‘Ik ben daarin niet minder dan Cristiano Ronaldo of Lionel Messi’

Zaterdag, 11 september 2021 om 13:38Daniel Cabot Kerkdijk

Het is Zlatan Ibrahimovic nooit gelukt om bij de verkiezing van de Ballon d’Or hoger te eindigen dan de vierde plaats. De 39-jarige aanvaller van AC Milan ziet dat echter niet als een smetje op zijn lange loopbaan. “Of ik de Ballon d’Or mis? Nee, de Ballon d’Or mist mij”, reageert de Zweed, die prijzen veroverde met Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United, gevat in een uitgebreid interview met France Football.

“Diep van binnen denk ik dat ik de beste speler van de wereld ben. Maar het is niet relevant om de ene speler te vergelijken met de andere”, oordeelt Ibrahimovic. “Voetballers spelen in andere teams, met andere teamgenoten… Het is gewoon niet te vergelijken. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Als je het hebt over individuele kwaliteiten, dan ben ik daarin niet minder dan Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.”

Messi won in zijn loopbaan zes keer de Ballon d'Or, Ronaldo vijf keer en Ibrahimovic kwam niet verder dan een vierde plaats in 2013. “Als je kijkt naar de prijzen: ja, het klopt, ik heb de Champions League nooit gewonnen. En ook de Ballon d'Or niet. Ik weet niet welke criteria ze gebruiken om te beslissen wie de Ballon d’Or wint. Maar dat is voor mij nooit een obsessie geweest. Als je dingen goed doet als collectief, dan volgt het individu. Het individu kan niet goed zijn als het team niet goed is.”

Ibrahimovic, die volgende maand veertig jaar wordt en liefst 118 interlands voor Zweden speelde, heeft niet de ambitie om later als trainer alsnog de Champions League aan zijn erelijst toe te voegen. “Na mijn carrière wil ik gewoon verdwijnen. Als je net zo lang in deze wereld rondloopt als ik, weet je wat het in fysiek en mentaal opzicht van je vraagt. Dus als ik stop, ga ik gewoon genieten van het leven.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door soccerfan_1)

'Nee de ballon d'or mist mij' wat een man blijft dit toch haha, hopelijk gaat hij nog ff door.

11 september 2021 om 13:45

Nou ik word misselijk van hem eerlijk gezegd.

11 september 2021 om 14:07

Je wordt vooral misselijk gespeeld door hem

11 september 2021 om 14:13

Begint wel saai te worden die meme uitspraken van hem, en het lijkt steeds meer alsof hij het ook nog meent ook

11 september 2021 om 14:14

@myvision Ja dat zal voor jou precies hetzelfde zijn 👍

11 september 2021 om 14:35

Ik vind het wel leuk! Ieder zijn eigen mening he verder is/was hij een top speler waarvan ik heb genoten

11 september 2021 om 14:43

Idem dito. Narcistische clown, die veel te lang in een inferieure competitie heeft gespeeld om zich écht te kunnen meten met Messi en Ronaldo.

12 september 2021 om 20:17

Mensen zien nog steeds niet dat hij die dingen niet op die manier bedoeld he. Hoe vaak ik hem in talkshows en interviews ook zo zie lachen als hij zoiets zegt. Hij doet het gewoon voor de lol. Als mensen het te serieus nemen....dan ligt dat echt aan hen zelf.

11 september 2021 om 13:49

Ik word er persoonlijk erg moe van. Een goede spits, maar een verschrikkelijk persoon en een narcistische persoonlijkheid. Dan heb ik liever een Rashford die zijn faam gebruikt om maatschappelijke problemen aan de kaart te brengen en niet continu over zichzelf praat alsof het de reïncarnatie van god is.

11 september 2021 om 14:07

Voetballers die zich met maatschappelijke problemen bezig houden vind ik pas verschrikkelijk. Hou gewoon je muil en ga voetballen ipv met je voorbeeldfunctie mensen proberen te beïnvloeden. Dat heet Stemmingmakerij. Kijk bijvoorbeeld naar Wijnaldum op het EK. Continu over de regenboogvlag en blablabla maar vervolgens als een natte krant spelen. Ja dan ga je vanzelf krijgen dat mensen zich daar aan gaan storen wat dan ook vrij logisch is als je met andere dingen bezig bent.(En dan hebben ze er vaak genoeg nog geen kaas van gegeten ook) Nee ik heb liever iemand die er gewoon een lolletje van maakt. Maar hé ieder z’n mening

11 september 2021 om 14:10

Ach, iedereen mag moe worden of zich ergeren aan Zlatan. Ik vind het alleen echt een persoonlijkheid en dus een aanvulling voor de sport. Bij Messi heb ik het idee dat als hij toevallig niet zo ontzettend veel talent had gehad, dat hij buschauffeur ofzo was geworden. Want wat heeft die man weinig charisma en persoonlijkheid eigenlijk. Ik vind een Johan Cruijff daarom ook veel meer van invloed op de voetballerij gezien hij niet alleen qua talent en voetbalvernuft het voetbal het veranderd, maar ook met zijn karakter mensen kon beïnvloeden.

11 september 2021 om 14:21

‘Ieder z’n mening’ verkondigen en vervolgens alles en iedereen die het niet in jouw straatje doet wegzetten als ‘stemmingmakerij’.. Stel je voor dat iemand die daadwerkelijk invloed kan hebben, dit ook daadwerkelijk probeert te doen.. Schandalig zeg. Geef mij dan inderdaad maar een Zlatan, want nietszeggende persoonlijkheden zijn er veel te weinig..

11 september 2021 om 14:24

Kei denigrerend naar buschauffeurs. Ik ben ze enorm dankbaar dat ze mij iedere dag naar de halte van mijn uni brengen. Een buschcauffeur vervult een functie in de maatschappij. Voetbal kan gestolen worden en makkelijk vervangen worden door een andere entertainment vorm

11 september 2021 om 14:30

Zuenna1: Naast dat ik vind dat jouw vergelijking als een tang op een varken slaat, ben ik het met de rest ook oneens. Wijnaldum praat. Zevert. Maar handelt niet. Een Rashford en Thorsby gebruiken hun naam om ook echt actie te ondernemen. Voetbal is bijzaak en dit zijn twee mensen die duidelijk echt om een betere samenleving geven. Iets wat veel en véél belangrijker is dan voetbal. Zij doen beiden. En doen dit goed. Zonder hun punten echt door te drukken (wat Wijnaldum wel deed. Praten, maar geen actie). Ik snap oprecht niet hoe je daar iets op tegen kan hebben. Een Rashford en Thorsby kunnen bij mij alleen maar respect verdienen

11 september 2021 om 14:44

Jaja,, welk straatje dan?? Ik zou het knap vinden als je uit mijn verhaal weet te halen hoe ik over de situatie denk. Ik vind het stemmingsmakerij ja als je met een voorbeeldfunctie mensen probeert te beïnvloeden. terwijl dat helemaal niet zijn aandacht zou moeten hebben tijdens het EK. Maar he jij mag je mening ook geven. Jij vind het namelijk een goed idee om voetballers met hun mening mensen te laten beïnvloeden met politieke of maatschappelijke problemen.

11 september 2021 om 14:50

Als voetballers met inhoud dat doen, dat hebben Rashford en Thorsby, dan is dat inderdaad prima. Het is geen stemmingmakerij, dat is wat jij doet meer naar mijn mening. Maar hé, dat is ook maar mijn mening!

11 september 2021 om 14:54

Stel nou hé.. dat over 5 jaar ineens aan het licht komt dat rashford of welke voetballer dan ook er volledig naast zat met zijn mening over een maatschappelijk probleem of politiek probleem. dan heeft hij wel een hoop mensen beïnvloed en op het verkeerde spoor gebracht. Laat dan dan over aan de mensen die daar voor geleerd hebben en er voor betaald krijgen. Uiteindelijk mag iedereen zoals ik dus zei ook z’n mening verkondigen maar mij lijkt het voor voetballers gewoon niet zo handig! Dus ik word daar eerder moe van dan van een Zlaten die het in mijn ogen gewoon een lolletje maakt.

11 september 2021 om 15:01

Wat is dan dan??? Voetballers met inhoud mogen het wel maar voetballers zonder inhoud mogen het niet of??

11 september 2021 om 15:05

Ook Zlatan doet heel veel voor de samenleving, hij gebruikt zijn naamsbekendheid om fondsen te verzamelen voor veel goede doelen en doneert zelf ook regelmatig veel geld: hongersnood, Covid en jongerenen met leerproblemen zijn enkele topics waar hij zich voor inzet. Geweldige vent, ook al is (oogt) hij zo arrogant als de pest.

11 september 2021 om 15:11

Nou ja, dan doe ik er minder mee. Het zou een Promes of Balotelli sieren als zij zich zo inzetten als Thorsby of Rashford, maar ik zie hen dat niet doen. Of alleen maar als in "veel geblaat, weinig wol". Daar waar de anderen daad bij woord voegen. Sterker nog, zoals ik enkele malen heb herhaald: Zij dringen het totaal niet op!

11 september 2021 om 15:53

@myvision, als buschauffeur weet hij hoe 'de bus parkeren' te doorbreken. Messi is iemand die niet graag in de spotlights staat. Hij laat zijn voeten spreken en dat is in alle talen verstaanbaar. Het liefst scoort hij een hattrick en na de wedstrijd gaat hij meteen naar huis. Waarom moeilijk doen als het ook simpel kan. Cruyff's uitspraak.

11 september 2021 om 16:05

Het is altijd grappig hoe Nederlanders vooral Cruyff als de grootste/beste voetballer ooit zien. En dan steeds dezelfde argumenten: ook als trainer, charisma, anderen op sleeptouw nemen en blablabla. Voetballend waren Maradona, Messi en Pelé gewoon beter. Maar ik zal hierna natuurlijk allemaal wijsneuzen over me heen krijgen: ik ga lekker genieten van dit voetbalweekend. Dus bespaar jezelf uitgebreide tegenargumenten e.d ik lees het toch niet. Ow ja bij de Fifa speler van de eeuw award eindige Cruijff niet voor niets buiten de top 3. En ook de verkiezing op internet eindigde hij daar niet in. Is veelzeggend.

11 september 2021 om 16:58

@Carrincha, ben geen wijsneus maar ieder zijn eigen smaak toch. We leven in Nederland en het lijkt mij vrij logisch dat wij Cruyff ook de beste speler scharen. In Roemenië vinden ze Hagi de beste van de wereld om een voorbeeld te noemen. Ik ben niet echt iemand die ze een etiket geeft om wie de beste speler is. Ik geniet ze van allemaal. Wel moet ik toegeven dat ik Maradona het meest van heb genoten, ook al is zijn voetbal carrière kort geweest. 'ik lees het toch niet'. Je gedraagt als een klein kind had ik niet verwacht van je.

11 september 2021 om 17:09

Ja en als Zlatan geen voetballer was geworden was ie zeker een crimineel geworden, en die hadden ze met zn grote bek echt afgeknald in de getto’s van Zweden.
Man man, wat een persoonlijkheid zeg, narcistische kwal is het gewoon.
Nee je hoeft geen koorknaap te zijn maar gewoon down to earth, en mensen met respect behandelen is moeilijk tegen woordig….

11 september 2021 om 14:10

De Champions League mist Zlatan ook al.

Messi en Ronaldo blijven toch een klasse apart. Die kun je met niemand van deze tijd vergelijken!

Had best een aardige speler kunnen worden als hij wat meer zelfvertrouwen had gehad..

Wat ie dus eigenlijk zegt is dat het aan de teams lag waarin hij speelde dat hij de Ballon d'or nooit gewonnen heeft, niet zozeer aan hem. Hij weet het weer mooi te verkopen.

11 september 2021 om 14:33

Toch speciaal dat er dan twee teams het seizoen nadat hij vertrekt de CL winnen.

11 september 2021 om 14:40

Betekent niks. Tenzij je kan aantonen dat het door zijn vertrek kwam. Wat je eigenlijk vrijwel onmogelijk kan doen

11 september 2021 om 14:47

Dan kan een transfer nooit iets aantonen.

11 september 2021 om 15:08

Nee je probeet van een sprcifiek geval ene universeel iets te maken. Een transfer kan wel degelijk iets aantonen. Maar jij kan niet aantonen dat het aan ibra lag

11 september 2021 om 15:16

Hoe kan een transfer dan wel iets aantonen?

11 september 2021 om 15:29

@dandan2020 - En toch is het wel ironisch dat het gebeurt. Verder hoeft niemand iets aan te tonen. Als je zo narcistisch bent als Zlatan, worden dergelijke argumenten tegen je gebruikt en daar valt wat voor te zeggen.

11 september 2021 om 16:51

Blijkbaar wel als het 2x wel lukt zonder jou,zowel inter als Barcelona werden meer een team zonder hem..

11 september 2021 om 19:46

ALs je een claim maakt moet je zeker wat aantonen.

11 september 2021 om 15:10

Ik denk eerder dat het aan de stemmers van dit populariteitscontest ligt dat hij nooit de Bal der Ballen heeft gewonnen.

11 september 2021 om 15:49

Henry won hem ook nooit terwijl hij minimaal 2 (misschien wel 3 jaar) achter elkaar de beste speler van de wereld was. Maar ze gaven hem aan Nedved..

11 september 2021 om 16:18

@tilburg ja Nedves was ook een koekenbakker toch..............

12 september 2021 om 08:06

Geen koekenbakker maar henry was toen gewoon vele malen beter. Dat seizoen dat ie boven op zijn goals ook nog dat record assists pakte was ongekend. Dat record staat er nog steeds!

Zlatan. We willen allemaal als we later groot zijn en Zlatan worden.
Het is echt ongelooflijk wat hij heeft gepresteerd. Messi GOAT en Ronaldo hebben het "geluk" gehad dat zij jaren bij dezelfde club speelden en hun wil was wet. Het team wordt om jou heen gebouwd
Zlatan kwam binnen en maakte het team gewoon kampioen. Een prestatie
Wie de beste was?
Zal me een worst wezen. Ik geniet van hun spel (en van de uitspraken van Zlatan, haha)

11 september 2021 om 15:31

De teams werden anders ook om Zlatan heen gebouwd. Overigens schiet Ronaldo ook alle competities overhoop waarin hij speelt, dus ook dat gaat niet op. Overigens wil ik niet afdoen aan de kwaliteiten van Zlatan, maar jouw argumenten gaan niet echt op.

12 september 2021 om 11:21

Over de kwaliteit van Ronaldo hoeven we het niet te hebben. Zonder meer fantastisch
Maar hij maakt je geen kampioen
In Spanje vaak kampioen maar niet altijd
In Turijn
Juve werd altijd kampioen met Ronaldo niet meer
Dat is punt 1
Slaan
Waar hij kwam werd de club gelijk kampioen. Hoe kom je erbij dat teams om hem heen werden gebouwd?
Zijn team werd direct kampioen
Dat is punt 2.
Je reactie is dus volledig onjuist

12 september 2021 om 12:39

Natuurlijk totale onzin. Juventus heeft gewoon een heel matige ploeg op het moment. Hun topspelers werden ouder en werden gewoon niet goed vervangen. Het beleid bij Juventus is al een aantal jaren niet goed, mede omdat spelers zo vreselijk duur zijn geworden. Je denkt toch niet werkelijk dat Zlatan dit Juventus wel kampioen had gemaakt? Overigens werd Ronaldo ook direct in zijn eerste seizoen kampioen met Juventus. Hij won alleen geen Champions League met Juventus, maar volgens mij heeft Zlatan er nog nooit 1 gewonnen. Echter zul je daar ongetwijfeld een excuus voor hebben.

Ibrahimovic is nooit echt in de buurt geweest van een Ballon d’Or en dat vind ik wel heel erg terecht eigenlijk. Ja, hij heeft Inter en AC Milan kampioen gemaakt maar verder heeft hij het in de Champions League nooit laten zien in de latere fases van dat toernooi. Toen Barca hem nodig had in 2010 was hij spoorloos, dat zelfde gold jaar in jaar uit voor Zlatan bij PSG en ga zo maar door. Ja er zijn altijd wel excuses te bedenken maar wat mij betreft is hij echt een flinke stap omlaag tov Messi, Ronaldo en gasten die ook op het aller-, allerhoogste niveau beslissend waren!

11 september 2021 om 14:11

Een beetje zoals Griezmann die zei dat hij een plaatsje had aan de tafel van C. Ronaldo en Messi. Niemand neemt plaats aan die tafel. Die twee staan op eenzame hoogte in het moderne voetbal.

11 september 2021 om 14:27

Messi staat op eenzame hoogt en daaronder heb je spelers met voetballend vermogen en pas daaronder zit ronaldo

11 september 2021 om 14:30

hou eens op met onzin spuien en trollen. Ik ben het wel spuugzat aan het worden dat je dagen lang vz gijzelt met je gespam.

11 september 2021 om 14:31

Griezman komt een pion niet eens voorbij. Ik denk dat hij dat zelf niet eens gelooft eigenlijk. Als zlatan het zegt denk ik, ja zlatan gelooft daar echt in. Bij griezman heb ik het idee dat hij zelf hardop denkt “nee ik geloof dat niet”

11 september 2021 om 14:33

@Aanpakpolitie: Ik ben het met je eens dat Messi qua voetbal boven de rest uitstijgt, maar je doet Ronaldo flink tekort. Zo'n lange periode zo onnozel goed presteren, dat is echt fantastisch. Hij heeft niet het talent van een Messi, De Bruyne of Bergkamp. Die zijn geboren met fluwelen voetjes. Ronaldo is arbeid. Toonvoorbeeld van wat hard werken voor een persoon kan betekenen. Dat verdient niets dan respect en dst heeft hem tot grote hoogten gebracht. Alleen is er ongeveer tegelijk met hem een jongen geboren die al kon voetballen in de buik.

11 september 2021 om 14:34

@aqua waarom ben jij zo kneiter getriggered als hij messi beter noemt dan ronaldo? Is ronaldo je broer ofZo? ( zus van ronaldo toevallig)?

11 september 2021 om 14:34

@Aqua1 dat is mijn mening en ik zeg niks geks grote vriend ronaldo heeft geen voetballend vermogen niks gespam

11 september 2021 om 14:36

@Dandan2020 echt he om gek van te worden over zat gesproken ik zeg toch niks geks ronaldo heeft 0 voetballend vermogen geen top 20 klaar

11 september 2021 om 14:36

@lanjoiwer als je het zo neerzet vind ik het bijna zielig voor ronaldo. Terwijl hij natuurlijk helemaal niet zielig is 😅

11 september 2021 om 14:39

Dat bedoel ik dus te zeggen ronaldo is zeker goed maar zal nooit de beste ooit kunnen zijn heeft ie geen voetballend vermogen voor de reden dat hij de ballon do'r won was niet omdat hij dat jaar daadwerkelijk de beste was maar omdat hij de cl won of vanwege teamprestatie

11 september 2021 om 14:59

@Lanjouwer, Ronaldo heeft zeker meer talent dan een de Bruyne. Heb jij uberhaupt Ronaldo zien voetballen in de premier league ? Speelde op zn 18e Manchester United zoek met zijn fluwelen voeten. Zo goed dat de United spelers hem erbij wouden hebben. Maar dat komt niet door talent natuurlijk..

11 september 2021 om 15:07

Alleen maar bezig om Ronaldo af te kraken, dit heeft niets met een mening te maken. en messi ophemelen en Ronaldo afkraken.

11 september 2021 om 15:10

Afkraken en ophemelen zijn meningen aqua🤦‍♂️

11 september 2021 om 15:29

@jeff sparriw ik vind ronaldo inderdaad getalenteerder dan de bruyne. Vergelijking gaat ook niet helemaal op gezien de een middenvelder is en de andee aanvaller

11 september 2021 om 15:32

@aanpakpolitie - Je bent wel aardig aan het provoceren in de topics. Nog een appeltje te schillen met de moderators, of zo? Ronaldo staat natuurlijk op dezelfde hoogte als Messi.

Heb altijd wel kunnen lachen als Zlatan zichzelf weer de hemel in prees, maar begin het nu wel een beetje zat te worden ofzo.
Komt zo geforceerd over alsof ie denkt "zie mij eens alles durven zeggen wat ik van mezelf vind en denk"

Ibrahimovic komt in alles te kort. Minder prijzen dan Ronaldo en Messi en ook veel minder goede statistieken. Zlatan komt eerder in het rijtje Lewandowski en Suarez.

11 september 2021 om 14:28

Nee ik zet zlatan hoger neer dan die 2. Zlatan is technisch vaardiger dan suarez en lewa.

11 september 2021 om 14:35

Mwoah. Lewa kwam iets ouder pas echt door. Maar wat hij laat zien is wel van een ongekend niveau hoor. Qua grootheid zie ik weinig verschil. Suarez heb ik wel een stukje lager. Zeker

11 september 2021 om 14:48

Suarez heb ik net het hoogste staan van die drie. Zijn niveau van enkele jaren was echt uitzonderlijk. Dat hebben Zlatan en zelfs Lewandowski niet aangetikt. Zlatan heeft het wel het langste volgehouden dat zeker.

11 september 2021 om 14:49

Ik denk dat suarez en lewa betere teamspelers zijn. Die blijven in hun rol en op hun positie. Zlatan eist een heel stuk meer. Hij wilr dribbelen zoals messi en ook scoren. Hij kon het wel degelijk.

11 september 2021 om 15:51

Zo goed als Suarez bij Liverpool was, heb ik Zlatan nooit gezien. Veel roepen maar komt sowieso niet in de buurt van Ronaldo of Messi

11 september 2021 om 16:22

@FCPDani natuurlijk persoonlijk maar ik zou Neymar en Benzema ook hoger plaatsen dan Zlatan. En natuurlijk plaats ik Benzema iets hoger dan Neymar. Benzema speelt al sinds de middeleeuwen goed bij Real Madrid en nog steeds bizar hoog niveau. Neymar had hoger kunnen komen, maar verpest om naar de Disney competitie te gaan.

Dan messi wel maar minder dan ronaldo zeker niet

11 september 2021 om 14:30

Ben het met je eens. Ik ben niet van meningen dat die 2 van hetzelfde niveau zijn. Heel veel mensen zullen er waarschijnlijk overheen vallen nu. Maar ik kan niet ontkennen wat ik zie, al bijna 20 jaar.

11 september 2021 om 14:38

Dan scheelt er wel degelijks iets met je. Ronaldo scoort bijna 2x zoveel in de allergrootste duels en competities..

11 september 2021 om 14:42

Messi scoort veel meer dan ronaldo wat zeg jij

11 september 2021 om 14:42

Denk dat jij je blind staart op de scorebord en je tunnelvisie toont daar alleen naar de ucl te kijken. En totaal competitie wedstrijdne links laat liggen. Messi heeft meer goals en assists tegen topt tegenstanders dan ronaldo. Ook als messi niet zoveel zou scoren zou ik hem beter vinden. Het gaat mij niet op die naam op het scorebord.

11 september 2021 om 14:48

@Dandan2020 mensen vergeten dat ronaldo 150 wedstrijden meer heeft gespeeld en maar 30 goals meer heeft gwn 2 seizoenen meer gespeeld en maar 30 goals echt medelijden met ronaldo fans hij mag slecht spelen gwn elke wedstrijd onzichtbaar zijn als ie maar 1 scoort is genoeg voor hun om hem als goat te benoemen hoe kunnen mensen ronaldo beter vinden is geen bal aan om te kijken naar hem

11 september 2021 om 14:52

Hahah ik heb geen medelijden met ze. Ronaldo is een speler waar je op kan bouwen die veel levert. Maar simpelweg niet van hetzelfde niveau als de argentijn. En het is in de mode om te doen alsof ze wel gelijk zijn omdat ze sinds 2009 met de zelfde ratio ongeveer scoren maar als je verde rkijkt dan de scorebord is het verschil onmiskenbaar

Vooral bekend om zijn bijzondere goals, acrobatische bewegingen en excentrieke uitspraken. Verder niet super bijzonder

Eigenlijk geeft hij hier hèt antwoord op vele ellende lange discussies.
Iedereen speelt in een ander team, met andere teamgenoten.
Er zijn wat mij betreft meerdere "de beste spelers".
Als je bijvoorbeeld naar Ibra zijn waslijst aan topclubs kijkt waarmee hij allerlei prijzen heeft gepakt zou je blind op hem stemmen.
Laten we vooral nog genieten zolang deze spelers allemaal nog voetballen ipv te discusseren wie nou wel of niet de beste is.

11 september 2021 om 15:42

Maar het is ook wel inherent aan een veel scorende spits dat hij impact heeft op de prestaties van een ploeg. Uiteindelijk worden de meeste topspelers meermaals kampioen, pakken meerdere landelijke bekers en al dat soort dingen. De echt speciale spelers pakken de grote prijzen. Wat Ronaldo bij en met Portugal heeft gepresteerd en nog steeds presteert, wat Messi met en bij Argeninie presteert en nog steeds doet, de prijzen die ze pakken; daar kunnen alleen zij twee tegenop. Zlatan is zeker een topspits, maar hij staat op dat vlak niet op eenzame hoogte naar mijn mening. Niets ten nadele van Zlatan natuurlijk.

11 september 2021 om 16:24

Tot op van de week had Messi nog helemaal niets gewonnen met Argentinië dus dat feest gaat niet door.
Zlatan heeft het bij zo'n 7 topteams gepresteerd om kampioen te worden en niet met de alleen maar de beste spelers om zich heen he.
Maar zoals ik al zeg, iedere goede spelers heeft zijn eigen weg, zijn eigen verhaal en zijn eigen prestaties.

Hij heeft wel altijd respect getoond aan Messi. Hij zei dat Messi een natuurlijk talent was, en Ronaldo meer een getrainde machine. Wat eigenlijk niet waar is natuurlijk. Ronaldo heeft altijd wel een flink dosis talent gehad, maar hij heeft zijn fysiek zo goed getrained, dat hij geen explosiviteit en snelheid verliest. Als je kijkt naar die periode bij Memphis en de huidige Bergwijn, dan waren beiden echt veels te bonkig. Beetje de Bayern training, Goretzka, Davies, Lewa, Sane, etc. waren flink aangekomen in spiermassa, maar verloren niet hun snelheid.

11 september 2021 om 14:38

Ronaldo heeft het slim aangepkt. Er was een kleine periode bij real madrid waar ronaldo ook te blokkig begon te worden. Maar hij viel daarna snel af

11 september 2021 om 14:49

Volgens mij toen hij naar Juventus ging, had hij zijn lichaam weer een beetje anders getrained. Mede omdat die wat ouder werd, probeerde hij zijn fysiek weer zo te zetten dat zijn uithoudingsvermogen niet achteruit ging. Beste man (en wellicht wat personal trainers) kent zijn lichaam tot elke vezel volgens mij.

11 september 2021 om 14:53

Nee ik bedoel eerder richting 2009 2010 toen hij een overstap naar real madrid maakte. Daarna viel hij na een seizoen weer af

Ronaldo ze beperkte voetbal vermogen is jarenlang verbloemd door modric en kroos etc bij juventus kwam de aap uit de mouw hoe beperkt hij eigenlijk is speelt zelden een goede wedstrijd is 85 min onzichtbaar om vervolgens intikker of penalty te scoren en zogenaamd een geweldige afmaker als jij elke wedstrijd 5378 keer op doel schiet gaan er wel 1 a 2 in dat is logisch gefaald in italie weg gegaan als de slechtste vrije trappen nemer ooit in de serie a 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

11 september 2021 om 15:07

Als je nou eens 5378 komma's en punten zou gebruiken, dan zouden we jouw comments misschien wel begrijpen. Daarnaast lijk je op die anonieme accounts op instagram met die emoji spam.

11 september 2021 om 15:45

Waarschijnlijk iemand die het geprobeerd heeft met een ander account en nu maar gaat lopen provoceren omdat z'n puntenaantal op de serieuze toer in hetzelfde tempo afneemt als wanneer hij dit soort onzin spuwt.

11 september 2021 om 16:37

Aanpakpolitie, gefaald in Italië met meer dan 100 doelpunten voor Juve is best bijzonder. Maar ik vind je kijk op voetbal best vermakelijk

Blijft toch een baas hè. Ik vind dat hij wel goede impact heeft bij ac Milan .

Eigenlijk zegt ie, niet eens zo heel erg verholen, dat hij met betere teamgenoten wel minimaal 1x die prijs gepakt had. Jammer. Hij heeft veel zelfvertrouwen en ik vraag me af of het een act is. Ik houdt niet van arrogantie, dat is namelijk altijd misplaatst. Je plaatst jezelf boven anderen en dat is imo althans nooit nodig. Goede voetballer, had nooit gedacht dat hij als trainer aan de slag zou gaan en dat gaat ie dus ook niet doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1685 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli2516
2.AC Milan2513
4.AS Roma167
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. TomoriVerdediger90
I. BennacerMiddenvelder91
A. SaelemaekersMiddenvelder90
S. TonaliMiddenvelder92
Rafael LeãoAanvaller94
A. RebićAanvaller81
Brahim DíazAanvaller73
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

3886 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 6 3 1 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo trapt na en wordt aangepakt door Virgil van Dijk

Een gefrustreerde Cristiano Ronaldo heeft het zondag aan de stok gekregen met Virgil van Dijk. In de blessuretijd van de eerste helft tussen Manchester United en Liverpool raakte Ronaldo aan de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren