Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bij Manchester United kon ik een veelvoud van mijn Ajax-salaris verdienen’

Laatste update:

Brian Brobbey wil Ajax in de toekomst veel geld opleveren, zo zegt de 21-jarige spits in gesprek met De Telegraaf. De Amsterdamse goaltjesdief liet zijn jeugdliefde in 2021 verbouwereerd achter met een transfervrij vertrek naar RB Leipzig, om vervolgens een jaar later voor bijna 17 miljoen euro teruggekocht te worden. “Ik beloof iedereen dat Ajax winst op me zal maken”, verzekert Brobbey nu.

In gesprek met journalist Mike Verweij onderbouwt Brobbey de keuze om naar Leipzig te gaan. “Er was mij beloofd dat er geen nieuwe spits zou worden gehaald en opeens was daar Sébastien Haller, de duurste aankoop ooit. Dat vond ik niet eens zo erg, maar dat mij werd gezegd dat ik in principe niet aan spelen zou toekomen, maakte me boos.”

Zodoende koos Brobbey ervoor het avontuur in Duitsland aan te gaan. “Julian Nagelsmann had zo’n goed verhaal dat ik oprecht dacht dat ik bij Leipzig wel minuten zou maken. Nog voor het seizoen begon waren Nagelsmann en de technisch directeur die me had gehaald, Markus Krösche, weg.”

Uiteindelijk speelde Brobbey slechts 252 minuten in het shirt van Leipzig, verdeeld over 14 optredens. De Amsterdammer wist niet te scoren, maar gaf wel drie assists. Leipzig stalde Brobbey na een half jaar weer in de Johan Cruijff ArenA. Na een redelijke tweede seizoenshelft bij Ajax kon de spits naar diverse grote clubs.

Manchester United wilde me hebben, maar ik wilde per se definitief terug naar Ajax”, aldus Brobbey. “Om dat mogelijk te maken, heeft mijn zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez zelfs afgezien van zijn fikse percentage doorverkoop.”

Brobbey had er financieel behoorlijk op vooruit kunnen gaan in Manchester. “Erik ten Hag belde me en bij United kon José zijn miljoenen euro’s wel krijgen en ik een veelvoud van mijn Ajax-salaris verdienen. Maar ons besluit stond vast: we wilden naar Ajax.”

Inmiddels is Brobbey een van de sterkhouders in een teleurstellend Ajax. Dit seizoen was hij in 24 officiële wedstrijden goed voor 12 doelpunten en 4 assists bij de huidige nummer vijf van de Eredivisie. Transfermarkt schat zijn marktwaarde momenteel in op 15 miljoen euro.

Was het vertrek van Brobbey naar Leipzig destijds logisch?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een woord een woord, een man een man. Ajax had zich niet aan zijn woord gehouden.

13 januari 2024 om 09:11

Volgens Brobbey…. Hij vertelde een aantal jaar geleden hetzelfde en toen is hij ook transfervrij vertrokken. Niet te serieus nemen dus.

13 januari 2024 om 10:15

Dat is niet waar dano. De onderhandelingen waren in het seizoen bezig en hij heeft meerdere keren aangegeven dat hij niet wist of ze er uit zouden gaan komen. Als Ajax destijds een dusdanig laag salaris bood in verhouding tot andere clubs waar je heen kan, ga je twijfelen. Dat heeft hij dus gedaan en is vertrokken, om er vervolgens achter te komen dat persoonlijk geluk niet alleen maar om geld draait maar om zoveel meer dingen en had hij het geluk dat Ajax hem terug kocht zodat hij zijn geluk terug heeft.

13 januari 2024 om 10:53

Als je met dit soort makkelijke uitspraken likes wilt scoren, prima. Slaat verder nergens op maargoed. Verdiep je er eens in zou ik zeggen. Brobbey heeft toendertijd gezegd dat hij bij Ajax wil blijven maar dat de partijen er nog niet uit waren en hij ook niet wist of dit ging lukken. Dat is iets anders dan roepen dat je bij Ajax blijft.

En ergens kan ik het hem niet kwalijk nemen. Hij had aangegeven het niet erg te vinden om bij Ajax te blijven maar ook open te staan voor een nieuw avontuur. Zeker zijn geringe speeltijd bood weinig perspectief voor de toekomst en hij had aanbiedingen van andere clubs die meer konden en wilden betalen. Dat het vervelend is dat het zo liep is duidelijk, maar als die jongen nu zo doorgaat verdient Ajax alsnog op hem en kan hij ook een betere stap maken. Speeltijd is nauwelijks gegarandeerd, maar zoals hij dit seizoen bezig is dwingt hij het af.

Maar ik geef je een duimpje hoor.

13 januari 2024 om 12:03

Je praat onzin. Jullie refereren aan zijn laatste jaar terwijl ik het daar helemaal niet naar verwijs. Verdiep je eerst eens in een onderwerp voordat je hier je mening dumpt.

13 januari 2024 om 21:35

Diegene die onzin praat ben jij Dano. Ondanks dat je een heldennaam draagt ben je totaal niet duidelijk met wat je dan wel bedoeld. Je hebt het over het transfervrije vertrek van Brobbey een aantal jaar geleden, toch? Daar reageren we op…. Waar moet ik me dan in verdiepen als ik weet hoe het liep destijds?

13 januari 2024 om 12:26



Ajax is anderhalf jaar bezig geweest om zn contract te verlengen. Hij had ook iets eerder tegen geldwolf Raiola kunnen zeggen dat hij bij Ajax wilde blijven.

13 januari 2024 om 12:37

Jij denkt serieus dat Raiola bepaalde of hij weg ging of bleef? Volgens mij als hij had willen blijven had hij dat wel gedaan, hij koos zelf voor het grote geld. Brobbey is een prima spits maar ik vind hem een beetje teleur stellen in de eredivisie moet een spits met zijn kwaliteiten toch prima 25 doelpunten kunnen maken.

13 januari 2024 om 13:35

Ajaxieden zijn standaard boos op Raiola omdat ze niet kunnen inzien dat een speler er zelf voor kiest om ajax te verlaten. Als er weer een jeugdspeler voor het geld voor ajax kiest dan hoor je ze niet.

13 januari 2024 om 21:38

Wat een afkeer Dano! Jeetje mina zeg! Je “verdedigt” de belangen van je eigen cluppie hè, dus ik snap de afkeer tegen Raiola wel ja. Maar dat mag ik als AjaxCied hopelijk wel zeggen?



"brian Brobbey wil Ajax in de toekomst veel geld opleveren."

‘bij Manchester United kon ik een veelvoud van mijn Ajax-salaris verdienen’

Met zulke afspraken verwacht ik eigenlijk dat hij alleen een onkostenvergoeding krijgt en geen salaris. Of gaat hij die 17 miljoen zelf bijleggen? Tuurlijk kan hij er zelf niks aan doen dat H2 dit achterlijke bedrag voor hem neerleggen, maar laat je je dan verhuren ipv transfervrij de deur uitlopen.

Tuurlijk zullen ze winst op hem makkelijk, 18 minimaal zal zeker worden aangetikt, of het een vet pot wordt, dat is de vraag

13 januari 2024 om 11:29

Mijn eerlijke mening is dat Brobbey veel verder is dan mensen willen zien. Mensen hebben het nog over zijn gemiste kansen, maar in zijn hele spel is hij op een heel erg hoog niveau. Als hij zijn kansen echt gaat afmaken, dan staat ie volgens mij bij elke topclub in de spits, behalve misschien bij City. Ik denk dat geïnteresseerde clubs nu ook al 50-60 miljoen zouden betalen.

13 januari 2024 om 11:38

En wat is het belangrijkste wat een spits doet? Z'n kansen afmaken inderdaad. Daarom staat Brobbey dus op heel erg weinig lijstjes van Europese (sub)topclubs

13 januari 2024 om 12:10

Wat heb jij op? Lijkt me erg sterk spul. Brobbey is op dit moment 15 miljoen waard. Dat is hij niet omdat hij zo een geweldige voetballer is. En ff serieus pik denk je dat Brobbey een Kane, Boniface, Lukaku, Lautaro, Vlahovic, Felix, Morata of Mbappe uit de basis zou spelen? Dan bekijk je het leven wel heel erg rooskleurig damn

13 januari 2024 om 12:18

Ik mag hopen dat je sarcastisch bent of een grapje maakt @nijogeth

13 januari 2024 om 13:33

Nee, ik ben serieus. Ik zie weinig spitsen die zo makkelijk aanspeelbaar zijn in de zestien. Brobbey heeft het met de rug naar de goal spelen het beste onder de knie van alle spitsen die genoemd zijn. Mbappe die met zijn snelheid en kwaliteiten onder Brobbey kan komen, dat snijdt toch verschrikkelijk makkelijk door een verdediging heen? Om maar een voorbeeld te noemen. Er zijn weinig spitsen die zo goed als kapstok kunnen fungeren en hele goede spelers effectiever kan laten zijn. Het is mijn mening, geen feit. Maar ik denk dat ie schromelijk onderschat wordt, omdat ie 2 maanden moeite had het net te vinden en het team om hem heen totaal uit balans is. Ik zie maar weinig mensen Brobbey echt inspelen in de 16 bij Ajax, terwijl je daar met lopende spelers juist heel veel gevaar kan creëren.

13 januari 2024 om 13:35

Redisthecolour, dus Benzema was eigenlijk maar een slechte spits in die jaren dat Real het zo goed deed en Ronaldo zoveel goals maakte? Of was Benzema een spits die in dienst van het elftal speelde en met zijn speelstijl de rest beter liet functioneren?

13 januari 2024 om 15:55

Toen liet hij inderdaad heel Real beter spelen. Die status heeft Brobbey echt bij lange na nog niet. Dat je ze überhaupt durft te vergelijken met elkaar is al heel bijzonder. Benzema speelde toen al bij een topteam en Brobbey bij een vrij middelmatig team die in Europa ook helemaal niets klaarspelen.

14 januari 2024 om 00:06

Ik vergelijk ze helemaal niet. Jij zegt dat een spits alleen daarop wordt afgerekend. Dus noem ik een spits die de rest beter liet presteren, maar daardoor zelf niet de geweldige cijfers over kon leggen. Om maar te zeggen dat een spits niet altijd op zijn goals wordt afgerekend.

13 januari 2024 om 22:03

Die man verdient ook salaris he, rond de 4 miljoen per jaar dacht ik. Winst maken moet ik nog maar zien, met zijn kwaliteiten.

Ten Hag wilde Brobbey voor United, bizar. Die kerel moet zich echt niet met transfers bemoeien.

13 januari 2024 om 11:09

Laat hem dat lekker doen, 100 miljoen voor Brobbey en we hebben het geld van Mislintat zijn aankopen bijna terug.

13 januari 2024 om 11:19

United mag echt van geluk spreken dat Brobbey nee zei. Bizar dat ten Hag elke keer weer dat soort spelers noemt.

13 januari 2024 om 11:31

Dan had je 1 van de betere spitsen in de PL gehad, maar dat is mijn mening. Ik zie hem momenteel op vrijwel alle vlakken een erg hoog niveau hebben. Als ie ook nog gaat afwerken dan zou het na Haaland de beste spits zijn. Wel een heel ander soort spits, maar wel eentje die anderen ook beter laat spelen en met de juiste mensen om hem heen een geweldig team kan vormen.

13 januari 2024 om 12:02

Precies mensen roepen maar wat maar Brobbey zou een absolute meerwaarde zijn voor United. Sowieso is die al verder dan die Hojlund en hij kan een bal vasthouden

13 januari 2024 om 12:04

Ben je sarcastisch of serieus?

Vertonghen heeft het er recent nog eens over gehad in een podcast, maar dat afzien van percentages doorverkoop is echt een vuil spelletje.

Contractueel heeft een speler/zaakwaarnemer daar gewoon recht op, maar clubs gaan dat bijna altijd tegen hen gebruiken. “Ja we hebben een deal, maar dan moet je wel je percentage laten vallen”.

13 januari 2024 om 10:16

Dat is dan toch gewoon hoe de markt werkt? Het is niet alsof het loonslaven zijn zonder enige rechten en/of financiële middelen. Sterker nog, je ziet het bijna in geen enkele andere arbeidsmarkt.

13 januari 2024 om 10:29

Dat betekent nog niet dat het geen vuil spelletje is.

13 januari 2024 om 12:39

Tja zo doen spelers het zelf toch ook andersom? Kijk bvb naar mbappe, zodra er een zak geld extra komt zijn ze weg. Ook jeugd spelers die naar hun mening niet snel genoeg in het 1e spelen hoppa gelijk ergens anders stukken beter contract tekenen en dan veel al banken

Ten Hag heeft wel echt te veel macht op het gebied van transfers hoor. Na Antony ook nog Brobbey willen halen dan gaat er wel iets mis..

13 januari 2024 om 11:49

Zegt vooral wat over de scouting van United denk ik.

Ik ben niet overtuigd van Brobbey als spits maar ik vind het wel echt vreemd dat hij geen aanvoerder is. Basisspeler, werkt zich elke wedstrijd het snot voor de ogen en klinkt in interviews verstandig, zeker gezien zijn leeftijd. Hij schijnt ook nog eens goed in de groep te liggen.

13 januari 2024 om 10:56

Niet te vergeten dat hij dit seizoen echt 100% lijkt te geven en ook echt een stuk fitter is. Hij gaat voorop in de strijd, dat had ik vorig seizoen niet verwacht. Maar laat hem de band maar niet om doen, hij is goed bezig nu en zo'n stukje stof zorgt voor meer druk en verantwoordelijkheid.

Maak dit seizoen maar af met Bergwijn als aanvoerder, mocht hij deze winter of komende zomer alsnog vertrekken kijken we wel verder.

13 januari 2024 om 11:12

Waarom wordt hard werken als spits gezien als iets wat abnormaal is? Als speler en vooral als spits hoor je toch hard te werken? Daarom voetbal je toch? Om te winnen. Elke keer wanneer iemand kritiek heeft op Brobbey wordt “ja maar hij werkt hard” als tegenargument gebruikt. Ik begrijp het niet.

13 januari 2024 om 11:13

Brobbey als aanvoerder? De man die met 4de klasse amateur spelers wou vechten omdat hij verloren had? Hou toch op man

13 januari 2024 om 11:28

Precies dat, en de pers de schuld geven dat er een negatief beeld over Ajax was. Feit is dat de spiegels in de kleedkamer al een tijdje kapot zijn.

14 januari 2024 om 08:43

Ik begrijp zulke argumenten nooit zo goed mbt tot aanvoerderschap. Ja tuurlijk wil je dat je aanvoerder voorop gaat in de strijd en goed in de groep ligt maar de aanvoerder hoort het verlengstuk van de trainer te zijn. Alles wat een trainer tijdens een wedstrijd qua tactiek niet met zijn team kan bespreken dat hoort de aanvoerder te doen. Het moet daarom ook iemand zijn die tactisch voldoende onderlegd is en dit over kan brengen op zijn medespelers.

Brobbey is wel een van de positieve uitzonderingen bij Ajax. Na zijn vlucht naar Leipzig was ik wel even klaar met hem. Vooral omdat Ajax hem ook nog eens terug moest kopen, terwijl hij gratis de deur uit was gelopen. Maar ik ben nu wel een beetje om. Hij begint ietsje later zijn belofte eindelijk in te lossen. En dit Ajax kan niet meer zonder hem.

Deze jongen zie ik het uiteindelijk wel redden. Lekker meenemen over een paar maanden naar het EK in Duitsland!

Leuk verhaal, maar toen Haller werd gehaald probeerde Overmars al 1-2 jaar te verlengen met Brobbey. Dus echt onzin sorry. Hij wilde gewoon lekker geld pakken. Verder prima gozer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren