Ultras Bayern beledigen Nagelsmann bij vuurdoop in de Allianz Arena: ‘Varken’

Zaterdag, 24 juli 2021 om 23:03Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 23:06

Julian Nagelsmann had zich zijn debuut in de Allianz Arena ongetwijfeld iets anders voorgesteld. De trainer van Bayern München moest niet alleen genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen Ajax, hij was bovendien het mikpunt van de harde kern van Bayern. De zogeheten ultras riepen op verschillende momenten in de eerste helft beledigende teksten richting de nieuwe oefenmeester van der Rekordmeister. Na afloop van het duel reageerde Nagelsmann op de beledigingen.

Direct na de aftrap refereerden zo'n twintig Bayern-supporters vanuit de zuidelijke hoek achter een banner met de tekst 'Munich's Red Pride' aan Nagelmanns tijd bij stadgenoot TSV 1860 München. "Nagelsmann, jij varken, ga terug naar TSV!" In de 29e en 46e minuut werden die teksten herhaald. Hetgeen was duidelijk te horen in de Allianz Arena, waar slechts 8.500 van de in totaal 75.000 stoeltjes bezet waren. Nagelsmann heeft een verleden bij de aartsrivaal. De Duitse oefenmeester was ruim zeven jaar werkzaam bij TSV 1860 München. Eerst als jeugdspeler tussen 2002 en 2007, later als assistent-trainer bij de Onder-17 tussen 2008 en 2010.

Het was voor Nagelsmann zijn eerste optreden in eigen huis. Vorige week ging hij tijdens zijn vuurdoop als trainer van Bayern pijnlijk onderuit bij 1. FC Köln (3-2). Door de remise tegen Ajax blijft hij voorlopig zonder overwinning. "Ik merkte dat er nog niet zoveel toeschouwers waren", reageerde Nagelsmann na afloop op de beledigingen. "Eén ding moet gezegd worden: eergisteren was ik nog geen zestiger. En ik ben geen grote fan van rivaliteit. Ik sta voor tolerantie. Niet iedereen hoeft te applaudisseren dat ik van de stadgenoot kom. Iedereen moet het gewoon met zijn geweten eens kunnen zijn hoe men dit uitdrukt."

De opmerkingen richting Nagelsmann zijn niet geheel terecht, daar algemeen bekend is dat de vooruitstrevende trainer van kinds af aan supporter is van Bayern. Nagelsmann sliep als kleine jongen in een pyjama van Bayern München. "Ik zou mijn contract bij RB Leipzig voor andere clubs niet hebben opgezegd", zei Nagelsmann eind april toen zijn transfer naar Bayern München een feit was. In 2018 onthulde hij al in een interview dat Bayern een 'grote rol' speelde in zijn dromen. Met de opvolging van Hansi Flick is die droom dit jaar in vervulling gegaan voor de 34-jarige Nagelsmann.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door jjunited)

Ach beetje kinderachtig gedoe altijd, na 4 winstpartijen gaat ook hij weer op de schoudertjes.

Treurig, zeker gezien de achtergrond en sympathie van Nagelsmann. En omdat het in dat andere topic over een "varken" niet mogelijk is te reageren, daarom hier: wat is Derksen toch een walgelijke vent. Je mag vrouwenvoetbal kwalitatief teleurstellend vinden, maar om die keepster zo te mangelen, bah.

24 juli 2021 om 23:15

Idd begin me er ook aan te storen. Voor wat plaats je dan een artikel. Het is geen gevoelig onderwerp dus waarom zouden we niet mogen reageren. Laten we afspreken dat we voortaan als we niet mogen reageren bij de eerstvolgende post discussiëren haha

24 juli 2021 om 23:22

Nou ja, het is eigenlijk dus wel een gevoelig onderwerp, maar ik vind dat we hier als volwassen mensen op een normale manier het gesprek met elkaar over aan moeten kunnen gaan. Ik vind het dus echt niet kunnen wat Derksen zegt en ik vind dat ik dat moet kunnen zeggen, mits netjes geformuleerd enzo. Daarom had ik op die plek willen reageren en niet hier. Maar wat Nagelsmann betreft: ook hij verdient het niet om voor 'varken' uitgemaakt te worden. Kom op mensen, kritiek is prima, maar lomp gedrag, nee.

24 juli 2021 om 23:15

Welke sympathie van Nagelsmann? Ik denk dat dit z wel weer kver waait.

Verder was die keeper ook dik. Ze maken Johnny van de BurgerKing ook belachelijk, hoezo haar niet? Gelijke monniken gelijke kappen.

24 juli 2021 om 23:25

Misschien gaat het op de manier waarop hé. Iemand een varken noemen slaat nergens op en wat mij betreft wordt het steeds duidelijker dat het maar goed is dat ie stopt.

24 juli 2021 om 23:26

Welke sympathie? Het staat gaddikke in het artikel, dat hij van kinds af aan fan van Bayern is. Lees dat even, voordat je met een domme reactie komt. Wat de keepster van Brazilië Dames betreft: ze was fors, maar ik vind dat er nogal een verschil is tussen "varken in een trui" en de woordspeling "johnny van de Burgerking" versus "johnny van de Beukering". Om te beginnen: Johnny is nooit voor varken uitgemaakt.

24 juli 2021 om 23:25

Toen Ihattaren vorig jaar stevig was, had Derksen t ook regelmatig over de 'dikke reet'. Je mag t niet met hem eens zijn inhoudelijk, maar hij is wel consistent richting zowel mannen als vrouwen. Als professioneel voetballer hoor je r ook niet zo uit te zien.

24 juli 2021 om 23:36

Nouja, of hij nu "consistent" is of "consequent", het blijft een zak hooi. En natuurlijk, als topsporter zou je zo afgetraind mogelijk moeten zijn, maar om die keepster nu een "varken in een trui" te noemen, dat is toch gewoon echt lomp. Derksen is een misogynist. Dat er thuis nog een vrouw op hem zit te wachten mag een der wereldwonderen genoemd worden.

24 juli 2021 om 23:39

Zeggen dat iemand een dikke reet heeft is toch nog wel wat anders dan zeggen dat iemand er als een varken uitziet niet?

24 juli 2021 om 23:35

Hoezo? Ze is toch gewoon dik? Dat mag best gezegd worden, helemaal als je besluit topsport te beoefenen voor de televisie.

24 juli 2021 om 23:40

Ben je wellicht Jeroen Verhoeven vergeten? Keepte bij Volendam zo verdienstelijk dat Ajax hem als 2e of 3e keepers aannam. Kun je ook weer vanalles van vinden, maar dat was dus wel gewoon een betaald voetbal speler. Ja, ook "voor de televisie" (alsof dat wat uitmaakt). Dus nee, dat "mag" niet zomaar "gezegd worden".

Beoordeel haar op d'r prestaties. Dat die niet goed uitpakten, kwam de Oranje Leeuwinnen overigens goed uit

24 juli 2021 om 23:47

Dat ze te dik staat voor een topsporter mag inderdaad gezegd worden. Maar Derksen begint steeds meer zo een “kijk eens wat ik allemaal durf te zeggen”-type te worden. Want waarom moet het weer meteen een belediging zijn? Respect is niet zoveel gevraagd lijkt me.

24 juli 2021 om 23:42

Als je zo op de olympische spelen verschijnt, het toppunt van de topsport dan verdien je alle kritiek sorry hoor maar dat kan echt niet.

24 juli 2021 om 23:47

Weet je wat, @homelander: als jij je nu even laat naturaliseren tot Braziliaanse (incl. gender-overstap), dan ga jij daar lekker staan. Zo niet? Mond toe. Kennelijk is zij de beste Braziliaanse keepster. Deal with it. Of vind je dat Michael van Gerwen ook met een sixpack moet gaan staan darten?

24 juli 2021 om 23:49

Verdient ze ook beledigingen?

25 juli 2021 om 00:07

Je kan best op een nette manier een opmerking maken over haar gewicht, maar dit zegt hij gewoon om die vrouw regelrecht te beledigen. En als het gaat om representatief op de tv te komen, is Derksen de laatste die dit soort opmerkingen mag maken.

25 juli 2021 om 00:18

Michael van Gerwen dart met heel wat meer sixpacks vrees ik

25 juli 2021 om 00:59

Heel anders hoor dartej heedt niks met je fysiek te maken man bah, als keeper moet je wel van de grond komen he damn

25 juli 2021 om 01:03

@shorty
Dat weerhoudt van Gerwen er niet van om een topprestatie te leveren. Bij zo'n keeper heb ik daar mijn twijfels over, maar dat betekent niet dat je haar mag beledigen. Wel mag het (op een respectvolle manier) meegenomen worden in haar beoordeling als (top)sporter.

25 juli 2021 om 07:05

Derksen loopt er netter bij dan 80% van zijn leeftijd. Altijd keurig in pak, niks mis mee. Ik vind het een schande voor de sport dat iemand met zo'n lichaam in het doel staat. Derksen had het zeker iets anders kunnen verwoorden, maar hij heeft in mijn ogen wel gelijk.

25 juli 2021 om 09:04

Mond toe? Behalve dat je blijkbaar zeer emotioneel word van mensen met overgewicht heb je nog geen enkel normaal argument gegeven. Zo op de Olympische Spelen verschijnen is een schande en een dikke middelvinger naar je collega's en de sport in het algemeen. Darten vergelijken met de Os alsjeblieft zeg wat een niveau. Nee ze verdiend geen beledigingen maar wel kritiek op haar fitheid en prestaties zoals elke sporter.

25 juli 2021 om 09:28

@TilburgAjax: Je laat je een beetje kennen. Jij gebruikt jouw aversie jegens Derksen nu, omdat je denkt dat je nu een valide punt hebt. Natuurlijk had Derksen dit handiger kunnen en moeten zeggen. Dit is onnodig grof. Is het dan ook beneden alle peil? Welnee. Jij bestempelt hem als vrouwonvriendelijk (surprise....), maar zoals eerder gezegd is Derksen heel consistent in het "beledigen". Hij is ook al een homo-hater, hij is ook al een racist. Kan het niet gewoon zo zijn dat hij iedereen hard aanpakt en omdat hij tegen groepen die je tegenwoordig niet meer mag beledigen ook hard aanpakt dat hij gewoon hard is? Dat kan je vermakelijk vinden. Of niet. Feit is dat ik, en velen, hier graag naar kijken. Ik heb ook een hekel aan deze lange tenen-samenleving. Daarom ook geen sociale media meer. Tenenkrommend wat je ziet. Politieke correctheid alom. Heerlijk dat er nog types als Derksen zijn die af en toe afwijken van de beoogde standaard

25 juli 2021 om 18:08

@lanjouwer - ik héb een valide punt, want het beledigen of uitschelden van Nagelsmann of die Braziliaanse keepster met “varken” is onacceptabel. Daarnaast heb ik inderdaad een aversie jegens Derksen, ik vind hem een lompe zak zonder wezenlijk verstand van voetbal die het tv programma waar hij mag aanschuiven misbruikt om overal tegenaan te schoppen en er mee weg te komen onder de noemer “satire”.
Verder verbaas ik me over jouw opmerking “groepen die je tegenwoordig niet meer mag beledigen”. Vind je dat je homo’s, migranten en vrouwen eigenlijk wel zou moeten kunnen beledigen? Zo ja, waar hebben ze dat aan verdiend?

25 juli 2021 om 00:03

Wat ik heel raar vind is dat je op dat bericht van Derksen helemaal niet kan reageren. Misschien omdat het dan kan leiden tot discussies en reacties die weinig met voetbal te maken hebben, maar je mocht wel reageren op elk artikel wat te maken had met Quincy Promes en z’n neef. Alsof er hier op vz allemaal rechtsgeleerden en criminologen zitten.

Ik vind het overigens wel triest dat deze trainer wordt aangevallen op z’n verleden bij een stadsgenoot die 100x kleiner is dan het grote Bayern. Ga je als Bayern supporter lekker drukmaken om andere dingen dan een klein clubje uit de 2e Bundesliga(?).

25 juli 2021 om 01:08

Bayern en TSV gunnen elkaar het licht niet. Ik gun TSV ook helemaal niets, maar ik vind Nagelsmann aanvallen onnodig vooral omdat het in Duitsland algemeen bekend is dat die een Bayern fan is/was vroeger.

25 juli 2021 om 12:45

Ik ga dat niet begrijpen. Ben voor United en Ajax, en ik gun teams als City, Liverpool en PSV niks, maar teams als AZ, Leeds en tegenwoordig zelfs Arsenal boeien me eigenlijk vrij weinig terwijl dat gewoon rivalen zijn.

25 juli 2021 om 00:55

Nou, als je als professional denkt er zo te moeten uitzien qua fysiek, dan moet je ook de commentaren voor lief nemen denk ik zo

25 juli 2021 om 07:30

@TilburgAjax: het is toch ook een schande dat die keepster van Brazilië er zit op de Olympische Spelen? We hebben het hier niet over boogschieten ofzo. En weet genoeg heren met overgewicht waar hij net zo hard voor is. Nu het een vrouw is, is het een probleem? Daarbij, VZ is een meester in het pikken van stukjes van Derksen om ze uit context te trekken en er een extra lading aan te geven. Varkens zijn bovendien zeer intelligente wezens. Als je dan toch voor een dier uitgemaakt wordt, is een varken zo slecht nog niet 😜

25 juli 2021 om 12:50

Laat me even voorop stellen dat dit gewoon niet professioneel is van die keepster. Je hoort er als topsporter gewoon fit uit te zien en het is schandalig dat ze er zo uit ziet op zo misschien wel het grootste sporttoernooi ter wereld. Maar het is gewoon niet netjes om iemand voor varken uit te maken, alleen omdat ze overgewicht heeft. Misschien zijn het wel intelligente dieren, maar voor de mens is een varken een dier dat bekend staat als vettig en smerig. Als je iemand (en vooral een vrouw) echt wil raken, maak je diegene uit voor varken.

Tsja, helaas is voetbal een volkssport. En het gemiddelde volk is niet zo slim, en de helft van het volk is nog dommer. Dat zie je helaas terug in de ‘voetbalfans’..

34 jaar, pfff dan ben je wel een baas heur, als je dit voor elkaar hebt gekregen. Hoop dat hij het goed gaat doen!!

Voetbal supporters, vraag mij niet waarom maar dommer volk bestaat niet!

Alsof iemand zich wat aantrekt van de Ultra’s. Die slaan zo ver door dat ze boos worden als er spelers op licht blauwe schoenen spelen (kleuren TSV). Die ultra’s die Neuer bij zijn komst ook voor van alles uitmaakten en vervolgens het hardst gingen juichen toen hij ons 2x de CL bezorgd had.

Ze hebben dit nodig om hun bestaansrecht te etaleren.. anders zou zo’n ultra kant van zo’n club er voor Jan met de korte achternaam zitten.. dikke fail dus.. dom gehaat..

Lekker simpel weer. Zal wel loslopen, veel vertrouwen in deze trainer. Bizar die trainersboom die leeggeschud wordt in Duitsland laatste jaren.

25 juli 2021 om 07:54

Goed dat voetbalzone dit soort artikelen blijft plaatsen. Anders gaan we dit soort gedrag maar normaal vinden en dat mag nooit. Verder verbaas ik mij tussen de concurrentie tussen deze twee clubs uit München. Verschil is daar toch veel te groot voor?

Ik lees al die ongein hier, maar ik mis volledig het standpunt van het varken zelf. Vind het een schande dat dit edele, lieve, intelligente dier zo vernederd wordt door mankgaande vergelijkingen met dikke mensen en misbruikt wordt voor haatdragende uitingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
R. LewandowskiAanvaller57
T. MüllerAanvaller51
L. SanéAanvaller52
C. FrüchtlKeeper00
M. NeuerKeeper50
S. UlreichKeeper00
A. DaviesVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

7 fans
Coach, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren