Ruud Gullit: ‘Bij Feyenoord kom je beter aan je trekken dan bij Ajax’

Dinsdag, 28 september 2021 om 06:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:25

Als neutrale voetbalfan zit Ruud Gullit niet te wachten op wedstrijden zonder spanning. Voor de oud-voetballer is spanning een wezenlijk onderdeel van voetbal kijken en hij verbaasde zich ruim een week geleden dan ook toen hij aanwezig was bij het duel tussen Ajax en SC Cambuur (9-0) in de Eredivisie. “Daar hing een opvallend sfeertje. Het ontbrak aan iedere spanning”, schrijft Gullit dinsdag in zijn column in De Telegraaf.

“Niemand vroeg zich af of Ajax ging winnen, maar iedereen ging zitten met het idee hoe hoog de zege zou uitvallen. Spelers kunnen zich zo’n houding niet permitteren. Zulke nonchalance kost je de kop. De eerste twintig minuten liet Ajax verdedigend steekjes vallen en bood ruimte aan SC Cambuur.” Gullit zag echter hoe de noorderlingen dat niet in doelpunten konden vertalen. “Bij Feyenoord kom je dan beter aan je trekken dan bij Ajax. Ga naar De Kuip en je weet nog steeds niet wat je te wachten staat.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Hoewel er iets groeit in Rotterdam, blijft het onvoorspelbaar.” Gullit genoot veel meer van de wedstrijd tussen Feyenoord en NEC. Het team van Slot gaf een 2-0 voorsprong volledig uit handen en boog een 2-3 achterstand om in een 5-3 overwinning. “Zo’n verloop is leuker dan doelpunten tellen zoals in Amsterdam. Alhoewel iedere club in Ajax’ positie zou willen verkeren. Ik geniet van het Feyenoord van Slot. De ploeg speelt fris voetbal volgens een plan met veel druk naar voren. Tegelijk bewezen ze bij PSV goed te kunnen verdedigen en de counter te beheersen. Je ziet dat er schwung en loopvermogen in het elftal zit.”

“Spelers als Luis Sinisterra, Guus Til en Justin Bijlow - een hele goede keeper - ontwikkelen zich snel.” Een opbloeiend Feyenoord is goed voor het Nederlandse voetbal en het Nederlands elftal, zo benadrukt de voormalig EK-winnaar van 1988. “Laatst stonden Til, Bijlow en Tyrell Malacia in de basis van Oranje tegen Montenegro. Bondscoach Louis van Gaal verdient daarvoor een compliment. Hij selecteert niet op basis van sentiment, hij kiest de beste spelers voor het elftal.”

Gullit wijst erop dat Steven Berghuis, Denzel Dumfries, Steven Bergwijn, Bijlow en vooral Stefan de Vrij in actie kwamen en dat er van het rijtje van Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en De Vrij er één moest afvallen in Van Gaals formatie. “De Vrij had bij de vorige bondscoaches altijd het sentiment tegen. Bij Danny Blind, Ronald Koeman en Frank de Boer zat hij daarom vaak op de bank. Niet bij Van Gaal, die beschouwt hem als basisspeler en durft De Ligt als voormalig Ajacied en speler van Juventus te passeren.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

141 reacties (laatste reactie door fr010frdam)

Tja, dit is echt de waan van de dag. Ik zit toch iedere week met spanning voor de televisie als ik wedstrijden van Ajax ga kijken. Vooral uitwedstrijden en wedstrijden tegen az, psv, en Feyenoord zijn normaal gesproken echt geen zekerheidje. Je zag het laatst ook uit bij Twente. Ik ben nog altijd ouderwets zenuwachtig voor een wedstrijd van Ajax

28 september 2021 om 06:58

Ligt dan toch echt aan jou denk ik. Of ze nou uiteindelijk wel of niet de volle buit pakken. Kwalitatief ben je zoveel verder dan de rest. Kampioen wordt je toch wel.

28 september 2021 om 07:05

Dat ligt niet alleen aan hem want veel Ajacieden moeten het nog maar zien als de club het tegen sterke tegenstanders moet opnemen die niet met een volle ziekenboeg kampen.

28 september 2021 om 07:39

Ik heb ook het idee dat veel analisten en journalisten Ajax in slaap willen zussen. Omdat PSV verloren heeft van Willem2 is het ineens allemaal gedaan. Maar Twente uit was een voorbeeld dat wanneer Ajax verslapt er ook punten worden gemorst.
PSV Sparta zondag is ook een wedstrijd waarvan je op voorhand zegt met hoeveel gaat PSV dat winnen.
Ja Ajax is nu misschien favoriet. Maar nu al stellen dat het nergens meer over gaat, is te voorbarig.

28 september 2021 om 08:01

Ach. Onlangs stond Ajax nog gelijk met AZ en Feyenoord op 6 punten. Dit seizoen heeft Ajax tegen KKD clubs mogen aantreden. Laten we het over 2 maanden nog eens bekijken.

28 september 2021 om 08:05

Ook al zouden ze die verliezen, dan nog weet je dat de rest ook niet alles wint. Ajax is het gewoon aan hun stand (budget, mogelijkheden) verplicht om kampioen te worden en dat worden ze ook fluitend.

28 september 2021 om 08:21@alsjemenou Dat was vorig seizoen.
verder ben ik het met je eens, zodra ze verslappen kunnen ze punten verliezen.

28 september 2021 om 08:40

@alsjemenou,

dus jij vind Twente en Vitesse KKD clubs?

28 september 2021 om 08:51

Vitesse en Groningen zijn niet echt kkd clubs maar werden wel vrij eenvoudig opzij gezet. Iets wat niet elk jaar lukt.

28 september 2021 om 09:38

Heb je de selectie van Ajax over de hele breedte gezien, dat zal bepalen wie er met de prijzen er vandoor gaat. Niet 1 speler bij Ajax kan zich niet meer veroorloven om te verslappen.

28 september 2021 om 11:36

Iedereen ziet toch ook wel dat de eredivisie totaal niet interessant meer is. Ik kijk liever tegenwoordig gewoon buitenlandsvoetbL want daar zijn teams nog aan elkaar gewaagd. Dtraks in december wint ajax 0-4 bij feyenoord en 0-3 bij psv. Kijk ajax heeft dat ook dmv jaren niks uit te geven en een ev van 100 miljoen te creeren zich in deze positie gemanifesteerd neemt niet weg dat de eredivisie geen competitie meer is

28 september 2021 om 12:14

Twente was aan het begin van de competitie. Ten Hag had voor de wedstrijd en aan het begin van de competitie al aangegeven, dat Ajax pas midden September fit is. Ik bedoel hij kent zijn spelers het best, je kan nu niet ontkennen, dat Ajax nu veel fitter is dan toen. Hij heeft gelijk gekregen. Krijgt Ajax nu in deze vorm Twente, zal Ajax die pot gewoon winnen.

28 september 2021 om 14:22

Dit jaar zijn er erg goede spelers bij gekomen, maar geen goede spelers vertrokken. Daardoor vermoed ik dat het steeds erger wordt dit seizoen. Laten we hopen dat alle clubs het een beetje goed blijven doen in Europa dit jaar. Als het gaat lukken om 2 teams direct in de championsleaugue te krijgen dan gaat er nog een ploeg veel geld verdienen. Als het regent bij twee clubs gaat het druppelen bij de anderen. Hopenlijk wordt de competitie dan ook in de breedte beter. Misschien droom ik.... Anyway. Als Ajax fan ben ik blij met de frisheid van Feyenoord dit jaar. PSV heeft hele goede spelers, Kan ook zo maar weer gaan draaien. Toch nog genoeg te genieten dit jaar.

28 september 2021 om 15:48

Kijk je wel Duits voetbal dan? Alsof Bayern daar niet domineert. In Engeland is de kans ook groot dat City kampioen gaat worden. Sorry maar ik vind het gewoon heel simpel gelul allemaal en voor mij is de Nederlandse competitie nog steeds de mooiste die er is. Daar heb ik in ieder geval het meeste mee. Nee het gaat echt niet goed allemaal maar dat heeft ook wel weer wat. Ik snap niet waarom mensen altijd zo op het buitenland moeten geilen. Ik hou het lekker bij onze simpele Micky Mouse competitie, heerlijk!

28 september 2021 om 07:04

Ik heb altijd de spanning met hoeveel doelpunten we gaan winnen 😜

28 september 2021 om 07:41

Meen je dat na 3-0 is er toch geen reet meer aan, de rest is voor de statistiek. De eerste twee goals ben je echt blij bij de derde weet je dat de wedstrijd binnen is, daarna ga je bier halen en ouwehoeren met de mensen naast je en interesseert het je niet meer om dan in minuut 82 richting parkererdek te gaan.

28 september 2021 om 07:51

En vaak als er dit soort verhalen komen wordt de kans groter dat er een zeperd aan zit te komen. Laatste weken ook vrij weinig tegenstand gehad. Benieuwd naar de komende weken.

28 september 2021 om 08:54

Vrij weinig tegenstand of was Ajax gewoon te goed voor de tegenstanders. Tja het is maar hoe je het bekijkt. Als ik psv zie stuntelen tegen goa en Willem2 ben ik blij dat het bij Ajax soepel loopt op dit moment. Voor de wedstrijd heb ik altijd spanning. Zelfs tegen Groningen heb ik een moment gehad dat ik dacht nee toch niet zo'n wedstrijd, geen puntverlies vandaag!

28 september 2021 om 09:42

Eens hoor, knap wat Ajax laat zien. Maar vind dat de media overdrijft. Tuurlijk maakt Ajax meer kans op het kampioen, maar het is nog lang niet beslist.

28 september 2021 om 10:26

De Toekomst, bekruip je dan niet het gevoel wanneer je maar met 3-0 hebt gewonnen dat het wel wat beter gekund had?

28 september 2021 om 10:58

Ik vind ook dat de media overdrijft hoor. Dat ophemelen na een goede wedstrijd is zelfs als Ajacied irritant

28 september 2021 om 11:39

@Fr010FRDAM: het is geen kwestie van kans: ajax word gewoon kampioen met +20 punten verschil op nummer 2

28 september 2021 om 12:24

Je bedoeld, dat Feyenoord een zeperd krijgt. Ik bedoel bij de 9 doelpunten, waren er 8 verschillende doelpunten makers. De variatie om te scoren binnen Ajax is hoog bij de spelers. De media overdrijft niet, want Feyenoord krijgt tóch ook genoeg mooie complimenten in de pers, waarom is dat dan ineens niet overdreven? Toen PSV won van Ajax, waren de reacties daar ook niet overdreven....Ik begrijp het niet...schrijf men positief over Ajax....is het tegen geluid te veel, overdreven en heeft de tegenstander weinig weerstand. Win je van Real of Juve, dan is tegenstander niet in goede doen.

28 september 2021 om 16:29

@erwinnnho, ik wil best met je wedden dat het minder dan 20 punten verschil wordt. Jij bent zo overtuigt, dan moet je dat wel aan durven. Zeg maar voor hoeveel geld je wil wedden.

28 september 2021 om 16:32

@fairplay. ik bedoel niet dat men overdrijft over Ajax, ze spelen goed. Dat geef ik zelfs aan.
ik bedoel dat men overdrijft alsof alles al beslist is. Voorlopig is dat gewoon overdreven.
En als Feyenoord wint wordt het juist vaker gebagatelliseerd hoor. Gebeurt overal.

28 september 2021 om 07:06

Heb ik ook hoor dat zenuwachtige en is gewoon gezonde spanning, welke tegenstander het ook is en ik heb zeker niet ik ga ervoor zitten en we zien wel hoe hoog de uitslag wordt, zeker niet, ik vindt de manier hoe ze gaan spelen het belangrijkste

28 september 2021 om 08:40

Het gaat vooral om de neutrale toeschouwer denk ik. Dan is die spanning veel groter dus attractiever. Als het je eigen club is zou ik toch liever 9-0 winnen. Beter voor m'n hart.

28 september 2021 om 07:16

Ik ook hoor. Ik ga er nooit vanuit dat ze winnen. Vanaf gister giert het ook al door het lijf, voor de wedstrijd van morgen. En dat na 20 jaar al seizoenskaart houder te zijn.

28 september 2021 om 07:21

Wedstrijd is vanavond he?. Niet dat je je vergist!

28 september 2021 om 08:25

Inderdaad vanavond, ook niet vergeten dat de wedstrijd al om 18:45 uur is. Zo heb ik vorig jaar een wedstrijd gemist die ook zo vroeg werd gespeeld.

28 september 2021 om 07:18

Ik ook hoor, plus we gaan nog genoeg wedstrijden krijgen waar we het moeilijk gaan krijgen (zeker uit).

28 september 2021 om 07:25

Hier ook hoor, ik zit ook altijd met trots te kijken naar wat Ajax presteerd de laatste tijd. En de échte wedstrijden moeten nog komen he (uitwedstrijden tegen utrecht, groningen, heerenveen, az, feyenoord, psv). Het is nog écht niet beslist. Ze moeten bij de rest van de eredivisie eens niet met 11 bram van polens spelen, misschien dat het dan ook spannender wordt

28 september 2021 om 08:10

Precies bro ik heb exact hetzelfde. Na die 0-4 om de JC-Schaal wist iedereen het zeker: PSV wordt kampioen of het wordt in ieder geval een nek aan nek race tot het laatste moment. Intussen zijn de rollen zogenaamd helemaal omgedraaid. Ajax gaat sws die Februari dip krijgen. En wie had voorspeld dat Feyenoord het zo goed zou doen met zulk attractief voetbal? Als ze beide zo kunnen blijven doorgroeien qua spel en resultaten blijven behalen, kunnen we in December wellicht de leukste klassieker in jaren tegemoet zien. Ik heb liever een Feyenoord dat weer serieus mee doet dan PSV als Ajacied zijnde. Of nja ik gun het Feyenoord meer. Feyenoord is gewoon een mooiere club imo. Mooiste is natuurlijk een traditionele driestrijd tot het einde van het seizoen zoals het hoort!

28 september 2021 om 08:38

Haha ja, precies dit. Spanning is er altijd, ondanks dat er nu een aantal grote uitslagen zijn geweest. Maar als ze uit naar Utrecht, PSV of Heracles moeten zit ik toch niet lekker en is er echt spanning hoor! Mooi ook hoe iedereen nu praat, als Ajax straks 3 wedstrijden verliest deugd er weer helemaal niks!

28 september 2021 om 08:46

Maar niet bij Cambuur-thuis, toch? Ik snap het punt van Gullit wel. Er zijn zat spannende wedstrijden over, maar er zijn er ook veel nu die niet spannend zijn. Zelfs over de wedstrijd van vanavond zie je veel mensen zich afvragen of het meer of minder dan 4-0 wordt. En dat is nota bene de champions league. Ik doe daar overigens niet aan mee, maar het tekent wel dat veel mensen echt al uit gaan van een dikke overwinning.

28 september 2021 om 08:50

Het is voor welke club je bent daar kijk je het liefste naar. Feyenoord-Nec vond ik een spectaculaire wedstrijd. Maar ben voor Ajax en heb dat ook uitkijken naar de wedstrijd en dat je met spanning kijkt.

Heb trouwens Gullit nog nooit iets aardigs over Ajax horen zeggen.

28 september 2021 om 10:05

Weer een ex-voetballer die onzin uitkraamt. Hetzelfde sfeertje hing er bij Feyenoord-NEC. Er werd over een 3-0 of een 5-0 winst gesproken onderling. Na de 2-0 werd er zelfs 10! 10! 10! geroepen in het stadion. Na de 2-2 was de sfeer heel anders in de 2e helft. Dat zou bij Ajax niet anders zijn als dezelfde stand op het bord stond bij rust tegen Cambuur.

28 september 2021 om 10:07

Dat komt omdat jij een Ajax fan bent en Ruud Gullit niet. Die is trainer van Feyenoord geweest en voelt bij die wedstijden veel meer spanning.
Ik heb het zelf ook, bij Ajax en oranje voel ik spanning en geniet ik er veel meer van dan dat ik naar een neutrale wedstrijd kijk.
Uiteindelijk is voetbal emotie, zonder emotie is het al snel saai.

Ik heb dit soort onzin nooit gehoord in de top-tijd van barca of real, maar nu is het ineens mode om weg te zappen omdat Ajax zoveel beter is dan de rest? Ik kijk anders liever naar een geweldig Ajax dan naar een feyenoord dat met behulp vd scheidsrechter een wedstrijd over de streep trekt of psv dat steeds niet in de sterkste opstelling speelt. Je zou ook het niveau van de rest kunnen aankaarten gullit

28 september 2021 om 07:49

Wat een gel*l dat de scheids Feyenoord altijd helpt. Zelfs zaterdag was we amper iets aan de hand en hebben ze het op eigen kracht gedaan.
On: ik kijk weinig naar Ajax, meestal staat de tv als verlichting aan en internet ik wat tijdens hun wedstrijden. Waarom? Ik vind het voetbal saai om naar te kijken en heb geen behoefte om naar allleen maar technische hoogstandjes van circusartiesten te kijken en met over het algemeen klapvee op de tribune die vermaakt willen worden als ware dat ze bij een John de Mol spelshow zitten. Bloed zweet en trainen klinkt er uit de speakers, maar niet in de Arena.. Ik wil spanning en sensatie zien, scrimmages voor de goals, zweet ruiken en 2 ploegen die kans hebben op een overwinning.

Ooit gehoord van de Harlem Globetrotters? Dat waren Amerikaanse topbasketbal artiesten die alleen maar technische hoogstandjes deden en de hele wereld overtrokken. Ik heb ze ooit in Ahoy gezien, maar Na 15 minuten begint dat te vervelen, dan heb je het wel gezien. Dat heb ik ook met Ajax in de competitie. Dus Gullit heeft gelijk.

28 september 2021 om 07:56

Benieuwd of je ook zo zou reageren als Feyenoord in de situatie zou zitten waarin Ajax nu verkeerd? Denk het namelijk niet want als sporter of supporter van je eigen club wil je namelijk altijd de beste zijn, dat is Ajax momenteel en ik kan je vertellen dat is zeker niet saai en vervelend.

28 september 2021 om 08:05

Duh, als supporter van je eigen club is het anders. Maar nu, zoals Gullit het ook stelt, is het voor neutrale kijkers (wellicht) anders en zijn die gekke tennisuitslagen natuurlijk leuker dan een ploeg die zich al neerlegt tegen een nederlaag tegen Ajax. Met natuurlijk de kanttekening dat Ajax inderdaad gewoon erg goed is, overigens.

28 september 2021 om 08:12

@ronnie_fr: je mist het punt vriend, iedereen kijkt uiteraard het liefst naar zijn eigen favoriet en er is op elke club wel iets op aan te merken. Wat ik raar vind is dat het mode is om nu het Ajax betreft zonodig te moeten melden dat de zogenaamde kenners wegzappen of het niks meer aan vinden. Dat hebbrn we ze nooit horen zeggrn in de top-tijd van barca, real, bayern… Ik kijk graag naar goed voetbal en het liefst als dat door mn eigen club wordt gespeeld. Als die analisten spanning willen moeten ze een thriller in de bioscoop gaan kijken

28 september 2021 om 08:18

@ajajajax: Voor jou misschien niet, maar ik pak mijn gitaar en bekijk een tab en speel een liedje terwijl de wedstrijd gespeeld wordt. Mocht ik gejuich horen dan kijk ik of er een goal is gevallen of een balletje achter het standbeen langs.

Feyenoord supporterrs verkeren niet in deze situatie dus kan ik niet zeggen hoe ik dan reageer. Maar Ajax in competitieverband is voor mij een saaie bedoening en heb ik leukere dingen die ik doe in mijn mancave, oa:
- gitaar spelen
- foto’s bewerken in PS bewerken en fotoboeken samenstellen
- spullen handelen/kopen/zoeken voor mijn eerste Wereldoorlog verzameling
- forums bekijken op Vz en reageren

En op de achtergrond staat de tv aan als Ajax speelt met geluid op laag volume. Zo spannend vind ik het.

28 september 2021 om 08:29

@mrboity: daar heb jij gelijk in. Barca’s gouden jaren heb ik ook vaak op mijn wijze gekeken, met de tv aan alls verlichting en laag volume en verder op mijn laptop kijken nar leukere dingen, en bij gejuich keek ik wie er scoorde. En inderdaad hoorde je niemand daar over klagen dat het saai was. Niemand? Jawel, ik schreef toen al regelmatig onder een andere nickname dat ik wedstrijden kijken van met name Barca net zo saai vind als het kijken naar een 10 km schaatsen op een NK of het kijken naar het groeien van gras. Ook het Ajax van van Gaal jaren 90 was in mijn ogen saai.
Ik ben al oud, maar heb de jaren van michels en Cruijff mee gemaakt, maar dat Ajax was heel sprankelend, net als Oranje 1974. Dar spatte energie van af, spelvreugde, en was techniek dienend ipv iets om een tegenstander te vernederen.
Overigens kijk ik wel Ajax in de CL en hoop ik op succes voor ze.

28 september 2021 om 08:31

Ik heb dit totaal niet. Misschien komt het doordat ik zuid amerikaans ben?? Maar technische hoogstandjes EN scoren vind ik ge-wel-dig en dat maakt het voor mij spannend! Ik vind dat zo mooi om naar te kijken. Misschien beleeft de neutrale kijker (zoals Gulli) dit anders maar voor de supporters is het gekukkig niet minder spannend. Ik heb liever "mooi" voetbal dan met slecht voetbal winnen.

28 september 2021 om 08:46

Met alle respect voor ajax maar je wilt hun spel van nu toch niet gaan vergelijken met dat wat Barca, Real en Bayern in hun toptijd lieten zien?!?!?!
Ik begrijp heel goed dat als je geen favoriet hebt en naar zo een wedstrijd kijkt dat de lol er snel af is.
En dat de analisten dat zeggen dat is nou eenmaal zo, niemand hoort graag kritiek op zijn club. Als ze zeggen dat ajax het geweldig doet in de CL hoor je niemand klagen maar owee als ze iets negatiefs zeggen. Laat ze lekker praten en geniet gewoon van wat jij leuk vindt.

28 september 2021 om 08:50

@giovannidossantos:het gaat niet om mooi voetbal,( wat is dat eigenlijk?) of slecht voetbal. Ik wil strijd, emotie, zweet, scrimmages, inzet, kansen over en weer, drama, 5-3 etc zien ipv een 9-0 of zo.

28 september 2021 om 10:52

Dat is precies hoe ik als Ajacied naar Feyenoord kijk. Op mijn tablet een spelletje spelen en Feyenoord op een laag pitje. Feyenoorders verkeren niet in dezelfde situatie maar jij kan het je ook niet indenken? Volgens mij zou je het geweldig vinden als Feyenoord elke tegenstander met grote uitslagen opzij zet. Dan ga je echt niet op je gitaar zitten pingelen hoor. Neem een ander in de maling

28 september 2021 om 14:59

Gullit praat als ex Psver en Feyenoorder als 'de neutrale toeschouwer' over Ajax.. Prima verder, moet hij weten. Ik ben geen neutrale toeschouwer en geniet met volle teugen van het mooie spel wat Ajax op de mat legt. Dat de neutrale toeschouwer dat vervelend vindt, kan me bar weinig schelen.

29 september 2021 om 00:20

@FR_Ronnie het is superleuk om alle ins and outs mbt he mancave te lezen. Maar uiteindelijk ben je een Feyenoord supporter die hoopt dat Ajax punten gaat morsen, er dan achter komt dat het niet gebeurt en vervolgens 1 van die genoemde dingen gaat doen. Net zoals ik dat doe met PSV Feyenoord en AZ. Even kijken of er een stuntje in zit, vervolgens focus op iets anders. Zo spannend vind ik het. Het enige verschil is dat er momenteel bij die genoemde clubs wat meer kans op een stuntje is. Dat het makkelijk gaat in veel wedstrijden kan me als Ajax fan echt niet verdrietig maken. Ik geniet volop van het goede spel.

28 september 2021 om 07:51

Dat van Feyenoord inderdaad. Net als dat kampioensjaar alsof de scheidsen bedacht hebben dat ze het zo leuk vinden als de Rotterdammers de schaal pakken zo worden ze geholpen. Maar ik snap dat je Gullit daar niet over hoort, zijn cluppie

28 september 2021 om 08:14

Idd. Als voetbal gespeeld zou worden zonder scheidsrecters was Feyenoord allang een 5e klasser zonder prijzenkast. Heb alleen nog nooit de term KNFB gehoord Iets klopt er niet?

28 september 2021 om 08:17

Ach schei toch uit. Feyenoord was dat jaar de terechte kampioen. Wij waren goed dat jaar, maar hun net iets beter. Daarbij worden alle topclubs vaker geholpen door de scheids, simpelweg omdat de topclubs vaker in die positie terecht komen. Dus vaker randje buitenspel mee, vaker penalties en vrije trappen mee etc.

28 september 2021 om 08:30

Welk moment zijn ze dat jaar bevoordeeld dan? Dat is ook zo'n fabeltje wat z'n eigen leven is gaan leiden omdat veel supporters van andere clubs niet konden accepteren dat Feyenoord dat jaar volkomen terecht kampioen werd.

28 september 2021 om 08:13

Ja klopt man. Bij die 0-4 tegen PSV had Feyenoord natuurlijk nooit gewonnen als de scheids niet zo op de hand was van Feyenoord. Of bij Feyenoord-NEC, met een xgoals van 3 - 0.3 in het voordeel van de Rotterdammers. Allemaal weer de schuld van die KNFB die Feyenoord bevoordeelt.

28 september 2021 om 08:21

Er wordt wat indirect over Ajax gezegd en er gaat meteen weer een bak frustratie open. Gezien het aantal kudos voor een dergelijke beperkte reactie, lijkt het hier eerder Ajax Showtime dan een neutrale voetbal site.

28 september 2021 om 08:39

Het is niet indirect want hij noemt Ajax bij naam.

28 september 2021 om 08:44

@njfromvol: inderdaad, je mag tegenwoordig op Vz niks meer opschrijven als het Ajax of ex spelers niet ophemelt. Sterker nog, in een topic over Frenkie de Jong vorige week schreef ik dat tijdens het EK in Frankrijk op een camping waar ik vakantie vierde dat de franse supporters niet wisten wie Frenkie was (ja heus De Zjong?qui?) en daarna ging ik nog even naar Italie en daar vertelde Italiaanse supporters mij op een terras tijdens een voetbaldiscussie dat de Vrij een hele goed verdediger was en de Ligt nog moest groeien. Italianen, die het verdedigen uitgevonden hebben, zouden niet kunnen zien wie een goede verdediger is.

Als reactie kreeg ik van met name een Ajaxfan dat ik dat ik geestelijk zwakzinnig was en dat mijn vakantie een biervakantie wad. Triest, hoe blind van trots en arrogant de meeste Ajax supporters op Vz zijn. Zie ook de aanvallen op Japie-Krekel de laatste tijd.

Ik loop met het idee om eerdaags te stoppen op Vz omdat kritiek op Ajax niet meer mag, blijkbaar. Anderszijds wil blijven om een tegengeluid te laten horen.

28 september 2021 om 09:02

@GDS: het is me wat. Het is op geen enkele manier een aanval of kritiek op Ajax, maar puur een constatering dat voetbal minder leuk is, als er minder spanning op staat voor de neutrale toeschouwer. Natuurlijk heeft een club supporter daar geen boodschap aan. Ik kijk zelf ook niet graag naar Bayern of City tegen een derderangs team wegens het te verwachten eenrichtingsverkeer; maar dat lijkt me logisch.

28 september 2021 om 09:26

@fr_ronnie
wauw dus er zijn ajax suporters die op jou ¨altijd objectieve mening¨verkeerd reageren en meteen zijn de meeste Ajax hier arogant.en jij vind het raar dat je comentaar krijgt?
maar ben blij dat je vecht tegen al dit onrecht wat jouw en je mede supoters word aan gedaan. goed dat jij het broodnodige tegen geluid brengt p[deze site.ik wil je ook smeken om VZ niet te verlaten. je bent voor mij de Guevara van VZ.

28 september 2021 om 09:41

@verstand: graag heel mijn reactie lezen! je snapt mijn verhaal totaal niet. Als ik mijn (mijn eigen mening, niet objectief dus) mening geef over Ajax of (ex) spelers krijg ik van diverse kanten verwijten en belachelijke argumenten terug zoals:
1 Ajax hater
2 Calimero
3 Ligt aan zijn teamgenoten, niet aan Frenkie
4Je hebt geen verstand van Voetbal
5 O, ik zie het al, Feyenoord supporter, die houden niet van voetbal
En dan mis ik er nog een paar.

Het is toch belachelijk dat je niet op een normale manier met veel Ajax supporters op Vz een discussie kan voeren. En als er dan nog types ( dat was ook een Ajax fan) schrijven dat je achteraan gestaan heb bij het uitdelen van hersenen dan moet ook jij toegeven dat er een hoop arrogante figuren onder de Ajax fanbase hier op Vz zitten. En nee, ik ben geen Che, wil ik ook absoluut niet zijn, maar een beetje nuance op deze hoofdzakelijk Ajax site mag ik toch wel verwachten.

Nu is het zo dat elke afwijkende, lees niet Ajax verheerlijkende, mening gelijk staat aan heiligschennis en dat dat Ajax meute er als bloedhonden opspringen. Ik ben Feyenoord fan, en meteen wordt er gerefereerd aan wel of niet overtreding bij de 4-3. Juist dat voorbeeld zegt genoeg over de kleinzieligheid eb lange tenen van veel Ajaxfans op Vz.

28 september 2021 om 10:27

@fr_ronnie
niet schrikken maar die zelfde ervaring hebben ajax supporters hier als ze iets over feyenoord zeggen of de heilig verklaarde de vrij.daarbij als er een speler ooit in een ajax shirt heeft gelopen is dat voor een gedeelte van je mede suppoters reden om die speler steen vast aan te vallen.dat weetje nou eenmaal hier. dat gebeurt van beide kanten.
ik zou je als tip willen mee geven,maak je niet zo druk. en kies de mensen waar me je wilt discuseren en laat de rest links liggen.

Ow en het ligt nooit aan frenkie!

28 september 2021 om 10:42

@FR_Ronnie, je hebt er altijd gekken tussen zitten. Zo zei ik een keer iets over Feyenoord hier op deze site en toen kreeg ik een PB waarin ik met fysiek geweld werd bedreigd. Dus ja, er zijn altijd idioten ertussen.

28 september 2021 om 11:03

Mooi verhaal Ronnie zo rechtstreeks uit je grote duim gezogen volgens mij. Gelukkig heb je wel kunnen vertellen dat de meeste Ajax supporters arrogant zijn. Wellicht dat je reacties daarom worden verwijderd? Dat Japie krekel verhaaltje slaat ook als een tang op een varken. De psv supporters irriteerde zich de afgelopen tijd net zo goed aan hem als hij weer is over Schmidt of Ihatarren zat te bashen. Zelfs Feyenoorders hebben zich kapot geïrriteerd aan hem. Vooral omdat hij zo vaak in herhaling valt dat is volgens mij vooral het punt. Dat hij een andere mening heeft is volgens mij allemaal prima.

28 september 2021 om 11:07

Op de manier hoe jij iedereen over 1 kam scheert snap ik wel dat er met jou niet te praten valt. Blijkbaar doen grapjes ook al zeer bij je. Je kan ook gewoon lachen om iemand die punt 5 erin gooit. Ik snap dat het af en toe irritant kan zijn maar ik zie jou ook geen reacties geven waarop je lekker inhoudelijk kan reageren. Vooral om je heen slaan en wijzen naar anderen. Je bent wel vrij zuur zeg maar, hoe komt dat? Of je hier op voetbalzone wel of niet aanwezig wil zijn mag je gelukkig helemaal zelf weten. Je mag ook oorlogsplaatjes gaan verzamelen hoor, niemand zal je tegenhouden!

28 september 2021 om 11:19

Je bent wel lekker aan het generaliseren, hè FR_Ronnie? "Veel Ajacieden". Als ik de reacties lees, zie ik juist heel andere. En wat Japie betreft: koop een leesbril, want het zijn vooral de PSV-supporters die hem aanvallen vanwege zijn kritiek op Schmidt.

28 september 2021 om 11:53

@ FR Ronnie, de meeste Ajacieden nog wel. Wat een klinkklare onzin verkondig je hier, excuse my French. Ik lees wel vaker hier mee op dit forum maar om dit zo te stellen alsof 9 vd 10 Ajacieden hier op Vz al pochend en bluffend over Ajax het forum vullen is echt niet waar. Lekker selectief lezen als het van enkele Ajacieden afkomt, ook een kunst. En logisch als er wat meer dan 1 Ajacied als een hamlap reageren, we zijn (NIET arrogant bedoeld) redelijk vertegenwoordigd binnen supportersland, dus ook hier op Vz.

28 september 2021 om 14:10

Sorry schijntrap, jij lijkt me ook zo’n figuur die dit soort onzin uitkraamt want eat ik beschrijf hierboven is dus gewoon gebeurd. Niks uit de duim gezogen. Het is toch belachelijk dat ik niks negatiefs mag schrijven over frenkie de Jong zonder dat mijn geestelije gesteldheid erbij gehaald wordt. Of dat ik alleen maar dronken ben tijdens mijn vakanties sorry maat, maar er lopen heel wat Ajax bloedhonden rond op dit forum die je van alles toe wensen. Misschien bij jij iemand die kan realtiveren, ik ken je niet, maar soms denk ik echt dat Nederland heel erg verrot is.

28 september 2021 om 15:20

Maar die mensen lopen niet rond bij Feyenoord? Ik denk dat ik wel kan relativeren inderdaad. Althans ik probeer het. Ik vind jou vrij snel de aanval zoeken naar een hele groep. Doe dat nou gewoon niet man en sta daarboven. Jij houdt van Feyenoord en ik van Ajax. Het is denk ik maar net wat je mee krijgt van uit huis. De 1 houd van de passie en fanatieke aanhang van Feyenoord en de Kuip. De ander vind mooi aanvallend voetbal beter en het liefst met eigen jeugd. Ik snap je irritatie hoor er zijn idd irritante figuren maar die zijn er bij elke club. Probeer dan te reageren op mensen die wel normaal kunnen reageren want die zijn er ook echt wel genoeg.

28 september 2021 om 08:47

Nou in de tijd van Barca waren er veel mensen die er wel een beetje genoeg van hadden hoor. Mooi combinatievoetbal, maar geen enkele spanning. Zelfs geen strijd, want dat paste niet bij het superieure spel van Barca.

Vind de tendens die gaande is echt heel erg triest. Het wordt Ajax kwalijk genomen dat ze zo goed (in vorm) zijn en een brede selectie hebben. Ajax heeft dat zelf bewerkstelligd door goed beleid te voeren. Respect zou op z’n plaats zijn ipv dat geklaag.

28 september 2021 om 07:33

Er is niemand die het Ajax kwalijk neemt dat het voor een neutrale kijker niet leuk is om naar 9-0 te kijken. Ajax heeft groot gelijk en ik heb niemand anders horen beweren. Het gaat er alleen over dat er neutrale kijkers afhaken. Mensen zijn minder geïnteresseerd in wedstrijden die geen wedstrijd zijn. Als ik tegen Federer ga tennissen zal er ook niemand komen kijken.

28 september 2021 om 08:23

Vind het toch wel bijzonder dat mensen hier het punt van Gullit missen en echt zo hard in de verdediging schieten, omdat ze denken dat het een aanval is op Ajax. Nee, dat is het totaal niet. Ajax is gewoon heel goed en voor eigen supporters (en liefhebbers) is dat prachtig, maar voor neutrale kijkers kan dat minder interessant zijn, omdat er toch geen enkele spanning te vinden is in zulke wedstrijden. Nu is Ajax dankzij met name zichzelf en dankzij (ook geen aanval!) de complete scheefgroei door financiële verschillen die je in vele competities ook gewoon meer en meer ziet gewoon ontzettend goed, wat spanning niet ten goede komt.

28 september 2021 om 08:43

Ik vond jaren geleden ook alleen de wedstrijden tussen Federer en Nadal de moeite waard die waren echt fantastisch. Dus ik hoefde jarenlang alleen de finale te kijken en de rest kon ik over slaan.

28 september 2021 om 08:49

Helemaal eens met mgmv, het is geen aanval op Ajax, het is een constatering dat het niet goed is voor de spanning, en daarmee voor de kijkwaarde voor veel kijkers. Ik ben Ajacied, ik vind het mooi, laat dit maar even zo duren en laten we weer een mooi CL seizoen hebben. Maar voor de spanning in de eredivisie is het natuurlijk niet goed. Ligt overigens ook aan PSV, die begonnen goed maar vernaggelen het vervolgens zelf.

28 september 2021 om 16:09

Wat is er voor de neutrale kijker saai aan als een ploeg 9-0 wint, of mooi voetbalt probeert te spelen? Het is maar net waar je voor gaat kijken. Wil je echte krakers zien met spanning en over en weer, dan kun je beter ziggo halen en potjes als west ham-leeds etcetera gaan kijken. Ben je een neutrale toeschouwer die van doelpunten en dominantie houdt moet je ajax city paris bayern gaan kijken. Iedereen doet hier maar alsof het saai is voor de neutrale toeschouwer. Welke neutrale toeschouwer? Elke voetbalkijker heeft toch een andere smaak en voorkeur. Dan gaan mensen hier elkaar verwijten of ajax dit is of feyenoord zus en zo. Wat een slap gelul zeg, gullit geeft hier een voorbeeld hoe hij het als neutrale kijker beleeft. Nou so be it, maar wat hier gebeurt is dat mensen hun mening van voetbal/neutraal een wedstrijd kijken als definities gaan lopen verkondigen. Geen wonder dat je dan van dit soort onzin discussies krijgt.

28 september 2021 om 08:10

Nee niet tegen Ajax. Ajax zelf doet het gewoon top. De Knvb en Uefa hadden dingen anders kunnen aanpakken, in algemene zin, om het niveauverschil te beperken maar heb niet de illusie dat dat gaat veranderen.

Jezus wat is dit nou weer van Gullit. Is overtuigend winnen nu ineens een probleem haha. Zeurt om helemaal niks. Ajax heeft dit helemaal zelf gedaan. Uitstekend beleid en minstens top 3 qua beleid van de hele wereld. Door de jaren heen zoveel sterkhouders verkocht en tegenwoordig nog steeds een hele brede en sterke selectie. Alleen maar respect voor Ajax en haar beleid.

28 september 2021 om 08:11

Gullit zegt toch niks verkeerd. Hij geeft zelfs aan dat alle clubs in de Ajax positie willen zitten. Lees compliment. Maar als neutraal supporter is het leuk om naar Ajax te kijken o.b.v. het voetbal wat ze laten zien. Maar als supporter wordt je meer vermaakt als je naar Feyenoord of Psv kijkt. Niet qua voetbal, maar wel qua spanning. Wat kijk jij liever? Een zoetsappige romantische film waarbij het acteerwerk subliem is of een superspannende thriller met diverse onverwachte plots met b-acteurs?
Dat is het enige wat Gullit aangeeft.

Betreft Oranje heeft Gullit gewoon gelijk. Onder elk (voormalig ajax)coach speelt De Ligt, behalve bij Van Gaal. Ik vind Van Gaal een narcist en kan de persoon niet uitstaan, maar zijn selectiebeleid, opstellingen en voetbalknowhow kan ik alleen maar respect voor hebben. Hij laat ook gewoon Donny thuis voor een simpele voetballer als Til. Maar de één speelt en scoort veel, de ander houdt alleen maar de bank warm. Wanneer De Ligt in betere vorm steekt dan De Vrij, speelt eerstgenoemde. En zo hoort het ook in Oranje. De 11 beste spelers in vorm die elkaar het beste aanvullen behoren te spelen in een systeem dat het beste op hun kwaliteiten aansluit.

28 september 2021 om 08:14

Lezen blijft lastig. Gullit neemt helemaal niemand iets kwalijk. Hij constateert alleen dat het voor een neutrale toeschouwer minder leuk is om te kijken naar een wedstrijd waar het binnen 30 minuten 5-0 staat. En daar heeft hij gewoon gelijk in. Dat is bij tennis (na de eerste set 6-0 en tweede set 6-0 blijf je ook niet zitten voor de derde set) of bij basketbal (na een kwartier 40-0 voor de ene ploeg) niet anders.

28 september 2021 om 08:55

Modric, het is geen aanval op Ajax. Het is een constatering van wat de gevolgen zijn. Ajax is op dit moment zo dominant dat de spanning vaak weg is. Dat klopt toch gewoon? Daar hoeven Ajacieden zich niet bezwaard onder te voelen. Maar voor de neutrale kijker is de spanning gewoon vaak weg. Dat mag best gezegd worden, en is een impliciet compliment aan Ajax.

"Spelers kunnen zich zo'n houding niet permitteren. Zulke nonchalance kost je de kop."

Blijkbaar niet want ze wonnen die wedstrijd met 9-0.

28 september 2021 om 07:55

Nou van dan “sfeertje” van Gullit heb ik weinig gemerkt. Dat hing alleen in de skybox van Sjakie waarschijnlijk! Zoals Gullit zelf al aangeeft was Cambuur best dreigend in het begin. Daarna niet meer zo erg trouwens 😂

28 september 2021 om 08:57

Het punt is meer dat het je de kop kost in de volgende wedstrijd waarin de tegenstander opeens beter is. Niet tegen cambuur, maar wel vanavond bijvoorbeeld. We weten nog niet of dat gaat gebeuren, want misschien laden de spelers zich wel goed op voor deze wedstrijden. Maar het risico bestaat.

28 september 2021 om 11:57

Ze winnen met 5-1 in Portugal dus ik denk dat Ajax weinig problemen heeft om zich op te laden voor de grote wedstrijden. Ach ja, als analist moet je toch wat te zeuren hebben

28 september 2021 om 13:34

Ik hoop het, en ik hoop dat Gullit ongelijk heeft. Maar ik begrijp het wel, de echte topploegen zijn elke wedstrijd scherp. En Ajax kan het zich niet permitteren om een keer niet scherp te zijn als het erom gaat. Ik hoop dat ze dat niet gaat overkomen.

10 jaar geleden had Gullit vast gezegd, wedstrijden zijn soms slecht, vooral na een Europese wedstrijd(nu niet meer gelukkig) wordt het niet is tijd dat ajax gaat investeren in de toekomst en aankopen doet en nu doet Ajax dit en spelen leuk, is het weer niet goed, gezeik om gezeik met Gullit hoor

28 september 2021 om 08:38

ja je moet wat he.
Anders is er niets voor de analisten om te "analyseren".
Vandaag is het Rood morgen is het Wit. En heel soms hebben ze een keer een punt (je moet schieten om te scoren )

28 september 2021 om 08:40

Mitch ik snap wel wat hij zegt hoor en denk niet eens dat het zeuren is.
Voor de Neutrale kijker is de wedstrijd Feyenoord-NEC veel leuker om te kijken dan een wedstrijd van Ajax waarvan je je af gaat vragen winnen ze met 3-0 of met10-0.

Bij mijn zoontjes precies hetzelfde totaal ander niveau maar daar vind ik een wedstrijd leuker als hij in 3-4 eindigt ipv dat ze met 12-0 winnen.

Als Ajax supporter is het heerlijk om te zien dat je club gemakkelijk de potjes wint toch daar hou je van daarvoor kijk je ajax. De Neutrale zal eerder een andere wedstrijd zoeken waar meer spanning op zit.

Het is ook geen verwijt van hem het is gewoon zoals het nu is.

Ik denk dat je vanavond beter aan je trekken komt bij Ajax dan bij Feijenoord.
Als je zo als Gullit gaat beredeneren dan kan je als neutrale toeschouwer beter een wedstrijden volgen van de sub-top, daar weet je meestal niet hoe het gaat eindigen.
Ik denk wedstrijden als Ajax tegen , PSV, Feijenoord en bv Utrecht zijn toch op zich aantrekkelijke wedstrijden ?

28 september 2021 om 08:04

Maar hij zegt toch niks geks. Snap niet dat iedereen zo op zijn pik getrapt is. Er zijn vrijwel geen echt neutrale toeschouwers en supporters van andere ploegen zien Ajax liever verliezen. Bij 3-0 voor Ajax zappen ze verder. In de Nederlandse competitie dan he. En zo zal het andersom ook zijn bij Ajax supporters die psv of Feyenoord kijken. Zo'n wedstrijd als psv Willem 2 kijk je dan gewoon af.

28 september 2021 om 13:36

@fr010

Helemaal mee eens. Het is ook geen kritiek op Ajax, sterker nog, het is impliciete bewondering. Ajax is nu zo dominant dat hun probleem niet is dat ze blessures hebben of geldzorgen of te slechte spelers of druk van moeten winnen. Nee, hun probleem is heel misschien dat ze een keer de aandacht teveel laten verslappen. Het is knap dat Ajax zo ver is.

En verder heeft hij gelijk, Feyenoord - NEC is gewoon leuker om te zien dan Ajax - Cambuur, ook voor mij als Ajacied.

28 september 2021 om 08:48

Bossie

Dat is toch het verhaal.
Als we de afgelopen wedstrijden in de eredivisie bekijken en daar doelt hij dan op is het toch leuker
om naar Feyenoord- NEC te kijken dan naar Ajax- Groningen waar geen spanning op zit en Ajax met 2 vingers in de neus wint.
En zo was het met de afgelopen wedstrijden ook een 9-0 is voor een Ajax supporter leuk maar voor een neutrale geen zak aan.

Ik heb zelf ajax dit jaar nog niet zien spelen, maar denk echt niet dat de supporters massaal wegzappen. Daarbij trekt het ook veel extra fans. Ik zie het onder mijn vrienden ook, die hadden jarenlang niets met voetbal buiten de oranje eindtoernooien, die zijn nu weer die-hard ajacied.

Ach deze man moet je totaal niet serieus nemen die heeft een bepaalde aversie tegen Ajax en dat laat hij meermaals blijken net als die Waterreus dat druipt er van af , wat moet Ajax dan doen ? Er zijn nu eenmaal zwakkere club in de ere divisie maar evengoed kan Ajax gewoon komende zondag van FC Utrecht verliezen en dan is het weer ze kunnen er niets van , die zelfde Gullit speelde ooit ook voor een heel sterk PSV en wonnen hun wedstrijden ook vaak met grote cijfers maar toen hoorde je nooit dit soort geluiden , dan kijkt hij toch niet er zit een knop op de TV pff

28 september 2021 om 08:52

Sloep het gaat niet om dat hij het Ajax niet gunt in deze.
Het gaat erom dat er geen spanning op zit voor de neutrale.
Als ik de wedstrijd van Ajax kijk dan ben ik na de 2-0 wel klaar.
Afghelopen weekend is de wedstrijd van Feyenoord qua spanning natuurlijk veel leuker om te kijken.
Wil natuurlijk niet zeggen dat het voetbal beter is.
Maar is wel een wedstrijd die je niet wegzapt als neutrale.

Dat is hetgeen wat hij zegt een 9-0 vind ik geen reet aan om te kijken alleen als het mijn eigen cluppie betreft.

28 september 2021 om 09:17

Toen ik hoorde dat Feyenoord ineens 2-2 stond zapte ik terug naar Feyenoord. Leek ook een gespeelde wedstrijd bij 2-0

28 september 2021 om 09:45

(bliek)
Het gaat er om hoe stel je je tegen Ajax op Groningen begon al vanaf minuut 1 met tijdtrekken en liggen rollen na na een duel en met 10 man achter de bal ja en dan toch met 3-0 eraf plus het aantal gemiste kansen , ja Ajax zit nu een een goede periode maar straks komen Utrecht ,AZ ,PSV ,en Feyenoord en dat zijn echt niet zo maar 12 punten sterker die kun je gewoon allemaal verliezen en dan kan de wereld er opeens anders uit zien ik dit soort uitspraken nog nooit bij andere clubs ik kijk ook naar andere clubs ik vond Feyenoord ook leuk maar dat het 2-2 werd lag echt niet aan NEC hoor Feyenoord liet het even lopen maar geen moment het ik gedacht dat NEC een punt of zelfs 3 zou halen ze waren zoveel sterker maar het was wel leuk om naar te kijken dat zeker .

28 september 2021 om 09:55

Sloep,

Volledig eens alleen als je neutrale kijker ben waren de eerste wedstrijden van Ajax op een gegeven moment niet meer leuk om te kijken.
Qua spanning kijk je dan liever naar een wedstrijd als Feyenoord- Nec.

Ik ga hem even omdraaien stel het is een utopie maar stel Feyenoord wint de eerste wedstrijden met minimaal 3 goals verschil oplopend tot 9 dan is er geen reet aan om te kijken voor de neutrale.
Stel dat Ajax wedstrijden speelt waar het tot het gaatje moet dus een 2-1 een 3-2 zij dat leukere wedstrijden om te kijken voor de neutrale en dat punt maakte Gullit.

Tuurlijk ik ben het met je eens hoe je een wedstrijd aanvliegt een cambuur sloeg natuurlijk ook nergens op die gooide de deur open zeg maar.

Hoe vaak verliest Ajax of PSV nou van een Cambuur? Eigenlijk zelden tot nooit. Feyenoord wint er ook vaker van dan dat het verliest. Gullit kijkt natuurlijk wel graag CL, waar elk jaar dezelfde clubs de dienst uit maken. Heel spannend natuurlijk.

Wat een geneuzel van onze analisten. Zo typisch Nederlands. Altijd ergens over zeiken. Het glas is altijd half leeg. Ze willen dat er mooi gevoetbald wordt met goed positie spel en individuele acties maar dan wel weer met veel weerstand. Waarom gaat die Gullit niet bij Valentijn werken. Mooi koppeltje azijn zeikers.

Beetje waan van de dag. Ajax had een enorm makkelijk programma. Straks tegen Utrecht, Feyenoord, AZ-uit en PSV moet ik het nog maar zien, dat worden echt niet allemaal afgetekende 3/4-0 wedstrijden.

28 september 2021 om 08:28

Dat zijn ook op het moment de enige wedstrijden voor Ajax die een "probleem" kunnen vormen.
En dit seizoen zou ik AZ niet eens meenemen in dat groepje.
Zoals al meer geroepen is Ajax zijn eigen grootste tegenstander dit seizoen.
Worden ze kampioen dan is het "normaal", ze kunnen enkel maar verliezen.

En wat hij terecht zegt voor de neutrale kijker is Feyenoord leuker want het gaat alle kanten op.
Is het goed? Nee. Is het vermakelijk? Zeer zeker want ik kan mijn lol niet op bij mijn Feyenoordvrienden

28 september 2021 om 12:19

Hoeft ook niet. 1-0 is ook genoeg. Ajax een makkelijk programma vind ik ook een beetje onzin. Ook nog een champions league wedstrijd tussendoor. Al 2 wedstrijden meer dan veel andere ploegen in de eredivisie. Vitesse, Groningen en Twente kun je op slechte dag gewoon punten tegen verspelen

Misschien geldt dit voor de neutrale kijker maar ik zit toch elke wedstrijd vol spanning naar een wedstrijd van ajax te kijken. De bal is rond. Alles is mogelijk. Ik heb nog nooit een wedstrijd gekeken waarbij ik van tevoren dacht dat Ajax de wedstrijd sowieso zou gaan winnen. Daarvoor is voetbal te onzeker. Ook moet Ajax nog tegen sterkere tegenstanders zoals Feyenoord en PSV. We zullen het zien...

Tja, had niet anders verwacht van een man die haaks staat op hetgeen waar Ajax en Amsterdam voor staat...

Laat hem lekker genieten van nipte overwinningen op Nec... Dan genieten wij wel van goed en verzorgd positiespel waarmee we vooralsnog een doelsaldo van +29 bij elkaar hebben gespeeld.

Het zal heus nog wel een keer verkeerd gaan.. Dan kan die man weer zeggen dat Ajax toch niet zo goed is als het lijkt....

Wat een gelul allemaal jongens, het is saai het is niet goed genoeg ppfff.
Ik hoop serieus waar dat we tegen PSV verliezen of in ieder geval niet winnen, dan blijft de boel toch nog scherp. Het is nu eenmaal een feit dat Ajax op het moment met kop en schouder overal bovenuit steekt in NL. Maar dan wil niet zeggen dat ze dan in de competitie kunnen/mogen verslappen.
Er hoeft maar iets te gebeuren en je loopt achter de feiten aan, in "ons" geval vind ik dat alleen maar gunstig. Dan worden ze weer scherp want de scherpte alleen in de CL is niet voldoende.
Aan de een kant snap ik Gullit ergens wel, bij Ajax zijn er nu maar een paar wedstijden waar het spannend kán worden/zijn maar over het algemeen weet je al dat de 3 punten in/naar Amsterdam blijven of gaan.
Maar aan de andere kant als er zekerheid was voor Feyenoord had hij het ook niet zo gezegd als hij nu doet. Dan had hij wel gerept dat de competitie nu superspannend kan worden omdat ze zo "sterk" zijn.

Het is de verdienste van Ajax dat ze telkens in de CL zitten en de rijkste zijn. Het gevolg is logischerwijs dat ze nu zo sterk zijn dat er niets meer aan is. Is geen verwijt (ik ben Feyenoord fan) maar een logisch gevolg. De spanning is weg. De enige Mercedes in een veld met Kia’s. Europees spannend maar de comp is dood.

In de tekst staat dat Til in de basis stond bij het NL elftal. Of dit is een fout van VZ. Of van Gullit....

Misschien geldt dit voor de neutrale kijker maar ik zit toch elke wedstrijd vol spanning naar een wedstrijd van ajax te kijken. De bal is rond. Alles is mogelijk. Ik heb nog nooit een wedstrijd gekeken waarbij ik van tevoren dacht dat Ajax de wedstrijd sowieso zou gaan winnen. Daarvoor is voetbal te onzeker. Ook moet Ajax nog tegen sterkere tegenstanders zoals Feyenoord en PSV. We zullen het zien...

Wat mij opvalt is dat dit allemaal alleen over Ajax gezegd word.
"ajax is verplicht om kampioen te worden met hun budget en selectie".
Maar waarom word er niet over psv gezegd dat ze verplicht zijn volop mee te doen?

Psv heeft een selectie en een budget dat ook vele malen groter is dan de rest van de voetbalclubs in Nederland, dat zou betekenen dat ze 32 van de 34 wedstrijden zouden moeten winnen.

Maar nee, omdat Ajax een veel groter budget heeft en betere selectie, kan psv ineens niet winnen van Willem2 of Feyenoord.

Het is natuurlijk onzin dat je budget meteen zorgt dat je kampioen word, want anders hadden we beter niet kunnen voetballen.

Feyenoord gaat de vaste uitdager worden van Ajax de komende jaren. Arnesen heeft binnen anderhalf jaar een totaal nieuwe organisatie op het gebied van jeugdopleiding, scouting en voetbalvisie opgetuigd. Investeerders zullen instappen aankomende transferwindow. En het nieuwe stadion zal zijn doorgang gaan krijgen en binnen 3 jaar herrijzen aan de oevers van De Maas.

Bij PSV zie ik vooral stagnatie en een niet al te denderend aankoopbeleid.

28 september 2021 om 09:15

Ik hoop het voor je maar ik denk dat Feyenoord niet zo snel structureel aanhaakt omdat de financien er gewoon niet zijn. Tuurlijk is Arnesen nu bewierookt maar ik herrinner mij dat hij na 1 jaar nog geen scouting had en nog half jaar verder kan het best ff goed vallen maar is nog niet echt structureel hé. Investeerders stappen echt niet zomaar in na 1 goede start in de ED. Wat stadion betreft is er nog geen paal in de grond dus we shall see. PSV heeft nog wat miljoenen achter de hand dus die zou ik nog niet uitvlakken maar he ik ben maar een nuchtere Ajaxied 😉

28 september 2021 om 11:01

Als je een beetje de club volgt, dan weet je dat bijvoorbeeld het stadion een gelopen zaak is. Dat gaat er gewoon komen (2025). Feyenoord zit qua begroting niet ver af van PSV en daarnaast staat er nu wel een hoop kapitaal op het veld. Rondom investeerders wordt het steeds concreter. Die gaan ook op korte termijn instappen.

28 september 2021 om 12:09

Een hoop kapitaal, wie dan? Ik kom niet verder dan Bijlow, sinisterra en in mindere mate Malacia en Senesi. Ze spelen bovendien bij Feyenoord waardoor ze al een stuk minder waard zijn. Een hoop kapitaal is in mijn ogen echt onzin.

28 september 2021 om 12:44

Dat wat goudseKaas zegt en ik weet ook wel dat dat stadion er komt maar voorlopig staat dat er nog niet en met alle problemen waar ze in de bouw tegen aan lopen zie ik die einddatum toch wat verder weg. Grondstoffen zijn schaars en duur en mankracht zijn er al een paar.
Transferinkomsten moeten structureel omhoog en dat er nu wat kapitaal staat is goed maar komt nog niet in de buurt van wat er bv in Eindhoven gebeurt. En dan moet de aankomende 3 jaar het financieel allemaal voor de wind gaan.
Dus je droom is mooi maar iets meer realisme zou je goed doen.

28 september 2021 om 09:15

Lijkt me geweldig kerel! Meen ik oprecht, ik hoop dat Feyenoord weet aan te haken. Die gun ik het zoveel meer dan Psv. Het zou voor de competitie ook geweldig zijn als we weer een echte top 3 hebben en dat Feyenoord weer een club gaat zijn die het Ajax en Psv moeilijk kan maken of zelfs kampioen kan worden. Feyenoord lijkt in ieder geval heel goed bezig. Toch knap met het budget wat ze hadden en na vertrek van Berghuis.

De media baalt gewoon dat ze niet lekker kunnen zeiken op Ajax en Ten Hag want het loopt gewoon heerlijk. Je ziet het gelijk na een monsterzege gaat er bij vi ook 0 aandacht naar Ajax. Mensen die hem na 3-0 uitzetten omdat ze er niet tegen kunnen dat Ajax weer een monsterscore neer weet te zetten. Pure jaloezie allemaal. Als Feyenoord of Psv zo'n monsteruitslag neer weet te zetten is het vast allemaal wel geweldig.

Wat een onzin is dit weer. Ja, Ajax heeft de beste selectie (in ieder geval in de breedte), Ja, Ajax wint de laatste wedstrijden gemakkelijk. Maar alle wedstrijden waren zeer vermakelijk (want goed voetbal), het kost ook Ajax moeite om de eerste te maken. Ajax heeft een tot nog toe gemakkelijk programma gehad, Groningen en Vitesse waren de lastige tegenstanders maar deze speelden ze beide thuis. Daarnaast hebben PSV en zelfs Feyenoord (in de basis) ook selecties waarmee ze 9 vd 10 ED wedstrijden gemakkelijk moeten winnen. Een seizoen duurt heel erg lang.

Blijft toch een raar verhaal, een Amsterdammer die een hekel heeft aan Ajax. Had ie vroeger al en nu nog steeds. Iedereen doet het goed, behalve Ajax in zijn ogen.

Ik begrijp wat hij zegt, dat een neutrale toeschouwer geen spanning bij die wedstrijd heeft maar welke neutrale kijker heeft dat überhaupt. Ajax is mijn club en er zit altijd een gezonde spanning op de wedstrijden voor mij. Maar als ik Feyenoord of PSV kijk, heb ik dat sws niet of welke wedstrijd van welke andere club dan ook. Neemt niet weg dat ik als liefhebber van voetbal kan genieten van een wedstrijd verloop zoals Fey-NEC, maar spanning zit er totaal niet bij natuurlijk, als neutrale kijker. Het is hard werken voor Ajax om op een niveau te komen dat je 90 minuten lang de focus houdt om goed te blijven voetballen. Als supporter kan ik daar van genieten en als voetbal liefhebber ook.

Arme Gullit.
Ik heb best wel te doen met deze jongen
Hij denkt alleen maar in termen van Ajax.
Het verbaast mij dat hij slechts insinueert en niet keihard schrijft dat andere trainers (ex) Ajax spelers eerder opstellen dan Feyenoord spelers.

Het wordt ook steeds gekker. Dit is misschien wel een ultiieme "ik weet niet meer hoe we Ajax nog een beetje negatief kunnen benadere" uitspraak. Begon al bij Gullit en neutrale voetbal fan. Maar laten we idd de club die goed speelt en attractief voetbal speelt neerzetten als niet leuk naar te kijken want niet spannend.

Als je als Gullit zijnde hoopt dat Ajax verliest lijkt het nu idd niet zo spannend. Helaas voor de heer Gullit maar je zou zeggen als ex topspeler dat je kan genieten van het spel, inzet en kwaliteiten van het team. Daarnaast zijn we nog maar net begonnen en zou voor PSV hetzelfde moeten gelden en eigenlijk ook AZ. Alleen spannend bij handje vol wedstrijden en de rest weet je al waar de 3 pnt naar toe gaat dus ik snap deze toevoeging niet zo goed.

Maar heb 1 advies voor Gullit, ga, net zoals Derksen, niet meer kijken naar Ajax. Doe je teletekst pagina aan, zet je notificatie aan en kijk naar de uitslag.

Het ligt er volledig aan wat je leuk vind.
Ik persoonlijk kijk liever wedstrijden met hoog tempo veel duels en strijd dan wedstrijden waar 1 team helemaal suf getikt wordt. Het blijft in mijn ogen een wedstrijd met de nadurk op strijd. Ik ken ook mensen die het fantastisch vinden om een wedstrijd te kijken waar 1 tegenstander volledig wordt weggespeeld met een uitslag van 8-0. Bij dat soort "wedstrijden" haak ik vaak al snel af. Geen strijd en geen spanning, dan pak ik liever een goed boek.

Ajax heeft het gewoon uitstekend voor elkaar, maar de opmerkingen van Gullit zijn wel in lijn met mijn eigen beleving. Ik kijk (neutraal) niet meer naar het overgrote deel van de wedstrijden van Ajax, omdat er geen spanning in zit. Vroeger was dat anders, dan keek ik het merendeel van de wedstrijden van de traditionele top-3.

En dat is geen verwijt naar Ajax, maar wel een gevolg van de huidige situatie. Zelfde reden dat ik geen interesse heb in de BL om maar wat te noemen.

28 september 2021 om 12:30

Bij jou zal het neutraal zijn.. Bij Gullit is het dus verre van neutraal he.

28 september 2021 om 12:49

Dat is misschien waar, maar dat maakt zijn stelling dat de wedstrijd Feyenoord-NEC voor de (meeste) neutrale toeschouwers, een leukere wedstrijd was om naar te kijken dan Ajax-Cambuur, niet minder waar.

Vanavond (en donderdag) hoop ik overigens wel op soepele overwinningen (van beiden), maar dan ben ik ook niet neutraal.

Ruud Gullit, fantastische voetballer geweest en uithangbord, in de vorm van ambassadeur, voor het Nederlandse voetbal. Maar Gullit kan zich gewoon niet fatsoenlijk als analist uitdrukken, heeft volgens mij ook gewoon met intelligentie te maken. Komt niet zo bijster slim over.

28 september 2021 om 09:48

Eens. Ik kan niet tegen Gullit. Hij roept maar wat.

28 september 2021 om 11:40

Dat is eigenlijk wat alle analisten doen.....gewoon geluid maken en niet zeggen...

Gullit....dit is van alle tijden. Ajax heeft ook jaren gehad dat het NIET zo dominant was, maar dat was niet Ajax-waardig. Als je Ajax begin jaren 2000 ziet, jaren 90, jaren 70, waren ze extreem dominant. Nu toevallig weer eens een tijdje. Of dacht je dat Cruijff, Bergkamp, Van Basten, Seedorf het veld op liepen en dat de tegenstander dacht: hier valt iets te halen.

Het kan ook zo weer omslaan, dus dit is gewoon een non-constatering.

Dus de hoofdrolspeler van een reclame waarin alles in Amsterdam kut is en de zon boven de Kuip schijnt meent even als onafhankelijke en neutrale kijker naar wedstrijden van Ajax en Feyenoord te kunnen kijken? Wat een stuitende arrogantie heeft die man toch over zich heen hangen.

Wat ik altijd opvallend vind is dat Ruud wat gewoon een van de beste spelers ooit is geweest, zoveel onzin elke keer weer kan uitkramen. Altijd met zijn onzin over ja “in mijn tijd” deden we dit zus en zo. Zeurt ook heel vaak om het zeuren

28 september 2021 om 10:49

Co Adriaanse zei ooit bij de aanstelling van v. Basten als Bondscoach, een goed paard wil nog niet zeggen dat hij ook een goede ruiter is. Dat geld voor veel ex-voetballers ook voor Gullit.

Toen ze met die veredelde oefenpot tegen PSV er met ruime cijfers af gingen hoorde je geen haan kraaien. Toen Barca en Real wedstrijd na wedstrijd met 6/7-0 wonnen was het alleen maar schitterend.
Nu Ajax de wind in de zeilen heeft en Cambuur een pak rammel geeft(wat heel normaal is als je de selectie en budget met elkaar vergelijkt) is het niets meer aan. Lachwekkend, en dan de neutrale kijker, die bestaat gewoon niet als het op Ajax of Feyenoord aankomt. Of je heb wat met de club a of b, maar niet met allebei. Hooguit Europees dat je de andere club een ronde verder gunt voor de punten maar uiteindelijk is het ook wel goed als ze eruit vliegen. Dit Ajax gaat echt nog heel wat punten laten liggen als de Afrika cup begint en het wat kouder word(dan hebben de brasil boys niet zo zin). Hopelijk gaan ze er dan een paar keer hard af, dan kunnen de anti Ajax mensen weer met smart een samenvatting kijken van ze.

28 september 2021 om 12:27

Die Brasil boys zullen altijd zin hebben want als er 1 verzaakt dan ben je je speelminuten kwijt aan de ander.

de wedstrijden van 9-0 en 5-0 zijn een wake up caal geworden voor de komende middenmoot, die gaan net zoals groningen proberen de bus te parkeren en te irriteren om ajax uit het spel te gaan houden en als de openingsgoal uitblijft voor ajax dan kan ook ajax geforceerd gaan voetballen en tegen een zeperd aan gaan lopen dus nee ajax moet elke week op de hoede zijn , ook tegen minder kwalitatief mindere ploegen en laten ze ook echt nog wel een steekje vallen als ze denken de klus even snel af te maken., kijk naar de wedstrijd tegen twente...........

Ja het is maar waar je van houdt he. Ik snap het wel dat het voor de neutrale kijker niet spannend is maar ik kan erg genieten van mooie aanvallen waar mooie doelpunten uit voortkomen. Ik zit dan weer niet te wachten op schoppartijen en in de eigen 16 hangen wedstrijden schaakpotjes. Maar wat ik me wel afvraag is waarom het wel leuk was als het Messi met Barca was maar nu niet? Is het dan toch niet zo neutraal als er gezegd wordt?

28 september 2021 om 12:50

Ik vind/vond het ook niet leuk met Messi, ik kijk van het buitenlandse voetbal vooral naar de PL omdat daar meer spannende wedstrijden zijn. Misschien niet het betere voetbal, maar wel meer intensiteit.

Ik heb nooit geloofd in de suprematie van Ajax in de Eredivisie. Tot een paar weken geleden. De tegenstanders voetballen als makke schaapjes en 5-0, 6-0 of zelfs 9-0 is heel normaal. Financieel is de hoofdstedelijke club zo machtig dat ze salarissen van 5 miljoen kunnen betalen. En bovendien een driedubbele bezetting op alle plaatsen. Voor PSV was de wedstrijd tegen Benfica cruciaal. De afloop kennen we helaas. Ik hoop echt dat het draait, maar een overheersing als Bayern München in de Buli doet geen enkele competitie goed. PSV hoort om het Kampioenschap te spelen. Het is nu september en al ver uit zicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren