Catalunya Ràdio: Ten Hag favoriet van Laporta als opvolger Koeman

Zaterdag, 2 oktober 2021 om 10:04Yanick Vos • Laatste update: 10:16

Erik ten Hag is volgens Catalunya Ràdio nadrukkelijk in beeld bij Barcelona. Voorzitter Joan Laporta zou de Ajax-trainer bovenaan zijn lijstje hebben staan als mogelijke opvolger van Ronald Koeman. In Catalonië beseft men echter dat het bijzonder lastig zal zijn om Ten Hag te verleiden tot een overstap middenin het seizoen. Mocht de keuze daadwerkelijk vallen op de 51-jarige Tukker, dan zou het idee zijn om Koeman te ontslaan en een interim-trainer aan te stellen voor de rest van het seizoen.

Koeman zit al weken op de wip als trainer van Barcelona en wordt volgens Spaanse media naar verwachting op korte termijn ontslagen. Afgelopen woensdag tegen Benfica (3-0 nederlaag) heeft hij wellicht voor het laatst op de bank gezeten als trainer van Barça; vanavond zit hij een schorsing uit tegen Atlético Madrid. In de Spaanse kranten werden de afgelopen weken al diverse namen genoemd die kandidaat zouden zijn om het stokje van de Nederlander over te nemen. De namen van Andrea Pirlo, Xavi, Roberto Martínez en Marcelo Gallardo kwamen het vaakst voorbij.

Ten Hag werd in de wandelgangen ook genoemd, maar werd vanwege zijn contract bij Ajax niet gezien als serieuze kandidaat. In het radioprogramma El Suplement is gemeld dat Laporta nu hoog inzet op de trainer van de Amsterdammers. Zijn contract bij Ajax wordt gezien als ‘handicap’. Daarom zou Laporta inzetten op een aanbieding voor na dit seizoen. Mocht Ten Hag toehappen, dan wordt in het Camp Nou gedacht aan een tijdelijke oplossing. De Spaanse trainer Albert Capellas, momenteel werkzaam als academy manager bij Barcelona, wordt genoemd als optie om het seizoen af te maken.

Eerder deze week bracht Fabrizio Romano naar buiten dat Ten Hag Ajax niet tijdens het seizoen zal verlaten. "Laat me duidelijkheid verschaffen over Ten Hag, want daar krijg ik veel vragen over", zei de journalist in zijn Here We Go-podcast. "Het is een heel goede trainer, maar no way dat hij Ajax midden in het seizoen zal verlaten. Dat is niet zijn stijl en hij heeft ook een goede relatie met Marc Overmars. Hij tekende bij en beloofde Overmars dat hij niet zou vertrekken, dus voor Barcelona is er niets te halen.”

“Wat moet je er allemaal mee?”, vroeg Ten Hag zich bijna twee weken geleden vlak voor de aftrap van het uitduel met Fortuna Sittard (0-5) openlijk af. “We zijn nu lekker met Ajax bezig”, zei de trainer toen hij door ESPN gevraagd werd naar de vermeende Spaanse belangstelling. Voormalig Barcelona-trainer Josep Guardiola, die een goede relatie met Laporta onderhoudt, zou bij Barcelona een lans hebben gebroken voor Ten Hag, stelde verslaggever Jan Joost van Gangelen. “Ik weet het allemaal niet”, antwoordde de trainer van Ajax. “Laten we het gewoon over deze wedstrijd hebben.”

“Dit soort geruchten is vooral leuk voor jullie, de media. Maar niet voor ons”, benadrukte Ten Hag, die in april nog een nieuw contract tot medio 2023 tekende in de Johan Cruijff ArenA. “Ik weet wat ik hier heb en met welke mensen ik hier werk”, legde Ten Hag destijds de aanleiding voor zijn contractverlenging uit. “Daarnaast weet ik hoe we de volgende stap weer kunnen zetten met dit team. Ik ben hier gelukkig.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

183 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Echt betrouwbare bron ook. Ik snap dat dit soort fakenews kliks genereert, maar zelfs een 12 jarige gelooft deze onzin niet. Erik heeft niet voor niks net een nieuw contact getekend. Gevalletje in de wandelgangen.

2 oktober 2021 om 10:25

@Ajax: ik zie Ten Hag ook niet naar Barcelona vertrekken maar ‘net een nieuw contract getekend’ is in de voetbalwereld geen zekerheid dat iemand al dan niet een overstap maakt.

2 oktober 2021 om 10:57

Ja en dan nog, dat ten hag een nieuw contract heeft getekend heeft niks te maken met de betrouwbaarheid van dit bericht.

2 oktober 2021 om 12:53

Dus omdat ETH een nieuw contract heeft getekend, kan hij geen favoriet zijn in Barcelona? De logica.. Dat staat echt volledig los van elkaar 😅😂

Niet doen Ten Hag. Bij Ajax zit je goed en heb je een grotere kans om verder te komen Europees. Als je daarheen gaat is de kans groot dat je 1 van de volgende slachtoffers word van Laporta als het even niet loopt. Blijf lekker in Amsterdam en ga niet naar dat slangenhol.

2 oktober 2021 om 10:21

Verder te komen europees? Kom op ik ben ook voor Ajax maar zet die bril eens af🤣

2 oktober 2021 om 10:25

Ajax staat eerste in de poule en barca laatste. Misschien moet je eerst het Europees voetbal eens gaan volgen.

2 oktober 2021 om 10:25

Uhh hij heeft gewoon gelijk hoor? Het is maar de vraag of Barca volgend jaar CL speelt en de groepsfase komen ze sowieso niet uit itt Ajax

2 oktober 2021 om 10:25

Haha dit heeft toch niks met een Ajax bril te maken? Ajax heeft na 2 wedstrijden 6 punten, Barca 0. En Ajax zit in een makkelijkere poule. Dus ja, Ajax heeft meer kansen om door te gaan.

2 oktober 2021 om 10:26

Barca is gewoon een vreselijk matig team, denk inderdaad dat ajax verder kan komen in deze vorm.

2 oktober 2021 om 10:26

Ajax heeft 6 punten, Barcelona 0. Selectie van Ajax is sterker. Durf te stellen dat enkel Ter Stegen, Frenkie en Depay en Fati bij Ajax in de basis zouden staan. Ik denk dat Ten Hag liever naar Bayern, Arsenal of ManU gaat en daar ook beter past

2 oktober 2021 om 10:27

Ik ben niet voor Ajax, maar momenteel geef ik Ajax ook echt betere kansen om Europees verder te komen. Niet structureel en in de toekomst zeker niet, maar Barca heeft momenteel speler voor speler echt niet zoveel betere spelers dan Ajax.

2 oktober 2021 om 10:28

Ajax is nu een klasse beter. Maar Barcelona lijdt wel onder een blessuregolf voorin. Zo slecht is het elftal niet als iedereen er weer bij is.

2 oktober 2021 om 10:43

Dat is wel een gedurfde stelling inderdaad, dus 1 van de beste CDM aller tijden Busquets, Pedri en ook Alba die in 1 seizoen meer assists heeft als Tagliafico in bijna z'n hele carrière, zouden allemaal bankzitters zijn bij ons? Dus Frenkie en Depay zet je nu indirect boven hun niveau, dat is vrij absurd om eerlijk te zijn.

2 oktober 2021 om 10:55

Vooral op Busquets lijkt al behoorlijke slijtage te zitten hoor. Die levert ondanks z’n voetballende kwaliteiten tegenwoordig meer ballen in dan Alvarez doet. Alba idd nog steeds een fantastische back

2 oktober 2021 om 10:57

Ik zeg je eerlijk, ik zie genoeg kansen dat Ajax minstens de kwartfinale gaat halen. Uiteraard is het dan wel een dikke pre dat Ajax gunstige lotingen treft, maar waarom niet? Voor wie moet Ajax knikkende knieën krijgen? Barca? Madrid? Juve? De tijd dat we huiverig waren voor bijvoorbeeld een Dortmund zijn voorbij. Ik denk zelfs dat geen enkele buitenlandse club het fijn gaat vinden om Ajax te treffen. Verder, moet je het willen om van een organisatorisch en financieel stabiele club naar compleet het tegenovergestelde te gaan? Barca is simpelweg het volgende: brandjes blussen en dweilen met de kranen open. Uitdaging is belangrijk, maar dit Barca is niet uit te houden.

2 oktober 2021 om 10:59

@Ajax34x; leuk dat je individuen erbij haalt, maar die zullen beter presteren bij Ajax. Bekijk eens team vs team, qua spelletje. Ajax is toch veel meer een collectief.

2 oktober 2021 om 11:08

Nee alba mist
Wat slimmigheid bij verdedigen aanvallend ook een pak minder sinds Messi weg is.

2 oktober 2021 om 11:19

Jordi Alba ook wel, een fitte Dembele. Maar denk dat Ajax wel gewoon wint van dit Barca team..

2 oktober 2021 om 12:02

Deze Ajax selectie zit echt veel beter in elkaar dan de Barca selectie hoor. De Ajax selectie klopt, de Barca selectie klopt voor geen meter en er is geen geld om dat te repareren. Je hebt een half jeugdelftal, aangevuld met vergane glorie en wat Europese subtopspeler. En daarmee moet je dan hoge ogen zien te gooien in een topcompetitie en ervoor zien te zorgen dat je niet weggespeeld wordt tegen clubs van het niveau van Bayern in een verplichte aanvallende 4-3-3 opstelling. Hier moet Ten Hag niet aan beginnen. Dan kan hij straks ook na elk puntverlies op gesprek bij Laporta en met deze Barca selectie ga je gewoon veel punten verspelen. Daar ontkom je niet aan

2 oktober 2021 om 13:41

@Japie_Krekel; naast dat er geen geld is, is toch ook min of meer het vertrouwen weg binnen de selectie en buiten de selectie. Alsof een speler nu nog staat te springen om naar Barca te gaan. Ik denk dat Gravenberch bijvoorbeeld echt niet gauw naar Barca meer gaan als dat er eerder wel was.

2 oktober 2021 om 14:22

Doe even normaal, Coutinho, Pedri, Alba en zelfs braithwaite zouden starten bij ajax

2 oktober 2021 om 16:07

Hahaha Alba is minder dan Mazraoui, Braithwaite dan Tadic, en Pedri dan Anthony. Next

2 oktober 2021 om 10:23

Natuurlijk moet hij lekker bij Ajax blijven. Vertrekken zal hij natuurlijk wel ooit. Als hij doet dan na het binnenhalen van weer een titel. Hij is natuurlijk ook een hele tijd bekritiseerd geweest door een deel van de Ajax fans en de media. Dat kan zich ook weer gaan voordoen in de toekomst.

2 oktober 2021 om 10:32

Kan altijd, maar hij heeft echt wel veel krediet opgebouwd. Kritiek zal niet zomaar komen.

2 oktober 2021 om 10:37

Ik vond dat de vorige keer ook al. Toen had hij ook al wat laten zien. Hij werd zo vaak ook aangepakt op zijn voorkomen.

2 oktober 2021 om 10:51

Ik ben ook nog altijd kritisch op ten Hag, al zal ik toegeven dat hij beter is dan ik al die tijd dacht, maar het grote voordeel wat ten Hag heeft (en natuurlijk gaat dat gepaard met de goede resultaten en het vertrouwen vanuit het management) is dat hij rust bij de club brengt. Dat is nog belangrijker dan de illusie te hebben een topspeler uit moeten leggen hoe hij een bal moet aannemen. En ook moet ik eerlijk zijn dat dit seizoen hij eindelijk eens gestopt is met het kansloos experimenteren begin van het seizoen, waardoor je weer opnieuw op zoek moet naar automatismen.

2 oktober 2021 om 12:14

Dit hoopte ik vorig jaar en het jaar daarvoor ook De Toekomst. Maar helaas. In de ogen van sommigen, waaronder een paar op dit forum, blijft hij een buitenstaander of “Tukkertje” en staan ze bij de minste of geringste tegenslag te wapperen met witte zakdoekjes.

Beste trainer sinds Van Gaal. Een stoïcijnse klasbak met een eigen visie die na Ajax overal aan de slag zou kunnen. Maar hopelijk blijft hij nog jaren bij ons.

2 oktober 2021 om 12:34

Als je geen Spanjaard bent, heb je sowieso punten minder credits, helemaal als Nederlander na Koeman. Plus, nu zit hij bij een club waar hij op handen wordt gedragen, niets dan lof door heel Europa, en Europees meer kans op glorie. Maar belangrijkste: waarom zou je zo'n wespennest instappen waarvan je weet dat je doodongelukkig gaat worden, afgedankt als stront over een paar maanden door de idiote verwachtingen en al je reputatie als trainer ineens is dat je de volgende mislukking bij Barca bent ipv degene die bij Ajax tot onmogelijke dingen heeft geleid.... Ik zou het wel weten

Ten Hag zou wel gek zijn. Lekker bij ajax blijven

Hij zou ideaal zijn voor Barca alleen het is een stap achteruit. Hij moet gewoon zorgen dat hij Bayern München verslaat met Ajax en dan door Bayern binnen worden gehaald. Bayern is zijn club

2 oktober 2021 om 10:21

En toen werd Erik wakker. Hij had heerlijk gedroomd. Bayern verslaan hahaha, het gaat lekker bij Ajax maar overdrijven kan ook.

2 oktober 2021 om 11:18

Als je denkt dat Ajax daadwerkelijk Bayern kan verslaan mag je zeggen over mijn profiel wat je wilt, want dan kan ik je mening niet serieus nemen. Dan kun je leuk off topic quotes gaan citeren voor duimpjes van je medefans, maar je orginele punt is nog steeds nonsens.

2 oktober 2021 om 12:13

Dit vind ik altijd van die nutteloze bijdrages. Waarom zou Ajax niet van Bayern kunnen winnen? Natuurlijk is Bayern een beter team met individueel betere spelers maar om nou te zeggen dat Ajax nooit van Bayern zou kunnen winnen gaat ook nergens over natuurlijk. Zolang Willem 2 van PSV kan winnen, kan Ajax ook best een van Bayern winnen.

2 oktober 2021 om 13:14

Willem 2 en PSV zit minder niveauverschil in dan een Ajax en een Bayern. Ze zouden toevallig eens kunnen winnen maar die kans is zo ontiegelijk klein.

2 oktober 2021 om 13:40

Nou, nou. Zo fenomenaal speelt Bayern ook nog niet. Natuurlijk zijn ze beter dan Ajax, maar het is niet de profs tegen de amateurs of zoiets. Hoe dan ook is het niet eens relevant. Ten Hag moet een overstap naar Barcelona momenteel helemaal niet ambieren. Bij Ajax zit hij op wolken en hij kan gewoon rustig blijven wachten tot de juiste club voorbij komt, want hij heeft ze ongetwijfeld voor het uitkiezen als hij de lijn met Ajax door blijft zetten.

2 oktober 2021 om 13:48

Natuurlijk verliest Ajax 9 vd 10 keer van Bayern, maar als er een Ajax is dat het ze moeilijk kan maken dan is dat het Ajax van Ten Hag. Hij zegt overigens ook nergens dat hij verwacht dat het gaat gebeuren, maar wel dat dit hem bij Bayern op de radar zou kunnen zetten. Zeikerd.

2 oktober 2021 om 14:04

Ik geloof er heilig in dat Ajax van elk team kan winnen, datzelfde geldt voor PSV overigens. Op een goede dag welteverstaan, maar laten we niet doen of Bayern, PSG en de Engelse top onverslaanbaar is door een Nederlands team. Natuurlijk zijn ze beter maar laten we niet doen of het teams van een andere planeet zijn.

2 oktober 2021 om 10:23

Nou, Barca is geen stap achteruit hoor. Ja, Barca staat er nu dramatisch voor, maar dat kan over 2 jaar echt weer anders zijn. Hoe graag ik het zou willen, maar Barca is als club echt veel groter dan Ajax.

2 oktober 2021 om 10:28

Hoe Barcelona er nu voor staat en welke kant ze opvallen, zou het me niet verbazen als ze echt volledig instorten zoals een Schalke 04 bv. Ze hebben geen Messi meer die alles rooskleuriger voor hun maakt dan dat het was. En het was al niet rooskleurig met Messi.

2 oktober 2021 om 10:36

Dit Barcelona is gewoon nog op zijn retour hoor. Daar gaat het eerder slechter dan beter worden.

2 oktober 2021 om 10:38

De club is wel groter maar met alles wat daar nu gebeurd ben ik bang dat het lek over 2 jaar nog niet boven is.

Trouwens ze moeten het weer opbouwen met onder andere eigen jeugd en dat is een soortgelijke situatie als waar Ajax in zat. Bij deze adviseer ik Barca dan ook om FdB aan te stellen.
Waar Ajax nu staat hebben ze oa ook te danken aan de 4 jaar dat hij de coach was met 3 opeenvolgende kampioenschappen en het geld (cl) wat daarmee gegenereerd is.

2 oktober 2021 om 11:01

@4Evwr4Ajax

Over 2 jaar heeft Barca nog steeds niks te besteden en zitten ze nog steeds diep in de schulden. Dat verdwijnt niet zomaar. Barca is al jaren aan het aftakelen en dat wordt alleen maar erger tenzij er een oliesjeik langs komt.

2 oktober 2021 om 11:03

@ 4ever4ajax ik zeg toch niet dat barca als club kleiner is dan Ajax? Momenteel ga je geen prijzen pakken met Barca, met Ajax wel dus ga je achteruit.

2 oktober 2021 om 11:15

Maar gaat een trainer 2 jaar de tijd krijgen bij een club in verval? Er valt geen eer te behalen bij Barca, bij Ajax wel en zeker dit seizoen lijken er kansen. Gewoon bij Ajax blijven.

2 oktober 2021 om 10:29

Een stap achteruit, het moet niet gekker worden

2 oktober 2021 om 10:52

Klopt, momenteel zijn het misschien wel 2 stappen achteruit..

Tuurlijk blijft Barca een van de grootste clubs van de wereld, maar als jaar cijfers ziet van -400 miljoen dan weet je dat er de komende jaren gewoon niks mogelijk is.

Er zullen weer spelers verkocht moeten worden, en dan is het hopen op een gouden lichting vanuit de jeugd (iets wat Ten hag wel kan overigens)

2 oktober 2021 om 13:42

Ten Hag kan gewoon rustig achterover leunen als het op een nieuwe uitdaging aankomt, want ik denk dat hij bij elke grote club wel op het lijstje staat. Bij Ajax loopt het op rolletjes, dus hij heeft geen reden om overhaast een club te kiezen. Nog een paar jaartjes bij dit Ajax blijven is ook geen straf.

Is momenteel gewoon geen stap vooruit. Waarom nu daar instappen in dat slangenkuil terwijl hij met iets speciaals bezig is met Ajax?

Ik denk dat Ten Hag daar op dit moment in de huidige situatie van Barca nooit zal instappen. Die ziet dat daar geen eer te behalen valt en hij weet wat hij bij Ajax heeft.

Wat mij betreft blijft hij lekker nog wat jaartjes bij Ajax.

Dat moet Ten Hag niet doen joh. Seizoen bij Ajax afmaken, kampioen worden en overwinteren in de CL. Dan komt er volgend seizoen een veel beter en leukere club aan zijn deur kloppen. Ook een club waar veel meer mogelijkheden liggen. Er valt niets te halen daar in Barça

2 oktober 2021 om 10:17

Welke club zou er dan voor ten hag moeten komen? Tottenham ofzo wil je toch ook niet heen

2 oktober 2021 om 10:21

Dat valt nu nog niet echt te zeggen. Maar iets zegt me dat Man U. Na dit seizoen een nieuwe trainer gaat zoeken. Mits ze toch nog iets winnen. Dat lijkt me dan wel een mooie. Maar verder is het lastig te zeggen nu. En anders gewoon bij Ajax blijven, vinden we ook niet erg

2 oktober 2021 om 10:28

United zou een mooie zijn ja, maar vraag me sterk af of die uiteindelijk wel bij ten Hag zouden uitkomen. Denk dat die op een grotere naam mikken, of iemand met een link naar de club.

2 oktober 2021 om 10:40

Dat zou kunnen, maar EtH is ook bezig zichzelf sterk op de kaart te zetten, beetje naam aan het krijgen dus wie weer. Maar daarom zeg ik ook het is lastig te zeggen nu. Alleen bij Barça is echt weinig te halen nu, dus persoonlijk zou ik er niet aan beginnen als ik Ten Hag was.

2 oktober 2021 om 10:48

Met naam bedoel ik niet bewezen prestaties, maar meer de allure die iemand met zich meebrengt. Zoals een van Basten of Gullit dat bijvoorbeeld ook doen door hun verleden en air. Maar goed dat is mijn gevoel, dat ten Hag niet ster genoeg is om bij United te komen.b

Beter dat ze gaan voor iemand die Spaans spreekt of op zijn minst goed Engels.
Elke coach die instapt tekent trouwens voor de galg

Haha, je kunt veel van Ten Hag zeggen, maar niet dat ie zo dom is om in dat onbetrouwbare wespennest te stappen!
Lekker bij Ajax blijven en wachten op een mooiere en vooral stabielere club!

Dat gaat Ten Hag nooit doen. Alles staat goed bij Ajax, dan ga je niet naar een zinkend schip.

Denk naar United of City straks. Solksjaer zal echt niet lang meer blijven zitten en Guardiola zie ik na weer een CL faalseizoen ook nog wel vertrekken. Bij Solksjaer vind ik het sws bizar dat hij er nog steeds zit.

Lekker bij Ajax blijven, waarom zou je van kampioenkandidaat en cl stunter naar de middenmoot in Spanje gaan. Kan alleen maar afbreuk van zijn carrière zijn.

2 oktober 2021 om 10:22

Middenmoot in Spanje hahah. Komop man.

Waarom zou je van een Europese subtop/top ploeg gaan wat Ajax op dit moment is naar een middenmoter qua kwaliteit en salarissen in Spanje? Barcelona heeft een prachtige naam en historie maar is zwaar in verval en moet oppassen dat ze niet een Valencia worden. Ik zou mijn vingers er niet aan branden en veilig en sterk bij Ajax blijven.

2 oktober 2021 om 10:26

Jullie doen het leuk in Europa en eredivisie maar om nu gelijk van Europese top te spreken, gaat wel erg ver. Dat is gewoon niet zo.

2 oktober 2021 om 10:29

Daarom zegt hij ook subtop.

2 oktober 2021 om 11:41

Subtop/top zegt hij, dus ergens denkt hij toch dat Ajax bij de top hoort.

Ajax is op dit moment op alle fronten een betere werkgever dan Barcelona.

2 oktober 2021 om 10:25

Natuurlijk moet hij blijven. Op termijn kan hij bij een club als Barcelona wel weer iets helpen opbouwen.

2 oktober 2021 om 10:46

Het probleem bij Barça is dat een coach die tijd niet krijgt, daar denken ze alleen op korte termijn en boven verwachting.
Nu hoor je de naam Pirlo bv, wat is dat nu van verbetering tov Koeman?

2 oktober 2021 om 11:39

Viscacatalunya, dat denk ik dus ook. Zelf ben ik van mening dat alleen een trainerswissel gaat werken voor de langere termijn, er moet meer veranderen. Laporta kon de eerste keer puinruimen, en heeft nu een nog grotere rommeltje te verwerken gekregen. Stel hij krijgt de boel weer op de rails en er komt een volgende malloot die gouden bergen belooft, dan begin je weer van voren af aan. Nu weet ik dat het systeem daar nu eenmaal zo is, maar eigenlijk zou daar een verandering in moeten komen, zodat een situatie zoals deze nooit meer kan gebeuren.

2 oktober 2021 om 11:39

Pirlo heeft inderdaad nog niks kunnen laten zien bij Juventus. Die kan beter lager instappen. Pirlo is qua stijl wel echt een Barcelona man.

2 oktober 2021 om 11:40

Laporta's termijn loopt gelukkig nog wel even. De vorige keer had hij veel geduld met Rijkaard. Koeman wil geen water bij de wijn doen. Die 532 hoe goedbedoeld ook is vloeken in de kerk.

2 oktober 2021 om 12:08

In mijn beleving is Cruijff toentertijd de reden geweest dat Rijkaard mocht blijven, niet Laporta. Ja uiteindelijk Laporta maar op aandringen van Cruijf.

Ze stonden toen rechterrijtje meen ik en er werd behoorlijk aan de poten gezaagd van Rijkaard.
Het is gaan lopen toen Davids in de winterstop overkwam en Ronaldinho een puinruimer achter zich had staan.

2 oktober 2021 om 12:51

Bizar dat David toen ook meteen weer vertrok. Hij was zo immens goed. Laporta had Rijkaard zelf aangesteld. En Rijkaard speelde nooit met 532. Rijkaard speelde vaak wel met twee fysiek sterke middenvelders in de grote wedstrijden. Laporta had natuurlijk ook fantastisch ingekocht met de hulp van Beguiristain.

2 oktober 2021 om 13:13

Inderdaad bizar dat vond ik toen ook. Hij heeft toen gewoonweg voor het geld gekozen en achteraf is Inter geen goede keuze gebleken.

Kan mij ook herinneren dat Davids in zijn 1e of 2e wedstrijd voor Barça rood (2x geel?) pakte en uiteindelijk zelfs 3 in een halfjaar.

Laporta heeft Rijkaard aangesteld op aandringen van Cruijf en dat was ook de reden dat Rijkaard mocht blijven zitten. Ik kan mij de witte zakdoekjes nog voor de geest halen, iedere wedstrijd.

En dat Rijkaard geen 5-3-2 speelde is logisch, die had een heel ander team geërfd dan Koeman nu. Dat kun en mag je niet vergelijken.
Rijkaard had door v Gaal al de beschikking over Cocu, Xavi, Puyol, Valdes, Motta, Iniesta, Marquez en Enrique.

2 oktober 2021 om 18:47

Het team was van een andere orde inderdaad. Xavi stond toen nog wel op het punt weg te gaan. Hij kwam pas later echt door. Koeman eens slim zijn vandaag en Luuk niet opstellen. Tegen Atleti heb je ook echt niks aan een kopper. Die kunnen allemaal koppen achterin.

2 oktober 2021 om 10:31

Typische uitspraken voor een ajax supporter. Tuurlijk rommelt het in Barcelona, maar om jezelf even boven een wereldclub te zetten gaat wel ver. Ajax staat er goed voor en heeft het financiële plaatje op de rit, maar draaf toch niet zo door.

2 oktober 2021 om 10:44

@Blaise65 en hier komt de arrogantie van anti ajax naar boven. Barca is duidelijk een ex wereldclub in verval en dat is het al een tijdje. Zitten ook qua salarissen niet meer bij de wereldclub. Daar weten Ajacieden alles van, Ajax is namelijk zelf een ex wereldclub. Alleen is Ajax niet in verval geraakt door wanbeleid. Maar vergis je niet er zijn behoorlijk wat roemruchte clubs die uiteindelijk aan lager wal zijn geraakt.

2 oktober 2021 om 11:42

Het is juist de arrogantie hier van de Ajacieden die Ajax allemaal boven Barca zetten.

2 oktober 2021 om 11:49

Nee hoor, ik lees hier ook reacties van andere supporters die denken dat het huidige Ajax op dit moment zou winnen van Barcelona. Toch wel knap van je dat je dit artikel speciaal aanklikt om twee negatieve reacties over Ajax te plaatsen waarvan eentje niet eens klopt.

3 oktober 2021 om 07:09

Het is niet negatief over Ajax, maar vooral over een deel van de supporters. Op dit moment geef ik Ajax ook meer kans om te winnen dan Barca. Maar op dit moment kan PSV en Feyenoord zelfs winnen van Barca. Het gaat erom dat mensen het een stap achteruit vinden. Dat kan allemaal best, maar ik denk dat er geen enkele speler überhaupt over nadenkt om van Barca naar Ajax te gaan.

Barcelona is op alle fronten groter dan Ajax. Nu alleen veel pech ook met blessures en een uitgedunde selectie. Gelukkig komen er nu weer talenten door en heb je Fati terug. Als Agüero ook weer aansluit dan zie ik Barca gewoon nog Champions League halen dit seizoen. Het is tijd om aan een nieuw Barca te gaan bouwen, dat lijkt mij toch een geweldige uitdaging. Laten we eerlijk zijn .

2 oktober 2021 om 10:33

Het zou een fantastische uitdaging zijn als hij de garantie krijgt dat hij 2 jaar mag bouwen, maar die garantie kan je m niet geven dus dan is de enige reden om op dit moment naar Barcelona te gaan voor een lekkere vakantie.

2 oktober 2021 om 10:36

Lekker tekenen voor twee jaar. Genieten van het jaar, word je ontslagen dan lekker de oprotpremie incasseren en dan staat er echt nog wel een andere vergelijkbare club te wachten op je. Gekscherend gezegd natuurlijk, maar neem aan dat je daar van te voren gesprekken over hebt. De huidige staat van Barcelona in acht nemend lijkt mij een coach voor het langere termijn in ieder geval beter dan weer een tussenperiode

2 oktober 2021 om 11:24

Oké, laten we eerlijk zijn: Barcelona heeft afgelopen jaar vierhonderd miljoen verlies gemaakt. Hun beste speler is effectief Memphis Depay. De club gaat het weer van transfervrije spelers moeten hebben komende transferperioden en doorgebroken jeugspelers denken wel twee keer na voor ze verlengen.

Als je echt inzet op Agüero, die effectief al drie jaar af en aan met krukken loopt, of een 18-jarig talent dat ook weg zal willen spoedig, tsja. Ik zou het niet doen. Ten Hag spreekt de taal niet en de cultuur zit ver van zijn belevingswereld. Het zou hem wel een forse zak geld opleveren (misschien, als ze je na het tekenen van het contract niet direct vragen te halveren en je afkoopsom kunnen ophoesten) maar ook minstens tien maanden zware mentale stress en voor lul staan voor heel Europa.

Voor Barcelona is het ook een risico- weer een dure buitenlander voor de ploeg die in dit geval nog minder snapt van de interne dynamiek. Ze zouden het gewoon binnen de club moeten houden. Jeugdtrainers doorschuiven. Xavi zou mooi symbolisch zijn. Het type kerels dat kan doen alsof dit een soort nobele missie is in plaats van een cashgrab.

Het gaat er niet eens om of Ajax hoger staat dan Barcelona, maar dat Barcelona in het algemeen echt een club is die in verval is en er weinig is dat aangeeft dat hier veel verandering in gaat komen in de komende jaren. Als je dan vertrekt bij Ajax, ga dan naar een club dat hun zaakjes op orde heeft en denk minder aan het romantische aspect van het plaatje. Dat had ik al toen Frenkie de Jong voor Barcelona koos ipv voor PSG of Manchester City. Achteraf natuurlijk makkelijker hard te maken, maar dat was geen goede keuze.

2 oktober 2021 om 10:33

Koe in de kont kijken natuurlijk. Barca is zo'n grote club, dat gaat met een paar jaar echt wel weer draaien. Psg en city geldmachines zonder echte geschiedenis. Ik snap zijn keuze voor barca wel. Gaat ook helemaal goed komen met Frenkie daar.

2 oktober 2021 om 12:34

Koe in de kont kijken is een gezegde die ik niet ken, maar Barcelona gaat er niet bovenop komen, puur omdat ze Barcelona zijn, dat voorop gesteld. Helemaal niet binnen een paar jaar. Teveel geldproblemen, teveel slechte beslissingen, teveel werk, te weinig competentie. Genoeg grote clubs die hard zijn gevallen. Over PSG en City, buiten het feit dat beide clubs wel degelijk een rijke geschiedenis hebben, maakt dat ook nog eens niet uit. Als je aantoont veel geld te hebben en te weten wat je doet, dan gaat dat meer wegen dan historie, wat meer iets is waar fans veel waarde aan hechten. De professional een stuk minder. Uiteindelijk is Messi toch naar PSG gegaan en niet naar Liverpool bijvoorbeeld. Over Frenkie, hij is gegaan naar een club in verval dat kwalitatief steeds minder wordt. Bovendien zijn ze nu Messi kwijt. Frenkie is nu al eigenlijk veel te goed voor Barcelona en hoort in een team te zitten dat kan meestrijden om de hoogste prijzen in het clubvoetbal. Barcelona raakt daar dagelijks steeds verder van verwijderd.

2 oktober 2021 om 10:38

Er breekt weer aardig wat talent door (mede uit nood). Fati komt weer terug, Agüero komt er weer aan. Barcelona zit nu in de hoek waar de klappen vallen maar die komen echt wel weer terug hoor.

2 oktober 2021 om 10:59

Nou, en wat als die talenten ontevreden worden en weg willen?

2 oktober 2021 om 11:01

Het belangrijkste is om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Veel jongens zitten pas net bij de selectie , ik denk dat dat wel mee zou vallen.

2 oktober 2021 om 12:41

Waarom zouden ze terugkomen? Er is geen garantie dat Agüero lang genoeg fit blijft om het niveau sterk omhoog te krikken, als hij überhaupt nog de kwaliteiten heeft om het niveau omhoog te krikken. Er is ook geen garantie dat Fati, Gavi en Pedri in staat zijn om Barcelona naar een superhoog niveau te brengen + dat ze allemaal bereid zijn om hun hele carrière te geven aan Barcelona. Die ene Ilaix nogwat is ook vertrokken. Eric Garcia werd teruggehaald met veel bombarderie als een verloren zoon, maar echt goed is ie niet. Dat was anders met Piqué, die werd teruggehaald als jonge speler van Manchester United en vrijwel onmiddelijk een torenhoog niveau haalde. Dat is alleen qua personeel. Barcelona is ook nog eens jarenlang een slecht gemanagede voetbalclub geweest dat geld wegsmeet. Dan ga ik ervan uit dat die ook totaal niet de juiste beslissingen gaan maken in de toekomst. Eerder de verkeerde. Dus dan zijn ze nog verder van huis.

2 oktober 2021 om 13:26

Wie gaf de garantie dat Messi zo goed zou worden ? Garanties heb je nooit

Barcelona is een club in verval. Failliet en eigenlijk geen enkele topspeler. Zou voor Ten Hag een hele domme zet zijn. Ik vind hem meer passen bij een club als Dortmund.

Het is wel tijd voor Ten Hag om een stap te maken, als hij die ambitie heeft. Maar Barcelona lijkt me dan ook weer niet de juiste club.

Ik zou er niet naar toe gaan. Geen eer om te behalen. Alhoewel voor Ten Hag wel tijd is om een stap hogerop te maken. Doet het uitstekend mij Ajax

Dus eerst Koeman 6 miljoen afkoopsom betalen bij ontslag en dan Ajax nog miljoenen betalen aangezien ten Hag nog een contract heeft. Hoe wil die failliete club dat doen ?
Ten Hag zou ook wel gek zijn om daarheen te gaan. Volgend jaar geen Europees voetbal waarschijnlijk met hoe ze daar nu spelen en bij Ajax zeker weten van wel

2 oktober 2021 om 10:49

Koeman krijgt € 6 miljoen bij ontslag maar hij krijgt dan ook de € 6 miljoen terug die hij zelf aan de knvb heeft betaald als afkoopsom. Dus dubbelop

Welke gek gaat er nu instappen? Dit is je selectie, er is geen geld dus beter zou t ook niet worden. Alleen een trainer die gek is zou t doen.

2 oktober 2021 om 10:59

Ooit wel eens gehoord van talenten die zich doorontwikkelen. Zoals een Pedri, Fati, Gavi, Balde en Demir. Aangevuld met wat ervaren spelers valt hier echt in de toekomst wel een goed team mee te bouwen. Geef het de tijd, zie dit als een verloren jaar(met hopelijk nog wel Europees voetbal volgend jaar, is ook mogelijk in mijn ogen)en bouw aan een
nieuw Barca. Je hebt nu alleen een coach nodig die hiermee akkoord gaat en die steunt ook als het even minder gaat.

2 oktober 2021 om 11:06

Jij denkt dat deze jongens er gelijk volgend jaar zullen staan? Xavi en iniesta waren pas goed op een veel later leeftijd. Dit Barca gaat nog jaren en jaren nodig hebben om op te bouwen. Zelfs bij Pedri zie je dat hij het enorm moeilijk nu heeft, terwijl hij vorig seizoen heel goed was.

2 oktober 2021 om 11:13

Dat zeg ik niet, maar die minuten die ze nu maken nemen ze wel mee. Het beeld van topclub moet alleen bijgesteld worden naar subtop. Met de kans om binnen een paar jaar weer aan te sluiten bij de top. Met het juiste beleid en dat is waar het gewoon fout gaat. Er zit genoeg talent om weer de aansluiting te gaan vinden bij de top in de toekomst. Je moet alleen een coach hebben die ze kan prikkelen en meer aan het lange termijn denken doen dan regeren met de waan van de dag.

2 oktober 2021 om 12:06

Probleem is alleen dat je bij Barca de tijd niet krijgt. Leidt je een keer puntverlies zit je weer bij Laporta op kantoor

2 oktober 2021 om 14:05

Wat denk je dat er met ten Hag gebeurt als hij zesde staat.

Ten Hag zou wel gek moeten zijn als hij deze overstap zou willen maken. Ik zie hem wel over niet al te lang een overstap maken naar een mooie Europese topclub, maar nu naar Barca gaan zou een hele riskante overstap zijn. En daarnaast ziet hij ook hoe er wordt omgegaan met Koeman, dat is denk ik ook niet iets waar hij heel veel zin in zou hebben.

En Ten Hag wil zijn carrière naar de kl.te helpen??
Paar keer verliezen en kan weg.
Staat dan lekker op zijn cv.
Nu heeft hij een mooie cv en ik hoop niet dat hij in gaat stappen met een club dat ruim 400 miljoen schuld heeft en dat het daar een wanbeleid is

Niet te doen deze teksten hahahaha ten Hag hahaha ik kan niet wachten op de persconferentie. Kom op zeg laten we normaal blijven doen in dit land. We zitten weer in de jaren 90 alles wat de godenzonen hier de beste trainer daar doen wordt weer dik opgeklopt.wat een land woon ik toch benzine niet te betalen gas vliegt omhoog en Barcelona heeft een miljard te kort , 50 miljard uit Nederland naar dit soort landen maar geen wet die daar zegt dag Madrid dag Barcelona jullie zijn failliet als hier een club een tekort van 100.000e komt vliegen ze eruit, ben zo klaar met dit soort gezeik afkoopsom van minimaal 12 miljoen voor Koeman en ga zo maar door.

2 oktober 2021 om 11:03

Gelukkig is Soldaat van Oranje wel weer verlengd(nu echt voor de laatste keer )On topic: de voetbalwereld leeft in de waan van de dag. Dat is niks nieuws . Zou ook nooit veranderen denk ik .

De grootsheidswaanzin van Barcelona of die voorzitter neemt ongekende vormen aan mocht dit waar zijn.
Helaas voor Barca is er niemand zo gek om een solide club die ook uitstekend presteert en mooie salarissen betaald en waar je rustig een wat mindere oeriode mag hebben te verlaten.
Laat ze maar een van hun jeugdtrainers door schuiven.

Denk ook niet dat ten Hag daar past in die cultuur die geleid wordt door de waan van de dag en een overspannen voorzitter.

Ten Hag zou de perfecte Bayern trainer zijn, lekker op die club wachtten en zolang zit je toch top bij Ajax?

Hij spreekt de Duitse taal, is qua spel opvatting wat ze bij Bayern zoeken en kent de club al.
Daarnaast heeft hij straks aardig wat ervaring en is hij nog jong.

100% dat Bayern bij hem uit komt als volgende trainer.
De vraag is alleen hoelang dat nog gaat duren aangezien Nagelsmann ook aardig aan dit pakket voldoet

2 oktober 2021 om 11:04

Bayern is daarentegen niet echt een uitdaging. Kan eigenlijk alleen maar tegenvallen. Want kampioen worden en minstens halve finale champions league is de standaard.

2 oktober 2021 om 11:41

Inderdaad. Zo hebben ook Guardiola en van Gaal ervaren.

bij Barca kan je alleen maar vallen en bij Ajax kan je naar omhoog kijken. Zonde om bij Ajax weg gaan. Er zijn 3 clubs op deze wereldbol die het beste voetbal spelen en dat zijn Ajax, City en Bayern M. Ik zou als Ten Hag zijnde pas nadenken als deze clubs komen want hij past daar het beste bij.

TH is slimmer dan dat im in die slangenkuil te springende

Ik zeg dit al een tijdje maar ten hag is de ideale coach momenteel volr barcelona. Geen middelmatige troep als koeman, martinez of cocu maar een coach die aanvallend voetbal speelt en tactisch sterk is. Daarnaast maakt hij de jonkies ook echt daadwerkelijk beter.

Barcelona is al jarenlang een club in verval. Geen enkele aankoop haalt z'n rendement bij deze club en elke 2 jaar moet er een nieuwe trainer komen waar wonderen van wordt verwacht.
Messi heeft inderdaad op het veld veel opgelost maar tegelijkertijd was hij ook een probleem voor de club.

Het probleem van FC Barcelona is nu echt de voorzitter. Die Laporte ziet Barcelona nog steeds als een top 5 club van Europa en hij vind zichzelf heel erg belangrijk.

Barca heeft een voorzitter nodig die in de luwte de schulden ga wegwerken en weer stabiliteit terug brengt.
En een trainer die kwa werkstof top is zodat hij echt een team kan samenstellen. Daarnaast moet deze trainer ook niet bang zijn om jonge jongens uit de opleiding een kans te geven. Iemand die staat voor modern voetbal met flair zoals Johan Cruyff dat graag had gezien.

Als ik dan rondkijkt in Europa dan kom ik echt uit bij Marc Overmars en Erik ten Hagh die perfect zijn voor deze rol.
Kijk maar wat hun hebben gedaan bij Ajax.

Overmars heeft de club die broke was geleid naar de gezondste club van Europa, en Ten Hagh laat al elk jaar zien dat hij een verdomd goede trainer is die zijn teams zeer scherp kan houden.

Dus ik zou het eerder heel vreemd vinden als Barcelona dit duo niet hoog op het lijstje hebben staan.
Maar ook Arsenal FC zouden dit duo moeten willen hebben.

Ten Hag zou een goede trainer zijn voor Barca mits hij ook de tijd krijgt om er iets op te bouwen. Maar hij gaat niet midden in het seizoen weg bij ajax

Leuk dat Albert Capellas genoemd wordt als tijdelijke opvolger na het vertrek van Ronald Koeman. Was eind 2010 t/m 2014 een prima assistent trainer bij Vitesse. In het begin onder Ferrer (geen succes) en daarna onder John van Brom. Nu trainer van de jeugd in Barca. Veel internationale ervaring opgedaan. Als tussenpaus een prima optie na Koeman. Of Ten Hag het uiteindelijk gaat worden is natuurlijk maar de vraag.

Albert Capellas, ex-Vitesse?

2 oktober 2021 om 11:50

Jazeker. Peter Bosz en Mo Allach wilden hem in 2014 er nog langer bij hebben in de technische staf. Maar hij koos toen voor familie/nieuw avontuur.

Waar of niet, als je tot de zomer wil wachten voor Ten Hag laat dan Koeman het seizoen afmaken.
Het seizoen is toch al verloren, een interim trainer zal daar weinig aan kunnen herstellen dus ja, zie dit als een tussenseizoen, laat Koeman staan en het scheelt je een hoop geld aan afkoopsom.

Mocht het al waar zijn, dan is ten hag denk ik wijs genoeg om het niet te doen. Valt weinig eer te behalen momenteel bij die club. Bij ajax kan die mooi kampioenschappen winnen en de top aanvallen.

Kansloos Catalaanse vrienden. Ajax is momenteel sportief verder en financieel gezond.

Niet doen...geen eer te behalen...en met Ajax kun je een mooi seizoen tegemoet gaan...daar wordt je naar waarde geschat en op handen gedragen...

Nooit instappen bij barca nu, dat zou je carriere geen goed doen. Ajax is op dit moment veel beter en leuker om te werken! Dat moet de drive zijn en niet omdat het barca is met een achterlijke laporta als president! Die zou juist indereen tevrede moeten houden ipv problemen maken om niks. De enige reden waarom koeman continu onder druk ligt is zodat barca in het nieuws blijft en niks anders!!

Ja, als Erik had gekund was hij in 1912 kapitein van de Titanic geworden. Hij zou wel gek zijn.

Dit Ajax verslaat dit Barcelona. En ik denk dat Ten Hag na dit seizoen genoeg clubs voorbijer uitzoeken heeft. Niet doen dus. Wespennest.

Scolari, Spaletti, Ten Hag, Favre, Kraushinkel

Het gaat maar door.

Het zou natuurlijk wel heel verstandig zijn van Barcelona om voor Ten Hag te gaan om de Nederlandse enclave in stand te houden daar. Dan ter uitbreiding nog de broertjes Timber erbij en De Ligt halen van Juve, dat komt helemaal goed.

Hij moet gewoon bij Ajax blijven. Hoe mooi zou het zijn als die jaren lang bij Ajax blijft? Ajax is echt naar een niveau gestegen en ook qua aanzien dat je echt kan concurreren met de top. Goede spelers en grote talenten willen graag naar Ajax nu

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Osasuna19-4
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller137
GaviMiddenvelder110
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren