Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frank Wormuth vindt opmerkelijke eerste klus sinds ontslag bij FC Groningen

Laatste update:

Frank Wormuth heeft voor het eerst sinds zijn ontslag bij FC Groningen een nieuwe werkgever gevonden. De Duitse trainer gaat aan de slag bij de Indonesische voetbalbond, waar hij adviseur wordt van Indonesië Onder 17. Wormuth heeft bij het jeugdteam een contract getekend tot november dit jaar.

De trainer gaat de de Indonesische voetbalbond PSSI advies geven over het opleiden van spelers en het ontwikkelen van trainingsmethoden. Hij tekent tot november, met het oog op WK Onder 17 dat aan het eind van het jaar in Indonesië wordt gehouden. Mochten beide partijen tevreden zijn over de samenwerking, wordt na het toernooi gekeken of het contract verlengd wordt.

Voor de 62-jarige Wormuth is dit zijn eerste klus sinds zijn vertrek bij Groningen in november 2022. Daar werd hij na amper een half seizoen ontslagen vanwege ondermaatse prestaties met de Trots van het Noorden. De club stond destijds op een teleurstellende vijftiende plaats in de Eredivisie en had tot dan toe slechts drie competitiewedstrijden gewonnen. Onder Wormuths opvolger Dennis van der Ree ging het Groningen niet veel beter af, daar de club het seizoen afsloot als rodelantaarndrager en dus voor het eerst sinds 1998 degradeerde naar het tweede niveau.

Eerder dit jaar spande Wormuth nog een arbitragezaak aan tegen Groningen. De Duitser vond dat hij recht had op een hogere ontslagvergoeding dan dat hij gekregen had en vond daarnaast dat de club hem imagoschade had aangedaan rondom zijn ontslag. De voormalig trainer van onder meer Heracles werd in het gelijk gesteld en kreeg een een vergoeding van in totaal 400.000 euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Adviseur voor 1 jeugdteam? Wat een droombaan zeg, ik ben jaloers

Hij komt op mij over als een warme, humorvolle en kundige man. Puur op basis van de podcast die ik met hem en Alex Pastoor heb beluisterd. Hij zit niet vast aan Nederland, maar dit is wel een erg enthousiaste stap. Ongetwijfeld met als doel bezig te blijven en te kunnen vertrekken wanneer er een baan als hoofd/assistenttrainer voorbijkomt

Succes Frank Wormuth. Kundige trainer die helaas werd opgezadeld met een hele slechte selectie in Groningen. En laten we eerlijk zijn, er zijn vervelender plekken om te werken dan in Indonesië.

24 juli 2023 om 13:06

Een trainer die aantal aantoonbare fouten heeft gemaakt. Communicatie met zijn staf was ondermaats. Fitheid van de selectie idem dito. Daarnaast waren Wormuth' optreden in de media nogal slecht.

25 juli 2023 om 07:52

Maar gelukkig voor Groningen is het na Wormuth veel beter gegaan. Als je naar iemand wil wijzen dan moet je naar Fledderus wijzen (en Gudde). Die hebben er een zootje van gemaakt. Die valt meer te verwijten dan Wormuth.

24 juli 2023 om 19:39

Dat slechte selectie is echt gewoon opgeblazen. Groningen had een trainer die werkelijk waar helemaal niks kan, nooit degradatievoetbal gespeeld, nooit alles of niets gespeeld, nooit eens een verassing in de opstelling. Ik ben tienduizend procent overtuigd dat Wormuth ons gewoon in de eredivisie kon behouden. in 21 duels pakte van Ree 6 punten. Wormuth pakte in 13 duels 12 punten. Dan zit je op ongeveer 30-6 punten. Dat gewoon plek 13-15. Dan waren we nog boos met z'n allen. Maar speelde we in de Arena in plaats van de Toekomst. Kapitale blunder van Gudde en Fledderus.

Niet eens adviseur van de voetbalbond maar van de onder-17, waar je jongentjes die sinds een paar maanden tegen een bal schoppen moet adviseren ofzo?

Ik kan me niet voorstellen dat Wormuth met deze job zijn loopbaan een enorme boost geeft. Ook financieel zal het niet geweldig zijn, ik vraag me zelfs af hoe vaak hij daadwerkelijk zelf in Indonesie aanwezig moet zijn om invulling aan de baan te geven. Toch kan ik me voorstellen dat je ingaat op een dergelijk avontuur in Azie, hoop dat de man er het beste van weet te maken. Geweldig sympathieke kerel.

Een contract t/m november, dus ik denk dat Wormuth dit als een tussendoortje ziet. De functie klinkt als het opstellen van een plan waar de bond wat jaren mee vooruit kan, dus ik denk niet dat Wormuth hier 24/7 mee bezig gaat zijn.

Denk dat Wormuth gewoon weinig alternatieven had, en dit door hem als kans gezien wordt om weer iets te gaan doen. Wellicht is het opmaat naar iets anders. Op eerste gezicht lijkt dit echter iets wat ver onder zijn niveau zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren