Schmidt wijst nieuwe aanvoerder aan bij PSV: ‘Een prima keuze’

Dinsdag, 20 juli 2021 om 16:43Rian Rosendaal • Laatste update: 17:07

Marco van Ginkel is komend seizoen de aanvoerder van PSV, zo is door de Eindhovense club dinsdag wereldkundig gemaakt. De middenvelder neemt de aanvoerdersband over van Denzel Dumfries, van wie verwacht wordt dat hij op korte termijn de overstap maakt richting Everton. Trainer Roger Schmidt heeft daarnaast besloten om Cody Gakpo voor de jaargang 2021/22 te benoemen tot reserve-aanvoerder.

Schmidt kwam dinsdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Galatasaray van woensdagavond met het nieuws dat Van Ginkel zijn nieuwe aanvoerder is. "Of de man naast mij mijn nieuwe aanvoerder is? Ja, dat hebben we een paar dagen geleden besloten", verduidelijkt Schmidt. "Marco heeft het hier eerder al goed gedaan (als aanvoerder, red.), is ook al kampioen geworden als aanvoerder en is nu weer fit na een langdurige blessure. Ik ben blij dat hij terug is op het veld. Alles bij elkaar is dit wel een prima keuze, ik ben er zeer blij mee."

De PSV-coach kiest daarnaast heel bewust voor Gakpo als reserve-captain. "Ook dat hebben we een paar dagen geleden besloten. Hij is een jongen uit Eindhoven en van PSV. Hij heeft zich hier geweldig ontwikkeld en is zelfs uitgegroeid tot international. Hij heeft passie voor deze club en liefde voor deze club. Dus de keuze is op deze twee jongens gevallen", aldus Schmidt. Tevens is duidelijk geworden dat de nieuwe captain deel gaat uitmaken van de spelersraad van PSV, evenals Gakpo, Nick Viergever, Mario Götze en Ramalho. Van Ginkel werd overigens vorige week na afloop van het oefenduel met PAOK Saloniki (1-0 winst) al geconfronteerd met het aanvoerderschap in Eindhoven.

"Ga je die band nog afdoen?", vroeg ESPN-presentator Milan van Dongen na afloop op de persconferentie aan Van Ginkel. De middenvelder gaf vervolgens met een glimlach op zijn mond antwoord. "Geen idee, we zien het wel." Van Dongen stelde vervolgens dat Van Ginkel 'een van de aangewezen leiders' is binnen de selectie van PSV. "Ja, dat zou wel kunnen. Ik bedoel, je hebt al bepaalde ervaring bij deze club ook en ook gewoon in je carrière. Ik denk ook dat ik een van die spelers ben die de eigenschappen hebben om een team te leiden."

"Niet per se om aanvoerder te zijn, maar ook om bezig te zijn met de jonge jongens. Om wat te creëren en om wat te bereiken. Ik denk dat als iedereen dat wil dat we een hoop kunnen doen en wat moois kunnen bereiken dit jaar", voegde de ambitieuze Van Ginkel daaraan toe. Ook Schmidt gaf zijn mening over het eventueel aanwijzen van Van Ginkel als nieuwe aanvoerder in het Philips Stadion. "Hij is het type dat een aanvoerder kan zijn. Maar een definitieve beslissing is er nog niet. Volgende week kijken we hoe we het invullen." Inmiddels is dus bekend dat Van Ginkel de rol van aanvoerder op zich gaat nemen.


Poll

Logisch dat Marco van Ginkel aanvoerder is van PSV


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door atlenico)

Goede keuze lijkt me. Ook mooi voor Gakpo dat hij de reserve aanvoerder is.

20 juli 2021 om 17:38

Ik vind dit persoonlijk echt stom. Niet vanwege Van Ginkel, maar puur vanwege je onderhandelingspositie. Everton kan nu zeggen: doe maar dit relatief lage bod accepteren, want je hebt je captain al vervangen. Je gaat Van Ginkel z'n band niet weer afpakken toch als Dumfries blijft? Echt knullig.

20 juli 2021 om 17:42

@rannio je argument zou valide zijn als Everton de enige onderhandelingspartner is. Wanneer er meer kapers op de kust zijn, maakt dit voor de prijs niet uit.

20 juli 2021 om 17:42

rannio

"everton kan nu zeggen: doe maar dit relatief lage bod accepteren, want je hebt je captain al vervangen. "

Oh? Aha. Dus jij denkt werkelijk dat als Marcel Brands dit tegen zijn voormalige pupil JdJ zegt dat PSV dus echt geen andere keuze meer heeft dan te erkennen dat Brands gelijk heeft en een lager bod zal accepteren???

Dus ik ga er dan maar vanuit dat je hier cynisch aan het doen bent. Want ja, het klopt dat PSV ervan uitgaat dat hij weggaat. Maar ze gaan er niet vanuit dat dit naar Everton is. Er zijn nameljik meer clubs die interesse hebben in Dumfries. En dat weet Marcel Brands uiteraard ook.

Rare keuze. Heeft in het verleden meerdere keren aangetoond een slechte aanvoerder te zijn. Kan geen naam in de selectie bedenken die hem zal volgen. Schmidt maakt wel vaker vreemde keuzes, en de uitleg is nog minder.

20 juli 2021 om 17:04

Morgenavond maar eens goed opletten 😉 Tegen Paok was al veel zichtbaar.

20 juli 2021 om 17:05

En hoe heeft hij dat dan precies aangetoond? Ging altijd voorop in de strijd, scoorde belangrijke doelpunten, kwam goed over in interviews en was coachend aanwezig op het veld. Dus snap eigenlijk niet wat jij dan precies verstaat onder een goeie aanvoerder? Moet die net zoals klassen of Dumfries 24/7 boze gezichten trekken in het veld?

20 juli 2021 om 17:05

Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst! Ik hoor juist vanuit de voorbereiding hele positivie verhalen over zijn leiderschap. En niet alleen van Schmidt.

20 juli 2021 om 17:06

Oké Ajax fan en vindt Propper ook zeker een slechte aankoop, een speler die vorig jaar nog door jullie werd opgehemeld.
Nee van Ginkel is een top aanvoerder voor Psv, heeft het juist bewezen bij Psv! Een echte strijder.

Gakpo is ook een keuze om de marktwaarde natuurlijk op te krikken, prima keuze Roger!
Eindelijk van Rosario af!

20 juli 2021 om 17:08

Prima aanvoerder. Kijk laatste kampioensjaar van PSV maar eens terug. Was echt wel bepalend n het veld.

20 juli 2021 om 17:09

Volstrekt logische keuze, wie zie je als betere aanvoeder bij PSV dan? Ik snap ook echt niet wat je bedoelt met die meerdere keren dat hij dat zogenaamd aangetoond zou hebben in het verleden. Kun je dat ook toelichten of zit je alleen een beetje te stoken?

20 juli 2021 om 17:20

wat hou ik toch van satire van sandu

20 juli 2021 om 18:36

"heeft in het verleden meerdere keren aangetoond een slechte aanvoerder te zijn."

Je bent je er van bewust dat PSV al eens kampioen is geworden met hem als aanvoerder?

Kzou juist die cody echt zsm verkopen nu hij denk ik wel gewild is gezien de hype om hem heen. Ikzelf vind het maar een matige speler met geen specifieke kwaliteiten voor een goeie aanvaller. Het is gwn een werkertje. Madueke en mo itt zouden wel echt topspelers kunnen worden. Maar aangezien cody reserve aanvoerder is zal hij wel blijven.

20 juli 2021 om 17:05

Hij heeft juist zeer specifieke kwaliteiten. Met name zijn trap is van een zeer hoog niveau. Zowel hard als zuiver.

20 juli 2021 om 17:06

Gakpo is veel beter dan mo. Snelheid, goed schot en veel meer aanwezig en doelgericht. Het zou heel dom zijn om hem te verkopen.

20 juli 2021 om 17:06

Liever gakpo dan ihataren.

20 juli 2021 om 17:07

Nou als je ziet hoe enorm hoog zijn rendement is bij schoten dan is dat juist een hele bijzondere kwaliteit! Als t even vast zit kan hij juist met zijn schoten de wedstrijd openbreken.

20 juli 2021 om 17:44

Cody gaat de belofte van Ihattaren waarmaken; vertrekken voor een recordbedrag uit Eindhoven, van een club die van hem en waar hij van houdt.

20 juli 2021 om 17:49

Ihattaren houdt ook van PSV. Of dat andersom ook het geval is is alleen de vraag. Vorig jaar hingen ze nog al zijn vermeende vuile was buiten om de heilig verklaarde Schmidt in bescherming te nemen die klaarblijkelijk niet kon omgaan met de kritiek

20 juli 2021 om 18:55

Heilig? Leg uit? Zie je dit woord vaker gebruiken. Waaruit blijkt dat hij heilig is?

20 juli 2021 om 18:37

Onzin. Ik zie Gakpo na Madueke als het grootste talent van Psv. Groter dan Malen en Ihattaren. Als die zijn steigende lijn vast weet te houden (en waarom ook niet, hij komt over als een stabiele, gedreven en verstandige jongen), dan kan hij over een jaar zomaar een miljoen of tien meer waard zijn dan nu.

En dan te bedenken dat iets meer dan een jaar geleden Rosario de aanvoerder is. Die jongen zal dit seizoen niet veel in de basis staan vermoed ik.

20 juli 2021 om 17:05

Dat mag je wel hopen ja. Schmidt leek nog net niet overtuigd dat rosario even goed als messi is.

20 juli 2021 om 17:08

Messi is dan ook geboren in Rosario, dus die vergelijking snap ik ook wel.

20 juli 2021 om 17:09

Gast houd toch op met het elke keer benoemen van Schmidt! 4 trainers achter elkaar zette deze jongen in de basis. Daar zit echt wel wat meer achter dan Schmidt alleen.

Blijf het zo jammer vinden dat hij toen bij Chelsea zo geblesseerd is geraakt. Vond het bij zijn debuut (als 16 jarige volgens mij) al meteen een leuke speler om te zien. Was ook mooi om te zien dat hij als jonge speler zich toch staande hield in misschien wel het beste vitesse wat ik heb meemaakt. Ging toen als wissel mee naar het jeugd EK, want Clasie was de man op 6, maar die werd er toch snel uitgespeeld door deze multifunctionele Van Ginkel. Als die fit was gebleken, dan was die een dragende international geworden. Vond het wellicht wel de talentvolste speler van zijn lichting. Al zegt dit natuurlijk ook wel iets over zijn lichting.

20 juli 2021 om 17:19

Tja, als…wellicht is zijn lichaam gewoon niet geschikt voor het allerhoogste niveau, dus is er eigenlijk geen ‘als’

20 juli 2021 om 17:54

Nou als je de actie van zijn blessure nog even erbij pakt, dan heeft dan weinig te maken met een lichaam dat niet gemaakt is voor het allerhoogste niveau. Is gewoon een blessure die je lichaam wel niet geschikt kan maken, dat dan weer wel. Strootman heeft hetzelfde gehad.

Dus vraag mij af waarom er geen 'als' is. Het is toch gewoon een moment geweest die hem heel zijn carriere heeft achtervolgd? Daarvoor was die nauwelijks geblesseerd.

20 juli 2021 om 18:08

1 moment?

20 juli 2021 om 18:25

Ja zijn heftige knieblessure die die opliep bij Chelsea. Daarna is die blijven sukkelen.

Qua karakter en spel de perfecte aanvoeder voor PSV. Nu maar hopen dat hij ook een aanzienlijke hoeveelheid wedstrijden kan spelen.
Gakpo als 2e aanvoerder is toch bij een gebrek aan beter vind ik. Zie in hem (nog) geen leiders type. Maar ik laat me graag verrassen!

20 juli 2021 om 17:07

Idd vreemd dat een gotze dan geen 2e aanvoerder is gezien zijn ervaring.

20 juli 2021 om 18:39

Ik neem aan dat Schmidt bewust heeft gekozen voor aanvoerders die Nederlands spreken.

20 juli 2021 om 17:20

Zeker niet bij gebrek aan beter. Er zijn dit jaar genoeg leiders in het elftal van Psv, vooral Ramalho is qua leiderschap echt een aanwinst. Echter is het nog ietwat te vroeg om hem aanvoerder te maken aangezien hij pas een paar weken bij de selectie zit. Dat hij wel in de spelersraad zit zegt genoeg.

Voor Gakpo is dit gewoon een heerlijke boost, jongen van de stad en een echte publiekslieveling.

Hmm weet het niet hoor. Gaat Van Ginkel wel veel spelen met Pröpper en Sangaré er nog bij. Een aanvoerder hoort wel echt steevast te spelen. En ik denk dat een middenveld duo met Pröpper en Sangaré het beste is voor Psv. Maar goed we zullen zien. Hij heeft inderdaad wel al ervaring als een aanvoerder bij Psv

20 juli 2021 om 19:25

Modric Betekent dit ook dat naast Dumfries ook Rosario verkocht wordt? Hij was toch reserve aanvoerder?

Prima keuze, maar wel opmerkelijk dat Gakpo tweede captain is. Heb je juist je elftal met allemaal routine versterkt, geef je bij afwezigheid van Van Ginkel precies de band aan een jongen die zich voornamelijk nog op zijn persoonlijke prestatie moet concentreren. Ik had het logischer gevonden als Ramalho of Max de stand-in van Van Ginkel werden.

20 juli 2021 om 17:44

Van Ginkel heeft een blessuregeschiedenis en slaat de wedstrijden op kunstgras sowieso over. Dan moet je dus gewoon een goede tweede captain hebben. Niet Ramalho die net nieuw is en Max die al een half jaar lang onderpresteert. Vind Gakpo een logische keuze al had ik Zahavi ook een goede gevonden

20 juli 2021 om 21:23

Dus Max kan het niet worden omdat hij een half jaar ondergepresteerd heeft? Ten eerste is die jongen nieuw en draaide overal absoluut een prima eerste seizoen, ten tweede heeft hij behalve de voetbalkwaliteiten het karakter en de leeftijd om captain te worden en ten derde: Van Ginkel heeft drie jaar lang niet gespeeld man dus wat is dat nou voor argument? Net zoals Ramalho die te nieuw zou zijn? Hoezo zit-ie dan wel al gelijk in de spelersraad?

Prima optie natuurlijk. Blijf het wel bijzonder vinden hoe er wordt gedaan alsof een Dumfries (En ook Malen een beetje) al weg is. Zo heel concreet is die interesse in Dumfries nog niet is mijn gevoel. Waarom die haast dan om hem zijn band al af te pakken? Wie weet vertrekt ie pas rond 20 augustus dan kan hij toch prima nog even die band houden? De koning is nog niet dood, dus je hoeft nog geen leve de nieuwe koning te roepen.

Logische keuze en mooie beloning voor hem. Vorig aanvoerderschap mochten we aan het einde van de rit de schaal in ontvangst nemen en ik heb met alle aankopen goede hoop dat dat dit jaar ook weer moet kunnen! Gakpo wordt langzaam klaargestoomd voor een wat meer dragende rol neem ik aan. Eerst morgen maar de volle buit pakken!

Apart dat die Ramalho regelrecht uit het vliegtuig in de spelersraad komt. Maakt die als persoonlijkheid zo veel indruk in die paar weken dat hij in Eindhoven is?

20 juli 2021 om 19:26

@miss "regelrecht uit het vliegtuig" daarom voordeel dat Eindhoven airport zo klein is, houdt meer tijd over om te integreren Maar ff serieus, wel knap van hem aangezien hij zo kort is. Dus lijkt wel op een leider.

Hebben Teze en Boscali de trainer iets misdaan? Beide een prima seizoen gedraaid maar hoor Schmidt nauwelijks meer over hun. Ramalho en Viergever in de spelersraad, Viergever hoort niet eens meer in de selectie te zitten!

20 juli 2021 om 17:21

Viergever zal ook heus geen basisspeler zijn. De spelersraad is door de spelers zelf samengesteld.

20 juli 2021 om 17:38

Snipez14

"hebben Teze en Boscali de trainer iets misdaan? "

Waarom zou dat het geval moeten zijn? Dat je kiest voor speler x zegt toch niets over wat speler Y, Z, A, B, C, en D allemaal hebben misdaan? Wat een negatieve insteek en kijk.

Los daarvan, dit is toch evident de beste aanvoerder mogelijk?

Goede keus mits hij fit blijft. Je hebt niks aan een aanvoerder die meer dan 50% niet kan spelen vanwege blessures. Qua voetballende kwaliteiten zal hij nagenoeg altijd moeten spelen

ik ben echt heel erg benieuwd naar Marco van Ginkel wat een karakter heeft hij getoond tot nu toe.
een echte leider in het veld maar ook daar buiten hij verdiend dit ook als kapitein op het veld te staan hij staat ook de pers goed te woord. en wat Cody betreft is natuurlijk ook heel erg mooi een jongen van de stad en van de club die de supporters ook wel kent een groot deel.dit kan ik alleen maar toe juichen.
heel veel succes PSV komend seizoen!!

Dan is de transfer van dumpfries zo goed als rond. Lijkt mij.

Mooi dat Gakpo tweede aanvoerder is. En omdat het nog maar afwachten is of Van Ginkel wel een stabiele basisspeler zal worden en blijven, zou het zomaar kunnen dat Gakpo regelmatig met die band om op het veld zal staan.

Eigenlijk maakt alleen zijn leeftijd de keuze voor hem misschien een beetje verrassend, maar afgezien daarvan is hij een logische keuze. Jongen met een verstandige, stabiele, positieve uitstraling, erg populair bij het publiek, geboren en getogen Eindhovenaar en al sinds zijn achtste PSV-er.

Volstrekt logische keuze, lijkt mij. Van Ginkel heeft al eerder aangetoond over de kwaliteiten te beschikken om een echte leider te zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

192 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren