‘Barcelona wil Dortmund voor zijn met bod van veertig miljoen euro’

Dinsdag, 30 november 2021 om 11:32Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:44

Barcelona en Borussia Dortmund zijn in een hevige strijd verwikkeld geraakt om de handtekening van Karim Adeyemi. De aanvaller van Red Bull Salzburg is bezig aan een ijzersterk seizoen en moet voor veertig miljoen euro de overstap maken naar Catalonië, meldt Sky Deutschland. Dortmund hoopt echter te profiteren van de penibele financiële situatie van Barça en heeft een bod van 35 miljoen euro neergelegd.

Het is al langer bekend dat Xavi naarstig op zoek is naar een versterking voor de voorste linie. De namen van Ferran Torres en Dani Olmo worden al enige tijd genoemd, net als Adeyemi. Vorige week reisde Mateu Alemany samen met de CEO Ferran Reverter naar Manchester om met City te onderhandelen over Torres. Laatstgenoemde zou Barcelona al mondeling akkoord hebben gegeven voor een transfer. Deze week staat een ontmoeting gepland met de belangenbehartigers van Olmo, weet Mundo Deportivo. Ook hij past in het profiel van Xavi. Olmo, afkomstig uit de jeugdopleiding van Barça, voelt zelf ook wel iets voor een terugkeer.

De interesse van Barcelona lijkt zich nu ook richting Salzburg te verleggen, waar een bod van veertig miljoen euro is neergelegd voor Adeyemi. Dortmund is echter een belangrijke kaper op de kust en heeft met een bod van 35 miljoen euro eveneens hun interesse kenbaar gemaakt. Bovendien kan de Bundesliga-club een hoger salaris bieden dan Barcelona, wat voor de negentienjarige aanvaller de doorslag zou kunnen geven. Salzburg heeft de voorstellen vooralsnog naast zich neergelegd en is niet van plan om op korte termijn te onderhandelen over de aanvalsleider.

Adeyemi wordt in Duitsland gezien als groot talent en kwam in 2010 in de jeugdopleiding van Bayern München terecht. Door een geschil in de onderhandelingen over een langere samenwerking moest hij de club echter na twee jaar alweer verlaten. In de zomer van 2018 werd hij door Salzburg opgepikt bij SpVgg Unterhaching, waarna het snel ging met zijn ontwikkeling. Na eerst twee jaar te zijn uitgeleend aan het Oostenrijkse Liefering, beleeft hij dit jaar zijn absolute doorbraak. In de Oostenrijkse competitie staat de teller tot dusver op 11 treffers in 15 wedstrijden. In de Champions League wist hij in 7 duels 4 keer het net te vinden.


Poll

Is dit een aanwinst voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door rm1334)

Olmo, Ferran en Adeyemi pak ze gewoon alle 3 als barca zijnde. Kunnen we in de zomer ineens voor Mbappe en Haaland gaan.

30 november 2021 om 12:16

Hoe wil je dat in vredesnaam gaan doen? Ze hebben amper geld genoeg om de koffiejuffrouw salaris te betalen.

30 november 2021 om 12:39

Ik denk dat ie sarcastisch is

Ik heb een vraag: hoe dan? Geen cent te makken en wel bieden?

30 november 2021 om 12:08

Als een bank een garantie geeft geen probleem voor barca. De vraag is hoe lang banken dat nog gaan doen.

30 november 2021 om 12:14

Een gat vullen door een gat te graven. Dat lijkt me een voorbode voor faillissement

30 november 2021 om 12:10

Exact, hoe kan dit in godsnaam? Ben geen fan van de olieclubs maar ik denk dat ik dit nog kanslozer vind. Van mij hoef onze 'mickey mouse divisie' hier helemaal niet op aan te sluiten. Je moet strijden tegen clubs die bestaan uit gebakken lucht. Nep-landstitels, nep-champions league bekers...

30 november 2021 om 12:16

Waar heb jij het nou weer over?

1 december 2021 om 11:59

Gebakken lucht = iets wat heel wat lijkt maar eigenlijk niks is. Zoals Barca. Doen alsof je geld hebt en er mee strooien terwijl je feitelijk niks hebt. Verder denk ik dat hij met Mickey mouse divisie de eredivisie bedoelt. Ik hoop je zo genoeg geholpen te hebben.

30 november 2021 om 12:11

Gaat inderdaad nergens over. Dit soort idiote dingen is natuurlijk de hele reden dat ze überhaupt in deze situatie terecht zijn gekomen. Barca heeft ook amper spelers met redelijk wat waarde die ze kunnen verkopen (aangezien ze die jonge jongens niet weg gaan doen).

30 november 2021 om 12:13

op basis van kredietwaardigheid. Als jij belooft later iets meer te zullen betalen, dan nu direct, dan zijn er clubs of partijen die ontvankelijk zijn voor dat soort biedingen. Maar als je later niet aan jeschulden kunt voldoen heb je, zoals Barcelona nu, een probleem. Dus ga je lenen en ook dat gebeurt op basis van kredietwaardigheid.

30 november 2021 om 12:19

Dat zou kunnen inderdaad, maar dan moet die lening wel eerst worden afgesloten en daar is volgens mij nog geen witte rook voor gegeven. Barca is tot op heden nog wel kredietwaardig, maar echt een heel stuk minder dan ze waren. Dat zal ook effect hebben op de rente die ze moeten betalen.

30 november 2021 om 12:20

Ja dat snap ik, maar dan ben je alleen maar dieper aan het graven in de schuldenlast. Lijk me zeer onverstandig. Zeker voor dit soort spelers

30 november 2021 om 13:40

Die kredietwaardigheid lijkt me bijzonder laag nu. Dus het antwoord op de vraag hoe dit nu kan, is volgens mij: NIET. Het gaat gewoon niet gebeuren.

30 november 2021 om 17:21

@westend: wat bedoel je met dit soort spelers? Het financiële aspect even buiten beschouwing gelaten denk ik dat Adeyemi prima bij Barca zou passen en ook de investering waard zijn.

30 november 2021 om 18:55

Spelers die het laten zien in een hele kleine competitie, dus waarvan het daadwerkelijke potentieel nog gokken is, maar wel met een behoorlijke prijskaart. Als je bulkt van het geld, dan kan je zo'n gok nog wagen. Maar als je moet mikken op een basisplaats en het zijn vrijwel je enige financiele middelen, een te groot risico. Schoot Janko ook niet de complete Oostenrijkste competitie aan gort?

Eerlijk, vinden jullie dit nou interessant? al die nep berichten uit spanje over transfers die nooit gaan gebeuren? vanaf september tot laatste dag trasnferdeadline? Iedereen weet toch, is puur om dagelijkse 12 kranten tevullen?

30 november 2021 om 11:45

Sky Deutschland is toch niet zo een onbetrouwbare bron?

30 november 2021 om 11:48

Ik weet niet hoe Sky Deutschland aan dit gerucht komt....maar wat mij opvalt is dat over een bijna failliet Barcelona, dat spelers kwijt moet voor ze überhaupt iets mogen, en net 2 weken een nieuwe trainer heeft...er onophoudelijk berichten komen over wie ze interesse hebben. Dit kan gewoon niet waar zijn. Echt een strategie van de pers om 'het zou kunnen' geruchten te produceren en daarmee clicks en discussie te bewerkstelligen. IK ben er wel klaar mee eerlijk gezegd. Maar misschien ligt het aan mij, gezien de vele serieuze reacties die er elke keer op dit soort berichten komen...

30 november 2021 om 11:52

Dat tweede is zeker waar. Maar dat bijvoorbeeld Dortmund interesse heeft in Adeyemi durf ik zeker te geloven. Verder zie ik Barcelona nog wel wat uitgeven deze winter door middel van een zoveelste lening.

30 november 2021 om 12:30

Laporta en zijn bestuur zijn met verschillende sponsoren aan het onderhandelen en willen het maximale eruit krijgen, uit SA kwam er al een gigantisch bod (rond de 100 miljoen/jaar, zou een record zijn), maar Laporta heeft dat afgewezen.
Bottom line, niet alles zal uit leningen voortkomen, maar ook sponsoren en investeerders.
Sommigen blijven maar onzin verspreiden dat Barca niet meer dezelfde aantrekking heeft, maar er is wel degelijk meer dan genoeg interesse want Barca blijft immers Barca.
Anderzijds moeten we idd ook niet elk gerucht voor waarheid aannemen, maar Sky behoort wel tot de meer betrouwbare media.
Een constructie op afbetaling in termijnen is ook perfect mogelijk. Ik zie de komst van Ferran Torres en Adeyemi of Olmo (het liefst Adeyemi) absoluut niet als onmogelijk. Griezmann zal in de zomer al 40 miljoen opbrengen en als er nog enkele andere spelers worden verkocht zoals Coutinho, Lenglet, Trincao en Braithwaite, dan is er al wat mogelijk. Gaan ze kunnen opbieden voor een Haaland?
Dat dan weer niet obviously, maar Ferran Torres (met wat flexibiliteit vanwege de goede relatie met City, in het bijzonder Txiki en Soriano) en Adeyemi (met de zakenmensen van het RB concern valt ook wel te onderhandelen) zijn zeker niet onmogelijk. Maar het is wel zaak dat een nieuwe sponsordeal aan het begin van 2022 wordt afgesloten.

30 november 2021 om 12:38

Dat lijkt me een beetje optimistisch. City wil 65 miljoen voor Torres en Adeyemi kost je minstens 40 miljoen, als het niet hoger uitvalt met de interesse van Dortmund (dat flink kan spenderen als Haaland vertrekt) en Bayern. Ik denk dat het financieel al moeilijk genoeg wordt voor Barca om 1 van hen te halen.

30 november 2021 om 13:41

ClarkKent, je hebt helemaal gelijk. Het slaat gewoon nergens op allemaal, maar de kranten zijn weer gevuld.

30 november 2021 om 14:49

Vraagprijs van 65 miljoen betekent niet dat het de uiteindelijke verkoopprijs wordt 😉
Alemany is een vakman en Revverter een top zakenman, die zullen dat wel laten zakken en zoals gezegd verwacht ik niet dat City heel moeilijk zal doen.
Pep gunt Ferran Torres zijn transfer en Txiki en Soriano zullen ook geen hardball spelen.
Ik verwacht dat een deal rond de 50 miljoen mogelijk moet zijn (weliswaar in termijnen), dat is nog steeds het dubbele van wat City zelf betaalde.
En bij Adeyemi zal het dan afhangen van wat hij zelf wilt, hoe Salzburg zich zal opstellen.
Het is inderdaad optimistisch bekeken van mijn kant, maar daarom niet té optimistisch of onrealistisch. Maar de puzzelstukjes moeten dan wel goed vallen, d.w.z. een goeie nieuwe sponsordeal, enkele spelers kunnen verkopen die ik eerder opsomde en spelers proberen te halen die écht graag enkel naar Barca willen komen (om die prijs ook wat mee te drukken). Dat was sowieso ook het uitgangspunt bij Laporta's eerste mandaat.

30 november 2021 om 15:08

Ik hoop echt dat city zegt weet je wat je met je deal kan doei. We zijn geen liefdadigheidsinstelling, jullie willen ferran hop 70mil ineens of no deal. Of frenkie/pedri in ruil voor ferran. Take it or leave it.

1 december 2021 om 00:45

Aldus de succesvolle zakenman 😅

30 november 2021 om 11:58

Helemaal eens. Vervelend dat voetbalzone hier aandacht aan besteed.

Vraag mij af waar we dat geld vandaan moeten halen maar heb liever dat er gefocust wordt op de verdediging. Rudiger zie ik graag komen en anders Sule. Voor de aanval kan je misschien kijken of Cavani nog zin heeft in een seizoen in Spanje?

30 november 2021 om 11:43

Rudiger? Hij doet het nu heel erg goed hoor, maar dat ligt imo meer aan de speelstijl die goed bij zijn kwaliteiten past dan dat hij zelf zo goed is.

30 november 2021 om 12:00

Wellicht. Maar toon even een betere verdediger die gratis is deze zomer? Barca is nou niet in een positie om voor Ruben Dias te gaan.

30 november 2021 om 12:06

Als een speler niet aantoonbaar in de speelstijl past en zelfs heeft laten zien niet optimaal te presteren in die speelstijl moet je hem dan wel kopen? Dan hebben we het nog niet eens over het salaris dat hij zal vragen, terwijl Barca daar ook om offers gevraagd heeft. Barca moet echt niet denken dat ze 'de groten der aarde' aan kan trekken op dit moment.

30 november 2021 om 12:13

Wat bedoel je niet in het systeem past? Het systeem dat Barca speelt? Of puur een tweemansverdediging. Dat laatste hoor ik wel eens maar mensen lijken te vergeten dat ie zijn transfer naar Chelsea wel gewoon verdient heeft in een tweemansverdediging bij Roma. Zijn salaris zal inderdaad een struikelblok vormen. Dan moet je hopen dat je eindelijk van Umtiti en/of Lenglet af geraakt. Ik verwacht ook niet dat Barca kans maakt hoor met Chelsea dat uitstekende presteert en Madrid en Bayern die geinteresseerd zijn maar ik ben het wel eens met barcalover dat Barca eerder hier naar moet kijken en een poging wagen dan 40 miljoen voor Adeyemi uittrekken

30 november 2021 om 12:26

En in die tweemansverdediging onder Lampard of misschien beter gezegd in de PL speelde hij dramatisch. Tuchel kwam, zette het verdedigend eerst goed neer en daarna groeide Rudiger weer.

Ik ben het er ook mee eens dat ze geen 40mio uit moeten trekken voor een speler die het even leuk doet, maar een speler van de huidige topploegen in Europa zal niet zomaar naar Barca gaan, daar zijn ze imo niet aantrekkelijk genoeg voor op dit moment.

30 november 2021 om 12:35

Dat klopt maar nogmaals: hij heeft daarvoor wel gewoon goed gepresteerd met twee achterin bij Stuttgart en Roma dus hij kan het echt wel.

30 november 2021 om 12:40

Eens, maar in de PL kon hij het duidelijk niet. Dan blijft de vraag of hij het in de Liga zou kunnen, misschien komen we er achter al denk ik dat hij zijn contract bij Chelsea zal gaan verlengen.

Toch wel mooi hoe je een discussie kunt hebben over iets dat totaal niet voor de hand ligt, in dit geval de komst van Rudiger bij Barca

30 november 2021 om 13:12

Rudiger in La Liga met twee achterin ligt wel enigszins voor de hand. Madrid lijkt ook concreet te worden.

30 november 2021 om 13:45

Iets anders dat je over het hoofd ziet imo Samcro is dat Xavi bij Al-Sadd veelal 343 speelde. Rudiger-Araujo-Lenglet/Mingueza/Garcia zou ook zomaar kunnen met daarvoor Gavi-Busi-Frenkie-Pedri en voorin Fati-Braitwaith-Dembele of iets in die trend is niet slecht

30 november 2021 om 14:27

Daar heb ik idd niet eens bij stil gestaan, ik heb hem niet gevolgd en ging er van uit dat hij bij Barca 433 zou gaan (willen) spelen. Dan zou Rudiger idd een goede optie zijn en wellicht ook slagen, maar blijft staan dat ze hem wrschl niet kunnen bekostigen tenzij ze Umtiti lozen. Toch denk ik dat hij bij Chelsea blijft en de gangbare spelletjes (schermen met interesse van clubs) speelt of door zijn zaakwaarnemer laat spelen om een zo hoog mogelijke beloning te krijgen voor het zetten van zijn krabbel.

30 november 2021 om 14:36

@real8madrid Christenen en Azpilicueta zijn zeker niet veel minder dan Rudiger. Vooral Christensen heeft zijn leeftijd mee en is voetballend ook sterk.

30 november 2021 om 14:57

Kan jullie garanderen dat Xavi geen interesse zal hebben in Rudiger, zo'n profiel (a la Puyol) is er al met Araujo. Er is eerder nood aan een opvolger voor Pique, d.w.z. een tactisch sterke cv die het positiespel begrijpt vanuit een hoge lijn en die voetballend sterk is om de opbouw te verzorgen. Christensen zou dan idd meer passen in het plaatje, Romagnoli ook nog enigszins als je zoekt in de vijver van transfervrije spelers.
Maar Christensen zou absoluut mijn voorkeur genieten, die zou een sterk duo vormen met Araujo (ervan uit gaande dat Eric Garcia het net niet zal redden tot de absolute top, maar ik hoop op het tegendeel).

30 november 2021 om 11:43

Vind je sule echt een goede optie? Draaicirkels van een vrachtwagen en verschrikkelijk traag. Voor 30mil moet je wel wat beters kunnen vinden

30 november 2021 om 12:14

Voor 30mil ja, maar voor 0 miljoen?

30 november 2021 om 13:23

@mowgli Sule is gratis op te halen in de zomer.

30 november 2021 om 15:39

Oke thanks, dat wist ik niet. Ik vind hem persoonlijk niet passen bij barca maar zonder transfersom kan je het wel proberen

30 november 2021 om 17:32

@mowgli: Precies. Dat is een nog grotere houthakker dan Rudiger. Maar voor niks is het uiteraard altijd een optie.

30 november 2021 om 11:48

Sule vind ik wel een bijzondere, wat voor kwaliteiten van hem zie je graag bij Barca passen? Ik vind hem zelf wat lomp overkomen en ook niet een speler die met heel veel ruimte in de rug er comfortabel uit ziet .

30 november 2021 om 12:16

Speelt Bayern of het Duitse elftal dan niet met ruimte in de rug? Ik vind persooonlijk dat Bayern veel aanvallender speelt dan Barcelona en daar speelt hij gewoon degelijk.

30 november 2021 om 13:26

@JK-Ajax nou moet ik zeggen dat ik hem al weer tijdje niet heb zien spelen. Maar het is (of was) een talentvolle verdediger die bij Bayeren en Duitsland vaak mocht spelen. Bayeren speelt ook met een hoge lijn dus ik denk dat hij dat bij Barca prima kan invullen. Hij is daarnaast pas 26 jaar en misschien kan hij en Araujo de verdediging compleet maken. Het is meer een optie omdat ik mij niet snel een verdediger kan bedenken die gratis op te halen is.

30 november 2021 om 14:30

Oxxis, bij Duitsland was hij niet echt onomstreden op het EK, misschien door een blessure dat kan hoor. Maar iedere keer dat ik hem zie spelen heb ik het idee dat hij stagneert in zijn ontwikkeling en steeds lomper oogt.
--
Barcalover, eigenlijk net als wat jij zegt. Ik vind/vond het een hele talentvolle verdediger maar ik heb niet het idee dat hij zich zo ontwikkelt heeft als vooraf verwacht was. Ik las ook zaken dat hij niet altijd even goed voor de sport leeft, kan natuurlijk gewoon roddel zijn. Uiteraard wel goed om rekening te houden met het aspect dat Barca nu niet veel geld heeft om uit te geven.. betere alternatieven kan ik zo 1,2,3, ook niet noemen.

30 november 2021 om 14:33

@barcalover123 Toevallig loopt er naast Rudiger nog 2 Chelsea verdedigers uit hun contracten bij Chelsea! Christensen en Azpilicueta. Barcelona zou gewoon bij alle 3 moeten proberen.. alleen denk ik dat bij Rudiger teveel concurrentie is en zijn salaris een struikelblok gaat vormen idem Christenen. Maar alle 3 zou een aanwinst zijn en gelijk een sterkhouder in de defensie van dit Barcelona. Liefst zie ik geen van alle 3 gaan. Zie Rudiger nog wel verlengen en Christenen zie ik wel weggaan, verwacht dat zijn vervanger Kounde wordt die samen met Chalobah moet concurreren.

Los van het feit dat dit natuurlijk verzinsels zijn, lijkt er wel over nagedacht te zijn.

Ik verdenk dat journalist in kwestie er dan ook van een FM speler te zijn

Hoezo begint barca niet met hun team een keer opnieuw op te bouwen vanaf achteruit? Ter stegen kan blijven. De verdediging is al jaren zo lek als een mandje. Welke verdediger in de barca selectie is nog goed genoeg? Ipv een 38 jarige braziliaan kunnen ze beter voor 40mil investeren in jonge verdedigende gasten.

"PAS OP: Geld lenen kost geld"

Wat is dat toch met dit soort geruchten rond Barca?

30 november 2021 om 12:03

Dat is een uitspraak voor consumenten man. Voor een bedrijf is het veel logischer om geld te lenen als investering. Als het goed uitpakt betaal je die lening lachend terug.

30 november 2021 om 12:09

Dat bedrijven daar idd niets mee hoeven te doen klopt, maar zit Barca wel in de positie om hun leningpost te vergroten? Zo heel veel geld zal er niet binnen gaan komen dit seizoen als Bayern aan hun sportieve plicht gaat voldoen. Als ze dan ook nog eens afgaan in de EL omdat ze zich daar te goed voor voelen daalt de aantrekkingskracht ook nog eens en die is al niet zo groot op dit moment. Met goed beleid en wat geluk kan Barca er snel weer uit kruipen, maar op dit moment ziet het er best beroerd voor ze uit.

30 november 2021 om 12:21

@samcro

Als je in de financiële wereld zit kan je haast niet anders. Ook om uit die schuldenpost te geraken, moet je investeren. De vraag is, moet je dat met geleend geld doen?

Dat is de enige discussie die erom toe doet. Velen hier op VZ praten anderen na en zeggen dat Barça maar niets moet uitgeven omdat het schulden heeft... Zo werkt de financiële wereld niet. Investeer je niet, ga je nooit uit die impasse komen.

Barça is ook geduldig aan het onderhandelen omtrent de sponsordeals.. Hier zou blijkbaar ook wat aardige bedrijven langs geweest en er wordt zelf gesuggereerd dat Sundar Pichai (CEO van Google en supporter van Barça) een sponsordeal op poten zou willen zetten.

30 november 2021 om 12:29

Dus eigenlijk zoals gokken werkt. Je kan je verlies/schulden proberen weg te spelen door door te gaan gokken, met alle risico's vandien, of stoppen met gokken en het op een manier te doen die minder risico's met zich meebrengt, maar wel een langere weg heeft.

30 november 2021 om 12:32

Insider, uiteraard is stilstand achteruitgang, maar ik weet niet of het zo verstandig is nog meer te lenen tegen nog hogere rentes - vanwege de slechte perspectieven.

Barca moet voor nu alles op de wedstrijd tegen Bayern zetten en in de comp zorgen dat ze in ieder geval CL halen voor volgend seizoen. Dat verzekert je al van wat extra miljoenen, maar deze winter zou ik even doorbijten en niets toevoegen aan de selectie. Xavi de tijd geven om met deze groep iets erin te slijpen en dan gericht toevoegen ipv een speler voor (te)veel geld binnen halen omdat je die anders misloopt.

30 november 2021 om 12:49

@samcro

Daar ben ik het met je volledig eens. Trouwens, elke aankoop zou ik zoveel mogelijk toewijzen aan volgend seizoen. Dit seizoen gewoon op de blaren zitten en mikken op huurdeals met koopoptie. Kopen gaat deze winter sowiso niet lukken lijkt me.

30 november 2021 om 12:58

Dat ben ik maar ten dele met je eens Fcbinsider1899. Wil je geld verdienen moet je inderdaad investeren. Maar dat zit niet altijd in spelers halen. Waar zijn de tijden gebleven dat Barca de talenten zelf wist op te leiden? Ook dan kan je kapitaal op het veld krijgen. Ik zou investeren in de jeugdopleiding. Een kleine investering kan hierin een groot verschil maken.

30 november 2021 om 14:41

@fcb:

'als je in de financiële wereld zit kan je haast niet anders. Ook om uit die schuldenpost te geraken, moet je investeren. De vraag is, moet je dat met geleend geld doen?'

Om uit de schulden te geraken moet je bezuinigen, eventueel bestaande leningen herschikken en nieuwe inkomsten zoeken. Investeren met een nieuwe lening moeten ze alvast niet doen, investeren met eigen geld kunnen ze niet want ze hebben nauwelijks nog geld.

Mij lijkt het dat Barcelona zich vooral moet concentreren op bezuinigen en bestaande leningen herschikken, zodat er wat ademruimte komt. En daarnaast geduld hebben en niet wanhopig snel terug naar de top willen maar rustig aan, met een duidelijk beleid.

Jongens als Coutinho, Umtiti, Griezmann, Sergi Roberto, Lenglet,... die moeten zo snel als mogelijk van de boeken. Ofwel contract niet verlengen ofwel verkopen, al zal dat laatste nagenoeg onmogelijk zijn gezien de exubirante lonen die deze spelers ontvangen. Op die manier creeer je financiele ruimte, waardoor je terug kan opbouwen.

Maar je merkt aan zowat alles dat Barcelona dat geduld niet gaat hebben.

30 november 2021 om 16:05

@thenry_228

Dat hebben ze juist gedaan, kan je ook terugvinden als je zoekt. De leningen die onder Bartomeu zijn afgesloten zijn allemaal herzien tegen een lagere rentevoet, waardoor Barcelona minder moet aflossen. Daarnaast hebben ze op salarieel vlak ook gewoon veel bezuinigd, ook daar is financieel ruimte ontstaan. Ze zijn nog op zoek naar nieuwe inkomsten, ook dat is gewoon broodnodig met de hele Covid situatie.

@messino

Pedri, Fati, Gavi, Nico Gonzales, Araujo, Abde , Akhomach....

Dat doen ze toch? Alleen moet je die talenten ook de ruimte geven om te ontwikkelen op hun tempo en als Barça-zijnde heb je niet teveel tijd om ze rustig te brengen. Die jongens gaan ook niet altijd werelds presteren of Barça op KT terugbrengen waar het behoort , dwz strijden om la Liga en verder komen in de CL. Vooral aanvallend heeft Barça gewoon een nummer 9 nodig die niet al te veel moet kosten, maar vooral veel potentie heeft en klinisch kan zijn voor het doel.

Ze gaan sowiso ook veel meer moeten focussen op la Masia, maar als La Masia die bepaalde positie niet kan invullen dan moet je de markt op.

Ja Barcelona zit nog steeds in een droom bubbel, ze denken van alles te kunnen kopen net als mensen hier die van allelei spelers aan Barcelona gaan linken waker worden,,,,,,😱

30 november 2021 om 11:57

Dilima, Barca zit niet in een bubbel, de mensen die dit soort berichten geloven zitten in die bubbel.

Mensen die deze speler kennen? Het lijkt me dat Barcelona hiermee weer Russian Roulette gaat spelen. Voor 40m, in hun huidige situatie, gokken dat deze speler wereldtop wordt… hmm risky risky.

30 november 2021 om 12:05

Dit is wel een goeie hoor. Heeft zich ook al in de Champions league laten gelden. Is echt een van de toptalenten uit diutsland momenteel. Verwacht dan ook dat ie de stap naar een leipzig of bayern gaat maken.

30 november 2021 om 12:22

Aha oké, dank je wel voor de info! Ik gun het dan Barca toch meer dan Bayern. Barca kan wel een opkikker gebruiken.

30 november 2021 om 12:43

ontiegelijk snel, positioneel sterk en schiet ze er uit alle hoeken en standen in. Technisch niets bijzonder (redelijk zwak zelfs) en ook vrij klein en niet al te sterk fysiek. Enorm snel en fantastisch voor doel dus. Ik weet niet of Barca nou voor zo'n type moet gaan.

30 november 2021 om 15:09

Je beschrijft Eto'o 😉
Hij is nog maar 20 jaar, dat fysieke kan nog verbeteren en technisch acht ik hem zelfs meer potentie toe dan Eto'o had.

Als je geen cent te makken hebt wat heb je dan te zoeken op de transfermarkt. Ga eerst zorgen dat je de schulden aflost en dat je huidige selectie niet telkens financieel gekort wordt om rond te komen.

zou een topaanwinst zijn, zijn we eindelijk van die pemphis af

40 miljoen? Lijkt me een utopie voor Barca. Ik zou deze zomer gaan voor een gratis centrale verdediger en afscheid nemen van Lenglet en Umtiti. Christensen, Sule en Romagnoli zijn opties maar Rudiger moet de favoriet zijn. Rudiger-Araujo zou een beestige verdediging zijn maar dat wordt natuurlijk lastig gezien de belangstelling. Ik zou alles op alles zetten voor Rudiger. Daarnaast is het natuurlijk nodig om voorin doelpunten toe te voegen. Ik zou gaan voor een beloftevolle doelpuntenmaker die meevalt qua prijs en tevens een oude rot die geen geld mer kost en overal wel zijn doelpunten meepikt. Goede opties die ik momenteel haalbaar zie voor Barca (mis er allicht wel enkele) zijn Alvarez in de eerste plaats met een afkoopsom van 21 miljoen (maar wellicht goedkoper op te pikken gezien zijn aflopende contract en de meer vermogende clubs die allemaal op Haaland en Vlahovic gefocust lijken) of die jongen van Basel voor 13 miljoen. Daarnaast een spelers als Cavani of Dzeko.

Als je deze zomer Rudiger, Alvarez en Dzeko kan halen ben je in totaal pakweg 25 miljoen kwijt aan transfersommen en ben je imo een stuk verder dan wanneer je 40 miljoen aan Adeyemi spendeert. Hopelijk kan je dan afscheid nemen van 2 spelers uit het rijtje: Lenglet, Umtiti, Garcia achterin en De Jong en Coutinho voorin.

Mocht er nog iets overschieten van kapitaal zou ik vol voor Kessie of als tweede optie Zakaria gaan. Beide lopen uit hun contract en Barca mist een vervanger voor Busi. Bovendien brengen beide meer kracht en intensiteit en over het algemeen gewoon meer wat je van een defensieve middenvelder verwacht dan Busi. Dat kan wellicht interessant zijn om balans te brengen met die jonge, fijne voetballers als Gavi, Pedri, Nico en Puig op je middenveld.

30 november 2021 om 12:22

Ik denk dat die 40 miljoen nog niet eens zo'n probleem vormt voor Barça. Extra geld lenen kunnen ze altijd wel, en met gespreide betalingen kom je ook een heel eind. De bottleneck zal toch echt de salarishuishouding zijn. Zolang je daar niet de ruimte krijgt om nieuwe spelers in te schrijven, kun je realistisch gezien helemaal niemand halen.

30 november 2021 om 12:33

Dat klopt inderdaad. Gelukkig hebben ze met Grizzi, Suarez en Messi de afgelopen anderhalf jaar al enorm veel salaris weten uit te sparen. Als ze er in slagen Coutinho en Umtiti buiten te zetten dan ben je twee hele dure contracten kwijt. Mocht Dembele uit zijn contract lopen telt dat ook aardig op.

30 november 2021 om 15:06

Indd salarislimiet is het grote probleem.
Maar ik zie Dembele niet verlengen, met wat geluk vertrekken Coutinho en Umtiti ook, als ze niet verkocht worden dan op huurbasis.
Roberto is ook einde kontrakt.
Er komt zeker wel wat ruimte, om nieuwe spelers te kunnen inschrijven

30 november 2021 om 13:37

Real8 Echt helemaal met je verhaal eens! Ook voor spitspositie hoop ik op Cavani, vooral omdat hij ook dat gif en strijd kan brengen wat we eigenlijk niet hebben op dit moment. Voor de rest is Rudiger mijn favoriet maar ik denk eerder dat hij naar Bayern gaat en dan zie ik zelf of Sule of Romagnoli komen. Laporta moet in ieder geval de komende zomer echt hard aan de slag want nog een seizoen met zo'n selectie gaat je nekken. Lenglet, Umtiti, Couthino, Luuk en zelfs Depay mogen van mij echt heel snel gaan. Garcia wil ik echt nog wel voordeel van de twijfel geven aangezien hij er nog niet eens 1 seizoen is.

30 november 2021 om 13:42

ik zou garcia ook enkel vd hand doen als je lenglet niet kwijt geraakt puur om ruimte in de selectie te hebben. Ik vind Garcia een slechte verdediger maar hij is goedkoop, jong en Spaans.

30 november 2021 om 13:49

Garcia zou ik nog geld voor betalen zodat ie weg gaat. Dacht van te voren dat hij naast een beest van araujo best uit zou kunnen blinken. Want voetballen kan die echt wel. Maar wat is deze man mij ongelofelijk tegen gevallen zeg. Echt een van de matigste verdedigers die ik ooit in de top van la liga heb gezien. Kijk zijn armpjes ook. Nul spieren. Heb dat ook bij riqui puig. Ga is die gym in man.

30 november 2021 om 13:56

Helemaal met jou eens. Kan jij niet td van barca worden haha. Alleen kessie zie ik nooit naar ons komen. Die gaat lijkt me gewoon de stap naar de absolute top zetten. Wat ie ook zeker aankan denk ik. Verder zouden spelers als rudiger en cavani nu echt geweldige aanwinsten zijn.

30 november 2021 om 15:32

half miljoentje per jaar doe ik het! Kessie wordt inderdaad lastig met Madrid en PSG in de running op dit moment en (hopelijk voor hen) United ook wanneer die hun hoofd uit hun achterste trekken. Zakaria vind ik echter ook een prima optie en daar las ik een tijd terug al geruchten over die hem aan Barca linkten

30 november 2021 om 20:08

Heb die zakaria niet heel vaak zien spelen maar de keren dat ik hem heb gezien vond ik het wel een meer dan prima speler. Kessie vind ik echt een geweldenaar en zie ik wekelijks spelen. Maar daar kunnen we op dit moment bij barca alleen maar van dromen.

Vind overigens dat barca ook moet overwegen om frenkie te verkopen bij een bod van minimaal 50 miljoen euro. Kan je van een deel van dat geld zakaria halen. En frenkie kan prima vertrekken met groeibriljantjes als gavi,nico en pedri.

‘Hoe dan, Barcelona heeft geen cent’ in 3,2,1.. Niet alle geruchten zijn waar. Volgende zomer hebben we misschien 20 miljoen voor transfers, daar past deze Adyemi niet binnen.

30 november 2021 om 15:02

Dembele zie ik vertrekken, samen met Coutinho en Umtiti.
Atletico betaald ook 50miljoen als Griezman daar blijft.
Er komt wel wat ruimte vrij in lonen.

30 november 2021 om 17:42

Dat kan zijn maar je hebt volgend seizoen niet ineens genoeg geld om 250mil uit te gaan geven. Want de belofte aan de spelers zodra het kan hun lonen terug betaald gaan worden zoals contractueel afgesproken.

Geen geld hebben ze daar maar ondertussen pfff.
Dat Barcelona met dat fantastisch bestuur, scheidsrechters die altijd in het voordeel van hun fluiten en vet rood staan maar toch kopen ben ik klaar mee.
Viva Barcelona dus niet

Blijft toch grappig deze onzin geruchten, aangezien Barca nauwelijks centen te makken heeft.. De geloofwaardigheid is dus ver te zoeken!

Wat betreft Adeyemi hoop ik eigenlijk dat Arsenal een poging gaat wagen! Ik ben erg gecharmeerd van hem en zie in hem echt een ideaal type spits voor wat ik bij Arsenal wil zien. Het enige nadeel is dat hij jong is en dus niet direct er zal staan. Maar in mijn optiek is dat niet erg, aangezien Arsenal toch niet kan meedingen om de spitsen die er nu wel direct staan.. Dan zie ik liever dat je vol gaat voor zo'n toptalent als dit, dan een halfbakken, goedkopere maar dan qua leeftijd ''meer ervaren'' speler.

Laten we er allereerst van uit gaan dat deze berichtgeving op waarheid berust. Dat mag je ook gerust betwijfelen. Maar oke, hiervan uitgaand begrijp ik niets van Laporte. Die beschuldigde Bartomeu van het financiele wanbeleid waardoor de club nu problemen heeft. En wat zou hij dan nu zelf gaan doen ? De problemen nog meer vergroten door een claim naar de toekomst te leggen met geleend geld om Adeyemi te kunnen halen. Mij lijkt dat zijn prioriteit zou moeten zijn dat hij spelers moet verkopen voor hij ruimte maakt voor het binnen halen van nieuwe spelers. Maar daar zie ik vooralsnog niets mee gebeuren. Men blijft maar doorgaan met vreemd geld investeren. Ook de opvolger van Laporte krijgt dus straks te maken met een bloedende erfenis.

30 november 2021 om 15:00

Er zijn toch spelers vertrokken met hoge lonen, Messi en Griezman.
Dembele lijkt ook te vertrekken, hij heeft ook een hoge loon.
Umtiti en Coutinho zie ik ook vertrekken, ofwel in januari ofwel op het einde van het seizoen.
Roberto als die niet verlengd vertrekt hij ook op het einde van het seizoen.
Laporta is juist goed bezig, maar kan natuurlijk niet toveren

Als Barcelona het geld had dan hadden ze Gaya, Pau Torres, Dani Olmo, Lautaro Martinez (basisspelers uit het Spaanse elftal plus een spits) gekocht en waren Messi en Suarez gebleven. Dan zou Adeyemi hooguit een overbodige breedteaankoop zijn (achter Suarez, Lautaro en Depay) zonder uitzicht op speelminuten. In de huidige financiele situatie kunnen ze amper een breedteaankoop doen omdat het geld er gewoon niet is.

Best Dembele laten gaan en voof Adeyami gaan.
Als Dembele vertrekt komt er meer ruimte in verband het loonlimiet.
Adeyami, en een spits halen.

30 november 2021 om 17:02

adeyemi is een spits

Ze hebben toch 5 miljard of weet-ik-veel-wat van Goldman Sachs gekregen? Dus dan kan dit makkelijk. Business as usual, gewoon doorgaan op de transfermarkt is ook de snelste manier om uit de malaise te geraken.

Zal wel niet de eerste zijn , maar 40 miljoen ???
Moet toch eigenlijk niet meer mogen dit ,
Club zit zover in de ellende , en dan trainer ontslag geven , dromen nog steeds over prijzen winnen ??
En dan 40 miljoen gaan bieden op een speler .
Als ik schuldeiser was , zou ik mij direct weer gaan melden voor mijn geld .
Fair play ?? Ver te zoeken in voetbal land

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

0 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Red Bull Salzburg 17 14 3 0
2020/2021 Red Bull Salzburg 29 7 2 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 10 1 0 0
2020/2021 Liefering 1 0 1 0
2019/2020 Liefering 14 9 7 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren