Ajax en Barcelona hebben een troef minder in soap rondom Tagliafico

Donderdag, 27 januari 2022 om 08:08 • Laatste update: 08:23

Alejandro Baldé voelt er weinig voor om in een eventuele deal tussen Barcelona en Ajax over Nicolás Tagliafico te worden betrokken, zo schrijft Marca. Volgens de sportkrant uit Spanje heeft de verdediger van de Catalanen ‘betere aanbiedingen’ op zak dan een eventuele overgang naar de Eredivisie en is hij ook formeel door niemand benaderd met de vraag of hij naar Ajax wil om een transfer van Tagliafico te bespoedigen, zoals de voorbije dagen wel werd gesuggereerd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door jeronsaik)

Dus barca heeft een troef minder. Ajax hoeft niets.

27 januari 2022 om 08:55

Klopt, alleen heb je dan een speler in de selectie die al vind dat de trainer slecht communiceert en die misschien ook wel vind dat Ajax de afspraken niet nakomt. Het is de vraag hoe zo'n speler zich daarna opstelt. Waarbij ik wel vind dat een huur constructie niet valt onder een goed bod.

27 januari 2022 om 10:06

?? Zoals ook anderen hier vinden zou ik Nico via een verhuur laten vertrekken want dan is de vraag hoe je het vertrek op gaat lossen. Ten eerste financieel, en daarnaast wat zijn de vooruitzichten voor volgend jaar. Stel je koopt iemand (bijvoorbeeld Wijndal) en Nico komt aan het eind van het seizoen weer terug dan heb je wel te veel opties voor de back positie.
Los daarvan is het wel van belang of je Nico gemotiveerd kunt houden. Als je de berichten leest is er al irritatie (over de communicatie) en dat kan nog verslechteren. Hoe ga je daarmee om als trainer / club.

27 januari 2022 om 10:11

Ja zou kunnen maar daar hoeven wij ons niet druk om te maken dat is zoals je zelf zegt aan de trainer/club.

27 januari 2022 om 10:22

En als de deal niet doorgaat dan zullen wij vanzelf merken/horen of dat lukt of dat de frustratie zo hoog oploopt dat Nico een stoorzender wordt. Je weet niet in hoeverre alle verhalen waar zijn, maar als je de geluiden hoort dan merk je wel dat Nico niet zo blij is met zijn huidige positie.

27 januari 2022 om 11:19

Een speler is altijd ongelukkig als hij niet speelt, daar zal Nico geen uitzondering in zijn en hij mag dat best uitspreken natuurlijk. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat hij in een transferperiode zich zakelijker opstelt. Bovendien, als een speler een interview geeft zijn dat 3 minuten op de ruim 10.000 minuten die er in een week zitten dus wie weet hoe hij zich gedraagt rondom de spelers. Nico is een speler die zich altijd professioneel heeft opgesteld en als hij z'n contract uitdient in de zomer zal hij zich tot die tijd naar eer en geweten opstellen in het teambelang, daar ben ik heilig van overtuigd.

27 januari 2022 om 11:25

Diezelfde trainer wil Tagliafico er graag bij houden, maar laat hem amper spelen. Dus jaagt hij hem zelf richting de uitgang. En waarom zou hij niet veel vaker kunnen spelen? Is een betere back dan Blind, al denkt Ten Hag daar anders over. Afgelopen zondagmiddag weer dat afgrijselijk slechte verdedigen van Blind tegenover Doan gezien? Kostte bijna de 2-1. Cruciale redding Timber. Daar hoor of lees ik amper over. Daarnaast, je kunt best rouleren. Zou Tagliafico niet kunnen spelen tegen welke tegenstander dan ook? Dacht het wel. Maar als je hem nu laat gaan, mis je een cruciale speler in de jacht op de landstitel en verder in de CL campagne. Er zijn vaker niet al te slimme acties door Overmars/ten Hag doorgevoerd, dus deze zou er wel tussen passen. Focus je maar op de contracten van spelers die straks weer gratis de deur uit lopen, zou ik zeggen.

Snap ajax niet zo. Laat hem lekker gaan. Heeft veel betekend. Loopt uit contract, en speelt weinig. Deze jongen kan je nu toch een mooie transfer geven en scheelt ajax weet wat salaris lasten.

27 januari 2022 om 08:27

Ben het eigenlijk wel met je eens, het grote probleem is eigenlijk alleen dat Ajax het zich niet kan veroorloven. We hebben iedereen nodig om kampioen te kunnen worden.

27 januari 2022 om 10:43

Van het salaris wat je op Taglia bespaard kan je vast een redelijke back-up linksback vinden.

27 januari 2022 om 10:50

Het is niet zo dat Nico een grootverdiener is binnen de selectie, hij zit op +/- € 2.8 miljoen p/j. Ik weet niet of het mogelijk is om voor dat geld een gelijkwaardige vervanger te halen?

27 januari 2022 om 11:41

Even serieus denk jij dat als Ajax Tagliafico laat gaan zij geen kampioen meer worden? Kom op man wat een onzin. Waar is die bluf gebleven om gewoon een jonge speler op te durven stellen?

27 januari 2022 om 11:53

Het gaat niet alleen om het kampioenschap, Ajax is nog op 3 fronten actief waaronder de Ch-league, dan doe je als club zijnde toch niet je enige alternatief voor op links weg? Als Blind en/of Martinez wegvalt is er een probleem.
Wij hebben 2 jaar geleden kunnen zien wat er gebeurde toen Onana en Stekelenburg weg vielen, een onervaren keeper op de goal. Ik neem aan dat Ajax/EtH/Overmars hier van geleerd hebben.

27 januari 2022 om 08:30

Ze staan niet onwillend tegenover zijn vertrek, alleen geen verhuur!
En laat Barca nou alleen willen huren.

27 januari 2022 om 08:35

Snap die deals niet zo, de deal is toch het volgende "tagliafico benadrukt daarnaast volgens Verweij dat Ajax hem vorig jaar zomer zou hebben toegezegd mee te denken als er serieus bod binnenkomt in de Johan Crujff Arena"

Er is toch geen serieus bod binnen gekomen? Bedoel als er nu 5 a 7 mil op tafel gelegd word dan kun je hem bedanken en het hem gunnen, maar een verhuur periode is toch geen bod of wel dan?

27 januari 2022 om 09:01

volgens mij bedoeld ie met "serieus bod" een bod wat voor hem gunstig uitpakt :-).

Ik begrijp dat gezeur om hem iets te gunnen ook niet zo goed. Volgens mij heeft hij ook erg veel aan Ajax te danken. Hij kan dus Ajax ook iets gunnen.

Een verhuurperiode is voor Ajax wel de slechts mogelijke deal. Aangezien ze hem dus in de zomer terugkrijgen kan Ajax zelf niks kopen en moeten ze zelf huren. En waar vind je een ervaren international die zich al bewezen heeft en de clubcultuur en speelwijze kent die je kunt huren.

27 januari 2022 om 10:03

@jeronsaik Het speelt natuurlijk mee dat Tagliafico eigenlijk al een transfer wilde maken aan't einde van het seizoen waarin de corona crisis begon. Het is gewoon een vervelende situatie voor beide partijen, omdat de jaren beginnen te tellen voor Tagliafico waarbij ook de kansen op een overstap naar een mooie club in een topcompetitie steeds kleiner worden.

De factoren van Corona die niet mee heeft geholpen voor de kassen van de potentiële kopers, de steeds langer wordende wachttijd op een transfer voor Nico, de degradatie tot bankspeler en het mogelijk afketsen van een voor hem mogelijke droomtransfer naar Barcelona, helpen ook allemaal niet mee. Ik snap best dat Nico daar steeds ongeduldiger van wordt.

28 januari 2022 om 06:44

Ja persoonlijk zou ik met hem afspreken dat hij nog 6 maanden blijft en dan voor een symbolische 1 mil mag vertrekken in de zomer of zelfs transfervrij.

hij is altijd een prof geweest, heeft zijn waarde dik bewezen en verdiend het ook wel alleen moet hij natuurlijk begrijpen dat er situaties zijn waar ook Ajax geen invloed op heeft.

Al zou ik als Ajax de rol opvullen met spelers uit de jeugd en niet zomaar iemand halen straks, maar met de volgende ronde op het oog is hij gewoon nodig voor 6 maanden.

dikke pech voor hem

27 januari 2022 om 08:31

Sentiment en zakelijk zijn twee verschillende dingen iedereen gunt het hem maar je hebt een contract… kijk
De situatie met brobbey … nu he ie danilo in de spits

27 januari 2022 om 08:43

Gelukkig is Haller terug

27 januari 2022 om 08:32

Je hebt zo'n jongen gewoon op de bank nodig tijdens de CL. Stel je voor als de back dadelijk een blessure/schorsing oploopt?
Nee gewoon behouden, of er moet inderdaad een mooie transfersom op tafel komen, zelfs dan zie ik hem liever blijven.
Kan me ook niet voorstellen dat Barcelona denkt dat Nico huren, kijkend naar het huidige contract, voor enig nut is voor Ajax. Een grote club dat zich klein gedraagt.

27 januari 2022 om 08:39

@genieterr

Snap Ajax juist wel. Als je op drie fronten actief bent heb je een brede sterke selectie nodig.

Dan ga je niet voor een appel en een ei je ervaren linksback laten vertrekken. Ze hebben de ervaring (uit vorige EL league) dat als je noodgedwongen spelers moet brengen door omstandigheden dat dit niet goed af kan lopen. En dat kost vaak nog meer geld dan een half jaar salaris van Nico.

Of Barcelona moet gewoon betalen of Nico blijft klaar lijkt me. Belangen zijn groot en het geld in Europa is nog groter.

27 januari 2022 om 08:40

@genieterr je hebt wel gelijk met dat hij veel betekend heeft maar denk dst ajax ook weer iets heeft, we hebben geen back-up als Blind weg valt en we spelen wel op alke fronten mee.
Ja Martinez kan naar links maar dan trek je het hele centrale duo uit elkaar wat juist erg goed speelt

27 januari 2022 om 08:47

Martinez kan ook geblesseerd raken, dat was vlak voor kerst ook het geval. Dan gaat Blind naar het centrum en heb je Nico als linksback. Eén back-up voor voor 2 linksvoetige verdedigers.

27 januari 2022 om 08:55

Genieterr; hoezo loopt uit zijn contract? Hij heeft nog tot medio 2023 een contract. Wat is dat nu voor onzin om dat zo aan de kant te schuiven. Als dat de nieuwe stijl wordt zijn de met bloed zweet en tranen opgebouwde reserves snel verdwenen.

27 januari 2022 om 09:47

Precies. En dan moeten we binnen no time weer genoegen nemen met spelers a la Delorge, Lindenberg, Boerrigter en al die andere meuk die Ajax heeft aangekocht in mindere tijden.

27 januari 2022 om 09:25

Op zich wel, maar dan verkopen en niet huren zoals barca wilt.

27 januari 2022 om 09:55

Als Ajax Tagliafigo verkoopt en Blind raakt volgende week langdurig geblesseerd ben jij waarschijnlijk ook de eerste die hier roept dat het slecht van Ajax is dat ze geen waardige vervanger in huis heeft. Bovendien wil Ajax alleen verkopen en Barca alleen huren, dus dat maakt de transfer nu ook al lastig.

27 januari 2022 om 09:56

En wie is dan de backup ? En loopt uit welk contract?

27 januari 2022 om 10:04

@genieterr: Hij mag voor 7 miljoen vertrekken. Dat is nog niet veel voor een Argentijns international. Andere kant is, straks raakt Blind langdurig geblesseerd en ben je maar wat blij wanneer je Tagliafico nog achter de hand hebt.

27 januari 2022 om 10:14

Ik snap Ajax wel, Barça heeft geen geld, moeten (van wat we moeten geloven) van Frenkie nog een hoop geld krijgen en willen alleen voor een dubbeltje op de 1e rang zitten.

Zo werkt dat niet, als jij naar de supermarkt gaat en je hebt geld voor 2 broodjes zegt de supermarktmanager ook niet omdat er 1 broodje overblijft ah johh neem lekker die 3e ook mee....

27 januari 2022 om 10:31

Nogal kortzichtig. De man heeft net zoveel voor Ajax betekent als Ajax voor hem. Daarbuiten bestaat er een contract dat beide ondertekend hebben. Het is dus puur of het voor Ajax goed is om hem te laten gaan. En met slechts Martinez en Blind als linksbenige spelers voor twee posities achterin, heb je er gewoon een achter de hand nodig, die dicht tegen dat niveau aan zit. Zo'n Balde daar heb je geen drol aan, die is nog zo onervaren als wat. Enige oplossing is als Barca, Napoli of andere gegadigde met een miljoen of 12 over de brug komt, wat niet heel waarschijnlijk is, zodat Ajax Wijndal kan losweken bij AZ.

27 januari 2022 om 10:34

Hij heeft een contract tot de zomer van 2023. Ajax wil hem best laten gaan maar dan moet er wel een transfersom betaald worden. En dat hoeven geeneens dubbele cijfers te zijn, Ajax neemt al genoegen met minder dan tien miljoen euro.

27 januari 2022 om 11:06

En dan als je dat gedaan hebt zien dat Blind er voor lange tijd uit is. Nee ik snap Ajax ook wel. Ze gunnen het Tagliafico zeker wel maar hij kon al eerder en dat gebeurde nooit en nu snap ik Ajax wel om dat beetje salaris voor lief te nemen en geen risico te nemen dat je straks een junior als linksback hebt rondlopen zonder ervaring als je hem nodig hebt. Dus of nu een bedrag ontvangen en anders niet.

Laat Ajax maar weg. Niemand zat op die gozer te wachten. Hopelijk ketst het af. Wordt veel te kort dag om een vervanger te vinden. Allemaal derderangs rotzooi wat nu beschikbaar is. Ik hoop nog wel op een winger, daar zag ik wel wat activitieit. Zou Bergwijn kunnen zijn, maar denk zelf van niet.

Balde heeft betere aanbiedingen op zak.
Dat is dus: Bayern, City, Liverpool, Chelsea, Real Madrid, PSG, Juventus, Man Utd, Atletico Madrid, AS Roma, Sevilla, Tottenham. Alle andere ploegen staan op de ranking lager dan Ajax.

Benieuwd waar die dan heen zal gaan

27 januari 2022 om 09:21

Het is maar hoe je aanbieding definieert.

Kijk je naar historie, kijk je naar prestaties, kijk je naar geld, kijk je naar niveau competitie, kijk je naar perspectief, kijk je naar het weer?

Beetje kortzichtige om uit te gaan van de ranking, dat is een momentopname.

27 januari 2022 om 09:25

In principe is alles een momentopname, een ranking van 5 seizoenen zegt niet alles, maar wel redelijk wat. Ajax staat top 10 vanaf komende zomer. Dat weten jonge spelers misschien niet uit hun hoofd, maar het maakt zeker indruk. En Nederland is een ideaal land voor jonge spelers.

27 januari 2022 om 09:32

Klopt ook zeker, maar daarom kun je niet zeggen dat betere aanbiedingen enkel clubs zijn die hoger staan op de ranking.

Ik zeg niet dat Ajax een verkeerde keuze is, integendeel, maar het is niet de enige keuze en ondanks het goede klimaat voor jonge spelers in Nederland, heb je ook in andere landen dit klimaat. Waarbij misschien ook taal en omgeving een rol kunnen spelen.

27 januari 2022 om 10:32

Zeker waar, het is ook een momentopname. Speeltijd zou best relevant zijn in mijn optiek, maar die jongen zit bij Barca op de bank dat lijkt me best vervelend. En aangezien er staat dan een overstap naar de eredivisie reken ik er even op dat hij niet Feyenoord en PSV of een RKC Waalwijk wel overweegt omdat hij dan speelminuten krijgt.
Er zijn op dit moment maar 5 competities beter dan de Eredivisie (ik rate Portugal als gelijkwaardig). En dan kan ik me best voorstellen dat je naar een club in 1 van die 5 competities gaat. Duitsland, Italie en Spanje zijn de betere kansen voor Balde om een basisplaats te veroveren, Frankrijk lijkt me behalve de grotere clubs totaal oninteressant en dan zou ik Ajax boven een Nice en/of Lyon plaatsen, in England is deze jongen kansloos op een basisplaats en lijkt het mij dus niet logisch dat dat een betere aanbieding is.
Mijns inziens hoef ik op basis van wat ik hier lees deze jongen niet; hij moet eerst maar eens leren hoe topsport werkt, hard werken, enige vorm van nederigheid tonen en dan is die welkom. Talent is leuk, maar zonder enige inzet of enige bescheidenheid ga je het echt niet redden, niet bij Ajax maar ook niet bij een andere club.
Ik hoop dat die overweegt naar een club te gaan waar die gewoon lekker kan voetballen en verschillende rollen kan leren, van jong jochie die net binnenkomt tot de ster van het team zijn die leiding geeft.

27 januari 2022 om 10:47

Ben het helemaal met je eens hoor.

Lastig om van buitenaf te bepalen hoe die jongen denkt en wie hebben nog meer invloed hierop?

De mentaliteit bepaald uiteindelijk grotendeels zijn toekomst, hard werken en vechten voor je plek icm met goede keuzes maken.

Belangrijkste is momenteel minuten maken en liefst ook Europees.

27 januari 2022 om 13:29

Dat zijn dus op papierbetere clubs....het betreft hier zoals jezelf al zegt een betere aanbieding.

Grimaldo zou ik wel een betere oplossing vinden dan Nico (vanuit Barca perspectief). Pas 26, komt uit La Masia en heeft zich sterk doorontwikkeld bij Benfica. Is al jaren een stille droom dat hij terug komt naar Camp Nou. Samen met een Gaya en Angelino wat mij betreft ook de 3 kandidaten om het stokje van Jordi Alba over te nemen. Moet alleen wel zeggen dat Grimaldo het afgelopen seizoen een beetje stil is komen te staan qua ontwikkeling. Maar hij kan goed mee voetballen, heeft een uitstekende trap en is redelijk snel. Staat verdedigend ook zijn mannetje. Let’s see what will happen.

27 januari 2022 om 09:38

En vanuit Ajax perspectief juich ik dit ook toe, want Grimaldo is een van de beste spelers van Benfica. Samen met de keeper en Rafa Silva toch eentje die een stap hoger aankan. Aanvallend ijzersterk. Heeft 1.5 jaar contract, dus echt gekke bedragen zijn ook niet nodig.

Nico kan boos zijn maar Ajax is bij een goed bod echt wel bereid om hem te verkopen alleen wil Barca huren, tja daar schiet Ajax niet veel mee op.

27 januari 2022 om 10:35

Precies, Ajax vraagt al niet zoveel voor Nico maar als een club helemaal niks wil betalen, ja dan houdt het op.

Barcelona denkt ook maar dat ze alles en iedereen voor niks kunnen halen?

Baldé matige speler. Zou goed staan bij een Vitesse of Utrecht om te groeien naar niveau AZ en te eindigen in Spanje bij een Villareal/Ath. Bilbao

Mooi zo, cancellen deze evt transfer. In juli mag Nico vanwege bewezen diensten voor een schappelijke prijs. Nu lekker houden en geregeld minuten gunnen.

Gun Tagliafico zijn transfer naar Barcelona als dank voor wat hij voor Ajax heeft betekent 👍👍👍

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

159 fans
Verdediger, 33 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren