NEC-trainer Meijer laat zich uit over mogelijke komst Wilfried Bony

Dinsdag, 25 januari 2022 om 13:55Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:57

Rogier Meijer hoopt Wilfried Bony te verwelkomen bij NEC. De trainer laat tegenover Voetbal International weten daarentegen wel te begrijpen dat de mogelijke komst van de spits emoties oproept bij een deel van de supporters. Fans van NEC spraken zich dinsdagochtend uit tegen een mogelijke transfer van Bony, die een verleden heeft bij aartsrivaal Vitesse, waar hij tussen 2011 en 2013 zeer succesvol was.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door janssen)

NOOIT accepteren? Tot dat hij de winnende maakt tegen Vitesse.... Als jij jezelf zo druk kan maken over dit soort transfers als fan, dan heb je een gezegend leven. Heb een beetje het idee dat deze reactie er alleen meer is om te laten zien hoe 'die hard' zij zijn. Beetje triest.

25 januari 2022 om 13:55

Helemaal eens. Ik kan me zo niet inleven in dat soort "fans" die voetbal zo belangrijk achten dat ze er speciaal een spandoek voor gaan maken en zich officieel moeten uitspreken. Wat is het slecht gesteld met je leven als je voetbal zo serieus neemt. En ik weet wel, de belangen worden steeds groter maar kom op he... triest gewoon !

25 januari 2022 om 14:46

Als je je hier druk om kunt maken en je dus niet druk hoeft te maken om belangrijkere zaken in het leven omdat die allemaal goed geregeld zijn dan heb je inderdaad een gezegend leven.

ja dat moment van de kelen doorsnijden heb ik laatst nog terug zitten kijken die derby tegen Vitesse
heeft ook altijd geroepen een Vitessenaar te zijn
dus begrijp de spandoeken goed van de supporters van NEC

25 januari 2022 om 10:00

"us begrijp de spandoeken goed van de supporters van Nec"

Overdreven kinderachtig gedoe.

De man speelde maar 2 jaar bij Vitesse en dat is alweer 9 jaar geleden.

Die gasten zijn echt een stel kleuters..gewoon spandoeken maken nog zelfs.

25 januari 2022 om 11:43

Tsja hij heeft natuurlijk wel in Oktober nog openlijk verkondigd dat hij een Vitessenaar is, maargoed wat moet hij dan zeggen als hem daarnaar gevraagd wordt en hij op dat moment enkel een connectie heeft met Vitesse.

Spandoeken van volwassen mensen die zich oa "Bloedkuul" noemen en op dinsdag ochtend tijd hebben om doekjes te spuiten en op te hangen met leuzen die een kleuter van 4 nog overtreft, dat is treurigheid ten top. Anderzijds zie ik NEC niet degraderen en play-offs zit er ook niet in. Tel daarbij op dat Bony eerst fit moet worden, geen restwaarde heeft en een niet-EU speler is. Dan vraag ik mij toch af waar deze noodzaak van NEC vandaan komt.

25 januari 2022 om 11:52

Inderdaad. En de vergelijking met Navarone Foor gaat ook mank. Foor - kind van de club - ging rechtstreeks van NEC naar Vitesse. Dan kan ik het sentiment iets meer plaatsen.

25 januari 2022 om 11:57

@tyuin

offtopic: De naam Bloedkuul is niet bedacht door de supporters, maar door degenen die het gebouwd hebben rond 1939.

''duizenden Nijmeegse werklozen hebben tijdens de crisisjaren min of meer verplicht moeten ploeteren in het park, en zij vervloekten vooral het stadion. De Bloedkuul was de bijnaam. Geen wonder, want De Goffert werd volledig met de hand uitgegraven.''

On: Ik denk niet dat Bony op dit moment de juiste spits is voor NEC. Hij is niet fit, weinig gevoetbald, behoorlijk aantal blessures gehad. Een spits die nog komende jaren vooruit kan lijkt me beter passen.

25 januari 2022 om 11:58

Tyuin, de Bloedkuul is de bijnaam van het stadion. Verder als Bony er nog pak 'm beet zo'n 25 inschiet in anderhalf jaar is ie zeker een prima speler geweest om te halen. 10 of 15 is opzich ook wel prima. Niet degraderen is belangrijker dan restwaarde, ook volgens seizoen.

25 januari 2022 om 13:01

Ah daar ben ik dan wat te voorbarig mee geweest, ik vatte het anders op. De reactie van die groepen is ook wel te begrijpen en ze moeten toch een manier vinden dit duidelijk te maken, maar als ik die groepjes zie staan daar zijn het altijd zulke trieste figuren.. "W.BoNiet welkom", wat een niveau zeg. Maak er dan tenminste nog een ludieke spreuk van als " Wij willen Bo Ny!

25 januari 2022 om 10:06

Ik begrijp het niet echt. Ik kan me ook niet echt goed identificeren met mensen die spandoeken maken en de hele dag allerhande sentimenten mee laten wegen die ook nog tegenstrijdig zijn.
Het kan aan mij liggen, maar ik heb het idee dat voor een stadion staan met een spandoek om te zorgen dat een speler niet bij je komt voetballen niet echt getuigt van toegevoegde waarde aan het leven.

25 januari 2022 om 11:11

Dus toen hij bij vitesse moest hij roepen ik walg van vitesse. In ben een NEC boy?

25 januari 2022 om 11:17

nee natuurlijk niet
maar een reactie maken naar de supporters van NEC dat je doet alsof je hun keel doorsnijdt
dat kan ook niet he

vandaar dat ik deze reactie meer dan duidelijk begrijp
dus onzin om te vragen of hij toen moest roepen ik ben ene NEC boy

25 januari 2022 om 13:43

@vastrekuh22, vraag me wel af wat er toen was voorgevallen. Wat de supporters toen hadden geroepen. Het is natuurlijk niet netjes, wat hij deed maar de supporters kunnen er ook wat van.

25 januari 2022 om 14:03

@vastrekuh22
"maar een reactie maken naar de supporters van NEC dat je doet alsof je hun keel doorsnijdt
dat kan ook niet he"
Alleen heeft hij dat dus nooit gedaan. Dat gebaar maakte hij in de derby in Arnhem richting de Zuidtribune (waar de harde kern van Vitesse zit) en niet naar de NEC-fans, die in het uitvak op de noordtribune zitten, helemaal aan de andere kant van het stadion. Dat gebaar maakte hij omdat de wedstrijd 'gedood' was, aangezien het de 3-1 was en NEC nog maar met 10 man op het veld stond op dat moment. (uiteindelijk werd het 4-1 en kreeg NEC nog 2 rode kaarten en eindigde dus met 8 man). Het had dus helemaal niets met NEC-fans te maken.

25 januari 2022 om 12:40

Als je roept Vitessenaar te zijn ga je niet op stage bij NEC hoor, die man had nog nooit van Vitesse gehoord en is na zijn vertrek bij Vitesse er waarschijnlijk nooit meer geweest. Daarbij hebben meerdere NEC spelers een verleden gehad bij Vitesse die met open armen zijn ontvangen zoals Van Beukering, Pothuizen en Wisgerhof. Ook bij Van Beukering en Pothuizen waren de fans echt niet blij met hun komst. Na een paar goede wedstrijden ben je het zo vergeten…

De supporters van NEC profileren zich steeds meer als een van de meest trieste en irritante supportersgroepen van Nederland. Die lui voelen zich echt belangrijker dan ze zijn.

25 januari 2022 om 09:54

Daar gaan we weer. Bij iedere club lopen irritante ‘supporters’ rond die zich belangrijker vind dan dat ze daadwerkelijk zijn. Of het nu gaat om het opwachten van de spelersbus, het trainingsveld opkomen, spandoeken of zelfs het bedreigen van trainers, spelers, bestuursleden. De supporters die dit op hebben gehangen, staan gewoon op de banken als Bony de winnende zal maken tegen Vitesse.

25 januari 2022 om 13:29

Los van alle sentimenten snap ik niet wat NEC met Bony zou moeten. Als het nou een lot uit de loterij zou zijn, zou ik er nog iets bij voor kunnen stellen. Maar waarom een speler aantrekken waarvan je weet dat die weerstand gaat oproepen bij de supporters en waarvan het maar zeer de vraag is of die nog presteert. Dan maak je toch andere keuzes lijkt me.

25 januari 2022 om 14:34

Als hij er flink wat inschiet is hij gelijk een held. Precies wat NEC nodig heeft, een ervaren spits.

HAHAHAHAHA volgens mij moeten ze juist blij zijn?

Het is niet dat ze nu een killer in de spits hebben staan of zo.

25 januari 2022 om 09:28

Erg blij word je hier waarschijnlijk niet van. Er gaan meerdere geruchten rond dat hij in werkelijkheid veel ouder is dan 33 jaar. Dat verklaart ook meteen waarom hij na zijn 28e ofzo opeens niks meer kon.

25 januari 2022 om 10:38

Of het nog zo’n killer is, moet nog maar blijken. Ik wacht het als NEC-supporter lekker af. Als hij zich op de trainingen zich bewijst, dan zie ik ‘m graag in de spits staan. We hebben gewoon doelpunten nodig op dit moment.

Waarom doen ze zo dom? Als Bony ook nog maar 50% van zijn vorm haalt is het een absolute aanwinst voor een NEC. Niet wegjagen maar juist denken: "Lekker voor jullie, Vitesse. Dit betekend clubliefde voor jullie cultheld."

Ach wat een gedoe en dan heb je wel Ted van Leeuwen als technisch directeur en is Fred Rutten adviseur, dat zijn toch ook mensen met een Vitesse verleden.

Mocht die inderdaad de winnende maken in de derby of er voor zorgen dat NEC er in blijft dan zijn deze protesten ook zo verstomt. Echter vraag ik mij af wat er nog van Bony over is als die al bijna 2 jaar niet op niveau heeft gespeeld en daarvoor ook al niet echt in beste vorm leek bij Swansea.

kansloos weer van bepaalde supporters groepen man man man...
wat willen ze nou? triestig gedoe ook weer, alsof bony ook nog maar onthouden heeft dat hij bij vitesse heeft gespeeld (bijwijze van).... die man voetbalt gewoon om zijn geld te verdienen, boeien welk kleur tenue hij aan heeft.

25 januari 2022 om 09:50

Inderdaad. En als NEC straks degradeert zijn de technische mensen weer veranbtwoordelijk omdat ze geen spoelers aantrokken. Triest volk, dit soort supporters. Kun je beter kwijt dan rijk zijn. Schoppen ten alle tijden tegen alles en iedereen aan omdat ze zichzelf zo belangrijk vinden maar stellen totaal geen reet voor.

Haha, je kon er op wachten. Wat een ontzettend zielige kleuters zijn het toch.. Bony komt waar hij geld krijgt, en Bony is wel iets anders dan 'kind van de club' Foor. Die laatste snap ik dat het pijn doet (maar toch geldt: wees geen kleuter, het is gewoon voetbal). En tsja, we roepen allemaal wel wat. Als ze hem vragen ben je nog Vitessenaar (of "vite$$senaar ) zo vlak voor de derby zegt hij uiteraard van wel.

Hoe klein kan je zijn als club zeg. De beste man is al jaren weg bij Vitesse, is gewoon een broodvoetballer maar zal direct een van je beste spelers zijn. Wees gewoon gezegend. Na de blessure van Brobbey mag Ajax van mij ook wel aankloppen bij Bony hoor😏

25 januari 2022 om 11:54

Hij is al wel 33, ik weet niet of hij nog een meerwaarde zal zijn. Ik hoop het natuurlijk wel! Als is het maar zodat deze suffies zien dat ze niets te zeggen hebben. En ik hoop dat ie er dan op derby day een hattrick inknalt! 😉

25 januari 2022 om 12:44

Haha, hoe klein kan je zijn als club? Dit gebeurt overal. Ik zie nog een pop wat Vermeer moest voorstellen met een touw om zijn nek in de Arena… Om maar even een voorbeeld te geven. Van mij mag hij overigens wel komen hoor.

25 januari 2022 om 12:52

De pop van Vermeer was toch ook een verschrikkelijke actie? Een zeer kleinzielige daad? Daarbij gaat het hier om een speler die (misschien) komt en niet eens direct van de grote concurrent. Hij speelde bij Vitesse bijna 9 jaar geleden! Zelfs als er protest was geweest tegen een Berghuis naar Ajax, was het voorbeeld niet valide geweest. NEC is maar een gewone middenmoot club, niets mis mee, die een topscorer en gouden schoen winnaar van de Eredivisie kan binnen hengelen. 115 potjes Premier League gespeeld. Wees dankbaar zeg.

25 januari 2022 om 13:56

Het gaat om de zin ‘Hoe klein kan je zijn als club’. Dit soort acties begrijp ik zelf ook niet, van mij mag hij best komen. Maar dit gebeurt overal, heeft niks met de grootte of kleinte van een club te maken. Opzich kunnen we je laatste gedeelte ook omdraaien. Bony mag dankbaar zijn dat NEC hem weer een kans gaat geven.

Wat lopen er in het voetbal toch veel supporters rond met een gigantisch beperkte geest.

Triest ploegje mensen, Bony in je selectie als NEC moet je heel erg blij mee zijn.

25 januari 2022 om 11:24

Wel he, vond hem altijd een klasbak bij Vitesse. Ook dat wegwandelen na een doelpunt, zag er super stoer uit. Begint alleen wel een beetje op een veteranen team te lijken met Barreto, Schone en Bony. Gaven wel kleur aan de Eredivisie.

25 januari 2022 om 11:52

Nouja veteranenteam is wel een beetje overdreven😉 der staan genoeg jonkies zodat die drie niet meer hoeven te lopen met de oude beentjes

25 januari 2022 om 12:46

NEC heeft gemiddeld met afstand de jongste ploeg van heel Nederland! Stond laatst bij ESPN in beeld.

25 januari 2022 om 13:24

Oei, heb ik me dan lelijk op verkeken. Het schijnt wel te werken die mix, want jullie zijn al zo goed als veilig. Nu Fortuna en Sparta nog.

Oprecht benieuwd hoe zo'n actie tot stand komt. In de whatsappgroep 'NEC Hooligans' oppert iemand het lumineuze idee om een spandoek tegen Bony te maken. Hup naar de Gamma (click collect, of is die weer open?) om verf en kwasten te halen. En dan met z'n allen naar een schuurtje om dat doek te maken. En dan in een stoere optocht naar het stadion om het op te hangen. Bij thuiskomst zet moeder of vrouw een kopje thee en vraagt: ' wat heb je gedaan vandaag?' Ik vind dat oprecht fascinerend. Zoals een ander het misschien ook fascinerend vindt dat ik er een stukje van mijn dinsdagochtend aan besteed.

25 januari 2022 om 11:43

Ik denk dan dat ze bij thuiskomst hun moeder aantreffen. Ik kan me toch moeilijk voorstellen dat dit soort types daadwerkelijk een vrouw vinden die bereid is dit door de vingers te zien. We hebben allemaal onze gebreken en op zich is het heel goed als we die tot op zekere hoogte kunnen accepteren van elkaar. Maar dit zou voor de meeste vrouwen toch een brug te ver zijn of niet?

25 januari 2022 om 12:05

Ik ben er bang voor dat er genoeg vrouwen zijn die hier enthousiast van worden. Net zoals hier elke zondag een paar hoopjes ellende voor het gemeentehuis staan, met gele hesjes en een omgekeerde Nederlandse vlag. Staan ook vrouwen tussen. In het kader van 'educate your sons' onthoud ik mij verder van elk commentaar.

Jeetje, dan wil er eindelijk iemand naar NEC komen, krijg je dit...

25 januari 2022 om 09:56

Hahaha inderdaad. En als je op deze manier reageert, wil er toch geen hond meer bij NEC voetballen?

Ach, ik snap de supporters wel. Wat moet je met Bony, die 24 wedstrijden heeft gespeeld in de laatste 4 jaar, op een niet al te hoog niveau. Daarbij dan ook nog zijn Vitesse verleden en je krijgt dit. Kijk als NEC naar bijvoorbeeld Thijs Dallinga, zoals Willem II Jizz Hornkamp heeft gehaald.

25 januari 2022 om 10:35

Daarom komt hij dus eerst op proef, om te kijken hoe fit hij nog is. Maar iets in mij zegt dat deze fans geen goed inzicht hebben in hoe fit of goed Bony nog is, maar alleen in opstand komen omdat hij vroeger voor Vitesse speelde.

25 januari 2022 om 10:54

Enerzijds snap ik dat je Bony niet meer hoeft, dat heb ik gisteren ook betoogd. Speelt al heel lang niet meer op niveau, vaak geblesseerd en moet wel voor een non-EU salaris komen.

De reden we willen hem niet omdat hij voor Vitesse heeft gespeeld is natuurlijk bijzonder kinderachtig en wellicht zelfs kleinzerig te noemen. Hoe druk moet je bezig zijn met een andere club in jouw provincie dat dit jou dwars zit. Zo sneu van die mensen die drukker bezig zijn met hun (sowieso al trieste) haat voor een andere club dan met hun liefde voor eigen club.

Als NEC supporter heb ik opzich niet zoveel moeite als een ex vitessenaar naar onze club komt, mits hij een meerwaarde is. Schiet hij er aankomend half jaar 10 in, dan hoor je niemand meer, maar bij Bony heb ik hier grote twijfels over aangezien hij afgelopen jaren maar een handvol wedstrijden heeft gespeeld. Ik zie hem daarom ook liever niet dan wel komen, omdat het in mijn ogen een een groot risico is.

Trieste actie v/d "supporters.

Ik weet dat het niet dezelfde groep supporters is als in de tijd van Pothuizen maar daar heb ik ze nooit over horen klagen. Die komt nota bene uit de jeugd van Vitesse en heeft daar nogmaals gespeeld voordat hij voor de 2e x bij n.e.c. kwam te spelen.

Dat je er van baalt als een speler die het goed heeft gedaan voor jouw club naar de grote rivaal gaat, dat snap ik nog wel. Maar andersom? So what dat hij een Vitesse-verleden heeft, het enige dat telt is toch dat hij nu z'n best gaat doen voor NEC? Ik heb nooit moeite gehad met oud-Ajacieden die naar PSV kwamen, het is nooit te laat om alsnog de juiste keuze te maken.

Eigenlijk zou je als clubleiding de beste man nu per direct een contract voor 2,5 jaar onder de neus moeten duwen, puur en alleen om duidelijk te maken dat deze flippo's het niet voor het zeggen hebben.

Verder snap ik best dat er wat emoties zullen zijn maar daar moet je op een gegeven moment ook gewoon boven kunnen staan. Als er sprake van zou zijn dat een Nicky Hofs, Piet Velthuizen of Navarone Foor naar Nijmegen zou komen dan had ik alles wat beter kunnen plaatsen (moet je alsnog normaal mee om kunnen gaan) maar we hebben het hier over een speler uit Ivoorkust die 'toevallig' 2,5 jaar voor Vitesse heeft gespeeld (en daar al bijna 10 jaar weg is). Bony is echt niet van jongs af aan Vitesse-supporter geweest maar is daar gewoon terechtgekomen zoals wel meer mensen in het normale bedrijfsleven terechtkomen bij hun werkgever, namelijk als iemand die gewoon zijn werk wil doen. Daarom vind ik dit bijzonder kinderachtig en ik weet zeker dat Ted van Leeuwen zich niks aantrekt van dergelijke sentimenten en doet wat het beste is voor de club.

25 januari 2022 om 11:50

Ik heb ook vertrouwen in Tedje. Plus veel jeugdspelers hebben ook bij beiden gespeeld. Voor bijvoorbeeld Musaba stonden deze gekkies ook gewoon op de banken. Maar he, als Bony wordt gecontracteerd blijven deze mensen misschien wel weg en kunnen wij mooir rustig voetbal kijken!

25 januari 2022 om 14:49

Ik kan me niet voorstellen dat er veel mensen voor Musaba op de banken hebben gestaan haha. Ben blij dat die vent verkocht is, en nog voor een mooi bedrag ook. Snap niet wat mensen voor talent in hem zagen. Net als Tavsan (al zie ik daar nog iets meer in dan Musaba destijds). Lekker verkopen.

25 januari 2022 om 14:55

Haha het is meer dat Musaba veel scoorde in de kkd, dan moet je wel op de banken bij het juichen😉 het probleem bij zowel hem als Tavsan zijn de oogkleppen, ze maken te vaak de egoïstische keuze. Talent hebben ze allebei

Och, dit noemt zichzelf weer "supporters". Waarom moet het altijd zo kinderachtig? Vreselijk. Spelers zijn passanten. Niet meer, niet minder. Als het een kwaliteitsinjectie is (wat ik trouwens betwijfel, maar dat ter zijde), dan heb je een heerlijke speler. Dit valt me tegen van een mooie club als NEC

Wat een leeghoofden daar in Nijmegen. Hij komt toch eerst om zijn fitheid te tonen? En dan meteen al deze speler afwijzen. Als hij jullie uit de Keukenkampioendivisie houdt met een doelpunt of 12. Zullen jullie nog blij zijn met hem.

25 januari 2022 om 09:57

Ik verwacht niet dat n.e.c Bony nodig heeft om te handhaven in de eredivisie. Zij staan nu 9e met 12 punten voorsprong op plaats 16. Dat zal zonder Bony wel goed komen.

25 januari 2022 om 11:42

Nou ik heb liever het zekere voor het onzekere. Als Bony een meerwaarde is, contracteren en opstellen! Boeien wat die malloten vinden, hopelijk blijven ze dan mooi weg kunnen wij lekker rustig voetbal kijken.

Wat zit emotie bij sommige mensen toch diep. Dan accepteert zo’n groepje supporters Bony toch niet? Who cares.

Denk dat ze in hun handjes mogen wrijven als een dergelijke speler überhaupt voor NEC wilt spelen.

"hey schat, hoe was je dag?"
"nou...ik heb een spandoek gemaakt over een voetbalspeler die we niet willen. Was echt super moeilijk, want we moesten een tekst bedenken. Uiteindelijk had Geert een doek gevonden, maar spoten we de letters veel te groot op het doek waardoor we niet uitkwamen. Dus wij weer een nieuw doek zoeken, maar toen spoten we weer veel te klein. Dus weer een doek zoeken.... Maar ja, we hebben het doek nu wel mooi opgehangen bij het stadion. Dus... dat was leuk..."

Mens stel je niet zo verschrikkelijk aan. Zelfs Ajax, PSV en Feyenoord kennen dat type rivaliteit niet echt meer. Meestal is het de verliezende club dat enorm kwaad is, maar voor de ontvangende club is het juist fijn als er een topper binnen komt. Zal afhangen van de kwaliteit van Bony, maar mocht hij nog een franctie hebben van de kwaliteit van toen, dan ben ik daar zels als Rotterdammer jaloers op.

25 januari 2022 om 11:00

Nou, berghuis viel niet in goede aarde bij allebei de supporterskampen. In dat geval heb je het natuurlijk wel over een directe overstap en dan ook nog van de sterspeler.

25 januari 2022 om 13:04

Ik vond de Ajacieden niet zo agressief hoor. Als ik de discussies op dit forum heb gevolgd waren de Ajacieden er over het algemeen wel blij mee. Alleen wat angst over zijn heet-hoofdigheid. Andersom waren de Feyenoorders nog best blij met Vermeer ttt (in tegenstelling tot de Ajacieden). Wijnaldum naar PSV was ook wel meer dan welkom. Net as Lucius andersom.

Laatste slechte voorbeeld die ik nog weet was Charisteas van Ajax naar Feyenoord. Daar was niemand echt heel blij mee volgens mij.

Dan zit je 's Middags op de bank, of ben je op het werk, en dan denk je bij jezelf 'ik ben het hier niet mee eens, ik ga een spandoekje maken en ophangen'. Wat zal er in zulke mensen omgaan denk ik dan vaak hahah.

25 januari 2022 om 10:17

Daar zitten inderdaad best nog veel holdpoints tussen waarbij je nog een moment van bezieling kan krijgen. Je krijgt het in je kop, je schaft verf en een doek aan, je trommelt wat mensen op, je gaat daadwerkelijk schilderen, je rijdt naar de club, je hangt hem op.

Triest gedoe weer.
Er zijn zat voetballers die voor 2 concurrenten hebben gespeeld.
De echte (braziliaanse) Ronaldo voor Barcelona en Real bijvoorbeeld.
Of spelers die voor Ajax en PSV hebben gespeeld..
Hopelijk zijn er ook nog normale supporters bij NEC die hem wel een kans gunnen.

25 januari 2022 om 11:44

Deze pipo's zijn niet representatief voor de normale stadionganger. Als Bony een meerwaarde is, contracteren en in de spits met die vent. Ik juich er niet minder om.

NEC mag de handen dichtknijpen met Bony. Wat eerder gebeurd valt onder sentiment in het moment. Niet zo zwaar aan tillen zou ik zeggen.

Hoe sneu ben je als dit nu doet en straks gaat juichen als hij de winnende maakt. In de voetbalwereld tellen sentimenten niet, punten en geld zijn belangrijk.

Het zal aan mij liggen, maar ik kan mezelf gewoon totaal niet voorstellen dat je jezelf hier zo druk over maakt. Bony lijkt mij, mits hij fit is en enig niveau haalt, een toegevoegde waarde voor NEC. En inderdaad, als hij er een inschiet tegen Vitesse, lopen dezelfde mensen van het spandoek met hem de polonaise.

Stonden deze 'supporters' ook met zulke doeken toen Pothuizen, Wisgerhof of Sjon van de Burger King kwamen? Allemaal een verleden bij Vitesse en volgens mij allemaal op handen gedragen later bij NEC (zelfs Sjon omdat hij scoorde in de EL). Beetje selectief geheugen hebben deze lui, waar ik me als normaal supporter van NEC ook niet echt mee identificeer. Laat lekker meetrainen en ze kunnen zelf wel oordelen of hij een meerwaarde is. Zo ja, welkom Boney M.

Sneu geleuter weer zeg. En Foor er dan ook nog bij halen maar zijn naam niet volledig uitschrijven. Wat een kleuters. Ze vinden zichzelf vast wel ontzettend stoer dat ze dollartekens ipv de s hebben gebruikt om Vitesse te schrijven.

Deze 'supporters' vinden dat zij de club vertegenwoordigen. De stem van de supporters. Maar in feite is het maar een klein groepje mensen die het niet kan verkroppen dat er een speler mogelijk gecontracteerd wordt met een Vitesse-verleden. Iedere weldenkende BVO laat dit soort groepjes natuurlijk compleet links liggen. Beslissingen maak je in het belang van de club, niet in het belang van een paar supporters.

Inderdaad vals sentiment nu! Ted v leeuwen is nog 10 x meer vitessenaar dan Bony. Juist mooi man als die komt haha. Andersom lijkt me het juist wel minder. Bony hangt daar als legend in de gallerijen haha 😁

Mooi man, dikke spandoeken maken voor een uitgerangeerde spits die zijn laatste wedstrijd in de zandbak al meer dan 2 jaar geleden gespeeld heeft. Maar spandoeken zagen we niet toen Ted van Leeuwen en Fred Rutten werden aangesteld bij 'hun' cluppie. Al stonden die natuurlijk niet voor een vol vak mesbewegingen bij hun keel te maken na een doelpunt voor Vitesse.

Ik zou het als Vitessenaar jammer vinden hem in nec kleuren te zien maar als er één ding is waar Bony nooit een geheim van heeft gemaakt is het wel dat ie voetbalt voor het Geld.. heeft 2 seizoen bij ons gespeeld. Zelfs pothuizen heeft het geel zwart langer gedragen.. Als hij maar enigszins z’n oude niveau haalt heb je gewoon een hele goede spits erbij.

Ik snap dat ze tegen zijn komst zijn omdat ie er niet zoveel meer van bakt, maar deze reden is wat mij betreft vrij puberaal

25 januari 2022 om 13:08

Dat is zo, ik als NEC supporter maak me dan ook meer zorgen over zijn huidige conditie en kunnen dan over zijn verleden. En die Bony, die van die keelbewegingen maakt en het een maand geleden nog over Vitesse had, die gaat dan nu ineens meetrainen met de 'aartsvijand'. Hoe serieus is zijn 'liefde' voor Vitesse dan? Het zijn gewoon allemaal broodvoetballers, er zijn er maar heel weinig die uit principe niet voor een bepaalde club willen spelen.

Ik zou het als Vitessenaar jammer vinden hem in nec kleuren te zien maar als er één ding is waar Bony nooit een geheim van heeft gemaakt is het wel dat ie voetbalt voor het Geld.. heeft 2 seizoen bij ons gespeeld. Zelfs pothuizen heeft het geel zwart langer gedragen.. Als hij maar enigszins z’n oude niveau haalt heb je gewoon een hele goede spits erbij.

Te triest dit weer, reden genoeg om dan maar voorlopig geen toeschouwers toe te laten bij wedstrijden. Lijkt wel of iedereen extra opgefokt is na die lange tijd zonder stadionbezoek.
De bloeddorstigheid druipt er al weer van af, gaat snel mis vrees ik, stilgelegde wedstrijden en veel gepraat over dat het ook een maatschappelijk probleem is, normen en waarden en menslievendheid zijn ver te zoeken. Afgegleden maatschappij wat dat betreft

Jammer dat er bijna bij iedere club tegenwoordig zo'n sneue figuren zitten. Nog effe en iedereen die een goal tegen je cluppie heeft gemaakt is een persona non grata. Triest gewoon.

Ga er blind vanuit dat ze ook bij de eerste training met z'n allen Boehhhh hebben geroepen zonder capuconnetjes etc....ipv zich alleen maar te verschuilen achter een spandoek en een website.

Nooit begrepen dat als je uit een andere stad komt of voor een andere kleur bent, je dan iets hebt tegen andere steden of kleuren. Slaat nergens op, wees blij dat zo’n voetballer bij nec meetraint! Is toch harstikke leuk

Ik zou de rode loper uitrollen. Hou eens op met dat puberale sentiment.

Stel je aan.
Die vent komt daar om in de hoop wat doelpunten te maken.
Alsof hij echt een Vitessenaar is..
Die schoot zichzelf bekend en vertrok naar het geld.
Net zoals elke andere voetballer.

Als ik aan 1 iemand zou denken die het niet zou doen is het Kashia.

Maar verder moet je dat lekker loslaten

Als het nou een jongen uit de vitesse jeugd zou zijn, dan zou ik het nog een klein beetje begrijpen, maar dit is gewoon een buitenlander die toevallig bij vitesse heeft gespeeld. Als hij iets toevoegd (wat ik betwijfel gezien zijn fitheid), dan moet je als supporter gewoon blij zijn.

Voelt als een mes in mijn rug. Ben zelfs nog naar hem gaan kijken in en bij Swansea. Vond het echt een geweldige spits. Maar dit!!! Zo jammer. Een legende is voor mij van z'n voetstuk gevallen. Hij stond bij mij in de top 5 van beste spitsen die ik heb zien spelen bij Vitesse. Misschien wel de beste. In het rijtje van Makaay, Machlas,Curovic, van Hooijdonk. Heel jammer dit

Idiots will be idiots. Voetbal is een business, en slechts weinig voetballers hebben een echte emotionele connectie met de club waarvoor ze spelen/gespeeld hebben. Daar kan je wat van vinden, maar om nou van die debiele spandoeken te maken zegt meer over die NEC 'supporters' dan over Wilfried Bony.

Ach we hebben het zelf ook
Gezien bij ajax met bosz, die was ook niet welkom. Tot dat er succes kwam…. Zo gaat het ook bij NEC als Bony er een paar inknald en daardoor punten voor ze pakt. Dan staan die lui in no time voor hem op de banken

En Ted en Fred is geen probleem? Dan snap ik de heisa allemaal niet en hij komt niet rechtstreeks is al een tijdje weg bij Vitesse. Enige wat ik dan niet snap is dat hij al ff niet meer gespeeld heeft en daarom laat N.E.C hem meetrainen. Mits fit contract en dan wie zou het zeggen schiet tie N.E.C wel europa in... benieuwd wie hem dan nog wel zou willen hebben

Dan kan je een spits krijgen die voor Man. city heeft gespeeld en dan gaan een paar kleuters met spandoeken rondlopen dat ze de man niet willen. Om je rot te lachen toch. De man heeft 9 jaar geleden bij Vitesse gespeeld, toen waren die spandoek mannetjes een jaar of 10. Waar gaat dit over, we hebben het over NEC. Een clubje dat eredivisie mag spelen voor een jaartje of 2.

Ik denk dat een rectificatie wel op zijn plaats is. De fans zien een komst niet zitten svp door een deel van de fans zien de komst niet zitten. Op NEC fansite Forzanec staat een poll en driekwart ziet een komst juist wel zitten.

Wauw wat een niveau, maar een Bony in goede vorm is echt een klassespeler voor NEC. Niet zo aanstellen. Dit soort berichten is precies de reden waarom je voetbalsupporters niet serieus moet nemen.. heilige driekleur :'

Waar waren de spandoeken bij Pothuizen, Latuheru, Wisgerhof en Ax dan? Kinderachtig dit.

hypocriete lui, als hij in de derby tegen vitesse de winnende maakt dan hangen ze in de hekken en tillen ze hem op de schouders , verschrikkelijk !

Ik probeer me voor te stellen hoe zoiets in zijn werk gaat. Die gasten zitten dus, hopelijk, op hun werk. Zij lezen daar dat Bony bij NEC mee komt trainen. Als die jongen nog 1/10e is van in zijn Vitesse tijd is het een absolute aanwinst voor de Nijmegenaren. Nee, zij krijgen daarvoor in de plaats schuim op hun bek, wandelen naar de baas en vragen voor een halve dag vrij. Vervolgens in de schuur druk spuitende om 's avonds een spandoekje op te hangen over een spits die al dik een jaar clubloos is en 9 jaar geleden bij de rivaal heeft gespeeld.

Tja, ik zal zulke 'clubliefde' nooit begrijpen.

Ik heb mijn twijfels over zijn meerwaarde, maar dat zal de technische staf moeten bepalen. Dit soort sentimenten blijf ik kinderachtig vinden. Hij is gewoon een broodvoetballer die 2 jaar met veel succes bij Vitesse heeft gespeeld. Bij Van Beukering was er destijds nog veel meer ophef (die was ook veel meer vitessenaar), maar die werd uiteindelijk ook gewoon geaccepteerd toen hij begon te scoren.

Bekrompen gedachten in Nijmegen. Een speler discrimineren voor zijn arbeidsverleden bij een andere club.

Dit begrijp ik niet. Ik zou eerder verwachten dat Vitesse-supporters hem juist als een verrader zien. Als NEC-supporter moet je dit toch juist willen. Even los van zijn kwaliteiten overigens, want gezien zijn statistieken van de laatste jaren vraag ik me af of hij er nog iets van gaat bakken.

Bizar dat zo'n speler bij NEC gaat meetrainen, maar goed Bony is ook een broodvoetballer. Maar wel vreemd dat Vitesse hem geen kans geeft. Want wat er nu in de spits loopt, loopt ook niet over van kwaliteit!

Dit was een beest bij Vitesse en heeft het ook niet onaardig gedaan in de Premier League. City was te hoog gegrepen maar erg sterk bij Swansea. Dit is voor NEC een goede aanwinst. Hij is net 33 geworden, is niet eens zo oud.

Was bij vitesse een geweldige spits, echter heb ik het gevoel dat hij dat niet meer aan kan.

Mooie club mss kan hij nog potten breken in de eredivisie

Hij kan in zijn eentje meer dan 11 spelers op het veld of de supporters die aan de zijkant staan. Daarom is hij heel erg waardevol voor NEC (en ook andere clubs). Jullie zouden een erehaag moeten vormen en hem met open armen moeten verwelkomen. Lachwekkender dan dit kan bijna niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
9.SC Cambuur39-17
10.RKC Waalwijk38-11
11.NEC38-14
12.FC Groningen36-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder332
E. TavşanAanvaller305
A. AkmanAanvaller286
J. VetMiddenvelder272
S. El KarouaniVerdediger310
J. OkitaAanvaller277
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.

289 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 NEC 1 0 0 0
2019/2020 Al Ittihad 10 5 2 0
2018/2019 Al Arabi 7 5 1 0
2018/2019 Swansea City 7 1 0 0
2017/2018 Swansea City 15 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Transfervrije Jürgen Locadia staat mogelijk voor terugkeer in Eredivisie

Jürgen Locadia keert mogelijk terug in de Eredivisie. NEC heeft geïnformeerd naar de diensten van de 28-jarige aanvaller, zo weet De Gelderlander. Locadia is komende zomer transfervrij, daar hij over een...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren