Kenneth Perez is ‘flabbergasted’: ‘Hij heeft Ajax het kampioenschap bezorgd’

Dinsdag, 10 mei 2022 om 07:15Tom Rofekamp • Laatste update: 11:42

Kenneth Perez is verbluft over de manier waarop Brian Brobbey zich ontwikkeld heeft sinds zijn vertrek naar RB Leipzig afgelopen zomer. De twintigjarige spits keerde na een tegenvallend halfjaar in Duitsland in december terug bij Ajax en was daarna erg belangrijk met vijf goals in negen competitiewedstrijden. Perez ziet een compleet andere Brobbey terug en gaat zelfs zo ver door te zeggen dat de spits de Amsterdammers 'het kampioenschap bezorgd heeft'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

137 reacties (laatste reactie door janssen)

Ik vind Brobbey ook erg goed. Nog een jonge knaap. Komt sowieso in oranje op termijn. Goede spits.

10 mei 2022 om 19:01

Maar het is toch grote onzin dat er een compleet andere brobbey terug is gekomen? Perez ziet ze echt vliegen hoor. Brobbey ging niet weg omdat ie er niks van kon, hij ging weg voor een beter contract. Logisch dat hij 2 jaar verder in zn ontwikkeling is, Perez doet nu alsof er daar in Leipzig een wonder gebeurd is ofzo..

Als Ajacied zeg ik dat Serdar ons het kampioenschap heeft bezorgd.....

10 mei 2022 om 07:32

Ajax zal dit seizoen toch ook wel eens punten verspeeld hebben omdat de scheids en fout gemaakt heeft, maar de niet gegeven penalty van Martinez tegen dessers en nu deze penalty tegen mauro zorgt toch wel tot een verschil van 5 punten !!

10 mei 2022 om 07:50

Achja, door de niet gegeven pingel voor Nec tegen Psv pakt laatst genoemde 3 punten teveel. Pakken we ook nog de niet gegeven pingel voor Ajax tegen de Eagles erbij, had Ajax nu gewoon 3 punten voor gestaan ipv de 4 nu.

10 mei 2022 om 08:44

Vergeet niet de pingel die ajax in de 80e minuut bij heracles had moeten hebben toen rensch onderuit werd gehaald.

10 mei 2022 om 08:57

Die ben ik dan wel weer vergeten.

10 mei 2022 om 09:15

@Mickey12 dat blijft men herhalen maar daar was echt helemaal niks aan de hand. Makkelijk vallen in een normaal duel dat op het veld niet eens bestraft zou worden

10 mei 2022 om 10:11

Dat noemen we een selectief geheugen Janssen .

10 mei 2022 om 10:13

Dat was wel degelijk een penalty, net als regen de Eagles dat hadden 6 punten kunnen zijn! Dat jij het wel leuk of play vindt, dat er geen strafschop is toegekend is een ander verhaal.

10 mei 2022 om 10:47

Dat komt wel als een complete verrassing Janssen, dat juist jij essentiële voorbeelden van Ajax vergeet

10 mei 2022 om 13:36

Ik dacht zelf aan ouderdom en beginnend dementerend.

10 mei 2022 om 07:34

Of Schmidt door dom wisselbeleid. Breng Madueke eerder, zodat hij samen met Gakpo staat en je countert naar 0-3..

10 mei 2022 om 07:49

Dan snap jij er weinig van want ook al won psv stond ajax bovenaan.

10 mei 2022 om 08:16

Ik zou toch echt kiezen voor Drommel. Als die zo had gekeept als Mvogo afgelopen zondag deed stonden we nu 6 punten verder. Tel daarbij op Serdar en we waren kampioen hahaha.

10 mei 2022 om 08:34

Dan ben je dus geen Ajacied. Een Ajacied heeft gezien dat het fundament van het (mogelijk) kampioenschap voor de winter is gelegd met een uiterst dominant Ajax. Daar worden mogen hopelijk de vruchten van geplukt.

10 mei 2022 om 08:47

Eens Rochus, toen was het heel goed voetbal. Helaas is dat wel heel erg teruggevallen na de winterstop en dat heeft naar mijn mening te maken met zeer slecht presterende Haller en Berghuis en de blessures van Anthony en Martinez. Ten Hag heeft een gedeeltelijke oplossing gevonden door 4-4-2 te gaan spelen. Tegen AZ was het gelukkig weer wat beter maar het blijft nog zeer kwetsbaar achterin.
Derhalve is er na dit seizoen veel werk aan de winkel en mag je inderdaad hopen dat Brobbey teruggehaald kan worden.

10 mei 2022 om 08:56

Dat denk ik ook Rochus. Heb t idee dat Ajax voor de winterstop op de top van hun kunnen speelden. Zelfs iets er boven. Na de winterstop is dat andersom. Sterker nog,nu spelen ze ver onder hun kunnen. Al met al de terechte kampioen, zie ook doelsaldo. Toch had ik t graag nog wat spannender gezien de laatste speelronden.

10 mei 2022 om 09:01

Het was wel een super dominant Ajax dat toch psv nog boven zich moest dulden voor de winterstop. Een wat minder dominant Ajax heeft volgens mij meer punten gepakt na de winterstop waarin psv in een aantal duels (laten we zeggen) het niet mee heeft gehad, ook door eigen toedoen overigens.

10 mei 2022 om 09:35

@rochus
Het gekke is dat het uiterst dominante voetbal 2 nederlagen en 3 gelijke spelen heeft gekost. In de matige tweede competitiehelft is het tot dusver 1 nederlaag en 1 gelijkspel.
Voor wat het waard is.

10 mei 2022 om 09:49

Rochus, voor de winter speelden we heel erg goed dat klopt maar wel 12 verliespunten en een punt achter psv , terwijl erna veel minder werd gespeeld met maar 5 verlies punten dus hoezo het fundament gelegd voor de winter , leg een uit , een niet zo dominant ajax na de winter met zo weinig verlies punten

10 mei 2022 om 11:50

Voor de winterstop heeft ajax natuurlijk wel voor dat extra punt voorsprong op basis van doelsaldo gezorgd. Maakt het wel wat makkelijker natuurlijk. Maar daarom vind ik een competitie zo mooi. Iedere wedstrijd telt je wint het dus niet in 1 of andere periode, je wint het op basis van alle wedstrijden.

10 mei 2022 om 09:13

Ik waardeer je objectiviteit, maar dat is echt overdreven. Het is niet zo dat we al die tijd eerste stonden. Ajax gaat gewoon terecht kampioen worden en daar hebben wij als PSV te weinig tegenover gezet. Dat je bij Feyenoord door Serdar verliest is helemaal waar, maar dat kost je niet het kampioenschap. Onze glorieuze periode onder Cocu heeft ons 3/4 kampioenschappen opgeleverd en zelfde is bij Ajax gebeurd onder ETH. Nu zal waarschijnlijk weer een nieuwe fase aantreden in de Eredivisie waarbij ik Feyenoord best als favoriet zie voor volgend jaar met de juiste aankopen.

10 mei 2022 om 09:37

Ik denk dat het verschil in de defensie zit. 17 versus 39 tegentreffers is toch wel een erg groot verschil.

10 mei 2022 om 10:12

Serdar heeft Ajax geen enkel punt cadeau gedaan.

10 mei 2022 om 10:20

2 punten waren voldoende geweest hoor.

Niet helemaal mee eens gezien Brobbey's bijdrage niet het seizoen lang geweest is. De arbitrage heeft Ajax veel meer geholpen. Over de lijn bal met Daley Blind waar doelpunt uit voorkomt en Gozubuyuk die een pingel ziet in Mauro's natuurlijke houding. Handen tegen het lichaam en de bal niet zien of bewust van zijn. De KNVB zegt zelf was geen pingel volgens reglement. Uiteraard dient PSV ook naar zichzelf te kijken in bepaalde wedstrijden maar de KNVB heeft het kampioenschap van Ajax zeker 'mede mogelijk gemaakt' als een verkapte sponsor.

10 mei 2022 om 07:32

De arbitrage heeft ook niet het hele seizoen geholpen of wel? Denk dat Ajax’ grootste tegenstander dit seizoen Ajax zelf is geweest, en een aantal individuen die onrust hebben veroorzaakt zoals Overmars, Onana en Promes

10 mei 2022 om 07:49

Ach die analisten met hun geleuter, het is altijd waan van de dag, hun geheugen is kort en ze blaten maar wat. Ik ben blij met Brobbey maar elk punt telt even zwaar, ongeacht de speelronde. Over 34 wedstrijden eindig je waar je hoort en dat doe je als team, iedereen levert zijn bijdrage. Als als als koop je helemaal niks voor. Brobbey moeten ze terugkopen maar je moet er toch nog een topspits naast behouden want ik ben nog steeds niet overtuigd van zijn fitheid, als hij start krijgt hij het zwaar in de tweede helft en hij kampt vaak met pijntjes, (nog) niet consistent genoeg als eerste spits, die zie ik geen 40/50 wedstrijden spelen, past ook wel bij zijn explosieve stijl. Maar een droom van een pinchhitter. voor <10 miljoen zou ik hem terugkopen.

10 mei 2022 om 09:27

Dankjewel zeg, net of Haller met zijn 20 goals niet van waarde is geweest. Of mr 1-0 Klaassen of Pasveer die vaak de nul heeft gehouden en maar 4 doelpunten om zijn oren kreeg voor de winterstop. Martinez en Alvarez die spelers geen ruimte gaven om rond te spelen. Blind met zijn inzicht en Antony die een verdediging soms te kijk zette met zijn snelheid en ook wel soms met zijn Zuid Amerikaans theater. Nee, hoor dit heeft het team gedaan. En dan heb ik het nog niet eens over Tadic en zijn 17 assists.

10 mei 2022 om 07:50

2 momenten noem jij als beslissend in het kampioenschap? Waarbij blind er nog steeds geen bewijs is dat die bal uit was. En de momenten die ajax tegen kreeg en daardoor punten verspeelde, tellen niet mee ofzo?

10 mei 2022 om 07:50

Hou toch eens op over die bal over de lijn, die was niet over de lijn.

10 mei 2022 om 07:54

Gelukkig dat je aan het einde nog een kleine nuance kan toevoegen. Nogmaals, er is geen bewijs dat de bal over de lijn was en door meerdere neutrale experts uitgelegd dat de beslissing hierom te verdedigen was maar het blijft natuurlijk een makkelijke stok om mee te slaan. Als PSV in plaats van zich te veel in de slachtofferrol laten leiden door die Duitse passant zijn eigen prestaties eens kritisch onder de loep ging nemen kun je tot de conclusie komen dat 1 punt in 4 duels tegen de top 3, 4 punten in 6 duels (als je AZ meerekent) gewoon heel mager is, en dat lag echt niet allemaal aan de arbitrage. De beker werd uiteindelijk ook enkel gewonnen in een minuut waarin Ajax compleet instortte en Europees gaven ze het ook compleet weg. Er zit duidelijk een gebrek aan karakter in die ploeg en daar helpt de Victim mentality van Schmidt nou niet bepaald mee

10 mei 2022 om 08:02

Vorig seizoen kreeg Alvarez onterecht rood tegen Vitesse en kreeg Tagliafico een heel makkelijke rode kaart tegen Sparta. Dit seizoen zit het ons redelijk mee, maar ook Ajax heeft niet altijd de scheids mee. Ik heb meerdere PSV supporters gesproken en die denken allemaal aan een complot met de KNVB. Ik vind het jammer dat er nu weer zo'n penalty situatie is waar alle aandacht naar uitgaat. 2-2 was ook zonder die penal geen gekke uitslag geweest. Nu heeft PSV weer een excuus net als toen tegen Ajax, waardoor niemand het heeft over het slechte spel van PSV.

10 mei 2022 om 08:32

@allen Nergens beweer ik dat Ajax alleen maar geluk gehad heeft en zeg ook dat PSV zelfkritisch moet zijn ... Maar deze momenten oftewel verwijtbare fouten zijn cruciaal gebleken voor PSV. Een rode kaart hier en daar is subjectief ter oordeel van de scheids maar deze pingel is zwaar onterecht en niet volgens de regels. Ik benoem 2 momenten die direct invloed hebben op het eindresultaat. Gedurende het seizoen dient PSV ook naar zichzelf te kijken, zei ik eerder al en nu ook weer. Snap niet waarom men zo gepikeerd reageert

10 mei 2022 om 09:01

Hahaha precies 2 momenten waarop Ajax benadeeld is. Klopt hoor.. maar 9vd 10 x is t andersom. Tagliafico alleen had al 5 rode kaarten meer moeten hebben.

10 mei 2022 om 09:01

omdat je bijna zegt dat Ajax zonder hulp van de arbitrage geen kampioen was geworden, wat natuurlijk de grootste onzin is.
Die bal van Blind is nog steeds geen bewijs voor.
En daarnaast heeft Ajax de scheids ongetwijfeld ook een paar x tegen gehad en heeft psv de scheids ongetwijfeld ook een paar x voor en tegen gehad.

Ook wel knap dat als je de wedstrijd zondag gezien hebt, dat je durft te zeuren over de scheids. Je lijkt Schmidt wel...met een waardeloze spelopvatting in de 2e helft de wedstrijd helemaal weggeven en dan alleen maar klagen over een slecht moment van de scheidsrechter. Misschien had je gewoon door moeten gaan met voetballen

10 mei 2022 om 09:30

Je bedoeld, dat het belabberde wissel beleid PSV de punten heeft gekost. Of de velen blessures van bepaalde key spelers...destijds.

10 mei 2022 om 09:04

@savano,
Calimero,

Geef mij eens een uitsluitend bewijs dat de bal van Blind over de lijn was?
Raar dat ik dit al minimaal 10 keer heb gevraagd op Voetbalzone, en het nog steeds niet heb gekregen, simpelweg omdat niemand die met 100% zekerheid kan bevestigen, anders was dit allang gebeurd.

Daarbij, Reken jij dan buitenspelgoal van psv vorige week ook mee ? De onterechte rode kaarten die Cambuur, Go Ahead en Sparta kregen, bij een gelijke stand, terwijl psv het moeilijk had ?!

Nee want het enige wat de psv supporters doen is met het vingertje naar de KNVB en naar Ajax wijzen.
Zelfs in Eindhoven is Ajax groter dan psv.

10 mei 2022 om 09:52

Sinds de VAR in Nederland is heeft PSV tegen Feyenoord en Ajax eigenlijk alle discutabele beslissingen tegen. Top3 heeft niks te klagen maar vd top 3 wordt Ajax met afstand t vaakst gematst onderling.In de bekerfinale zat t n keer mee maar die goals werden terecht afgekeurd, evenals de goal in de 2e minuut tegen Willem II had afgekeurd moet worden. Discutabele momenten zijn vaak multi intepretabel. Dit seizoen waren bij de onderlinge wedstrijden vd top 3,een stuk of 5 van die momenten. Ajax Feyenoord geeft Martinez ik geloof Dessers een beuk. Dikke penalty. Werd niet naar omgekeken. Blind maakt hands in de Kuip na een lage voorzet vanaf links die omhoog stuiterde, doorvoetballen. Tegen PSV ,Makelie zelf dacht dat de bal over de lijn maar ging gemakshalve af op iemand die dat niet gezien had. Discutabel, weer voordeel Ajax. Zondag discutabel moment in een topper, weer voordeel Ajax (en Feyenoord).
Kan me een Ajax-PSV herinneren met de VAR. Ajax werd kampioen die dag. Lozano wordt in de 7e minuut op z'n achillespees getrapt in de 16. Zou rood en een penalty moeten zijn,was een hele gemene schop van Blind al dan niet per ongeluk. Doorvoetballen. Even later wordt Luuk in de 16 getorpedeerd door Onana. Lompe overtreding. Doorvoetballen. Later moment Schwaab Neres... Wel een penalty (terecht). Enige wat de VAR in ons voordeel deed was van een gele een rode kaart maken bij Mazraoui die bijna een PSVer onthoofde en daar in eerste instantie slechts geel voor kreeg.
Ik kan me van toppers herinneren dat PSV de scheidsrechter ook wel s mee had. Een van Bommel die vdVaart neerhoekt met z'n elleboog. Een moordaanslag van Vennegoor die ongestraft bleef op Lobont. Schandalig. Maar de laatste jaren ,sinds de VAR heeft PSV tegen Ajax en Feyenoord nooit kadootjes meer gehad. Andersom is dat al wel meerdere keren gebeurd. Scheidsrechters zijn allemaal mensen die vroeger ook voorkeuren hadden. Meeste mensen zijn voor Ajax,dat zeg jezelf ook, daarna Feyenoord. Dan veel later Twente, PSV Dat kan in welles nietes momenten doorslag geven denk ik. Zijn geen robots.

10 mei 2022 om 10:07

@Sir Paul,

Feyenoord - Ajax:
Martinez tegenover Dessers was gewoon flink duel, never nooit een penalty. Maar daar zijn (blijkbaar) meningen over verdeeld, dus geen voordeel voor Ajax, gewoon goede beslissing. De voorzet waar jij het over hebt ging via het lichaam op de hand, regels schrijven voor dat via het eigen lichaam, het geen hands is. Geen voordeel voor Ajax.

psv - Ajax:
Makkelie dacht dat hij over de lijn was, maar daar heeft hij de positie niet voor, de grens kan hem ook niet over de lijn zien gaan, niemand die dit dus met zekerheid heeft gezien. Dan gaat de VAR kijken, en kunnen nergens 100% zekerheid geven dat de bal is uitgegaan omdat ze de juiste beelden niet hebben. Daarom is het geen 100% zekere dwaling en mag de VAR niet ingrijpen. Daarbij is er tot de dag van vandaag niemand die dit met 100% kan bewijzen, dus geen voordeel Ajax gewoon regels.

Feyenoord psv:
Ajax speelt hier niet, dus onzin om te gaan zeggen dat dit voor Ajax is. Ik snap dat veel psv supporters alles proberen te weerleggen naar de grotere, maar helaas....

Maar het is vaak allemaal andersom, Ajax word niet bevoordeeld, dingen worden via de regels gedaan, en niet in het voordeel van andere clubs genomen. Dát is pas onzin.

In de bekerfinale was inderdaad buitenspel, maar waarom word er bij PSV 2 weken later ineens een regel toegevoegd, midden in de wedstrijd, dat buitenspel niet meer geld als de bal terug word gespeeld, wat tot de dag van vandaag nog steeds geen regel is ?!

10 mei 2022 om 10:21

Sir Paul: in diezelfde Ajax-psv kreeg Mazraoui in minuut 50 rood door dezelfde VAR, dus dan moet je dat ook benoemen. Afgelopen bekerfinale 2 goals van Ajax afgekeurd voor minimaal buitenspel ergens anders in de aanval (wat de grens nooit had kunnen waarnemen) die vervolgens een week later wel bij jullie wordt goed gekeurd. Dus het zit zeker niet tegen in alle toppers. Ook psv-Ajax had dumfries vorig seizoen rood moeten krijgen. Die liep als een opgefokte stier rond en maakte 20 overtredingen. Bleef enkel bij 1 keer geel.

10 mei 2022 om 10:29

Ik heb t idee met alle respect dat zaken die je op 2 manieren kunt uitleggen 9vd10x in t voordeel van Ajax uitpakken. Ik snap dat je als Ajaxfan daar niet aan wil en liever gelooft dat t allemaal op eigen kracht plaats vindt. Daarom zijn mensen ook voor Ajax vaak. Dominant ,aanvallend voetbal, strevend naar perfectie,niks aan t toeval overlatende. Veel mensen die voor Ajax zijn concluderen altijd na een wedstrijd dat Ajax goed of slecht was. Nooit zal t aan de tegenstander liggen die zn dag niet had of top speelde. Het spelbeeld wordt altijd door Ajax bepaald denken veel supporters. Ook Ten Hag heeft dat. Denk dat t een soort DNA is zwartwitgezegd, zoals Feyenoordfans weer een ander DNA hebben. T zal ongetwijfeld deels met de prijzenkast te maken hebben.

10 mei 2022 om 10:41

@Sir Paul,

Lees mijn bericht hierboven nogmaals, alles is uitgelegd via de regeltjes, niet via interpretaties, behalve het geval van Dessers.

Hoe kun je een inworp willen krijgen terwijl er 0% bewijs is dat de bal over de lijn is?
Hoe wil je Feyenoord een penalty geven, terwijl er in de regels staat dat via het eigen lichaam geen hands is?
Hoe wil je een buitenspelgoal goedkeuren? (door even bij te verzinnen dat je vind dat omdat de bal teruggespeeld word, het geen buitenspel meer is).

Enige wat het probleem is, is dat Eindhoven echt een calimero syndroom heeft.
Omdat ze zelf tekort komen in elke topper, zelf domme wissels en fouten maken, geven ze de KNVB maar de schuld.

Denk je ook dat de UEFA en FIFA tegen jullie zijn, omdat je ook gewoon van VR CL naar uitschakeling CfL bent gegaan ?

10 mei 2022 om 10:42

Ik ga even inhaken op de concrete voorbeelden die je aanhaalt.

"ajax Feyenoord geeft Martinez ik geloof Dessers een beuk. Dikke penalty. Werd niet naar omgekeken." - Beoordeeld door scheids én VAR, is terug te luisteren in stuk van 'meeluisteren tijdens de Klassieker: Extra Tijd', of je het eens bent met de beslissing moet je zelf bepalen maar niet naar omgekeken is feitelijk onjuist. Scheids zegt het gezien te hebben, VAR herhaalt situatie en besluiten dat het waargenomen is. Vond het zelf onnodig hard opvangen van Martinez maar niets wat je bij corners of afschermen bal niet met achter laten gaan niet wekelijks ziet, snap best dat de VAR dit niet als 'clear and obvious' heeft beoordeeld.

" Blind maakt hands in de Kuip na een lage voorzet vanaf links die omhoog stuiterde, doorvoetballen." Ik moet zeggen dat ik het moment niet voor ogen heb direct maar als het omhoog stuiteren via lichaam van Blind is dan geen strafbaar hands. Zie: "als een speler de bal via/van zijn eigen lichaam/been tegen zijn eigen hand of arm krijgt/speelt, is dat
geen strafbaar hands" in regelementen Knvb. Maar nogmaals, heb moment niet op netvlies staan zo snel. Maar mocht dit situatie zijn is dat geen discutabel moment maar een juiste beslissing.

"tegen PSV ,makelie zelf dacht dat de bal over de lijn maar ging gemakshalve af op iemand die dat niet gezien had." Dit is wel de mooiste, hier ben je zelf gewoon jouw mening aan het projecteren erop. Ik quote: ",,mijn assistent langs de lijn riep dat de bal nog steeds in was, het spel ging daarom door”, vertelde Makkelie bij ESPN over het omstreden moment. ,,uit die aanval maakte Ajax een doelpunt. De spelers van PSV gaven aan dat de bal over de lijn was geweest, maar vanuit mijn positie kon ik dat niet zien. De VAR heeft er naar gekeken, maar hij kon geen shot vinden met sluitend bewijs dat de bal over de lijn was.” Dit is totaal anders dan wat jij claimt waar hij zelf dacht dat bal over de lijn was (wat hij zelf letterlijk zegt niet te hebben kunnen waarnemen van zijn positie) en 'gemakshalve af op iemand die dat niet gezien had' wat letterlijk de grensrechter in kwestie is, deel van zijn arbitraal team wat zelf op moment zegt 'doorspelen, doorspelen.'

"zondag discutabel moment in een topper, weer voordeel Ajax (en Feyenoord)."
Ajax speelde deze wedstrijd niet eens, ik snap waarom je hem benoemd en vind het zelf ook geen penalty maar is nu niet dat hier nooit penalties voor gegeven zijn. Deze is wel zeker discutabel en imo gewoon een fout.

"kan me een Ajax-PSV herinneren met de VAR. Ajax werd kampioen die dag. Lozano wordt in de 7e minuut op z'n achillespees getrapt in de 16. Zou rood en een penalty moeten zijn,was een hele gemene schop van Blind al dan niet per ongeluk. Doorvoetballen." Ik moest het moment even opzoeken maar dit is er eentje waar je never nooit uit gaat komen afhankelijk van welke uitkomst je wenst, zeker discutabel moment net zoals het al dan niet duiven van Neres voor penalty later in die pot. Rood was het natuurlijk never nooit, Blind ontneemt Lozano hier geen scoringskans en zet Lozano van de bal. Die gooit zich erna voor Blind en word wel degelijk geraakt op kuit/achilles maar is absoluut geen draagvlak voor een rode kaart.

" Even later wordt Luuk in de 16 getorpedeerd door Onana. Lompe overtreding. Doorvoetballen." Deze volledig eens, belachelijk wat keepers kunnen maken tov aanvallers bij zo'n momenten. Onana was daarin niet anders, moeten ze veel harder tegen optreden alleen zie je dit jammer genoeg vrijwel nooit. Dat is niet topwedstrijd gerelateerd.

Uiteindelijk heb je op een seizoen van 34 wedstrijden meerdere momenten waar je al dan niet van mening kan zijn geluk of pech gehad te hebben. Gözübüyük staat PSV in december tegen NEC toe om terug te komen door in 70e minuut een penalty met rode kaart niet te geven bij 1-0 stand voor NEC (gutierrez duwt doorgebroken speler in rug, geen intentie bal te spelen en doorgebroken man, dat is volgens regelementen dan ook een rode kaart aangezien tripple punishment alleen is bij intentie bal te spelen waar vasthouden, hands en duwen niet onder vallen). Uiteindelijk draait PSV die pot om, of dat met 10 man en een penal die verschil twee kon maken ook was geluk weten we niet, maar zo'n beslissing kan vrij direct 3 punten op hebben geleverd. Nu dit weekend kost hij PSV weer twee punten met die penalty. En zo heb je meermaals per seizoen momenten. Manschot mist een overtreding op Rensch in de 16 in 0-0 tegen Heracles, wat Ajax misschien wel twee punten heeft gekost. Tegen Sparta kreeg je er van Van Boekel eentje weer veel te makkelijk voor hands van muurtje wat misschien wel 2 extra punten op heeft geleverd. Waar eerste seizoenshelft bij Ajax het spel beter was, zat arbitrage stuk meer tegen. Tweede seizoenshelft is spel minder maar vallen arbitrale momenten net goede kant op.

10 mei 2022 om 10:51

@Sir Paul
Je hebt net een KNVB beker gewonnen van Ajax waarbij een VAR beslissing in het voordeel van PSV uitviel die discutabel was. Immers verleden week werd duidelijk uitgelegd dat wanneer uit buitenspel positie de bal teug gaat en een nieuwe aanval opgezet wordt, dat buitenspel niet relevant is voor de VAR als er uit de nieuwe aanval een goal volgt.

10 mei 2022 om 11:06

Speedy die goal tegen Willem II had afgekeurd moeten worden. Dus die goals tegen Ajax zijn terecht afgekeurd. Dus heeft PSV die beker op eigen kracht gewonnen. En door een foute pass van Martinez.

10 mei 2022 om 11:58

Ach ,misschien zit ik wel naast wat dat betreft en is mijn zicht te 1dimensionaal. Ik zie eigenlijk alleen de hele wedstrijden van PSV. Toch vindt ik wel dat Ajax veel rode kaarten zijn onthouden de laatste jaren. Daar blijf ik bij. En Ajax is de terechte kampioen. Geen andere club maakt daar aanspraak op.

10 mei 2022 om 12:11

Makkelie zei ZELF dat ie dacht dat de bal over de lijn was. De grensrechter kon t niet zien omdat Blind hem t zicht ontnomen had. Makkelie had ook kunnen zeggen, ingooi grensrechter. Ik overrule je even want je kon t niet zien omdat er iemand voor stond. Nu is Makelie praktisch overruled door een grensrechter die t niet goed zien kon. Is toch bijzonder dat die keuze in t voordeel vd grensrechter uitpakt die t niet zag? Ik keek die wedstrijd met vrienden waarvan er 1 voor PSV is,1 voor Feyenoord en 4 voor Ajax. Allemaal zeiden ze dat Ajax daar goed mee weg gekomen is.

Dat gezever over de uefa ga ik maar niet in. Ik ken de tekortkomingen van PSV momenteel. Ben daar ook kritisch op. Maar mag ik na PSV-Ajax en Feyenoord-PSV een rare smaak aan die wedstrijden overhouden?

10 mei 2022 om 12:31

@sirpaul,

Makkelie stond op de lijn van de 16 meter, die heeft met geen mogelijkheid kunnen zien of de bal erover was of niet. Daarbij kan een scheids niet fluiten op iets wat hij denkt, hij moet fluiten op iets wat hij waarneemt.

En daarna is de bal nog over 5 schrijven gegaan, teruggespeeld en alles, dus dan geldt de inworp niet meer, zoals dat bij psv ook beoordeeld werd bij buitenspel.

Waar ik er wel nog steeds bij blijf dat de bal nooit over de lijn is geweest.

10 mei 2022 om 09:43

Dus de punten die Ajax tegen Eagles (loepzuivere penalty en rode kaart) en Heracles (pingel Rensch) verliest door o.a. dwalingen tellen niet mee?

10 mei 2022 om 10:29

Steek juist, selectieve verontwaardiging zeg bij sommigen.

10 mei 2022 om 10:24

Troll alert geen enkel bewijs dat de bal over de lijn was. Waar is diezelfde energie voor Willem2 die genaaid was in de strijd tegen degradatie. Geen woord over heb het al zo vaak gezegd in plaats van laf terugzakken en een voorsprong verdedigen. Was blijven aanvallen voor de 3e of 4e goal, dan had men het wel gehaald.

10 mei 2022 om 10:52

Zahavi had de 3e moeten maken idd. Dan had je dit gezeur niet gehad. Zo is t ook. Over Willem II, die goal van ons was buitenspel maar in de 2e minuut. Das natuurlijk minder doorslaggevend dan een zeer discutabele penalty in minuut 95. Persoonlijk vindt ik niet dat PSV de titel daardoor verliest. De spanning is wél weg nu. Kijkend naar ons zelf hadden we Mvogo moeten laten staan na Az. Was meer ongelukkig dan een fout. Straalt meer uit dan Drommel, pakt hoge voorzetten. Drommel heeft ons punten gekost. Maar als je ziet hoe we als team bij Twente uit beginnen is ook ronduit schandalig. Na 20 minuten 3-0 achter omdat niemand achter zn man aan loopt oa. In die fase vd competitie Twente uit zo de wedstrijd in gaan kan gewoon niet. Ik denk dat we met een betere keeper en spits hoger hadden gestaan daarnaast. Al moet ik zeggen dat Zahavi t uiteindelijk redelijk gedaan heeft. Heeft natuurlijk een zware periode gehad.

10 mei 2022 om 11:29

Goedemorgen Paul, voor Willem 2 is het niet degraderen net zo belangrijk als het kampioenschap voor Psv. Daarom vond ik het vergelijkbaar.

En als die goal terecht was afgekeurd had je ook een andere pot gekregen, omdat de druk er op was. Had dan ook een verliespartij of gelijkspel kunnen worden en 1 of 2 punten in plaats van 3 al zullen we dat natuurlijk nooit weten.

Ook tegen de Eagles en Heracles kregen wij geen 100% penalty, waardoor we 6 punten meer hadden kunnen bijschrijven. Iedere club heeft voors en tegens in het seizoen.

Mvogo had inderdaad moeten blijven staan, ik vind het een prima doelman. Eergisteren had hij ook een stuk of 3 of 4 100% goals gepakt. En ik was het ook eens met Gijp, was geen fout tegen Az hij rekende op zijn verdediger. Met hem hadden jullie ook meer punten gehad.

Veel Psv-ers zijn extreem kritisch op Zahavi, maar zijn cijfers liegen niet hoor zijn heel goed.

Maar wat ik ook altijd zeg, wat ik nooit heb en zal begrijpen van Psv. Waarom bijna altijd terugzakken en een voorsprong verdedigen, had gewoon doorgevochten met jullie sterspeler Gakpo en had nog 2 goals erbij gemaakt!

Sta jij daar achter als supporter?

10 mei 2022 om 12:17

Nee gewoon door voetballen idd. Bij strot vast blijven houden. Laat je de teugels vieren is t lastig om de tegenstander wéér bij de strot te pakken. Die krijgen vertrouwen. Had trouwens ook t idee dat Feyenoord door Linssen nieuw elan kreeg. Dat Feyenoord zelf ook wat scherper was dan voor rust. Guti in de verdediging toch een zwakke plek ook. Daar beukte Feyenoord ook op. Links centraalachter bij ons. Ramahlo haalt nog wel s wat weg maar Guti valt weinig kwalijk te nemen, niet zijn positie.

10 mei 2022 om 15:15

Ik was echt zwaar onder de indruk, na die 2 goals had ik het al opgegeven. Die wissel van Gakpo begreep ik ook niets van, tenzij hij geblesseerd was. Ja Linssen liet even zien dat hij er ook nog was, die had echt alles gegeven. En Guti speelde inderdaad niet op zijn positie, dus je kunt hem niets kwalijk nemen. Dat is ook een aderlating voor jullie het weer missen van Ramalho vreselijk al die blessures van onze clubs.

Haha en de volgende die langzaam richting het Nederlands elftal wordt gepraat door de analisten. Ongeofelijk. Als ik zie hoe lang het heeft geduurd voordat de woorden "Nederlands elftal" in een zin met Malacia, Geertruida of Bijlow werden genoemd begrijp ik niet dat het bij Brobbey weer na 3 aardige wedstrijden wordt gedaan. Het slaat gewoon nergens op. En ja, ze zeggen "als hij wekelijks gaat spelen", maar ook dat werd bij bovenstaande spelers niet gedaan.

10 mei 2022 om 07:37

Vind het ook bijzonder. Dat Brobbey een leuke voetballer is kunnen we allemaal wel zien maar als je in Duitsland 0x scoort en in Nederland 1 op 2 loopt, niet in de basis staat dan is praten over het Nederlands elftal een schande. Zoals je zelf zegt, de vaste kern bij Feyenoord wat goed speelt moet eerst maar is even op "hoger" niveau presteren... meten met 2 maten is al gauw aanwezig.

10 mei 2022 om 07:51

Voor een toernooi is wel anders dan normale interlands imo. Brobbey bewijst nu al 2 seizoenen dat hij een gigantisch goede invaller is. Misschien wel beste supersub van Nederland. Vorig seizoen als invaller in de EL tegen betere verdedigers laten zien met frisse benen een hele goede impactwissel te zijn, pakt nu met verhuur aan Ajax ook gewoon punten. Als het minuut 70 is en je moet scoren is Brobbey inbrengen op een toernooi een serieuze optie. Een basisplaats is hij heel ver van verwijderd in Oranje. Als Brobbey in de lucht nog stap kan zetten heb je een geweldige supersub, dat is ook rol waarvoor ik hem bij Ajax wil zien. Dat gaat je per seizoen 5+ punten opleveren, ben ik zeker van.

10 mei 2022 om 08:15

Het jammere voor brobbey is dat het Nederlands elftal al de perfecte pinchitter in huis heeft. Als je de laatste 10 minuten een goal nodig hebt en je wilt de ballen voor de pot gooien dan heb je een van de beste koppers van Europa nodig. Luukinho is in vrijwel alles een betere stormram dan brobbey en als je dan toch een stormram wilt meenemen dan moet dit ten alle tijden Luuk zijn die het al jaren en op een veel hoger niveau laat zien dan brobbey.

10 mei 2022 om 08:23

Maar Luuk de Jong is toch "gewoon" deel van selectie? Zeker als met twee spitsen gespeeld gaat worden is Luuk de Jong zekerheidje in de selectie en kanshebber op basisplaats. Maar de Jong is sowieso beste aanvallende kopper om te hebben, alleen zijn er ook genoeg situaties waar je een snellere speler wilt hebben om chaos te creëren. De Jong gaat niet opduiken achter laatste lijn op manier zoals Brobbey. Depay-De Jong en Malen-Brobbey als back-up en je hebt imo perfect dubbel bezet voor tweespitsensysteem met 4 verschillende smaken met elk andere kwaliteiten. Zou zelf naar toernooi eerder Brobbey meenemen dan Weghorst bijvoorbeeld. Puur omdat die als profiel mij te dicht op de Jong zit die ik de betere optie van de twee vind.

10 mei 2022 om 07:38

Spelers van Ajax worden sneller aan het NL elftal gelinkt dan spelers van Feyenoord. En spelers van Feyenoord weer sneller dan die van Vitesse of Utrecht. Dat is toch niet zo gek?

10 mei 2022 om 07:40

Dat is best wel gek. Je moet gewoon naar de kwaliteiten van de spelers kijken en niet kijken bij welke club ze spelen. Als spelen ze bij agovv of bij vitesse.

10 mei 2022 om 07:57

Dat het wat sneller gaat is niet zo gek maar die verschillen zijn wel echt abnormaal. Ik weet nog een Maduro die al werd geselecteerd, die volgens mij toen nog geen eens in Ajax 1 speelde. De Ligt moest er zo snel mogelijk in waardoor mede het EK werd mis gelopen. Doordat spelers daar het ook in de CL moeten laten zien snap ik best dat ze wat eerder de kans krijgen maar het slaat nog weleens door.

10 mei 2022 om 08:03

Spelers die het goed doen bij clubs als Utrecht, Heerenveen, Vitesse, AZ, kunnen vaak niet aanhaken bij Ajax, PSV, en Feyenoord. De kwaliteiten van een speler zijn lastig in te schatten als ze niet op het hoogste niveau acteren. Een enkele uitzondering daar gelaten

10 mei 2022 om 08:05

@wesloo wat een gekke reactie. Van een speler die het bijv meerdere keren in de CL laat zien kun je toch eerder iets zeggen of zij meekunnen in Oranje dan bijv een spits van Utrecht die er 15 inknalt?

10 mei 2022 om 09:47

Exact! En om kwaliteit te meten zul je op een zo hoog niveau mogelijk moeten spelen.

10 mei 2022 om 10:26

Als Frenkie De Jong in een feyenoord shirt had lopen ballen had hij ook binnen 3 maanden bij Oranje gezeten. Sommige jongens spat de potentie ervan af. Daarnaast hebben nelom, clasie, schaken, brenet, rosario, ramselaar, enz. ook gewoon allemaal voor Oranje gespeeld. Dat is nou ook niet bepaald het niveau wat we moeten nastreven, maar die maakte ook heel snel hun debuut (op schaken na).

10 mei 2022 om 07:47

Bijlow zou al zeker anderhalf jaar eerder zijn opgeroepen als hij toen niet geblesseerd was geraakt. Geertruida heeft gewoon een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt dit seizoen, waar hij het eerste halfjaar Pederesen voor zich moest dulden. Malacia snap ik ook niks van.

10 mei 2022 om 08:11

In dit geval wordt er natuurlijk wel duidelijk gesproken over een rol als invaller. Niemand die hem in de basis zet van het NL elftal. En een invallende spits heeft natuurlijk eerder zijn waarde, dan een keeper of back die invalt.

10 mei 2022 om 08:20

Het verschil is dat Ajax op cl-niveau acteert en Feyenoord in de voorbije jaren moeite had met de nr 3,4 en 5 van tsjechie bij wijze van… dan is het logisch dat je met die spelers wacht toch?

Malacia heeft zich nu wel extreem ontwikkeld en is wijndal voorbij. Bijlow en gakpo zijn meer geblesseerd dan dat ze voetballen, dus ook logisch dat ze met regelmaat buiten de boot vallen.

Los van deze discussie: als van gaal zijnde zou ik echt wel kijken om toch 4-3-3 te gaan spelen. Malacia dumfries backs in de overlap. Brobbey in de punt en gakpo en danjuma van links en rechts. Timber en Frenkie op 6 en 8 en Memphis op 10.

10 mei 2022 om 08:46

Timber bank en back-up voor De Vrij, Van Dijk. Depay voor Brobbey. Koopmeiners naast Frenkie. Berghuis of Gini maar op 10, hoewel ik beiden niet zo goed vind. Departement kan het spel echt niet verdelen

10 mei 2022 om 09:42

@fr010frdam,

Vanuit onderbuikgevoelens en sentimenten begrijp ik wat je zegt.
Puur kijkend naar feiten dan is dit seizoen voor het eerst dat spelers van Feyenoord iets laten zien op een hoger niveau en Europees.

Feyenoord eindigde afgelopen seizoenen 5de, 3de, 3de, 4de en werd het vroegtijdig uitgeschakeld in de beker en Europa. Hoezo moeten dan de spelers van Feyenoord in Oranje. Jij wilt toch de allerbeste spelers zien in Oranje. Spelers die het laten zien op een zo hoog niveau mogelijk.

En dan nog werden spelers als Bijlow geselecteerd en keer op keer meldde hij zich af met blessures. Malacia zat hiervoor ook bij en eerder Berghuis. Dit seizoen zou het niet verkeerd zijn om bijv. ook Geertruida erbij te halen.

Over Brobbey; volgens mij missen we voorin stootkracht. Een sterke spits die je kunt aanspelen en de bal kan vasthouden. Die hebben we momenteel niet. En Oranje is juist het zwakst voorin.
Vergeet ook niet dat Brobbey het al eerder liet zien bij Ajax in Europa. Kijk maar naar vorig seizoen in de EL. Oa zijn goals tegen de kampioen van Frankrijk.

"wekelijks spelen": dan had Ake nooit geselecteerd mogen worden.

10 mei 2022 om 10:53

Bijlow is geblesseerd. Bijlow is heel vaak geblesseerd. Geertruida kan maar aangezien dat om de reserve plek gaat, zal de bondscoach kijken naar zijn tactische plannen, zoals wel of niet met drie verdedigers.
Malacia zie ik Oranje wel halen als hij deze lijn doorzet.

Brobbey is een centrum spits. De positie in het Nederlands elftal die zwak bezet is. Want wie hebben we na Depay?

10 mei 2022 om 10:56

Ik ben PSVer en van mag Brobbey mee hoor. Memphis, Brobbey, Luuk zou ik meenemen voor de spitspositie. Brobbey wordt alleen maar beter. Kan alles als spits. Koppen, sterk,snel,scoort relatief makkelijk. Ik ben fan van Brobbey, van mij mag ie in Leipzich blijven 😆

10 mei 2022 om 10:58

Je doet alsof Van Persie en Van Nistelrooij nog in Oranje spelen? We moeten het doen met een over het paard getilde Depay, Weghorst, Luuk de Jong. Tuurlijk kan een extreem snelle, sterke en doelgerichte Brobbey kans maken op een plek. Zelfde geldt voor Malacia. Alsof een Blind of Wijndal zoveel beter zijn dan Malacia? Reality check: Oranje is individueel niks meer vergeleken met jaren geleden. Alleen onze centrale verdedigers zijn top. De rest is niet beter dan wat we eerst hadden. Geen Robbens, Sneijders, etc meer. Dus ja Eredivisietalenten maken sneller aanspraak op een plek in de selectie.

10 mei 2022 om 22:07

We praten ook over een ander niveau, het leuk doen bij een middenmoter/subtop, of een topclub, vanuit een topclub kom je sneller in oranje hè

Brobbey zorgt er alleen wel voor dat de marktwaarde van Haller keldert. Die raakt zo langzamerhand geen pepernoot meer.

10 mei 2022 om 07:59

Als je hem ernaast parkeert in een 4-4-2 wellicht. Maar dat Haller niet scoort overkomt elke spits weleens, ligt natuurlijk niet aan Brobbey, maar aan zijn vorm en hoe het om hem heen niet gesmeerd loopt. Kelderen van marktwaarde zal wel meevallen. Hoop hoe dan ook dat Ajax niks aan hem verdient omdat ze beiden blijven, twee goede spitsen en compleet anders stilistisch gezien. Een snelle explosieve beuker die een bal vast kan houden en combineren en een boomlange sluwe goalgetter, beiden een neus voor positie, mooie combinatie.

10 mei 2022 om 08:02

Haller mist de kansen toch echt zelf. Daarbij hoeft ie zich geen zorgen te maken, topscorer competitie en 10+ goals CL. Haller is gewoon belangrijk voor Ajax.

10 mei 2022 om 08:18

Momenteel is vooral het systeem een drama voor Haller. Het is en blijft gewoon een beperkte voetballer.

Ik ben benieuwd wat ajax voor hem moet betalen. Als je naar zijn kwaliteiten/ potentie gaat kijken zou hij meer moeten kosten dat Haller !!

10 mei 2022 om 07:53

In potentie veel beter dan Haller,dus Janssen zegt geen gekke dingen.

10 mei 2022 om 08:16

Maar wie vind jij beter dan ? Haller of Brobbey ? Ik zie persoonlijk Brobbey toch veel eerder bij een grotere club terecht komen dan dat ik dat bij Haller verwacht.

10 mei 2022 om 08:49

@RS: Gezien wat ze in Amsterdam hebben laten zien en dan de potentie meegenomen, is het helemaal niet gek wat Janssen zegt. Het is dan ook vrij bijzonder en kleinzerig hoe jij hem dan hierop aanvalt.

10 mei 2022 om 09:05

Tuurlijk is het een vreemde uitspraak. Haller heeft in de CL dit seizoen net zoveel goals als Brobbey op hoogste niveau in totaal (!) heeft met 11 stuks. Haller hoor je bedragen van 30+ en heeft al 3x een transfer van 10+ miljoen gemaakt, Brobbey gaat never nooit over de 20 miljoen op dit moment, laat staan de 30 miljoen. Haller heeft dit seizoen 42(!) g/a of 1 g/a elke 80 punten met CL voetbal erbij. Draait een beter seizoen dan laatste jaar bij Frankfurt waar West Ham erna 50 miljoen betaalde. Is nu met 27 perfecte leeftijd om nog grote som voor te vangen met nog 3 jaar op contract. Kan ook nog MVP van de Eredivisie worden al lijkt dat Tadic te gaan worden.

10 mei 2022 om 10:33

Potentie, dat is het juiste woord. Haller scoort in 8 CL wedstrijden nu evenveel als Brobbey in 2 seizoenen op het hoogste niveau (met name Eredivisie). Haller wordt daarnaast rustig de topscorer van de Eredivisie dit seizoen. Taylor is in potentie ook beter dan Alvarez. Waar Alvarez misschien 25-30 miljoen waard is gaat er toch ook geen hond 40 miljoen betalen voor Taylor nu omdat hij meer potentie heeft en een betere speler gaat worden?

10 mei 2022 om 11:00

Brobbey is momenteel ook beter dan Haller. Haller is een goede goalgetter maar imo hopeloos uit vorm. Brobbey is veelzijdiger, sterker. Als ik JDJ was en mocht 1van die 2 kopen kocht ik echt wel Brobbey. Die s veel moeilijker te verdedigen ook.

10 mei 2022 om 07:55

Bij Leipzig zien ze op een of andere manier niet veel in hem dus die zullen blij zijn als ze er nog een paar miljoen voor krijgen. Bij een miljoen of 8-10 heeft Ajax hem wel binnen denk ik.

10 mei 2022 om 08:29

Nu kan Leipzig er niet veel in zien maar als er maar 1 anders club is die er wel wat in ziet kunnen ze de prijs voor Ajax flink opdrijven helaas!

Niet alleen Brobbey he, voetballen doe je met ze eleven.
Haller om zijn goals, Tadic om zijn assist, Timber en Martinez om het heerlijke verdedigen enz enz

10 mei 2022 om 07:51

Precies die huil reacties maken het alleen maar mooier

10 mei 2022 om 07:56

Hahaha VDV was hartstikke blij man. Alleen eerlijk over t penaltymoment. Balen dat Ajax geen schade heeft opgelopen? Misschien balen dat t niet op een eerlijke manier verlopen is zondag? Er zijn ook mensen die wél inlevingsvermogen hebben.

10 mei 2022 om 08:07

Natuurlijk erg leuk om aan het einde van het seizoen te speculeren persoonlijk vind ik dat Ajax veel eerder kampioen had moeten worden reken ik Ten Hag ook aan die wedstrijden die ik heb zitten kijken tegen 11 man strak tegen de 16 aan hadden gewoon tactisch beter uitgespeeld moeten worden

10 mei 2022 om 10:06

Waarom gaat een scheidsrechter zich zelf een uur opsluiten zonder de media te willen spreken om vervolgens via een achterdeur de Kuip te verlaten. Deze man heeft wat te verbergen. Bij t geven vd penalty wist ie al dat ie fout zat. Complottheorieën... tja. Je kunt ook afvragen of in een voetbalwereld vol corruptie, onrecht het hier wel altijd eerlijk gaat. Money rules

10 mei 2022 om 12:10

Jij spreekt hierbij dus uit dat je een vermoeden van matchfixing hebt sir Paul? Weten we gelijk welke psver jij bent.

10 mei 2022 om 11:32

Haha mooi man. Hoe Ajacieden toch best vaak overbrengen dat ze in de studio TEGEN Ajax zijn haha. Vertelt mij alles wat ik moet weten over subjectief je bent

Brobbey is belangrijk geweest met zijn doelpunten maar een kampioenschap behaal je met de hele selectie. Ajax moet hem zeker terughalen. Voor oranje is het allemaal nog wat vroeg denk ik. Al heb je zo'n type niet in de selectie momenteel. Ook goed voor Depay wat echte concurrentie.

Brobbey is zeker belangrijk geweest in zijn wedstrijden, maar de kampioenschap is toch echt wel door de ten Hag en belangrijke spelers zoals Tadic, Timber, Martinez. Antony, Gravenberch, Berghuis en Haller. Het heel team heeft keihard gewerkt. Wat een mooi seizoen zeg zes wedstrijden 18 punten in de CL! Jammer van Benfica. Maar wat één seizoen zeg. Morgen wordt het een feestje.

Wat mij opvalt is dat de aanval van Feijenoord en PSV voor meer dreiging zorgen dan de aanval van Ajax. Bij Ajax is het allemaal zo statisch en breekbaar.

10 mei 2022 om 09:21

en toch respectievelijk 74/81/91 goals. moet je nagaan als ze die lijn eerste competitiehelft hadden doorgetrokken, dan scoorde Ajax er dit jaar 120+

10 mei 2022 om 09:58

Ajax kreeg gewoon een gigantisch probleem met het uitvallen van Antony. Daardoor werd Berghuis veel op de vleugel gezet, waar hij duidelijk veel beter presteerde op 10. En verder had Ajax 0,0 diepgang meer en geen enkele bruikbare vleugelspeler meer over.

Grappig deze discussies, kijk het is wat het is nu, niks kan worden teruggespoeld en cijfers liegen niet en fouten van scheidrechters zitten erbij so what, goed of fout 😀
Discussie over vroeger is beetje nutteloos
Bedoel maar... "Ja maar als dit.. als dat"
Dat weten we inderdaad nooit

Oneens. Brobbey stond er zeker op belangrijke momenten, maar er zit meer dan 1 speler in een team. Ja, de 2e seizoenshelft was ronduit slecht te noemen, zeker in vergelijking met de eerste seizoenshelft. Maar Tadic, Haller, Antony, Timber en ook Berghuis waren (zeker de eerste seizoenshelft) gewoon onwijs goed. Gravenberch had afwisselend geweldige potten met onzichtbare potten. En Klaassen scoorde zoals gewoonlijk regelmatig die belangrijke eerste goal. Aan het einde van de rit ben je altijd de terechte kampioen. De penalty van Feyenoord afgelopen weekend was zeker onterecht, maar je wint/verliest geen kampioenschap op basis van 1 moment. Zo zullen er van Ajax' en Psv's kant nog wel 10 momenten opgenoemd kunnen worden.

En ja hoor de volgende speler van Ajax die na een paar leuke potjes weer het Nederlands Elftal in wordt gepraat en zelfs wordt geopperd voor het aankomende WK al. Het is echt niet te geloven hoe snel dat bij die gasten gaat na 3 leuke potjes die ze hebben gespeeld.
Laat hem eerst maar eens ala Joshua Zirkzee bij Anderlecht een heel seizoen spelen en gewoon 20 goals + een handvol assists maken en geven. Die heeft toch wel een streepje voor lijkt me.

Ajax is/wordt kampioen door eigen kracht. Wat een onzin, dat Serdar Ajax kampioen gemaakt heeft. Ja, het was een belachelijke beslissing en ja, door die strafschop nam PSV slechts 1 punt mee uit Rotterdam, ipv mogelijk 3 punten. Maar kom op jongens. Blijven we hier nou om janken?

PSV heeft het aan zichzelf te danken dat het de schaal niet omhoog houdt. Rare wissels, slecht spel maar vooral: niet presteren in de toppers! Geen enkele topper gewonnen. Dan kan je roepen dat die bal van Blind over de zijlijn was (wat nog steeds niet duidelijk is en dus bullshit), want we zoeken graag naar excuses! Leuk dat je de beker en de JC schaal pakt hoor, organiseer een huldiging zou ik zeggen! Maar PSV heeft het zelf verpest. Ajax was de eerste seizoenshelft fantastisch, maar heeft toch meerdere keren punten laten liggen tegen de kleine clubs. Vooral Overijssel was dit seizoen geen succes.

Ajax had al kampioen kunnen zijn, maar opeens was de magie weg. Dat PSV nog tot de laatste week meedoet om het kampioenschap is Ajax haar eigen schuld. Maargoed, het is nou eenmaal zo.

Het was geen strafschop. Ik kan me voorstellen dat Serdar hem in eerste instantie geeft, maar de VAR had hem in ieder geval nog even naar het scherm kunnen roepen, om te zien dat hij zijn beslissing moest bijstellen. Maar Serdar heeft het kampioenschap beslist? Wat een bullshit. PSV is gewoon niet goed genoeg.

Ach ja, het zit soms mee en soms tegen. Een tijdje terug werd tot in den treuren door Feyenoordfans herhaald dat ze dankzij de scheidsrechter punten verloren van AZ en nu hoor je die ook weer niet. En mijn clubje jankt weer over die onterechte vrije trap tegen Sparta waardoor we 2 punten zijn verloren. Eigenlijk is het beste wat je kunt doen gewoon de hand in eigen boezem steken. Dat je als PSV de kaas van het brood laat eten door Feyenoord die ook nog eens een midweekse wedstrijd in de benen heeft is gewoon slecht. Dat zelfde geldt ook voor een AZ tegen Sparta of een Ajax tegen Heracles of PEC tegen Utrecht. Als je beter bent, moet je gewoon niet in die positie komen. Geluk dwing je af, maar dat geldt voor ongeluk eveneens. Dat betekent niet dat onze scheidsrechters soms dwalen, maar het begint bij jezelf.

Strafschop onterecht maar alsnog had geen n ene bal uitgemaakt omdat ze volledig afhankelijk zijn van Ajax. BTW tijd je terug heeft de PSV keeper en Ajax speler onderuit gehaald Ajax kreeg toen helemaal nietsss nopes nul niks dus ga niet komen wie hier allemaal genaaid zijn. Alle clubs zijn zo vaak genaaid en ook zeker AJAX. Hopelijk blijft Ajax winnen en PSV niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
Lisandro MartínezVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Jong Ajax 1 1 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
2018/2019 Jong Ajax 2 0 1 0
2021/2022 RB Leipzig 9 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Alfred Schreuder reageert bij Ziggo met glimlach op vraag over transfers

Alfred Schreuder kan voorlopig nog geen informatie over eventuele transfers prijsgeven. Na afloop van het gewonnen oefenduel met het Duitse SV Meppen (3-0) reageert de trainer van Ajax enigszins ontwijkend op...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren