Fabrizio Romano: André Onana is zeer dicht bij toptransfer

Donderdag, 23 september 2021 om 15:45Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:57

André Onana staat op het punt om een transfer naar Internazionale te maken, zo meldt Fabrizio Romano donderdag. De 25-jarige doelman is van plan om uit zijn contract bij Ajax te lopen en in de zomer naar Milaan te verkassen. "Het is nog niet rond, maar hij is heel, heel dicht bij een overgang", zo verzekert Romano in zijn livestream.

Mike Verweij van De Telegraaf sprak afgelopen maand meerdere keren over de zeer stroeve onderhandelingen tussen Ajax en Onana. De Amsterdammers hebben minieme hoop dat de Kameroener zijn aflopende contract wil verlengen, maar gezien het nieuws van Romano lijkt hij dat niet van plan. Bij Internazionale zou Onana de opvolger kunnen worden van Samir Handanovic, die inmiddels 37 is en beschikt over een aflopend contract.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Onana is tot 4 november geschorst vanwege inname van het verboden middel furosemide en traint sinds 4 september weer mee bij Jong Ajax. Op 4 februari dit jaar werd bekend dat Onana een jaar geschorst zou zijn vanwege het verboden middel, dat de doelman naar eigen zeggen per ongeluk uit de medicijnkast van zijn vrouw nam. Ajax tekende hoger beroep aan bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) en werd deels in het gelijk gesteld: de schorsing van Onana werd met drie maanden ingekort.

Ajax besloot om Onana ondanks zijn schorsing in te schrijven voor de Champions League, waardoor de goalie de laatste twee wedstrijden uit de groepsfase en de eventueel volgende rondes zou kunnen spelen. Onana maakte in 2016 zijn officiële debuut voor Ajax en was sindsdien de eerste keuze onder de lat. Erik ten Hag beschikt met Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter momenteel over drie alternatieve opties in het doel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

192 reacties (laatste reactie door bliek)

Zat er in. Denk niet dat iemand hier nog verbaasd over is dat ie transfervrij gaat. Maar dit is totaal niet door de voordeur natuurlijk. Verder is Inter natuurlijk een mooie club, keeper op leeftijd en daarom de beste mogelijkheid lijkt me.

23 september 2021 om 15:53

Ik zou als Ajax zijnde proberen om zijn contract te ontbinden met wederzijdse toestemming. Scheelt je wat salaris en een hoop ergernis. Anders lekker op een apart veldje laten trainen met niemand in zijn buurt. Nu traint ie met jong Ajax mee toch? Daar moet je hem dan ook vanaf halen. Contract ontbinden of een half jaar apart gaan trainen met een stagair op een knollenveld ergens ver van de Arena vandaan.

23 september 2021 om 15:58

Eens, lijkt mij ook het beste. Maar ik kijk er niet van op als Onana gewoon nog even lekker wilt vangen, wat natuurlijk ook zijn goedrecht is. Jammer dat het zo moet aflopen. Dan nog maar een half jaar de pionnetjes opruimen na elke training..

23 september 2021 om 15:59

Contract ontbinden zou hem goed uitkomen. Kan ie in Januari aansluiten bij Inter.
Ik zou m apart laten trainen tot einde seizoen. De boodschap moet duidelijk zijn. Je komt naar Ajax om jezelf te ontwikkelen en in beeld te komen bij grote clubs. Daar staat tegenover dat Ajax dan aan je wil verdienen. Als je dit willens en wetens probeert te torpederen, dan speelt Ajax het spijkerhard. en ga je stil staan in je ontwikkeling op een bijveldje zonder wedstrijden.

23 september 2021 om 16:13

Gewoon in de basis zetten. Laat hem nog maar tot het einde van het seizoen zijn best doen. Sentiment gaat je gemakkelijk een ronde in de CL kosten op deze manier!

23 september 2021 om 16:14

Maar waarom zou je hem niet laten keepen als je anders twee andere keepers op zou stellen die ook niet meer in waarde zullen stijgen. Alleen als ie Gorter op de bank zou houden, zou t zonde zijn. Maar zoals t nu is, zou ik misschien alles opzij zetten en met Onana de CL in gaan.

23 september 2021 om 16:20

Wazza dit is toch ook wel hoe hypocriet het voetbal is. Wil een speler niet bij tekenen dan mag ie lekker in een hoekje weg rotten. Wil de club niet bij tekenen dan moet de speler dat maar accepteren en lekker nieuw club uit zoeken. Als de club lekker mag doen met de spelers wat ze willen dan mag de speler toch lekker zelf bepalen wat hij met zijn contract doet? Hoezo moet hij perse bij tekenen en anders lekker apart trainen? Waar is het stukje menselijkheid gebleven?

23 september 2021 om 16:24

@unknown: is geen sentiment, hij legt een bom onder je verdien model. Verder ben ik n grote fan van m als keeper, maar of ajax volgende ronde haalt ligt niet aan hem sorry. Een blunder van Stekelenburg mag met dit elftal niet het verschil maken.

@formus: Omdat je de andere keepers ook niet met die bedoeling gekocht hebt. Er is niks zonde behalve de dikke miljoenen die je kwijt bent door zijn gedrag. Door dit te accepteren zullen meer spelers en hun zaakwaarnemers deze strategie volgen.
Er moet duidelijk zijn, ga jij je contract willens en wetens laten aflopen, dan zet Ajax je ontwikkeling stil. Ga maar trainen in de regen in je eentje.

@bara lover: menselijkheid died when he got paid and supported by ajax after a foolish mistake, but chose to return that with no signature.

23 september 2021 om 16:25

@barcalover123, Het stukje menselijkheid? Je bent toch niet serieus mag ik hopen? Ajax heeft hem in een doping incident gesteund, doorbetaald en de schorsing in weten te korten door middel van advocaten. Het is zijn goed recht om te gaan, helemaal mee eens. Maar het is Ajax haar goed recht om Onana lekker te laten verrotten toch? Als hij weg gaat, zie ik geen enkele reden voor Ajax om er meer dan €1 in te steken. Meneer is straks weer gevlogen naar de Afrika cup. Het enige waar hij belangrijk in kan zijn is 2 wedstrijden CL en een eventuele volgende ronde. Daar staat natuurlijk wat op het spel. Maar dat is dan maar jammer.

23 september 2021 om 16:31

@Barcalover, normaal ben ik het met je eens hoor, maar de situatie rondom Onana is natuurlijk een apart geval. Hij begaat zelf een enorme fout waardoor hij een jaar niet mag spelen. In deze situatie steunde Ajax hem volledig en betaalde zijn salaris door en dan gaat hij op deze manier met de club om. Ik snap in dit geval dus zeker dat supporters zeggen laat hem maar 'wegrotten', al zal ik hem zelf nog steeds opstellen als de situatie erom vraagt. Hij is immers by far nog steeds de beste keeper in de selectie. Maar wat je zegt: in het geval dat een (vaak uitgerangeerde selectiespeler) zijn contract niet wil verlengen, is dat hem goed recht. Volledig met je eens dat supporters in dat soort situaties heel overdreven kunnen reageren.

23 september 2021 om 16:32

uhhh nee barcalover123. Onana heeft zo iets als een morele plicht. Meneer moest zo nodig een pilletje slikken tegen hoofdpijn dat hem een schorsing opleverde. Ajax bleef hem steunen en salaris doorbetalen, terwijl ze dat makkelijk hadden kunnen afkappen.

het is dus niet zomaar een speler die uit zijn contract loopt omdat hij er niet uitkomt met de club. Dit is een ondankbare speler die graag neemt maar niets terug doet..

23 september 2021 om 16:45

@messibazoer excuses in dit geval snap ik het! Maar over het algemeen gebeurd het altijd zo en is te merken dat stukje menselijkheid mist. Overigens is deze situatie idd anders en heb ik voor mijn beurt gepraat. Ajax heeft Onana zeker gesteund en dit is idd een naaistreek.

23 september 2021 om 16:46

@klasse zeker eens, excuses stond even niet stil bij de situatie met doping en hoe Ajax daar mee is om gegaan

23 september 2021 om 16:47

Dat zal inderdaad goed uitpakken voor andere spelers die mogelijk gaan komen.. Ajax, de club die zich best wil houden aan contracten, maar dan wel op hun manier..? Ajax heeft toch net zo goed verdiend aan het spelen van Onana?

23 september 2021 om 16:53

Ajax heeft inderdaad verdiend aan het spelen van onana, maar doordat hij gratis de deur uit gaat en wel doorbetaald heeft gekregen, zijn ze die knaken gewoon weer kwijt. Want niet alleen onana heeft succes geboekt natuurlijk, dit verdeel je over 23 spelers.

23 september 2021 om 17:04

Ajax moet hem gewoon 1 min in de CL opstellen en vervolgens meteen wisselen, kan die ook niet meer voor inter uitkomen in CL. Maarja iedereen moet niet zo verbaasd doen hij heeft hetzelfde soort kunstje bij barca geflikt toen die naar ajax ging. Het is gewoon een broodvoetballer, is verder zijn goed recht.

23 september 2021 om 17:26

Snap niet waarom Gorter niet op goal word gezet. Is imo beter dan de Steek en Pasveer. Daarbij is Gorter de toekomst. Onana zal ook wel Afrika cup willen ben je hem weer ruim een maand kwijt. Nee gewoon niet meer aan beginnen.

23 september 2021 om 17:28

Dat maakt niet uit, alleen als hij in de winterstop vertrekt maar dan vangt Ajax nog geld voor hem.

23 september 2021 om 17:33

Peet hij gaat pas na de zomer naar Inter..

23 september 2021 om 17:35

@nrvier scherp, heb je helemaal gelijk in

23 september 2021 om 19:08

Helemaal mee eens. Het is een klote streek van Onana maar je moet niet met Pasveer of Stekelenburg de knock out fase in. Dan maar Onana opstellen. En vervolgens in de media later duidelijk maken wat een rat het is. Zodat iedereen weet dat hij niet deugd.

23 september 2021 om 19:49

Barcalover123
Zou het met je eens zijn, maar vind het een totaal andere situatie. Deze rat heeft Ajax zwaar genaaid met zijn plaspilletje. Ajax heeft hem gesteund ook al lag de fout bij Onana en krijgt er stank voor dank voor terug. Dan mag je van mij ook lekker ophoepelen.

23 september 2021 om 20:03

Clarkkent2: dit gaat niet om uit je contract lopen, dit gaat om uit je contract lopen na een dopingschandaal waar de club je enorm gesteund heeft. Een veel erger verhaal en daarom uniek en gaat niet meer gebeuren. Oh, en waarom Onana niet opstellen en Maz nu wel? Precies zelfde contractduur. Brobbey vorig jaar ook gewoon opgesteld. Dus de precendenten waren al aanwezig.

24 september 2021 om 10:39

Het is toch zijn goed recht! En als je kijkt wat een club allemaal verdient aan belachelijke transfersommen,dan snap ik hem wel.Hij steekt het liever in zijn eigen zak.

23 september 2021 om 20:16

Stiekem hoop ik dat ie toch nog de kans krijgt een half jaar te schitteren. Ajax is vrij compleet als team, maar een topkeeper kan het verschil zijn tussen ver komen in de CL of er meteen na de winterstop uit liggen. Laat hem maar vlammen en dan alsnog transfervrij door de voordeur vertrekken met een kleine nasmaak.

23 september 2021 om 20:09

Zeker jammer. Hij kwam volgens mij ook praktisch transfervrij van Barcelona waar hij zijn opleiding genoot. Verrassend is het dus niet.

Goede keeper, staat Juve weer te slapen, die hebben ook een frisse keeper nodig. Leuk voor Onana. Juve kan wellicht Navas ophalen bij PSG? Helaas niet meer de jongste met z’n bijna 35 jaar, maar toch…

23 september 2021 om 15:54

Vind Navas echt een fantastische keeper hoor. Heel onderschat want word bijna nooit genoemd als het gaat om top keepers. Echter is die wel echt op leeftijd en zie ik liever iemand komen die jonger is en een langere periode kan blijven.

23 september 2021 om 18:53

onana laat zich toch wel kennen als een geldwolf. Ik ben niet voor Ajax, maar ik vind het klasse wat ze voor hem gedaan hebben na zijn dopinggebruik. Ik ga ervan uit dat het onderzoek, advocaten, het doorbetalen van zijn salaris en de hele hoger beroep zaak een hoop geld heeft gekost. En dan gaat hij lachend de deur uit. Dat zijn zure druiven voor Ajax, dat verdienen ze niet.

23 september 2021 om 16:08

Hij heeft heeft volkomen gelijk, hij is helemaal niet verplicht om zijn contract te verlengen. Ik bespeur veel te veel onderbuikgevoelens, echt lachwekkend en kinderachtig.

23 september 2021 om 16:13

Tsja. Hij heeft elk recht, natuurlijk. Ik heb ook elk recht om, als ik brandend alleenstaand huis zie in een afgelegen weiland om dan niet de brandweer te bellen. Ik weet niet precies waar je in deze situatie op doelt met onderbuikgevoelens.

23 september 2021 om 17:00

Nee hij is dat zeker niet verplicht maar supporters van Ajax mogen ook vinden van hem wat ze willen toch? Buiten dat zijn er ook genoeg niet Ajacieden die dit een vieze streek vinden. Berghuis heeft in mijn ogen geen vieze streek geleverd. Hij maakt een pikante overstap tja... dat is lullig voor Feyenoord maar wel een verbetering voor hem. Deze situaties zijn niet met elkaar te vergelijken. Ajax betaalde nog een transfersom voor Berghuis die waarschijnlijk hoger was dan als hij naar een buitenlandse club was gegaan. Zo slecht was de deal niet en Feyenoord komt het ook best goed uit qua voetbal.

23 september 2021 om 17:06

@bongiorno. Haha dat recht heb je niet en dan ben je in meeste gevallen gewoon strafbaar, art 255 en art 450 sr.

23 september 2021 om 17:16

Als ik niets zeg en niemand weet dat ik het heb gezien, dan heb ik toch net zo goed dat recht?

23 september 2021 om 17:18

Als Onana al deze tijd gewoon salaris heeft ontvangen is het toch ook gewoon een rat. Die smoes van per ongeluk medicijn van vrouw genomen is leuk en aardig maar niemand is zo naïef in de sportwereld zomaar wat in te nemen. Hij had op z’n minst zijn contract kunnen verlengen met afkoopsom die voor grote clubs geen obstakel vormt en voor Ajax prima is.

23 september 2021 om 17:22

@bongiorno Nee dat is je recht dus niet. Dat je het niet verteld en ze je nooit zullen kunnen traceren is een ander verhaal, maar je recht is het niet.

23 september 2021 om 18:56

Onana is een prof, denkt als een prof en handelt als een prof.
Ajax heeft Onana meer dan correct behandelt, maar in het voetbal tellen helaas geen sentimenten. Ik vind de houding van Onana ook niet in orde, maar zo gaat dat in de huidige (voetbal) wereld.

23 september 2021 om 16:31

Ajax heeft Onana altijd gesteund. Altijd achter hem gestaan. Hem dr kans gegeven. Altijd zn salaris door blijven betalen ondanks zn schorsing. En nu wil Onana niet dat Ajax iets aan hem verdiend. Das heel onrespectvol naar de club die je altijd is blijven steunen. En zn salaris is blijven door betalen. Ze hadden hem ook gelijk kunnen ontslaan na zn doping gebruik

23 september 2021 om 16:45

Hij had een waarde van 40 miljoen en dat bedrag is door eigen toedoen volledig verdampt. Desalniettemin heeft Ajax Onana volledig gesteund en ook nog eens zijn salaris volledig uitbetaald. En dan nu transfervrij vertrekken… Hoe ondankbaar en egoïstisch kun je zijn.

23 september 2021 om 17:45

Ajax heeft nooit recht gehad op dat bedrag. Uiteindelijk ben je geen slaaf van je club en mag Onana zijn eigen keuzes maken. Als je niet genoeg bent voor Ajax zetten ze je ook direct bij het vuil.

23 september 2021 om 18:08

Ik weet niet of je je nog kunt herinneren hoe Chelsea met Adrian Mutu is omgegaan nadat deze door cocaïne gebruik werd geschorst? Chelsea ontsloeg Mutu en die kon 17 miljoen aan de club betalen als schadevergoeding. Ajax heeft Onana altijd gesteund en zijn salaris doorbetaald tijdens de schorsing. Als medewerker met een hart zou je er op zijn minst voor kunnen zorgen dat Ajax nog iets aan je verdient, omdat je ze al zo benadeeld hebt. Als je dan verwacht dat je direct na je schorsing weer kunt spelen, zodat je aan de Afrika Cup mee kunt doen, waardoor Ajax hem weer ruim een maand kwijt is, en dan vervolgens je in beeld kunt spelen bij grote clubs om daar transfervrij naar over te stappen, vind ik dat niet heel loyaal naar de werkgever waar je zoveel kansen hebt gehad en die je altijd heeft gesteund.

Als ik Overmars was dan zou ik Onana lekker rondjes om het veld laten lopen. Eens kijken welke club hem nog wil hebben na ruim anderhalf jaar geen serieuze keeperstraining te hebben gehad.

23 september 2021 om 18:59

Ik begrijp nog steeds niet dat Ajax zijn salaris door heeft doorbetaald. Wrs in de hoop om z'n contract te verlengen. Daarvoor wordt Ajax nu bestraft.

23 september 2021 om 19:36

Doe niet zo hypocriet man pff. Onrespectvol maar hem wel compleet afbranden. Geen speeltijd meer willen geven, alles en nog wat toewensen etc. Wie is hier onrespectvol, tig van de Ajax fans. Onana wil gewoon een stap maken, simpel. Zijn keuze maar onprofessioneel van vele Ajax fans juist. Agh!

Dan zou ik hem niet meer laten spelen. Contract verlengen en voor een mooi (redelijk) bedrag weg, of lekker banken.

23 september 2021 om 15:51

Dat heeft alleen zin als je met Gorter gaat spelen. Pasveer en Stekelenburg krijg je ook geen transfersom meer voor.

23 september 2021 om 16:11

Ik zou ook Gorter laten spelen (of in ieder geval een kans geven). Maar het gaat niet puur om de transfersom van de keeper die speelt (dus ook niet die van Stekelenburg en Pasveer die niks meer op gaan leveren), het gaat erom dat Onana met een transfersom iets terugbetekent voor Ajax.

23 september 2021 om 15:55

Ik zou hem wel laten spelen in de CL. Ik zou het moeilijk verkroppen als we door een blunder zouden worden uitgeschakeld in Europa, terwijl we Onana nog hebben.
Als Onana punten voor je pakt, scheelt dat natuurlijk ook miljoenen.

23 september 2021 om 16:01

Alsof Onana na een jaar niet spelen geen blunders kan maken? Maakte tegen Liverpool nota bene de fout die Ajax mogelijk overwintering kostte

23 september 2021 om 16:14

Ik snap je redenatie, maar dat zou wel een nog nooit eerder vertoonde structuur zijn. Een keeper die je voor je gevoel een oor aannaait, laat je dan alleen in 2 (of meer als ze doorgaan( belangrijke potten spelen omdat je hem toch een beetje nodig hebt. Waarom dan niet ook in de competitie?

23 september 2021 om 16:03

@justinmorris du lekker op de bank zitten en gratis cash innen ? Heerlijk!

23 september 2021 om 16:20

Denk dat hij liever keept dan op de bank zit, dus zo lekker is dat niet voor hem. Wat bedoel je met gratis cash? Hij moet sowieso betaald worden. Misschien dat ze de periode waarin hij geschorst was kunnen terugvorderen mocht het er van komen; maar ben daar geen expert in en voor zover ik zie weet niemand of daar iets over staat in het zijn contract. Omdat hij dus sowieso salaris ontvangt noem je dit ook wel verzonken kosten: hem wel of niet laten keepen moet dus los staan van het feit dat je hem geld betaalt. De keuze die je dan maakt is of je Onana of Pasveer/stekelenburg/gorter laat keepen. Dan kun je principieel zijn (zoals ik) en tegen Onana zeggen: zolang jij niet verlengt (omdat je anders niks oplevert) speel je niet, of hem gewoon laten spelen omdat je er vanuit gaat dat het je beste keeper is. Laatste optie is dat je denkt dat Gorter meer waarde vertegenwoordigt en dus een betere keuze is op de langere termijn (ontwikkeling en dus stijging marktwaarde).

23 september 2021 om 16:05

Waarom? Een contract is een contract, daar houdt hij zich toch aan? Als een club een speler wilt vervangen en hem de deur wijst, is het geen probleem maar wanneer een speler een contract niet wil verlengen is het ineens een enfant terrible voor de meesten. Mocht Onana te slecht zijn en hij wil NIET een transfer maken is het ineens een lastpost. Is hij goed en wil hij wel weg, is het ook een lastpost. Ajax heeft geld genoeg en denkt alsnog aan de centjes, hoezo zou dhr Onana dat niet mogen doen? Grote kans dat hij familieleden in Kameroen of elders op de wereld financieel steunt en dan moet hij zich drukmaken om een beursgenoteerd bedrijf? Sure. “Hij heeft veel aan Ajax te danken” ja en Ajax ook aan hem.

23 september 2021 om 16:11

Hij heeft toch ook niet afgezien van zijn salaris in de periode dat hij zijn werkzaamheden door zijn eigen schuld niet kon uitvoeren? Er zit dus zeker speling in wat hij doet en wat er in zijn contract staat.

23 september 2021 om 16:27

Daar houdt hij zich dus niet aan. CAO voor Contractspelers gesloten tussen de FBO (clubs) en VVCS (vergtegenwoordigers/spelers), Artikel 5, lid 8: De Werknemer is verplicht de door de medische staf verstrekte instructies met betrekking tot
de medische verzorging en hygiëne op te volgen. De Volkskrant heeft gemeld dat bij Ajax de regel geldt dat voor medicijngebruik overlegd moet worden met de medische staf.

Los daarvan gaat het niet (puur) om dat hij niet wil verlengen, maar dat hij door eigen fout een jaar niet beschikbaar is voor de club, de club coulant is door hem gewoon te betalen en hij daarna de club gratis wil verlaten. Contractueel mag het, maar het is niet netjes. En dan kun je dus een streep trekken als club door hem niet op te stellen.

23 september 2021 om 16:28

Waarom zou hij zijn salaris moeten inleveren?

Hij moet drie keer niks. Ook al matst Ajax hem, dan is hij niet verplicht om Ajax terug te matsen door salaris in te leveren, door zijn contract te verlengen, ... enzovoort. Blijkbaar begrijpen veel mensen dit niet.

En Ajax moet ook niet zo treurig doen. Gewoon je beste speler opstellen.

23 september 2021 om 16:33

Hij is wel verplicht medicijn gebruik te overleggen met de medische staf. Dat heeft hij dus niet gedaan en Ajax enorm benadeeld

23 september 2021 om 16:39

@medellin. Als jij de inhoud van zijn contract weet, hoor ik het graag. Wat ik erover kan vinden is dat de meeste contracten clausules bevatten waarin bij dopinggebruik/schorsingen (al dan niet met opzet) het salaris niet meer betaald hoeft te worden. Het zou dus kunnen zijn dat Ajax dat wél betaalt zonder te moeten. Het kan ook dat Ajax het salaris wel moet doorbetalen, dan zou Onana het terug kunnen geven (omdat hij door eigen fout niks voor ze kan betekenen), maar dat vind ik ook geen sterke redenatie. In dat geval moet die zeker niks.

Hij moet inderdaad niks, maar je gebruikt de letterlijke definitie van het woord. Het gaat hier natuurlijk om redelijkheid (zou netjes zijn, in plaats van moeten) en nu is Ajax de pineut (en Onana zelf in mindere mate) door een fout (al dan niet per ongeluk) van Onana. Ajax stelt zich netjes op, gaat pal achter Onana staan en betaalt hem netjes, en als 'dank' krijgt Ajax dus geen contractverlenging.

23 september 2021 om 18:14

@justin

En dat is de harde (voetbal)wereld. Omgekeerd zijn clubs hard tegenover spelers en nu staat Onana 'sterk'.

Hij kan straks x miljoen per jaar verdienen, waarschijnlijk veel meer net door zijn transfervrije status. Dan neem je nu geen risico.

23 september 2021 om 18:34

@Medellin. Ja precies. Dan speelt Onana het toch ook hard. Dan kan Ajax het toch ook hard gaan spelen door hem te laten banken?

23 september 2021 om 19:04

@medelin: hij heeft door zijn eigen stomme handeling bijna een jaar niet gevoetbald. Hij heeft de internationale dopingregels overtreden door zijn eigen toedoen. Ajax had hem kunnen ontslaan, dat gebeurt bijvoorbeeld altijd in het wielrennen, maar heeft gekozen om netjes zijn salaris door te betalen. Dat is een mooie geste richting een dopingzondaar. Of niet? Maar Onana kiest ervoor om Ajax zonder transfersom te verlaten, iets dat in de miljoenen loopt. Een dure afschrijving op deze speler.

Dan hoef je hem niet meer op te stellen. Geef dan Gorter de kans. Zijn goed recht en ja hij is de beste die we hebben. Maar klaarstomen voor Inter gaat me te ver. Uitstekende vervolgstap voor hem persoonlijk. Maar als club moet je door.

23 september 2021 om 15:50

Inderdaad dan Gorter maar. Jammer dat het zo moet lopen helaas. Gaat dan toch via de achterdeur weg bij Ajax.

23 september 2021 om 15:56

Het is niet vreemd want zo ging hij ook van Barca naar Ajax op een zelfde manier. Zou hij ook op dezelfde manier bij Inter vertrekken in de toekomst?

23 september 2021 om 15:59

Waarom niet gewoon een nieuwe keeper kopen? Vind dat er nogal overdreven wordt gedaan over die Gorter. Die heeft echt gewoon geen ervaring op het hoogste niveau, dus om hem voor de leeuwen te gooien is gewoon een risico. Een risico dat een club als Ajax niet hoeft te nemen, want er is geld genoeg.

Of is die Gorter echt een geweldig talent? Lijkt me sowieso wat vroeg voor deze conclusies.

23 september 2021 om 16:16

@tijger-wit
Ajax heeft nog een bedrag overgemaakt aan Barcelona dus dit is niet hetzelfde.

23 september 2021 om 17:42

@memphisdepay Een keeper kopen die er gelijk staat met bijhorend salaris is gewoon niet mogelijk. Er zit ook bij Ajax een eind aan begroting. En daar passen 2 miljoenen salarissen voor een keeper gewoon niet in. Heel simpel.

23 september 2021 om 18:26

Er werd inderdaad een bedrag over gemaakt maar het ging mij meer om de manier waarop. Het was geen normale transfer in mijn gedachte, het ging toen ook om bijtekenen bij barca of vertrekken voor een klein bedrag. Dat hij nu transfervrij vertrekt is gewoon niet netjes van hem. Als hij voor een seizoen zou bijtekenen en aan het einde van dit seizoen(met dus nog een half jarige contract) voor een zacht prijsje naar Inter zou gaan dan zou niemand bij Ajax er een probleem mee hebben en red hij toch nog iets van zijn reputatie.

23 september 2021 om 15:54

Waarom dan? Wat als hij je in de CL paar rondes verder krijgt. Dan verdien je er ook wat aan. Helaas dat t zo moest zijn, maar dat is voetbal.

23 september 2021 om 16:07

Wie zegt dat hij net zo presteert als 3 jaar terug op zn top? Mensen vergeten nog weleens dat hij voor zijn schorsing maandenlang liep te schutteren (mogelijk doordat het onderzoek toen al liep). Wellicht nogsteeds beter dan Pasveer/Steek, maar ik zou het risico na zo'n lange absentie niet nemen. Daarnaast... wat voor signaal is dat naar de huidige keepers toe?

Prima dat een speler uit zijn contract loopt en een transfer maakt, maar in zijn situatie is het écht niet netjes. En dat is licht uitgedrukt. Jammer.

Mooie club. Wel jammer voor ons.

Benieuwd wat de club gaat doen. Heeft het nog zin om hem te laten spelen met ook Afrika cup voor de boeg.

Of nu al voor Gorter gaan 2e seizoenshelft.

Met Steek en Pasveer niet heel tevreden. Straks tegen betere tegenstanders kunnen die mannen punten kosten.

23 september 2021 om 15:58

De vraag is denk of Gorter er klaar voor is.

Een wedstrijd thuis tegen Cambuur had toch perfect geweest om die jongen zijn debuut te geven?

Een keeper wissel je niet bij een 5-0 voorsprong om een ander vertrouwen en ritme te geven.

Maar ik denk dat Ten Hag hem tegen Groningen ook wel een kans kan geven toch?

23 september 2021 om 16:08

@bliek

Ja ik zou hem de reeks tegen oa Cambuur ook de kans gegeven hebben.

Steek heeft het vorig seizoen boven verwachting goed gedaan, maar ligt er uit. Vraag of hij weer boven zich kan stijgen.

Pasveer is ideaal als 3e keeper. De anderen scherp houden

23 september 2021 om 16:24

Ja ik weet niet of Pasveer de ideale aankoop is geweest.
Voor hem leuk natuurlijk om prijzen te pakken. Voor ons lekker dat Vitesse daardoor zwakker is geworden maar voor de breedte weet ik het niet.

Als je Steek normaal als ervaren heb moet je daarnaast een jongere basiskeeper hebben en een talent dat zou een super optie zijn.

Voor de eredivisie verwacht ik weinig problemen met de keepers die je nu heb hoor. Europees ander verhaal.

23 september 2021 om 17:10

Vorig seizoen hadden ze een jongere basiskeeper, Steek als ervaren en een talent, dat heeft helaas voor Ajax niet goed uitgepakt. Vandaar dat ze Pasveer hebben gehaald.

23 september 2021 om 17:32

@bliek yep die is er klaar voor en zou gewoon moeten spelen maar dat zeg ik vanaf de eerste speeldag al dat hij moeet spelen in plaats van de Steek of Pasveer.

24 september 2021 om 08:57

Ben zee benieuwd nar hem.
Ik heb hem nog niet zien spelen en ook niet gevolgd.
Zou mooi zijn een Nederlands talent als keeper erbij ook goed voor Oranje de aankomende 10 jaar

Heb hem altijd een top gozer gevonden, maar dit is toch wel de spreekwoordelijke druppel. Ik snap dat je heel je familie wilt onderhouden maar dat had ook makkelijk gekund met het Ajad salaris, met de kans die wij hem geboden hebben zou hij het zo ondertussen toch ook wel als familie mogen beschouwen. Waardeloze gozer, dat je weg wilt oké daar kan ik misschien inkomen maar niet op zo'n manier, misselijkmakend...

Leuke ploeg voor Onana. Is zeker ren vooruitgang, voor zowel de speler als de club. Denk dat ie t heel goed gaat doen daar.

Onana heeft Ajax echt genaaid. Door zijn eigen stomme fout is Ajax nu de dupe. Had dan het fatsoen gehad om met 1 jaar te verlengen zodat Ajax in ieder geval nog wat aan hem kon verdienen komende zomer. Onana heeft zoveel aan Ajax te danken en dan betaald hij het op deze manier terug...ongelooflijk

23 september 2021 om 15:53

Volgens eerdere berichten wilde Onana wel met één jaar verlengen maar zette Overmars in op minimaal twee jaar. Wat op zich ook niet onlogisch is, want na de paar maanden dat Onana dit seizoen nog mee mag doen zal z'n transfersom ook niet massaal gestegen zijn. Hij zal daarvoor een vol jaar moeten spelen, maar met een verlenging van één jaar zit dat er ook niet in.

23 september 2021 om 16:39

Nu verdiend hij zelf meer aan de transfer. Logisch toch. En ja hij heeft veel aan Ajax te danken. Maar Ajax ook aan hem. Gaat beide kanten op. Vervelend keuze voor Ajax dit. Maar vanuit zijn ogen volkomen logisch

Zijn contract verlengen en dan nog een mooi bedrag krijgen maar Gorter opstellen haha wat gemeen he.

Wat is deze jonge in mijn ogen laag zeg, heeft veel aan Ajax te danken en zelfs betalen hem dit jaar door ondanks dat hij de fout ingegaan is.. en dat zeg ik als Feyenoorder maar beetje respect richting Ajax mag wel vind ik door deze man

Ja jammer kunnen we niks aan doen mannen! Een speler die inter weer een niveau hoger tilt. Voor nu een stap achteruit t.o.v de juiste kwaliteit bij Ajax. Ik begrijp het wel lekker salaris, mooi land mooie stad, grotere competitie en in de toekomst een club met meer kwaliteit.

Zonde, omdat het enige minpunt van Ajax de keepers zijn en dat gaat ze gegarandeerd nog punten kosten in de CL. Maar goed, was te verwachten dat hij zou gaan. Inter is een mooie stap en voor hem natuurlijk hopen dat ze uit de financiële malaise zijn en zich weer kunnen gaan versterken.

Als inter fan hier erg blij mee. Je ziet bij Handanovic toch dat het de afgelopen 2 jaar steeds iets minder wordt wat niet gek is aangezien hij al 37 is. Ook complimenten naar het inter management wat ondanks de financiële situatie afgelopen zomer toch een goede selectie heeft weten neer te zetten en nu ook weer een topkeeper binnen haalt voor waarschijnlijk heel weinig geld.

Ik dacht dat je spelers pas mag benaderen als ze minder als 6 maanden onder contract staan. Iemand die dit weet?

23 september 2021 om 16:05

Toestemming van Ajax nu hij toch niet mag trainen of spelen en hij al niet van plan leek te gaan verlengen?

Mooie transfer voor inter en toch geen slechte keeper. Dan mag hij het volgend seizoen uitvechten met Handanovic en Radu voor de positie van eerste keeper. En gezien de financiën uitstekend dat hij transfervrij komt.

23 september 2021 om 15:56

Ik denk dat Onana fluitend 1e keeper wordt. Handanovic is op z'n eind. En als inter zoveel vertrouwen had in Radu hadden ze Onana niet gehaald.

23 september 2021 om 16:00

Dit is inderdaad geen concurrentiestrijd, zoals Lierse schetst. Dit wint Onana lachend inderdaad. Hij is niet geblesseerd geweest, dus heeft vast voor zichzelf gezorgd. Zoals gezegd is Handanovic niet de jongste meer (nog wel goed trouwens), dus het is een kwestie van tijd voor Onana er staat

23 september 2021 om 16:08

We zullen het zien. Bij Ajax zal die wel geen minuten meer maken en dan staat hij er al meer dan een jaar naast (met uitzondering van de Afrika cup waarschijnlijk). En daarnaast is het ook geen Courtois of Neuer natuurlijk.

23 september 2021 om 17:48

Ik vind hem in potentie beter dan Courtois die het ook niet bijster goed doet bij Madrid en zeker niet in top wedstrijden.

23 september 2021 om 18:21

@Choplife: Wat?! Courtois speelt geweldig. Echt een wereldkeeper. Begon niet zo best bij Real, maar is nu al erg lang echt fantastisch

Nou tijd om hem voor de rechter te dagen. Lekker 40 miljoen eisen. Laat het maar tot het CAS komen. Halfjaar geleden was niemand het met mij eens; geloof nu wel als ik dit zo lees

23 september 2021 om 16:00

Waar heb jij het over? Onana heeft alle recht om niet te verlengen of om met 1 jaar te verlengen. Zijn situatie doet wat met je emotie maar is vanuit zijn perspectief echt niet gek hoor. Hij kiest voor zijn eigen carrière. Heeft Ajax 2 maal aangehoord en verlengd met afspraak om hem bij een leuke club te laten gaan voor lager bedrag. Dat hij daarna iets doms doet maakt zijn gevoel voor ambitie niet minder.

CAS gaat hier niets aan veranderen. Hij heeft zijn straf gehad en die behelst geen nieuw contract tekenen. Ik vind het doodzonde en baal enorm maar kan het vanuit hem wel snappen. Heeft ons ook veel gebracht en menigeen verbaasd.

23 september 2021 om 16:14

Heeft zijn straf gehad ja, maar is de schade voor Ajax vergoed? Allesbehalve. Een jaar van zijn contract niet kunnen uitdienen door roekeloos handelen (eigenlijk 1.5 jaar, aangezien hij een jaar niet wedstrijden heeft kunnen spelen of mocht meetrainen). Of het voor het imago van Ajax bevorderlijk is om het salaris terug te eisen plus mogelijke vergoeding is een 2e, maar om bij voorbaat te zeggen dat Ajax niks tegen Onana kan starten vind ik twijfelachtig

23 september 2021 om 17:19

Schade voor Ajax vergoed? Nee, de tijd dat hij niet heeft kunnen spelen is niet vergoed nee maar dat is toch gewoon een risico die je helaas moet pakken? Of vind jij echt dat iedereen die een domme fout maakt ook financieel daar voor moet opdraaien want dan gaan we nogal een lijst krijgen zeg. Ajax is misschien zelf niet eens zo scherp geweest in haar begeleiding maar daar weet ik en jij te weinig over.

Mijn stuk gaat vooral dat er bij de meeste een stuk emotie ligt maar vanuit Onana werkt dat natuurlijk anders, vooral als je bedenkt dat hij zelf overtuigd is dit per ongeluk is gebeurt. Dan komt al dat andere in een ander perspectief.

23 september 2021 om 16:02

He? Op welke gronden? Ajax heeft dan toch geen poot om op te staan? Hier stond, lijkt mij, contractueel niets over. Het is zijn goed recht om dit te doen. Zoals het Ajax haar goed recht is nu om hem niet mee te laten trainen. Enig minpunt is dat Ajax dan met Steek en Pasveer op de proppen komt, wat bij menig Eredivisieclubs willen zouden zijn

23 september 2021 om 16:08

"he? Op welke gronden? Ajax heeft dan toch geen poot om op te staan?"

Denk het ook niet, maar ze kunnen het altijd proberen. Uiteindelijk heeft hij wel zelf een domme fout gemaakt waardoor hij 3/4 jaar zijn beroep niet uit heeft kunnen oefenen, daarmee heeft hij zijn werkgever ernstig benadeeld. Misschien dat de rechter met dat feit wel iets kan.

23 september 2021 om 16:14

Zouden ze niet salaris kunnen terug eisen aangezien hij niet aan de voorwaarden van zijn contract heeft voldaan? Hij heeft namelijk een beste periode geen werkzaamheden uit kunnen voeren.

23 september 2021 om 16:18

Ik ben bang van niet. Ajax heeft destijds zelf gecommuniceerd dat het een ongelukje was en dat ook als verdediging gebruikt bij het beroep dat ze aantekenden. Hij heeft Ajax inderdaad zwaar benadeeld (nu zelfs dubbel), maar als Ajax zelf aangeeft te geloven dat het per ongeluk gaat, zal een rechter niet snel meegaan in het eisen van een schadevergoeding.

23 september 2021 om 16:23

Het probleem voor Ajax is, ironisch genoeg, wellicht dat ze in het gelijk werden gesteld (dat het een ongeluk was). Anders had je zoals bij Mutu misschien een grotere kans gehad. Chelsea had toen wél zijn contract verscheurd wegens cocaïnegebruik, waarna ze een vergoeding van bijna 20 miljoen kregen (nadat ie transfervrij vertrok naar Juve)

Voor beide partijen zou dit het beste zijn. Word langzamerhand wel een beetje uitgekotst in Amsterdam, en terecht ook, heeft alles aan Ajax te danken maar laat de club gewoon keihard vallen, dan kun je beter z.s.m wegwezen.

Ik snap dat de stap te mooi is om niet te maken, maar kan je niet verlengen en dan voor bijvoorbeeld 2 miljoen de stap maken. Om Ajax toch enigszins tegemoet te komen. Dit is toch bizar... Echt bijzonder egoïstisch, deze Onana

Bah! Ben helemaal klaar met deze ' Ajacied '. Snap niet dat je als publiekslieveling nummer 1 je zo gek laat maken door je zaakwaarnemer. Individueel laten trainen! Ajax is veelste goed geweest voor hem.

Als je toch salaris moet betalen, laat hem dan champions wedstrijden keepen. Hoe verder je komt hoe meer de kassa rinkelt. Brengt hij geld in het laatje voor een nieuwe keeper

23 september 2021 om 17:44

Nope niet meer opstellen heeft al een jaar niet gekeept en zal ook wel Afrika cup willen waardoor je hem weer een maand kwijt bent. Gewoon niet meer aan beginnen.

Lul verhaal een club mag pas een half jaar voordat het contact afgelopen is met een speler praten over een verbintenis. Dus alle verhalen tot januari gaan niet op.

23 september 2021 om 17:58

Club mag niet praten met speler. Maar jij denkt echt dat er niet met zaakwaarnemers gesoroken wordt? Want als je dat denkt ben je in elk geval erg naief

Ben benieuwd wat de afspraken zijn met Inter over de makelaarsfee en de tekenbonus. Waar daar gaat het toch uiteindelijk om in het hedendaagse voetbal, hoe kunnen we hier zelf het meeste aan verdienen. Voor dit voetbalklimaat dat is ontstaan zijn zowel spelersmakelaars als clubs verantwoordelijk.

Als je deze zaak vanuit de emotie bekijkt, kun je met recht concluderen dat het handelen van Onana niet zo heel netjes is en dat je hem daarom voor straf op de bank laat verpieteren de rest van het seizoen.

Als je het zakelijk bekijkt, kun je ook concluderen dat het de beste keeper is die Ajax heeft en dat we door hem niet in te zetten wellicht een ronde eerder worden uitgeschakeld Europees. Dit is echter speculatie en het lijkt me dan een zeer lastige beslissing voor Overmars en co.

Zou een hele mooie stap zijn voor Onana. Handanovic is aan vervanging toe en Inter is gewoon een topclub. Wel jammer dat die stinkerd niet even zijn contract verlengt met een afkoopclausule van 15 mil ofzo maarja, nu kan hij wel een lekker hoge tekenbonus ontvangen..

Ik als supporter zou er meer dan vrede mee hebben als Onana tot het einde van dit seizoen de reserve bank bij Jong Ajax warm houd of als derde/vierde of 5de keeper niet in de plannen voor Ajax 1 voorkomt en er enkel mag zijn om de jonge keepers van Ajax in te trainen. Het risico dat Ajax daarmee een finale misloopt ergens neem ik dan meer voor lief en ik hoop dat meerdere Ajax-supporters zich op deze manier uit willen spreken als een statement naar de technische leiding rondom Ajax 1!

Ik snap het probleem niet zo, iedereen is super blij als Ajax één transfervrije speler binnenhaalt maar oh wee oh wee als het een keer andersom gebeurt, zie de vorige voorbeelden voor Onana. Ajax is een bedrijf dat jaarlijks tientallen werknemers geen contract verlenging aanbiedt. Dit gebeurt ook in het gewone bedrijfsleven. Hij is nu nog werknemer van Ajax dus laat hem lekker werken en gebruik hem als je hem nodig hebt en als hij ook goed werk oplevert.

23 september 2021 om 16:18

Ja maar bij Onana is het door een gebeurtenis. Hij heeft het zelf gedaan. Terwijl Onana nog prima waarde had. En Ajax heeft hem ook meegeholpen in dat hele proces. Iedereen had er vrede mee dat die wegging maar niet op zo’n manier.

23 september 2021 om 16:22

@maverick
Ajax is een opledingsclub (hoe je het ook wendt of keert) en Ajax moet het dus hebben van het verschil in transfersommen of transfersom en opleidingsgelden. Voordeel voor spelers is dat ze zich bij Ajax op jonge leeftijd kunnen ontwikkelen en in the picture spelen (zo ook Onana). Als je dan als speler jezelf in the picture speelt maar vervolgens daarvoor geen dankbaarheid wilt tonen naar de werkgever die dat mogelijk gemaakt heeft en zelfs die werkgever van een transfersom wilt "bestelen" (het is maar net hoe je er tegen aan kijkt) dan is de emotie bij Ajax-supporters, maar ook bij de club Ajax prima te begrijpen. En het is niet dat een speler hier bij Ajax geen afspraken over kan maken, want ook een Tagliafico mag voor een lager bedrag dan marktconform weg, zoal bij meerdere oud-spelers van Ajax gebeurt is.

23 september 2021 om 16:42

Ik begrijp de achterliggende emotie wel. Maar indien fit etc is Onana de beste keeper en staat op dit moment nog geen jeugd in de weg. Met Gorter ga je meer punten verliezen dan met Onana is mijn mening.

23 september 2021 om 16:51

Dat is maar de vraag. Onana heeft er lang uit gelegen dus het is niet zeker dat hij zijn niveau weer oppakt. Als zijn houding buiten het veld een indicatie is, weet ik niet eens of hij echt zijn best zou doen op doel. Bij zijn nieuwe club natuurlijk wel, daar moet hij werken voor zijn centen. Maar bij Ajax loopt het toch tot een einde en speelt hij "nergens meer om". In vorm en geconcentreerd is Onana natuurlijk een klasse beter dan de andere keepers van Ajax. Maar het is wat voorbarig om te denken dat hij die klasse ook zou laten zien.

23 september 2021 om 16:47

@maverick: Dan ben je wel blind voor deze specifieke situatie. Natuurlijk zien de fans liever spelers via de voordeur voor vele miljoenen weg gaan dan transfervrij overstappen, maar dat is op zichzelf niet het probleem. Schone, Viergever, Brobbey en Veltman zijn een aantal namen van spelers die de afgelopen jaren voor (bijna) niks zijn vertrokken en toch werden opgesteld in hun laatste seizoen. Tagliafico zou onder de marktprijs weg mogen door afspraken bij zijn contractverlenging. Ook als Mazraoui er niet uit komt met Ajax, zie ik hem nog steeds veel spelen dit seizoen.

Bij Onana is het anders. Door zijn eigen fout mocht hij 9 maanden niet spelen. In die tijd heeft Ajax zijn salaris doorbetaald, een vervanger moeten aantrekken (die punten en extra salaris kostte) en is zijn transferwaarde van een slordige 30 miljoen nu zo gezakt dat je met een paar miljoen al blij zou moeten zijn en hij waarschijnlijk zelfs wacht tot hij helemaal transfervrij de deur uit loopt en miljoenen als tekenbonus kan opstrijken. Ajax heeft zich altijd uiterst correct opgesteld, maar al met al kost deze fout van Onana de club zo'n 40 miljoen en tekent hij lachend een miljoenencontract elders. Dát is het probleem.

23 september 2021 om 17:02

@maverick....snap je het dan echt niet? Het gaat om de manier waarop

23 september 2021 om 17:53

En de manier hoe Ajax met de Nouri situatie omgaat is ook beschamend.. Alsof Ajax zo'n heilig club is. Ga toch weg.

23 september 2021 om 22:27

Wat heeft dat met transfervrij vertrekken te maken…..koekoek

Weet je wat ik niet zo goed snap: geef die Gorter een kans. Ja, hij is wat jong en onervaren, maar hij kan toch tegen een Cambuur gewoon onder de lat staan?
Kan die jongen een beetje wennen.
Nu zal de beker daarvoor gebruikt worden, maar we hebben nu wel snel behoefte aan een goeie keeper
Want je kan mij niet vertellen dat Pasveer momenteel beter is dan Gorter?

Owja om even on topic te blijven: lekker naar Inter laten gaan en gewoon niet meer laten spelen tot die tijd. Zo simpel is het.

23 september 2021 om 16:30

Wat heeft het nou voor zin Gorter op te stellen in een wedstrijd tegen Cambuur om "ervaring op te doen", als Cambuur niet een keer op goal schiet?

23 september 2021 om 16:37

Ten eerste staat die gewoon in een (bijna) volle arena. Kan die even voelen hoe dat is. Daarnaast had het ook de wedstrijd tegen Twente of Fortuna kunnen zijn. Gewoon een officiële wedstrijd met het eerste meespelen.
Als dat allemaal goed gaat kan die ook gewoon CL spelen.

Ik hoop dat Ajax een rechtszaak tegen hem aankaart net zoals Chelsea dat deed met Adrian Mutu. Onana heeft z'n goede recht om ergens anders te tekeken, maar het geld van zijn salaris en dat we mis lopen omdat hij niet te verkopen was met die schorsing is gewoon verdampt. Dat neem ik hem enorm kwalijk. Ik vraag mij oprecht af of zijn medespelers bij Ajax hem ook een rotzak nu vinden, weet dat het anders zit onder de spelers, maar die en de rest van de JC Arena hebben hem een riem onder het hard geboden, nu doet hij dit. Leuk verder ook, hele goede keeper en Handanovic is echt oud aan het worden (nog steeds een van de beste) en Radu is ook niet niks.

23 september 2021 om 16:33

Wie is we? Deel jij mee met de winsten van Ajax? Zou jij ook geld krijgen van zijn transfersom. Nee dus doe gewoon rustig met je rechtszaak aanspannen.

23 september 2021 om 18:46

@zwangerekat, leuk man mooie inhoudelijke reactie.
Heb je ook iets te melden als ik het verander naar Ajax ipv we, miereneuker

Vooral die geniepige lach van hem ook, zeker nu hij deze rotstreek uithaalt naar een club die hem de kans heeft gegeven en nu ook gewoon achter hem staat. Je kan beter nu alvast je koffers pakken Onana, gewenst ga je niet meer zijn in de Arena

Hoop dat Ajax hem juridisch aanpakt voor zover dat kan. Verder geen woorden meer aan vuil maken.
Tot einde seizoen houden en lijnen laten trekken. Matennaaier eerste klas

Investeer in de toekomst en laat Jay Gorter gewoon instromen. Obama nu opstellen geef je toe aan de macht die spelers blijken te hebben ondanks dat ze een contract hebben. In het bedrijfsleven mag je ook de minder leuke klusjes doen als blijkt dat je er niet wilt werken. Neem je verlies en investeer in andere spelers.

Jammer, want onana was een onbetwiste speler, waar je op kon rekenen. Als hij echt had gewild, had hij bijgetekend.

Veel voor Ajax betekend, maar door zijn opstelling wens ik hem bovenal een geslaagde carrière als bankzitter en een lekker stukkie karma in z'n leven.

Moeilijke situatie. Wil je een keeper die geschorst is geweest voor doping? Heeft hij de vorm nog van voor zijn schorsing? Risicogevalletje. Qua potentie natuurlijk de beste die we hebben. Je kunt wel zeggen dat je hem nu niets meer aan speeltijd gunt, maar wie heb je daarmee? Jezelf (als Ajax zijnde) toch?
Ongelukkige situatie. Hij stond op de lijst van te verwachten transfers voor zomer '21 voorafgaand aan zijn doping geval.

Geholpen door Ajax en zelfs doorbetaald tijdens zijn schorsing. Niet de kans gehad om hem te verkopen afgelopen zomer door deze schorsing. Had dan met 1 jaar verlengd zodat Ajax nog iets aan je kon verdienen, ondankbare hond. Geef Gorter maar de kans. Dat zie ik liever dan iemand opstellen die geen wedstrijdritme heeft én geen hart voor de zaak.

23 september 2021 om 17:03

Dat doorbetalen dat moet volgens de wet he.

23 september 2021 om 18:46

Na het leveren van zo'n wanprestatie? Als Ajax het contract had willen ontbinden had geen rechter dat tegen gehouden.

Getuigt van weinig fatsoen. Ajax heeft hem gesteund tijdens zijn schorsing en krijgt stank voor dank. Laat hem maar zijn salaris terugbetalen, dat is uitgekeerd tijdens zijn schorsing, met een schadevergoeding voor het innemen van doping.

23 september 2021 om 16:46

Hoe weet je zo zeker dat Ajax hem heeft gesteund. Weet je wat er in zijn contract staat? Staat er als de werknemer betrapt wordt op verboden middelen dat de club mag kiezen of ze zijn salaris door betalen of niet?

23 september 2021 om 16:49

Er bestaat ook nog zoiets als logica. Ajax heeft hem zelfs geholpen om zijn straf aan te vechten...

23 september 2021 om 16:56

Aardig dat ze hem helpen. Onana heeft daar mooi gebruik van gemaakt. Ajax had misschien meteen moeten nadenken dat een sporter verboden middelen inneemt, opstaande voet ontslaan zoals in het normale bedrijfsleven. Ajax heeft gegokt en helaas verloren in meerdere opzichten. Doorgaan met leven en kijken wat nu de beste oplossing is, indien fit Onana opstellen of het risico lopen met Gorter of een van de twee opa’s

Stomme fout van Overmars en van der Sar. Onana zit e niet voor hen maar om zoveel mogelijk geld binnen te halen met zijn beroep. Terwijl hij dat goed doet, doen Overmars en van der Sar het slecht. Ze hadden hem nooit onvoorwaardelijk moeten steunen zonder over meer informatie te beschikken want het is toch wel zeer duidelijk dat die jongen liegt dat ie barst. Als topsporter weet je dat je niet zomaar medicijnen mag nemen, het toch doen en per ongeluk een plaspil van je vrouw pakken is gewoon niet mogelijk. Het zijn gewoon twee softies die met hun bekertje koffie elke dag langs het veld hangen, nog teren op de JC revolutie en de vele waardevolle transfer die de jeugd hebben opgeleverd. Verder zijn ze niets beter als de leiding van pak em beet GAE.

Onderzoeken of Ajax de geleden schade, devaluering vanwege het doping geval, op hem te verhalen. Juridisch en contractueel staat hij waarschijnlijk in z’n recht. Hij pakt het zakelijk aan, dan moet Ajax dat ook doen.

Morele plicht etc koop je niks voor, andersom is het namelijk ook zo dat Ajax spelers afdankt als het ze zo uitkomt. Dat is de harde wereld van het voetbal. Dus zakelijk bekijken en kijken of er juridisch nog wat te halen valt.

Onana heeft geen enkel respect voor de club die hem de kans heeft gegeven om zich te ontwikkelen als de keeper die hij is geworden. De club gaf hem vertrouwen, ondanks zijn vele missers in het begin en nu laat hij de club vallen.

Toptransfer? Voor hem wellicht al maakt ie een stap terug of opzij kijkend naar de coëfficiënten. Voor Ajax iig geen toptransfer. Zal wel een stap maken wat salaris betreft. Een beetje een rattenactie, tenminste mocht het inderdaad kloppen dat ajax zijn salaris heeft doorbetaald tijdens zijn schorsing.. waarom dan niet 1 jaar bijtekenen en afspreken dat je voor 10 miljoen mag vertrekken.

Weggaan via de achterdeur. Had zo niet gehoeven, zo onnodig en ondankbaar met wat Ajax voor hem heeft gedaan. Jammer dat het zo is gegaan. Toch wel een van de beste keepers die Ajax gehad heeft. Uiteraard zo snel mogelijk zijn contract ontbinden en afscheid nemen van deze plaspillenslikker.

Proberen dit te bewijzen en dan zowel Inter als Onana voor sport tribunaal slepen. Je mag een transfervrije speler niet meer dan zes maanden voor contracteinde benaderen en de betreffende speler mag nog niet toezeggen. Via boetes verdien je er mss nog wat aan.

Iedereen reageert hier keihard op Onana maar dat is volledig onterecht. Heeft altijd geleverd bij Ajax. Tekent een contract en mag zelf bepalen wat hij doet en of hij transfervrij de stap wil maken om zo een betere aanbieding te krijgen. En vergeet niet dat 2 jaar geleden Onana wilde verlengen maar Overmars hield toen de boot af. Geweldige keeper wat een reflexen en zou een topaanwinst zijn voor Internazionale.

Laten we niet vergeten dat deze topper 5 jaar in de basis heeft gestaan! Had al veel eerder weg kunnen gaan naar een topclub maar toen in overleg met vd Sar 2x besloten te blijven en te verlengen. Is als hij fit is gewoon klaar voor een topclub. Ik denk dat Onana zelf ook niet blij is met deze situatie maar dat verlengen bij Ajax mogelijk dwingt nog 1.5 bij Ajax de show te stelen. Onana is een topper!

Wel verrassend. Inter hebben we niet eerder voorbij zien komen de afgelopen weken. Onana is wel een top keeper die ik daar zie slagen . een prima vervanger voor handanovic

Erg jammer dat het zo gaat. Het is natuurlijk Onana zijn recht om niet te verlengen maar na dat Ajax hem had gesteund met die dopingzaak had ik wel iets meer dankbaarheid verwacht. Maar goed, Inter is een mooie club voor hem waar hij zich hopelijk weer kan herpakken.

Dat zou voor Inter Milan een prima opvolger zijn voor Samir Handanovic, die inmiddels al 37.jaar oud is

Op zoek gaan naar nieuwe keepervoor het komend seizoen. Zowel pasveer als stekelenburg zijn al op leeftijd en niet goed genoeg voor de top. Sportief gezien is Onana nodig, Gewoon de beste opstellen. ..

Hoewel ik een kleine haat heb ontwikkeld voor Onana. Toch vindt ik.. mochten we overwinteren in de Champions League dat we Onana op doel moeten zetten. Want amateuristische keepers foutjes kunnen ons dan echt net aan de das om doen. Vorig jaar kostte ons dat de kop met Scherpen en Sporting kwam ook nog ff gevaarlijk terug.

23 september 2021 om 19:57

Onana is er wel een jaar uitgeweest zonder enige training. Dat biedt ook nog geen garantie.

100% dat Ajax hem nog op gaat stellen. Het zij uit keepers armoe....

Begrijp niet dat Ajax zo coulant met een speler omgaat. Gewoon lekker thuis laten, niet meer laten trainen en klaar . Wat een stank voor dank van deze man . Weg ermee ✅

En ik zie dat er redelijk veel mensen zijn die Onana de beste vinden. Wat heeft hij nou uiteindelijk gepresenteerd? Door hem en zijn tijdtrekken zijn we de finale van de CL misgelopen. Geen bijzondere keeper naar mijn bescheiden mening .

Dat zat er aan te komen, dit zijn echte broodvoetballers. Je moet hem alleen nog laten trainen en verder niks, geen energie meer in steken.

Op staande voet ontslaan die bloedhond! Neem je verlies maar als Ajax zijnde. Weg met die ondankbare rat!! Hoe hard kun je zinken van held naar judas!! Opsodemieteren!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

75 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax moet vrezen: ‘Ik denk dat Mino Raiola met hem aan het shoppen is’

Er is voorlopig nog steeds geen witte rook over de contractverlenging van Noussair Mazraoui bij Ajax. De vleugelverdediger en de Amsterdammers, bij monde van trainer Erik ten Hag en directeur voetbalzaken...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren