Josep Guardiola ‘verliefd’ op ‘exceptionele’ speler van PSG

Woensdag, 29 september 2021 om 08:55Yanick Vos • Laatste update: 09:27

Manchester City-manager Josep Guardiola heeft zich dinsdagavond na de 2-0 nederlaag tegen Paris Saint-Germain lovend uitgelaten over Marco Verratti. De Spaanse trainer erkende zelfs ‘verliefd’ te zijn op de Italiaanse middenvelder van PSG. Hij noemt de controleur een ‘exceptionele speler’.

Verratti vormde dinsdag het middenveld samen met Ander Herrera en Idrissa Gueye. Guardiola vond het spel van de 28-jarige Italiaan indrukwekkend. “Ik moet bekennen dat ik verliefd ben op Verratti”, zei Guardiola na afloop tijdens de persconferentie. “Hij is een exceptionele speler. Als hij onder druk staat, weet hij zich altijd vrij te spelen. Ik ben bekend met zijn karakter, zijn persoonlijkheid. Ik ben blij dat hij weer hersteld is van zijn blessure. In de opbouw kun je altijd op hem rekenen. In de eerste helft hebben we hem niet hard genoeg aangepakt.”

“Hij is misschien niet groot, maar weet altijd waar de oplossing ligt. Dat is ook het gevaar van PSG. Als wij de bal kwijt raken, kan iemand als Verratti met één pass spelers als Neymar en Messi wegsturen”, aldus Guardiola over de Italiaans international, die dinsdagavond na 78 minuten spelen bij een 2-0 voorsprong werd vervangen door Georginio Wijnaldum.

PSG ging ten onder door doelpunten van Gueye en Lionel Messi, die na rust voor zijn eerste treffer in dienst van de Franse grootmacht tekende. “Het is onmogelijk om Leo negentig minuten te controleren, hij is niet te stoppen. Als hij gelukkig is in Parijs, ben ik blij voor hem”, aldus Guardiola, die PSG feliciteerde met de overwinning. “Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld en karakter getoond. Het was een fantastische wedstrijd. We hadden moeten scoren, maar dat lieten we na. Dat is de reden dat we hebben verloren.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door samcro)

Het is ook een klein genie daar op het middenveld. Was voor Italië afgelopen zomer ook al erg belangrijk.

Korte snelle draaicirkel, klasse passing, inzicht. Hij compenseert zijn lengte met andere kwaliteiten, net als Xavi en Pirlo ook deden. Prachtige speler en was bij Pescara al een geweldig talent, de stap om gelijk naar PSG te gaan pakt voor hem goed uit.

29 september 2021 om 10:18

Italie heeft echt een prachtig voetballend middenveld met Verratti, Barella en Locatelli. Sensi is ook een hele goede voetballer met die korte draaicirkel, inzicht en passing. Jammer dat hij de laatste 2 jaar veel blessures heeft gehad.

29 september 2021 om 10:36

@pango

" naar PSG te gaan pakt voor hem goed uit."

Zijn "pech" is wel dat hij een B competitie speelt. Zo een verfijnde speler had in de goede tijd bijv bij een Barca of Juve moeten spelen.

Of nu bij een Man U. Moet echt weg daar.

29 september 2021 om 10:53

Dat ben ik met je eens, maar heb het over de stap van Pescara naar PSG, welke destijds ook door velen in twijfel werd getrokken. Uiteindelijk heeft hij zichzelf goed doorontwikkeld tot het niveau waar hij nu staat.
Weet niet of je veel hebt meegekregen over de heisa destijds.

Veratti is toch echt een Pescara man, zat al in de jeugd op de tribunes daar.
Pescara had verschillende aanbiedingen van Italiaanse clubs, deze wilde hem ook eerst nog bij Pescara laten spelen (huur). Maar wilde niet voldoende betalen. Toen kwam PSG, Veratti was enkel -21 international maar stond wel bekend als grote belofte.
PSG betaalde 11 tot 14 miljoen voor hem, klasse aankoop.

Ben het wel met je eens dat ik hem graag nog in een sterkere competitie zou willen zien spelen. Maar met een salaris van 9 mln heeft hij het financieel niet verkeerd.

29 september 2021 om 11:33

Wat is een B-competitie? Als we op de prestaties in Europa afgaan de laatste jaren hebben toch wel wat Franse teams uitstekend gepresteerd in Europa en de Ligue 1 levert ieder jaar weer spelers af die toch wel enorm vaak slagen in de Europese top en subtop

29 september 2021 om 11:44

@japie_krekel

Frankrijk staat nu op de 6e plek. Portugal staat zelfs hoger met plek 5.

Als PSG de cup wil winnen, dan moet het wel dit seizoen toeslaan. Kans groot dat Mbappe na dit seizoen transfervrij weggaat.
Messi en Neymar ook weer jaar ouder.

Zou zonde zijn als zo een Veratti groot deel van zijn carriere alleen maar gespeeld eeft in Frankrijk.

29 september 2021 om 12:34

Ondertussen heeft Frankrijk Portugal weer ingehaald en zijn ze dus weer een top 5 competitie

Dit is inderdaad misschien wel de meest onderschatte speler. Hij knapt bijna al het vuile werk op en werkt als een paard! Je betrapt hem bijna niet op foutjes.

29 september 2021 om 09:37

Ik vind vooral die Gueye al het vuile werk ook knappen, PSG moet echt blij zijn met zo een werkpaard achter die 3 luie honden (mbappe valt nog mee). Verratti vind ik vooral weergaloos omdat drukzetten (wat city normaal als de beste kan) gewoon kansloos is op verratti, wat kan die makkelijk voetballen. Maar ik moet zeggen normaal kunnen dit soort voetballers niet verdedigen maar goed die veratti blijft een italiaan natuurlijk haha!

29 september 2021 om 09:39

Gueye heeft gisteren anders ook 12 counters om zeep geholpen. Verdedigend sterk, maar aan de bal vind ik het maar matig.

29 september 2021 om 09:44

@rayvg Gueye doet dit ook inderdaad. Maar voetballend is Verratti wel echt 1 van de beste op het middenveld en verdedigend ook. Een complete middenvelder die elke trainer in zijn team wil hebben.

29 september 2021 om 10:20

Wel apart, die Gueye is dit seizoen ook van een balafpakker naar een doelpuntenmaker gegaan. Staat nu op 6 wedstrijden, 4 goals. Hij heeft wel een goed schot in zijn benen, wat me ook wel verbaasde.

29 september 2021 om 13:17

Eens laatst nog een streep met zijn linker. Hij heeft me verrast

29 september 2021 om 11:37

Veratti is een geweldige speler. Toen het ambitieuze PSG hem overnam van Pescara werd er vrij lacherig over gedaan maar dat hebben ze destijds goed gezien

29 september 2021 om 12:27

Vrij lacherig? Verratti was destijds het grootste talent van Italie en de hele Europese top zat achter hem aan. Er was niet veel voor nodig om die jongen op de radar te hebben.

29 september 2021 om 13:31

Dat kan zijn maar PSG had toen aangekondigd de top te willen bestormen en veel mensen vonden het toen lachwekkend dat ze met Veratti kwamen aanzetten. Dat was nog voor de tijd van Neymar, Mbappe etc. Ergens rond 2012

29 september 2021 om 13:51

Japie, je moet je wel realiseren dat jij niet de enige was die er in 2012 bij was, en wij die er ook bij waren weten gewoon dat het indertijd het grootste talent op de positie en het grootste talent uit Italië was. Toonde juist aan dat ze naast grote meneren ook oog hadden voor grote talenten.

29 september 2021 om 14:50

ik vond het destijds ook een goede aankoop maar er waren echt genoeg mensen sceptisch destijds. niet iedereen dan maar wel een hoop

Het is een wereld van verschil met Frenkie de Jong.
Veratti wisselt een draaicirkel af met een goede pass en timing.
Als ik Veratti zie voetballen, besef ik hoe beperkt Frenkie de Jong is.

29 september 2021 om 09:45

Gedeeltelijk eens. Frenkie zijn kwaliteit ligt denk ik meer in het maken van meters met bal, terwijl Veratti de bal het werk laat doen. Hopelijk kan Frenkie dat de komende jaren aan zijn spel toevoegen.

29 september 2021 om 09:48

Eigenlijk is Frenkie inderdaad een hele beperkte speler... De waan van de dag blijft toch altijd mooi hier. Zo zijn frenkie en de ligt de toekomst van het Nederlands elftal en zo zijn zij rijp voor een carrière bij RKC Waalwijk.

29 september 2021 om 10:00

@Ducktaildo
Ik heb beiden nooit hoog ingeschat.

Veratti is alles wat je zoekt in een middenvelder. Goede draaicircel, balvast, timing, passing, lange crossballen, druk op de bal enz.

29 september 2021 om 12:43

Ik ben ook fan van Veratti. Maar hij heeft zeker niet alles. Matige fysiek (ook nog gepaard met vaak geblesseerd zijn), geen schot, scoort nooit en over die crossballen die heeft hij in mijn ogen helemaal niet.

29 september 2021 om 10:02

Als ik jou reactie hier lees, besef ik hoe beperkt het niveau is van sommige reacties hier...

ON: Het is ook de vorm van de dag. De vergelijking vind ik niet geheel opgaan. Andere voetballers met weer andere kwaliteiten. Dat Veratti verder is lijkt me duidelijk (vooral met EK winst en langer ervaring op hoog niveau. Echter het afschrijven van (nederlandse) spelers gaat wel snel en je kunt ook overdrijven.

29 september 2021 om 10:09

@Pango
Veratti was op de leeftijd van Frenkie veel verder.
Veratti is altijd een betere voetballer geweest dan Frenkie.

Passing is een van de belangrijkste eigenschappen van een centrale middenvelder. Frenkie heeft deze eigenschap niet.

29 september 2021 om 10:36

Het feit dat je aangeeft dat Frenkie geen passing eigenschap heeft zegt al genoeg.. Hoop serieus dat je loopt te trollen met deze opmerking.

Ik zeg niet dat Frenkie beter is.. integendeel, maar jij overdrijft ook aardig.

Even de statistieken van vorig jaar (2020-2021) erbij gezocht (enkel competitie):

Qua passing lopen ze gelijk qua gemiddelde:

Frenkie - 2801 passes - 2576 complete = 92%
Marco - 1782 passes - 1635 complete = 92%

Verdedigend:

Tackles:
Frenkie: 64 tackles - 44 complete - 69%
Marco 101 tackles - 53 complete - 52%

Daarnaast zit er 4 jaar verschil tussen beide.

Ben een Veratti fan hoor, al sinds ik hem bij Pescara heb zien spelen. Maar ben geen fan van vergelijken die totaal niet kloppen. Beide zijn uitstekende passers (gemiddelde rond e 91-93% per seizoen), Veratti is een stuk meer uitgekookter in de acties en keuzes die hij maakt.

Laten we van beide genieten, waarom altijd weer dat negatieve en vergelijkingen in topics waar het over een goede prestatie van een speler gaat..

29 september 2021 om 10:46

Pango, sorry maar vind niet dat je de passes compleet kan vergelijken. Frenkie speelt echt bijna nooit vooruit, alles gaat of terug of zijwaarts en bij Marco gaan juist ballen naar voren. Dus nee denk niet dat je dat moet vergelijken.

29 september 2021 om 10:54

Verratti is 29 en Frenkie is 24. Dit is pas het eerste jaar dat Verratti consistent zo dominant is op het middenveld. Het kostte Modric ook jaren om dat te bereiken.

29 september 2021 om 10:57

@ barca

Daar heb je een punt, maar om te zeggen dat Frenkie de Jong passing niet als eigenschap heeft klopt niet, en dat wordt door deze stats wel bevestigd.
De vergelijking is dus meer gemaakt betreft bevestiging van kwaliteiten ipv het vergelijken van spelers.

Uiteraard is de positie in het veld, de competitie, de medespelers en de richting van de pass ook belangrijk in een vergelijking, en dat kan je indd onmogelijk vergelijken.

29 september 2021 om 11:13

@Damsterdam, het eerste jaar? Als je nog in 2017 leeft of iets dergelijks wel ja.

29 september 2021 om 11:22

opportunistisch geleuter - dit had je vast niet gezegd tijdens het 2019 CL seizoen van Ajax of toen Frenkie de Jong in z'n eentje NL weer fatsoenlijk deed spelen. Frenkie heeft bizarre statistieken door de jaren heen getoond, met het hoogste aantal succesvolle passes % bij Ajax en Barcelona (meer dan Busquets bijv) en iedereen weet dat Frenkie geen tikkie terug speler is - dus dat waren ook genoeg risicovolle passes. iig zeggen dat Frenkie het passen niet goed beheerst is onzin

Het is prima om Verratti beter te vinden, ik vind ook dat in bepaalde facetten verratti nog iets verder is dan Frenkie, maar het zijn andere types. Je zal Verratti niet 3,4 man voorbijdribbelen en heel veel ruimte creeren voor z'n medespelers zoals Frenkie dat kan.

29 september 2021 om 11:27

@Lierse,
Je hebt over het woord consistent heen gelezen denk ik. In 2017 was hij heel goed in de heenronde tegen Barca (de 4-0) en viel hij bij de 6-1 enorm door de mand. Het jaar erop waren Kroos en Modric hem ook de baas. In 2019 was hij ook absoluut niet goed tegen United en zelfs dit jaar was hij alleen heel goed bij Barca-uit (de 1-4).

29 september 2021 om 11:32

@SammyR
Ik vond Frenkie de Jong helemaal niet zo bepalend bij Ajax. Dat waren vooral Tadic, Blind en Ziyech.
Blind was vele malen belangrijker in de passing van achteruit dan Frenkie de Jong.
Blind sloeg stations over in de diepte over de grond. Frenkie doet dat nooit.

Veratti heeft passing. Frenkie de Jong heeft geen passing.
Je kan met statistieken spelen.
Statistieken zeggen niets over de kwaliteit, richting en afstand van de passes. Als je alle passes op 1 hoop gooit dan trek je de verkeerde conclusies.

statistieken liegen niet zegt men. Maar interpretaties en conclusies van statistieken liegen wel.

29 september 2021 om 11:40

Frenkie was echt enorm belangrijk in de opbouw juist. Door zijn rushes naar voren werd er zoveel ruimte gecreëerd op het middenveld.

29 september 2021 om 12:05

'veratti heeft passing. Frenkie de Jong heeft geen passing'

Kan deze op dumpert?

Statistieken zeggen wel degelijk iets over de speelstijl van een speler. Of iemand veel dribbelt, of iemand de bal vaak klemvast vangt, of iemand vaak op goal schiet etc...

Als iemand constant veel balcontacten heeft met een hoog slagingspercentage dan zegt dat wel degelijk iets over zijn spel. Dat er verschil zit in passing (tikkie breed of terug) begrijp ik.

Vorig jaar behoorde de Jong tot de beste passers van la Liga....zowel in kwantiteit als in kwaliteit. Je kunt dus onmogelijk zeggen dat de Jong geen passer is.
Als je dat niet ziet dan kun je beter naar korfbal gaan kijken.

29 september 2021 om 13:07

Doe nu voor de leut even echt research die ertoe doet en kijk naar progressieve passes en key passes. Dat is wat ertoe doet. Ik kan ook 2000x kaatsen met de centrumverdediger achter mij

29 september 2021 om 13:19

Dus je gaat iemand niet consistent noemen omdat hij in 4 wedstrijden niet top was? Als je pas consistent bent als je elke week in elke wedstrijd top bent dan is er niemand consistent.

29 september 2021 om 13:20

@real

Lees nu voor de leut ook even de post en toelichitng. En reageer dan inhoudelijk, dat is wat ertoe doet bij de topcis op voetbalzone. Ik kan ook veel keer reacties plaatsen zonder de toelichting te lezen, maar dan sla ik ook de plank vaak mis.

29 september 2021 om 18:15

Pango de enige die niet inhoudelijk reageert ben jij.. De Jong geeft amper passes naar voren. Vaak gaat het bij hem breed of naar de centrumverdediger. Hoe kun je dan spreken van passing als goede eigenschap? Als ik aan spelers met een goede passing denk, let ik op Kroos, De Bruyne, Alexander-Arnold, Messi, Ziyech. Spelers die een splijtende of lange passes geven en veel naar voren spelen. Frenkie De Jong speelt amper naar voren, veel te weinig key passes en ook vrijwel nooit een mooie lange pass. Het is een goede speler met een mooie dribbel en hij leest het allemaal wel, maar passing is echt niet zijn kwaliteit hoor.

29 september 2021 om 21:56

Toch grappig deze reacties.
Ten eerste: inhoudelijk heb ik deze vergelijking niet gestart.
Ten tweede:
Passing is niet gebaseerd op vooruit of breed. Tellen kopgoals dan ook niet als goal?
Ten derde:
Frenkie is gewoon vorig seizoen in het passing klassement in top 3 la liga geeindigd (ook boven kroos, kwalitatief en kwantitatief).. Nee dan kun je inderdaad niet passen.
Ten vierde:
Het is dat je geen links naar andere sites mag plaatsen. Kan je zo laten zien dat Frenkie ook nogeens gemiddeld meer passes naar voren heeft ipv terug.

Ben geen Barca of Real fan. Dus objectief, iets wat ik vaak mis hier.

Lachwekkende reacties, haha

29 september 2021 om 10:42

Frenkie moet toch wel een gigantische speler zijn als elke andere speler aan hem gespiegeld wordt.

29 september 2021 om 18:14

Nee het gaat om de hype.. men beweerd dat hij van het niveau Veratti, Modric, Kimmich, Thiago is. Maar dat is absoluut niet waar. Daarom krijgen members als ik kriebels in de handen bij zo een topic. Om nog maar eens aan te duiden hoe ver verwijderd Frenkie van het niveau is.

30 september 2021 om 10:19

Is hij ook niet, maar waarom er altijd zo fel op hem gegaan wordt is me ook een raadsel. Laat mensen lekker denken dat hij zo goed is, ieder zijn mening toch? Verder vind ik dat je Thiago ook wel uit dat rijtje kan laten want die is ook niet zo goed als die anderen.

29 september 2021 om 10:53

Frenkie speelt pas een paar jaar op topniveau he.. maar het is voor hem denk ik wel strelend dat je hem vergelijkt met veratti.. dat is al jaren gewoon een hele goede onderschatte speler imo.

29 september 2021 om 12:26

Wederom twee totaal verschillende spelers met totaal verschillende eigenschappen. Waarom moeten sommigen spelers vergelijken, enkel om even duidelijk te maken hoe beperkt ze een speler vinden? Ook qua leeftijdscategorie zijn ze niet eens enigszins vergelijkbaar en bovendien doe je er alles aan op de 1 er zo slecht mogelijk uit te doen zien, gebaseerd op eigenlijk helemaal niets dan jouw woorden. Dan komt iemand met statistieken en dan kom je vervolgens met excuses aanzetten. Tja, wat moet je daar nou mee?!

29 september 2021 om 13:16

@Sirius
Het ging me om Veratti.
ik wilde laten zien wat het verschil is tussen een topspeler en een normale speler.
Passing is de belangrijkste eigenschap van een middenvelder.
Ik zie weinig kwaliteit in passing bij de Jong en enorm veel kwaliteit bij Veratti.

29 september 2021 om 14:40

Nee, je gebruikt Verratti om even aan te kunnen geven hoe je over De Jong denkt. Als het je enkel om Verratti ging, had je de naam Frenkie niet eens gebruikt...

29 september 2021 om 12:54

Ik weet niet wat het is met Nederlanders en de afgunst richting Frenkie. Frenkie is technisch beter dan Verratti, Verdedigend top, aanvallend nog wat te verbeteren maar om Frenkie beperkt te noemen geeft alleen aan dat je er geen hol van snapt. Mensen willen dat hij het team op sleeptouw neemt, wat hij overigens al 3 jaar deed samen met Messi, verdedigend z'n mannetje staat en goals maakt. De disrespect naar Frenkie is ongefundeerd en neemt enge vormen aan door mensen die hooguit 10 wedstrijden per jaar kijken van 'm.

29 september 2021 om 13:19

Ik vind Frenkie overhyped maar om hem beperkt te noemen vind ik te ver gaan. Nog steeds een top 15 middenvelder

29 september 2021 om 14:38

Ik vind de Jong juist weer meer diepgang hebben. In dat kader vond ik Italië op het EK ook beter en leuker spelen toen Locatelli nog op de plek van Veratti stond, maar smaken verschillen.

29 september 2021 om 15:17

Kijk de beelden eens terug van Spanje-Italié. Isco vs Veratti. Isco draaide Verattie helemaal dol, Veratti kon er niet veel van, Isco was de nieuwe Zidane. Heeft ook iets te maken met de waan van de dag. We zijn op dit forum altijd erg goed om achteraf ons gelijk te halen. Maar ik ben enorm blij met een speler als De Jong in het Nederlands elftal.

Ik vind het jammer dat we deze jongen nooit bij barca hebben zien spelen. Stond hem op het lijf geschreven.

29 september 2021 om 10:02

Klopt maar toen hadden we met Xavi de beste uitvoering van Verratti in de gelederen. Maar Verratti is echt een machtige voetballer. Hij zou een perfecte opvolger zijn van een Modric bijvoorbeeld. Zulke middenvelders zijn echt uniek: wendbaar, korte draaicirkel, vooruit voetballen/dribbelen tussen de linies, aanvallers weg kunnen steken, temporiseren. Gundogan, Thiago Alcantara en ook prime Fabregas zijn ook zulke types. Ik vind Barella hedendaags ook zo een type enigszins. Altijd de kalmte en rust bewarend, je kan ze altijd aanspelen ook in de dekking. Frenkie zou even goed gekeken moeten hebben gisteren naar Verratti. Het was namelijk een masterclass hoe je op die positie moet voetballen. Het jammer is dat Frenkie al die facetten bezit maar vooral teveel dribbelt om het dribbelen (dus het spel juist vertraagd) en heel weinig aanvallers wegsteekt imo. Als ik Gavi zie spelen krijg ik wel weer hoop. Dat is precies zo een type als Xavi, Verratti en Modric: korte draaicirkel, wendbaar, dribbelen, temporiseren, vooruit voetballend: een echte regisseur.

29 september 2021 om 10:13

Helemaal mee eens we waren aantal keer zeer dichtbij maar met PSG valt nooit te onderhandelen. Stel dat we hem hadden kunnen halen na Iniesta en Xavi.. had je nu middenveld met Busquets Verratti en Pedri.. het viel me vooral op hoe lastig hij van de bal te krijgen ie, Rodri en Walker kregen hem zelfs paar keer niet onder. Als ik dat dan vergelijk met ons middenveld nu dan is dat een wereld van verschil.

29 september 2021 om 10:21

Thiago Silva zelfde verhaal. Maar die hadden we destijds van Milan moeten kopen meteen. PSG is een hele stugge onderhandelingspartner. Maar onze grootste fout was eigenlijk Thiago verkopen. Maar ja, die wilde meer speeltijd en dat was toen haast onmogelijk om te geven. Maar we hadden ook voor een Gundogan kunnen gaan. Uiteindelijk werd het Rakitic. Die heeft vooral het eerste seizoen zijn waarde bewezen op zijn manier, maar voetballend toch een heel andere type. imo. Als ik Gavi zie spelen krijg ik wel weer hoop. Dat is precies zo een type als Xavi, Verratti en Modric: korte draaicirkel, wendbaar, dribbelen, temporiseren, vooruit voetballend: een echte regisseur. Blijf het trouwens eeuwig zonde vinden dat Sergi Samper niet is doorgebroken bij ons. Stond jaren bekend als de nieuwe Xavi en werd later zelfs geposteerd als CVM en als opvolger van Busi gezien. Speelt nu volgens mij samen met Iniesta in Japan.

29 september 2021 om 10:34

Lucas en Marquinhos wilde Barca ook maar ook door psg gekaapt helaas hahah. Psg lijkt wel in het leven te zijn geroepen om het leven van Barca supporters zuur te maken. Rakitic was prima als draver en Km vreter maar voor de rest vond ik het voetballend niet heel bijzonder. Hij zorgde wel ervoor dat Alves en Messi hun ding konden doen en werkte echt hard op het middenveld. Voor de rest ben ik voorzichtig met hoop hebben met onze talenten. Ben zo vaak teleurgesteld geraakt nadat het zoveelste talent niet door brak. Ik wacht het even af wel is het al echt een grote vooruitgang dat die spelers nu langer de kans krijgen, een Samper kreeg bijna geen kans vond ik. Zelfde geldt voor Alena en Puig. Gavi en Nico lijken wel meer de kans te krijgen dus hopen dat zij kunnen uitgroeien tot wereldniveau.

Twee jaar geleden VS tegen Italie zien spelen in een vriendschappelijke wedstrijd en je zag meteen dat Veratti heer en meester was op de middenveld. Zeker als je een wedstrijd live gaat zien kun je zien wie er uit springt. Al jaren een van de beste op zijn positie.

Na Kante mijn favoriete middenvelder ter wereld. Genot om naar te kijken. Denk ook momenteel een van de beste op zijn positie.

29 september 2021 om 11:10

De bruyne, fernandes, casemiro en busquets zitten op ballet?

29 september 2021 om 11:12

Andere types. De Bruyne en Bruno aanvallender en Casemiro en Busquets verdedigender.

29 september 2021 om 13:32

Lees anders even mijn goed tekst goed. Ik zal het even uitleggen, misschien snap je het dan...
Na kante mijn favoriete middenvelder ter wereld: Mijn mening.
Een van de beste op zijn positie: zeg niet de beste... En zoals Garrincha aangeeft Bruyne en Bruno spelen niet op dezelfde positie. Zelfs Casemiro en Busquets niet.. En ja, ik vind Veratti beter dan Fernandes.

Verratti is een weergaloos speler. Aan de bal zeer sterk en vind altijd in kleine ruimte een oplossing. Ik volg hem sinds hij nog talent was. Maar ik vind hem totaal geen slimme voetballer in de zin van: Je hebt al geel op zak en je maakt een hele domme onbesuisd overtreding en hier ook geel voor krijgt en meteen van het veld wordt verstuurd met rood. Dit error zit in zijn spel gemarkeerd. Zijn handelsmerk kan je bijna zeggen. Nico Tagliafico heeft dat ook een handje van. Als trainer zijnde wil je deze mensen absoluut niet in de eigen zestien meter gebied hebben.

Moet erbij vermelden op betkantoren zijn de quotering bij rode kaart van Verratti laag zijn. Dit zegt al genoeg.

Het is jammer dat hij relatief veel geblesseerd is. Voorheen was hij erg wisselvallig ook, maar de laatste jaren merk je toch dat ervaring z'n werk begint te doen. Momenteel kun je hem wel bij 1 van de beste middenvelders scharen. Ik ben sowieso wel fan van dit soort spelers met een uitstekend overzicht en de goede pass in de benen.

Iemand durfde met mij in discussie te gaan en te beweren dat Frenkie beter is dan Veratti. Oh mijn hemel hoe durf je? De manier waarop Veratti impact op de game heeft is heel indrukwekkend. Hij speelt op dezelfde positie als Frenkie.. maar waarom is Veratti wel bijzonder. En heeft hij duidelijk impact op de game maar Frenkie niet? Wat is nu het argument dat zijn taak alleen is om de bal op te halen? Veratti mijn hemel wat een speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool3432
3.Chelsea3326
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bernardo SilvaMiddenvelder147
RodriMiddenvelder132
Gabriel JesusAanvaller132
R. SterlingAanvaller133
R. MahrezAanvaller122
İ. GündoğanMiddenvelder103
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

3776 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 9 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Lewandowski: ‘Ik zou vooral willen dat de woorden van Messi oprecht waren’

Robert Lewandowski is teleurgesteld na de uitreiking van de Ballon d’Or. De Poolse spits van Bayern München eindigde in de prestigieuze verkiezing van het Franse voetbaltijdschrift France Football als tweede achter...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Liverpool wil Paulo Dybala in januari een voorcontract laten tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren