Mike Verweij staat perplex door ‘transfer’ van Donny van de Beek

Woensdag, 27 oktober 2021 om 08:07Dominic Mostert • Laatste update: 08:10

Donny van de Beek heeft een nieuwe zaakwaarnemer, meldt journalist Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De middenvelder van Manchester United liet zijn belangen behartigen door Guido Albers, maar is overgestapt naar Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong. Verweij is 'heel erg verbaasd' door de keuze van Van de Beek, die indirect ook breekt met zijn vriend Sjaak Swart.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door nederland79)

"de keuze voor Dursun is een bewuste, weet Verweij. "ali heeft de grootste transfer ooit voor een Nederlandse speler afgedwongen, toen hij Frenkie naar Barcelona bracht voor 86 miljoen euro. Dus ik denk dat Donny nu ook hoopt dat hij een hele mooie nieuwe club krijgt.""

Als je echt opzoekt bent, kan je toch beter als speler voegen bij Raiola?

25 oktober 2021 om 15:03

Misschien wilde Raiola hem niet, want onze grote vriend Mino staat er om bekend dat hij alleen big names wilt gaan representeren. Nou noem ik Ihattaren niet big, maar destijds toen hij zich aansloot bij Mino was hij wel een van de grootste talenten van NL.

25 oktober 2021 om 15:07

Dat valt wel mee hoor, Mino doet ook zat kleinere spelers dan Vd Beek.

25 oktober 2021 om 15:13

Zoek anders voor de grap op je favoriete zoekmachine eens "mino raiola spelers" op, mijn beste Konstantinos. Kijken of je nog steeds denkt of Raiola alleen maar big names wil vertegenwoordigen.

25 oktober 2021 om 15:19

Zomaar een greep uit de stal van Raiola: Vangelis Pavlidis, Kenny Tete, Derrick Luckassen, Thomas Lam, Ricardo Kishna en zo kun je nog tientallen spelers noteren met een geschatte marktwaarde van hooguit een paar miljoen euro. Tuurlijk, Mino heeft met Zlatan, Donnarumma, De Ligt, Haaland, Pogba, Veratti en De Vrij ook zat absolute toppers in zijn stal, maar hij heeft ook handenvol gasten die het niveau van Van de Beek nooit zullen gaan bereiken.

25 oktober 2021 om 15:50

@konstantinos maar er staat toch echt het volgende in dit stukje Volgens Verweij heeft ook Mino Raiola een poging gedaan om Van de Beke toe te voegen aan zijn clientèle.

Dit klinkt toch echt dat Mino hem wil hebben. Maar dit is weer een stukje zonder enige waarde. Verweij weet niet waarom en hoe de relatie is en dat je soms gewoon eens moet wisselen om te kijken wat het je brengt.

25 oktober 2021 om 15:22

Van de Beek gaat naar Barcelona. Donny is precies de speler die Barcelona nodig heeft. Eentje die gaten dichtloopt, en scorend vermogen heeft. Daarnaast kan hij mentaliteit aanwakkeren van spelers.

25 oktober 2021 om 15:28

En scoort hij 3 doelpunten met één schot zeker?
Je hebt het ten eerste over Donny en ten tweede over Barca. Beiden namen willen vooruit met de jaren en niet in dezelfde situatie blijven zitten.

25 oktober 2021 om 17:24@Pun Guardiola, ja dat wilt United ook, maar zonder Van de Beek doen ze het ook niet beter. En laten wij realistisch zijn, spelers van het kaliber Messi en Ronaldo ga je nooit meer vinden. Grote clubs kopen zo snel een potentiele wereldvoetballer dat ze amper goed ontwikkelen. Haaland en Mbappe scoren ook niet aan de lopende band zoals Ronaldo en Messi dat deden. Sterker nog ze vallen soms zo erg tegen dat ik mij af vraag of de lat die Messi en Ronaldo toentertijd hadden neergezet niet veel te uniek was.

25 oktober 2021 om 17:06

Er zijn ook wat clubs die liever geen Raiola willen om mee samen te werken. Is niet erg handig als je als Van de Beek wel uit bent op een transfer.

26 oktober 2021 om 12:16

En dan? Die brengt 'm naar de volgende Europese topclub waar hij de bank of tribune warm mag gaan houden. Nu weet ik overigens niet hoe Dursun erop staat, maar ik mag toch hopen dat zowel hij als Van De Beek wel snappen dat 1 of 2 stapjes terugdoen heel verstandig is.

27 oktober 2021 om 11:34

Juist niet, je ziet steeds meer spelers nadenken over Raiola.
Hij brengt je wel altijd naar een andere club, maar doet soms ook ten koste van jezelf.

Was Raiola niet beter geweest? Die brengt hem sowieso wel weg met een prachtig salaris. Of het de juiste beslissing sportief gezien is moet blijken. Maar wie weet vliegt Ole er deze maand er nog uit en kan het zomaar goed uitpakken voor Donny.

25 oktober 2021 om 14:52

Misschien wil hij gewoon ergens heen waar hij kan spelen? Dan moet je dus niet bij Raiola zijn. Salaris vangen doet hij nu ook al.

25 oktober 2021 om 14:54

Als Van der Beek zich onvervangbaar had laten zien in wedstrijden en trainingen, dan speelde hij onder Ole natuurlijk ook gewoon. Een trainer heeft er niks aan om een topspeler te passeren. Van der Beek gaat Pogba er (normaal gesproken) ook onder een andere trainer niet uit spelen. Tegen Liverpool had Van de Beek toch ook geen verschil kunnen maken.

25 oktober 2021 om 15:00

Je kunt toch gewoon met Van der Beek, Pogba en Bruno spelen tegen de onderste clubs. Die Fred kan helemaal niks in balbezit. Levert 80% van de ballen gewoon in namelijk. Tegen grote clubs kan je dan die Mctominay dan gewoon prima opstellen.

25 oktober 2021 om 15:01

Gewoon een verkeerde keuze van Donny, hij past daar gewoon niet. Hij kan beter Engeland uit, want hij wordt daar niet op waarde geschat en het heeft weinig zin om naar middenmoter Everton te gaan. Dat heeft de enigszins vergelijkbare Klaassen ook al laten zien. Beter vertrekt hij naar een land waar hij in de (sub)top kan spelen anders zie ik hem niet slagen in het buitenland en weer bij Ajax terechtkomen.

25 oktober 2021 om 15:10

Ik denk ook dat hij vergelijkbare kwaliteiten heeft als Klaassen, maar voor United is hij gewoon niet goed genoeg. United speelt liever met Mata, Fernades, Fred, Matic, Lingard... Wat ik zeg: als hij aantoonbaar beter is, waarom zou Ole hem dan niet opstellen? Daar schiet de trainer toch helemaal niks mee op. Van der Beek is gewoon een prima 14de man die je wel kan gebruiken tijdens de training. Maar, blijkbar, niet op het veld

25 oktober 2021 om 15:16

Mata is een routinier, Fenanded de ster, Fred andere positie en in Lingard een aanstormend talent die genoeg speeltijd moet krijgen.

Donny is klaar.

25 oktober 2021 om 15:28

Donny van de Beek past beter bij een club als Dortmund of Bayern Munchen. Een echte speler die box-to-box rent.

25 oktober 2021 om 15:44

De bank van United inwisselen voor de bank van Bayern? Nee daar schiet je iets mee op.

25 oktober 2021 om 17:33

Wie zegt dat hij bankie zit bij Bayern Munchen? Die Donny kan veel meer dan de media schrijft.

25 oktober 2021 om 17:49

Heeft bij Ajax leten zien dat hij het niveau aankan bij een topclub maar met Manchester heeft hij een ongelukkig besluit genomen. Ik den en weet het bijna wel zeker, dat BM veel beter bij hem past.

25 oktober 2021 om 18:00

Het is inderdaad de vraag of Donny op de bank zit. De tribune kan ook namelijk… Donny moet echt niet naar bayern daar gaat die nooit minuten maken.

25 oktober 2021 om 20:09

Nou vertel. Wie gaat hij bij Bayern dan uit de basis houden:
Kimmich, Gorezka, Muller (speelt op zijn plek immers), Sane misschien die daar ook wel eens staat? Hij gaat toch geen van die gasten uit de basis houden

26 oktober 2021 om 12:20

@derkaiser123 - Van De Beek moet gewoon naar een club waar z'n reputatie wat hoger is. Leuk die transfersom en z'n rol bij het Ajax van een paar jaar terug, maar bij Manchester United kwam hij nog steeds binnen als 'een speler'. Hij moet gewoon lekker naar de Duitse subtop of iets dergelijks, waar je er als Van De Beek zijnde toch een stuk beter op staat.

Guido Alberts heeft bigtime gefaald toch? Miljonair had Van de Beek overal kunnen worden.

En nu moeten we medelijden hebben met de ex van Donny?
Zo komt het op mij wel over Mike.
Hij heeft toch mooi verdient toen hij Donny naar MU bracht?
Nu kan een ander wat gaan verdienen. Niet zo moeilijk over doen. Laat spelers vaker rouleren. Dan zal de macht van zaakwaarnemers vanzelf minder worden

Een overstap lijkt me vrij logisch als je merkt dat je bij je huidige club gewoon op een dood spoor zit en blijft.

Met Dennis Bergkamp als schoonpa komt ie vast bij Arsenal uit.

25 oktober 2021 om 15:18

Ik zei altijd dat Donny zowat een 1 op 1 vervanging zou kunnen zijn van Ramsey. Zou goed kunnen werken aangezien we veel spelers hebben die de bal in de voet willen hebben.

26 oktober 2021 om 12:24

Ramsey is wel een veel betere voetballer. Ik denk dat de Ligue 1 of de Bundesliga sowieso beter voor hem is. Ik denk dat het gemiddelde tempo in de Premier League dermate hoog ligt, dat er weinig van de kwaliteiten van Van De Beek overblijft. Als hij niet scoort, is hij daar gewoon 13 in een dozijn. Hij moet naar een club waar hij enigszins als grote jongen binnenkomt. Dan zal een coach ook sneller geneigd zijn om 'm te laten renderen.

27 oktober 2021 om 01:05

Klinkt eigenlijk niet eens zo gek, Van de Beek bij Arsenal. Maar hebben jullie inmiddels niet genoeg basiswaardige middenvelders? Partey en Odegaard horen sowieso altijd te spelen. Xhaka ook. Dan heb je die jonge belg ook nog. Lijkt mij niet dat Arsenal middenvelders nodig heeft, of zit ik ernaast?

27 oktober 2021 om 09:54

Een speler als Donny is welkom, is een speler die uitstekend kan verbinden en diep kan gaan.

Ik zeg niet dat ik Donny wil, maar een type als hij toevoegen aan onze aanvallende middenvelders zou meer dan prima zijn.

Of het voor de basis is of niet, maakt mij niet zoveel uit, als we maar genoeg kwaliteit spelers hebben om uit te kiezen en die kunnen strijden voor een plek.

""Ali heeft de grootste transfer ooit voor een Nederlandse speler afgedwongen, toen hij Frenkie naar Barcelona bracht voor 86 miljoen euro."

Goh, en ik maar denken dat het Overmars die € 86 miljoen eruit heeft gesleept o.a. door toedoen van het uitstekende spel van FdJ, daar heeft Mr Dursun weinig invloed op gehad.

25 oktober 2021 om 14:58

Nou precies. Je zou moeten kijken naar wat voor contract Frenkie heeft. Dat is natuurlijk wel zijn ding.

25 oktober 2021 om 15:11

Dat klopt maar dat contract gaat hand in hand met het wanbeleid van de club, dat had ik er bij wijze van spreken ook uit kunnen slepen...😚

25 oktober 2021 om 19:07

Iets met de vele vaders van successen en de mislukte wees.

Je kunt bij de Telegraaf wel altijd mooi zien, waar zij hun contacten hebben zitten. Guido heeft goed contact met ze, dus hij wordt verdedigd en beschermd. Benieuwd of ze Donny nu ook anders gaan aanpakken, want zij spaarden hem altijd, mede vanwege het goede contact met dat kamp. Ze hebben het nu ook over lege handen voor Albers, maar die heeft toch waarschijnlijk al flink gecasht met die transfer naar United?

Ik vind het een logische keuze van Donny. Ik vond die zaakwaarnemer heel gek overkomen in interviews afgelopen jaar en dat hij er nu nog zit is ook mede dankzij zijn zaakwaarnemer.

26 oktober 2021 om 13:19

Maar de lobby (Swart & co) hebben er wel voor gezorgd dat Donny bij Man.Utd zit en ook door F. de Boer nog werd geselecteerd. Donny zat een paar keer volkomen terecht bij Ajax op de bank. Maar binnen een paar weken werd hij weer opgesteld. Veel Ajacieden zagen hem liever banken en hadden het al over de invloed van Sjakie.

Bij Man.Utd en Van Gaal bij Oranje in de invloed van zijn achterban uitgewerkt. De overstap is dan ook logisch. Aan de andere kant denk ik dat hij zonde hen niet zover was gekomen dan waar hij nu is en voelt het als stank voor dank.

"ik denk dat Guido Albers altijd heel goed voor hem is geweest en een schitterende transfer heeft bedongen naar Manchester United. Die pakt dramatisch uit, ondanks heel veel mooie toezeggingen van Solskjaer."

oh die transfer pakt dramatisch uit door Solskjaer? Of hadden donny en zijn zaakwaarnemer ook kunnen bedenken dat de aanwezigheid van Bruno Fernandes een probleem zou zijn.
Verder mooie transfer qua club, salaris en vooral qua transfersom voor ajax :-)

27 oktober 2021 om 20:43

Een speler als van de Beek kan Bruno er niet uitspelen. In ieder geval was een plek op de bank met regelmatige invalbeurten een realistisch en goed begin geweest. Daar is op gemikt, als zo iets al niet wordt gegeven is het wel door toedoen van Solskjaer.

28 oktober 2021 om 08:56

@dhrgevuldekoek maar dat is toch ook naïef dan. Man utd met of zonder Bruno is een wereld van verschil. Dan zou Donny dus alleen in kunnen vallen als ze dik voor staan, of op een kansloze achterstand. Zo lang het spannend is, halen ze Fernandes er niet uit.

Nu wil ik niet de halve prive erbij halen maar Donny gaat volgens mij met een dochter van Bergkamp en volgens mij speelde zij ook een zeer bepalende rol in zijn keuze voor United aangezien zij als kind al opgroeide in Engeland toen Bergkamp furore maakte bij Arsenal en maar wat graag wou settelen in Engeland. Zo ontzettend jammer dat hij de totaal verkeerde keuze heeft gemaakt, zijn volgende stap zal echt goed moeten zijn anders zien we hem over 2 jaar bij Vitesse of Heerenveen terug.

25 oktober 2021 om 15:33

Je kunt ook overdrijven he met je Vitesse of Heerenveen, haha. Geloof me als hij een belletje pleegt naar Marc dan speelt hij zo weer in Amsterdam. Kijk maar naar Klaassen via welke weg hij is teruggekomen. En in Eindhoven zullen ze ook de rode loper uitrollen voor zo een speler.

25 oktober 2021 om 16:00

Over PSV kan ik niet oordelen maar je vergist je denk ik echt in Ajax. Daar zitten uit pure luxe op dit moment al Klaasen en Kudus op de bank en dan denk jij dat ze nog een belletje naar Donny zullen wagen. De eerlijke situatie is gewoon dat er op dit moment in ieder geval bij Ajax geen plek voor hem is en hij ook gewoon niet aan de bak zou komen. En dat is ook wat ik bedoel met dat zijn keuze nu echt goed moet zijn. Kiest hij nog een keer de verkeerd club en zit hij 1,5 tot 2 jaar op de bank/tribune dan ben je nergens meer in beeld. En ja dan verwacht ik echt dat hij op zijn best nog bij clubs als Vitesse en Heerenveen zal belanden.

25 oktober 2021 om 16:20

@ajaxclub, dat geloof ik dus niet. Kijk naar zo'n Jahanbaksch, die heeft in 3 seizoenen bij elkaar zo'n 3000 minuten gespeeld bij een veel mindere club en die komt nog bij Feyenoord terecht. Guus Til heeft 2 seizoenen ook amper gespeeld. Zo'n jongen als van Ginkel is gewoon 2 jaar geblesseerd geweest en helemaal niets gespeeld.

Vond van de Beek altijd al overrated maar hij gaat echt niet bij een middenmoter in de Eredivisie terechtkomen. Hoogst als hij de leeftijd van Schone heeft bereikt en nog wil voetballen in Nederland

Misschien heeft Guido iets te veel 'heb nog even geduld' gezegd.

Als Albers zijn werk goed had gedaan, zat Donny niet te verpieteren op de bank bij ManU...maar de dollartekens verblinden veel..

25 oktober 2021 om 16:53

Maar is dat de schuld van Aalbers of van Donny zelf.

25 oktober 2021 om 19:07

Van beide...Danny heeft zich gek laten maken. Nu hopen op een snelle positieve toekomst.

Eindelijk heeft vd Beek de juiste stap gemaakt, door te breken met die waardeloze Albers. Hij heeft vd Beek eerst naar een club gebracht zonder perspectief op speeltijd (zelfs met de zogenaamd beloofde systeemwijziging), om zich afgelopen zomer te laten piepelen door Solksjaer waardoor vd Beek weer een half jaar op de bank zit en inmiddels volledig terecht zijn plek in Oranje kwijt is. Een betere zaakwaarnemer had zich echt niet voor de tweede keer in een jaar tijd beet laten nemen, en zijn client naar een club gebracht waar hij wel aan spelen toe kon komen. Ben benieuwd wat de opties voor vd Beek in de winterstop zullen zijn, misschien Newcastle zoals Wijnaldum heel wat jaren terug?

Het is wel het bekende verhaal van veel Ajax spelers van de laatste jaren. Teamprestaties hebben een hoop mankementen van bepaalde spelers gecamoufleerd.
Van de Beek is een modale voetballer.
De subtop van Engeland is ook te hoog gegrepen voor hem.
Bij de volgende club zal hij ook wisselspeler zijn. Van de beek heeft teveel technische mankementen. Hij wil als middenvelder de bal niet hebben.

"de keuze voor Dursun is een bewuste, weet Verweij."

Goh, zou wat zijn. Koop je voor de lol eens een andere smaak hagelslag, of douche je twee graden kouder. En voor je het weet zit je opeens per ongeluk bij een andere zaakwaarnemer! Nee, ik mag hopen dat hij inderdaad bewust voor een andere zaakwaarnemer heeft gekozen...

27 oktober 2021 om 20:35

Onzin om zo hierop te reageren. Er zijn genoeg spelers die door hun gemoedstoestand een ondoordachte beslissing maken. Hier wordt duidelijk bedoeld dat dit niet het geval is.

Ik denk dat dit een voorzet is om zich voor te sorteren naar een overstap richting Newcastle United bijvoorbeeld. Albers kwam best wel passief over met 'we geven het nog een seizoen' terwijl er al van al die woorden niks kwam. Het eerste seizoen is niks geworden door een ander systeem tussentijds, waarom zou dat eerdere systeem dan alsnog terugkomen en op basis waarvan kon dat verwacht worden. Want VdB rendeert bij United gewoon niet en je ziet dat die niet op zn plek is, zowel op en van het veld

Zo te lezen heeft Verweij een een weddenschap openstaan over het jaar waarin Swart onze wereld verlaat?? "ik was er heel erg van overtuigd was dat hij, tot de dood van Sjaak Swart in hopelijk 2052, Sjaak trouw zou blijven." Wat een rare uitspraak weer. Verder storm in een glas water; Van de Beek wil naar een club waar hij wél een kans krijgt en hoopt dat dit beter lukt met een andere zaakwaarnemer.

Bovenstaande bewering zou bovendien betekenen dat Van de Beek nog ruim 20 jaar zou blijven bij zijn oude zaakwaarnemer. Dan zou hij of door moeten voetballen tot zijn 44e of na zijn spelerscarriere bij zijn zaakwaarnemer blijven, puur omdat Verweij dat zo leuk vindt.

27 oktober 2021 om 20:46

Het gaat over het willen zien dat Donny voor altijd bij zijn zakenwaarnemer blijft (wat de rede daarvoor ook mag zijn). Waarom jij deze figuurlijke uitspraak zo moet uitleggen, is voor mij een raadsel.

wie is sjaak swart? in welke eeuw was hij speler van ajax?

25 oktober 2021 om 20:11

Jij komt overduidelijk van een andere planeet. Welkom op Aarde

Hier is duidelijk sprake van een portje selectieve verontwaardiging. Zoals spelers kunnen switchen van clubs, kunnen ze ook switchen van makelaar. Ze hebben toch niet getekend voor leven. Hij zal zijn redenen hebben (die kennelijk niet voor iedereen relevant zijn).

Ik tel twee keer ‘ik denk’ en twee keer ‘zal.’ Het rammelt weer aan alle kanten bij Mike Verwijt…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. McTominayMiddenvelder100
David de GeaKeeper120
M. GreenwoodAanvaller104
P. PogbaMiddenvelder90
FredMiddenvelder91
J. SanchoAanvaller90
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

74 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 3 1 0 0
2020/2021 Manchester United 19 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

Donny van de Beek zet plannen in de ijskast en krijgt complimenten

Donny van de Beek lijkt zijn transferwens bij Manchester United nog even uit te stellen, zo meldt ESPN-journalist Rob Dawson. De middenvelder kwam dit seizoen onder Ole Gunnar Solskjaer tot slechts...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren