Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Machtigste vrouw in het voetbal’ mogelijk in de problemen door spookbetalingen

Laatste update:

De Premier League is een onderzoek gestart naar geheime betalingen aan mensen dicht bij Roman Abramovich, zo weet The Guardian maandag te melden. Onder meer Marina Granovskaia, de voormalige hoofdassistente van de Russische zakenman bij Chelsea, wordt geconfronteerd met vragen over wat zij wist van spookbetalingen van Abramovich.

Er loopt een onderzoek naar vermeende schendingen van Financial Fair Play-regels. Vorig jaar kwamen details naar buiten over miljoenen ponden aan vergoedingen, gefinancierd door offshorebedrijven van de Russische oligarch.

Uit gelekte documenten blijkt dat Granovskaia, een nauwe medewerker van Abramovich die Chelsea runde tot hij de club in mei 2022 verkocht, op de hoogte was van enkele controversiële transacties, waaronder een vergoeding aan de makelaar van sterspeler Eden Hazard.

Granovskaia lijkt ook persoonlijk geprofiteerd te hebben van sommige betalingen, wat vragen oproept over of ze extra geld ontving van Abramovich voor haar werk bij de club, bovenop haar salaris.

De Premier League onderzoekt of Abramovich zijn team heeft gesubsidieerd door offshorebedrijven te gebruiken, terwijl betalingen volgens regels door de club zelf hadden moeten worden gedaan. De documenten suggereren verder dat Granovskaia kopieën van overeenkomsten met betrekking tot die dubieuze betalingen ontving.

De 49-jarige Russische, door The Guardian ooit beschreven als ‘machtigste vrouw in het voetbal’, steeg vanuit haar positie als uitvoerend assistent van Abramovich naar het leiden van de financiële en sportieve zaken van Chelsea namens de oligarch.

Chelsea geeft aan dat alles wat gemeld had moeten worden al gemeld is en dat de vermeende spookbetalingen stammen uit een eerder tijdperk. Wat de mogelijke consequenties zijn voor the Blues en Granovskaia, is vooralsnog onbekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Chelsea en louche zaakjes, what's new.



Zet ze even een keer 5 divisies terug, dan pas ga je dit soort dingen serieus nemen.

Ga dit soort zaakjes ook bij andere clubs en personen uitvoeren a.u.b. Niet alleen bij Russen en dergelijke maar ook Westerlingen. Hypocriet gedoe allemaal.

Ik ben heel erg benieuwd naar dit soort betalingen en vooral het doel. Ik geloof niet dat ze gedaan zijn om de FFP te omzeilen, daarvoor zijn de bedragen te gering. Als ze bewezen worden dan vind ik het lastig om een eventuele straf te bepalen. Zijn de betalingen gedaan om Chelsea er beter van te maken, dan hoort er straf te komen. Zijn de betalingen gedaan om belasting te ontduiken, dan vind ik niet dat dit met de club te maken heeft en zou een eventuele straf voor nu zijn doel missen.

Ik ben ook heel benieuwd naar de frequentie van dit soort betalingen. Ik geloof niet dat er maar 1 of 2 clubs of personen zijn in het voetbal die aan belastingontduiking/geheime betalingen doen. Wellicht is er vanuit de EU ook een onderzoek nodig, dit soort dingen kun je niet aan de UEFA toevertrouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren