Depay: ‘Hij is ook niet de meest vriendelijke en aardige persoon ter wereld’

Donderdag, 29 juli 2021 om 08:40Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:00

Memphis Depay geniet met volle teugen van zijn eerste week bij Barcelona. De aanvaller noemt zijn transfer naar het Camp Nou ‘een zegening’ en kijkt met voldoening terug op de eerste trainingen en zijn officieuze debuut bij los Azulgrana. In het oefenduel met streekgenoot Girona (3-1 winst) kwam hij vanaf elf meter tot scoren. “Ik kende Barcelona als stad eigenlijk niet. Maar het is een mooie stad en de mensen zijn vriendelijk. Ik had veel zin om te komen en nu wil ik alles gaan ontdekken. Frenkie de Jong had alleen maar positieve woorden. Voor mij is de grootsheid en het project van de club het allerbelangrijkste.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door myvision)

Is toch wel triest dat we als barca zijnde naar het niveau memphis zijn afgezakt. Als koeman geen trainer was , speelde die niet en was die waarschijnlijk niet eens gehaald..

28 juli 2021 om 09:17

Als je nou een Braithwaite of Prince-Boateng had genoemd ok, maar een transfervrije Memphis die afgelopen jaren gewoon in de mvp top 3 van Frankrijk zat is gewoon een prima aanwinst.

28 juli 2021 om 09:32

Wil net zeggen, wat een gezeur hier in Nederland over Depay. Is gewoon een hele goede voetballer.
Nee het is geen Neymar, Messi of van dat niveau.

MAar daar zit Barca al een tijdje niet mee rop. Als je ziet wat een middelmaat voor veel en veel te veel geld daar is binnen gehaald en nog steeds loopt is dit zelfs 1 van de betere transfers.

29 juli 2021 om 09:10

Frankrijk. Op psg na een competitie vergelijkbaar met Nederland. Ajax wint zelfs makkelijk van de franse kampioen.

En daar speelde Depay niet bij psg, maar bij een subtopper.

28 juli 2021 om 09:17

Haha dat waren jullie voor mij al toen Braithwaite werd gehaald…

Depay is transfervrij en een prima speler. Zonder Koeman had die ook prima gehaald kunnen worden door iemand anders.

28 juli 2021 om 09:18

Ben absoluut geen Depay Fan, eerder het tegenovergestelde, maar snap de aankoop volledig. Hij kan prima voetballen, is een ideale 13e man. Een type Larrson die ze vroeger hadden. Een speler die er daadwerkelijk staat en de verantwoordelijkheid op zich kan en wil nemen. Speelt hij niet is het ook helemaal prima. Het is beter dan Braithwaite in ieder geval. Ga ervan uit dat Barca gaat spelen met Fati, Agüero, Messi. Dan kan je prima Depay extra hebben.

28 juli 2021 om 09:25

Een type Larsson? Waar heb je het over, Cali88mero? Larsson kwam binnen bij Barca toen ie 34 was. Depay zal veel meer willen spelen op 27-jarige leeftijd, in de prime van zijn voetbalcarriere. Net daarom vind ik het vreemd dat hij niet voor een langer verblijf koos bij Lyon, dat is zijn plafond.

28 juli 2021 om 09:51

Dat kunnen we na dit seizoen pas testen toch? In die tijd bij United was die gwn jong, onervaren en te gespierd waardoor de techniek vaak achterbleef. Maar dat is ook 5/6 jaar geleden.

28 juli 2021 om 11:07

'Dat is zijn plafond' altijd grappig om te zien hoe mensen dat zo met volle overtuiging kunnen neertypen. Hoe zou jij het vinden als iemand jou plafond zou bepalen. Houd toch op man.

28 juli 2021 om 11:38

Waarom is het niet mogelijk dat Lyon het plafond was voor Depay? Leuke statistieken bij Lyon maar in het afgelopen seizoen ( zijn beste bij Lyon) vooral tegen de kleintjes gescoord en uitgeblonken in afwezigheid tegen de grote clubs, op 2 goals tegen Monaco na. Met zijn desastreus EK in het achterhoofd en zijn kenmerkende wisselvalligheid, is het dan zo abnormaal te denken dat Lyon zijn plafond was? Ik weet voor mij persoonlijk heel goed wat mijn plafond is, zowel op professioneel gebied als of sportief gebied. Wat niet wegneemt dat ik ook voor Barca zou tekenen mocht ik de kans krijgen😂

28 juli 2021 om 11:48

Er is heel verschil tussen 'dat is zijn plafond' en ' ik denk dat dat zijn plafond is'. En wat kan het mij boeien hoe hoog jij je eigen plafond ziet, gaat me puur erom dat iemand anders dat denkt te kunnen bepalen. Of laat jij jezelf zeggen door een anders wat je wel en niet kan bereiken? Het kan goed mogelijk zijn dat Lyon zijn plafond is, maar als hij er blijft hoe kan je dat met zekerheid zeggen? Waarmee vergelijk je dat? Zijn tijd bij United? Is dat een goede vergelijking? Er is een groot verschil tussen denken en hopen dat iemand niet gaat slagen.

28 juli 2021 om 12:36

Nee niet zijn tijd bij United. Totaal irrelevant. Ik baseer me op zijn prestaties bij Lyon en Oranje, waar hij vooral lijkt uit te blinken tegen kleinere tegenstanders en zelden het verschil maakte tegen betere ploegen ( en dus betere spelers). Dus meer dan een ideale 13de man zie ik hem niet worden bij Barca. En daar is niets mis mee maar laat ons ook stoppen met te doen alsof Depay daar als een vedette binnenkomt en wat realistisch blijven. Maar tuurlijk gaat hij ginds leuk meevoetballen en goede wedstrijden spelen. Dat doet Braithwaite namelijk ook. Maar een onbetwiste basisspeler zie ik hem niet worden. Maar ik weet al langer dat dit op VZ als ‘haat jegens Depay’ bestempeld wordt🤷‍♂️

28 juli 2021 om 12:36

Als je plafond laag hangt, dan bereik je hem ook eerder
Sowieso worden we doodgegooid met dit soort termen. 'dit is zijn plafond'. Er zijn spelers die excelleren in een bepaalde omgeving, niet omdat ze zichzelf ontwikkelen. Benzema is zo'n voorbeeld, die zijn spel volledig had aangepast op Ronaldo en juist daardoor de ideale spits voor Real Madrid bleef. Terwijl er ondertussen een aantal spitsen doorbraken in Europa die beter/completer leken dan hem. En wie had aan zien komen dat Choupo-Moting 22 wedstrijden voor Bayern zou spelen afgelopen seizoen? Het ligt maar net aan de rol die je aanneemt in de selectie en waar op dat moment behoefte aan is. Die factoren kunnen er voor zorgen dat je boven jezelf uitstijgt.

28 juli 2021 om 13:02

Heb hem met Oranje tegen genoeg toplanden zien presteren. Bij Lyon is hij de grote man, of het nou tegen grote of kleinere tegenstanders is. Ik snap je beredenering niet, je zegt iets wat logisch is. Tegen een minder team heb je meer kans om uit te blinken ja, en tegen grotere teams is het moeilijker. Komt dat dan perse door Depay, want een team is minder of beter ten opzichte van een ander team, niet individu. Dus tegen grotere ploegen is de kans dat hij het ook beter gaat doen, door betere spelers om zich heen. Niemand zegt dat hij als een vedette binnenkomt, maar op voorhand volledig afschrijven kan zeker wel? Met zekerheid zijn plafond bepalen of zeggen dat hij alleen leuk gaat meevoetballen is wel realistisch? Griezman, Coutinho, Arthur, Dembele, Lenglet, Umtiti etc. Daar is het zeker wel goed mee gegaan? Zogenaamde gearriveerde sterren die voor tientallen miljoenen zijn binnengehaald, die zijn wel met zekerheid geslaagd zeker? Dat zou je namelijk wel zeggen toch met name bij een Griezmann. Grote man bij Atletico, grote man in Spanje, wereldkampioen en van alles en nog wat. Die is helemaal geslaagd zeker en dat was ook met zekerheid te voorspellen? Zoals GunneRo typt, elke speler excelleert anders in verschillende ongevingen. Toch denken mensen te kunnen voorspellen. Waar niks mis mee is, maar ik lees in alles gewoon de afgunst en de hoop dat Depay het slecht gaat doen. Niet perse bij THenry, maar je doet wel lekker mee met het doemdenken.

28 juli 2021 om 13:51

Zoals ik zei: als je geen veren in Depay zijn kont stopt, ben je een hater ( in dit geval een doemdenker)… 🤷‍♂️ Elk zijn mening zou ik zo denken. Nee?

28 juli 2021 om 14:53

13e man, leuk meevoetballen, realistisch blijven ( hoe jij de realiteit schetst), plafond.. en dat alles over wat nog moet gebeuren ipv wat is gebeurt. Als dat geen doemdenken is, hoe wil je het anders noemen? Realiteit? Welke realiteit? Heeft hij al bij Barcs gespeeld en gefaald? Als ik zeg dat ik over een uur ga sporten is dat geen realiteit, ookal heb ik het de afgelopen dagen precies hetzelfde gedaan. Het is pas realiteit als ik er daadwerkelijk ben geweest. Niemand heeft het over veren, ik zeg alleen dat er voorbarige conclusies worden getrokken. Conclusies met een hier en daar een steekje afgunst. Bij sommige mensen is het altijd 0 of 100, maar in Depay zijn geval roepen mensen al heel snel 0. En prima als je zo wilt denken, maar zo werkt het voetbal niet. Zie mijn Griezmann voorbeeld. Als we zo gaan voorspellen zoals jij en vele andere doen, zou Griezmann nu de absolute vedette moeten zijn bij Barca. Helaas is dat niet de realiteit, want zijn verleden bepaald niet zijn toekomst. En dat kan ik gewoon zeggen, want dat is wel de realiteit

28 juli 2021 om 15:50

Conclusie? Welke conclusie? Ik mag toch mijn mening geven over Depay bij Barcelona en hoe ik verwacht (= inschatting!) dat hij er zal presteren? Daarvoor hebben we dit forum toch? Ik baseer me daarnaast toch op feiten (zie mijn verwijzing naar zijn statistieken bij Lyon, die op het eerste zicht uiteraard prima zijn maar na diepere analyse toch met een korrel zout te nemen zijn) en niet op buikgevoel. Trouwens, sinds wanneer is mijn persoonlijke verwachting gelijk aan een conclusie? Ik zeg toch nergens dat hij 100% zeker gaat falen? Op basis van bovenstaande feiten verwacht ik voor hem een rol als ideale 13de man... maar ook niet meer.

Als jij dat als negatief ervaart, raad ik je aan Depay artikels vanaf heden te negeren want er zijn hier leden die iets minder genuanceerd reageren als ze de naam Depay lezen.

En je Griezmann voorbeeld is ook zowat het slechtste voorbeeld dat je kan nemen want zowat elke voetbalvolger zag op voorhand (ook al was het nog geen realiteit) dat het niet ging werken bij Barcelona. Een speler moet niet alleen voldoende kwaliteiten hebben, hij moet ook nog in het spelbeeld van de ploeg in kwestie passen.

Dat Griezmann en Barcelona een mismatch gingen worden was dan ook te verwachten. Maar goed, volgens jou logica mogen we alleen reageren als zaken in het verleden liggen en mogen we onze eigen, persoonlijke (in mijn geval onderbouwde) verwachtingen op dit openbaar forum niet meer delen. Zo is het toch, niet?

PS: ik heb, als Arsenal fan, trouwens meer dan eens gepost dat ik Depay graag naar Arsenal zag komen. Dus ik vind het een prima speler maar heb er mijn twijfels over bij een club als Barcelona.

28 juli 2021 om 17:50

Persoonlijk denk ik niet dat Aguëro basis gaat spelen bij Barca, dat redt hij fysiek niet meer. Fati moet je ook maar afwachten hoe die jongen fysiek terugkomt. Depay gaat zeker in de aanvangsfase van het seizoen heel veel ballen. Depay is sterk en mist weinig wedstrijden m.u.v die knieblessure. Als hij het goed doet blijft hij staan ook en is Aguëro er voor het laatste half uur bij 0-0

28 juli 2021 om 18:47

Memphis moet gewoon zorgen dat hij heel veel risicoloze tikkies breed en terug over drie meter geeft. Dan wordt hij straks met als Frenkie uitgeroepen tot speler van het seizoen

28 juli 2021 om 19:33

Oké, Japie. Sterke reactie. Misschien moet je eens wat wedstrijden kijken van Barcelona voor je larie uitkraamt. Memphis een logische transfer en ik laat me graag verrassen door hem. Met creativiteit, doelpunten, drijfveer en af en toe eens een 'tikje breed over drie meter'.

28 juli 2021 om 20:30

Japie, toen ik heel jong was, zag ik niet heel snel de waarde van dit soort spelers. Komt nog wel

28 juli 2021 om 22:43

Ligt het nou aan mij of heeft deze discussie geen nut gehad. Ik bedoel maar elke professionele speler heeft toch kans om een ster speler te worden maar dan op zijn eigen manier. En ik zeg maar niet elke speler heeft het geluk dat zijn nummer geroepen wordt omdat er een paar spelers geblesseerd zijn geraakt want voor hetzelfde geld hadden genoeg topspelers op dit moment geen topspelers kunnen zijn als de situatie waar ze in geduwd werden anders was geweest. En daarnaast je kan nooit zeggen wat het plafond van een speler is en vooral niet als je naar een andere competitie gaat want elke competitie is anders. Zo zie je dat heel veel spelers die van de bundesliga naar de premier league gaan problemen hebben omdat de speelstijl anders is en zo kan Depay bijvoorbeeld goed uit pakken maar voor hetzelfde geld slecht uitpakken bij Barcelona, en elke speler wordt gehaald waarbij het bestuur een doel voor hun ogen hebben en dat kan bij depay als 13e man zijn maar dat kan ook basisspeler zijn.

29 juli 2021 om 09:15

Ik zie hem niet wekelijks spelen, maar bij Oranje liet hij niet zien een niveau te hebben voor de Europese top. Franse subtop, engelse of spaanse middenmoot. Dat is zijn max waarschijnlijk. Ook niets mis mee overigens.

Voor barca wel ergens te snappen. Geen transfersom. Kan sws als invaller meedoen. Wieweet verbaast hij. Dus een goedkoop gokje. En bij verkoop over twee jaartjes levert hij nog makkelijk 20 miljoen op. Dus eigenlijk een zekere geld injectie voor de club in de toekomst.

29 juli 2021 om 09:35

@CocoAfc ik vind een Frenkie die met risico speelt een geweldige speler. Begin vorig seizoen speelde hij fenomenaal bij Barca en maakte hij ook meteen goals en gaf hij assists omdat hij met lef speelde. Daarna is hij echter weer verzand in dat risicoloze spel. Ik snap niet waarom hij dat doet

29 juli 2021 om 09:48

Japie. Ik heb liever iemand die risicoloze paasjes geeft en met een dribbel van achteruit soms nog wel eens 3 man passeert, dan iemand die 57389x balverlies heeft en dan nog van zichzelf vindt dat die wel een goeie pot heeft gespeeld. En ook iemand die na de uitschakeling gewoon voor de camera verschijnt ipv het hazenpad te nemen...

29 juli 2021 om 10:10

Ik heb het beiden liever niet. Niet iemand die constant het tempo uit het t spel haalt met risicoloze passjes en ook niet iemand die constant balverlies lijdt

1 augustus 2021 om 17:35

Dat werd van Kuyt ook gezegd toen ie naar Feyenoord ging...

28 juli 2021 om 09:22

Ik denk dat een transfervrije Depay een zinvollere aankoop is dan 75 miljoen voor frenkie. Frenkie is een goede speler, maar voor dat bedrag verwacht je wel een top class speler die ook wedstrijden voor je beslist met zijn goede spel.

28 juli 2021 om 09:28

Ik weet niet waar jij gezeten hebt de afgelopen twee seizoenen, maar Frenkie heeft zijn waarde ruimschoots bewezen ondertussen. Heel sterke wedstrijden gespeeld, en er zit nog veel rek in zijn spel.

28 juli 2021 om 09:32

Heeft Frenkie dat ook in de grote potten laten zien? Heb nou niet het idee dat de lofzang volledig breed is gedragen. Verder is Depay als transfervrije speler natuurlijk een prima aanwinst.

28 juli 2021 om 09:47

Frenkie heeft het natuurlijk enorm goed gedaan. Echter heeft Barca geen prijzen gepakt en vind ik hem ook nog wel eens niet aanwezig genoeg. Mag van mij dominanter gaan voetballen, dan is het wereldtop!

28 juli 2021 om 11:11

Milonario ik weet niet waar jij de afgelopen seizoenen hebt gezeten, maar Memphis is al jaren DE man bij Lyon. Hij heeft al ruimschoots zijn waarde bewezen en is klaar voor een volgende stap. Ik wil graag weten hoe jij tot de conclusie bent gekomen dat dat zijn plafond is. Eigenlijk weet ik het al, het is gewoon iets persoonlijks. Kijk hoe je er als de kippen bij bent om een kritiekpunt op de Jong onderuit te halen, maar vooraan staat om te roepen wat Memphis zijn plafond is.

28 juli 2021 om 12:30

@MillonarioFrenkie hobbelt mee bij Barcelona in de wedstrijden dat het loopt, in de grote wedstrijden zie je hem niet. Verder niets beslissends en niets bepalends van hem gezien.

29 juli 2021 om 09:17

Hij mag misschien iets meer ‘leiden’ en regisseren in een wedstrijd. Maar je zag ook bij Oranje dat hij ongeveer de enige was die goed speelde, veel werk verrichte, uitstekende steekpasjes naar voren gaf, aanvallend erg belangrijk was. Helaas hadden we depay voorin lopen..

29 juli 2021 om 10:27

Frenkie goed op het EK? Dan heb jij een ander toernooi gezien dan mij. Ik heb hem steeds onnodig lang met de bal zien lopen om vervolgens een risicoloos tikkie breed of terug te zien geven over 3 meter waarmee hij constant al het tempo uit het spel haalde

Ontzettend benieuwd naar Barcelona volgend seizoen. Ik gun Memphis deze transfer wel, heeft zich uitstekend ontwikkeld en terug geknokt na zijn gefaalde avontuur in Manchester. Ik denk dat hij gaat verrassen en alle Nederlanders die negatief zijn nogmaals de mond gaat snoeren.

28 juli 2021 om 09:25

Heb er een hard hoofd in. De Liga kan best, Real & Atletico zijn ook niet op hun top, maar Europees zal het niet veel worden ben ik bang.

29 juli 2021 om 09:19

Zou erg gaaf zijn. Ik ben zeker geen fan, zowel qua voetbal kwaliteit als mentaliteit. Maar heeft zich inderdaad herpakt na manchester. Gun hem al het beste en zou super zijn als hij laat zien dat ik het verkeerd zie.

"Ik probeer altijd gevaar te stichten en direct te spelen, de kortste weg te zoeken om te scoren. Creatief te zien."ik moest echt keihard lachen om het stukje "direct te spelen". Als er iemand spelvertragend kan zijn is het Memphis wel. Ook zie ik hem zelden de kortste weg naar het doel zoeken. Die jongen lijkt zichzelf niet zo goed te kennen.

28 juli 2021 om 09:53

Miss bij oranje, maar bij Lyon is dit meestal wel het geval.

28 juli 2021 om 10:08

Direct spelen hoeft niet gelijk te staan aan snel passen. Als je als aanvaller aanvoelt dat je de weg naar het doel kunt verkorten door individueel iets ongewoons te doen dan kun je dat uitleggen als heel direct spelen, direct richting het doel, zonder eerst nog weer de bal te laten rondgaan.

28 juli 2021 om 11:14

@Viking…Dan kan hij toch gewoon zeggen… ik probeer altijd eerst voor mezelf te spelen.

28 juli 2021 om 11:34

Nee dan springen de hyena's er weer op dat hij egoã¯stisch zou zijn. Hij mag gelukkig zelf weten hoe hij zijn vragen beantwoord.

28 juli 2021 om 10:11

Het is zeker wel waar gewoon hoor. Memphis kan tempo wisselingen hebben maar speelt heel graag verticaal voetbal (zeker bij lyon), vaak vooruit willen spelen ipv horizontaal. Direct te spelen betekent niet de bal meteen afstaan maar verticaal voetbal, de 16 directer opzoeken en met een tempowisseling in je spel kan dat gewoon samen gaan.

28 juli 2021 om 10:56

Denk persoonlijk dat we het over een andere voetballer hebben, want de kwaliteiten die jullie hem toedichten zie ik geenszins terug helaas. Ik heb hem zelden een aanval zien versnellen eigenlijk. Pass duurt vaak te lang evenals de actie. Dan is de zogenoemde ruimte naar doel allang dicht gelopen. Maar goed, kan ook zeker aan mijn beperkte blik op voetbal liggen.

28 juli 2021 om 13:18

@gluubster Ik denk inderdaad dat het aan jouw beperkte blik ligt dan. Zelfs bij het NL elftal was Memphis vrijwel de enige die vaak de weg naar voren zocht. Het lukt niet altijd, maar hij probeert het wel. Als hij vaker ballen terug zou spelen, zou hij ook niet zoveel balverlies lijden.

29 juli 2021 om 09:59

@gluubsterTJ waarschijnlijk kijk je alleen naar Feyenoord .. de kwaliteiten die hierboven worden geschetst kloppen toch echt wel.. en je zag het ook meteen bij ze debuut

28 juli 2021 om 11:25

Niet zo gek ook toch..Zo speelt hij in Oranje maar dat is omdat geen enkele bruikbare bal krijgt, al helemaal niet in een 5-3-2 want er is nul creativiteit op het middenveld en dan staan er ook nog eens geen vleugelspelers naast je. Dan sta je daar in je eentje voorin tegen twee of drie verdedigers. Natuurlijk leidt je dan veel balverlies

28 juli 2021 om 11:36

Inderdaad, als Memphis de bal wou hebben bij oranje, moest hij 1 meter naast Frenkie gaan staan omdat er amper ballen tussen de linies gespeeld werden.

28 juli 2021 om 11:36

Depay speelt wel degelijk heel direct. Van 25 meter op goal schieten. Denk niet dat het nog veel directer kan.

29 juli 2021 om 10:22

Ik ben het ontzettend met je eens Gluubstertj. Ik durf zo ver te gaan dat naast de bondscoach en de fout van De Ligt, Depay ook een grote factor was van het debacle op het EK. Voorin zorgde hij er juist voor dat er veel te weinig gecreëerd werd. Hij is veel te groot gemaakt in Oranje.

29 juli 2021 om 18:16

Eens myvision. We hebben te veel op 1 paard gewed, deze jongen is daardoor zodanig in zichzelf gaan geloven dat het ook zijn eigen spel niet ten goede is gekomen.

Ik ben benieuwd. Depay is geen buitencategorie op mondiaal niveau, maar topclubs hebben vaak een blik spelers die simpelweg erg nuttig zijn en de toppers ondersteunen. Als Depay zo'n rol weet op te pakken kan dit best een succes worden.

Een normaal iemand… die vanuit een auto ter waarde van een vrijstaande woning een agent verrot scheldt wanneer ie wordt aangesproken. Als je dat normaal vindt hoe normaal ben je dan? Een zelfingenomen mafkees is het.

28 juli 2021 om 10:18

Ik vind het ook bewonderenswaardig dat zo'n complete zelfingenomen druiloor zo op handen wordt gedragen hier. Prima seizoen gehad bij Lyon maar nog altijd een kwal.

29 juli 2021 om 10:05

@vijfmeterlijn Memphis word hier op handen gedragen ?? Elk Nederlands artikel over Memphis zie ik veel negatieve comments .. elk buitenlands artikel over Memphis zijn ze lovend .. ik zie niet wie hem hier op handen draagt .. als memphis iedereen gaat verrassen en een topseizoen gaat draaien zullen mensen hier toch weer iets zoeken om negatief te zijn .. bv “ als hij niet met Messi speelde had hij dit allemaal niet bereikt” “mag ook wel scoren als je alle ballen op je presenteerblaadje krijgt van de goat”

Al die andere spelers lukte het in ieder geval niet .. ( Griezman braithwait boateng dembele coutinho ) allemaal gefaald

28 juli 2021 om 10:48

'die vanuit een auto ter waarde van een vrijstaande woning een agent verrot scheldt wanneer ie wordt aangesproken. '

'doe eens rustig'

'ey, jullie zien het, he? Jullie zien het, he? Ik word tien keer per dag aangehouden. Gewoon een jaloers mannetje ben je.'

Wellicht beschik jij over andere beelden waarop te zien en te horen is, dat hij oom agent de touwte-ring scheldt, maar als dat niet het geval is; vind je oprecht dat Memphis de agent in kwestie hiermee verrot heeft gescholden? Of ben je schromelijk aan het overdrijven?

En wat heeft de waarde van z'n auto hiermee te maken? Z'n auto is, als ik me niet vergis, om en nabij de 200 - 300K waard. Voor hem is dat hetzelfde als een Jan Modaal die een leuke Audi A3 of Mercedes A Klasse wil rijden. Waarschijnlijk doet het Jan Modaal meer pijn in zijn portemonnee, maar goed... Ik zie de relevantie niet.

28 juli 2021 om 11:34

Schelden is overdreven. Denigrerend? Ja. Hangt dat samen met pratserige statussymbolen? Het riekt ernaar. Toch?

28 juli 2021 om 11:40

Ik zie het meer als irritatie.

Grappig hoe 1 filmpje de meningen van mensen kan beïnvloeden, een moment opname die uit context geplaatst word.

28 juli 2021 om 12:55

@andonis,

'schelden is overdreven.'

Dat Memphis de agent in kwestie zou hebben uitgescholden is gewoon een leugen eigenlijk. Dat je hem niet kan uitstaan is 1 ding, maar om leugens te fabriceren, zoals dit wel vaker bij Memphis het geval is, is een tweede en (zeer) kwalijke zaak.

'denigrerend? Ja. Hangt dat samen met pratserige statussymbolen? Het riekt ernaar. Toch?'

Ik snap denk ik wel waar je op doelt, maar het is niet per se inherent aan patserige statussymbolen of patser gedrag.

Ik merk dat als men over Memphis praat, dit vaak gebeurt vanuit een bepaald dedain... Zijn dit mensen die waarde hechten bepaalde (patserige) statussymbolen? Zeker niet, maar toch bemerk je een bepaalde minachting naar Memphis toe.

Overigens komt hij op mij niet over als iemand die denigrerend naar anderen doet. Een 'patsertje'? Dat wel

28 juli 2021 om 13:03

@baabman,

'ik zie het meer als irritatie.'

Zo ervaar ik zijn uittingen naar de agent ook. Als ik zijn schoenen stond, dan had ik overigens niet zo gereageerd. Zeker niet omdat dit een 'fuik' betrof, want bijna iedereen die daar rijdt wordt geacht daar naartoe te rijden.

'grappig hoe 1 filmpje de meningen van mensen kan beïnvloeden, een moment opname die uit context geplaatst word.'

Context is wel dat het om Memphis gaat. Een jongen die om bepaalde redenen niet op veel sympathie kan rekenen. Als je al met een 'jantje' achterstaat, dan is de kans op dit soort reacties zeer aanwezig...

28 juli 2021 om 11:13

@Gomes1psv of dat gedoe met de Liger. Iedereen had het fout. Niemand snapte het…..maar ja ik moet hem wel gelijk genen. Want helaas is dat gedrag tegenwoordig idd vrij normaal.

28 juli 2021 om 11:14

Verrot schelden, welke scheldwoorden heeft hij gebruikt? Uit welk sprookje kom jij als jij in die situatie gescheld hebt gehoord? Ik vind het niet normaal dat mensen geschiedenis willen herschrijven, omdat ze iets persoonlijks hebben tegen een individu. Liegen heet dat. Gevaarlijk, mensen die liegen en verdraaien om hun gelijk te halen.

Volwassen reactie op die vraag over zijn imago. Ik denk verder ook dat hij zich wel in de basis kan spelen.

Er is helemaal niets aan Depay dat mij fan van hem maakt. Dat neemt niet weg dat hij nu bij een absolute topclub zit, die wellicht andere keuzes had gemaakt als het meer geld had om mee te strooien. Dat is nu eenmaal niet zo. Wat Depay gaat laten zien staat wat mij betreft volledig open. Hij kan prima voetballen al vind ik dat hij een waardeloos E.K. achter de rug heeft. Hij was zo ongeveer de kampioen balverlies van Oranje. Hij heft in ieder geval op rechts geen kans met de concurrentie van Messi, dus moet hij in de spits concurreren met Aguero en/of Griezmann en anders op links met Fati , Griezmann en/of Dembele

Suggestieve titel.. in het veld is hij... en daar kan ik me alles bij voorstellen. Succes daar Memphis... ik duim voor je... leuk om naar Barca te kijken nu.

Ben benieuwd hoe lang het duurt alvorens Messi besluit de bal niet meer naar Memphis te spelen. Waar bij Messi 99 van de 100 aannames goed zijn, is dat bij Memphis precies omgekeerd. Zal niet lang duren alvorens Messi besluit dat stationnetje over te slaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger42
Sergio BusquetsMiddenvelder40
F. de JongMiddenvelder40
M. DepayAanvaller42
PiquéVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

814 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 4 2 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Spaanse media hard voor Barcelona: ‘Feitelijk slechts vijf échte basisspelers’

De Spaanse media zijn hard voor het Barcelona van Ronald Koeman na het 1-1 gelijkspel van maandagavond tegen Granada. De Catalanen kwamen al in de tweede minuut op achterstand en kregen...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren