Inbrengen Promes gekraakt: ‘Een mythe waarin alleen De Boer gelooft’

Maandag, 28 juni 2021 om 12:55Rian Rosendaal • Laatste update: 13:00

Er is ook verbijstering bij Henk Spaan over het inbrengen van Quincy Promes voor Donyell Malen op het moment dat Oranje met tien spelers stond in het EK-duel met Tsjechië (0-2) van zondagavond. De columnist heeft geen enkel begrip voor de keuze van bondscoach Frank de Boer, die dan ook een 4 krijgt als rapportcijfer na de pijnlijke afgang van Oranje in Boedapest.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door pinko)

Dit is geheel off topic, maar ben ik de enige die me irriteerde hoe Van Aanholt probeerde een inworp te forceren bij die zijlijn vlak voor die 0-1 en het totaal niet lukte? Leek gewoon op pure arrogantie, terwijl je met 10 man stond en niets meer kon opbrengen.

28 juni 2021 om 13:02

Nee, was geen pure arrogantie. Van Aanholt is aan de bal gewoon super beperkt. De individuele fouten gedurende de wedstrijd kon je van te voren al uittekenen: Malen die nooit direct een 100% kans maakt, de Ligt die altijd super druistig de duels ingaat (alles of niets), van Aanholt heel zwak aan de bal, en een doelman die al jaren over zn top is.

28 juni 2021 om 13:02

Je bent niet de enige van aanholt heeft niks te zoeken in oranje

28 juni 2021 om 13:10

Beter hebben we helaas niet..

En het is gewoon een degelijke back. Echter in dit 532 systeem zijn juist je backs het belangrijkst en het meest dwingend. En dat is juist de positie waar we geen toppers hebben...

Ja Dumfries pakte het geweldig op. Maar je had lekke rmet blind als back moeten spelen en de Vrij en de Ligt centraal. Of zelfs met 5 verdediges Blind als back net al sonder van Gaal en dan Ake of Timer er bij.

28 juni 2021 om 13:15

Daar ligt het wat mij betreft niet aan. Kijk hoever die Zweden komen met Lustig. Zo slecht is v Aanholt nou ook weer niet.

28 juni 2021 om 13:33

Het probleem is dat er momenteel geen betere back is.

28 juni 2021 om 14:53

Rensch is nu al beter dan van Aanholt. En is aanvallend ook veel meer bruikbaar.

28 juni 2021 om 15:02

Hier uit blijkt maar weer je club voorkeur zonder kennis van zaken. Rensen is een rechtbank terwijl van Aanholt links speelt. Noem dan Malacia als opkomende linksback

28 juni 2021 om 15:24

Alleen jammer dat Malacia voor curaçao gekozen heeft en niet voor Nederland 😂

28 juni 2021 om 15:28

@mv010, als je dan iemand wikt verbeteren zorg dan dat je zelf de kennis in pacht hebt, Rensch kan namelijk aan beide kanten prima spelen, wat hij ook altijd heeft gedaan.. Ook bij Ajax 1 de laatste wedstrijden als LB gestaan en deed het daar ook erg goed

28 juni 2021 om 16:35

Sinkgraven was de enige juiste back voor een 532 systeem. einde discussie als je het mij vraagt.

28 juni 2021 om 13:02

Het is onderschatting van de bovenste plank. Nog steeds. In alle analyses hoor ik dat het een schande is dat je van Tjechie verlies. Feit is dat zij met 2-0 winnen en wij niet eens een doelpoging hebben over 90 minuten. Daarnaast vertellen de statistieken dat van de 12 onderlinge ontmoetingen Tjechie er 6 heeft gewonnen en Nederland 3. Tsjechie is gewoon beter.

28 juni 2021 om 13:16

En toch geeft onze bondscoach na de wedstrijd aan dat ze het onder controle hadden en een paar 100% kansen te hebben gehad??? Die man leeft echt in een andere dimensie. Een bal die nooit aankomt bij de spits toch rekenen als 100% kans, ik snap het niet meer.

28 juni 2021 om 13:20

Over de gehele voetbalhistorie is Tsjechie zeker niet beter dan Nederland. Sinds het WK in 1962 heeft Tsjechie het altijd minder gedaan dan Nederland. Dat ze onderling vaker gewonnen hebben is zeker knap, maar maakt ze niet "gewoon beter" in mijn ogen. Klinkt misschien stom, maar die ene minuut heeft letterlijk de hele wedstrijd gekanteld. Niet dat Nederland dan wel gewonnen had, maar met 11 tegen 11 vond ik Tsjechie ook niet beter dan Nederland.

28 juni 2021 om 15:50

Jongens, stop nu eens met die rare historische uitslagen-onzin. Hoezo zijn de historische uitslagen tussen Oranje en Tsjechie van enige waarde? Iets met resultaten in het verleden enzo.
Feit is dat Oranje erbarmelijk heeft gepresteerd, wat in 1763 gebeurd is, is niet relevant (of 'rulluvant', om met Derksen te spreken)

28 juni 2021 om 17:38

Oke, Tjechie is niet beter dan Nederland, ze winnen alleen veel vaker.

Ik moet wel zeggen dat dit niet echt een nederlaag gaat zijn die lang bij gaat blijven hoor. Het was allemaal zo futloos dat ik mij er eigenlijk al bij had neergelegd. Er zijn gewoon veel dingen fout gegaan en dan is dit het resultaat. Het ging al fout bij de keuze voor De Steek en cillessen de selectie uitzetten vanwege een positieve test. En dan heb ik het nog geen eens over de randzaken waar De Boer en zijn staf ook blunder op blunder stapelde.

28 juni 2021 om 13:15

Dat snapt echt niemand waarom Cillessen er opeens uit is gegooid. De beste keeper in mijn mening die je hebt op dit moment en dan gaat De Boer hem eruit gooien omdat hij zogenaamd een voorbereiding heeft gemist. Het is een keeper, die hoeven echt niet zoveel voorbereiding te hebben. Weer onzin van De Boer.

28 juni 2021 om 13:32

Nou er waren genoeg die (onbegrijpelijk) Stekelenburg een betere keeper vonden dan Cillessen. De boer wist al lange tijd dat hij steek als 1ste keeper wou, hij moest alleen nog een manier vinden om Cillessen niet te hoeven oproepen. Cillessen is gewoon de beste keeper die we hebben ondanks dat hij ook geen wereldkeeper is.

bij de wissel van Promes voor Malen * nu staat 't er verkeerd om

Ik vraag me oprecht af of er niemand in de technische staf zit en FDB tips en tops geeft.

Promes kan er ook niks aan doen dat een bondschoach een plaat voor zn ogen heeft

Het is al bizar dat deze man boven El Ghazi en Bergwijn mee ging!

Geen goede wedstrijd van hem gezien het laatste 1,5 jaar. Ook bij Oranje niet. En dan loopt er ook nog eens een strafzaak tegen deze man.

En dan breng je hem nog boven een Berghuis/gapko of een Weghorst....
De Boer is echt de grootste aanfluiting sinds jaren bij Oranje.. En dan reken ik Blind en van Basten ook mee.. Daar lukte het nietecht, maar hadden wel een visie en idee

28 juni 2021 om 13:09

Ik heb bij Danny Blind ook geen enkele visie gezien hoor, hem vond ik net zo slecht als De Boer. Is alleen verbaal wat sterker en kon zich daardoor wat beter weren tegenover de media, maar ze hebben beiden een enorm modderfiguur geslagen als bondscoach.

28 juni 2021 om 13:13

@voetbalvreugd:
Klopt klopt.. Maar zoals je zegt die had nog een persoonlijkheid. en kon zich zelf nog verwoorden en dan kwam het iedergeval wat meer verzekerd over.

Als je deze man ook na de wedstrijd voor de camera ziet staan, hij heeft echt geen idee..
Lult zich zelf met alles tegen en vast.. Ook al met El Gahazi en St juste en het gezeik met Cillessen.
Ik vind deze man oprecht nog een klasse slechter dan Blind!

28 juni 2021 om 13:24

Dankzij Blind zitten we opgescheept met dit belabberde middenveld. Daar had nu de creatieve Ziyech kunnen lopen

28 juni 2021 om 13:45

Ach ja die had ook het verschil nu niet gemaakt zeker niet in dit systeem.
Maar was nog steeds een klasse beter dan wat we nu vooral op de bank hadden inderdaad.

28 juni 2021 om 14:55

Blind vond ik nog net wel een tikkeltje erger. Net als De Boer maakte Blind enorm rare keuzes. En door Blind hebben we twee toernooien niet gespeeld, dat blijft ons de komende jaren toch hopelijk bespaard.

28 juni 2021 om 17:17

Ziyech kan openingen creeren en spelers voor de goal zetten. die gave hebben Wijnaldum en Frenkie niet, een van de redenen dat Depay constant maar gaat dribbelen en zich vast loopt. die wordt niet in stelling gebracht door dit middenveld dat bestaat uit drie controleurs

28 juni 2021 om 13:09

Zou er nou niemand in de technische staf hebben gezegd Frankie dit gaat hem niet worden.
We hebben nu tegen 3 mindere landen gespeeld en kregen zelfs kansen tegen met dit systeem laten we terug pakken naar wat voor de meeste spelers normaal is.

En zo zijn er nog een hoop. Moeten we malen nu wel wisselen normaal kan hij 60 min mee maar nu loop nog lekker zullen we hem laten staan.

Het is echt 1 grote farce geworden en je kon het van te voren zien aankomen. In mijn voetbalpoule was dit ook het eindstation. En dat is niet dat ik het niet gunde, maar omdat de Boer vele fouten maakten in de voorbereiding al.

De druk was te hoog voor deze man en hij was totaal niet scherp.

28 juni 2021 om 13:20

"zelfs kansen tegen met dit systeem"? Beetje rare opmerking. Al speel je met 10 man voor het doel moet je niveau Frankrijk zijn om geen kansen tegen te krijgen. En zelfs zij krijgen een hoop kansen tegen...

28 juni 2021 om 13:27

Als je tegen tegenstanders speelt met 2 aanvallers mag je toch hopen dat je zelf met 5 verdedigers een ploeg boven de 60 op de ranglijst zo goed als geen kansen tegen krijg.
Macedonië had gewoon op voorsprong moeten staan.

Het systeem wat hij gevoetbald heeft is gewoon waardeloos. Te vaak wisten de spelers niet wat ze moesten doen.

28 juni 2021 om 13:28

Ik had dit ook in mijn voetbalpoule haha..

Maar het is inderdaad net zo slecht dat daar niemand in de staf zegt joh Blind.. Zullen we Promes gewoon niet brengen? Dat gaat niet werken tegen 11 stug spelende gasten...

Maar dat Malen maar 60min mee kan vind ik de grootste grap. Dat lijkt me erg sterk speelt echt wel vaker 90min.. En het was alles of niks, dan laat je hem toch staan tot hij kramp in zijn poten krijgt!

3 overwinningen verbloemde nog veel, maar ook die partijen was het al niet om aan te zien. Pas bij de 4-3-3 tegen Marcedonie kregen we wat mooie voetbal te zien met veel druk.

28 juni 2021 om 13:36

Nederland heeft het letterlijk alleen echt moeilijk gehad tegen Oekraine, terwijl die goals echt uit het niets kwamen. Tegen Oostenrijk niks weggegeven en tegen Macedonie waren ze al verzekerd van groepswinst. Overigens hadden ze net zo goed 6-0 kunnen winnen als ze iets meer inzet hadden getoond.

Leuk dat je het over 5 verdedigers hebt, maar zeker in de laatste wedstrijd speelden ze met 3 verdedigers. Af en toe was Dumfries nog op eigen helft te vinden, maar heb jij Van Aanholt zien verdedigen?
Zoals Koeman al eens zei (destijds over zn 'eigen' systeem): het is een 3-5-2 als je aanvallend wil spelen

28 juni 2021 om 13:43

@arsenal:
Als je 352 wilt spelen heb je niks aan Aanholt en dat bleek ook in dit systeem voegd ehij niks toe. Dumfries pakte het goed op gelukkig.
Maar dan neem je daar achter Veltman mee wat had die toegvoegd? Je hebt een Karsdorp en een Hateboer dit dit heel het jaar al spelen.

Tegen Oostenrijk was het ook 3x niks. En heb je gelukt dat je een pingel krijgt zodat je voor komt.

28 juni 2021 om 13:51

Het hele probleem is toch het systeem waar je het over heb. Als je dus een 532 dus je speelt met 3 cv en 2 backs.
De 2 backs spelen normaal gesproken ook op een Back plek.
Nu heeft Dumfries het naar behoren gedaan hoor maar waar was hij dan inderdaad dan verdedigend.

Als jij met een 433 of een 442 gaat spelen verschaf je veel meer duidelijkheid over je posities.
Onze cv stonden in sommige wedstrijden elkaar aan te kijken wie pak wie.
Of ze gingen met zijn 2 en naar dezelfde.

Maar het gaat niet alleen mis met het systeem hoor.
De Boer heeft zoveel fouten gemaakt en dat is al begonnen bij het bekend maken van de selectie daar kon je al zien hoe scherp hij was en dat is nooit meer goed gekomen.

28 juni 2021 om 13:55

Oostenrijk heeft geen kans gehad, terwijl Nederland best wat mogelijkheden had verpest. En geluk dat je een penal krijgt? Sinds wanneer is dat geluk? En het is bijna een insinuatie dat Nederland zonder die penal niet had gewonnen.

En hoezo heb je niks aan Van Aanholt in een 3-5-2? De 1e 3 wedstrijden stond de achterste 3 behoorlijk sterk, dus dan kunnen de wingbacks blijven aanvallen. Ik vond dat ze dat beiden best goed deden.
Ik vraag me uberhaupt af hoe jij de wedstrijden bekijkt als je daadwerkelijk denkt dat Hateboer een goede optie was geweest.
Brighton heeft heel veel in een 5-3-2/3-5-2 gespeeld dit jaar, en Veltman heeft daar zowel in het centrum (op rechts) gestaan als op de backpositie.

28 juni 2021 om 14:03

Oostenrijk had 53% balbezit. Gewoon 8 doelpogingen gehad.
Uiteraard is het makkelijk om te zeggen dat Nederland door de panel wel of niet gewonnen had maar voorkomen vroeg in de wedstrijd was wel lekker natuurlijk.
Hierdoor ontstonden er prima ruimtes.
Zo makkelijk gingen de wedstrijden allemaal niet hoor.

Nederland heeft gewoon de makkelijkste poule gehad en dat is de enige reden dat ze door gingen dat heeft echt totaal niks te maken met het vertoonde spel.
Depay heeft 1 goede wedstrijd gespeeld.

28 juni 2021 om 14:08

Het is geen geluk dat je hem krijgt. Maar het is wel gelukt dat het gebeurde voor ons. Want Nederlnd wist ook verder niks zelf te creeren. Wat voegde van Aanholt aanvallend dan precies toe? Je zag hem nu letterlijk precies helemaal niet, zowel aanvallend amper en verdedigend gewoon niet zelfs. haha Hateboer speelt al jaren in dit syteem met veel succes in een Atalatna dat 3 klasses beter is dan Brighton! Heb je Gosens gezien bij Duitsland dat doet een Hateboer ook. En dan kon Dumfries nog steeds wel als eerste rb spelen. Maar had je 10x meer aan een hateboer of Karsdorp als back-up dan een Veltman. Veltman speelde nooit als een aanvallende wingback in een 532 bij Brighton. Wel eens als back maar nooit als aanvallende wingback in een 352

28 juni 2021 om 14:21

@bliek, Oostenrijk heeft 1 poging op doel gehad, en die was niet eens gevaarlijk.
De enige 'kans' die Oostenrijk had was een schot van ruim 25 meter van Alaba, die naast ging. Balbezit kan me daarnaast gestolen worden.
Ik vond daarnaast groep A niet sterker. Groep B was ook matig, terwijl ik groep E het slechtst vond.

@capis, de penal viel in de 10e minuut, niet ergens 2e helft ofzo. "nederland wist verder niks zelf te creeren" gaat dan mijns inziens niet op.
Van Aanholt maakte een betere indruk in de groepsfase dan Hateboer ooit in Oranje heeft gemaakt. Je kan me niet wijs maken dat je alle wedstrijden waarin Hateboer minuten maakte in Oranje hebt overgeslagen.
"dat doet een Hateboer ook"... was het maar zo'n feest.

28 juni 2021 om 14:33

Nederland heeft niet veel meer pogingen op het doel gehad.
We hebben gewoon heel matig gespeeld.
We hebben toch niet echt overtuigd. En dat is gewoon de schuld van de Boer.

De Boer heeft zoveel fouten gemaakt en hij begon pas 2 wedstrijden voor het EK met de 532 of de 352 opstelling.

Iedereen superblij dat hij Weghorst erbij heeft gehaald gebruik hij hem in een 2 mans aanval.
De man in vorm voor het EK was Berghuis is het meeste gevaar vanaf gekomen de beste man heeft bijna geen minuten gemaakt.

Ik kan zoveel dingen opnoemen het is echt niet normaal. We gaan een dag van te voren naar hongarije waar het 30 plus graden is hebben we lekker tijd om te wennen.

Hoeveel spelers kan jij noemen die zich echt comfortabel hebben gevoeld ik 1 en dat is Dumfries.

28 juni 2021 om 14:52

Waarom kijk je alleen naar statistieken en niet naar wat er daadwerkelijk gebeurde? Nederland had enorme kansen om zeep geholpen. En dat De Boer 2 wedstrijden voor t Ek begon met een 3-5-2 is gewoon niet waar. In 2020 al werd zijn 4-3-3 bekritiseerd waardoor hij tegen Italie destijds al overstapte naar 5-3-2

28 juni 2021 om 15:09

Ik kijk prima wat er gebeurde.
Ik heb 4 wedstrijden gekeken met saai voetbal en weinig overtuiging.
Ik heb een Dumfries gezien die het meer dan prima deed en ook de beste man aan onze kant was.
Ik heb 4 wedstrijden gekeken naar een Depay die er niks van bakte.

Ik denk dat wij het EK anders beleeft hebben feit is gewoon dat we eruit liggen en we zullen nooit weten hoe het was geweest in een 442 of een 433 systeem.
Tegen noord macedonie 6 schoten op goal Tegen Oostenrijk 3 Tegen Oekraine 7 en gisteren 0.
Het is gewoon veel te mager geweest.

Hij heeft idd weleens een 532 geprobeerd maar de 433 was de overhand en de 2 wedstrijden voor het Ek met Berghuis heeft hij zijn beste periode gehad.

28 juni 2021 om 15:25

Dat is prima. Ik ga het niet met je eens worden mbt de groepsfase De 8e finale was schandalig slecht, waar het op mentaal, fysiek en tactisch vlak allemaal niet leek te kloppen. En daar is De Boer zeker hoofdverantwoordelijk voor

28 juni 2021 om 15:33

We hoeven het ook niet eens te zijn natuurlijk.
We hebben een andere beleving gehad en dat is uiteraard prima.

Ik denk echt dat Boer een hoop fouten heeft gemaakt en dan bedoel ik niet alleen met de opstelling maar gewoon ook de weg er naar toe.
Het leek wel of hij niet scherp was.

Zo is het in ieder geval op mij over gekomen. Maar ja misschien volgend jaar een herkansing op het WK.

28 juni 2021 om 16:06

433 is echt een kansloos systeem met dit spelersmateriaal. We hebben geen goede linksvoor geen goede rechtsvoor en de spits is echt droevig. Helemaal als je depay heet en de bal steeds komt halen en hopeloos uit vorm bent

28 juni 2021 om 16:10

Dus zet je depay links buiten en niet in de spits.
Berghuis was in de voorbereiding de beste man dus prima rechtsbuiten en in een 433 had je nog wat aan Weghorst gehad ook.
Maar je had ook prima 442 kunnen spelen

28 juni 2021 om 13:19

Het klopt dat De Boer mega grote fouten heeft gemaakt. En dat begon idd al bij het samenstellen van de selectie.

Maar gister was niet alleen de schuld van De Boer, behalve dat hij niet ingreep en vervolgens verkeerd ingreep.

Depay 1 goed hakballetje op Malen, voor de rest drama. Wijnaldum, speelde hij gisteren überhaupt mee? Steek die gisteren, maar ook al tegen Macedonië liet zien waarom hij overal buiten Ajax op de bank zat en dat zijn selectie belachelijk was (net als die van Promes). En dan hebben we nog Blind die dramatisch was. Alsof zijn inwendige defibrillator de hitte in Boedapest niet aankon en in de spaarstand stond. Als zoveel belangrijke spelers niet thuis geven wordt het vrij lastig.

Ik blijf erbij dat De Boer in de rust, maar al helemaal na de rode kaart, Klaassen had moeten brengen. Is een loper, blijft gaan en pakt aanvallend ook regelmatig zijn goaltje mee.

28 juni 2021 om 13:37

Ik las dat Wijnaldum 25 balcontacten en 10 passes verstuurd heeft de hele wedstrijd. Dat is echt absurd slecht. Ongeloofelijk dat die niet gewisseld was. Totaal onzichtbaar.

28 juni 2021 om 13:39

4fredondo:
Eens hoor, maar de Boer is aansprakelijk voor het oproepen en basis zetten van een keeper van 38 die al 7 jaar op de bank zat!
(dus zijn fout)
Depay raakt al heel het toernooi geen pepernoot en blijft heilig bij hem en laat hem er maar in.
Dat vervolgens Wijnaldum, Blind en ook de Jong niet thuis geven werkt niet mee inderdaad. Maar dan is het ook aan een trainer om in te grijpen en wissels to ete passen.
Maar na de wedstrijd zegt deze man dood leuk tot rood waren wij de dominante ploeg en waren we beter.........

28 juni 2021 om 16:47

Tot de rode kaart was er idd nog geen vuiltje in de lucht 😆. Maar waar het voor rust van 2 kanten slecht was, presteerde NL het om nog slechter te gaan voetballen. Wij waren met een man of 15 gezamenlijk bij iemand aan het kijken (fans van allerlei clubs bij elkaar) en iedereen was het erover eens dat Klaassen in de rust gebracht moest worden. Dan hoor je na de wedstrijd analisten hetzelfde zeggen en dan vraag ik mij hardop af: “Hoe kan het dat de bondscoach en staf dat niet zien?”. Tegen N-Macedonië schopte Promes al geen deuk in een pakje boter, hoe haal je het dan in je hoofd om Promes te brengen na de rode kaart. En zo zijn er nog tal van (rand)zaken de revue gepasseerd. Knvb kan deze man niet aanhouden als bondscoach. Maar wie moet het dan gaan doen? Gio met Van Marwijk? Aub geen Van Gaal.

28 juni 2021 om 13:40

Frank de Boer als trainer is een farce. Zoals het spreekwoord bzegt: Een goed paard maakt nog geen goede ruiter. De Boer bewijst het al 4 klussen achter elkaar. Ik denk dat de selectie van Ajax beter blijkt te zijn dan menigeen beweert tijdens die 4 kampioenschappen, want ik kan mij niet voorstellen dat de Boer toen trainer was.

28 juni 2021 om 15:01

Toch een kleine nuance. Onder van Basten speelden we een van de beste en mooiste voorrondes op een EK, met heroã¯sche wedstrijden tegen Italiã« en Frankrijk. Daarna ging het fout tegen de Russen. Onder meer vanwege de te breed uitgemeten familieomstandigheden van Bouhlarouz (nu zie je ook te veel bijzaken, overigens) en een Rusland onder een gebrande Hiddink en met een uitblinkende Arshavin dat zo'n beetje hun beste wedstrijd op een EK ooit speelde (de Sovjet Unie reken ik niet mee). Dus dikke pech. Maar dat Oranje speelde wel 10 keer zo fraai, en wel met een goede instelling. Onder van Basten. De Boer heeft alleen in zijn beginjaren bij Ajax (eigenlijk de eerste 2 seizoenen) het goed gedaan. Totdat hij de weg kwijtraakte en het alleen maar verder bergafwaarts ging. Tot nu toe. Maar we kunnen onder geen beding verder met hem. Of je moet het WK in Qatar wel op een bijzondere manier willen boycotten.

28 juni 2021 om 16:09

Wat een onzin, we hadden het heel zwaar maar door individuele kwaliteit en wat geluk win je. Daarna zakte het in

28 juni 2021 om 17:43

Nou, ik heb toen enorm genoten, en nu enorm gebaald. Wel een verschil...

Die de boer man man bij zijn aanstelling kon je al weten dat het niks ging worden. Maar hij is nog slechter dan ik dacht. Hij kan met zijn maatje Danny blind bij het rijtje slechtste bondscoach ooit

28 juni 2021 om 14:16

Slechtste bondscoach ooit? Is dat niet te veel eer? Had nooit de titel bondscoach mogen dragen. Had moeten stoppen na Ajax. Is momenteel het lachertje van Europa; de man die nergens buiten de Mickey Mouse league presteerde; erg knap!

Frank heeft tactisch zo hard gefaald nadat de wedstrijd om een handeling vroeg, dat aanblijven een mythe is. Tenzij de Knvb het beetje geloofwaardigheid dat het had niet ook wil kwijtraken. Het is niet alleen gisteren. Het is ook de situatie Cilessen, El Ghazi, het last minute inbrengen van een andere formatie. De communicatie naar alles en iedereen toe. Eigenlijk alles bij elkaar. Voor mij is hij met Danny Blind de slechtste. EK 2012 verliep slechter, maar dat kwam ook omdat de bal er tegen Denemarken niet in rolt en ook geen strafschop krijgt, waarna je de rug moest rechten tegen Duitsland en Portugal. Dat is andere koek. Gisteren is er niet eens op doel geschoten.

28 juni 2021 om 13:32

In een topic over 'mythes' is jouw reactie passend. 5-3-2/3-5-2 is nooit een 'nieuw systeem' geweest voor het Nederlands elftal. Zeker in de groepsfase speelden ze precies zoals Koeman ook heel vaak speelde met het Nederlands elftal.
Het grappige is dat hij in zn beginperiode bij Oranje bekritiseerd werd om zn 4-3-3 omdat hij er geen resultaten mee boekte.
Toen wilden velen terug naar een 5-3-2 en dat deed hij maanden geleden al

28 juni 2021 om 13:38

En met 'hij' bedoel ik De Boer

28 juni 2021 om 13:49

Systeem maakt niets uit ligt helemaal aan de uitvoer. Als je 744 lange ballen gaat geven zoals Stekelenburg (je meest ervaren man notabene) en je ziet al die duels verloren gaan wat niet vreemd is daar je tegenstander gemiddeld 20 cm groter is. Dan moet je als trainer toch beseffen dit gaan we niet doen. Balletje van voet tot voet laten gaan speel je die Tsjechen helemaal stuk. Creëer je ook kansen. Maar wat doet Frankie kick en rush walgelijk.

28 juni 2021 om 13:57

"het last minute inbrengen van een andere formatie", dat is het enige waar ik op reageerde.

28 juni 2021 om 16:11

Wat een frustratie overal. Alsof we met cilissen en el ghazi nu opeens een veel beter team zijn. Selectie is gewoon heel matig een Ronald Koeman had het niet beter gedaan als de spelers het zo af laten weten

Snap überhaupt niet waarom Promes er überhaupt bij zit. En waarom werd Malen dan niet vervangen door Gakpo. Die heeft nog wat snelheid. Promes en Memphis voorin was echt zo armoedig. Bergwijn, El Ghazi of Danjuma hadden eerder mee moeten gaan in plaats van Promes.

28 juni 2021 om 13:09

Bergwijn had er inderdaad ook bij moeten zitten. Die speelde ook in de beste interland die we gespeeld hebben sinds tijden in de Nations League tegen Frankrijk. Die hadden we gewoon als leidraad moeten nemen.

28 juni 2021 om 13:43

Snap wel dat je Gakpo in deze fases niet gaat brengen. De wissel was zelf onnodig geweest. Malen is de aanvaller met de meeste dreiging, toen hij eruit ging wist je eigenlijk meteen al dat ze voor de 0 gingen spelen. Het vreemde is dat je dan Promes inbrengt. Die voegt letterlijk niets toe.

28 juni 2021 om 17:38

Waarom niet? Gakpo maakte een goede indruk tijdens zijn debuut en je kan dan schakelen naar een 4-3-3 met Malen-Depay-Gakpo, een zeer dreigende aanval als het mij vraagt. Gakpo hebben veel Psv’ers ook hoger zitten dan Malen.

Ik snapte er ook helemaal niks van. Sowieso was ik geen voorstander van de 5-3-2 en Malen naast Depay was de beste optie ware het niet dat Donyell bekend staat om het missen van kansen bij ons aller Psv. Als js hem dan wisselt breng dan Gakpo en of Berghuis en schakel over op een ander systeem, maar nee dat gebeurde niet. Frank moet nu gewoon z'n Biezen pakken en het wordt tijd dat iemand ons het plezier in Oranje kijken terug gaat geven, want ook aan de comments hier merk je gewoon dat dat is verdwenen de afgelopen periode. Zelf zou ik een type v Nistelrooy graag voor de groep zien. Misschien dat dat te vroeg komt, maar aan de andere kant pakte een Zidane ook direct de CL in z'n eerste jaar bij Madrid. En een goede selectie hebben we echt wel.

28 juni 2021 om 13:25

Had inderdaad ook eerder een Gakpo of Berghuis gebracht als ik Malen dan toch had moeten wisselen. Dat maakt die wissel zo onbegrijpelijk. Los van dat ik ook Promes nooit had meegenomen. Had El Ghazi gekozen omdat ik Bergwijn toch een minder seizoen gedraaid vind hebben. Ben ook geen van fan 5-3-2 rond Oranje. We zijn het dus redelijk eens. Ook dat Frank weg moet. Dit is niet te redden. Opvolgers hebben we niet en dat maakt het lastig. Ruud van Nistelrooy kan je nu ook niet met goed fatsoen neerzetten. Los van zijn ervaring is mijn belangrijkste punt dat hij onderdeel is van deze wanprestatie als assistent van de Boer. Er zijn zo veel fouten gemaakt, dat je je echt afvraagt wat de rest van de technische staf gedaan heeft en waarom die niet hebben ingegrepen. Die zien toch ook dat dit systeem niet werkt en dat het selecteren van Promes lachwekkend is? Momenteel zou ik qua trainer niet verder komen dan Gio, of adviseren om eens over de grens te kijken. Goede trainers in Nederland zijn schaars. De paar die wij hebben zijn bezet. Of doe eens gek en ga eens voor een Henk Fraser, ook al heeft hij nog nooit bij een topclub getraind. Doe eens iets anders. Geen Cocu graag, want dat is hetzelfde type als Frank de Boer qua carriere verloop en type voetbal.

28 juni 2021 om 13:46

Mee eens. Ik vraag me oprecht af wat de rest van de technische staf gedaan heeft. El Ghazi is het beste voorbeeld. Die jongen was eigenlijk helemaal niet met het EK bezig en dan uit het niets neem je hem op in de voorselectie, maak je die jongen superblij en dan stuur je een appje dat hij niet hoeft te komen. What. The. Fuck. Dat is toch krankzinnig? En dat de Boer zo met mensen omgaat verbaasd me niks, maar wat heeft de rest gedaan? Niemand van de technische staf die zegt "joh, bel die jongen even, je kunt het niet maken om hem een appje te sturen." Ik begrijp daar echt helemaal niks van. De rest van de technische staf is medeverantwoordelijk en moet samen met de Boer vertrekken.

Misschien komt het ook doordat ik zelf ouder word, maar de hele magie rond Oranje raak ik steeds meer kwijt met al die arrogante, over het paard getilde, werkschuwe malloten in het elftal. Tel daarbij op dat we een bondscoach hebben die al nauwelijks kan praten, laat staan een team managen, en je hebt de verklaring voor deze vroege uitschakeling. Die wissel (promes voor Malen) was een van de vele flaters, maar kan er nog tientallen noemen. Tsjechie is dik verdiend door, zij weten wel wat passie is.

28 juni 2021 om 13:33

Die magie was er onder Koeman wel nog. Maar omdat het EK in 2020 door Corona niet doorging en het vertrek van Koeman naar Barca, is die magie bij mij ook verloren gegaan.

Hoe ging dat gesprek op de bank... Malen mist een kans. Van Nistelrooij:"die had ie erin moeten PRIKKEN" .. De Boer: Quincy, ga je maar warmlopen.

28 juni 2021 om 13:12

Ik vraag me dan af in hoeverre er sprake is van hiërarchie. V Nistelrooy zou nooit voor Quincy hebben gekozen als vervanger van Malen.

Deze wedstrijd was tekenend voor zowel de Boer als voor het Nederlands Elftal onder de Boer. Het elftal oogde weer net zo inspiratieloos als in de voorbereiding van het EK en FdB liet voor de zoveelste keer zien dat het een trainer van 3x niets is. Zodra het op het veld niet loopt, is hij niet in staat om wijzigingen door te voeren waardoor hij de wedstrijd naar z'n hand kan zetten.

Het is ook tijd om door te selecteren, te beginnen bij de doelman. Vooraf werd er al meerdere malen gezegd dat Stekelenburg het niveau totaal niet meer heeft om 1e doelman te zijn, maar er werd telkens (vooral door ajaxieden) geroepen dat hij "de beste doelman is die we hebben". Na gister zijn we het er allemaal, hoop ik, wel over eens dat dat zijn laatste interland moet zijn voor Oranje.

28 juni 2021 om 13:14

Het moet sowieso tussen Cillessen of Bijlow gaan. De andere keepers zoals Krul, Stekelenburg of Bizot zijn gewoon bar slecht. Ik vind die 1e genoemde keepers nog redelijk goed vergeleken met die laatste 3.

28 juni 2021 om 13:23

@modricmagic

Volledig mee eens, waarbij ik vanwege de potentie en ook wel het huidige niveau meer nijg naar Bijlow dan Cillessen. Echter zal hij wel een heel jaar blessurevrij moeten zijn om echt de onbetwiste nummer 1 onder de lat te zijn in Qatar (als we het al redden).

Kijkend naar de 3 keepers die we hadden tijdens dit EK is het echt schandalig dat FdB ervoor heeft gekozen om Cillissen thuis te laten vanwege Covid. Het zal me oprecht niets verbazen als hij al die tijd Stekelenburg onder de lat wilde hebben en dat dit een uitgelezen mogelijkheid was om dit zonder al te veel problemen te doen.

Het is bizar dat Stekelenburg op zo'n goedkope manier eerste doelman is gemaakt. Die FdB leeft nog in 2010 denk ik, hij wilde hem gewoon liever in de goal hebben dan Jasper. Een andere reden kan ik niet bedenken. Je schuift anders toch niet zo gemakkelijk je eerste keeper opzij? FdB ziet het gewoon niet in Jasper zitten, en god straft want Stekelenburg was dissonant bij dit Oranje. Kijk alle tegentreffers dit toernooi maar terug.

Wat een gejank over Promes, nee hij is niet goed genoeg maar laten we nou niet doen alsof de rest allemaal zo fantastisch is. Depay, Weghorst, Malen, ze hebben genoeg speelminuten gekregen dit EK om wat te laten zien en waren alledrie niet heel bijzonder. In de media spatte de arrogantie er van af. Ja wij zaten aan de gelukkige kant van de loting maar dat betekent niet dat we even op ons gemak naar de finale zouden gaan maar eerder dat we een redelijke kans hebben om door te gaan, Valentin Driessen voorop met zijn praatjes dat we verloren hebben van Groningen, Oranje is ook geen Real Madrid maar eerder een met alle respect Vitesse, goede spelers met een paar uitschieters maar in België, Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland en Engeland lopen echt betere spelers rond. Je kan ook gewoon concluderen dat we niet alleen gefaald hebben maar ook gewoon verloren hebben van een tegenstander die in vrijwel niets de mindere was en zeker tegen 10 man voldoende kansen wist te creëren.

28 juni 2021 om 13:36

Iedereen ziet dat we de mindere waren. Het gaat erom waarom we de mindere waren.... Gewoon een verschrikkelijke instelling.

28 juni 2021 om 15:24

@OL1950
Vraag me af of het de instelling was, Oranje was duidelijk minder fit dan de tegenstander en als je dan kwalitatief niet zo goed bent als je denkt dan verlies je gewoon. Als je minder fit bent dan lijkt het net of de tegenstander gretige, sneller, en meer gefocust waardoor je automatisch denkt aan een mindere instelling. Ik denk gewoon dat de kwaliteit en fysieke gesteldheid van Nederland nogal overschat wordt.

Als ie nou Aanholt eruit haalt en Promes erin snap ik het nog bij een achterstand. Maar de snelste speler eruit halen, de enige die iig nog een kans gecreëerde , was ronduit dom.

Ik vind de wissel Malen-Promes vergelijken met Robben-Bosvelt totaal niet in verhouding en tekenend voor onze sensatiebeluste sportjournalisten eigenlijk. Robben speelde de pannen van het dak en hoe onbegrijpelijk ook, was het brengen van Bosvelt tactisch gezien uitlegbaar geweest. Als Bosvelt gewoon voor Van der Meijde was gebracht, was er geen haan die hiernaar kraaide. Maar Malen speelde niet buitengewoon, was toevallig de minst slechte aanvaller die in een Robben-vorm van 2004 de bal gewoon keurig in het mandje had gelegd. De gedachte dat Promes hangend vanaf links tactische meerwaarde had, is een blijk van De Boers matige inzicht als trainer, want Promes heeft nog nooit iets voor Oranje betekent en kwam in zijn Ajax-tijd al geen lantaarnpaal meer voorbij. Hoe krankzinnig is het bovendien te denken dat je een verdedigende wissel moet toepassen op zo'n moment?

De Boer had het gewoon moeten laten. Feitelijk stond het gewoon 4-3-2, precies zoals je zou staan op het moment dat je met een 4-3-3-systeem rood had gekregen. Met Gravenberch voor De Roon en Klaassen voor de dramatische Wijnaldum had je dat prima kunnen invullen.

28 juni 2021 om 13:41

Pff helemaal eens. Vind het ook tekenend voor de enorm oppervlakkige analyses en televisie die we zien.

Natuurlijk heeft de Boer hier gefaald. Maar niet alleen de Boer. Ik lees hier alleen berichten dat de Boer moet opstappen, hetgeen ook terecht is. Maar, dan zouden meerdere spelers ook niet meer mogen terugkeren. Depay heeft slechter gespeeld dan de Boer heeft gecoacht. Wijnaldum liep voor geen meter en Blind was te laat bij de tweede treffer. Feit is dat er een mentaliteitsprobleem is bij Nederlandse voetballers. Wat dat betreft zouden die zich eens moeten spiegelen aan van der Poel. Die fietst over zijn limieten heen. Het zou de Knvb sieren als ze eens naar een dergelijke coach op zoek gaan die dat kan overbrengen op de voetballers. Eigenlijk moet je nu fors gaan door selecteren, maar dat zal helaas niet gaan gebeuren.

28 juni 2021 om 13:48

Waarom alleen Wijnaldum en Depay? Ik vind de Jong ook totaal niks, beetje huppelk*tten op het middenveld en dan een risicoloos balletje breed spelen en nooit voor enig gevaar zorgen. Ik vind bovengenoemde spelers, tezamen met Stekelenburg (zak zout in het doel, belachelijke keuze van de Boer, en de teainer de Boer de 5 hoofdschuldigen van het fiasco. Gek genoeg hoor ik de naam de Jong nooit genoemd worden, vooral niet door Ajaxsupporters, maar die gozer heeft werkelijk 0,0 % inbreng met zijn spel. Daar zul je niks aan missen als je hem niet selecteerd. En zeg niet dat ik geen verstand van voetbal heb, want ik kijk al 52 jaar voetbal en herkende indertijd al snel het talent bij een Gullit of v Basten, een Platini, Maradonna etc omdat zij wat lieten zien tijdens een wedstrijd. Als ik Frenkie zie ik niks gebeuren.

28 juni 2021 om 14:11

Waarom zou ik dat zeggen Fr_ronnie. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Met betrekking tot de wedstrijd van gisteren heb je ook gelijk over de Jong. Het was helemaal niks. Feit is wel dat de Jong heel veel minuten heeft gespeeld in het afgelopen seizoen en dat het daarom natuurlijk ook een keer op kan zijn.

28 juni 2021 om 14:46

DAt schrijf ik omdat ook in jou reactie wel een Depay en Wijnaldum genoemd worden en geen Frankie de Jong. En gezien je profielnaam spetterson, overigens een prachtige voetballer en sympathieke vent) krijg ik het idee dat men geen kritiek op Frankie mag gebben. Ik heb ook vaak gekeken naar Barca bij Ziggosport, maar ook daar zich ik niks bijzonders aan de Jong. Doorsnee speler die nog niet in de schaduw mag staan van een deBruyne of zo.

De Boer heeft zo veel fouten gemaakt. Echt niet normaal. Cilessen is al jaren eerste keeper. Geen wonderkeeper maar gewoon voldoende. Vervolgens weet de Boer niet hoe snel hij hem naar huis moet sturen naar een positieve Corona test. En dan krijgen we Steek. Al jaren de reservebank warm gehouden totdat hij een paar wedstrijden in de Eredivisie mocht keepen. Dat hij niet meer van de grond komt, mag de pret niet drukken. Steek brengt me automatisch bij Promes. Een jongen die het nog nooit heeft laten zien in Oranje. Bovendien verdachte in een zware mishandelingszaak. Hoe haalt hij het in zijn hoofd zo'n jongen te selecteren. Dan de 4.000 vermeende speelminuten van vd Beek, de fabel dat Malen maar 60 minuten kan spelen of Cody consequent Gapko noemen. De list goes on and on. Maar voor deze stotterende faler is geen plek meer als bondscoach. Eruit en snel een beetje.

28 juni 2021 om 14:02

De Boer heeft wellicht fouten gemaakt, maar je kan de beste coach van de wereld voor dit elftal zetten, Als De Ligt, De Jong, Wijnaldum en Memphis totaal niet hun niveau halen, houdt het snel op.

28 juni 2021 om 14:44

De Ligt had zeker zijn niveau wel alleen 1 domme moment met zijn handen en het is klaar helaas. En het is ook De Boer zijn fout dat hij een systeem speelt waarbij zowel Wijnaldum, Memphis en De Jong niet het vereiste niveau halen. Had allang terug moeten switchen naar 433 met Berghuis voor Blind of Van Aanholt.

Ik vind die wissel echt een onzin vergelijking. Dat was een gewonnen wedstrijd die weggegeven werd, deze wissel ontdeed Nederland van elke mogelijkheid om het om te draaien.

28 juni 2021 om 14:32

Ja idd, ik zie de vergelijking niet echt. Advocaat wisselde een aanvallende speler Robben voor een verdedigende speler Bosvelt om meer controle te krijgen en de voorsprong te verdedigen, De Boer wisselde een aanvaller die na een uur proberen maar niet kon scoren voor een andere aanvaller met verse benen.

Dat je Promes al meeneemt naar het EK is één ding, maar dat je hem dan ook nog daadwerkelijk in de belangrijkste wedstrijd gaat wisselen....
Er mag echt een bezem door dit team heen. Begin aub met de coach en de keeper. Daarna Promes etc.
Ow en aub ga toch lekker 4-3-3 spelen. Hebben we nou dit hele systeem omgewisseld voor De Vrij?

Je zag gister ook direct dat we er met 5-3-2 totaal niet doorheen kwamen. Dit probleem had LvG ook in 2014 alleen zette die het wel telkens op tijd om naar 4-3-3. Speel gewoon met buitenspelers en een goeie spits die kan koppen tegen dit soort ploegen. Wil je nou op de counter van Tsjechie winnen? En ja die coach van Tsjechie had wel ze huiswerk gedaan. Lekker achterover leunen en de kansen die je krijgt benutten.

De Boer heeft gewoon gruwelijk gefaald en ik ben hem liever gister dan vandaag kwijt.

Het inbrengen van Weghorst bracht nog wat strijd bij het lamlendige Oranje. Als je daar dan Depay en Malen om heen laat lopen voor de afvallende ballen dan had je denk ik meer onrust kunnen veroorzaken en meer kansen kunnen krijgen.

Ik vraag me dan toch af of dit iets met die criminele soap van Promes te maken heeft. Misschien is de Boer wel bang om iets verkeerd te doen bij Promes in het geval dat hij hem iets aandoet. Waarom zou je anders Promes meenemen en ook nog in laten vallen?

Blablabla..... Al dat gelul over wissels, systemen etc. Oranje is ten onder gegaan aan de Woke waanzin. Die aanvoerdersband werkte als een ketting. Orbán zal wel onder de indruk zijn van het 'statement' van Oranje...

28 juni 2021 om 14:43

Ok Thierry statement gemaakt, maar de aanvoerdersband heeft 0 invloed op de wedstrijd gehad..

Volgens mij heeft de hele staf fouten gemaakt. Nederland was gewoon niet fit. Daar begint het mee en zit hem denk ik de belangrijkste fout. Dan gaat het niet lopen. Ja, en dan win je de oorlog niet met deze vreemde veldbezetting, belachelijke wissels, hoogbejaarde keeper en een totaal gebrek aan tactisch inzicht. Met een gebrek aan leiderschap in het veld en de wil om te winnen.

Ook hoor en lees ik vaak dat De Boer er 'niets aan kon doen' dan de ploeg labbekakkerig stond te flierefluiten. Squuuze me? Het is *juist* de taak van de coach een elftal gretig te krijgen. En fit. En weerbaar te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren