Het gesprek van tweeënhalf uur tussen Laporta en Koeman in Via Veneto

Vrijdag, 14 mei 2021 om 07:35Chris Meijer

Joan Laporta en Ronald Koeman zaten donderdag tweeënhalf uur met elkaar om de tafel in restaurant Via Veneto in Barcelona. De president van Barcelona wilde met de Nederlandse oefenmeester om tafel nadat door een nederlaag tegen Granada (1-2) en remises tegen Atlético Madrid (0-0) en Levante (3-3) de titelkansen in rook opgingen. Mundo Deportivo doet uit de doeken wat er in het onderhoud tussen Koeman en Laporta gezegd is.

Na tweeënhalf uur stapten Laporta, Koeman en vice-president Rafa Yuste, die in dezelfde auto vertrokken bij het restaurant. “Je kan vragen wat je wil, maar ik ga geen antwoord geven”, zei Koeman voor hij instapte tegen de massaal verzamelde pers. Mundo Deportivo schrijft dat het gesprek tussen Laporta en Koeman in een goede stemming verliep. Vanuit de club zou zijn benadrukt dat het om een betrekkelijk ‘gewone’ evaluatie ging, ondanks dat de berichten over de twijfels aan Koeman steeds hardnekkiger worden.

Laporta wilde Koeman persoonlijk spreken over de progressie van zijn elftal. De oefenmeester zou een analyse hebben moeten geven van de slechte resultaten van de afgelopen weken. Na de nederlaag tegen Granada en de remises tegen Atlético Madrid en Levante is de landstitel uit het zicht verdwenen. Laporta vroeg om een reden te geven voor het feit dat zijn team heeft gefaald op sleutelmomenten, die ervoor hebben gezorgd dat Barcelona vermoedelijk geen kampioen gaat worden.

Koeman kreeg tevens de vraag of en hoe Barcelona het gat met de concurrentie zou kunnen dichten. Door de teleurstellende resultaten van de afgelopen week wordt er getwijfeld of Barcelona nog wel kan concurreren met Atlético Madrid en Real Madrid in de strijd om de landstitel. Laporta eiste bovendien uitleg over enkele tactische beslissingen en de situatie van bepaalde spelers, zowel die plotseling een vaste waarde zijn geworden als spelers op wie Koeman nauwelijks een beroep doet.

De ontmoeting met Koeman stond voor Laporta overigens voornamelijk in het teken van ‘informatie verzamelen’, iets dat hij graag persoonlijk doet. Er is nog niet gesproken over volgend seizoen, maar alleen over het afsluiten van de huidige jaargang. Koeman heeft nog een contract tot medio 2022, maar het is nog niet zeker of hij volgend jaar ook de leiding heeft bij Barcelona. Laporta zal eerst verschillende aspecten analyseren voordat hij met een oordeel komt. Dat Laporta tijdens zijn verkiezingscampagne Koeman nog steunde, zegt in dat opzicht niets.


Poll

Denk jij dat Ronald Koeman volgend jaar nog trainer van Barcelona is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door jdg84)

Kortom; alleen maar speculatie. Hier kun je echt geen zinnig woord over zeggen.

14 mei 2021 om 11:22

Klopt je kan van alles schrijven terwijl iedereen weet dat het niet waar is. We zijn t lachertje geworden van de liga na vorig jaar t lachertje te zijn geweest in heel europa. Kijk miguel die rustig zonder euforie zich laat zien terwijl dest een clown is en na 1 leuke pot wordt vergeleken met dani alves. Waarom zijn wij zo mann. Eerst hebben we moriba en dus wijnaldum niet nodig en na 2 wedstrijden moet hij weer terug naar barca b. Puig die met de week beter wordt naarmate hij wissel staat. We zijn fucking hopeloos mann

Je kunt het soms ook 2,5 uur hebben over wat je volgende gang gaat zijn. Vraag maar aan mn vriendin.

14 mei 2021 om 08:08

Dan wordt een vijfgangendiner een dagtaak .

Ik vind het wel opvallend hoeveel details er over het gesprek bekend zijn. Zou denken dat er een journalist aan het tafeltje ernaast zat en aantekeningen heeft gemaakt.

14 mei 2021 om 08:59

In dat geval was het bij mij de uitgang geweest

Mooi dat er dan over sleutelmomenten gesproken wordt met deze drie potjes. Maar de inhaalrace van de afgelopen maanden wordt dan even vergeten als aleutelmoment? Weinig geloofbaar verhaal dit weer.

14 mei 2021 om 08:21

Inhaalrace...je bedoelt atletico die massal aan het choken is?

14 mei 2021 om 08:39

Dat is natuurlijk onzin, dat hele 'choken' (en wat een vreselijk irritant en onnodig Engels woord). Je haalt gewoon in een bepaald aantal wedstrijden een bepaald aantal punten, of je dat nou in het begin vooral doet, of het eind, of gespreid over het seizoen. Barcelona 'chokede' maximaal in het begin? Of Real 'choked' zo af en toe tussendoor?

14 mei 2021 om 08:43

Dan moet je als club zelf wel de punten binnenhalen en dat deed Barcelona. Uiteraard waren ze hiermee afhankelijk van Atletico, maar zo werkt het nu eenmaal. Atletico begon goed en haperde later. Barcelona begon slecht en ging later beter draaien. Van allebei valt iets te zeggen, maar het is knap van Koeman dat hij de boel op de rit heeft gekregen. Geef hem nog een seizoen en dan gaat het hopelijk een stuk beter lopen. Weer een nieuwe trainer zal echt de oplossing niet zijn.

14 mei 2021 om 09:13

Zelfs met zoveel blessures als Barcelona dit seizoen heeft en de onrustigheid op de achtergrond binnen de club cind ik dat Koeman het uitstekend heeft gedaan. Als Atletico of Real niet minder waren gana draaien, hadden we het denk ik niet eens over het slechte eind gehad. Heel knap wat Koeman dit seizoen met deze selectie voor elkaar heeft gekregen. Zelfs Griezman en Dembele hebben nog een 'redelijk' niveau gehaald. Al is dat natuurlijk nog verre van goed genoeg geweest, of eigenlijk, wat we van ze mogen verwachten..

14 mei 2021 om 10:08

Krijg echt de rillingen van dat woord "choken" wat tegenwoordig echt te pas en te onpas gebruikt wordt. Echt een van de meest verschrikkelijke trendwoorden die er is.. Nog erger dan het veelgebruikte "hypen" (of door sommigen zelfs de contaminatie "ophypen", dat is helemaal feest haha).

14 mei 2021 om 15:39

... hoe heeft atletico die voorsprong ooit behaald ... doordat de rest punten verloor en zij wel punten binnen haalde... hetzelfde als dat barcelona heeft gedaan toen atletico dus punten verloor. Wel lekker halve redenatie die je er zo doorheen gooit..

Gezien de publiekelijke aard van dit gesprek lijkt het me toch dat hij blijft. Ondanks dat Koeman slecht is in het lezen van een wedstrijd en Puig slecht behandelt zou ik hem behouden. Om puin te ruimen. De tweede stap in de renovatie moet nu gezet worden. Dan kunnen Xavi en of Garcia Pimienta daarna met een schone lei beginnen.

14 mei 2021 om 08:39

Hoop als nog dat Laporta inziet dat hij niet de trainer voor dit Barcelona is. Zoals je al zegt is gigantisch slecht in het lezen van een wedstrijden Zidane, Pochettino en Simeone overklaste hem allen en had daar totaal geen antwoord op. Dit is de man die zich niet realiseert dat een 3-5-2 niet meer werkt tegen een tegenstander die zichzelf ingraaft. Umtiti en Sergi Roberto minuten blijft geven maar Puig krijgt helemaal niets. De druppel voor mij was tegen Levante, Sergi Roberto als rechter centrale verdediger hoe kom je er op?!

14 mei 2021 om 08:43

Hou toch eens op, Zidane is ook geen tactisch brein en Simeone ook niet. Koeman ook niet, uiteraard. Dat makkelijke afgeven altijd, Koeman is een prima trainer en tactische keuzes zouden gezien de kwaliteit van de spelers nooit een excuus mogen zijn om niet te winnen van nota bene Granada en Levante. En wie zegt dat er een vervanger is die tactisch beter is, want kom nou niet aan met Xavi. Die heeft niks bewezen, behalve dat hij het goed kan vinden met de rijke boefjes in Qatar.

14 mei 2021 om 08:50

Niemand weet of Xavi het beter zal doen dan Koeman of niet. Wat ik wel van Xavi weet is dat hij wel voetbal verstand heeft en Sergi Roberto nooit als centrale verdediger zou opstellen. Ook van Umtiti zou zien dat hij klaar is als profvoetballer. Dat ziet iedereen behalve onze Cowman.

14 mei 2021 om 09:18

Het lastige voor Koeman is dat Barcelona een bepaalde selectie heeft en het daarmee moet doen. Hij heeft nou eenmaal niet de beschikking gehad over goede centrale verdedigers. Pique die al ouder is en terugkomt van een blessure, Umtiti die nou ja meer niet fit is dan wel en Lenglet die ik ook niet erg stabiel vind. De enige die ik goed vind presteren is Mingueza, maar die is jong en kan nog fouten maken. Oke Frenkie die kan daar ook, maar die wil je liever voorin hebben. Dus als je dan geen opties meer hebt, dan komt deze meneer Sergei Roberto er te staan en houdt het niet over.

14 mei 2021 om 10:16

Ja idd raar ja ik hoop dat laporta tegen koeman heeft gezegd dat ie puig moet laten spelen, ik weet dat koeman iets tegen puig heeft maar durft het niet te zeggen dat ie roberto moriba de voorkeur geeft pff kan er wel van kotsen

14 mei 2021 om 08:49

Mag je na het puin ruimen dan ook de vruchten plukken? Ik begrijp dat menig Barca-supporter nog met zijn hoofd in de hoogtij dagen zit, maar het is al jaren een bende daar. Dan heb je iemand aan het roer die dat enigszins redelijk tot goed kan managen en dan ga je zo iemand misbruiken? Koeman is een kind van de club en die mag je wel met iets meer respect behandelen. Geef hem gewoon een jaar of vier de tijd en dan zie je dat er aardig wat prijzen zijn behaald. De CL zal hem echt nog niet worden, want daar is de selectie nog te fragiel voor, maar de competitie moet toch wel lukken. Ook omdat Real moet gaan renoveren en dat gaat ook tijd kosten.

14 mei 2021 om 08:57

Koeman heeft voor twee jaar getekend dus de kans dat hij een tussenpaus zou zijn was altijd groot. Hij heeft de club in crisistijd sowieso al een dienst bewezen.

14 mei 2021 om 09:08

Heeft hij het nu echt zo goed gedaan? Kwalificatie voor de CL is bij Barcelona niet eens een prestatie. Uitgeschakeld in de tweede ronde van de CL. Geen enkele topper in La Liga gewonnen en in heel het seizoen alleen van het slechtste Juventus in jaren gewonnen (en er dan ook nog eens zwaar van verloren). En dan wel de copa gewonnen. Afschuwelijk is het niet, maar mensen maken er ook wel meer van dan het is.

14 mei 2021 om 09:25

Of Koeman het bijzonder goed heeft gedaan? Dat is maar hoe je er naar kijkt. Cijfermatig, zoals jij het aangeeft niet, maar hij is bezig met het opbouwen van een nieuwe eenheid en dat gaat met horten en stoten en heeft tijd nodig. Hij heeft enkele zaken denk ik toch wel aardig voor elkaar gekregen, maar er moet nog genoeg gebeuren wil de club weer tot de absolute top behoren. Geef het de tijd.

14 mei 2021 om 09:26

Klopt en dat tijdens een hele onrustige periode met de presidentsverkiezingen, Messi die ontevreden was, Suarez de laan uit zetten. Een falende selectie weer op orde krijgen. Ik denk dat dit toch welnee onderschat wordt. Goede spelers opstellen kunnen veel trainers maar er weer een team van maken en elkaar weer wat gunnen en voor elkaar willen spelen is echt heel lastig in zo n omgeving. Hij heeft dat echt heel goed gedaan.

14 mei 2021 om 09:29

Internationaal moeten we hem niet afrekenen, dat zou niet eerlijk zijn. Maar we gaan toch niet doen alsof het vlot loopt bij Atletico en Real Madrid? Daar moet het huidige Barcelona altijd mee kunnen concurreren. Dus dat uitzonderlijk goed kan wel de prullenmand in. Niet slecht, niet uitzonderlijk. Ik zou hem wel gewoon laten zitten, want hij heeft zich degelijk herpakt. Maar als je een topcoach kan binnenhalen a la flick dan moet dat meteen gedaan worden. Want velen zijn hier wel heel goed in het downplayen van de selectie van Barcelona.

14 mei 2021 om 09:46

@lierse1997: Als je verder kijkt dan de waan van de dag, dan heeft hij het in mijn ogen meer dan prima gedaan ja. Natuurlijk is het zuur dat je de titel misloopt nadat Atletico het zo heeft laten afweten dat je van 10 punten achter naar titelkansen in eigen hand bent gegaan. Maar als je naar het grotere geheel kijkt, heeft Koeman het in mijn ogen gewoon goed gedaan.

Toen Koeman bij de club kwam zat er totaal geen idee achter het spel van Barcelona. Inmiddels speelt de club bij vlagen gewoon heel goed voetbal. Er is daar een zichtbare progressie te zien en dat is in mijn ogen enkel en alleen de verdienste van Koeman. Hij heeft ervoor gezorgd dat de neuzen ondanks de bestuurlijke en financiële crisis bij Barcelona en het gezever rondom het vertrekken/aanblijven van Messi toch maar dezelfde kant op staan.

Daarbij wordt er dit seizoen als nooit tevoren roofbouw gepleegd op de spelers. Dat is voor elke club moeilijk, maar voor een club als Barcelona met een smalle selectie en daarbij ook nog eens veel blessures is dat alleen maar lastiger. Ik vind het dan ook volkomen normaal dat er wel eens een mindere of ronduit slechte wedstrijd tussen zit, want her en der rouleren om spelers 100% fit te houden is een luxe die Koeman dit jaar niet heeft gehad.

En aan het eind van de dag kan Barcelona toch, ondanks alle tegenslag, een prijs bijschrijven. Dan heb je het gewoon goed gedaan.

14 mei 2021 om 09:52

Ik zeg dan ook niet dat hij het slecht gedaan heeft als je het bericht even terugleest. Alleen doen veel mensen alsof hij het geweldig gedaan heeft. En als je het over de waan van de dag hebt. Hij heeft de titel niet laten liggen de laatste speeldagen. Barcelona heeft de titel laten liggen in onderlinge resultaten tegen real en Atletico. En dat is wel gewoon een groot probleem want mensen die in de waan van de dag leven die zeggen dan weer dat Atletico een beter team heeft en houden geen rekening met de blessures die Real gehad heeft.

14 mei 2021 om 10:00

@Lierse, Barcelona heeft ze titel eigenlijk al in het begin van het seizoen verspeeld. Het is te danken aan de inzinking van Atletico dat ze nog mee hebben gedaan (voor mij is dat u klaar). Real draait ook een matig seizoen en het gemis van Ramos is gigantisch, vind ik persoonlijk dan. Zo hebben ze alle drie wel hun eigen verhaal en profiteert Atletico als het goed is van een minder seizoen van Barca en Real. Het is ze gegund. Zowel Barca als Madrid moeten verder gaan bouwen. Die komen er weer wel.

Als ze rust in die club willen, moeten ze Koeman laten zitten. Onder deze omstandigheden prima gepresteerd en Messi op de rit gekregen. Een andere coach had het niet veel beter gedaan. Volgend seizoen wat spelers lozen en gerichte aankopen doen en daar een beetje mazzel mee hebben. Als de jeugd ook een kans krijgt kan het zomaar een geöliede machine worden, want de potentie is er wel.

Het zou wel echt schandalig zijn om Koeman nu te laten gaan. Als je het hebt over progressie in de ploeg, kan je een paar punten aanstippen. Messi heeft het plezier terug, Pedri blijkt een schot in de roos te zijn, Frankie heeft nog niet zo’n sterk seizoen gehad als dit seizoen, Griezmann is belangrijk geworden dit seizoen, Mingueza heeft (al dan niet gedwongen) z’n kans gekregen en blijkt een goede te zijn, Araujo idem.. Ja we lopen nu achter, maar we hadden op voorhand nooit verwacht mee te kunnen doen om de titel.. Dit was een overgangsjaar, iedereen wist dat.

14 mei 2021 om 08:54

Koeman's positie zou natuurlijk een stuk sterker zijn geweest als hij Sergi Roberto niet als centrale verdediger in had laten vallen terwijl Mingueza op de bank zat.

14 mei 2021 om 08:58

Tuurlijk heeft ie rare keuzes gemaakt, dat is er 1 van maar ik vind het wel echt belachelijk als Koeman hierdoor het veld zou moeten ruimen. Ik ben er van overtuigd dat een. Xavi dit never nooit had kunnen doen.

14 mei 2021 om 09:29

Maar meedoen om de titel is ook sterk afhankelijk van je tegenstanders en die doen het ook gewoon niet goed. Van mij mag die nog best doorgaan, maar vind het geen wonderlijk jaar met dit materiaal.

14 mei 2021 om 11:25

Met alle respect hoor, maar dit was ook maar het 2e seizoen van Frenkie bij Barca. Dus heel veel andere seizoenen als vergelijkingsmateriaal of die hij moest verbeteren waren er niet. Frenkie heeft weinig bijzonders gedaan wat mij betreft. Leuk tegen de kleine ploegen en in alle topwedstrijden weer lekker verstoppertje gespeeld. Ik vind het allemaal niet heel bijzonder voor een aankoop van 85 miljoen na 2 seizoenen. Mingueza word ik ook niet heel warm van. Maximaal een nuttige kracht in de toekomst zoals Sergi Roberto ook was. Meer niet en je moet hem dus op tijd doorselecteren (hetgeen men bij Sergi Roberto duidelijk niet gedaan heeft). Araujo schat ik hoger in wat dat betreft, al twijfel ik ook bij hem of je daarmee weer terugkomt op het niveau dat je nastreeft. Antoine Griezmann ben ik het overigens wel mee eens dat hij zich positief heeft ontwikkeld. Koeman wegsturen zou erg ondankbaar zijn. Er zijn goede dingen gebeurd, maar vind ook niet dat het heel bijzonder is geweest. Gewoon een nipte voldoende en aanknopingspunten om de samenwerking te continueren. Overigens zie ik wel een probleem met die geluiden over een ontslag. Als je dat nu al hebt, neem je dat ook mee naar volgend seizoen. Niet echt een fijne basis om mee te beginnen bij elk minder resultaat serieuze speculatie of de trainer ontslagen wordt.

Als je nou alles opnoemt waar je denkt waar zij het over hebben gehad heb je wel een verhaal. Spaanse pers is zo dom en hier nemen ze het gewoon over.

Buiten alles om is de prestatie die koeman heeft neergezet toch gewoon erg goed. In een tussenjaar van barca lang meedoen om de titel. En dat in mijn ogen met een toch mindere selectie dan athletico en real. Het meest domme zou nu zijn om koeman eruit te wippen en een andere trainer aanstellen. Ben ook wel benieuwd wat een messi dan gaat doen

Weet niet wat iedereen zit te piepen maar deze selectie is gewoon heeeeeeel zwak. En koeman heeft er het beste uitgehaald. Barca mag van geluk spreken dat ze een beker hebben gewonnen. Dit was het hoogste haalbaar, kampioen worden zou alles weer verbloemen. Er moet echt verandering komen en daar krijgt koeman voor mij de tijd. En Puig moet lekker verhuurd worden

Barcelona moet accepteren dat ze een pas op de plaats moeten maken. Het is puur aan Koeman te danken dat ze zolang mee hebben kunnen doen om de titel. Nu verder bouwen, spelers lozen die niets toevoegen. Nadenken over een post Messi tijdperk en intussen zuinig met geld omgaan.

14 mei 2021 om 10:00

Barcelona was gewoon tweede vorig seizoen. Dit jaar heeft Koeman eigenlijk nooit megedaan. Het is dat Atleti weer ouderwets ging falen.

Hahaha wat een figuur die Laporte als dit echt waar zou zijn. Dan gaat hij vragen aan Koeman hoe de resultaten kunnen verbeteren. Door een paar goede spelers te halen natuurlijk maar dat geld is er niet

En anders maar heel snel weer terug naar Oranje (hoop ik), die zijn er nou niet echt op voorruit gegaan sinds zijn vertrek.

Het zou toch raar zijn koeman is net bezig om het het tij te keren en op weg naar resultaten. Als die jongens die ballen er in schoppen is hij een top trainer kansen creëren dat doen ze wel gekke wereld hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Derksen is het ‘100 procent eens’ met Koeman: ‘We slaan weer op hol’

Ronald Koeman kreeg woensdag nogal wat kritiek te verwerken vanwege zijn analyse over de start van Oranje op dit EK. De gewezen bondscoach van het Nederlands elftal snapt weinig van de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren