‘Elke speler van het Nederlands elftal zou een toevoeging zijn voor Duitsland’

Dinsdag, 15 juni 2021 om 12:24Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:27

Frank Wormuth is van mening dat iedere speler van het Nederlands elftal van toegevoegde waarde zou zijn voor de nationale ploeg van Duitsland. Dat zei de oefenmeester van Heracles Almelo dinsdagochtend in de liveshow van Voetbal International. Duitsland kent niet zijn beste fase en staat dinsdagavond met Frankrijk direct tegenover wellicht de grootste kanshebber voor de Europese titel. Het kan voor de Duitsers nog weleens een hels karwei worden om Groep F, waar ook Portugal deel van uitmaakt, door te komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door melanesian)

Hoe bescheiden de Duitsers op het moment zijn zo groot heeft Belgie de mond. Gelukkig zitten wij hier een beetje tussen in to much is nooit goed.

15 juni 2021 om 12:35

Opvallend dat je België noemt in dit topic. Waar het hart van vol is, loopt de mond van over zeker?

15 juni 2021 om 12:38

Is helemaal niks geks aan lijkt me zijn beiden onze buurlanden. Waar we toch altijd met een schuin oog naar kijken, andersom is het trouwens net zo. Waar ik de laatste weken berichten langs zie komen die nogal kleinerend overkomen uit belgische hoek, zie je hier bij de Duitsers niks van terug. Terwijl die op basis van het verleden toch veel meer recht van spreken hebben dan de Belgen.

15 juni 2021 om 12:39

@lierse1997. Je bevestigt in ieder geval zijn punt wel enigszins Verder met je eens dat het niet echt relevant is binnen dit onderwerp.

15 juni 2021 om 12:39

Nee helemaal niet opvallend, naast de Engelsen zijn de Belgen op dit moment by far het meest arrogant.

15 juni 2021 om 12:42

@IlMaestro: of gewoon zelfzeker? Althans, zo hebben de NL’ers het toch decennia lang verpakt😉

15 juni 2021 om 12:44

En dat baseer je op de artikels van VZ of op basis van echt Duitse en Belgische kranten/magazines te lezen?

15 juni 2021 om 12:47

Op artikels van VZ, of valt dat soms niet in het straatje?

15 juni 2021 om 12:48

Zeer neutrale bron uiteraard. Heel goede weerspiegeling ook.

15 juni 2021 om 12:51

Duitse en Belgische kranten/magazines zouden een eenduidig beeld van het nationale gevoel moeten geven dan?

15 juni 2021 om 12:53

Denk dat je een snaartje hebt geraakt bij Lierse..

15 juni 2021 om 12:54

Ik heb toch geen artikel gezien over het grotendeels positieve artikel over het Nederlands elftal in sport voetbalmagazine. Integendeel. Alleen een artikel over rioolblaadjes.

15 juni 2021 om 12:54

Je verwijt mij offtopic te zijn door over de belgen te beginnen om vervolgens zelf over het neutraal zijn van VZ te beginnen...

15 juni 2021 om 12:57

Ik vraag me sowieso af of veel Belgen echt grote fans zijn van het nationale efltal. Het blijft een gekunsteld land dat eigenlijk al in grote opzichten uit elkaar is gegroeid. In Spanje blijft het nationale elftal een bijzaak ten opzichte van clubvoetbal.

15 juni 2021 om 13:07

Misschien voor Catalanen ja, voor het rest van het land gaat die vlieger niet bepaald op.

15 juni 2021 om 13:18

Ik denk dat dat 2 zaken zijn die losstaan van elkaar.
Vlaanderen en Wallonië hebben weinig met mekaar gemeen: we hebben verschillende kranten, televisiekanalen, politici en hun visie op het beleid, voornamelijk ingegeven door de verschillende talen en culturele achtergrond.
Maar veel mensen volgen de Duivels wel ongeacht of ze Nederlands- of Franstalig zijn en die mensen steunen ook alle spelers ongeacht of die Vlaming of Waal zijn of een migratieachtergrond hebben. Ik merk daar toch niets van. En veel mensen die geen voetbal volgen volgen wel de wedstrijden van de Duivels als die spelen. Het moet toch zijn dat dat toch een bepaald eenheidsgevoel oproept.

15 juni 2021 om 13:18

Het ligt toch wat genuanceerder. Ook al zijn mensen voor Spanje dan nog heeft het niet de passie die je in veel andere landen ziet. Een kaartje bemachtigen voor de partij in Sevilla was ook heel makkelijk. Clubvoetbal is groter. Genoeg Madrid fans die Portugal liever zien winnen ook.

15 juni 2021 om 13:20

Het is mooi dat het voetbal dan nog iets van eenheid geeft in Belgie. Het koningshuis zou ook zo'n rol kunnen vervullen. Belgie ontbeert een Maxima zo lijkt het.

15 juni 2021 om 13:37

@Lierse, ik ben een Nederlander maar woon al 11 jaar, sinds mijn 16e, in België. Ik baseer mijn mening op mijn eigen ervaringen, en ik vind Belgen echt heel arrogant als het over landenteams gaat. Natuurlijk niet elke Belg is zo, er zijn ook nuchtere Belgen, maar de arrogantie is heel erg aanwezig. Niet zozeer in de media, Sporza bijvoorbeeld doet daar totaal niet in mee. 11 jaar geleden moest ik altijd aanhoren dat de Nederlanders zo arrogant waren. Dat vond ik zelf altijd wel meevallen. Het is gewoon een feit dat Nederland toen top was, ze waren net 2e op het WK geworden en 2 jaar ervoor een geweldige EK groepsfase. We hebben ook een EK gewonnen en 3 WK finales gespeeld. Hoe de Belgen al jaren over hun titelkansen en andere landenteams zoals Nederland praten, vind ik al jaren volledig misplaatst arrogant. Ja, er staan goede spelers, maar die hebben anderen ook, en die andere landen hebben wel finales gespeeld (België ooit 1 denk ik). Ik wil België en Belgen niet afbranden maar de arrogantie stoor ik me hier heel vaak aan.

15 juni 2021 om 13:45

Je baseert je dus op een paar enkelingen? Die heb je in elk land. En dan ga je verder over historische prestaties, maar daar ben je nu toch niks mee? Logisch dat zo'n klein land als België dat minder heeft. Maar nu waren we 3de op het EK en zijn nummer 1 op de wereldranglijst. Logisch dat we trots zijn dat we eindelijk eens met de grote landen kunnen meedoen. Maar natuurlijk verwacht niemand winst tegen de grote zoals Frankrijk en Portugal.

15 juni 2021 om 15:08

@richardmas vind het jammer dat je de doorsnee Belg zo arrogant vindt.
In mijn omgeving hebben wij namelijk weinig goede hoop op een eindzege voor Belgie. Sterker nog, ik heb een voorgevoel dat ze eruit gaan tegen de eerste beste tegenstander die ze treffen in de knockouts. Engeland, Duitsland, Portugal, Frankrijk en misschien ook Italie schat ik hoger in dan onze Belgen.
Ik hoop dat ik ongelijk krijg hoor, maar ik vrees dat deze groep net over zijn piekje heen is en cruciale spelers, op Lukaku, Carrasco, Courtois en Tielemans na, momenteel absoluut niet in goede vorm verkeren (of terugkomen uit blessure).
Kortom, wij als Belgen (althans ikzelf en een heleboel vrienden) blazen zeker niet hoog van de toren hoor, in tegendeel.
Hopelijk geeft dit je weer een wat positievere kijk op ons kleine landje

15 juni 2021 om 15:17

Ik heb jarenlang met Belgen samengewerkt, in verschillende bedrijven. De arrogantie is me nooit zo opgevallen. Wat me opvalt is het anti-Hollandse sentiment. Dat ervaarde ik als een stuk erger dan hoe wij pak hem beet 30 jaar geleden naar de Duitsers keken.

15 juni 2021 om 15:36

Ik baseer het natuurlijk enkel op mensen uit mijn omgeving, dat is Noord Limburg. Misschien zijn andere delen van Vlaanderen (ook echt geen idee hoe ze in Wallonie naar de nationale ploeg kijken) minder arrogant en minder anti 'holland' en zou ik me daar minder daaraan moeten storen Misschien moet ik ook een kanttekening maken. De kans is ook groot dat de arrogante mensen zich veel meer uitspreken. Over het algemeen is de Belg wat terughoudender en die zal ik dus minder snel horen.

15 juni 2021 om 16:44

Grappig want ik kan me heel goed herinneren hoe veel Belgen voor Spanje waren tijdens het WK van 2010. Daarbij werd er op Belgische fora lacherig gedaan over de 3e plek in 2014 terwijl diezelfde mensen 4 jaar later deden alsof het een wereldprestatie was. Altijd dezelfde arrogantie maar ondertussen gewoon worden weggespeeld door landen als Japan (en Fellaini jullie enige redding was met zijn enorme lengte) en eruit worden gekegeld door Wales. 2018 was meteen ook de eerste keer in 20+ jaar tijd dat de Belgen eens wisten te winnen van een topland op een toernooi. Koning van de oefenpotjes en qualifiers tegen de kleintjes, nog altijd niet bewezen wanneer het om de prijzen gaat.

15 juni 2021 om 17:05

Ik zat gewoon in een oranje tenue voor de tv in 2010.

15 juni 2021 om 12:40

Vraag me af waarom je België moet vernoemen? Dit artikel gaat over iemand (geen Belg) die stelt dat elke speler van de NL selectie een plek zou hebben in de Duitse selectie… en dan hebben Belgen een grote mond? Iets met pot en ketel…🤷‍♂️

15 juni 2021 om 13:47

Tja, is ook eens leuk voor verandering. Ik denk dat Nederlanders decennia lang een arrogante houding hebben gehad tegenover Belgen. Dat is pas sinds 2010 een beetje om gedraaid, al hebben we het in 2010 en vooral in 2014 verrassend goed gedaan.

Die hoeft ook niet meer serieus genomen te worden, voor als mensen dat nog deden. Ik denk Memphis en Frenkie wel zeker een toevoeging zijn voor Duitsland, de rest niet.

15 juni 2021 om 12:32

Denk dat Frenkie niet eens basis zal staan bij Duitsland mits iedereen fit is.

15 juni 2021 om 12:37

Dat is weer het andere uiterste. Voor Frenkie zou je altijd ergens een plek vinden, die kan bij Barcelona ook op alle posities behalve keeper haha. De rest niet. Van Dijk of De Ligt misschien als ze fit zijn, Duitsland zit niet zo denderend in de verdedigers

15 juni 2021 om 12:39

Wie van het middenveld Kimmich-Goretzka-Muller zou je eruit halen voor Frenkie?

15 juni 2021 om 12:43

Denk eerder dat het Kimmich-Kroos-Gündogan wordt met Muller in de aanval en Goretzka op de bank.

15 juni 2021 om 12:45

Duitsland speelt in allerlei systemen, Muller ook vaak voorin en Kimmich ook vaak rechts, daar zou wel iets op te vinden zijn. Denk zelfs dat de namen die jij noemt nog niet eens zeker zijn van hun plek met ook Gündogan en Kroos nog om uit te kiezen. Maar ik heb het gevoel dat Frenkie wel boven zou komen drijven. Gelukkig een hypothetische discussie

15 juni 2021 om 13:13

Maakt niet uit wie Lierse, Frenkie is tov alle drie een verbetering op het middenveld van Duitsland.

15 juni 2021 om 13:38

Ik weet niet of jij Goretzka en Kimmich dit seizoen bezig hebt gezien? Frenkie is een groot talent, maar het niveau dat die twee aantikken heb ik Frenkie afgelopen seizoen niet zien doen.

15 juni 2021 om 14:43

Het ergste wat ik heb gehoord van deze fanboys was toen hij met Cruijf werd vergeleken. Ik vind hem zeker een goede middenvelder, maar dat gaat echt me echt te ver. Hij mist toch wel een aantal kwaliteitenzoals een killer bal tov van topmiddenvelders als de Bruyne en Modric.

15 juni 2021 om 12:39

De Ligt zou er ook zeker in staan hoor. Denk dat Frenkie er juist niet in komt. Met Kroos, Goretzka, Kimmich en Gundogan.

15 juni 2021 om 12:40

De Vrij, de Ligt kunnen zeker wel iets toevoegen aan Duitsland. De top van de Italiaanse competitie is niet minder dan een Rudiger of het andere dat er rondloopt

15 juni 2021 om 12:46

Frenkie, De Ligt, De Vrij, Van Dijk (indien fit) zouden denk ik allen in de basis staan bij Duitsland. Depay weet ik niet zo goed, dat hangt van de speelstijl af. Verder zou Wijnaldum ook een van de eerste wissels zijn.

15 juni 2021 om 12:59

Frenkie echt niet op dat middenveld, allemaal wereldtoppers die wél uitblinken in grote wedstrijden, dit in tegenstelling tot frenkie. Die zou gewoon gaan banken.

15 juni 2021 om 13:02

Hmm ja misschien wel inderdaad. Maar ik denk dat hij alsnog wel speeltijd zou krijgen.

15 juni 2021 om 13:08

Bij barca blinkt de laatste 2 jaar niemand uit in grote wedstrijden, bij ajax heeft hij dit wel gedaan tijdens de cl campagne.

15 juni 2021 om 13:08

Kevin- Bij Ajax blonken Ziyech Tadic en De Ligt uit, frenkie zelden alleen hij werd extreem, extreem gehypet waardoor elke simpele pass al als "Cruijffiaans" werd betiteld. Een dribbel langs Modric en een sterke pot tegen Juve, maar voor de rest weinig indrukwekkend. En ook al het excuus dat bij Barca niemand presteert in grote wedstrijden (onzin want Messi Griezman en Dembélé hebben toch af en toe de Champions League aardig op stelten gezet) dan blijven Kimich Gundogan Goretza beter dan Frenkie. Over Müller hoeven we het niet eens te hebben. Friestho: Denk eigenlijk dat alleen De Ligt (mits in vorm aangezien hij nogal vreemd speelt de laatste tijd, onzeker en haast paniekerig) en dat heeft eerder te maken met dat met name het middenveld en aanval propvol zit met wereldtoppers. Wout heeft een mooi seizoen gedraaid, maar Timo heeft de afgelopen jaren bij Leipzig aardig gestoorde cijfers neergezet.

15 juni 2021 om 13:36

Is het gras bij de buren groener of heb je een andere rede? Want kom op, als jij de waarde van Frenkie niet wilt erkennen is er iets anders aan de hand. Daarbij zijn v Dijk, De Ligt Wijnaldum en Depay ook absolute top. Wellicht staan ze niet allemaal direct in de basis maar ik ben er van overtuigd dat Löw ze met beide armen zou verwelkomen!

15 juni 2021 om 13:55

Ik nuanceer alleen maar en geef aan dat Frenkie simpelweg niet het niveau heeft van die gearriveerde wereldtoppers, dat jij daar van maakt dat ik hem niet wilt erkennen of dat er zelfs " iets anders aan de hand is" is een beetje overdreven. Leuke speler maar die klasbakken blinken uit in de grootste wedstrijden denkbaar, simpelweg de crème de la crème van de middenvelders.

15 juni 2021 om 13:07

Lol, Memphis. Frenkie, De Vrij, De Ligt, Malen en Gravenberch wel. Daarna denk ik dat de Duitsers vriendelijk bedanken

15 juni 2021 om 14:03

Malen en Gravenberch zouden daar niet eens aan de bak komen. In de spits heb je al een Werner, Havertz, Gnabry en Muller die er kunnen spelen en laat me niet eens beginnen over dat middenveld. Vergeet niet de Duitsters ook toptalenten produceren in de vorm van Musiala, Wirtz, Moukoko, etc.

15 juni 2021 om 13:07

Alleen de centrale verdedigers zullen kunnen spelen. Frenkie zou bijv ook niet in de basis staan bij ze. Eventueel Memphis in de spits inderdaad.

15 juni 2021 om 13:14

Wijnaldum, De Ligt en De Vrij zouden ook zeker een toevoeging zijn. Misschien zelfs Blind nog.

Maar dit Duitsland heeft nog altijd een zeer getalenteerde selectie. Leuk, dit compliment van Wormuth, maar hij vliegt hier toch een beetje mee uit de bocht

Duitsland heeft een van haar slechtste selecties ooit, maar dit is natuurlijk ook zwaar overdreven. Duitsland heeft op het centrale middenveld Kimmich, Kroos en Goretzka. Iemand als Gundogan kan nauwelijk rekenen op speeltijd. En alsof Stekelenburg wat in te brengen heeft tegen Neuer.

15 juni 2021 om 12:53

Het hoeft niet per sé om de basis te gaan natuurlijk.

15 juni 2021 om 13:17

Ik vind de selectie eigenlijk helemaal niet zo slecht. Er loopt nog veel creativiteit en aanvallend talent daar rond. Alleen komt het allemaal wat wankel over de laatste jaren.

15 juni 2021 om 13:25

Hebben gewoon een wereldelftal hoor. Enige zwakkere is achterin, maar ook dat is prima. Middenveld met jongens als Gundogan, Kroos, Kimmich en Goretzka is gewoon top en voorin zit je ook heel erg goed met Gnabry, Sané, Muller, Werner etc.

Het grootste probleem voor oranje, los van de tegenstanders, is dat ze snel naast hun schoenen gaan lopen. Dat is al sinds 2010 zo.

15 juni 2021 om 12:45

je weet dat dit gezegd wordt door een Duitser?
Ik denk dat niet 1 Nederlander het met hem eens is.

Hekke vraag, maar wat is er mis met het duitse elftal? Gossens, kimmich, neuer, kroos, muller, gundogan, klosterman, goretzka, havertz, gnabry, sane, werner.. ik kan me minder leuke spelers voorstellen om tegen te spelen. Duitsland is gewoon kanshebber, zoals altijd…

Duitsland speelt in een 5-3-2 opstelling tegenwoordig. Dit artikel is natuurlijk pure onzin. Biased als het maar zijn kan.

Kimmich is zoveel beter dan Dumfries. Vergeleken bij Kimmich is Dumfries maar een dom renpaard.

15 juni 2021 om 13:03

Beter dan Dumfries, beter dan Frenkie, beter dan Roon, beter dan Gravenberch, beter dan Blind op back, en ook (iets) beter dan Wijnaldum. Maar Dumfries is niet bepaald je favoriete speler blijkbaar, alhoewel ik anders sich wel begrijp wat je bedoelt qua techniek, passing en inzicht.

15 juni 2021 om 13:09

Of je leest gewoon het bericht helemaal natuurlijk. Er wordt gezegd dat Kimmich op de rechter flank speelt. Net als Dumfries bij Nederland. Ik snap dat sommige dingen lastig zijn, maar dit had je zelf ook moeten kunnen snappen.

15 juni 2021 om 13:40

Dat jij sommige dingen lastig vind is misschien een dingetje voor je, maar Kimich speelt ook al jaren als middenvelder, vandaar dat ik specifiek alleen middenvelders begon te vergelijken met vaak als middenvelder spelende Kimmich. Had ik je niet uit hoeven te leggen eigenlijk.

Deze man heeft ook al vroeg wat Krombacher’s naar binnengeklapt. Elke speler van ons een toevoeging voor Duitsland? Omdat we met 3-2 van Oekraïne winnen? Sané, Gnabry, Kimmich, Goretzka, Müller, Gündogan, Werner, Neuer allemaal 3 klassen minder dan wereldsterren Timber, Dumfries, Van Aanholt en de keeper die de ene wereldredding na de ander in de CL dit seizoen heeft gemaakt: Stekelenburg.

15 juni 2021 om 13:20

Grappig, je noemt 2 wisselspelers op. Zo goed is de achterhoede dat we basismateriaal van Duitsland, maar gaan vergelijken met wissels. Zelfs Stelenburg is eigenlijk een wissel. En dat is ook direct mijn punt. Nederland wordt door Nederlanders massaal de put in geluld. Onze spelers zijn niets. Intussen missen we sterren als van Dijk en de Ligt, geen centje pijn in de verdediging, maar dan zijn ze te jong, te weinig ervaring noem maar op. Sterker nog Amrabat zei het gister zeer treffend. Haal de Roon eruit, zet Blind op zijn plek en achterin Ake, de Vrij en de Ligt en prettige wedstrijd. Enige wat de Ligt en de Vrij missen is start snelheid. Dat wordt dan gecompenseerd door Ake. Met Blind en Frenkie daarvoor heb je spelers die echt zowel aanvallend als verdedigend denken en hier constant in schakelen. Blind zorgt er ook wel voor dat de linies compact blijven. Het is echt niet zo slecht als sommige willen doen geloven.

15 juni 2021 om 13:33

De kwaliteiten van de Nederlandse spelers is toch ook gewoon minder, maar dat wil niet zeggen dat zij geen Europees kampioen kunnen worden. Ik denk niet dat er 4 Nederlandse spelers bij Duitsland in de basis zouden staan en denk dat het grootste gedeelte niet eens in aanmerking komt voor een selectieplaats.

Het is heel mooi dat bij voetbal niet altijd de 11 beste namen op papier winnen. Hoeveel spelers van Ajax zouden bijvoorbeeld destijds bij Real in de basis spelen? Toen Ajax ze met 4-1 versloeg.

Ik denk dat Virgil en Memphis een toevoeging zullen zijn. Maar het gaat uiteindelijk om het team. Nederland is qua niveau ongeveer hetzelfde als Duitsland in mijn ogen. Hebben we gezien in de Nations League en ook nu denk ik dat er weinig verschil in zit.

15 juni 2021 om 13:07

We speelden tegen Duitsland in de EK kwalificatie, niet in de Nations League. Maar het is lastig om uit zo'n incidentele wedstrijd het niveau te bepalen, we speelden ook gelijk tegen Noord-Ierland, en je kan moeilijk zeggen dat die gelijkwaardig zijn.

15 juni 2021 om 13:25

Ook in de Nations League.. al dat dateert wel van een paar maanden daarvoor. Vier wedstrijden binnen een jaar geven toch wel een klein beetje een indicatie ???

15 juni 2021 om 14:28

Wat gemist? We zaten in een poule met Duitsland en Frankrijk. Het eerste jaar van de Nations League dan wel te verstaan.

De drie keepers van NL zouden niet eens in de voor selectie zitten van Duitsland. Virgil van Dijk, de Ligt, de Vrij, Blind en Ake zouden best bij de selectie of voor selectie van Duitsland kunnen zitten. Op het middenveld heb je enkel Wijnaldum en de Jong die een toevoeging zouden zijn. Voorin zouden Memphis en Weghorst wel een kans maken, Weghorst wellicht niet in de defenitieve selectie, maar zeker wel in de voor selectie.

Juist wanneer men Duitsland niet tot de favorieten schaart pakken ze meestal de winst. Ben dan ook ontzettend benieuwd hoe ze voor de dag komen vandaag. Maar geloof me: met spelers als Kimmich, Muller, Goretzka en Neuer heb je echt gasten die het hele team op sleeptouw kunnen nemen. Gundogan heeft ook een uitstekend seizoen achter de rug. Voorin talent/kwaliteit in overvloed met Gnabry, Sane, Havertz en Werner.

Toch blijft het jammer dat Baku niet meegenomen is naar het EK door Löw, die had perfect de rechtsback positie kunnen invullen en had Kimmich op het middenveld kunnen spelen. Natuurlijk geen ramp de beste rechtsback in de wereld op rechtsback hebben maar op het middenveld vind ik hem persoonlijk nog beter. Al hadden ze Baku meegenomen als backup voor rechtsback uiteindelijk spelen ze gewoon met 5 verdedigers en hebben ze niet echt een waardige vervanger als kimmich geblesseerd raakt.

Voor vele mensen die hem niet kennen als speler lijkt dit misschien een domme uitspraak, maar in de context van hem als trainer is dat niet perse het geval.
Hij heeft bij Heracles ook jongens als Schoofs nuttig gemaakt voor een basisboek terwijl hij bij NAC weg mocht uit de jeugd. Wormuth is een trainer die van (bijna) elke speler een nuttige speler kan maken, en in die context bedoeld hij dit denk ik ook. Natuurlijk zullen 7/11 geen basis staan bij Duitsland als het op kwaliteit aankomt, maar er zijn trainers die zulke spelers alsnog nuttig kunnen maken voor een basisplek in een team waar ze op kwaliteit nooit basis zouden horen te staan.

Ik werk ontzettend veel met Duitsers en ik kan je vertellen; dit is een perfecte weergave van hoe de gemiddelde Duitser er momenteel over denkt. Ze verwachten echt he-le-maal niets van het EK en zien Nederland zelfs als een ploeg die het goed gaat doen, iig beter dan zijzelf. Dat laatste heb ik ze nog deels uit het hoofd moeten praten aangezien Duitsers er vrijwel altijd staan op een eindtoernooi. Ik geloof er wel in dat mét Hummels en Müller er toch wel gepresteerd gaat worden. Ik zie het zo voor me; wij winnen de poule, zij worden 3e, komen vervolgens tegen ons, knikkeren ons eruit en halen de finale.

Toch vind ik Duitsland helemaal niet zo matig als men doet vermoeden. Met Muller, Havertz, Sane, Gnabry, Gundogan, Kimmich, Goretzka, Neuer is er echt topkwaliteit. Enkel de verdediging is niet bijzonder, maar ze spelen ook in een 532 nu. Ik zie ze ver komen en een resultaat halen tegen Frankrijk.

Dat gaat wel wat ver. We hebben zeker spelers die iets zouden toevoegen aan Duitsland, maar Duitsland heeft ook absoluut spelers die meer zouden toevoegen aan Oranje gezien de breedte van dat soort grote landen. Duitsland zit ook duidelijk in een overgangsperiode. Zelfs dergelijke grote landen hebben weleens een wat mindere generatie. Echter heeft Duitsland nog steeds aardig wat kwaliteit en met de Duitsers moet je altijd rekenschap houden.

15 juni 2021 om 15:19

Nou, onze toppers zijn Frenkie en Gini en ik denk niet dat beiden in de basis van Duitsland zouden staan. Hooguit De Ligt, De Vrij en/ of Van Dijk (mits fit), want dat is de 'zwakke plek' van Duitsland. Memphis of Gnarby, Muller, Sane, Havertz of Werner? Zeg het maar.

Nou....elke speler is natuurlijk wat overdreven...sommige spelers zoudenbij Duitsland nog niet eens worden opgeroepen...

Zeker op het gebied van keepers staan we er beter voor 😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren