Koeman: ‘Deze selectie is niet van het niveau dat Barcelona moet nastreven’

Zaterdag, 22 mei 2021 om 21:12Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:26

Barcelona en Ronald Koeman sloten het seizoen zaterdag met een 0-1 zege op Eibar in LaLiga af. De Catalanen waren al zeker van een derde plek in de Spaanse competitie, maar de minimale en moeizame overwinning in Baskenland was sowieso goed voor de gemoedstoestand na weken waarin men afhaakte in de strijd om de landstitel. Koeman kreeg na afloop uiteraard vragen over zijn toekomst en ook de toekomst van de spelersgroep.

“Het is belangrijk om de laatste wedstrijd te winnen. Dat geeft je een beter gevoel dan als je niet wint. We begonnen met Frenkie de Jong als centrale verdediger omdat Eibar voorin goed druk zet, maar we hadden moeite om voor gevaar te zorgen”, blikte Koeman terug op het duel. “In plaats van naar voren te gaan, gingen we naar achteren. We voerden wijzigingen door om het wedstrijdverloop te veranderen en zo geschiedde. En uiteindelijk wonnen we. We zijn Barcelona en men verwacht dat we wedstrijden winnen. We hebben niet geweldig gespeeld en we hebben ook niet veel kansen gecreëerd.”

“Maar we weten wat onze wapens en onze zwakke punten zijn. Ik wil de inzet en energie van mijn spelers eruit lichten. Zeker in een moeilijke periode als deze, waarin we punten hebben laten liggen en de spelers het niet makkelijk hebben gehad. De professionaliteit van deze spelers is uitstekend.” Koeman kreeg de vraag of hij het zwaar ermee zou hebben als dit zijn laatste wedstrijd als trainer van Barcelona zou zijn geweest. “Ik denk niet dat dit mijn laatste wedstrijd is. Ik heb een contract, meer weet ik niet. Jullie praten er veel over, maar ik blijf er rustig onder. Als de club iets anders wil, dan zullen ze met mij moeten praten.”

Het is Koeman om het even dat aartsrivaal Real Madrid niet de landstitel heeft gepakt. “Je moet altijd naar jezelf kijken. Ik wil Atlético feliciteren met hun seizoen en de landstitel. Het is de ploeg die het langst aan kop is gegaan. Ze hebben een goede selectie.” Koeman was er wel een beetje klaar mee toen hij de vraag kreeg wanneer hij weet of hij nog trainer van Barcelona zal zijn of niet. “Het is menselijk dat je er moe van wordt om telkens maar dezelfde vragen te moeten beantwoorden.”

Koeman kreeg ook de vraag of de selectie van Barcelona toe is aan een grote schoonmaak. “Bij mijn aanstelling had ik te maken met een selectie die al klaar was. De komst van Sergiño Dest was de enige transfer. Naar mijn mening was en is deze selectie niet van het niveau dat wij voor Barcelona willen en wat Barcelona zou moeten nastreven. Dat is duidelijk en daar denken veel mensen net zo over. En we proberen om de selectie te verbeteren. Met alles respect, er zitten veel oude spelers in de selectie die hun niveau hebben bewezen. En er zijn jonge voetballers die nog ervaring nodig hebben. Maar deze selectie is niet af, klaar of compleet. En je kan niet alles veranderen in een jaar tijd.”

Koeman wilde het seizoen geen cijfer geven. “Als iemand in augustus tegen mij zou hebben gezegd dat we voor een prijs zouden strijden en ook een prijs zouden winnen, dan had ik daarvoor getekend. Maar gedurende het seizoen wilden we meer en de verwachtingen waren te hooggespannen. Zo denk ik erover. Het was geen slecht seizoen, absoluut niet. Het had beter gekund, maar je kan geen dubbel verwachten van een team dat nog groeiende is.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door rob81)

Dat heb je zelf wel goed gezien. En dan wil je Wijnaldums en Depays van deze wereld halen om het wel een Barca niveau te geven? Ga slapen Ronald.

22 mei 2021 om 21:29

Snap echt niet wat wij in Nederland tegen Wijnaldum hebben.
In het buitenland is hij gewaardeerd.
In Liverpool onddanks de concurrentie altijd staat hij erin.
Depay moet het nog laten zien maar Gini behoort tot de Wereldtop net onder KDB KDB Mabpe daaronder komt Gini zeker.

22 mei 2021 om 21:31

Nee Wijnaldum is een ‘harde werker’, een ‘waterdrager’. Hij voegt aan de bal voetballend precies 0 toe. Je zegt zelf al net onder KDB komt Gini. Ik denk dat hij daar zwaar onder zit. KDB kan je voetballend totaaal niet vergelijken met Wijnaldum. Alleen al qua techniek niet.

22 mei 2021 om 21:34

Voor een waterdrager draagt hij voetballend redelijk wat toe bij Liverpool.
Het is ook geen 10 als KDB, maar een box to box, daarin zwaar onderschat.
Hij kan goed voetballen we onderschatten die jongen zwaar.

22 mei 2021 om 21:34

Knap dat je zo serieus kan reageren op iemand die wijnaldum onder de wereldtop schaart

22 mei 2021 om 21:38

Als je een belangerijke kracht bent in de succes seizoenen van Liverpool en je concurrenten als Keita Henderson Fabinho op de kan houden ben je wereldtop.
Hij is een dragende speler bij Liverpool al jaren.
Maar we zijn een land van azijnzeikers dat vinden de spelers ook maar credit en waardering mogen onze toppers wel krijgen

22 mei 2021 om 21:51

Henderson vind je dus ook een topper?

22 mei 2021 om 22:19

Henderson is toch ook een topper? Speelt bij één van de grootste clubs ter wereld en is daar een hele belangrijke factor. Ik snap mensen op deze site soms niet, hoe kan je Wijnaldum en Henderson geen wereldtop vinden. KdB en Bruno zijn niet de enige 2 middenvelders op de wereld. Vrij beperkte kijk op wereldtop.

22 mei 2021 om 22:26

Dus jij zou Henderson een goede aankoop vinden voor Barcelona?

22 mei 2021 om 22:37

Ook Henderson zou wat toevoegen aan dit Barca ja. Onder andere leiderschap in het veld. Dat ontbreekt volledig op dit moment. Echter zou ik hem niet halen, want Engelsen in Spanje zijn niet vaak een succes en hij is niet transfervrij. Maar Wijnaldum wel en die brengt weer dynamiek en longen op het middenveld. Dat missen ze nu ook.

22 mei 2021 om 23:02

Het middenveld is toch niet het probleem bij Barcelona?

22 mei 2021 om 23:18

Lierse1997, je laat je hier wel kennen. Het is toch niet omdat ajaxf1 (terecht) zegt dat Henderson een topper is dat Barcelona hem daarom zou moeten kopen? Er is voor hem geen plaats en het Barcelona-systeem is het zijne niet, maar neemt niet weg dat het een topper is.

22 mei 2021 om 23:25

Of is het omdat Wijnaldum een Nederlander is en Henderson niet? Persoonlijk vind ik dat er veel objectiviteit verloren gaat bij landgenoten.

22 mei 2021 om 23:48

Nu laat je vooral blijken dat je daar zelf naar kijkt. Bij mij heeft het niks met de nationaliteit te maken.

22 mei 2021 om 22:00

Wijnaldum voegt bij ieder team wat toe, omdat hij goed is aan de bal en verdedigend zijn werk doet. Er is op dit moment geen speler met de kwaliteiten van Gini bij Barcelona. En ook een Memphis is een gok die wel eens heel goed uit kan vallen. Beter dan de bank van Barca op dit moment. Je haalt dus twee spelers transfervrij op die de ploeg in de breedte hoe dan ook sterker maken.

22 mei 2021 om 22:01

Omdat ze transfer vrij zijn en beter zijn dan sommige basisspelers

22 mei 2021 om 22:06

Maar heeft Barcelona breedteversterkingen nodig?

22 mei 2021 om 22:09

Precies dezelfde vraag die ik had. Wijnaldum is een leuke breedte-aanvulling op een team. Hij is niet degene die je op het middenveld kwalitatief uit een mindere periode omhoog gaat trekken. Je hebt als Barca zijnde momenteel dus helemaal niks aan hem. Ze konden hem eventueel in de tijd halen dat ze Vidal en Paulinho kochten. 1 van de hoogtepunten van ons wanbeleid.

22 mei 2021 om 22:11

@lierse, zeker, je zag dat de kwaliteit voorin en op het middenveld ook ver achteruit gaan bij 1 of 2 blessures. En als je die versterkingen transfervrij kan aantrekken kan je eventueel transfergeld inzetten voor de brakke verdediging.

22 mei 2021 om 22:16

Hoe kan je Vidal en Paulinho afkraken? Die spelers deden het juist verrassend goed. Als je het over wanbeleid wilt hebben moet je praten over Coutinho, Dembele en Griezman

22 mei 2021 om 22:27

Of je zet dat geld gewoon meteen in voor de defensie in plaats van middelmaat naast de middelmaat te zetten.

22 mei 2021 om 22:39

Jij noemt het middelmaat, maar het Memphis inbrengen of Braithwaith...ik weet wel wie ik zou kiezen. En Wijnaldum of de junioren of Pjanic inbrengen... ik weet ook wel wie ik zou kiezen

22 mei 2021 om 22:54

Beter dat geld investeren in een goede verdediger dan in middelmaat ja. Depay en Wijnaldum gaan geen ongelofelijk verschil maken. Het middenveld is namelijk niet het probleem en depay is geen wereldtopper.

23 mei 2021 om 00:18

Na jouw reacties allemaal met extra aandacht gelezen te hebben, wil ik toch even reageren.

Je vergelijkt appels met peren. Er zijn diverse soorten voetballers die uit de voeten kunnen op een bepaalde positie.
Het is afhankelijk van welk soort tactiek het team speelt.
Henderson, zoals eerder aangegeven, is een wereldspeler die ontzettend bekwaam is vanwege specifieke kwaliteiten, daarnaast is hij daarmee direct belangrijk voor zijn team. Andere spelers komen daardoor beter tot hun recht en kunnen zich meer richten op hun kwaliteiten. Een trainer zal graag zulke spelers in zijn team willen hebben. Een spelers als Wijnaldum is daar één van. Door hem op te stellen stel je direct de voorhoede l/c/r in staat zich te richten op aanvallende impulse en de ruimtes te benutten. Wijnaldum vult die gaten op. Kan schakelen en heeft voldoende techniek om een (pre) assist te geven of te kunnen scoren. Verdedigend staat hij ook zijn mannetje.

Op gebied van financiën sla je ook de plank behoorlijk mis kan ik je zeggen.
Transfervrije spelers ala Wijnaldum en Depay zijn niet de minste. Sterspelers bij gerenommeerde clubs die hun diensten hebben bewezen. Als je hun inzetbaarheid voor posities bekijkt vul je plekken op op alle posities vanaf de verdedigende middenvelder tot aan winger / spits. En dat op commissie en salaris gratis. Daarbij willen deze jongens graag voor Barca spelen. Welke spelers kan je van dat kaliber voor die prijs ophalen?
Je transferbudget kan je volledig inzetten voor je zwakke plekken en dat is de defensie. Gezien de penibele financiële situatie van de club een uitstekende uitgangspositie om de selectie dusdanig te versterken met ervaring, multi functioneel inzetbaarheid en kwaliteit.

Een goede verdediger komt er vast wel. Wees daar maar niet bang voor

23 mei 2021 om 07:03

Als je geen geld hebt, dan zijn een tranfervrije Wijnaldum en Depay zeker een verbetering. Depay in plaats van Braithwaith en Wijnaldum in plaats van een middenvelder naar keuze behalve Frenkie zijn gewoon een behoorlijke verbetering. Daar hoef jhe geeneens een kenner voor te zijn om dat te snappen.
Maar goed, niet iedereen beseft hoe de vlag er bij Barcelona op financieel gebied bij hangt.

23 mei 2021 om 08:45

Als je geen schulden hebt en een transferbudget van €150.000.000, dan kom je idd niet uit bij Depay en Wijnaldum.
Barcelona heeft dat budget niet en dan vind ik Depay en Aguero gewoon goede aankopen.
Depay is niet slechter dan Dembele. Die knakkker wilt niet verlengen en loopt volgend jaar gratis de deur uit. En mocht Dembele wel blijven, dan hoef je niet meer te leunen op Braithwait en kan die een transfer maken.
Fati is een goede speler en moet eerst maar eens dit geraken.
Een speler als Sancho zou wel wat zijn. Alleen te duur en momenteel niet realistisch.

Er is geen geld de jeugd is matig verwachtingen inmens.
Maar als het niet loopt trainer de schuld?
Het gaat echt jaren duren voordat Barca kans kan maken op een CL

22 mei 2021 om 21:34

Maar deze selectie is toch beter die van Real Madrid, al helemaal na alle blessureleed daar? Je mag het best schandelijk noemen dat ze 3e eindigen. Die selectie van Atletico is nu ook niet zoveel beter.

22 mei 2021 om 21:40

Ontloopt elkaar niet veel klopt Athlitico en Real hebben een betere verdediging alleen.
Ik vond real ook een beter middenveld hebben.
Real heeft alleen super veel pech met blessures

22 mei 2021 om 21:46

Persoonlijk mee oneens. Alleen Messi en Fati vind ik betere spelers dan er bij Real op die positie staan.

22 mei 2021 om 21:52

Klopt allemaal maar barca moet blij zijn met koeman, niet eens om de Nederlandse factor maar eindelijk een trainer die jeugd in past. Of de talenten nu exceptioneel zijn of niet, dit is wel de manier om op de langere termijn geld en of succes te behalen. Als je naar afgelopen seizoen kijkt oa 2-8 schaam ik me als barca fan dat de visie vd club niet verder rijkt dan de waan vd dag (emotie). Niemand had ze vooraf ingeschat als titel kandidaat en idd ze hebben het zelf verpest. Maar toch een prijs gepakt,cl behaald en perspectief voor de toekomst, nu koeman eruit gooien is wel heel goedkoop. Vooral als clubicoon.

22 mei 2021 om 21:38

Koeman kijkt alleen niet naar zich zelf, alles en iedereen is schuldig behalve koeman zelf. Met hem wordt het niks, dat is al een doodlopende weg.

22 mei 2021 om 21:41

Als je hem ontslaat en Xavi haalt maak je Xavi kapot want die gaat het niet beter doen.
Laat Koeman de rotzooi opruimen voor Xavi

22 mei 2021 om 22:20

Pimienta, juist. Met Lenglet in je basis gaat geen enkele trainer prijzen pakken man kom op zeg.

22 mei 2021 om 22:29

Laatst bekend dat de rotzooi/koemam opgeruimd moet en gaat worden, anders komt er nog de echte rotzooi bij.

23 mei 2021 om 01:55

Geinige is eigenlijk dat je met lenglet juist risico neemt. Hij was in zijn eerste jaar toch veel beter dan hij nu laat zien. In een degelijk team is lenglet niets anders dan een invaller bij barcelona.

22 mei 2021 om 22:04

Koeman trof een grote zooi aan bij barca en heeft het aardig om kunnen draaien. Dan gaan mensen vergelijken met punten van afgelopen seizoen, maar de selectie is nog wel een tandje minder (sterkhouders weer wat ouder geworden) en de concurrentie beter. Geen enkele trainer had het beter gedaan met deze verdediging.

22 mei 2021 om 22:09

Concurrentie beter? Zowel Real Madrid als Atletico Madrid stellen Europees ook niet zoveel voor. Met die teams moet Barcelona 7/7 kunnen concurreren.

22 mei 2021 om 22:13

Atletico heeft wel degelijk een betere selectie en Real is met name achterin veel beter.

22 mei 2021 om 22:28

Daarom haalde Real ook de halve finale van de CL

22 mei 2021 om 22:29

Nacho en Vázquez vind jij geweldig? Want Ramos en carvajal hebben amper gespeeld in de tweede seizoenshelft. En laten we aub niet gaan doen alsof Atletico een wereldteam heeft. De enige echte wereldtopper is hoogstwaarschijnlijk Oblak.

22 mei 2021 om 22:46

Het gaat er niet om wie ik geweldig vind, maar ik vergelijk de selecties. De verdediging van Barca is zwak en het middenveld is ook niet best. Messi maakt de aanval goed en Griezmann en Dembele hebben eigenlijk de kwaliteiten, maar dat komt er niet volledig uit en bij blessures misten ze direct slagkracht voorin. Dan vind ik de selectie van Atletico veel uitgebalanceerder en die van Real is ook net beter dan Barca. Verdedigend sterker, middenveld met Kroos en Modric beter en voorin leunen ze alleen op benzema, maar in totaal ook gewoon beter. En jij hebt het de hele tijd over wereldtop, maar als barca totaal geen wereldtop is hoeven real en Atletico dat niet te zijn om beter te zijn.

22 mei 2021 om 22:56

@Japie is Atalanta en een Liverpool uitschakelen dat alles verloor al een prestatie tegenwoordig? Ze zaten in de makkelijkste toernooihelft, dat zegt niet heel veel over hun intrinsieke kwaliteiten.

22 mei 2021 om 22:58

Is het niet de opdracht van de trainer het goed neer te zetten? Maar nee bij Koeman is het altijd alles behalve zijn schuld...

22 mei 2021 om 23:19

Ik heb het niet over neerzetten, dat heeft hij namelijk goed gedaan, daardoor kwamen ze nog zo dichtbij met een selectie met mindere kwaliteit

22 mei 2021 om 23:27

Natuurlijk. Koeman doet alles goed en alles wat slecht gaat ligt aan de matige kwaliteit van de spelers. Wat een wereldtopper is Koeman toch! Niet dat hij dat al heeft laten zien als trainer, maar toch is het zo.

22 mei 2021 om 23:50

Heb je op het terras gezeten Lierse? Normaal ben je wel wat genuanceerder. Ik zeg namelijk nergens dat Koeman een wereldtopper is. Ik zeg dat de selectie kwaliteit ontbeert en dat Koeman het naar omstandigheden gewoon goed gedaan heeft

23 mei 2021 om 07:08

@lierse1997
Real heeft echt een veel betere defensie dan Barcelona. Niet voor niets hebben ze 25 procent meer goals tegen dan Real. Atletico heeft zelfs een nog betere defensie.
Barcelona won de copa Del Rey, Real won niets. Barcelona deed tot drie wedstrijden voor het einde nog mee om de titel. Zo groot was het verschil in Laliga prestaties nou ook weer niet.

23 mei 2021 om 01:28

Toch wel grappig hoe onrealistisch een aantal Barca-supporters zijn. Nu zeg ik zeker niet dat Koeman alles goed gedaan heeft, maar hoe blind kun je zijn voor de huidige gang van zaken? Dit soort reacties laten zien hoeveel fanboys een club als Barcelona bezit en hoe weinig echte(!) supporters 't heeft. Echte supporters snappen wat er misgaat, nepsupporters zoeken al snel naar het oppervlak op de hoop iets te kunnen vinden waaruit blijkt dat hun club niet door en door verrot is.

Eerst respect vragen voor de selectie en nu ze onder de bus gooien. Fijne coach. Zelfkritiek? Ho maar.

22 mei 2021 om 21:29

Als Mourinho dit zei ho maar. Maar Koeman mag dit. Zidane en Simeone hebben het hele seizoen hun spelers, selectie beschermd. Kijk wat deze arrogante kwal doet. Dat hij durft te praten..

Sorry maar Koeman heeft toch media training nodig? Zidane heeft de hele seizoen geroepen dat zijn selectie sterk genoeg is en hij tevreden is, Koeman doet het tegenovergestelde en kraakt zijn spelers hier gewoon af. Nog een seizoen bij Barcelona en Koeman zal helemaal gek worden.

22 mei 2021 om 21:32

Koeman heeft helemaal geen training nodig, hij mag best eerlijk zijn in de media. Allemaal elkaar de hand boven het hoofd houden wordt ook niemand vrolijk van. Hij heeft ook gewoon 100% gelijk dat de selectie niet goed genoeg is voor wat Barca moet nastreven.

22 mei 2021 om 21:43

Proficiat met je (troost)prijs denk dat real madrid de meeste punten heeft gehaald tegen de top van spanje. Je had het destijds nog heel arrogant over een champions league en la liga.

Goh dat je daar nu pas achterkomt dat je nog depay en wijnaldum zo graag wilt die ook niet het niveua van barca zijn ga toch slapen koeman

22 mei 2021 om 21:42

Tuurlijk wilt hij betere spelers, maar iedereen weet dat barca geen geld heeft om toppers te halen. Dan kom je uit bij het beste wat transfervrij is en dat zijn aguero depay wijnaldum etc. Meer is er gewoon niet mogelijk tenzij ze flink verkopen, maar dat gaat met corona ook niet gebeuren.

Nou, je laat koekenbakker Lenglet steeds starten. Als je hem 2/3 klappen had gegeven om hem wakker te schudden stonden we met 6punten los van Atletico.

22 mei 2021 om 22:46

Gebrek aan beter. Wie had je dan in gedachte? Er is geen andere centrale verdediger meer in de selectie.

Gelukkig deed Koeman er een schepje boven op met zijn rare opstellingen en wisselbeleid. Depay en Wijnaldum moeten volgens Koeman dit Barcelona dan ook zogenaamd beter maken. Lijkt me beste voor alle partijen als er afscheid word genomen.

Mijn 3 droomaankopen van deze zomer zijn gewoon 3 verdedigers. Een 4-mans verdediging met Cucurella, Laporte, Araujo en Emerson is stiekem een droom. Roberto,Pique,Pjanic,Dest, Lenglet, Griezmann weg of salaris verlagen. Moet allemaal gebeuren. Wie vandaag de wedstrijd heeft gezien is het 100% met me eens over Griezmann. Besef die man verdient 45 miljoen per jaar. Daar kan je 5 goeie spelers hun salaris van betalen. Die verhoudingen in de kleedkamer zijn ook zo scheef door het wanbeleid van de laatste jaren, dat een Frenkie de Jong meer betaald krijgt dan een Busquets en Ter Stegen (die de afgelopen weken overigens wel zwaar teleurstelt, maar dat moet wel goedkomen na de operatie).

22 mei 2021 om 21:33

Dest weg? Sorry maar zo kan ik je niet serieus nemen dest is nog super jong en heeft veel potentie om de beste RA te worden

22 mei 2021 om 21:43

Potentie om de beste RA te worden? Misschien heb ik een hele andere team zitten te volgen, maar wat ik in Dest zag is niet eens een schim van de beste RA. Als hij 5% was van een type spelers als Alba, Dani Alves of bijvoorbeeld Arnold van Liverpool dan had ik hem graag nog jaren in Barca's shirt willen zien spelen.

22 mei 2021 om 21:43

Dest is verdedigend en aanvallend niet goed genoeg, zag je meerdere malen dit seizoen.

22 mei 2021 om 22:03

Dank Moyashi en Hazardinho77 voor de ondersteuning. Ik hoop dat het duidelijk is dat een jongen als Dest gewoon te jeugdig speelt. Het lijkt net een D-tje die mee mag doen bij de A-senioren. Een beetje net als Puig. Datsoort spelers trekken je er niet doorheen in CL KO-fases bijvoorbeeld. Daar zijn zij de zwakke schakel.

22 mei 2021 om 22:39

@Moyashi ach kom op man die man heeft pas 1 seizoen op hoog niveau gespeeld en jullie verwachten gelijk dat ie er staat nee hij heeft tijd nodig

22 mei 2021 om 23:21

Gast Dest komt te kort voor Barcelona, dat zien de meeste. Was bij Ajax al niet zeker van een basisplaats, laat staan dat voor Barca. Je kan niet menen dat je zegt hij heeft veel potentie daar ben ik mee oneens...

23 mei 2021 om 01:48

@Aqua1 ik ben jou gast niet hij heeft wel veel potentie doe is jou ronaldo bril af man

22 mei 2021 om 21:58

Frenkie moet ook weg. Totaal niet het niveau Barcelona. Af en toe een goede wedstrijd en iedereen in Nederland loopt weer te roeptoeteren dat hij zo goed is. Nou ik vind het allemaal niet zo bijzonder . Bij Ajax ook al niet. Ziyech , Tadic , De Ligt en anderen waren veel belangrijker voor de 2 superseizoenen. Zelfs Blind was belangrijker. Barca heeft een enorme fout gemaakt hem te halen.
Ze hadden alles op alles moet zetten om de Ligt binnen te halen.

23 mei 2021 om 07:10

Hahaha komiek. Frenkie zal best weg willen, City, Psg, ze willen hem heel graag hebben. Alleen denkt Barcelona er heel anders over dan jij, hij is tot een van de spelers gebombardeerd die absoluut niet weg mag. Maar mocht je het bestuur overhalen, hij is echt zo verkocht.

22 mei 2021 om 22:07

45 miljoen per jaar...blijf je dat herhalen? Zo'n onzin.....het is de helft. Daarnaast heeft Barcelona dat contract ondertekend dus even salaris verlagen is al even onzinnig.

22 mei 2021 om 22:12

Griezmann is de vrijblijvendheid zelfde. Wat een immense miskoop weer van Bartomeu.

23 mei 2021 om 07:17

Frenkie krijgt meer betaald omdat bij naar PSG zou gaan. Dat wilde Barcelona abosluut niet laten gebeuren dus trokken ze de portomonee. maar ze kunen Frenkie zo verkopen hoor, meer dan genoeg belangstelling van de absolute top zoals vam Manchester City en Psg.
Je kan wel spelers weg willen sturen maar dan zal je het salaris gewoon moeten doorbetalen of bij moeten passen, zoals met Suarez gebeurt is. Het klinkt allemaal zo makkelijk maar in het echt is het geen spelletje Fifa.

Hahaha. Eerst lag het aan de scheidsrechters, toen aan de Var, toen aan de bond van de liga en nu ligt het aan de selectie. Ik denk eerder dat Koeman niet het niveau is wat barca moet nastreven aangezien hij tactisch echt zwak blijkt te zijn.

23 mei 2021 om 07:25

Tja, elk jaar zal het vast aan de coach liggen dat Barcelona nauwelijks presteert. De een na de ander wordt er daar ontslagen. Koeman werd aangesteld omdat de vorige trainer 8-2 klop kreeg van Bayern.
Het is echt de vraag wat Barelona dan moet nastreven, want Koeman, Sestein, Valverde, Martino zijn (of in het geval Koeman wordt) afgelopen jaren allemaal ontslagen. En heeft het ook maar iets geholpen?

dat geldt ook voor jou ronald jij bent niet van het niveau wat barca zoekt in een coach.

Atletico is de verdiende kampioen. Als het gaat om barca zeg ik:

Koeman, Firpo, Alba, Umtiti, Lenglet, Pique, Sergio Roberto, Coutinho, Pjanic, Dembele, Trincao, Griezmann EN Braithwaite Out

22 mei 2021 om 22:08

Hahaha je wilt de halve selectie weg hebben, maar legt de schuld bij de trainer?

Goh wat erg. Ze zijn eens een keertje derde geworden. Ze mogen nog steeds meedoen met de "champions" league en de selectie kost nog steeds honderden miljoenen. Koeman heeft het goed gedaan, de resultaten zijn leuk en je hebt volgend seizoen weer nieuwe kansen met spelers van wereldklasse. Minder zeuren en doorgaan met je werk. Wees sportief en probeer niet altijd alles te willen hebben. Soms win je en soms verlies je. Probeer dat eens sportief binnen de club op te lossen ipv altijd dat gehuil om betere spelers.

22 mei 2021 om 21:47

Sportiviteit is niet per see een eigenschap van winnaars. Denk juist integendeel dat het bij hun minder vaak voorkomt dan bij doornsee spelers. Het siert ze in in ieder geval niet eerlijk gezegd daar ben ik wel mee eens.

23 mei 2021 om 06:55

Dit is geen subtop ploeg ofzo. Al langer dan 10 jaar in de top 2 en meestal 1e met mooi voetbal en de kwaliteit takelt naar beneden. De sportieve prestaties zijn echt niet goed genoeg en gewoon ondermaats. Koeman overschatte zichzelf door deze baan aan te nemen zo simpel is het. Hij heeft niks nieuws of innovaties gebracht ten opzichte van Valverde. daar ligt de drempel op het moment als je het niet beter kan dan Valverde, mag je weg. Het ideale daar zullen weinige coaches komen.

23 mei 2021 om 07:28

War heb je het over zeg? Verleden jaar werd er niks gewonnen, werd Barcelona vernederd in de CL met 8-2. Nu gewoon derde en de Copa del Rey gewonnen terwijl Koeman het zonder Suarez moest doen.
Het is niet alleen Koeman, ook Sestein, Valverde en Martino redde het niet. War zou het toch aan liggen, aan al die coaches of is het elftal allang op zijn retour en gewoon niet goed genoeg?

moet je eens zien wat je allemaal zou kunnen als je deze spelers kwijt zou kunnen hoeveel ruimte je dan krijgt in salarishouding

griezmann verdient 45 miljoen heeft niets laten zien. Dembele 12 miljoen kan helemaal niks alleen maar hard rennen en zinloze dribbels. Kan geen goal maken kan niet passen is wild aan de bal heeft geen overzicht schiet soms als een pussy op de goal of wild hoog.

Ongelofelijk wat barthemou en abidal deze club hebben aangedaan echt ongelofelijk heb er geen woorden voor

23 mei 2021 om 07:37

Bartomeu is in 2003 binnengehaald in de directie door Laporte, de net opnieuw gekozen voorzitter. In 2014 opvolger van Rosell en in 2015 gekozen tot voorzitter door de socio's. Het zijn echt de fans zelf die hem wilde hebben. En nadat alles misging, de man die hem binnenhaalde kozen als nieuwe voorzitter.
Griezman was de ster van het Franse elftal. Wereldkampioen. Tevens de grote man bij Atletico. Dembele was het aanstormende talent van Dordtmund. Deed het geweldig in de CL. Beide spelers renderen geweldig vanuit de omschakeling, als ze ruimte hebben en hun snelheid kunnen benutten. Maar ja, dat is niet de tactiek van Barcelona, die spelen hoog op de helft van de tegenstander in de kleine ruimte. Couthino de grote man bij Liverpool, speelde daar geweldig, ook vanuit de omschakeling in een heel directe manier van spelen. Als je degelijke spelers haalt maar niet gebruikt op de manier waarop ze het beste renderen, aan wie ligt dat dan?

nog een toevoeging ook Dest uit barca heeft een fout gemaakt door hem te kopen ze hadden beter moeten voor aaron moeten gaan van norwich city.

Dat heeft overmars toch mooi voor elkaar gekregen.

Zidane is een voorbeeld voor Koeman. Veel jonger maar slimmer. Zeurt niet vraagt niet hele tijd om spelers en zegt dat zijn selectie goed genoeg is om zijn spelers te waarderen en te respecteren.

23 mei 2021 om 07:41

Het voorbeeld voor Koeman die dit jaar niks wist te winnen en daarom opstapt. Ook Real is aan een grondige renovatie toe. Net als Barcelona. Maar er is geen geld, daarom willen deze clubs zo graag een Super League. Helaas is die droom voorbij en is er dus nog altijd geen geld. Dus volgend jaar zal het met een nieuwe trainer niks beter gaan. Bij zowel Real als bij Barcelona.

23 mei 2021 om 10:48

Je kunt niet ontkennen dat ze zich nogal verschillend uiten. Absoluut klasseverschil, zeker wanneer je het ontbreken van zilver waar meerekent.

Waarschijnlijk zal Wijnaldum voor Liverpool belangrijk zijn. In het Ned. Elftal speelt hij maar matig met een enkele uitschieter. En voor dit Barcelona ( als ze weer de beste willen worden) dan denk ik niet meteen aan Wijnaldum.

Het wordt met de dag erger met Koeman. Hij heeft compleet gelijk hoor over de selectie. Echter is dat wat je binnenskamers zegt tegen het bestuur. Naar de buitenwacht toe bescherm je toch altijd je spelers. Dat is bijvoorbeeld waarom Zidane op handen wordt gedragen door zijn selectie. Ach als Ronnie maar kan zeuren om zijn eigen falen te verklaren

23 mei 2021 om 07:43

Zidane klaagt niet omdat hij er zelf helemaal klaar mee is en opstapt na niets gewonnen te hebben dit jaar. Koeman klaagt omdat hij alles over zich heen krijgt terwijl hij het maximale eruit gesleept heeft met deze selectie en tenmi9snte nog de beker won.
Elk weldenkend mens snapt toch dat je met Braithwaite en Lenglet de oorlog niet gaat winnen.

23 mei 2021 om 10:50

Zidane is iemand die de verantwoordelijkheid bij zichzelf zoekt en geen excuses zoekt. Heel wat anders dan jij het doet voorkomen.

Koeman nu een jaar trainer bij barcelona en tijdens het jaar ik weet niet hoe vaak hij wel niet van opstelling tacktiek heeft veranderd.
Eindelijk liep 343 tacktiek best goed vaak gewonnen en opeens weer iets anders 352 wat gewoon niet werkt.en nu roepen of zeggen dat barcelona geen selectie heeft om kampioen te worden is gewoon totale onzin.
Hij speelde ook soms angsthazen voetbal met barcelona ipv tegenstanders vast zetten of beter gezegd druk zetten op de bal zakt het hele
Elfral terug.zo dat de tegenstander vrije spel heeft heelhaas geen kampioen geworden het had makkelijk gekund als je na gaat tegen wie
Barcelona speelde granada en levante nouw als je tegen deze teams niet kan winnen dan ben je als trainer gewoon niet goed genoeg.

Wijnaldum is niet van het niveau dat Barca beter maakt. Juist spelers als De Bruyne zouden in het Camp Nou hebben gespeeld als de club nog toonaangevend was geweest. Ze hebben jarenlang Xavi en Iniesta gehad. Rivaldo. Laudrup etc. Wijnaldum is van een lager niveau, hij is een loper die uitstekend bij het voetbal van Liverpool past maar geen speler die Barca of Real beter maakt. Bovendien is hij ook al niet de jongste. Depay is ook geen Eto'o, David Villa of Suarez. Ook geen Aguero, als die weer eens fit kan blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

‘Sleutelmoment’ bij Barcelona loopt uit op grote teleurstelling

De contractonderhandelingen tussen Barcelona en het management van Iliax Moriba hebben woensdagochtend niets opgeleverd, zo weet Mundo Deportivo enkele uren later te onthullen. De clubleiding van de Catalanen had gehoopt dat...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren