Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wormuth zocht Vloet op: ‘Ik dacht: als hij hier half jaar zit, gaat-ie kapot'

Laatste update:

Frank Wormuth praat in een interview met Voetbal International onder meer over wat er allemaal rondom Rai Vloet is gebeurd. De voormalig coach van Heracles Almelo benadrukt dat hij nog steeds een goede band heeft met de middenvelder, ondanks het feit dat de Duitser is voorgelogen over het drankgebruik voorafgaand aan het dodelijke ongeluk op de A4. Het is inmiddels duidelijk dat Vloet 2,5 jaar de cel in moet voor het doodrijden van de vierjarige Gio Roos.

"Ik had een bijzondere band met Rai. Nog steeds, als je het aan mij vraagt. Hij was de speler die bij ons het verschil maakte, zoals jongens als Brandley Kuwas, Robin Pröpper en Cyriel Dessers dat in mijn eerste periode deden", blikt Wormuth terug op zijn dienstverband bij Heracles tussen 2018 en 2022. De oefenmeester spoorde Vloet met name in zijn tweede jaar in Almelo aan om meer uit zijn loopbaan te halen. "'Ja, trainer, komt goed', zei hij. En toen gebeurde het… verschrikkelijk." Met te veel drank op veroorzaakte de middenvelder annex aanvaller in november 2021 een dodelijk ongeluk.

Voetballer Rai Vloet gaat jaren de cel in na dodelijk ongeluk op de A4

De speler moet enkele jaren de gevangenis in.Lees artikel

Wormuth ging uit van de onschuld van Vloet en zocht hem al na het ongeluk thuis op. "Hij zat in een klein kamertje bij zijn moeder thuis. Ik dacht: Als hij hier een half jaar zit, gaat-ie kapot. Het deed me denken aan mijn eigen zoon, die aan depressies lijdt. Ik wilde voorkomen dat Rai ook zo ziek werd. Ik móét deze jongen terughalen bij de ploeg, dacht ik. Alleen: daarna ging alles veel te snel." Wormuth liet Vloet twee maanden na het verkeersongeluk terugkeren in de hoofdmacht van Heracles. Een grote fout, zo geeft de clubloze coach nu ruiterlijk toe.

"Ik zat zo in die tunnel", erkent de ex-trainer van Heracles. "Ja, ik wilde hem helpen. Omdat ik weet wat een depressie met iemand doet. Ik had me eerst voorgenomen dat hij alleen zou trainen. Maar toen zag ik hem trainen, niet eens op honderd procent, en toen dacht ik… Ik neem hem mee… En ja, dan ben je zo in de ban van het presteren… Toen bracht ik hem in." Wormuth heeft daar spijt van, ook al werd de beslissing breed gedragen binnen Heracles. "Vooraf hebben wij het nog aan iedereen gevraagd op de club. Zelfs nog aan sponsoren. 'Hebben jullie er problemen mee dat wij hem meenemen?' Niemand had dat."

Vloet speelt daags na uitspraak ‘gewoon’ en elimineert Promes en Spartak

Een dag na de uitspraak kwam Rai Vloet gewoon in actie voor FK Ural.Lees artikel

Wormuth snapt dat er binnen Heracles ook mensen waren die het onbegrijpelijk vonden dat Vloet zo snel zijn rentree maakte. "Logisch." De trainer stapte medio 2022 over naar FC Groningen, waar hij na een slechte reeks werd ontslagen. Het contract van Vloet werd al snel ontbonden, waarna hij via Kazachstan in Rusland belandde. Ondanks alles staat Wormuth open voor contact met zijn voormalig pupil. "Hij heeft een heel grote fout gemaakt en moet daarvoor gestraft worden, géén discussie. Alhoewel geen enkele straf het leven van de jongen terugbrengt. Maar ik zal er ook voor Rai zijn als hij dat wil. Ook wanneer hij in de gevangenis komt, dan zoek ik hem op."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel eerlijk, reacties op dit soort berichten kunnen beter uitgeschakeld zijn. Wormuth valt weinig te verwijten, als je niet alle feiten weet en voorgelogen. IJdele hoop blijft dat vloet zich snel meldt, maar verwacht hem pas over een paar jaar terug in Nederland.

5 april 2023 om 13:15

Dit bericht is er juist eindelijk eentje waar we niet allemaal als een boze menigte primitief te hoeven reageren. Wormuth heeft een inschattingsfout gemaakt met Vloet, maar dit kwam voort uit empathie. Het lijkt me een erg sympathieke man.

5 april 2023 om 13:16

Wat ik ook echt heel triest vind, is dat Vloet er een soort van vanaf wilde komen met een leugen. Overigens verwacht ik hem ook niet binnen afzienbare tijd in Nederland. Deze jongen speelt nu in Rusland en er is geen uitleververdrag. Hij kan de komende jaren in Rusland zijn carrière voortzetten en goed geld verdienen. Als hij eenmaal een dik gevulde bankrekening heeft, dan zal hij wel terugkomen om de straf uit te zitten. Volgens zijn advocaat wil hij de straf namelijk wel doen. Gaat hij echter nu meteen zitten, dan is zijn voetbalcarrière voorbij en de kans op een dikkere bankrekening ook.

5 april 2023 om 13:25

Ik vind het juist heel mooi hoe Wormuth dit uitlegt, hij stelt zich erg kwetsbaar op en legt zijn beweegredenen helder uit. Laten we zien hoe de reacties worden. Vloet is de dader en zal een manier moeten vinden om de rest van zijn leven dit mee te dragen. Ook dat zou ik niemand toewensen.

5 april 2023 om 16:20

De reactie van Wormuth is ook mooi en kwetsbaar. Als ik zo voorgelogen zou worden, zou dat overigens wel wat doen met die goede band die hij met hem zegt te hebben.

Vloet wekt echter nergens de indruk dat hij moeite heeft met het gebeurde. Hij doet alleen dingen waar hij beter van wordt, vindt zichzelf slachtoffer, en kijkt niet om naar die familie. Gewoon lekker voetballen een dag nadat je tot gevangenisstraf bent veroordeeld, straalt ook niet echt uit dat hij er onder gebukt gaat.

5 april 2023 om 15:16

Deze bloedhond gaat eerst (veel) geld verdienen met voetballen in landen zonder uitleveringsverdrag met Nederland, tot hij te oud is om professioneel te voetballen.
Daarna komt hij terug om zijn zogenaamde plicht te doen. En met goed gedrag staat hij met 1,5 jaar weer buiten.
Zijn straf is veel en veel te laag. Hij komt er genadig vanaf. Ze zouden hiervoor minimaal 10 jaar moeten geven.

5 april 2023 om 17:57

Ja uit oogpunt van recht als wraak zouden we dat moeten doen. Maar wat hebben we aan zo'n straf? Liever een lagere straf en betere integratie in de maatschappij, met bijvoorbeeld veel vrijwilligerswerk, afnemen van rijbewijs, boete betalen aan slachtoffer etc. dan opsluiting. Wel helemaal met je eens dat het heel cru zou zijn als Vloet eerst nog een jaartje voetbalt voor de monnies en dan pas de bak in gaat. Het is geen keuze deze straf. Alleen niet met je eens over de hoogte ervan.

Tsja dit verhaal kent alleen maar verliezers. Voorop de ouders die een kind verliezen. Echter is het voor Vloet en zijn familie ook verschrikkelijk. Ik denk dat een kind doodrijden de grootste angst is van iedere bestuurder. Of in de file staan naast je schoonmoeder.

5 april 2023 om 13:39

deels eens met je. (vooral over de schoonmoeder).
maar omdat vloet zo nodig met drank achter het stuur is gekropen kan ik maar weinig empathie voor hem opbrengen. als hij geen drank op had is er nog steeds het feit dat hij veels te hard reed.
natuurlijk heeft hij het niet allemaal expres gedaan, maar hij heeft er wel heel veel leed mee aangericht en mag zich vooral gaan schamen en de straf die hem is opgelegd gaan uitzitten.

5 april 2023 om 13:51

Omdat het voor mij inderdaad de grootste angst is, drink ik geen druppel als ik moet rijden. Ik kan voor veel dingen begrip opbrengen, mar als je én teveel drinkt én te hard rijdt, is het doodrijden van een kind blijkbaar niet zo'n grote angst.

5 april 2023 om 14:49

Ook al is het "slechts" één drankje, ik drink nooit als ik moet rijden.
Je vergeef het jé zelf nooit, en het blijft gewoon onverantwoord om te doen.

5 april 2023 om 16:22

Ali, Vloet heeft nog nergens laten zien dat het voor hem ook verschrikkelijk is. Ja, hij vindt zichzelf slachtoffer. Maar voor de rest functioneert hij vrolijk verder in Verweggistan.

5 april 2023 om 16:45

Vernon, ik snap heel goed dat jij dit denkt maar eigenlijk kunnen wij dit niet weten. Ik denk dat het behoorlijk traumatisch is om mee te maken. Het zou bij mij in ieder geval lang duren voordat ik weer in een auto stap. Plus hij is een bekende Nederlander dus kan hierdoor al helemaal niet meer normaal over straat. Weet zeker dat hij in Nederland dagelijks verwensingen naar zich toe zal krijgen.

7 april 2023 om 09:34

Ali,

Dat interview waarin hij zichzelf vooral slachtoffer vond, was een eerste aanwijzing. Een tweede aanwijzing is dat hij ontzettend snel weer op het voetbalveld stond. Dan slaap en functioneer je dus normaal, wat ik zelf niet zou kunnen denk ik. Een derde aanwijzing is dat hij niks doet richting die familie.

Maar goed, zeker weten doen we het niet. Misschien vindt hij het inderdaad vreselijk. Maar dat weet hij dan heel goed te verbergen.

5 april 2023 om 17:59

Met je eens hoor Ali. Alleen wat voor mij wel meeweegt in de sympathie naar Vloet is niet alleen de alcohol die hij dronk, maar ook de snelheid waarmee hij reed. Die was heel hoog meen ik me te herinneren en dat vind ik nog erger eerlijk gezegd. Dan is er dus geen angst.

Aah, wat zielig voor Vloet! Tuurlijk niet. Vloet is dader de nabestaanden en het slachtoffer zijn hier de verliezers. Die willen waarschijnlijk elke dag in een donkere kamer in een hoekje alle woede eruit schreeuwen. Komt niet over dit, zo'n uitspraken moet je ook niet doen als Wormuth zijnde.

5 april 2023 om 13:17

Bij jou is dus alles zwart wit. Dat lijkt me wel makkelijk leven.

5 april 2023 om 13:29

Bij mij is een profvoetballer een persoon, gewoon een persoon. Het is maar 1 fout wat hij heeft gemaakt maar het is wel 1 ding waarvan je echt geen seconde hebt kunnen denken dat het een goed idee was. En Wormuth moet van mij apart niet in gaan op de directe situatie.

5 april 2023 om 13:35

Eerlijk gezegd lijkt me alles goed òf fout te zien totaal niet makkelijk. Tegelijkertijd is dat grote grijze gebied waar we ons met zijn allen wel eens bevinden wel Het Grote Probleem. Maar goed, dit gaat wel erg de filosofische kant op…

Een ongelukje heeft iedereen wel eens. Maar hier heeft Vloet door en te hard te rijden en met een slok op en door niet op te letten de gevolgen echt volledig aan zichzelf te danken. Hoewel ik Wormuth an sich niets kwalijk neem over zijn keuzes en dit verhaal zijn perspectief kracht bij zet; vind ik niet dat publieke steunbetuigingen voor RAI Vloet op zijn plaats zijn.

5 april 2023 om 14:21

Tsja tot je zelf een kind dood rijdt. Ik ben ook weleens met 'iets te veel' op achter het stuur gekropen toen ik erg jong was. Tegenwoordig weet ik wel beter. Maar niemand heeft de intentie om iemand dood te rijden. Het is dom maar als ik terug kijk op mijn eigen leven heb ik veel domme dingen gedaan.

5 april 2023 om 13:38

Op dat moment wist Wormuth niet dat Vloet drank op had. Hij dacht dat het een 'gewoon' verkeersongeluk was.

5 april 2023 om 13:55



Nog dezelfde dag dat het nieuws van de aanrijding naar buiten kwam, was het al een publiek geheim dat hij zwaar over de scheef was gegaan. Enige wat eventueel nog in Wormuths voordeel kan spreken is dat hij wellicht geen Nederlandse media volgt, maar daarom vind ik het ook enorm kwalijk dat dus blijkbaar ook de gehele directie, staf en sponsors het blijkbaar een prima plan vond dat hij weer mee mocht doen. Wat dat betreft een prima 'straf' dat de club een jaartje Jupiler league cadeau kreeg.

5 april 2023 om 13:50

En dan had je ook nog dat tenenkrommend slechte interview van Vloet vlak na het ongeluk. Elke zin begon met ik en 0.0 over hoe zwaar de nabestaanden het hebben.

Gister ook het vonnis van de rechtbank en meneer ging vrolijk voetballen in de halve finale van de beker.

Het blijft een oliedomme beslissing van Vloet. 200 rijden met sterke drank in je mik als je al dik in de 20 bent… Ik kan het nog steeds niet bevatten. Wanneer dacht je dat het een goed idee was? Als je tot zoiets in staat bent dan kan ik weinig respect voor je opbrengen.

Weg met je zelfmedelijden.Wat kan mij het schelen dat Vloet er mee zit, willens en wetens met alcohol achter het stuur zitten en dan nog je medepassagier er voor op laten draaien dat hij gereden heeft, geen medelijden mee.Alcohol en drugs kan je gewoon niet autorijden.Het ergste vindt ik het voor de ouders die zijn getekend voor het leven.

5 april 2023 om 13:30

Natuurlijk is het voor hen het allerergste, geen twijfel over mogelijk. Een onbeschrijfelijk diep verdriet. Niemand die het leed van Vloet zwaarder weegt. Maar dat ook hij door een zware periode gaat lijkt me evident. Hij zal de rest van zijn leven deze schuld met zich meedragen. Mensen die ook daar oog voor hebben valt niet zo veel te verwijten.

5 april 2023 om 13:36

Sorry ik heb daar totaal geen medelijden mee spijt me.
Ik heb een hekel aan mensen met zelfmedelijden, hij had moeten nadenken om de auto in te stappen en 200 km te rijden met drank op.

5 april 2023 om 13:41

ik had meedelijden kunnen opbrengen voor vloet als het feit niet was dat hij zwaar de fout is gegaan door iets onnozels als rijden met alcohol in je mik.
als het een "normaal" verkeers ongeluk was, met de zelfde pijnlijke uitkomst van de dood van het kind... ja dan had je medelijden kunnen hebben voor vloet, maar in dit geval totaal niet.

5 april 2023 om 13:42

Ik zeg ook niet dat jij medelijden met hem hoeft te hebben. Dat moet je helemaal zelf weten.

5 april 2023 om 13:43

Haha hoezo heb je een hekel aan mensen met zelfmedelijden? Je kan toch soms door een samenloop van omstandigheden benadeeld worden wat buiten je macht staat?

5 april 2023 om 13:45

@Baardgrasmus val je niet aan maar kan alleen zo kwaad worden om zulke gasten, 2 1/2 jaar en die ouders hebben levenslang

5 april 2023 om 13:46

Buiten je macht?
Niet drinken en niet te hard rijden heb jezelf onder controle hoor

5 april 2023 om 13:50

Ja, ik snap die woede wel. Ik zou niet weten waar ik het moest zoeken als ik buiten mijn schuld een kind doodreed. Laat staan als het volledig jouw eigen schuld is.

5 april 2023 om 14:06

Baardgrasmus, het zal hem vast wel wat doen maar het feit dat hij momenteel in Rusland voetbalt zoals mede crimineel Promes zegt toch ook wel wat. Of het feit dat hij een dag of twee na de uitspraak een wedstrijd speelde.

5 april 2023 om 14:19

Ik weet niet wat dat zegt. Onttrekt hij zich nu aan zijn gevangenisstraf? Of volgt er nog een hoger beroep? Ik weer eerlijk gezegd niet wat de regels en voorwaarden zijn in zo'n geval. Als hij zich (zoals inderdaad Promes lijkt te doen) inderdaad onttrekt aan zijn gevangenisstraf is dat enorm kwalijk, maar nogmaals, ik weet niet of dat op dit moment het geval is.

5 april 2023 om 14:32

Baardgrasmus: de uitspraak van vloet is al geweest en die van Promes is nog in behandeling. Als 1 iemand zich op dit moment onttrekt dan is het juist vloet, want die is al veroordeeld door de rechter namelijk.

5 april 2023 om 15:12

Aha, ik volg dat ook allemaal niet zo. Ik meende dat Promes nog niet in de rechtszaal was verschenen en Vloet wel. Maar goed, volgens mij is het geen uitgemaakte zaak dat iemand direct de gevangenis in moet? Verbeter me als ik er naast zit, maar komt het niet vaker voor dat hangende de eventuele beroepszaak iemand in vrijheid is?

5 april 2023 om 16:01

Voor zover ik gelezen heb was vloet niet ter terechtzitting bij zijn uitspraak afgelopen week. Over dat laatste heb je gelijk. Bij bepaalde delicten hoef je pas de gevangenis in als het hoger beroep is geweest. Ik denk dat de zaak van vloet hier ook onder valt. Al zie ik bij hem persoonlijk weinig redenen om in hoger beroep te gaan aangezien de feiten duidelijk zijn en 2.5 jaar ook redelijk terecht is (in mijn ogen). Zou dan alleen gaan om tijd te winnen. Promes zijn zaak is nog steeds in behandeling bij de Rechtbank, dus die is nog niet veroordeeld. Persoonlijk denk ik dat ze beiden pas na hun carriere de straf gaan uitzitten. Anders ga je niet 'veilig' in Rusland voetballen die geen uitleveringsverdrag met Nederland heeft natuurlijk.

7 april 2023 om 09:37

@baardgrasmus

Het gebeurt inderdaad heel vaak dat mensen de zaak in vrijheid af mogen wachten. Hangt erg van het type delict af. Bij een bewust ernstig misdrijf is de kans op herhaling groter en heeft het meer zin om iemand vast te houden.

Ik mis in dit stuk wel de nuancering dat hij op dit moment nog dacht dat hij niet teveel gedronken had. Dat werd pas later vermeld. Dit staat wel in het verhaal van de vI.

Op dat moment kan ik misschien Wormuth nog wel begrijpen, maar hij moet nu toch weten dat er van spijt en/of depressie absoluut geen sprake is. Afgelopen vrijdag heeft Vloet ( ergens in de buurt van Deventer ) nog een groot afscheids feest gegeven voor vrienden ( en een aantal voetballers ) met de mededeling dat hij voorlopig in Rusland zal blijven om te voetballen ( geld verdienen ) en pas daarna zijn straf uit zal gaan zitten. Dat ze hem voorlopig dus niet zullen zien. Bij enorme spijt zou een feestje toch echt niet in me opkomen. En zou ik denken aan de ouders van dat jongetje en nu laten zien dat het je echt wat doet. En dan ga je nu gelijk de straf uit zitten. Pas dan trek je echt het boete kleed aan. Dus op dit moment kan ik helaas Wormuth niet zo goed meer begrijpen.

5 april 2023 om 14:52

Ik ga ervanuit dat je betrouwbare bronnen hebt, betreffende dat afscheidsfeest. Het zou me overigens niet verbazen, zoals ik al eerder schreef, blijft hij zeker tot het einde van zijn carriere in Rusland (of soortgelijke landen) voetballen, zodat hij zich nog even rijk voetbalt. Helaas zal er geen rente zitten als hij zich pas over pakweg 5-10 jaar meldt, dat hij dan ook langer zit.
Uiteindelijk krijgen de ouders hun kind niet terug en die jongen niet de kans verder te leven.

5 april 2023 om 14:55

Je snapt dat je zo'n claim niet zomaar kunt maken he. Hoe weet je van dat feest?

5 april 2023 om 14:59

Als dit echt waar is is het toch wel heel verwerpelijk. En dan vooral dat feest. Dan begrijp je niet helemaal wat je hebt gedaan, en ben je geen knip voor de neus waard.,

5 april 2023 om 15:06

Wat zijn de bronnen?

Overigens verbaast mij dat niks als het echt waar is. Bij Vloet is er op geen enkel moment berouw getoond, wat de keuze voor de rechter des te gekker maakt. Die vond namelijk dat Vloet dat wel deed.

5 april 2023 om 15:43

Ik denk dat dit ook gewoon een fout in ons rechtssysteem is; Vloet kan min of meer zelf bepalen wanneer hij zich meldt. Justitie zou moeten eisen dat hij zich binnen een bepaalde periode meldt (als justitie dat nu al niet doet hoor). Als Vloet zich niet gemeld heeft gewoon de straf verdubbelen.

Ik zou er gek genoeg begrip voor kunnen opbrengen als Vloet dit voetbalseizoen afmaakt en dan eind seizoen aan zijn straf begint, maar ik zou het verwerpelijk vinden als Vloet nog een aantal jaren weg blijft.

5 april 2023 om 18:02

Net zoals anderen hierboven mij: is dit echt zo dat Vloet een afscheidsfeest gaf??? Even aannemende dat dat zo is, wat ik niet moet doen, is het enorm verwerpelijk en wat mij betreft reden voor bijvoorbeeld de overweging dat Vloet niet eerder vrij mag komen bij goed gedrag o.i.d. Ik neem trouwens aan dat Wormuth niks van dit feestje wist toen hij dit interview gaf.

7 april 2023 om 09:40

Die bron gaat hij natuurlijk niet geven. Als het een gezamenlijke vriend is ofzo. Misschien was hij er zelf wel bij. Ik zeg niet dat ik hem zomaar geloof, maar die bron, als hij er is, gaan we niet krijgen vrees ik.

Deze zaak kent alleen maar verliezers. Vloet heeft een fout gemaakt en wordt ervoor gestraft. Zijn straf is niets vergeleken met wat de familie van het slachtoffer meemaakt maar uiteindelijk is Vloet zelf ook slachtoffer van zijn eigen daden. Ik kan begrijpen dat iemand Vloet opzoekt, steunt, probeert te helpen en enige moed inspreekt maar het is gewoon niet verstandig om dat nu naar buiten te brengen. Die jongen moet opdraaien voor zijn eigen acties en zal op de blaren gaan zitten.

Dat gezegd hebbende; Wormuth lijkt mij een man met het hart op de juiste plaats. Ik snap dat heel de wereld kritiek had op de rentree van Vloet maar sta er van te kijken dat sponsoren en leden binnen Heracles dit wel hebben gesteund. Van enkele spelers zou ik het enigszins kunnen begrijpen (vriendschap oid), maar sponsoren?

De beslissing om Vloet te laten spelen werd breed gedragen bij Heracles. Dat zegt dan ook alles over de toenmalige moraal bij Heracles.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren