Van Gaal en Driessen clashen hard tijdens persconferentie: ‘Walgelijk’

Woensdag, 15 juni 2022 om 18:40Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 19:17

Na afloop van de Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Wales (3-2) is het tijdens de persconferentie tot een clash gekomen tussen Valentijn Driessen en Louis van Gaal. De chef voetbal van De Telegraaf kwam nog een laatste keer terug op de keuze van de bondscoach om Georginio Wijnaldum niet te selecteren en Guus Til wel, maar daar was Van Gaal niet van gediend. Twee weken geleden zorgde hetzelfde onderwerp ook al tot wrijving tussen beide mannen toen het Nederlands elftal zich verzamelde in Zeist voor de interlandperiode.

"Guus Til en Wijnaldum, die keuzes. Vind je dat je dat nog steeds goed hebt gedaan?", vroeg Driessen toen de persconferentie ten einde liep. Van Gaal ging in eerste instantie in op de vraag van Driessen. "Ja, anders had ik die keuze niet gemaakt. Je kan blijven zeuren, maar ik ben het niet met je eens. We stoppen hiermee." Driessen probeerde daarna nog een vraag te stellen. "Ik antwoord niet meer", aldus Van Gaal. "Je hebt je kans voorbij laten gaan. Twee vragen zei je en je moest nog even Wijnaldum vragen. Omdat je dat zo lekker vindt, lekker stoken. In een goed huwelijk. Nee jongen, dat is walgelijk."

Bekijk hier de clash tussen Valentijn Driessen en Louis van Gaal.

Van Gaal richtte zich vervolgens tot perschef Bas Ticheler en weigerde nog langer vragen van Driessen te beantwoorden. Twee weken geleden kwam het ook al tot een clash tussen beide heren, toen Driessen hetzelfde onderwerp aansneed. "Viel je niet een beetje door de mand bij je spelers toen je Georginio Wijnaldum niet selecteerde en Guus Til wel? Wat is de reden dat je Til wel geselecteerd hebt en Wijnaldum niet?" Volgens Van Gaal had Til 'geleverd'. "Als ik hem inzette, heeft hij altijd geleverd. Ook tijdens trainingen. Maar volgens mij heb jij Brazilië niet meegemaakt. Of wel? De Telegraaf?"

Driessen wilde dinsdagavond als laatste vraag weten hoe het kon dat Oranje er wel in slaagde om constant te presteren, daar andere Europese toplanden bij vlagen hard onderuit gingen in de Nations League. "De microfoon wordt dan een beetje weggehaald, we weten een beetje hoe het werkt", blikt Driessen bij De Telegraaf terug op de clash. "Maar het was wel een hele goede vraag. Ik had willen vragen wat zijn rol was in het gegeven dat Nederland een afgang bespaard is gebleven, zoals andere landen wel is overkomen. Ik was heel benieuwd naar zijn antwoord, maar die heb ik niet gekregen. Misschien de volgende keer."Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door ali boembari)

Dit lijkt me toch een patroon te worden. Valentijn Driessen die probeert Louis uit de tent te lokken, en Louis die als een woeste persoon hem een veeg uit de pan geeft.
Ik kan er enerzijds wel van genieten. Andere kant denk ik dat Louis er boven moet staan met zijn statuur

15 juni 2022 om 09:21

Tuurlijk moet van Gaal er boven staan, maar vind het in dit geval wel een terechte vraag.

Wijnaldum bakt er weliswaar sinds de wedstrijd tegen Oekraïne op het EK helemaal niets van, hij is nog altijd drie stappen verder dan waterdrager til.

15 juni 2022 om 11:26

Wijnaldum is altijd waterdrager bij Liverpool en PSG.
Maar omdat hij bij grote clubs speelt, is hij geen waterdrager bij Oranje?hij was bij Oranje zelfs reserve aanvoerder.
Hij gedraagt zicht bij Oranje altijd als vedette, terwijl het nooit om hem draait bij Oranje.
Ben nooit gecharmeerd geweest van deze onzichtbare nummer 10 bij Oranje?

15 juni 2022 om 12:33

Als dienende speler is Wijnaldum uitzonderlijk maar wanneer hij de kar moet trekken is hij ongeschikt. Echter wat ik mij afvraag is wat hier buiten de sensatie nu de journalistieke meerwaarde van is? Als ik een abonnement had van de Telegraaf had ik mij serieus af gevraagd of ik daar nu mee door moet gaan.

15 juni 2022 om 12:50

Mee eens! Wat heeft Til nou toegevoegd aan deze selectie? Inderdaad: helemaal niets! En dat die flapdrol van Gaal liever praat over stoken dan het gewoon toe te geven zegt meer dan genoeg.

15 juni 2022 om 12:51

En Til is wél geschikt om de kar te trekken? Beetje raar argument om de verkiezing van Til boven Wijnaldum te verklaren.

15 juni 2022 om 12:52

Je kan veel van Wijnaldum zeggen, maar dat hij onzichtbaar is bij het Nederlands elftal of zich als een vedette gedraagt is onzin. Hij heeft in het recente verleden gewoon een zeer belangrijke rol gespeeld als aanvallende middenvelder bij Oranje. In deze rol was hij zelfs de meest scorende middenvelder van de afgelopen EK-kwalificatiereeks (overall). Het draaide dus wel degelijk veelal om hem (en Memphis) als het aankwam op doelpunten. Je mag dan niet gecharmeerd zijn van hem, maar cijfers liegen niet.

15 juni 2022 om 13:28

Als er 1 iemand is die zich nooit als ern vedette heeft gedragen, dan is het Wijnaldum wel. Is altijd beschaafd en correct naar iedereen. Ik weet totaal niet waar je het vandaan haalt dat hij zich zo gevraagd. Ik sta verder achter de bondscoach, maar ga geen onzin lopen te verkondigen hier over Wijnaldum, want dat klopt niet. De klik tussen Wijnaldum en Depay, was altijd heel goed onder Koeman. Ze maakten de doelpunten en zorgde voor de punten. Maar van Gaal moet op den duur door selecteren en dan kijkt hij wie op de lange termijn het voor Nederland moet doen. Het is jammer, maar het is niet anders.

15 juni 2022 om 13:39

Maar waarom maar blijven zeuren als het in een eerdere persconferentie al aangestipt is.

Die Driessen is gewoon een rete irritant mannetje die zichzelf heel interessant vindt.

15 juni 2022 om 09:22

Tuurlijk moet Van Gaal hier *eigenlijk* boven staan, maar Driessen is wel dusdanig irritant dat ik toch liever dit heb

15 juni 2022 om 20:32

Van gaal is zo eigenwijs dat Driessen hiermee zorgt dat hij wijnaldum helemaal niet meer oproept

15 juni 2022 om 09:24

Het is toch niet echt uit de tent lokken?Ik weet dat Driessen een zuiger kan zijn vaak, maar hier vond ik dat niet perse. Van Gaal is een goede coach natuurlijk, maar maakt af en toe wel hele vreemde keuzes. Voor veel mensen is het onbegrijpelijk dat Til boven een Wijnaldum wordt verkozen. Dat is hetzelfde als dat je Frenkie passeert voor een Ekkelenkamp ofzo

15 juni 2022 om 09:31

@japie
Als je er een keer naar vraagt, is het niet uit de tent lokken. Driessen provoceert echt door het herhaaldelijk te vragen. Dan ben je gewoon een irritante zuiger in mijn ogen.

15 juni 2022 om 09:34

Hij vraagt het nu na afloop van een serie wedstrijden waarin middenvelders als Koopmeiners en Til niet hebben kunnen overtuigen. Til zelfs zo weinig blijkbaar dat hij niet eens minuten heeft gehad geloof ik. Natuurlijk zit Wijnaldum niet in zijn beste periode, maar we praten wel over een ervaren speler die zich heeft bewezen in de wereldtop en die kwalitatief beter is dan alle middenvelders die we hebben lopen, op Frenkie na misschien die nu in een betere fase zit dan Wijnaldum

15 juni 2022 om 09:45

Frenkie passeren voor ekkelenkamp is totaal niet te vergelijken met til voor wijnaldum. Wijnaldum presteerd al tijden niet. Niet voor het nl elftal, en voor club al helemaal niet. Frenkie is steevast 1 van de beste spelers bij nl. Dat is toch heel wat anders.

15 juni 2022 om 09:48

Klopt momenteel is Frenkie duidelijk beter aan het presteren, maar toen Frenkie echt iets van 8 tot 9 maanden matig speelde niet al te lang terug zat hij er ook gewoon bij en terecht omdat hij kwalitatief gezien er ook gewoon bij hoort. Dat vind ik ook van Wijnaldum die nu in een mindere fase zit maar kwalitatief beter is dan een Koopmeiners, Klaassen, Til en Schouten

15 juni 2022 om 09:54

Japie. Ik weet dat je geen fan bent van Frenkie, maar in die 8 tot 9 maanden liet hij natuurlijk wel veel meer zien dan Wijnaldum dit seizoen heeft gedaan. Daarnaast stond Frenkie gewoon bijna altijd basis bij Barcelona in die tijd (Wijnaldum niet bij PSG) en in het Nederlands elftal was hij ook gewoon 1 van de minst slechte, iets wat je van Wijnaldum niet kon zeggen. Dus vind je vergelijking nogal scheef. Wijnaldum zijn laatste interland waarin hij echt aanwezig was kan ik mij niet meer herinneren. Los van het feit dat hij natuurlijk gewoon meegaat naar het WK ipv Til. Dat Til niet heeft gespeeld zegt wel genoeg. Mocht Wijnaldum erbij hebben gezeten ipv Til dan had die gewoon gespeeld. Til was echt gewoon opvulling van het elftal

15 juni 2022 om 09:56

Maar Wijnaldum gaat in zijn huidige vorm ook gewoon banken of op de tribune. Ik vraag me af of hij daar mee om kan gaan. Ik denk dat je alleen wat aan Wijnaldum in vorm hebt, voor de bank of tribune kun je hem beter thuis laten.

15 juni 2022 om 09:58

@Ducktaildo Ik ben ook geen Wijnaldum fan. PSG heeft momenteel echter een betere selectie dan Barca waarin de onderlinge concurrentie veel groter is. Als je dan speelt is het makkelijker om weer in vorm te komen dan wanneer je er naast staat en je concurrentie voldoende presteert om niet uit de basis te verdwijnen. De kern van het verhaal is dat een bepaalde speler wordt gepasseerd voor kwalitatief mindere spelers. Los van Frenkie dus is Wijnaldum toch gewoon een betere speler dan Til, Klaassen, Koopmeiners etc. want dat is eigenlijk mijn punt

15 juni 2022 om 10:00

Daar geloof ik niks van Hansi. Wijnaldum is niet iemand die gaat stoken. Verder vraag ik me af waarom Klaassen wel basisspeler kan zijn en Wijnaldum niet. Wijnaldum heeft die diepgang en het loopvermogen ook. En het blijft samen met Van Dijk en Memphis een leider van het team

15 juni 2022 om 10:04

@Bobiku Ik ben het met je eens. Stel je treft straks een Brazilie of een van de andere toplanden en er valt een middenvelder uit.Dan zie je toch liever Wijnaldum met zijn internationale ervaring dan een Til en eigenlijk alle andere middenvelders uitgezonderd van Frenkie

15 juni 2022 om 10:18

Laat Wijnaldum aub thuis daar heb je echt geen ene reet aan. Heeft veelste lang nog bij NL elftal aan mogen kloten.

15 juni 2022 om 10:41

@japie: Wijnaldum en Til vergelijken met Frenkie de Jong en Ekkelenkamp vind ik best raar dat je dat doet. Want ik lees hier al maanden, of misschien nog wel veel langer, dat jij vind dat Frenkie er helemaal niet zo veel van kan. Dus dan zou de wissel Frenkie de Jong voor Ekkelenkamp vanuit jow perspertief niet zo'n hele gekke wissel zijn.

Maar verder slaat je hele betoog ook nergens op, omdat je er aan voorbij gaat dat Wijnaldum het gehele seizoen nog geen 2000 minuten heeft gespeeld. Dat is veel te weinig om hem elke keer op te roepen en hem te laten spelen bij Oranje. Daarnaast heeft hij in die speelminuten ook niet laten zien waarom hij bij PSG meer zou moeten spelen. Dus volkomen logisch dat hij er eens een keer niet bij zit.

15 juni 2022 om 11:21

Hoeveel minuten heeft Til eigenlijk gemaakt gedurende deze 4 wedstrijden? Ik had het logischer gevonden als Wijnaldum was opgeroepen en Van Gaal (binnenskamers) tegen hem zou zeggen: nu moet je het laten zien..

Maarja Van Gaal die speelt waarschijnlijk één of ander psychologisch spel met Wijnaldum

15 juni 2022 om 11:39

@PaulR_1982 Onzin natuurlijk. Ik zie heus wel dat Frenkie beter is dan Ekkelenkamp net zoals ik zie dat Wijnaldum beter is dan Til. En laten we niet gaan doen alsof Frenkie afgelopen seizoen nou zo goed was bij Barca. Die liet enorm vaak zijn man lopen en voetballend was het ook vaak niet goed. De laatste periode speelt hij wel een stuk beter

15 juni 2022 om 12:40

@japie

Het zuigen zit hem erin dat hij weer over Wijnaldum begint. Je kan ook gewoon vragen of Van Gaal tevreden is over Til. In plaats van een discussie van twee weken terug te gaan herkauwen.

15 juni 2022 om 13:37

@PaulR, Wijnaldum heeft ongeveer evenveel speelminuten gehad bij PSG als Klaassen bij Ajax dit seizoen. Dat argument over te weinig minuten geldt dus helemaal niet bij Oranje. Om nog maar te zwijgen over Bergwijn.

Daarnaast speelt Wijnaldum bij een absolute topclub bijna de helft van de tijd als basisspeler. Ik zie dit gewoon als LvG die LvG dingen doet. Maar vaak werkt het wel, dus ik ben benieuwd wat zijn WK selectie zal zijn.

15 juni 2022 om 13:53

@cic13: Wijnaldum heeft 1993 minuten gespeeld afgelopen seizoen en Klaassen 2369 minuten. Dat is niet evenveel naar mijn mening. Daarnaast heeft Wijnaldum z'n laatste interlands ook alles behalve goed gespeeld. Dat hij niet basis is in Oranje vind ik heel logisch. Ik vind het wel onlogisch dat hij niet geselecteerd is en een Guus Til wel. Hij hoort in mijn ogen wel gewoon in de selectie.

15 juni 2022 om 14:14

In de competitie en CL hebben Klaassen en Wijnaldum ongeveer evenveel speelminuten gemaakt (respectievelijk 1912 en 2025). De bekerwedstrijden en super cup reken ik bewust niet mee. Voor de rest ben ik het met je eens.

15 juni 2022 om 10:07

Nouja keer op keer. Die Driessen vind ik een aparte mannetje, altijd negatief. Zijn 2e vraag was weer wat "normaler".

Het is niet zo dat 1e keer met Driessen en van Gaal zo botst. Van Gaal heeft tot nu toe alle recht, omdat hij wint. Resultaat telt en dan kan je zeggen wat je wilt. Als je ziet dat Engeland 0-4 pakslaag krijgt van Hongarije dan is het niet vanzelfsprekend meer dat je van elke land in de poule kan winnen.

15 juni 2022 om 10:28

VG houdt gewoon niet van domme vragen en domme mensen die domme vragen stellen. Misschien miet de telegraaf erboven staan en een hoofdredacteur aanstellen die beetje kwalitatieve vragen kan stellen. Bijvoorbeeld een vraag wat wij wat van leren, dat is het doel van een krant toch?

15 juni 2022 om 15:02

Zou het niet gewoon zijn dat Van Gaal Wijnaldum een handje wil helpen om makkelijker en goedkoper naar een andere club te kunnen overstappen?

Ja, het begint wat treurig te worden. Valentijn die alleen maar zuigt en vragen stelt om Louis uit zijn tent te lokken, en Louis die er vervolgens kwaad en geïrriteerd op reageert. En. Repeat.

15 juni 2022 om 20:30

Wat natuurlijk wel gek is dat Driessen 2 vragen krijgt en 1 verspeelt om een vraag te herhalen zonder enige journalistieke waarde, vervolgens vind dat hij een hele goede vraag had en jammer vind deze niet te kunnen stellen. Wat ben je dan voor journalist dat je de bondscoach irriteren belangrijker vind dan een goede vraag te stellen?

Heerlijk, heel irritante en aandacht vragende vent die Driessen.

Je kunt er als bondscoach boven staan, maar als er 1 functie is die deze man op zijn plaats kan zetten dan is dat wel deze. Kortom hulde van Gaal.

15 juni 2022 om 11:01

Valentijn is journalist en stelt een heel normale vraag. Dat heeft niks met zuigen te maken. Louis accepteert alleen geen enkele kritische vraag en blokt dit door “boos” te worden zodat geen andere journalist dit meer durft te doen. Louis is een heel nare narcist die toevallig goed presteert waardoor mensen het accepteren.

15 juni 2022 om 12:30

Valentijn is dan wel een journalist, als je hem beetje volgt dan zie je dat deze 'journalist' met name uit is op provocatie en irritatie. Alleen maar willen scoren door dwars te zijn en zich bijna altijd negatief op te stellen.

Ook denk hij een kenner te zijn die al zovaak pijnlijke fouten heeft gemaakt dat je hem nauwelijks nog serieus kan nemen.

En er zit een verschil in een kritische vraag stellen en een kritische vraag blijven herhalen opzoek naar irritatie en boosheid zodat hij zelf weer iets moois heeft om te laten zien waar zijn naam bij staat.

15 juni 2022 om 12:32

Louis heeft idd trekjes van een narcist maar daarmee heeft hij nog geen ongelijk. Valentijn kreeg 2 vragen en hij kiest voor zijn eerste vraag deze domme nietszeggende vraag… terecht dat Louis hem geen 3e laat stellen!

15 juni 2022 om 15:19

Hoe kom je erbij dat hij 2 vragen kreeg? Van Gaal misbruikte die opmerking om hem af te kappen. Hij vind zichzelf boven de journalisten staan en denkt dat hij de vragen mag bepalen.

15 juni 2022 om 15:27

Ja en ik ben dokter! Pff gaan we deze man nou nog echt lopen verdedigen? Hij is een schande, een pure provocateur. Het is zijn verdienmodel, irriteren, aandacht zoeken en zo zogenaamd relevant blijven. Goed dat vGaal hem even terecht aanpakt en ja dat mag hij!Ik snap dat van Gaal het zat wordt diezelfde vragen steeds. Aan de andere kant Til meenemen is natuurlijk ook gewoon een lachertje, een Wijnaldum uit vorm is altijd nog beter dan een Til in vorm.

Dus dat de vraag wordt gesteld snap ik wel, al moet je het op een gegeven moment wel laten rusten.

15 juni 2022 om 09:41

Ik denk dat je beter een Til op de bank kan hebben dan een Wijnaldum. Die voelt zich daar namelijk te goed voor en dan krijg je al gauw een nare sfeer. Zag je ook overduidelijk bij de wedstrijden toen hij er nog wel bij zat. Zo’n verongelijkt hoofd. Nee hele verstandige keus van Van Gaal.

15 juni 2022 om 09:47@hendrik123: Ja op dat vlak helemaal eens. Ik ken Wijnaldum niet persoonlijk natuurlijk, maar heb het gevoel dat hij niet direct voor rust zorgt wanneer hij als bankzitter mee wordt genomen.

Maar de reden dat Wijnaldum er niet bij zit is omdat hij, volgens van Gaal, niet in vorm is en niet dat hij voor onrust zorgt, daar was mijn reactie meer op gericht.

15 juni 2022 om 09:58

Helemaal mee eens. In huidige vorm zal Wijnaldum op de bank komen. Dan kun je hem beter thuis laten.

15 juni 2022 om 10:49

In zijn huidige vorm hoort hij niet eens in hetzelfde stadion. Gewoon nooit meer oproepen is gewoon klaar met hem.

15 juni 2022 om 19:04

Hij speelt gewoon spelletjes met Wijnaldum. Dit moet Wijnaldum als hij een beetje sportman is motiveren om van Gaal zijn ongelijk te bewijzen. Zijn we het Nederlands elftal verhaal van Sneijder en van Gaal vergeten? Hij flikte hem precies hetzelfde. Mocht het Wijnaldum niet motiveren is dat voor van Gaal ook prima want zo een speler wil je toch al niet.

15 juni 2022 om 19:26

Motiveren? Eerder pesten. Waarom doet van gaal dit niet bij frenkie? Een verdediger van het niveau wijnaldum die bij 1 van de beste selecties in de wereld speelt hoeft niet gemotiveerd te worden, maar hoort vertrouwen krijgen. Hoe is een til of klaassen beter dan wijnaldum

15 juni 2022 om 20:54

Omdat Frenkie bijna alles speelt bij Barca en in mijn optiek de beste speler na van Dijk is. Wijnaldum speelt niet genoeg wedstrijden en speelde de afgelopen wedstrijden in oranje erg matig. Wijnaldum is ook niet een speler die je zomaar op de bank zet. Klaassen en Til zullen dat eerder accepteren. Maak je trouwens geen zorgen Wijnaldum gaat zeker mee naar het WK. Die gaat echt wel zn best doen om nog 1 WK mee te maken.

Deze van Gaal kan gewoon niet tegen iedere vorm van kritiek, zoals zovelen
Ik geniet vaak van hem, maar soms ook wel erg vervelend hoe hij altijd zijn gelijk wil proberen te halen.
Met iets hardere interviewers, lul je hem gewoon 9 van de 10 keer vast, omdat hij heel veel nonsens aanhaalt.

Hij heeft het heel veel over "leveren", maar daar kan je Brazilie 2014 niet bij gaan halen. Dat is 8 jaar geleden.
Misschien moet hij anders Robben, Sneijder, van Persie en van der Vaart ook weer oproepen. Die leverden toen ook

15 juni 2022 om 10:55

@j3ro3ntj33, ja hij kan slecht omgaan met kritiek maar vooral de suggestieve vraagstelling die veel journalisten hanteren stoort hem (en mij vaak ook). Driessen uit geen kritiek, maar is meer op zoek naar een sensationele reactie nadat hij een suggestieve opmerking cq vraag plaatst.

De scherpe journalisten met de door jouw genoemde hardere interviews zijn schaars. Dat simpelweg omdat journalistiek een vak is en duidelijk niet voor iedereen is weggelegd.

Als je deze vragen ook hoort van Driessen begint met een suggestieve start met daarop suggestieve vraagstellingen. Daar wordt nog op gereageerd, wel met enige irritatie op het einde en dan vraag je vervolgens nog een suggestieve vraag over iets waar je al meermaals eerder over hebt gesteld. Dit is een journalist (chef voetbal bij de Telegraaf) van een van de grotere kranten in Nederland en die kan niet met iets beters als dit komen?

Het is ook een walgelijk kwalletje, die Valentijn Driessen.

Valantijn Driessen is één grote kwal die ook van alles uit zijn duim zuigt. Net als zijn lakei Mike Verweij. Ze horen thuis op de redactie van Privé of de Story.
Het is ook diep triest dat een krant zoals De Limburger, die vroeger een geweldige sportredactie o.l.v. Jean Nelissen, nu stukjes van deze heren moet plaatsen omdat zowel De Limburger als De Telegraaf tot de Mediagroep behoren. Heel slechte sportjournalistiek.

Die kans heb je dus wel gekregen, Valentijn, die zijn eigen vraag zo goed vindt. Maar je hebt het verknald door eerst stomme vragen te stellen, want dat stoken vind je interessanter dan eerst een echte vraag te stellen.

15 juni 2022 om 09:35

Wees blij dat er iig nog iemand is die een beetje olie op het vuur gooit, van Gaal wordt onderhand behandeld in dit land als een soort God, op België uit na is het tot nu toe totaal niet aan te gluren maar hij heeft het geluk aan zijn kont hangen door steeds nipt te winnen en over zijn keuzes kwa spelers selecteren valt ook te discussiëren

15 juni 2022 om 11:03

@kokkieafca0341, dit vind ik geen olie op het vuur hoor. Dit is gewoon zwakke journalistiek. Driessen werkt bij de Telegraaf, 1 van de grotere kranten in Nederland en is daar chef voetbal. Hij is schat ik zo'n slordige 60 jaar met de nodige jaren in de journalistiek en dan kom je zo voor de dag, erg bedroevend als je het mij vraagt.

Puur kijkend naar de achtergrond van Driessen zou ik scherpe inhoudelijke vragen verwachten. Dan krijg je mogelijk olie op het vuur, maar dit? Driessen wordt gewoon voor de zoveelste keer terecht op zijn plek gezet. Dat hij het dan ook maar gewoon blijft proberen (iets met een ezel) zegt dan ook wel genoeg over de persoon Driessen, die weet niet beter.

15 juni 2022 om 11:39

Kokkie

Ik ben helemaal voor prikkelende vragen. Maar dat is wat anders dan oude koeien uit de sloot halen alleen om te zuigen. Hij had kunnen vragen of oranje niet enorm veel mazzel heeft de hele tijd, behalve tegen België. Hij had kunnen vragen of je met al deze wisselingen straks op het WK wel een ingespeeld elftal hebt. Hij had nog veel meer kunnen vragen.

En ja, ik vind Driessen een waardeloze vent. Normaal klik ik niet eens op artikelen van hem, maar juist omdat hij bij oranje nog wel wat durft, heb ik dit wel aangeklikt. Om wederom te zien dat hij waardeloos is.

15 juni 2022 om 12:29

Daar ben ik het inderdaad wel mee eens, al denk ik niet dat Driessen de aangewezen persoon is om olie op het vuur te gooien. Met deze vraag krijg je alleen irritatie, terwijl het antwoord allang gegeven was. Het grote probleem is alleen dat de rest geen kritische vragen stelt.

Het is allemaal wel verre van overtuigend en volgens mij heeft Oranje in de afgelopen jaren niet zoveel doelpunten tegen gekregen als in het 5-3-2 systeem. Dat systeem zorgt overduidelijk voor problemen en een disbalans. Zoveel geluk als in 2014 gaan we echt niet nog een keer krijgen. Daar heb je namelijk een speler van het kaliber Robben voor nodig.

Verder maakt hij dezelfde communicatiefouten als De Boer met verkeerde namen e.d. Schijnbaar is dat geen issue meer als je Van Gaal heet. Het selectiebeleid is inderdaad ook nogal merkwaardig. Zelfs als je spelers aan het werk wilt zien, waren er meerdere spelers die er gezien hun prestaties veel meer recht op hadden.

Daarnaast is het natuurlijk ook onvoorstelbaar dat je 1 van de slechtste bondscoaches in de geschiedenis van Oranje assistent maakt. Dat ons-kent-ons gebeurt wel vaker, maar Blind heeft nog nooit een teken van capabiliteit laten zien.

Wat is het nut om weer over Wijnaldum en Til te beginnen? Driessens gedrag is beneden elke pijl. Dat de Telegraaf deze clown nog niet heeft ontslagen zegt veel over de krant. Het is jammer dat Louis in de valkuilen loopt van een klein kind. Ik zou gewoon meteen zeggen "volgende vraag". Het is toch duidelijk dat Driessen gewoon een achterbakse vent is? Ik snap zeer zeker de frustratie van de bondscoach, maar hij moet hier gewoon zo ver boven staan.

15 juni 2022 om 09:47

Zoals hierboven Japie aangeeft: “4 wedstrijden verder, heb je spijt van de keuze”. Of vindt jij ook dat Til de afgelopen 4 wedstrijden heeft geleverd?

Mijn inziens een gewone normale vraag. 2 weken geleden een selectie samengesteld, sta je 2 weken later nog steeds achter de keuzes die je toen maakte?

15 juni 2022 om 10:47

Het feit dat Til niet heeft gespeeld zegt toch genoeg? In mijn ogen is 1+1=2. Waarom dan weer oude koeien uit de sloot halen? Stel vragen over spelers die gisteren actief waren. Driessen is gewoon aan het zuigen als een klein kind.

15 juni 2022 om 11:15

@4fredondo, als je het voor elkaar krijgt om dit meermaals te vragen vind ik dat niet. Dan ben je gewoon op zoek, daarbij is zijn vraagstelling erg suggestief (zoals altijd). Een goed antwoord begint met een goede vraag, niet andersom.

Ik heb Driessen nog nooit kunnen betrappen op kritische inhoudelijke vragen. Het is altijd erg suggestief en allemaal vanuit zijn persoon beredeneerd. Hoe vaak hij daarmee ook niet de plank mis heeft geslagen? En dan ben je chef voetval van 1 van de grotere kranten in Nederland.

15 juni 2022 om 11:41

@4fredondo

De zin die jij achter de vraag zet, namelijk "vind je dat Til heeft geleverd" vind ik een veel betere vraag. Dan vraag je niet weer naar Wijnaldum, als oude koe uit de sloot, maar naar de prestaties van deze selectie.

15 juni 2022 om 12:23

En verwacht je dat Van Gaal dan anders had gereageerd? Ik namelijk niet. Van Gaal is een narcist en Driessen een bloedzuiger. Maar ik ben wel blij dat niet iedereen in het keurkorps van de grote ik ben meneer God van Gaal show loopt.

Terugkomend op De Kuip. Het is algemeen bekend dat voetballers het liefst in De Kuip voetballen, een enkele uitzondering daargelaten. En wat lezen we nu, spelers Oranje zijn ook klaar met de Kuip en willen het liefst daar niet meer voetballen.

Als Van Gaal zegt 1+1=3 gaat niemand daartegenin en neemt men het voor waar aan ook. Daar ga ik niet mee in en gelukkig zijn er nog journalisten en analisten (kwalbakken of niet) die ook nog een eigen mening hebben of bepaalde vragen durven te stellen.

15 juni 2022 om 12:46

De vraag is nog niet eens heel vreselijk, maar het probleem is vooral dat je weet dat je geen normaal antwoord krijgt. Het was gewoon een nutteloze vraag, terwijl er genoeg aan te merken is op de staat van Oranje momenteel. Het is nog niet bepaald zo dat Van Gaal de boel overduidelijk op orde heeft. Je gaat namelijk niet elke keer in de laatste minuut nog scoren en buiten Schouten hebben de "twijfelgevallen" laten zien waarom ze "twijfelgevallen" zijn. Het selecteren van Til heb ik sowieso nooit begrepen. Die kan een dergelijk niveau helemaal niet aan.

Het grootste probleem is vooral dat de overige journalisten geen kritische vragen stellen. Die komen met die standaard riedeltjes zodat leermeester Van Gaal ze niet terechtwijst. Tja, dat schiet gewoon niet op. Het was bijvoorbeeld een logische vraag geweest of het 5-3-2 systeem wel werkt gezien de vele tegendoelpunten, of de huidige mazzel vol te houden is gezien het feit dat tegenstanders elke wedstrijd wel 3 hele goede kansen krijgen, of het verstandig is om zoveel te rouleren betreft keepers terwijl we daar kwalitatief heel dun bezet zijn, of hij het raar vindt dat men twijfels heeft bij het selectiebeleid en ga zo maar door. Niet dat je daar onderbouwde antwoorden op krijgt, want Van Gaal spreekt altijd met z'n gigantische ego.

Het probleem is vooral dat de intentie van Driessen niet is om kritische vragen te stellen omdat het nodig is, maar om Van Gaal op de kast te krijgen zodat hij z'n minutes of fame weer heeft. Kritische vragen zouden absoluut welkom zijn, maar Driessen heeft een verkeerde invalshoek om die vragen te stellen en de rest is schijnbaar al bang als Van Gaal even z'n stem verheft.

Het is een relevante vraag. Louis geeft aan dat Til altijd levert. Waarom krijgt die dan geen minuten?

15 juni 2022 om 09:49

Omdat er andere zijn die nog beter leveren waarschijnlijk. Niks geks aan, denk dat je als international sowieso altijd moet leveren.

Til is prima alternatief maar staat gewoon 3e of 4e in de pikorde, prima plek voor hem ook.

15 juni 2022 om 12:14

Blijft toch vreemd om hem dan geen minuten te gunnen. Hateboer levert ook nooit maar geeft hem wel minuten terwijl we ook spelers hebben als Karsdorp, Frimpong, Fosu mensah.

15 juni 2022 om 12:36

Blijkbaar dus lager in de pikorde. En een positie met meer concurrentie.

Vergelijking met Hateboer maken is niet relevant, andere situatie en blijkbaar stond of staat Hateboer wel hoger in de pikorde en is hij nu denk ik ook gezakt. Daarnaast is de rechter positie wel wat minder qua concurrentie. Dat je dan faalt (zoals Hateboer) zorgt ervoor dat een ander van jou lijstje Frimpong etc, misschien nu wel in aanmerking komt. Zo werkt het bij Nationale teams

Als je de uitleg hoort betreft het middenveld dan is daar niks mis mee, verschillende spelers getest maar ook combinaties getest waardoor je niet iedereen speeltijd kunt geven.

En eerlijk is eerlijk Til is prima speler, maar niet goed genoeg ivm concurrenten om te spelen.

Niet gek natuurlijk. 2 personen dat graag kritiek uit op andere maar als het richting de persoon zelf gaat dan is de zaal te klein al is in de Kuip volgens van Gaal niets goed buitenom het veld.

Tja Louis, als jij je als clown gedraagt willen mensen je trucje zien. Ik vind dat nederige kruipgedrag naar Van Gaal juist walgelijk. Valentijn Driessen is inderdaad een zuiger, maar dit zorgt voor de enige leuke TV, want lekker boeiend, zo'n persconferentie verder. We hebben met veel geluk van het café-elftal van Wales gewonnen, poe poe wat zijn we blij.

15 juni 2022 om 11:20

@migi, ik mis de inhoudelijke scherpe vragen. Iemand zoals Driessen zou dat moeten kunnen leveren maar gaat keer op keer op zijn bek bij dezelfde horde. Elke idioot kan suggestieve vragen bedenken. Van een chef voetval zou je iets meer verwachten maar goed het blijft de Telegraaf waar blijkbaar sensatie enkel telt.

15 juni 2022 om 11:37

@migi

Het zou leuk zijn, als Driessen dan ook daadwerkelijk inhoudelijke en kritische vragen daarover zou stellen. Dat is het hele probleem. Dit is gewoon een zuigvraag, om juist zo'n reactie uit te lokken, over een non-topic. Het is gewoon terugkomen op je eerdere discussie, puur om even wat gezeik te creëeren. En daarmee ook leiden, in plaats van de betere inhoudelijke vraag. Het journalisme is gewoon van een extreem bedroevend niveau met betrekking tot het voetbal in Nederland.

15 juni 2022 om 12:08

Dat laatste is niet alleen in Nederland het geval denk ik. Voetbaljournalistiek is overal vrij armzalig. Is ook wel een verklaring voor, het is helemaal niet zo interessant wat voetballers zeggen na een wedstrijd. Ze zijn goed in voetballen, maar hebben zelden scherpe teksten. En dat geldt evengoed voor Van Gaal waarbij alles neer komt op ikke ikke ikke ikke. Valentijn Driessen is een zuiger, maar zoals de redactie van voetbalzone zou zeggen, hij heeft de markt geanalyseerd en gezien dat mensen hier naar kijken en online op klikken.

Ik kijk persoonlijk echt nooit persconferenties of interviews. Doet een beetje afbreuk aan mijn bewondering voor voetballers; realiseren dat ze over het algemeen simpele mannekes zijn.

Van mij hoeft wijnaldum er nooit meer bij, heeft ook simpelweg het niveau niet meer. Daarnaast hebben we deze wedstrijden gezien dat we ook zonder wijnaldum wedstrijden kunnen winnen.

15 juni 2022 om 10:07

Haha, jij vind serieus dat Til, Klaasen en Schouten meer leveren dan Wijnaldum? Of beter zijn dan Wijnaldum? Als je alleen alleen al naar de stats kijkt op club niveau of internationaal niveau mogen ze alle drie de schoenen niet eens strikken van Wijnaldum en dan hebben we het nog niet eens over prijzen en kwaliteit.

15 juni 2022 om 13:47

Wijnaldum heeft jarenlange ervaring in de Internationale top, in Oranje, zijn stats spreken voor zich, heeft een onwijs goeie klik met een groot deel van de selectie. Oh en dan vergeet ik nog dat de kwaliteit van de beste man. Zet hem in een roulerend middenveld met Berghuis en FdJ zou ik zeggen!

Van Gaal bepaald de vragen
Dat doet hij al jaren
Als je slimme vragen stelt weet hij het niet meer
En raakt hij overstuur die waardeloze coach
Heel snel terug naar Portugal en daar lekker
Blijven de beter weter.

Driessen kan er gewoon niet tegen dat oranje onder van gaal nog niks heeft verloren, elke keer met een overwinning toch iets negatief zoeken. Wordt helemaal gek van hem, de man speelt een grote voetbal kenner maar aan z’n voorspellingen en uitspraken zie je dat hij geen verstand heeft.

15 juni 2022 om 11:45

Was toch bij Ajax ook zo. Alles afkraken tot ze in de halve finale van de CL stonden.

Laat hem lekker inhoudelijke vragen stellen, allemaal prima. Maar dit is gewoon zuigen om het zuigen.

Wijnaldum is momenteel gewoon niet goed genoeg voor de basis en als Van Gaal hoef je hem uiteraard ook niet te beoordelen of hij goed genoeg is voor de bank want dat weet je inmiddels wel. De enige keuze die je richting Qatar moet maken is welke bankzitters voor die positie het beste zijn voor Qatar, dus dat je dan een aantal extra opties wilt proberen (en Wijnaldum lekker op vakantie stuurt) lijkt me niet zo'n vreemde gedachtegang.

Als Wijnaldum weer aan spelen toekomt en zich kan schikken in een rol als 2e viool (wel of geen stoorzender kan ik niet beoordelen, Van Gaal vast wel) dan zit hij er in Qatar natuurlijk gewoon bij, maar wil je deze wedstrijden dus gebruiken om te bekijken wie de beste optie 3 is. En als hij blijft banken en vormloos blijft, ja wellicht dat je hem dan niet meeneemt en ook dan wil je nu bekijken wie opties 2,3,4 zouden kunnen zijn.

Los van dat ik helemaal niet vond dat het vragen over Wijnaldum 'walgelijk' was of dat het overkwam alsof Driessen het een schande vind dat hij er nu niet bij zit, is de vraag op zich totaal onnodig. En hoewel ik sociaal gezien Louis van Gaal de grootste engnek onder de zon vind, vind ik het wel heerlijk hoe hij Driessen wegzet als de kleine jongen die hij werkelijk is. Want zoals Van Gaal niet tegen kritiek kan, heeft Driessen er veel te weinig mee te maken.

Weliswaar is er onder zijn lezerspubliek en bezoekers van sites als deze weinig waardering voor deze parodie op een journalist, de kritiek vanuit professionele hoek - analisten, collega-journalisten - op zijn inbreng is verontrustend ver weg. Nu snap ik dat pakweg een Sjoerd Mossou Driessen zelf niet snel door de mangel haalt, maar de manier waarop Driesssen en zijn Telegraaf soms nieuws verzinnen en zelf lobby's in gang zetten voor aanstellingen, transfers en ontslagen - zie de hetze tegen Ten Hag bij Ajax, zie het al vier jaar durende offensief om Bergwijn richting Amsterdam te schrijven - verdient toch ook vanuit de mond van bijvoorbeeld de NOS-volgers of de heren van VI Vandaag weleens de nodige kritiek.

Fijn dat Louis van Gaal hem en zijn collompje dan maar terecht zet.

Wat pas walgelijk is zijn de laatste uitspraken van Gal tegen de ¨pers
lullen en walgelijk zijn geen woorden die je dient te gebruiken. De KNVB kijkt ernaar en doet niets.
Niemand begrijpt waarom Til is geselecteerd.

En dan zal vanavond Valentijntje wel weer aanschuiven bij Vandaag Inside en gaan lopen zeiken over Van Gaal. Hoe voorspelbaar kun je het hebben ?

Misschien moet je dan voortaan maar eens beginnen met je "goede vragen" stellen Valentijntje.... ipv een hele domme en irritante vraag als eerste stellen, waarvan je weet dat je die al gesteld en beantwoord gekregen hebt een week daarvoor!

Pannekoek!

Een journalist die gewoon zijn werk doet, kritische vragen stellen. En het niet pukt dat de journalisten als kinderen wordt behandeld tijdens een persconferentie.

Lees hier hoe men daar over denkt. Dit typeert onze maatschappij, over walgelijk gesproken.

Walgelijk mannetje die driessen, zonder hoofdletter, dat verdient ie niet,...kunnen we hem niet boycotten?

Volgens mij doet van Gaal gewoon een "sneijdertje" bij Wijnaldum. Even duidelijk maken dat er alleen spelers naar het WK gaan die zichtbaar in vorm zijn. Maar hij heeft geen zin dat publiekelijk toe te lichten, wat ik wel begrijp.

Het is niet helemaal een onterechte vraag van Driessen, maar het zo persoonlijk maken naar Til vind ik getuigen van weinig klasse.

15 juni 2022 om 12:55

Het maakt het alleen allemaal nogal pijnlijk als je dan op je hypocrisie gepakt word en er vervolgens mee weg denkt te komen met spierballentaal zonder er inhoudelijk op te reageren. Genoeg spelers zijn niet in vorm en genoeg spelers die minder minuten hebben gemaakt dan Wijnaldum en dat met beduidend minder concurrentie. Dan komt meneer Van Gaal ineens met: "ik ben de bondscoach, dus ik weet het beter." Nu heb ik niets met Driessen, maar Van Gaal profileert zichzelf ook nog niet heel geweldig. Als je naar het aantal tegendoelpunten, het veldspel en de kansen tegen kijkt, is het een kwestie van tijd voordat je de deksel een aantal keren op de neus krijgt. Het is allerminst overtuigend en niemand die het lef heeft om kritische vragen te stellen. Ja, Driessen, maar die gaat enkel voor z'n few minutes of fame.

Dat gezeur over Wijnaldum. Luistert Valentijn dan niet naar wat van gaal zegt elke keer. Hij heeft het gewoon gezegd hè. Het kwam er op neer dat hij geen etteraars in z’n ploeg wilden hebben. Hij wil spelers die ook kunnen accepteren dat ze op de bank zitten. En het was wel duidelijk dat Wijnaldum daar moeite mee had. Plus hij speelde dramatisch in de vorige interland periode.

Valentijn wat een held

Jongens, het is toch duidelijk, Louis houdt van Gini en hoopt op sterke Wijnaldum na de zomer. Valentin heeft geen verstand van voetbal. Ga je nog naar Madrid Valentijn ?

Wijnaldum lekker thuis laten, als wissel gaat hij alleen maar muiten, en wat nu basis staat presteert beter

Dit is waarom we Louis hebben aangesteld, topvermaak in de persconferenties.

Weer even lekker stoken die Driessen .
Moet van Gaal wel gelijk geven met Wijnaldum.
Meerdere wedstrijden dat je niet eens wist dat hij meedeed..
Til is natuurlijk geen Wijnaldum , maar van Gaal kan hem nog aan sporen om iets eventueel uit te voeren in het veld .
Wijnaldum had nooit bij Liverpool weg moeten gaan , hier voetbalde hij in een systeem met z'n ogen dicht .
Nu compleet op een zijspoor beland , maar wel extreem veel geld op de bank .
Erg jammer dit , heeft toch echt wel laten zien aan ons en een de rest van de voetbalwereld dat hij veel meer kon dan wat hij nu aan het doen is .


Driessen en vervelende vragen. Hahaha dat is natuurlijk niks verrassends. Van mij mag die elke persconferentie aangesproken worden.

We kunnen van de Keuzes van Van Gaal vinden wat we willen, maar wij zijn de trainer niet. Laat de man zijn werk doen, iedereen denkt het beter te weten. Het negatieve gezeik moet nu een keer stoppen. Van mij mag de Perschef die Driessen nu een halt toe roepen of zelf verbieden op de persconferenties aanwezig te zijn, het begint een vervelend verhaal te worden. Hij is steeds maar bezig die van Gaal te provoceren en van Gaal met zijn domme kop trapt er steeds weer in. Ik zou die Driessen straal negeren want dit wat hij doet in geen journalistiek meer. Weg met die Driessen.

Terechte vraag, slecht geformuleerd. Tenminste als je een antwoord wilt op deze vraag.

Ik zal wel de enige zijn op dit forum. Maar ik vind de Jong zwaar overschat. Geeft bijna geen assists, loopt veels te veel met de bal. Scoort bijna nooit. Steekpass zie je ook weinig. Lopen lopen en opzij tikken. Mag de veters van ouwe Modric niet strikken. Oh ja laatste tijd veel balverlies en kleine gemene overtredingen. Met andere woorden: overschat. Geef mij maar Wijnaldum. Schouten heeft toekomst.

Valentijn stelt oppervlakkige vragen.
Dit zou gevraagd moeten worden.
Gini, hoe komt het dat een jongen met jouw fysiek, jouw mentaliteit, jouw ervaring, jouw spelinzicht, op het ogenblik niet in goede doen is ?

Zo kom op zeg jongens. Doet het jullie zo veel pijn? Die flapdrol wijnaldum presteert toch ook gewoon al tijden niks meer? Til is gewoon belangrijk geweest bij Feyenoord en heeft een goed seizoen achter de rug. Dan is het toch niet raar dat van Gaal hem erbij roept, even kijken wat ie gaat doen.

Hier kikt Driessen natuurlijk op. De aandacht bij elke persconferentie op hem en Van Gaal. Ik zou als ik Van Gaal was hem gewoon bannen.

Eigenlijk wel eens met Valentijn. Veel beter om Wijnaldum speeltijd te geven. Help je zo’n gast ook nog eens. Top slaat helemaal nergens op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

408 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

'Eén van de beste trainers ter wereld’ Van Gaal maakt gelijk indruk bij Oranje

Edgar Davids kijkt met zeer veel genoegen terug op zijn eerste interlandperiode bij het Nederlands elftal. De assistent-bondscoach van Oranje vindt het een grote eer dat hij mag samenwerken met bondscoach...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Erik ten Hag heeft er nogmaals bij het bestuur van Manchester United op aangedrongen om Antony aan te trekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren