit een gouden slag kan zijn als Arteta hem wel dat vertrouwen geeft.

4 juli 2022 om 12:03

Als hij zo mag spelen als bij het Braziliaanse elftal en Palmeiras dan denk ik echt dat het een hele goede gaat zijn voor Arsenal. Hij is geen (nooit geweest ook) killer in the box type spits. Hij is een veelzijdige aanvaller met snelheid, goede intuitie, een actie en redelijk wat creativiteit. Daarbij is het ook geen speler die alleen maar tegen de kleintjes scoort. In de champions league doet hij het beter dan 1 op 2 en in Engeland heeft hij tegen elke top club wel een belangrijke/mooie goal gemaakt zo'n beetje. Bij City kwam het er gewoon niet helemaal uit. Deels omdat hij niet helemaal goed gebruikt werd, maar ook deels omdat hij voor dat niveau misschien toch wat tekort komt en daarom nooit onomstreden is geweest. Zonder vertrouwen is hij een heel stuk minder.

4 juli 2022 om 10:55

@samcro
Inderdaad goede aankoop van Arsenal en niets aan je comment toe te voegen. Bewezen dat hij doelpunten kan maken en met het volle vertrouwen van Arteta zal hij 15-20 doelpunten maken.

4 juli 2022 om 11:04

Dat zou afgelopen seizoen het verschil zijn tussen plek 5 en 4.

4 juli 2022 om 13:37

Echt een hele goed transfer dit. Deze man zal
20 plus doelpunten maken komend seizoen. Ben ervan overtuigd.
Gefeliciteerd met de transfer.

4 juli 2022 om 13:43

Thnx blink, ik hoop het, het zou het verschil kunnen zijn tussen een plek in de top 4 of daarbuiten. Ik heb er goede hoop op dat hij meteen mee kan, omdat hij de PL al gewend is en Arteta al kent. In ieder geval erg blij dat hij gekomen is.

Begrijp me niet verkeerd, dit is een goede spits en Arsenal gaat echt wel plezier aan hem beleven. Alleen het is zowel qua transfersom als jaarsalaris wel heel veel geld. Daarbuiten moet de rest er omheen ook echt duidelijk sterker worden. Zou Ziyech niet bij Arsenal slagen?

4 juli 2022 om 10:06

Waar moet ie spelen? Saka en Odegaard speelt hij er niet uit, en ik denk dat hij een basisplek zal willen.

4 juli 2022 om 10:25

Haha Odegaard speelt hij er gewoon uit. Al vaker gezegd: Odegaard is een baggere mooi weer-voetballer. Als het team goed draait, is hij leuk om naar te kijken. Zodra het even tegen zit, kan hij niet 1 keer het verschil maken. Ik denk dat Ziyech wel dat verschil kan maken met een goede steekpass bijvoorbeeld. Odegaard is veel te terughoudend en speelt te vaak op safe.

4 juli 2022 om 10:36

Ik denk dat je nu echt onzin aan het verkondigen bent. Odegaard speelt ten eerste niet op safe en ten tweede is hij jonger, dus kan hij zich nog beter ontwikkelen.

4 juli 2022 om 11:52Hij heeft wel een punt dat Odegaard vaak onzichtbaar is in grote wedstrijden of dat hij in een wedstrijd die op slot zit niet opstaat. Heeft ook weinig rendement, 50 EPL wedstrijden, 8 doelpunten en maar 6 assists. Leuke, modale speler, maar niet meer dan dat.

4 juli 2022 om 12:04

Jesus is een notoire doelpuntenmaker in de grote wedstrijden als hij mocht spelen. Op basis daarvan zou je geen twijfel moeten hebben, maar toch heb je die. Geeft weer aan hoe je stats kunt spinnen in ieders voordeel of nadeel.

Ode stond top 3 geloof ik voor chances created. Assists hangt ook af van je teamgenoten die moeten scoren. Ik denk dat Ode met Jesus voor zich en een andere 8 (beter dan Xhaka) naast zich ook veel beter uit de verf zal komen.

4 juli 2022 om 12:29

En het grootste argument dat tegen Ziyech wordt gebruikt is dat hij nooit op safe speelt en daardoor niet in een topteam past...

4 juli 2022 om 11:31

Vieira is er nu ook al. Ook ongeveer zo'n zelfde type, dus als er iets bijkomt op de flank moet het iemand zijn met diepgang en snelheid.

Alleen al qua salaris bijna 100 miljoen in die 5 jaar, daarnaast een flink bedrag voor 1 jaar contract, laten we hopen dat ie het goed doet, anders wordt dat nog een Ozil no. 2 met zo'n contract

Goede transfer voor ons zeg. Wel veel geld maar hij is 25 met jarenlange ervaring in de PL. Dat kost gewoon veel maar ik denk echt dat die het ontzettend goed gaat doen. Echter moeten er nog wel wat nieuwe spelers bij anders gaat het niet goedkomen.

In mijn optiek met afstand de beste transfer van Arsenal in de afgelopen transferperiode en misschien zelfs wel die van vorig seizoen. Jesus is een goede speler die ik graag bij Chelsea gezien zou hebben.

4 juli 2022 om 10:14

Ik denk ook dat het één van de betere transfers gaat zijn.
Al vind ik dat Arsenal sowieso wel redelijk wat goede transfers maakt tegenwoordig. Gabriel, White, Ramsdale, Tomiyasu, Odegaard en een Partey.

En natuurlijk staan daar (helaas) ook spelers als Tavares tegenover. En ook, momenteel, Lokonga (die het niveau nog niet lijkt te hebben)

4 juli 2022 om 10:19

Partey en Ramsdale wil ik je geven, maar de rest zou toch bij geen andere top 6 in de basis staan? Odegaard is een beetje de Ozil van de moderne tijd, op het eerste oog lijkt het een toptransfer maar uiteindelijk is hij niet degene die levert en is zijn gebrek aan doelgerichtheid in een belangrijke positie een enorm manco voor het team

4 juli 2022 om 10:22

Tomi, Gabriel en Ode zouden 100% bij Spurs en wellicht ook bij Utd in de basis staan.

4 juli 2022 om 11:11

Niet mee eens. Ja, Odegaard is nog niet zo constant als ik verwacht had. Maar het was ook pas zijn eerste jaar in de BPL hé.

Vond hem met vlagen echt heel goed spelen.

Gabriel & White zijn gewoon een heel erg solide duo in mijn ogen. Denk dat zei beiden trouwens zo bij een United in de basis zouden spelen. Varane is echt drie keer niks zonder Ramos. De rest is beduidend minder centraal achterin bijvoorbeeld. Verder speelt bij Chelsea momenteel ook niet veel centraal meer, wat echt goed is. Silva gaat nog wel, maar de rest is niet beter.
Bij Spurs alleen een Romero, die ik wel erg goed vind (en wild).

Tomiyasu is wat mij betreft echt enorm goed. Jammer dat hij zo lang geblesseerd was. Puur tweebenig, defensief ijzersterk en blijft 90 minuten lang gaan.

4 juli 2022 om 12:35

Yoericfc

Wij denken hetzelfde over Odegaard. Daarom hoop ik niet dat hij aanvoerder wordt want dan gaat hij alles spelen. Maar ik ben bang dat Arteta dat toch gaat doen volgens de berichtgeving.

4 juli 2022 om 12:42

Ode heeft laten zien dat als het loopt, hij één van de betere aanvallende middenvelders van de competitie is. Bovendien is het een vrij zeldzame speler. Het enige probleem is dat hij soms nog wel eens verstoppertje speelt als het niet loopt en daardoor niet constant genoeg is. Als ze dat er uit krijgen, is hij gewoon een geweldige nummer 10, voor elke club.

4 juli 2022 om 13:01

Überhaupt een transfer bij Chelsea zou ik al graag gezien hebbenXD. Lijkt wel dat we iedere dag steeds meer achter de rest aanlopen. Als er niet nog goed gehandeld gaat worden zie ik Chelsea dit seizoen geen top 4 pakken ik schat Spurs en Arsenal op dit moment hoger in.

Opzich hoeft het mij als fan niet uit te maken wat een speler kost, maar geld is gelimiteerd en ik vraag me dan zo enorm af of Arsenal wel echt de stap naar top 4 gaat maken door dit soort uitgaves te doen. Heeft Arsenal niet wat meer aankopen nodig en hoeveel budget is er dan nog over om die aankopen te doen.
Verder goede speler natuurlijk, maar ik denk wel overbetaald. Arsenal zal waarschijnlijk met United, Tottenham en Chelsea gaan strijden voor p3 en p4, ik heb er sowieso zin in!

Ontzettend blij met deze transfer! Gaan we veel plezier aan beleven. Waar VZ die 16 miljoen vandaan haalt is mij een raadsel want dat heb ik nergens voorbij zien komen en bevestigt zien worden. Afkoopsom was inderdaad wel wat aan de hoge kant maar soms moet je wat als er weinig verkrijgbaar is. Ben benieuwd wie we nog meer binnen gaan halen komende weken nu Martinez naar Man u lijkt te gaan. COYG!

4 juli 2022 om 18:53

Grimaldo schijnt op shortlist te staan.

Heerlijk om Jesus binnen te hebben, die gaat zoveel toevoegen aan onze voorhoede. 25 jaar, BPL proven, daar gaan we nog jaren plezier van hebben. Salaris is wel heel hoog, maar goed in deze markt moet je nou eenmaal mee met de krankzinnige transfersommen en salarissen. Nu graag nog een vervanger van Xhaka en wat back-ups halen.

Ik ben echt enorm blij met deze aankoop. Bewezen doelpuntenmaker in de BPL die ook nog eens regelmatig niet als spits speelde. Ook niet altijd speelde, wat het wellicht nog knapper maakt.

Verder is het een spits die nog kneedbaar is met zijn leeftijd, Arteta kent, een voetballende spits die doelpunten maakt en ook nog eens gretig is (en al helemaal in het afjagen).

Enige puntje van kritiek is het geld. Het is toch een vrij forse transfersom voor een 1-jarig contract. Idem dito voor het jaarsalaris.

Ik hoop gewoon dat hij het goed gaat doen en dat Arsenal nu door gaat pakken op de transfermarkt. Middenvelder en een back moeten er sowieso nog minimaal bij!

Voordelen: Kan uit positie spelen (flank), is combinatievoetbal gewend en erg sterk in de kleine ruimte. Het is alleen wel de vraag hoe hij zal spelen ineen team waar het niet altijd loopt en hijzelf één van de grote mannen is. Op zich qua profiel uitstekend. Ook qua transfersom niet gek, spelers uit PL krijgen tegenwoordig enorme waardering (zie Raphinha). Salaris klopt niet, volgens berichten gaat het om 11,5 miljoen per jaar.

Topnieuws wat er natuurlijk aan zat te komen. Prijs voor een 1-jarig contract is fors, maar goed als je kijkt naar prijs/kwaliteit is dit prima. Verder ook heel erg weinig beschikbaar qua spitsen, dus dan is Jesus zeker een hele goede optie. Denk dat hij het ook echt gaat laten zien. Eindelijk wordt hij de vaste nr 1, dus ben benieuwd wat dit met hem doet. Qua profiel past hij ook perfect.
Salaris geloof ik niet helemaal trouwens. VZ houdt vast aan 16, maar 220.000 per week werd vooral genoemd.

Nu hopen dat er nog 2 a 3 spelers binnenkomen. Tielemans gok ik nog wel op, Martinez kiest voor United denk ik, dus hopen dat Arsenal bv Grimaldo doorzet. Tot slot kijken wat er op rechtsbuiten bij kan. Gnabry is geen interesse in blijkbaar, Rahpinha wordt 'm niet meer dus ben benieuwd. Mocht er ruimte zijn dat zou een echte cvm ook fijn zijn. Partey is dit niet, El Neny is niet goed genoeg voor de basis.

Verder nog Pepe en Nelson verkopen en Tavares en Lokonga verhuren.

4 juli 2022 om 12:32

Tenzij Gnabry zelf niet wilt snap ik echt niet waarom Arsenal niet vol voor hem gaat. Een beter buitenspeler ga je niet vinden of je moet echt veel willen betalen.

4 juli 2022 om 13:16

Inderdaad. 35/40 mln en een salaris zoals Jesus moet kunnen toch? Heb je een geweldige buitenspeler erbij die je sws beter maakt. Daarnaast ook gelijk wat ervaring, aangezien het voorin erg jong is allemaal. Maar goed, laat me verrassen. Zolang ze maar niet met Gakpo aankomen.

Meer dan 350 miljoen mogen uitgeven, ruim twee jaar de tijd gekregen waar andere managers na zes maanden al werden ontslagen, dan mag je toch wel minstens een vierde plek eisen? Of heeft die het volgens de supporters weer goed gedaan als die vijfde wordt zoals afgelopen seizoen, terwijl zijn voorgangers wel werden afgerekend op een vijfde plek.

4 juli 2022 om 11:53

Zo werkt het natuurlijk niet. Arsenal heeft het 5e/6e budget van de PL. Als je beter haalt, super. Als je daaronder valt, dan is het exit. Als je exact daar eindigt, dan is het 50/50, afhankelijk van je relatie met de spelers/het bestuur. Zo werkt het bij elke club. In je eerste jaar is er misschien nog een beetje krediet, en na een topjaar ook, maar dat is het wel.

4 juli 2022 om 12:14

Ik vind dat El Fenomeno over Arsenal en diens spelers heel veel dingen verkeerd ziet en zich in bochten blijft wringen om zijn 'punt' kracht bij te zetten, maar in deze post heeft hij natuurlijk wel gelijk.
Arsene stond jaren onder druk, haalde echter wel elke keer de top 4, sinds 1997 tot en met 2016.
In zijn 2 laatste seizoenen eindigden ze 6 en 5.

Unai Emery komt, wordt 5de en haalt 70 punten. Dat was 7 punten meer dan Arsene.

Uiteindelijk wordt Emery ontslagen en wordt Arteta 8se, 8ste en 5de met resp 56, 61 en 69 punten. Dat zijn beste seizoen nog niet het slechte seizoen van Emery aantikt en toch nog wordt geroemd slaat natuurlijk nergens op.

Ook Had Emery een doelpunten verschil van +22 waar Arteta in 3 seizoenen +8, +16 en +13 heeft.

4 juli 2022 om 12:23

Misschien moeten jullie gewoon een abonnement op OPTA afsluiten ipv bij Ziggo/viaplay. Onder Emery was het werkelijkwaar niet om aan te gluren, al die statistieken zeggen zeer weinig en vertellen bij lange na niet het hele verhaal. Wacht, ik kom ook nog even met een statistiek: Iniesta heeft in 673 wedstrijden 57 keer gescoord en 138 assist geven. Wat een overschatte en modale aanvallende middenvelder zeg.

4 juli 2022 om 12:24

Arteta wordt overigens ook helemaal niet geroemd, hij krijgt louter het voordeel van de twijfel. Het zit allemaal niet zo zwart wit.

4 juli 2022 om 12:30

Grappig dat je dan een Barcelona speler erbij haalt omdat je blijkbaar zo op je teentjes getrapt bent.
Sorry, ik zal niks meer zeggen over Arsenal en me voortaan enkel laten gelden in een Barcelona topic. Wordt het wel leuker, als men alleen maar in de topics mag reageren van de clubs die ze volgen.
Krijg je nooit een discussie of meningsverschillen. Want stel je voor dat je zoiets krijgt op een forum. Is funest!

4 juli 2022 om 12:31

vp10, nooit iets aan gevonden die Iniesta, werd goed gemaakt door Messi en Xavi.

4 juli 2022 om 12:34

Isco, hij chargeert wellicht flink, maar zijn punt snap je wel toch? Dat de klasseringen etc niet in het voordeel van Arteta spreken kan zo zijn, maar nergens wordt er rekening mee gehouden in wat voor club hij binnen kwam, scouts en directeuren kwamen en gingen, haalden snel geld op en doei. Het was een toxic sfeer en je kunt wel geld er tegenaan blijven gooien in de hoop dat het beter wordt (zie Utd) maar bij ons kozen ze ervoor om eerst de cultuur aan te pakken en een goede fundering te leggen. Dit is voor het grootste gedeelte aan dovemansoren gericht op vz, want genoeg mensen hebben geen zin en tijd om zich echt te verdiepen in wat er allemaal speelde. Wellicht dat de docu over een maandje wat meer duidelijkheid biedt en zo niet, dan niet, maar ik ben zeer blij met hoe mijn club op dit moment gerund wordt tov een jaar of 3 geleden.

4 juli 2022 om 12:37

@isco dat je blijkbaar voor Barcelona bent, is geheel toeval, dat wist ik niet. Ik haalde gewoon het eerste argument aan wat in mij naar boven kwam. Statistieken zijn vaak zo zinloos. Gelukkig ook, anders is geen zak meer aan voetbal.

Ik mag trouwens jouw argumenten niet counteren? Jij haalt alleen wat (weinig zeggende) statistieken aan. Nogmaals, onder Arteta is het echt niet allemaal hosannah, maar af en toe _lijkt_ het weer ergens op bij Arsenal. Dat is ondertussen al plusminus 5 jaar geleden. Dat het nog niet constant genoeg is, dat we CL hadden moeten halen, dat er veel is uitgegeven, allemaal mee eens. De PL is gewoon een moelijke competitie en daar heb je te maken met 4-6 vergelijkbare, of betere teams.

Onder Emery was het niet om aan te gluren en zat er totaal geen toekomstperspectief in. Dat hij ontslagen werd en dat Arteta meer krediet krijgt dan hij, is volledig terecht.

4 juli 2022 om 12:46

Keurig verwoord Isco24. Ik denk dat Arteta hier enkel veel krediet krijgt omdat die een verleden heeft bij de club. Bij iedere andere club was die allang ontslagen. Het is ook een wanprestatie dat die afgelopen seizoen niet vierde kon worden, gezien United en De Spurs met slechte trainers het seizoen begonnen en waar het een chaos was. Dan heb je alles in eigen hand en wordt je tactisch en op mentaliteit afgetroefd door Brighton, Palace en Newcastle, terwijl ik weleens lees dat Arteta een elitetrainer is die tactisch bij de wereldtop behoort. Dan moet je zeker van zulke ploegen winnen lijkt me.

4 juli 2022 om 12:52

"ik denk dat Arteta hier enkel veel krediet krijgt omdat die een verleden heeft bij de club." Klopt, Arteta is echt een enorme legende van de club. Echt van het kaliber Henry en Bergkamp. Niemand mag aan de heilige Arteta komen.

"het is ook een wanprestatie dat die afgelopen seizoen niet vierde kon worden, gezien United en De Spurs met slechte trainers het seizoen begonnen en waar het een chaos was" Klopt, en bij Arsenal was het geen chaos. Het loopt al jaren op rolletjes bij ons.

"an heb je alles in eigen hand en wordt je tactisch en op mentaliteit afgetroefd door Brighton, Palace en Newcastle" Eerste nuttige opmerking, het was gewoon slecht en dit is ook veruit het slechtste punt van vorig seizeon.

Verder ga je weer verder met je eeuwige herhaling van woorden die één iemand misschien één keer in een opwelling heeft gezegd. Chapeau, jij bent echt een toevoeging aan dit forum.

4 juli 2022 om 12:53

Feno, Arteta is elite en jij zult die woorden nog in moeten gaan slikken. Daar kijk ik toch wel erg naar uit.

4 juli 2022 om 13:15

Als dat zo zal zijn dan wil ik het best toegeven hoor. Maar vooralsnog zit ik altijd juist wat betreft Arsenal, dus voor de verandering zou het wel een keer leuk zijn. Maar veroordeel jij hem dan ook als die weer de top 4 niet haalt, of ga je hem dan nog steeds verdedigen?

4 juli 2022 om 13:19

Haha, onbeschaamd arrogant wat betreft Arsenal, dat ben je wel. Saliba en Ode gaan niets laten zien dit seizoen en Arsenal haalt geen top 4, ik heb ze opgeschreven. Nog meer?

4 juli 2022 om 15:11Ik zeg nergens dat Arsenal de top 4 niet gaat redden, volgens mij zeg ik juist dat die het verplicht is om dat te halen. Odegaard is een degelijke speler zonder rendement, maar zeg ook hier weer nergens dat die helemaal niets gaat laten zien. Saliba gaat het niet worden nee, maar dat als je een beetje oog voor het spelletje hebt (Net als dat ik dit had voorspeld bij Lacazette en Pepe die volgens alle Arsenal aanhangers de EPL zouden kapot spelen).

4 juli 2022 om 15:23

Als jij ergens een topic kan vinden waarin ik zeg dat Pepe de EPL kapot gaat spelen, krijg je van mij vanavond nog 2 ton op je rekening gestort. Zoals gewoonlijk scheer je alles over een kam. Voetbal is niet zo zwart of wit zoals jij voor wilt doen. Gelukkig maar, dan zou er ook geen mens ter wereld meer naar kijken.

4 juli 2022 om 15:53

Negen van de tien Arsenal aanhangers dan, een enkeling uitgezonderd. Feit blijft dat veel Arsenal aanhangers iemand die het vaak bij het juiste heeft zonder reden de grond inboren en dat is jammer.

4 juli 2022 om 16:21

Maar je hebt het nooit bij het juiste eind. Dat je dat denkt, dat is jammer. Dat je blind bent voor zinnige counterargumenten, is nog jammerder. Heb je al 45 keer op fouten gewezen. Het enige wat je een beetje doet is leuzen die die éne supporter aanhaalt (die overigens gewoon een enthousiaste fan is en jij komt hem continu opzoeken), herhalen. Verder ben je blind voor enige retoriek.

4 juli 2022 om 17:11

Dan ben jij helaas niet meer serieus te nemen vanaf nu. Want ik heb over bijvoorbeeld Pepe, Guandouzi en Lacazette gelijk gehad, iets wat zwart op wit in die topics is terug te vinden. Als je feiten wilt ontkennen dan mag dat, maar dan weet ik dat vanaf nu.

4 juli 2022 om 17:33

Maar wat heb ik okver Pepe en Guendouzi gezegd dan? Waar haal jij het vandaan dat jij een alwetend iemand bij en wij simpele zielen die met gesloten ogen kijken? Ook ik heb vanaf dag 1 gezegd dat Pepe een blind paard is met de techniek van iemand uit de KKD. Maakt mij dat nou ook alwetend? Moet ik me nu ook gaan gedragen als een groots entiteit wie zijn mening feit is? Wat heb jij over Guendouzi gezegd wat ik niet gezegd heb? Over Laca heeft iedereen (behalve wellicht die _ene_ die jij continu en continu en continu blijft aanhalen) hoogstens gezegd dat hij leuk kan meevoetballen en dat zijn productiveit verdriedubbeld moet worden?

Natuurlijk heb je niet _nooit_ gelijk, dat heet chargeren (iets wat jij overigens continu en continu doet waardoor er geen zinnige discussie met je te voeren valt. Dan denk ik, wat doe je dan op een forum?). Een stilstaande klok heeft ook 2 keer op een dag gelijk. Ik heb je al zo vaak uitgeluld, maar het enige waar je altijd meekomt zijn je stokpaardjes en je generalisatie van Arsenal supporters (door die _ene_ aanhanger). JIj denkt zwart-wit. Geen enkele middenvelder is goed behalve De Bruyne, geen spits is goed behalve Haaland en geen trainer is goed behalve Guardioala. Daartussen zit niks, dat terwijl het gebied daartussen voetbal nou zo leuk maakt en Arsenal zit momenteel ook in dat gebied.

4 juli 2022 om 18:16Wat jij over Pepe en Guendouzi hebt gezegd weet ik niet maar heeft ook niets te maken met het feit dat je aangeeft dat ik er altijd naast zit. Dat is niet het geval dus je praat onzin. En je tweede alinea is een hoop lucht, enkel aannames. Als ik iets zeg dan onderbouw ik het ook altijd. Dan deed ik met Pepe, dat deed ik met Lacazette, dat doe ik met Arteta, dat doe ik in iedere discussie en dat geldt ook voor ieder, andere club. Jij bent juist altijd degene die niet op de inhoud ingaat en feiten ontkent.

4 juli 2022 om 11:59

Er is 1 trainer voor hem geweest en die heeft er niet 6mnd gezeten. Freddie was een interim manager.

4 juli 2022 om 12:06

Laat gaan, volledig offtopic die reactie.

4 juli 2022 om 13:07

Volgend jaar mag je zeker de 4e plek eisen.

En ja je had Arteta kunnen ontslaan en daar had je weinig kritiek op kunnen hebben denk ik. Ik ben echter blij dat Arsenal vol achter hem staat en vertrouwen heeft dat hij de ploeg weer de Champions League in kan leiden. Hij moet nog genoeg bewijzen, maar heeft ook zeker goede dingen laten zien. Na 2 dure transferperiodes moet hij idd 4e worden. Natuurlijk wel lastig omdat de rest zich ook versterkt, dus voor hun geldt dit ook. Maar goed, niet iedereen kan het halen natuurlijk.

Voor deze keer zit je wel goed wat betreft Arsenal, chapeau. Oh ja trouwens, als men Arteta elite noemt dan ben ik het ook met jou eens. Is namelijk geen enkele reden om hem elite te noemen.

4 juli 2022 om 13:26

Gooner4, het systeem van Arteta is elite. Zet daar de hoogst beschikbare kwaliteit in en je zult zien wat er gebeurt. Ik hoop dat hij dit bij Arsenal voor elkaar gaat krijgen, zo niet zal het ergens anders zijn. Arteta gaat voor de grootste prijzen spelen.

4 juli 2022 om 13:45

Er zijn ook wel echt genoeg dingen gebeurd om te zeggen dat Arteta geen elite is... Sterker nog, ik neig nog steeds meer naar de kant dat hij niet zo een toptrainer is. Die aantal goede wedstrijden (die op 1 á 2 handen te tellen zijn), maken van Arteta niet direct elite. Je loopt veel te hard van stapel als je het mij vrawagt.

4 juli 2022 om 13:55

Time will tell vp10. I'll die on this hill

4 juli 2022 om 14:15

Waar baseer je dat op? Want tot op heden is er geen bewijs dat hij met zijn systeem grootste dingen kan presteren als hij de hoogst beschikbare kwaliteit heeft. Het is nu belangrijk dat hij z'n systeem erin krijgt met jongens die niet van de hoogste kwaliteit zijn. Als dat lukt dan kunnen we misschien verder praten. Elite ben je als je ook prijzen wint met topvoetbal.

4 juli 2022 om 17:39

Nou ik kan niet wchten Samcro, maar je moet ook niet verbaasd zijn dat je dan weleens commentaar krijgt uit bepaalde hoeken met zulke uitspraken . Ik heb vorig jaar 2 handen vol leuke wedstrijden gezien, nog een tal waarin we punten stalen en ook zat waarin het niet om aan te gluren was. Bovendien choketen we weer ouderwets de laatste weken gooiden we heel het goede seizoen weg.

Maar goed, agree to disagree dan maar. Ik hoop zeker dat Arteta de lijn naar boven kan doortrekken. Ik vind dat we een heel talentvolle selectie hebben en het wordt tijd voor een top-4. Niets anders telt in mijn ogen.

4 juli 2022 om 21:26

Ben ik ook niet verbaasd over, ben ik al aan gewend geraakt zelfs Ik zal voor niemand hier op gaan letten wat ik allemaal zeg omdat het later tegen me gebruikt zal gaan worden, daar ben ik iets te oud voor.

Eindelijk afgerond. Begon wel een beetje lang te duren ondanks dat er fotos waren uitgelekt met G. Jesus in een Arsenal shirt. Ik ben benieuwd wie er nog meer gaat komen.

Ik begrijp het beleid van Arsenal niet. Als je naar de top wenst te gaan, dan ga je voor TOP talenten of gearriveerde/constante spelers. Niet spelers die bij ''concurrenten'' (als je Arsenal nog zo mag noemen), meer de bank warmhouden dan spelen. Succes in ieder geval, hopelijk schiet hij er volgend jaar 40 in en dan zijn we allemaal stil

4 juli 2022 om 15:34

Arsenal is aan het slapen, Mbappe ligt voor het oprapen. OT, ik ben ook niet zo extreem gecharmeerd van deze aankoop, maar noem eens een realstisch doelwit... Al dat gefm/gefifa tbv het aankoopbeleid is zo vermoeiend.

4 juli 2022 om 16:49

Ach het is toch veel leuker om , zonder enig tegenargument, Arsenal hun aankoopbeleid te bashen?

Blijkbaar is het voor velen nog steeds niet duidelijk dat er geen valabele (en realistische) alternatieven beschikbaar waren voor een club als Arsenal. Maar van wat er wel beschikbaar was, hebben ze volgens mij de beste aangetrokken.

4 juli 2022 om 17:41

Zeker. Ik had graag Isak gezien of misschien zelfs Malen. Allebei een gokje, maar vooral laatstgenoemde blijf ik een ruwe diamant vinden met een erg goede techniek voor zo een snelle speler.

4 juli 2022 om 21:43

En komt eens met namen dan.

Goede speler voor arsenal. Alleen vind hem nu al overhyped. Moet eerst bewijzen dat jet geen lacazette 2.0 word op pepe 2.0.

Had liever gehad dat ze Icardi hadden gehaald. Een echte afmaker..

5 juli 2022 om 13:23

Kan alleen amper voetballen. Presteert al lange tijd niet. Is een rebelse jongen. Vrij traag. Neen. Veel liever deze hardwerkende Jesus die ook voldoende scoort en in de BPL heeft aangetoond het aan te kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaMiddenvelder20
T. ParteyMiddenvelder20
O. ZinchenkoMiddenvelder20
A. RamsdaleKeeper20
G. XhakaMiddenvelder21
M. ØdegaardMiddenvelder20
Gabriel JesusAanvaller22
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

7 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren