Ajacied ‘des duivels’ na wissel: ‘Die had ik laten staan’

Maandag, 23 augustus 2021 om 15:39Yanick Vos • Laatste update: 22:12

Ryan Gravenberch werd zondagmiddag na 65 minuten gewisseld tijdens FC TwenteAjax (1-1) en daar was hij zichtbaar niet blij mee, zo merkte Ronald de Boer na afloop op. Bij een 0-1 voorsprong werd de Oranje-international vervangen door Devyne Rensch, die op zijn beurt als linksback ging spelen, waardoor Daley Blind op het middenveld terecht kwam.

“Ik weet niet of het je is opgevallen, maar Gravenberch is niet blij”, zei De Boer na afloop van het duel voor de camera van ESPN. “Hij was des duivels dat hij werd gewisseld.” De Boer denkt dat andere spelers het meer verdienden om gewisseld te worden. “Blind vond ik heel matig spelen. Gravenberch is ook de man in vorm in mijn ogen. Die had ik laten staan. Ik begrijp zijn frustratie dat hij werd gewisseld, ik zag het ook niet aankomen.”

Gravenberch nam bij zijn wissel alle tijd om naar de kant te gaan. “Hij was dynamisch, wil naar voren spelen en zit in een goede flow. Het is een keuze van de trainer, maar op dat moment accepteerde hij het niet.” De Boer zag Ajax zondagmiddag slordig spelen in de Grolsch Veste. “Ajax heeft een passnauwkeurigheid van 75 procent. Je zou denken: dat is best wel hoog. Nou, dat is dramatisch. Normaal gesproken zitten ze op 85 of 86 procent, misschien wel hoger.”

“Voor Ajax was dit schrijnend vandaag, dat je zoveel onnodige ballen verspeelt. Dan noem ik Blind, Berghuis, Gravenberch… Zo waren er zoveel jongens die dom balverlies leden”, aldus De Boer, die met name Steven Berghuis een zwakke wedstrijd vond spelen. “Met zijn linkerbeen dat geroemd wordt, was hij heel onnauwkeurig. Het was al met al een heel matige wedstrijd van Ajax.” Ajax kwam na rust op voorsprong via Sébastien Haller, maar keert slechts met een punt huiswaarts door een late treffer van Robin Pröpper.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door boomers)

Klaassen klaassen klaassen. Voor mezelf heb ik nog steeds het onbegrip waarom mensen je beschermen en een goede voetballer vinden. Je staat praktisch de hele wedstrijd 1.5 m van haller vandaan. Je voegt echt totaal niks toe. Er is altijd een enorm gat op het middenveld en spelers kunnen nooit de bal bij je kwijt. Het is niet om aan te zien, ik was al zo bang dat je terug zou komen en dit weer het geval zou zijn net als voordat je bij ajax vertrok. Het doet pijn aan de ogen, je bent een voetballer met gemiddeld 1 van de minste balcontacten van alle nummer 10 spelers in Europa. Pijnlijk pijnlijk

22 augustus 2021 om 14:55

Klaassen en Alvarez samen werkt gewoon niet. Er is veel te weinig creativiteit. Alvarez vind ik overigens een prima speler alleen zie ik liever een speler die meer voetbal brengt op die positie, een speler die de aanvallende speler beter in stelling kan brengen. Hij staat daar als “breker” maar ik zie genoeg counters voorbij komen. Daarnaast is Haller, Tadic en Berghuis ook niet ideaal. Tadic is fantastisch maar veel vanuit stilstand, Haller hetzelfde en Berghuis’ wil alles in zijn voeten hebben. Ik zou Tadic lekker spits zetten want daar is hij veel beweeglijker wat ten goede komt voor Berghuis en Anthony.

22 augustus 2021 om 14:58

Volgens mij werkte dat vorig seizoen juist heel goed. Vergeten dat het juist begon te lopen toen Alvarez op het middenveld kwam te spelen? En dan nu ineens kan het niet meer? Je moet naar Gravenberch kijken die veel en veel te ver naar voren speelt.

22 augustus 2021 om 16:10

Het begon niet anders te lopen toen Alvarez op het middenveld kwam. Het liep daarvoor ook prima alleen gaf ten Hag de voorkeur aan Alvarez. Zelfs Martinez zette de beste man op de bank. Ik vind het geen fantastische trainer.

22 augustus 2021 om 19:03

Ik ben het niet van eens met soccerfan (komt misschien door verschillende voorkeuren ) maar ik vind ook dat het spel door de komst van Alvarez veel beter werd.

22 augustus 2021 om 14:59

Het is een simpele draver die bij Ajax af en toe kan scoren omdat die in een sterk elftal speelt, maar bij een Heerenveen of Groningen zou die niet opvallen en zullen zijn voetballende tekortkomingen nog verder worden blootgelegd.

22 augustus 2021 om 15:04

Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Een vlap, toornstra en til zijn ook zulke types en hebben wel op dat niveau gevoetbald en vielen ook op. Klaassen schat ik wel hoger in dan die 3. Voor een 10 bij Ajax te weinig, maar in de middenmoot zou hij echt wel opvallen.

22 augustus 2021 om 15:08

“Af en toe kan scoren”. Wel bijzonder hoe in één wedstrijd blijkbaar een heel seizoen ongedaan kan worden gemaakt. Kijk alleen al naar de keren dat hij vorig jaar de openingstreffer maakte. Hij is gewoon extreem belangrijk geweest in het behalen van de titel door Ajax heel vaak over het dode punt te trekken. Daar mag best wat meer respect voor zijn.

22 augustus 2021 om 16:30

Er is geen 1 Ajacied die belangrijkere goals maakt.

22 augustus 2021 om 15:01

Ik ben het wel met je eens. Vandaag was het echt duidelijk te zien dat hij ervoor zorgt dat er een gigantisch gat ligt op het middenveld. Twente probeerde vooral in de 2de helft ook van daaruit de mensen vooring weg te steken.

22 augustus 2021 om 15:28

Scorend vermogen. Heel belangrijk daarmee. Is geen typische 10 he.

22 augustus 2021 om 16:29

Doe normaal. Zo vaak de eerste goal of gelijkmaker of winnende. Was vorig seizoen zeer belangrijk. Het loopt nu ff niet maar één seizoen duurt ff

22 augustus 2021 om 19:36

Dus eigenlijk heb je alleen iets aan hem als die scoort als ik het goed begrijp?

Heeft hij verder nog goeie punten zoals het spel versnellen of veel assists..

Begrijp mij niet verkeerd maar als dat de enige punten zijn die je kan opnoemen vind ik het karrig.

Klaassen denkt veel te aanvallend dat zie je ook weer bij het doelpunt van Twente loop voorwaarts en komt daardoor te laat voor de afvallende bal.

Eerst verdedigen dan aanvallen leer je in de F’jes al volgens mij

23 augustus 2021 om 15:46

Wat is er in het voetval belangrijker dan goals lol.
Verder is hij de enige met diepgang. Iedereen wilt de bal in zn voeten behalve Klaassen.
Hij kan goed koppen en is een zeer goede afmaker.
Hij staat niet om te verdedigen. Wat doet Alvarez dan daar? Mooi zijn?

24 augustus 2021 om 10:23

totdat die weer de 1-0 maakt zeker

Gravenberch moet kritisch zijn op zichzelf en op het spel van Ajax en het veld af sprinten als hij gewisseld wordt in de hoop dat het het spel ten goede komt en de winst over de streep getrokken wordt. Nee hij kies er voor verongelijkt van het veld te sjokken. Take one for he team.

22 augustus 2021 om 14:56

Die Ronald de Boer kan je ook niet serieus nemen , Gravenberch de man in vorm noemen pffff. Ryan is echt een talentvolle speler maar word volledig ten onrechte door iedereen maar gehyped. Aan de bal is het bij vlagen erg goed , maar regelmatig echt slordig. Zonder bal beginnen de problemen pas echt, dat gaat in een nog lager tempo dan aan de bal. Tel daarbij op dat Klaassen , Tadic, Haller en Berghuis ook zo goed als niet omschakelen en elk omschakel moment ben je kwetsbaar. Dat zal op Eredivisie niveau nog meevallen maar in de CL ben je met dit statische spel volkomen kansloos.

22 augustus 2021 om 14:57

Hij was aan het tijdrekken. Ajax stond 0-1 voor op dat moment. Ik heb een hekel aan tijdrekken maar dat hij dat veld niet af sprint snap ik volkomen. Dat hij gewisseld werd ook. Wat een bagger weer van hem.

22 augustus 2021 om 15:14

Ik had niet de indruk dat hij tijd aan het rekken was maar het niet eens was met zijn wissel. Goed dat is mijn interpretatie.

22 augustus 2021 om 19:26

Ajax was idd aan het tijdrekken en als ze dan de deksel op de neus krijgen worden ze nog beloond ook met extra tijd. Tuurlijk kan Twente ook nog de winnende maken in de extra tijd. Maar het blijft krom in mijn ogen.

23 augustus 2021 om 16:11

Maar heeft het grootste deel van die vijf minuten blessuretijd niet gewoon te maken met de twee goals en acht wissels in de tweede helft, plus enkele blessuregevallen? Tuurlijk, door het treuzelen zal het misschien 5 i.p.v. 4 minuten zijn geworden maar laten we nou ook niet doen alsof die volledig blessuretijd ineens door tijdrekken komt.

22 augustus 2021 om 15:01

Was toch rond minuut 75 bij 0-1 voor? Dan sprint je niet zo snel van het veld af.

23 augustus 2021 om 17:37

Helemaal eens! Ook al speel je zelf misschien niet eens verkeerd. Er gaat op dat moment iets mis met de spirit. En dat is dus ook al te zien in het eruit sjokken.
Zulke wedstrijden kunnen een keer gebeuren, maar niet in de 2e wedstrijd. En nadat je 2 weken geleden nog bent afgedroogd door PSV.
Ajax onwaardig om dan tijd te rekken. Maar juist sprinten naar de kant om die 0-2 en 0-3 te willen maken. Of zoals Ten Hag altijd zegt, de tegenstander bij de strot pakken en kapot spelen.
Maar ze ogen allemaal wat gefrustreerd ofzo. Eerst Tagliafico, gister ook Klaassen en Alvarez.

Misschien effe een lesje nemen bij Sangaré hoe je +80% passnauwkeurigheid kunt halen?? Haha nee sorry ik doe maar flauw .. maar het zijn wel dramatische cijfers dit

23 augustus 2021 om 07:31

hahah misschien hebben ze juist wel te veel naar Sangaré gekeken en denken ze dat kunnen wij beter

Wat was het verschrikkelijk zeg, een pass nauwkeurigheid van 75%.. daarmee is het een wonder dat je er niet met 4-0 vanaf gaat.

Voorspelbaarheid troef bij Ten Hag. Niet dat Gravenberch top was, maar had eerder voor Blind of Klaassen gekozen. Overigens vind ik wel dat Gravenberch hier professioneler mee moet omgaan. Wat een slechte wedstrijd, waardeloze beleving ook bij onze Tukkerse coach. Een slecht begin van de competitie !

Ik had eerder Klaassen gewisseld dan Gravenberch maar het was beide dramatisch. Iedere bal die Gravenberch vooruit wilde spelen ging fout, hij heeft 5x op de bal gestaan en 4x de bal zo over de zijlijn geschoten. Voor de rest heb je er niks aan gehad. Klaassen idem dito.. 20x de bal geraakt in 89 minuten. Dat kan echt niet als 10.

Ik hoop dat Gravenberch vooral gefrustreerd was door zijn eigen spel, want hij stak absoluut niet boven de malaise van de rest uit. Het lag echt niet aan 1 wissel of een paar spelers, het was collectief heel ver beneden wat de ondergrens zou mogen zijn.

Man in vorm hou op zeg, gravenberch was echt slecht

Nou Gravenberch, is niet heilig geen enkele speler trouwens. Blind deed ook alles fout, wat een ergenis was het vandaag. En een bedroevende bedoeling, niemand haalde een voldoende in mijn ogen. Maar ik hoop dat Gravenberch niet nu al gaat denken een onaantastbare vedette te zijn. Maar daar maar ik me geen zorgen om eigenlijk, zijn vader staat achter hem en is een actieve begeleider.

Gravenberch speelde weer als een drol. En die had moeten blijven staan? Mijn hemel zeg. Die gast denkt elke wedstrijd weer dat hij samen met Haller in de spits moet spelen. Alles wordt daardoor overlopen. Die werd volledig terecht gewisseld. Als had je vandaag zowat het hele elftal kunnen wisselen.

Gravenberch is gewoon niet zo heilig als Frenkie destijds. Speelde ook weer belabberd. Net als Klaassen overigens. Maar goed ook al speel je slecht. Dit moet je over de streep trekken. En die 1-1 was makkelijk houdbaar. Stekelenburg is te oud klaar. Echt niet des Ajax spelen met een bijna 40 -jarige keeper.

op zich prima natuurlijk dat je niet gewisseld wilt worden, dat tekent de wil om te willen spelen. Tegelijk was het bij Ajax eigenlijk allemaal onder de maat, Ten Hag wil een nieuwe impuls geven aan de wedstrijd en denkt met de wissels vooral aanvallend wat nieuwe impulsen te geven. Ik vond de wissels vooral rijkelijk laat eigenlijk.

Als je slecht speelt heb je weinig recht van spreken om te klagen na een wissel. Nou deed Gravenberch dat niet, hoewel je duidelijk zag dat hij niet blij was (dat mag ook). Overigens was hij niet de slechtste op het middenveld, ik vond Alvarez en zeker Klaassen niet beter. Om nog te zwijgen over Blind die op het middenveld kwam te spelen (werkelijk de slechtste Ajacied vandaag).

Niet teveel van maken, ik denk dat geen enkele Ajacied vandaag met een lekker gevoel in de bus stapt.

Spelers moeten gewoon naar hun eigen kijken, ze moeten veel beter geven en we moeten ook gewoon Twente een compliment geven die hadden het goed voor elkaar en die hebben het spel van Ajax goed ontregeld omdat ze goed hun taken uitvoerde

Blind had er gewoon af gemoeten, wat een dramatische wedstrijd speelde hij. Ook een routieniër kan plaatsnemen op de bank.

Duidelijk dat die gasten nog niet goed fit zijn, de enige die dat altijd is is Tadic. En Mazraoui en Martinez zijn altijd betrouwbaar als ze spelen. Timber ook enigszins. Dan blijven er 6 veldspelers over die vandaag een wissel verdienden. En Gravenberch was ook gewoon slecht, die moet echt langer dan 1 jaar blijven. Hij steekt er nog lang niet bovenuit zoals Frenkie dat wel deed.
kijken of al die ajax coryfeeen die zich voordoen als analisten ook het passing percentage van de middenvelders aanhalen. blind gravenberch klaassen allen onder de 75 en dan staan blind en gravenberch nog wel bekend om hun goede inzicht en passing.sangare heeft passingspercentage van 83 en dat word in elk media door hun aangehaald.ajax is gewoon verzadigt en heeft veel ste weinig diepgang en snelheid in de opstelling en een spits die niet kan meevoetballen dan word goals scoren vaak gewoon moeilijk.je ziet het vaker bij teams die jarenlang goed gepresteerd hebben dat verzadiging optreedt en je hebt aankopen nodig die wel de honger hebben om prijzen te willen winnen. berghuis blijkt een erg dure aankoop voor ajax te worden met zijn salaris.toch erg zonde dat een veel getalenteerdere speler die ook nog veel waarde vertegenwoordigt op de bank moet zitten voor hem.berghuis hoort ook niet in nl elftal te zitten die komt gewoon te kort. bergwijn,danjuma zijn beide veel completer sneller en spelen nu op een hoger niveau.Zowel Gravenberg, Klaasen en Blind ver onder de middelmaat, voeg daarbij een spits die ieder kopduel verliest en geen bal kan vasthouden en het tempo waarin gespeeld wordt dan heb je het complete ingrediënt waarom Ajax zo matig speelt.

Ryan speelde zelf ook als een natte krant, ETH had er 7 kunnen wisselen..

Ronald de Boer noemt Gravenberch de man im vorm, en even later noemt hij Gravenberch als een van de spelers die teveel balverlies leden.Niet erg geloofwaardig.

22 augustus 2021 om 19:20

Gravenberch moet nu echt weer stappen van maken. Ik vond dat hij vorig jaar nog wisselvallig was en dit moet er uit. Ik heb alleen het gevoel dat hij een soort gemakzucht heeft.

Lesje Nederlands voor de schrijver van dit artikel zou niet misstaan. Verspeelt*

Ryan speelde gewoon slecht. NEt als nog 5 of 6 andere ....

Lekkere suggestieve sensatie titel weer VZ

Vreemd dat de Boer het niet zag aankomen. Gravenberch liep te veel met de bal en hij sliep. Dat anderen ook slecht waren maakt hem nog niet beter.
Een speler was redelijk: Maza, de rest was slecht
Gelijk spel terecht. Alleen 0 - 0 was beter geweest

Als positiespel stokt dan moet je met individuele acties erover denderen.In de PL en in de CL gebeurt dit regelmatig.Oke Gravenbergh was wat ongelukkig maar was de enige diepgaande dreigend speler.Een gemiddelde Champl.ploeg moet trouwens gewoon minstens 5 a 6 van zulke spelers hebben.
Domme wissel dus.Een mindere Gravenvergh steekt nog altijd met kop en schouders erboven uit omdat hij diepgang heeft in een ploeg die al helemaal geen snelle aanvallers(Tadic,Haller) heeft.
Ook vreemd om Nerez slechts 10 minuten te laten spelen.
Ook vreemd om Jurian Timber geen dribbles te mogen laten maken.Zo wordt Ajax zoals gezien voorspelbaar en daarmee onthutsend zwak!

23 augustus 2021 om 08:09

Het wordt tijd dat er ingegrepen wordt in Amsterdam, teveel spelers halen hun gebruikelijke niveau niet. Las net ergens het woord verzadiging al, hetgeen volgens mij de huidige situatie aardig benaderd.

het afgelopen jaar werden we kampioen met twee vingers in de neus en sprak men al van een onoverbrugbaar gat met de rest.
Een aantal spelers zou transfereren, Neres, Tagliafico, Gravenberch, Alvares en Martinez stonden in de belangstelling van diverse clubs maar de markt bleef angstvallig stil, alleen Tadic kreeg een serieus aanbod maar bleef.
Misschien is t zo dat sommigen teleurgesteld zijn en dat dat in hun spel te merken is maar dan wordt het hoog tijd dat Eric ten Hag de boel eens flink gaat opschudden, want als we zo de groepsfase van de cl in moeten hou ik mn hart vast.

Blind riep na afloop van de wedstrijd dat het vertoonde spel schandalig was maar speelde zelf als n natte krant.
Haller die de wedstrijd met een kopkans had moeten beslissen haalt ook bij lange na het niveau niet dat we mogen verwachten en loopt er vaak bij alsof hij zelf niet begrijpt wat hij aan het doen is.
Klaassen? niet gezien.
Op de rechterkant zou je nu een interne strijd verwachten tussen Neres, Antony en Berghuis maar blijkbaar is geen van de drie bij machte om de boel eens op te schudden en ook op links was Tadic er gisteren met zn hoofd niet bij, al werkt hij wel als n paard.
Daarachter was Gravenberch ook niet echt gelukkig, al verdiend hij wel wat krediet..
De enige verademing is Mazraoui.
Veruit de beste speler op dit moment in de selectie, zijn ervaring begint zich uit te betalen.

Ik denk dat het tijd wordt dat ook de trainer zich laat gelden, en dat deze ophoud met zn spelers in bescherming te nemen.
Een keer van Psv verliezen kan nog in de voorbereiding, maar als je wederom miljoenen wil binnenslepen zal je in de cl beter voor de dag moeten komen.
Opschudden dus die hap, qua potentie moet je van iedereen in Nederland kunnen winnen, uit en thuis.
Maar dan moet die gemakszucht eruit, en de beleving omhoog.

Gravenberch was ook niet best gisteren. Koning vertragen van het spel en terug sjokken. Wat dat betreft was zijn manier van eruit gaan hetzelfde als bij terugverdedigen.

Gewoon meer laten zien, dan wordt je echt niet gewisseld.

Ze moeten gewoon eens ophouden met Blind. Ja heeft een prima inzicht, maar zijn fysiek en traagheid kan gewoon niet meer. Leuk voor de mindere potjes in de eredivisie, maar tegen de top zes en Europees moet je hem gewoon niet meer opstellen. Ook voor oranje niet meer selecteren. Blind kan niet meer. Dat lichaam is al een tijdje op.

Komop zeg. Naast Blind was Gravenberch de slechtste van het veld. Zeker de tweede helft kon hij de simpele ballen niet eens bij zijn medespelers krijgen.

Ik weet niet waar iedereen over zeikt, maar Twente hebben we het op een of andere manier al jaren moeilijk tegen. Daarbij begint Ajax elk jaar met zwak voetbal, ze groeien in het seizoen.
We doen nu net of alles wat afgelopen seizoen goed was voor de titel & beker ineens niet meer kan voetballen na het verlies tegen psv en gelijkspel tegen Twente.

Blind is gewoon nog steeds voetballend en positioneel een van de besten van de competitie, Klaassen scoort vaak de belangrijke 1-0, Gravenberch heeft niet zijn beste tijd, maar dat komt wel weer. Ajax is gewoon zoekende naar de vorm, raak niet te snel in paniek. Ook psv en Feyenoord gaan nog genoeg punten verliezen, Ajax is vaak eerste seizoenshelft slecht, de rest vaak de tweede seizoenshelft.

Ten Hag durft Blind b.v. niet te wisselen. Of Klaassen, die gistermiddag ook gewoon niet thuis gaf - zie zijn te laat reageren op de wegsprintende en raak schietende Pröpper. En kwam ook nog eens adem te kort. Tja, dat krijg je als je modud nog steeds op voorbereiding staat. Zou het ook niet eens goed zijn om die onzin brabbelende coach eens op zijn plek te wijzen. Als het niet goed loopt bij Ajax, moet hij degene zijn die de zaak met tactische wijziging(en) en/of wissels weer op de rails moet zien te krijgen. Maar dat is hem in al die wedstrijden waarin het niet goed loopt - en afliep! - amper gelukt. Het wordt tijd voor vervanging!Klaassen zal altijd een streepje voor hebben omdat het een ras Ajacied is. Maar mits iedereen fit is zou ik gewoon kiezen voor Alvarez op 6, Gravenberch op 8 en Kudus op 10. Kudus moet wel zorgen een keer fit te blijven. Maar aan de bal heeft hij alles wat je van een 10 bij Ajax mag verwachten: technisch, wendbaar, inzicht, overzicht, dribbel. Hetzelfde geldt trouwens voor Blind: die mag slecht spelen en wordt toch niet gewisseld. Die grossierde in balverlies, toch haalt hij Gravenberch eraf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

18 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 15 1 2 0
2020/2021 Ajax 32 3 3 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 27 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Begrip voor wissel tijdens Ajax - Sporting Portugal: ‘Dat was achteraf goed’

Perr Schuurs kan er wel begrip voor opbrengen dat hij gewisseld werd tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Sporting Portugal (4-2). De centrumverdediger werd na een klein uur spelen naar de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren