Overname Chelsea ineens op losse schroeven: Abramovich clasht met overheid

Maandag, 16 mei 2022 om 18:16Tom Rofekamp

De miljardenovername van Chelsea dreigt in het water te vallen, aldus Sky News. Volgens de Engelse zender heerst er een impasse tussen huidig eigenaar Roman Abramovich en de Britse overheid over de voorwaarden voor de deal. Naar verluidt willen de overheidsambtenaren bewijs zien voor de bestemming van de verkoopopbrengst van de club, maar twijfelen ze of Abramovich die voor de deadline eind mei gaat verstrekken.

Begin mei werd bekend dat er een akkoord was gesloten tussen Chelsea en een investeringsgroep die geleid wordt door Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter en Hansjoerg Wyss. De Engelse grootmacht zou per direct verkocht worden aan de nieuwe eigenaren, waardoor het negentienjarige tijdperk van Abramovich definitief ten einde kwam. De Rus moet echter met een speciaal certificaat op de proppen komen dat blijk geeft van de bestemming van de verkoopopbrengst van zijn aandelen.

Van de totale investering in Chelsea - waarmee in totaal een kleine vijf miljard euro is gemoeid - zou een slordige drie miljard euro worden gebruikt om de aandelen over te nemen van Abramovich. Overige opbrengsten zouden worden gestort op een bevroren Britse bankrekening, wat uiteindelijk ten goede komt aan goede doelen, zo bevestigtde de oligarch. Chelsea heeft goedkeuring nodig van de Britse regering om de opbrengst te kunnen overmaken naar de geblokkeerde rekening. De nieuwe eigenaren hebben toegezegd ruim twee miljard euro te zullen investeren ten behoeve van de club.

Zonder een overname zou Chelsea uitgesloten kunnen worden van competitievoetbal of in het ergste geval failliet gaan. Abramovich werd in maart door de Britse regering op de sanctielijst geplaatst. In de motivatie werd hij een ‘pro-Kremlin oligarch’ genoemd en gesteld dat hij jarenlang een nauwe band had met de Russische president Vladimir Poetin. Dit zou de eigenaar van Chelsea ‘financieel of ander materieel voordeel’ hebben opgeleverd. De Britse tegoeden van Abramovich werden bevroren en zijn mogelijkheid om zaken te doen in Engeland verdween. The Blues kregen wel een voorlopige vergunning van de Britse overheid om het voortbestaan tijdelijk te garanderen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door jaakke)

Oke wat? Geef die man gewoon zijn geld?? Zo een hypocriete bende allemaal in Engeland en Amerika. Wil je miljarden investeren in onze wapenfabriek? Welkom, kom binnen, maak je thuis! Wil jij jouw geld krijgen terwijl je ooit een sterke band had met Putin? Ho eens even!

16 mei 2022 om 18:35

Ooit? Zijn hele welvaart is gebaseerd op de machtspositie van Poetin. Over de gehele strekking is er een hoop hypocrisie met betrekking tot personele Russische sancties maar mensen verkleinen echt veel te veel de rol die Abramovic heeft vertolkt in het schrikregime van ome Vladimir.

16 mei 2022 om 18:40

Welke rol heeft ie gespeeld?

16 mei 2022 om 19:27

Hij is onder en via hem gouverneur geweest van een provincie waar hij een monopoliepositie heeft verworven mbt de ontginning van vloeibaar gas en olie wat de bouwstenen zijn geweest van zijn fortuin (heel kort gezegd dan. Jij en tot nu toe 37 anderen weigeren structureel Abramovic te googlen dus ik maak het maar zo kort en verteerbaar mogelijk voordat er massale hersenpijn uitbreekt).

16 mei 2022 om 20:04

bongiorno

wat het westen doet, is toch veel hypocrieter.

Sancties opleggen, maar wel gas blijven kopen bij de Russen.....

Laat staan hoe de willekeur is met andere landen en reacties erop.

Maar laten we hopen dat Putin in ieder geval valt en daar normaal bestuur komt.

16 mei 2022 om 20:51

Vrijwel alles is afgesneden behalve het goed wat de Westerse economieën echt totaal kan doen schokken, namelijk de invoer van broodnodig gas.

De prijzen van dat gas zijn al enorm gestegen en het is economische en politieke zelfmoord van 'het westen' om dat maar volledig af te kappen. Maar dit is een dubbelzijdige munt natuurlijk: De Russen zijn ook nog eens bereid gewoon door te gaan met leveren ondanks dat we verder het land in een wurgreep leggen met sancties en weigeren met roebels te betalen; de Russen hebben een paar landen vanwege die reden al gas ontzegd, maar zijn eveneens niet consequent.

Zou ik graag een consistentere en meer morele standaard zien van 'het westen'? Natuurlijk! Wie niet! Maar dat betekent niet dat je je handen in de lucht gooit en maar denkt: 'laat maar, laat het zijn gang maar gaan. Het is toch hypocriet om in te grijpen'.

16 mei 2022 om 21:29

Bongiorno, je zegt: "zijn hele welvaart is gebaseerd op de machtspositie van Poetin".
Maar waarom was dit nooit een probleem, want dit was de afgelopen 19 jaar toch ook al zo?! Die positie van Abramovic is niks veranderd sinds de oorlog gestart is. Was daarvoor precies gelijk. Raar dus dat nu ineens die regels er zijn voor vriendjes van Putin.

16 mei 2022 om 21:43

@Formus

Volgens mij heb je op het nieuws dit kunnen zien enkele keren, maar Rusland is momenteel bezig met het binnenvallen van Oekraïene om hun imperialistische doelen af te dwingen. Het idee van de sancties is dat de machthebbense oligarchen en de algehele Russische economie dusdanig onder druk te zetten dat ofwel de oligarchen Poetin uit de macht zetten en een terugtrekking van de troepen aankondigen en uitvoeren, of dat het volk tot dusdanige wanhoop wordt gedreven door de economische gevolgen dat ze in een volksopstand Poetin uit de macht zetten en tevens de terugtrekking afdwingen.

Ik bedoel, je kan niet gemist hebben dat de invasie een katalysator was voor de sancties, toch? Beetje bizar om dat uit te moeten leggen.

16 mei 2022 om 22:08

@Bongiorno
Zijn vermogen is vergaard onderleiding van Jeltsin en niet onder Poetin.
Poetin heeft juist de macht van de oligarchen de nek gedraaid.
Daarnaast is Abramovich initiator van de vredes onderhandelingen.
Het is niks voor niks dat Abramovich een 2de nationaliteit heeft aangenomen.

17 mei 2022 om 12:13

Europa en de VS is maar een klein deel van de gehele wereld. Rusland is een grootmacht. Ze doen nu iets wat elk land zou doen om hun machtspositie te behouden. Geen NAVO gebied voor de deur laats staan in voormalig Sovjetgebied.

Willem Middelkoop (voormalig presentator van RTL Z) beschrijft in zijn analyses heel duidelijk waarborg om draait. Zoveel mogelijk instabiliteit creëren op het Euro-Azië continent zodat de VS en indirect Europa hun macht kunnen behouden. De VS en Europa leven al decennia lang opende pof en alles is gefinancierd met geleend geld. Die bubbel gaat knappen.

Check dit filmpje van Willem Middelkoop en dan snap je direct hoe het politiek spelletje wordt gespeeld.

https://youtu.be/EdobvC-bgNg

17 mei 2022 om 12:44

Hey Soulman, als Rusland Oekraïene verovert dan grenzen ze alsnog aan de NAVO. Moeten ze dan maar Polen dwingen uit de NAVO te stappen? Of nu Finland en Zweden binnenvallen?

18 mei 2022 om 16:25

Het volk tot wanhoop wordt gedreven, door de economische gevolgen...

Beetje zielig he, mensen die niks met die oorlog te maken hebben, tot wanhoop drijven, omdat je zelf te bang bent wat tegen Putin te doen. In een land waar je al kapot geknuppeld wordt, als je demonstreert tegen die oorlog. Wat pakken we het weer goed aan met zijn alle.

18 mei 2022 om 17:24

En waarom is men te bang wat tegen Poetin te doen? Goh, zou het zijn omdat ie een gigantisch arsenaal aan kernwapens heeft en een direct conflict kan uitmonden in een wereldoorlog. Hoeveel mensen die 'niets met de oorlog te maken hebben' gaan er dan om het leven komen?

16 mei 2022 om 19:05

Als jij denkt dat wapenfabrieken niet zouden moeten bestaan of verkeerd zijn dan begrijp je weinig van de wereld.

Er zijn zat bedrijven die onderdelen voor wapens maken, dan kan je 99% van de industrie opdoeken.

Te beginnen met Shell want die maken brandstof voor al die straaljagers enz.

Dus nooit meer benzine tanken ok?

16 mei 2022 om 19:33

Het social media gehalte is hier verrekte groot. Met Corona idem dito. De hele tijd dezelfde reacties. Lijken wel een stel papegaaien.Laat al die social media propoganda lekker daar en laten we het hier over voetbal hebber .

16 mei 2022 om 20:05

En volkomen juist en terecht gehandeld door de Britse overheid. Gewoon zeker stellen dat er geen Roebel meer bijkomt door handel in Europa. Kalt stellen die paria!

16 mei 2022 om 23:08

Dan moet je eerst stoppen met het importeren van olie uit Rusland en alle banden breken met China, India en andere landen die hun handel met Poetin hebben opgevoerd. Een persoon alles afpakken is alles behalve stoer.

17 mei 2022 om 16:02

het gaat niet om stoer, maar oorlog. Poetin en zijn vriendjes moeten z.s.m. van het toneel verdwijnen.

Is het nog on topic als ik precies dezelfde reactie van vorige week nu weer plaats? Dat is namelijk wat SKY doet, dus misschien moeten wij dat ook maar doen?

Edit: surprise, surprise! Ondertussen is het nieuws ook al ontkend door bronnen binnen het ministerie van Sport (de bronnen die zogenaamd met Sky gesproken hebben).. Sky Sports gaat eens te meer nat..

16 mei 2022 om 18:23

Zie jij het realistisch dat dit fout kan gaan? Ik denk zelf dat Chelsea te groot is om daadwerkelijk te laten 'sterven', maar jij kent de situatie vast beter dan ik

16 mei 2022 om 18:25

En de amerikanen dan ? Daar hoor je niks over. En Toen deze abraham banden had met israel hoorde je niemand erover. Israel pleegt tot dag van vandaag nog war crimes. Bombaderen scholen en ziekenhuizen.

16 mei 2022 om 18:29

Als de club niet verkocht wordt voor eind mei, als alles niet rond is voor die deadline, dan krijgt Chelsea geen licentie. Dan is het einde verhaal. Ik verwacht niet dat dat gaat gebeuren, zeker niet omdat de verkoop in kannen en kruiken is. Sky doet wat ze het beste doen en dat is shit stirren.. Ditzelfde bericht hebben ze vorige week/10 dagen geleden ook de wereld in geslingerd, toen raakte heel veel mensen in paniek. Ik hoop dat men daar nu van geleerd heeft.

16 mei 2022 om 18:31@krallamij hoef je echt niet te lecturen over Amerikanen, laat staan Israel

Het enige probleem hier is dat de volkeren die slachtoffer zijn van hun kwalen niet lijken op Engelsen met blonde haren, blauwe ogen en vreselijke gebitten.
Die lijken meer op mij. Dan telt het niet meer. Dat weten wij ook al langer dan de dag van gister

16 mei 2022 om 18:32

@yoeri
Stel je voor het gebeurt toch. Betekent dat dan einde Chelsea, of mogen ze dan weer instromen op het laagste niveau? (9 jaar verwijderd van de premier league en iets minder van York )

Buitengelaten dat ik dus ook niet denk dat het gaat gebeuren dat Chelsea nu wordt opgeheven

16 mei 2022 om 18:37

Precies dit. Maar dit krijg je met een NOS gedachtegoed. Kijken naar die praat programmas waar alleen eigensoort wordt uitgenodigd allemaal de zelfde meningen en af en toe zetten ze 1 iemand tegenover 5 anderen die een afwijkende mening heeft om diegene belachelijk te maken. Hypocrissie ten top.

16 mei 2022 om 18:38

@kralla93, je moet begrijpen dat bruine vel minder waard is dan de bleke vel. Israel terroriseert moslims, dat mag van de hele wereld maar OW als je een blonde raakt

16 mei 2022 om 18:41

Ik weet het niet. Als de Britse overheid geen licentie afgeeft om in de Premier League te mogen blijven dan lijkt het me sterk dat ze wel een licentie afgeven om een doorstart te maken in het amateurvoetbal. De bal ligt bij de overheid en het kan twee kanten op:
1. Ze keuren de verkoop “gewoon” goed. Dit is wat ik verwacht dat gaat gebeuren.
2. Ze keuren de verkoop niet goed om allerlei vage redenen en draaien Chelsea de nek om. Die hele drogreden dat Abramovich via via toch zijn geld terug gaat krijgen is onzin, dit is gewoon pesterij van het allerhoogste niveau (als het waar is, wat ik nogmaals niet denk)

16 mei 2022 om 18:47

@ligas

Het grappige is dat het Midden Oosten niet eens bruin is.

Er zijn zeker ook getinte types daar, maar ook een heel groot deel is daar wit. Kijk het gemiddelde Irak Nationale elftal maar eens na. Het zijn allemaal witzakken

Maar dan wel met zwart haar, vandaar dat ik zelf meer focus op "blond" dan "wit"

16 mei 2022 om 19:12

Waarom altijd die racisme en discriminatie kaart trekken?

Als je niet begrijpt dat deze kwestie met Oekraine totaal anders en onvergelijkbaar is met andere conflicten dan ben je waarschijnlijk nog te jong.

Dit is namelijk niet de 1e keer dat Rusland dit doet.

Toen jij nog klein was is Rusland ook Georgie binnengevallen en hebben ze een stuk van Georgie geannexeerd.

En aantal jaren geleden de Krim.

En tussentijds hebben ze nog even een conflict uit het niets gecreëerd in de Donbas.

En tijdens dat conflict hebben ze een passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines uit de lucht geschoten met 200 Nederlandse burgerdoden tot gevolg.

Dat je notabene in Nederland nog dit durft te zeggen is tamelijk bizar, van een Belg kan je nog zeggen die hebben niet 200 Belgen verloren die door Rusland is neergeschoten.

En dan heb ik het niet eens over de vele vergiftigingen van oud Russische spionnen en het vermoorden van de oppositie in Rusland...

16 mei 2022 om 19:16

Het is "totaal onvergelijkbaar met andere conflicten." Absoluut het ergst wat ooit is gebeurd, laat staan in de moderne samenleving!

Ik ben oud genoeg om af te weten van wat Saudië allemaal heeft gedaan. Ik ben oud genoeg om te af te weten van wat Amerika allemaal heeft gedaan. Ik ben oud genoeg om te... nouja. Israel is ooit begonnen en nooit gestopt natuurlijk. Die gaan al meer dan 70 jaar zo door.

En ook Nederland heeft alles behalve een schoon geweten.

Ja, Rusland heeft ook wel eens dingen fout gedaan. Zeker niet het netste land van de wereld, maar men moet niet ineens gaan doen alsof Rusland het land van al het kwaad is tegenover al die toch zo nette lieve landjes om hen heen.

Het enige verschil tussen de meeste conflicten is dat er in Nederland pas over gesproken wordt bij hele selectieve criteria. Om nog te zwijgen over de vele journalisten in NL, USA, Engeland die het hebben over een bijzondere situatie "want deze landen zijn beschaafd en lijken net op ons. Alsof het bij ons ook kan gebeuren."

Eigenlijk wel belachelijk. Al die oliesjeiks worden constant goedgekeurd maar omdat deze toevallig komt uit Rusland en niet een van die criminele families uit die andere zwaar criminele landen mag Chelsea nog even angstig toekijken hoe het bijna haar bestaansrecht verliest.

Ondertussen wel steeds nieuwe sjeiks naar Engeland uit Saudi-Arabië, met 32 Triljard voor Newcastle United bijvoorbeeld

16 mei 2022 om 18:26

Aajoh, wanneer de olie op is in 2040 en we allemaal electrisch rijden, dan worden die Arabieren wel aangepakt door de PL. Heb een beetje geduld!

16 mei 2022 om 18:27

Nee daarvoor moeten ze eerst oorlog voeren met een land met een blonde bevolking ben ik bang. Die genocide op de yemenieten is hedendaags al niet goed genoeg

16 mei 2022 om 18:33

Yemen is nu eenmaal een verwegshow waar er maar 2 landen tussen Oekraïne en ons zitten. Dat is hoe het altijd gegaan is, geen reden om gelijk de racisme kaart te trekken.

16 mei 2022 om 18:42

Wat een onzin, Amerika ligt minstens zo ver en alles wat daar gebeurt wordt hier breed uitgemeten. Het is gewoon waar die hypocrieten van de media hun aandacht op vestigen.

16 mei 2022 om 18:49

Amerika is een wereldmacht, Yemen en co niet. Amerika haar handelen kan directe invloed hebben op ons, Yemen niet zo snel. Ieder land kijkt alleen maar naar eigen prioriteiten, niks met racisme te maken. In Azie en Zuid-Amerika geven ze echt geen ruk om Oekraine bv, niet meer dan logisch want daar hebben ze weinig mee te maken.

16 mei 2022 om 18:50

Ik vind het Midden Oosten (syrië/irak vooral) verder ook nog redelijk dichtbij huis hoor. Tenminste. Het is dichtbij huis genoeg om al meer dan een decennia stiekem met belastinggeld bombardementen te funderen.

16 mei 2022 om 19:14

Syrie Irak enz is vooral door de eigen bevolking vernietigd.

Dat Amerika daar is binnengevallen was fout maar verder hebben de Irakezen daar elkaar lopen afslachten.

Beetje nuanceren kan geen kwaad.

16 mei 2022 om 19:19

"beetje nuanceren" en dan zeggen dat de Irakezen elkaar lekker hebben lopen afslachten en de eigen bevolking vernietigd?

16 mei 2022 om 20:09

nietvoetballet

Syrie Irak enz is vooral door VS en UK vernietigd.

16 mei 2022 om 18:34

Het is toch juist mooi dat nu iig deze onmorele oliebaronnen het nu op hun neus krijgen. Tuurlijk enorm hypocriet, maar liever een paar eruit dan dat we hard klagen en er weer niets gebeurd. Het is alleen zonde voor Chelsea, maar als je als club zijnde met dit soort figuren in zee gaat heb ik niet zoveel medelijden.

16 mei 2022 om 18:36

Wat is er met olie sjeiks? Hoe kan je dat vergelijken met Abramovic? Doen alsof Engeland zo heilig is. All die moraal ridders hier die niet weten waar de rijkdom van Nederland zelf vandaan komt? Geen enkel historisch bessef, tv na-praters.

16 mei 2022 om 18:48

Die rijkdom veroveren is vandaag de dag nog bezig in 2 Afrikaanse landen.

16 mei 2022 om 18:58

"wat is er met olie sjeiks?" Nouja als je argument dat Abrahovic niet mag omdat hij banden met Putin heeft, vind ik multimiljardairs die banden hebben met types als Mohammad Bin-Salman toch wel minstens net zo erg, niewaar?

Naja als het niet rond komt voor die deadline kan de Britse overheid toch ook gewoon de club confisqueren? Afpakken en doorverkopen aan die Amerikanen.

16 mei 2022 om 18:27

Zie ze eerder verkopen aan Rattclife.. een Engelse club met een Engelse eigenaar.

16 mei 2022 om 20:11

consy

Waarom afpakken?

Welke bewijzen zijn er dat Abrahimovic mede schuldig is aan de oorlog bijv? Niet aan corruptie of wat dan ook, maar aan deze oorlog.

Als er financiele transacties zijn voor kopen staal van zijn fabriek. Prima, laten we dan fair zijn. Onze overheden kopen voor miljarden gas en olie. Ook verantwoordelijk stellen voor de oorlog?

Wat een gedoe ook allemaal zeg. Het was eindelijk wat rustiger rondom Chelsea en dan krijgen ze dit er weer bij... laat het maar snel eind mei zijn en hopelijk met een goed einde van dit hele gebeuren.

Echt hypocriet die Engelsen. Jarenlang die engelse partijen gesteund door Russisch geld en allerlei investeringen in Engeland. Nu word Chelsea verkocht maar moet t geld van de investeerder naar een goed doel gaan. Heeft hij zelf niks over te zeggen. Als ik hem was zou ik zeggen , Boris Johnson zoek t maar uit en gebruik mij niet om je imago op te krikken.

16 mei 2022 om 18:28

Precies, als ik abramovic wad had ik het zo lang uitgesteld tot het volgende seizoen begint, lekker laten klappen die club en kijken hoe snel die regering er dan op terug komt.
Dit is pure diefstal wat ze willen plegen hier, en daarbij niemand die chelsea echt zou missen toch?

16 mei 2022 om 18:36

Farao

"nu word Chelsea verkocht maar moet t geld van de investeerder naar een goed doel gaan."
Dat moet helemaal niet, Abramovic zelf heeft gezegd dat hij het geld dat Chelsea hem nog moet betalen, ruim anderhalf miljoen pond, niet terug hoeft te hebben, maar aan goede doelen gaat schenken. Prima natuurlijk. OOk wat betreft de Britse overheid. Maar dan moet natuurlijk eerst wel duidelijk zijn dat het geld écht naar die goede doelen gaat. En niet weer in het vermogen van Abramovic terug vloeit. Dat is nou exact de hele bedoeling van het bevriezen van tegoeden van Russische oligarchen. Maar niet dat hij verplicht is dat aan goede doelen weg te geven natuurlijk.

16 mei 2022 om 18:45

Was het maar anderhalf miljoen pond dan hadden Tuchel samen met de selectie het zelf nog kunnen aflossen 😉

16 mei 2022 om 18:46

Zei ik anderhalf miljoen?? Oepsie,.....
Miljard, uiteraard. Dank, I stand corrected.

16 mei 2022 om 20:14

Contstant

Uiteindelijk is het wel zijn geld. Lening uitstaan

Of hij daarna wilt donderen of wil verdampen is zijn keuze.

Het beslag leggen slaat sws nergens op. Geen bewijzen dat hij medeschuldig is aan de oorlog

en waarom bevriezen als wij maandelijks nog steeds miljarden besteden aan gas en olie?

17 mei 2022 om 07:47

"het beslag leggen slaat sws nergens op. Geen bewijzen dat hij medeschuldig is aan de oorlog"

Het is een misverstand dat voor het doorvoeren van de sancties door middel van het bevriezen van tegoeden van bekende oligarchen met banden met Poetin 'bewijzen' noodzakelijk zijn. Er hoeft daarvoor geen schuld of medeschuld van hem persoonlijk aan de oorlog vast te komen staan. Snap ook niet heel goed hoe je aan ie stelling komt.

"en waarom bevriezen als wij maandelijks nog steeds miljarden besteden aan gas en olie?"

Da's heel simpel. Ben jij bereid om geen verwarming, geen douche te hebben en geen eten meer te koken vanaf volgende maand? Nee? Dan heb je direct de reden te pakken. Tuurlijk kunnen we daarvan zeggen dat het hypocriet en weet ik wat allemaal is, maar er bestaat ook nog draagvlak. En je moet niet vergeten dat deze sancties niet unilateraal opgelegd worden maar als Unie. Daarvoor moeten 27 landen op één lijn zitten. Iedereen doet maar of beleid bepalen en een Unie besturen iets is dat je even in vijf minuutjes doet uit een los polsje. Maar zo werken die dingen niet.

Als Abramovich geen last ervaart dan hebben de sancties ook geen zin.

Is dit qua internationaal recht eigenlijk allemaal toegestaan? Want verbeter me als ik het fout heb maar uiteindelijk komt het er toch op neer dat Engeland hem zijn inkomsten ontzegt omdat hij contacten gehad heeft met een officieel staatshoofd van een soeverein land.

Kan dat zomaar of moet je daar wetten voor overtreden? En indien dat tweede waar is, welke wet is er dan overtreden?

16 mei 2022 om 18:33

Internationaal recht telt alleen voor de zwakkere landen

16 mei 2022 om 18:39

International recht is alleen van belang als beide landen welwillend zijn om er gehoor aan te geven. Zie Nederland en Rusland over MH17.

16 mei 2022 om 18:41

Internationaal recht is een subjectief recht welke door een aantal liberalen is ontstaan. Objectiviteit is ver te zoeken als het tegen de wil is van westerse landen en het liberalisme.

16 mei 2022 om 18:41

Lierse1997

Of het kan, volgens Engels, danwel Internationaal recht, dat moet allemaal nog maar eens worden bezien. Er wordt vanuit het Kremlin momenteel hard gewerkt aan (een spervuur van) procedures overal om de legaliteit van deze maatregelen te toetsen. Waaronder door dat mooie kantoor aan de Zuid-as in Amsterdam. Die al vele jaren mooie diensten hebben bewezen aan Poetin (en zijn dochter).
Dus we gaan het zien. Denk dat het gaat om de marginale toetsing van de maatregel in de zin van proportie versus doel. Het gaat in het geval, denk en vermoed ik, sowieso om álle bekendste in het VK wonende oligarchen. Want die Rus van Vitesse staat niet op die lijst. Denk echter wel dat er van de zijde van de Britse regering en Londens bestuur de nodige rancune en wraakgevoelens meegespeeld hebben in de uitvoering, want dat de Russen ongeveer half Londen hebben opgekocht waardoor Londen onbetaalbaar is geworden, dat steekt ze al heel lang. Ze grijpen nu hun kans, over de rug van het bekendste gezicht. Zo voelt het een beetje.

16 mei 2022 om 18:53

Welk kantoor op de Zuid as? Ben wel benieuwd namelijk. Internationaal recht is echt bijzonder complex en om eerlijk te zijn ben ik enorm benieuwd ook naar hoe dit uitspeelt.

16 mei 2022 om 19:03

Houthoff.
Internationaal recht is inderdaad complex, maar dit is een groot kantoor. Al gaat het tot nu toe vooral om zaken die in Nederland spelen, omdat ook hier oligarchen zijn getroffen door de sancties. En die vechten ze aan. Is, btw, hun volstrekt goede recht. Hier leven we namelijk in een rechtsstaat.

16 mei 2022 om 19:10

Ahh. Ja er zitten er meerdere vandaar de vraag haha. Ben het ook met je eens dat die mensen recht hebben op een eerlijk proces en dat de staat ook weleens onrechtmatig handelt, daarom hebben we gelukkig een onafhankelijke rechterlijke macht die ons daarmee helpt.

16 mei 2022 om 20:16

contstant

thanks voor de update

ik vroeg mij al tijd af waarom geen rechtzaken begonnen zijn tegen beslaglegging.

Zonder bewijzen geld afpakken

17 mei 2022 om 07:34

'zonder bewijzen geld afpakken'? Geen idee waar je exact op doelt maar dat in het kader van de invasie van Oekraïne sancties volgen hoeft niet 'bewezen' te worden. Dat Rusland Oekraïne is binnen gevallen en daar oorlog voert dat staat gewoon vast hoor. En de reactie die daarop komt, waarbij de kring rond Poetin financieel wordt geisoleerd zodat Poetin's geldstromen worden ingeperkt om zijn mogelijkheden om een (lange) oorlog te voeren drastisch te beperken, die is toch logisch? Of heb jij liever dat Poetin nog jaren lang oorlog kan voeren en ben je voor de inval in Oekraïne?

Feitelijk heeft de goede man recht op zijn geld.

17 mei 2022 om 07:39

In feite heb je gelijk. Hij heeft weliswaar 19 jaar gezegd dat hij al het geld dat hij in de club heeft gestoken om prijzen te winnen nooit terug zou vragen, maar het is zijn voorrecht om op zijn beloftes terug te komen en gewoon als rechtgeaard milardair te zeggen: Het is mijn geld dus ik bepaal wat ik daarmee doe! In die zin heeft die man, zoals jij zegt, inderdaad recht op zijn geld.

Maar er spelen wat dingen die wat groter zijn dan het vermogen van een miljardair. Oorlog. Mensen worden dood gemaakt. Daarnaast vormt deze inval ook een rechtstreeks en directe bedreiging voor ons als land en als Unie. In dat kader is het gewoon normaal en logisch dat er sancties volgen en dat die de kring treft die Poetin ondersteunen. Financieel en logistiek. Ik weet niet hoe jij staat tegenover de inval in Oekraïne en of jij daar soms voor bent, maar als je dat niet bent en je wilt dat het stopt en niet erger wordt, dán zijn de sancties gewoon begrijpelijk. En dat zoiets van een grotere orde is dan poen van een rijke meneer, dat is best vanzelfsprekend.

Zouden er geen sancties volgen als dit op 1 mei niet beklonken was? Hoe zit het daarmee?

Niet dat ik er op zit te wachten hoor. Ik vind het nog steeds schandalige en discriminerende acties van de Britse regering en voetbalbond. Vraag het me gewoon af.

Jarenlang was hij welkom om (o.a.) in Engeland te kopen wat hij wilde, ook toen Poetin al aan de macht was (2000, aankoop Chelsea 2003). Na de inval in Ossetië in 2008 werd hem niets in de weg gelegd (inclusief een Israelische en Portugese nationaliteit). Maar nu hij simpelweg weggejaagd wordt en hij dan wel geld voor de verkopen van zijn bezittingen wilt hebben worden de seinen ineens rood. Ondertussen wordt er elke dag vanuit alleen al EU landen (Engeland ook 10% afhankelijk van Russische olie en gas) nog voor een miljard per dag aan olie en gas gekocht. Ik vind het moeilijk te begrijpen anders dan symboolpolitiek.

Laat die club toch naar de testikels gaan, zou ik zeggen. Hij is een "pro-Kremlin oligarch"...so what? Dat was hij voor de oorlog dus ook maar toen was zijn geld nog goed geld. Pak dan iedereen aan die ervoor hebben gezorgd dat Poetin geld in zijn laatje zag komen, dus ook de Nederlandse "bazen". Door de afname van Russische gas of olie, zijn er ook flink wat dollars binnengekomen bij de heer Poetin.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel begrijp wat Poetin doet. Hij wordt al jaren in het verdomd hoekje geduwd en hij is het nu zat. Maar dit is een sportsite en geen politieke site, dus genoeg daarover. Maar als ik Abramovich was, zou ik er alles aan doen om "die Engelse" een oor aan te naaien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
J. EdwardsUnknown
A. MichelsUnknown
T. TuchelUnknown
KepaKeeper
N. BaxterKeeper
É. MendyKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

Clubeigenaar
20 fans
55 jaar
Laatste voetbalnieuws

Massale uittocht compleet: Cech kiest eieren voor zijn geld en vertrekt

Petr Cech legt vanaf donderdag zijn werkzaamheden neer bij Chelsea, zo maakt de Engelse topclub bekend via de officiële kanalen. De Tsjech sorteert daarmee voor op een gedwongen vertrek van Todd...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren