Louis van Gaal: ‘Ik vind ook dat dit een fout is geweest van Koeman’

Zaterdag, 10 april 2021 om 23:25Jeroen van Poppel • Laatste update: 11:35

Louis van Gaal doet na afloop van el Clásico weinig moeite om zijn teleurstelling over de nederlaag van Barcelona te verhullen. De voormalig trainer van de Catalanen hekelt bij Ziggo Sport het defensieve spel van Real Madrid, dat de wedstrijd met 2-1 won en aan kop gaat in LaLiga. "Ik zit hier toch wel met een gebroken hart, want ik vind dat Barcelona in principe een betere wedstrijdtactiek heeft, attractiever dan Real Madrid", aldus Van Gaal.

Barcelona kwam in de eerste helft met 2-0 achter, maar knokte zich terug dankzij een ietwat gelukkig doelpunt van Óscar Mingueza, die met zijn scheenbeen scoorde. "De goal op zichzelf noem ik een gehandicaptengoal", zegt Van Gaal. "Dan zullen mensen mij lullig vinden dat ik dat zeg, maar dit is een beetje geluk. Het is buitenkant scheenbeen, niet iets wat hij bedoelde. Maar ze verdienden het wel, natuurlijk."

Van Gaal blijft benadrukken dat Barcelona in zijn ogen meer had verdiend. "De eerste helft was de verdeling balbezit 69 tegen 31 (voor Barça, red.). Real Madrid scoort uit een counter, waardoor zij bevestigd worden in hun speelwijze. Dat is makkelijk. Barcelona zet er in de tweede helft nog een speler in die aanvallend ingesteld is en halen er een verdediger uit (Antoine Griezmann kwam erin voor Sergiño Dest, red.). Dan wordt het verdiend 2-1, en de speelwijze van Real Madrid blijft hetzelfde. Dat is niet de speelwijze die ik geweldig vind."

Jack van Gelder stelt de vraag of de tactiek van Real Madrid wellicht beter is dan die van Barcelona. Van Gaal reageert daarop geïrriteerd. "Jij wil benadrukken dat het verdedigende spel goed is." Van Gelder zegt daarop: "Nee, ik wil wél zeggen dat het slim is." Van Gaal is het daar weer niet mee eens en zegt: "Nee dat is niet slim, dat is sluw. Dat is wat anders. Slim en sluw zijn verschillende dingen. Dit is negatief. Je moet het publiek vermaken, maar er is geen publiek, dus je hebt gelijk, Jack", zegt Van Gaal cynisch.

Van Gaal heeft een duidelijk punt van kritiek op Barcelona-trainer Ronald Koeman, die met een 5-3-2-formatie begon, waarbij Frenkie de Jong op het middenveld stond. "Ik vind ook dat een fout is geweest van Koeman dat hij Frenkie de Jong niet in de achterste drie heeft laten spelen, maar in het middenveld. Dat zei ik vooraf al, maar nu moet ik het achteraf zeggen. Frenkie de Jong heeft amper een bal aangeraakt, terwijl de opbouw veel beter is met hem achterin. Op de positie achterin heeft hij veel meer bijdrage in die formatie."Gerelateerd

Meer sportnieuws

127 reacties (laatste reactie door riqui8)

Och och wat konden ze het moeilijk accepteren bij Ziggo allemaal vandaag. Met als toppunt Sierd die een 100% penalty zag, lachwekkend.

Verdiende overwinning vandaag van Real, het was niet best maar het was ook niet alsof ze zwaar in de problemen kwamen

10 april 2021 om 23:31

Sierd was echt irritant bij dat penaltymoment man. In welk universum is dat een penalty? Zwaar irritant.

10 april 2021 om 23:39

Het probleem is, is dat dit soort situaties al vaker een penalty hebben opgeleverd. Alleen Sierd overdreef weer in zijn betoog. Al vind ik Sierd sowieso zwaar irritant met zijn uitspraken en vindt Sierd vooral zichzelf heel geweldig. Doe mij maar liever Wytze/Wytse dan.

11 april 2021 om 09:47

Sierd is sws irritant. Het leuke is er vanaf. Zijn feitjes zijn een beetje die voetbalfact instagram feitjes die je vaak al weet en dan zit hij nog spelers of staf belachelijk te maken. Heb liever een echte voetballiefhebber of commentator die het wat interessanter maakt.

10 april 2021 om 23:32

Vond gelijkspel eerder verdiend, real 2e helft alleen maar staan verdedigen en counteren

10 april 2021 om 23:37

Het was gewoon een penalty. Zo simpel is het. Dat zijn nou eenmaal de regels.

10 april 2021 om 23:42

Waarom zou het een penalty zijn? Hij gaat vrijwillig naar de grond omdat ie contact voelt, dat maakt het nog geen penalty. Als dat al een penalty is, dan kunnen we corners wel overslaan. Uit iedere corner komt dan toch een penalty, kan je m net zo goed gelijk geven.

10 april 2021 om 23:45

Bizar. De beste man is 90kg en gaat zo naar de grond. Schaamteloos gewoon

10 april 2021 om 23:58

Bizarre taferelen maar extra lekker dat Real wint. Man man man, wat een huilerds hoor, 1 voor 1. Zelfs van Gaal ging maar zitten bleren. En dan Ziggo Jack, laten ze een beetje dat penalty moment van Ramos toen zien. Hoe sneu. En van Gaal (opvallend genoeg) ging er niet in mee en zei dat dat wel even wat erger was, het vasthouden. Goed, boeien, lekker de 3 punten binnen en de nr 1!!

11 april 2021 om 00:18

@Sociofan1 haha ja dat was een leuke poging ja. Helaas voor ze finaal mislukt als zelfs Louis daarom moest lachen, maar zoals je zegt: Het resultaat telt, lekker bovenaan!

11 april 2021 om 11:18

Jaa? Hebben ze de penalty tegen Ramos laten zien? Maar dat is toch niet te vergelijken met wat er gister gebeurde? wat zei Van Gaal toen dan? Ik ga stuk!

11 april 2021 om 16:37

Van Gaal zei: 'nee Jack, dat van Ramos is veel erger, want hij wordt onderuit getrokken op het moment dat hij wilt koppen. Dat is veel erger dan wat hier gebeurde'.

11 april 2021 om 00:04

Ziggo is sowieso waanzinnig Barca gericht. Heel apart voor een voetbalzender in Nederland. Natuurlijk zitten er nu veel (halve) Nederlanders met de Jong, Koeman en Dest. Maar ook voordat die spelers er zaten was dit al zo bij Ziggo. Heel irritant. Barca Barca, Barca, heel die zender kwijlt ervan. Hoe moeilijk is het om gewoon onafhankelijk verslag te doen van 1 van de leukste competities in Europa zonder zo bizar bevooroordeeld te zijn? Echt irritant.

11 april 2021 om 00:08

Ik zat echt met mijn oren te klapperen toen ik Louis van Gaal vandaag hoorde "analyseren" in de rust en na de wedstrijd. Had die een fles wijn op vooraf ofzo, mijn hemel wat een onzin kraamde die gozer uit zeg..

11 april 2021 om 00:14

Ging echt helemaal nergens over wat die man uitkraamde. Zo'n zender moet die man toch in bescherming nemen en gewoon naar de reclame gaan?

11 april 2021 om 00:14

Ja wat mij betreft kun je bij Ziggo niet vaak genoeg van Gaal uitnodigen als analist, want de man weet inhoudelijk over voetbal ontzettend interessante dingen te zeggen. Maar bij wedstrijden van Barcelona kan het echt niet blijkbaar. Dan heeft al de halve studio een Barcelona shirt aan en dan ook nog eens de mensen die wat over de wedstrijd moeten zeggen.... 😅 Of zet er dan op z'n minst iemand tegenover die wat tegengas kan bieden....

11 april 2021 om 00:17

@Skede erg met je eens ja. Ik moet zeggen dat ik vroeger het commentatorduo Sierd en Kieft wel kon waarderen. Dit was dan wel omdat Kieft wat tegengas gaf als Ronaldo fan. Dat verhielp het enigszins

11 april 2021 om 06:53

Ben ik ff blij met ziggo en hun instelling dat je engels commentaar kan hebben, die waren heel objectief en helder in hun commentaar.

11 april 2021 om 09:24

Als dat een penalty was dan is het einde echt zoek.

Ach, Real heeft ook echt wat kansen laten liggen. Bijvoorbeeld de bal op de paal van Valverde, de misser van Vazquez direct erna en Vinicius die een counter verspilde. Denk dat vooral de wissels van Zidane erg veel onrust in het spel van Madrid bracht. Ook de blessure van Vazquez speelde een rol, ben niet een fan van hem maar hij speelde nagenoeg perfect vandaag (voordat hij geblesseerd raakte uiteraard).

10 april 2021 om 23:56

Real was veel dreigender de eerste helft en misschien ook wel de tweede helft door met 11 man achter de bal te staan, druk te zetten en er snel uit te komen. Mag toch? Frenkie op het middenveld was inderdaad een enorme blunder van Koeman, die best zelfkritischer mag zijn ipv weer over de arbitrage te beginnen. Wat zal Dest overigens blij zijn dat die vrije bal niet in zijn gezicht kwam. Misschien kan Koeman hem voortaan op de bank zetten, dan hoeft hij het risico niet meer te lopen dat hij geraakt wordt.

Sorry maar van Gaal doet alsof Barcelona sprankelend voetbal heeft gespeeld. Attractiever?? Nee. Balbezit =/= attractief beste Louis.

Verder echt beschamend om te zien hoe pro barca deze zender is. Absurd gewoon.

11 april 2021 om 06:57

Wees blij dat jullie sierd nog hebben.
Als real supporter heb je zelfs hem tegen de hele wedstrijd.

Ziggo heeft aangekondigd volgende Classico InsideRMadrid, Pique, Butragueno en Erwin Koeman uit te nodigen als objectieve tafelgasten.

10 april 2021 om 23:34

ik mis Aadje

10 april 2021 om 23:36

Die gaat naar verluidt presentator van het geheel zijn.

10 april 2021 om 23:34

Hahaha. Ach ja, in ieder geval licht je dan beide subjectieve kanten van het verhaal uit. Insider tegen Pique zal vast een interessante discussie opleveren, zo niet matpartij. Ik ga ervoor zitten!

10 april 2021 om 23:36

Pique en Butragueno wel even op Nederlandse les sturen, maar dat zullen ze er wel voor over hebben.

11 april 2021 om 09:49

Ik dacht dat we Van Gaal, Pique, Koeman, InsideRMadrid, Japie, Florentino Perez, Januzaj, Arbeloa en 2 medewerkers van het Spaanse Belastingkantoor zouden droppen in Santiago bernabeu en ze een battle royal lieten doen.

Erg kinderachtig. Naar mijn idee zou je als analist toch min of meer objectief moeten zijn. Je moet Real hier gewoon credits geven. Ze hadden een plan, het werkt en ze winnen. Dan heb je dus een goede wedstrijd gespeeld. Dat Louis hier dan loopt te verkondigen dat het drama was omdat ze niet hebben aangevallen. Hou toch op. De voor-, tussen- en nabeschouwing was van werkelijk abominabel niveau. Het was zo veel leuker geweest met bijvoorbeeld Wytze van der Goot en Dirk Kuyt of Youri Mulder.

11 april 2021 om 10:00

Helemaal mee eens, maar dan zonder Dirk Kuyt! Wat van Gaal vandaag deed, deed Kuyt laatst ook - helemaal geen Real fan en dat ook toegeven, terwijl je op je analistenstoel zit; kan gewoon niet.

11 april 2021 om 17:48

Oh die uitzending moet ik gemist hebben. Was het in de Champions League tegen Liverpool? Ik ben doorgaans wel fan van hem. Zegt wel zinnige dingen. Maar goed ik heb dit moment dan gemist.

Kom op Louis wees een beetje objectief. Ja 70 procent balbezit in de eerste helft is allemaal mooi en aardig maar Barca mocht van geluk spreken dat ze uberhaupt nog in leven waren in de rust. Tweede helft zeker de betere partij maar Real ook weer een aantal giga kansen verpest. Vind het wel een eerlijk resultaat

11 april 2021 om 00:17

Wat mij betreft hoeft een analist niet objectief te zijn hoor, de commentator wel. Wat verwachten ze dan ook als je een oud-Barca coach haalt. Ik vond dat Jack goed tegengas gaf.

Was het niet Van Gaal die met uiterst 'realistisch' voetbal de WK finale haalde in 2010? Edit: teveel speciaalbier op vanavond. Was natuurlijk in 2014 de halve finale! Dank voor de correctie @ hieronder.

10 april 2021 om 23:35

Bert van Marwijk was dat. Van Gaal deed het in 2014 tot de halve finale in Brazilie

10 april 2021 om 23:36

2014 en ja het voetbal was echt afschuwelijk in 2014.

10 april 2021 om 23:37

Zeg dan gewoon niks.. 🤦🏾‍♂️

11 april 2021 om 00:16

Nja, punt blijft staan toch? Al was het jaartal wel pijnlijk verkeerd ja.

Koeman is overklast door Zidane vandaag. Na 15 minuten zag je al dat met drie verdedigers spelen niet ging werken. Wingbacks speelde dramatisch met name Dest, Barcelona liep telkens in het mes van Madrid. Ook kon je na 20 minuten al zien dat Dembele geen deuk in een pak boter zou schieten als spits. Pas toen hij weer met 4 verdedigers ging spelen kreeg Barcelona beter grip op de counters van Madrid. Beste aan Barcelona kant vond ik Mingeuza wat maakt hij een ontwikkeling door. Ook wil ik Ilaix vaker zien, brengt meer body en gif wat Madrid wel genoeg van heeft op het middenveld. Al met al heeft Madrid wel terecht gewonnen vind ik. Niets is gespeeld nog steeds spannend in La Liga. Gefeliciteerd Madridistas geniet er van.

10 april 2021 om 23:39

Alleen wat doe je met Mingeuza? Lijkt me een type Nacho, kan overal uit de voeten maar tegelijk geen basismateriaal. Speelde wel heel goed, is vooral enorm snel. Maar niet echt voor de basis van Barcelona.

11 april 2021 om 00:48

Precies, type Nacho. Prima toch? Zo'n jongens wil je erbij hebben voor de breedte. Kennen de club en geven alles voor het logo, zeuren zelden en kosten een fractie van een speler die je van buitenaf haalt om de bank warm te houden. Kijk hoeveel wij gehad hebben aan Vazquez en Nacho de voorbije 10 jaar.

11 april 2021 om 00:46

Ik hoop voor Barca dat Koeman een tijdje blijft. Kan hem soms niet uitstaan maar hij verricht wel goed werk. Met Illaix, Fati (hopelijk komt ie goed terug), Dest, De Jong en Pedri heb je gewoon een heel sterk geraamte voor de toekomst. Mingueza denk ik niet dat hij ooit basismateriaal gaat worden voor het topniveau van Barca maar met zo'n strijders en kinderen van de club moet je gewoon je bank vullen ipv Firpo's, Coutinho's en Pjanicen. Araujo ben ik nog niet zo stuk van maar enkel al vanwege zijn snelheid, kracht en lengte geen slechte jongen om er voor de breedte bij te hebben. Die jonkies zijn dan ook nog eens spotgoedkoop qua salaris. Jammer van de financiele situatie want anders zag de toekomst van Barca er weer heel rooskleurig uit. Met een jonge topper erbij in de spits en eentje centraal achterin zaten ze weer een poos heel goed, lijkt me alleen financieel niet haalbaar op dit moment en Garcia is het toch ook niet hoor. Hopelijk kunnen ze met het doorbreken van deze jongens komende zomer Coutinho, Griezmann en Umtiti slijten en er 1 topper voor terug halen.

Vond hem echt beschamend slechte analyse geven en had duidelijk voorkeur voor Barcelona. Niet normaal dat ze opeens nog moeten discussiëren of het woord sluw positief of negatief is.

Volgens mij vergeet Louis dat Hazard, Ramos, Varane en Carvajal er niet bij zijn. Je hele verdediging is er niet bij op Mendy na. En dan valt je 2e rb Vazquez ook uit. Benzema en Valverde waren ook niet meer okselfris en gingen er hinkelend uit. Real heeft ontzettend veel geblesseerden/afwezigen. Kom je aan met Marcelo, Mariano, Odriozola en Isco die geen lantaarnpaal voorbij kunnen gaan. Dat zag ik allang aan komen toen zij erin kwamen en toen begon Barcelona te komen. Ook heeft Real op woensdag weer een wedstrijd dus we hebben amper rust. Gewoon prima resultaat dit en gelukkig goed uitgepakt. 2/3 en hopelijk tegen Liverpool 3/3!

10 april 2021 om 23:37

Valverde viel ook geblesseerd uit. Ging met pijn op het einde naar de kleedkamers. Men ‘eist’ dat Real Madrid vol ging aanvallen met zoveel gemiste spelers, met een volle 90 minute in de benen 3 dagen terug tegen Liverpool. Real Madrid heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Slim en geweldig.

Wie bepaald wat ‘mooi’ voetbal is? Wie legt die grens? Zelfde met professionele vechters, de ene is een agressieve bouwer die vooruit vecht, de ander is een counterpuncher. Zo heb je dit in elke sport, smaken verschil. Als Barcelona de bal op safe achterin tikt, logisch toch dat Real Madrid daar niet achteraan gaat hollen? En al zeker niet zonder onze beste spelers achterin? Ramos, Varane, Carvajal en Vasquez. Real Madrid heeft gebruik gemaakt van de ruimte die er lag. Zidane heeft Koeman overklast, thats it.

11 april 2021 om 00:07

Heerlijke reactie man. 100% gelijk. Balbezit van Barcelona stelt niets voor.

11 april 2021 om 00:15

Ja maar echt, onzin gedoe joh. Volgens hen moet (in vechtsport termen) de tegenstander gewoon zijn armen laag houden en roepen van hey hier sla maar hoor, hey hallo, kom op, sla me Ko. Agh, zielig gedoe. Lekkere winst!

11 april 2021 om 00:29

Ja precies, iedereen heeft zijn eigen tacktiek. En als we logisch nadenken, als Barcelona niet zo makkelijk doelpunten slikt had je gewoon een ander wedstrijd, stel als Barcelona op voorsprong komt dan had Real nooit moeten verdedigen en op de counter moeten spelen, want dan moet je zelf vooruit voetballen. Maar nu kwam Real op voorsprong en speelde wij onze favoriete spelletje met Vinicius voorin. Barcelona faalde, wij speelde het slim en goed uit. Ze moeten blij zijn dat het geen vernedering werd (in uitslag)

11 april 2021 om 00:16

Tis ook wel een beetje typisch Nederlands dat balbezit meteen betekent dat je goed voetbalt. Kijk ook naar Frank de Boer die hetzelfde zou zeggen. Imo moet je de tactiek kiezen om te winnen, als je denkt dat countervoetbal dat is, dan is dat toch je goed recht en Zidane heeft daarin gelijk gehad. Koeman koos ervoor hoog druk te zetten en de bal in de ploeg te houden, maar echt grote kansen hebben ze nauwelijks gecreëerd. Miss had Barca Real wat meer.moeten lokken, ik denk dat ze dan een beter resultaat hadden gehaald.

11 april 2021 om 00:27

Klopt Barcelona had Real Madrid meer moeten lokken, of wat dacht je van Real Madrid niet zo makkelijk maken? Als Real niet zo snel op 2-0 komt gaat Real nooit zo snel achteruit hangen. Als Barcelona op voorsprong was gekomen kreeg je een wedstrijd waarin Real Madrid moest komen. Dus het was gewoon slecht van Barcelona, gefaald.

Van Gaal zat daar als Barca supporter en was compleet de weg kwijt in zijn eigen woorden.

Ziggo en sierd zijn altijd al pro barca geweest mede door de historie van barca maar dat ze het zo erg laten zien en van gaal die bijna huilt en jack niet eens laat uit praten en sierd die weer overdreven anti real is is echt niet meer aan te zien. Meestal kijk ik real wedstrijden op ziggo met engelse commentator want deze sierd geeft me oork***

11 april 2021 om 00:08

Historie van Barca? De historie van Real is 10x rijker dan via van Barcelona. Real is recordhouder op elke vlak..

11 april 2021 om 04:17

Hij bedoelt denk ik de Nederlands getinte historie met oa Cruijf als belangrijkste man

Tactisch hadden beide coaches het vandaag keurig voor elkaar. Het verschil was kwaliteit. Zo'n Dembélé is gewoon niet geschikt tegen een stramme verdediging, en in de omschakeling heeft Real perfect gebruik gemaakt van de verdedigende achilleshiel van Barca. Als zo'n ervaren team 2-0 voor staat geven ze het niet meer weg. Dan maar anti voetbal. Het sprookje van de onmogelijke titel valt helaas uiteen. Met het resterende programma van Barca ten opzichte van Atleti en Real heb je meer dan een sprookje nodig: een wonder.

Bestaat voetbal alleen uit aanvallen, of moet je ook kunnen verdedigen??? Ik vraag voor mijn buurman.

Als dat een penalty was, kunnen we even goed ophouden met voetballen. Voetbal is een contactsport, tegenwoordig gaan spelers al liggen als ze een vinger voelen. Geel voor swalbe en einde discussie.

Manmanman, wedstrijd was imo matig qua niveau, maar wel echt heerlijk dat Real ‘m nog over de streep trekt voor de Nederlandse Madidista’s na wederom door Ziggo te worden opgezadeld met echt lachwekkend bevooroordeelde analisten en commentator bij een Classico. Over Jack en Sierd hoeven we het al niet meer te hebben want die moeten het hebben van hun act, maar deze Van Gaal, die in Manchester bij z’n laatste klus al heeft aangetoond totaal geen connectie meer te kunnen maken met de huidige en opkomende generatie, word nu ook nog even hier aangeschoven om z’n gebreken te laten zien. Het blijft maar praten zonder enig besef van relevantie, en daar betaal je als Ziggo-klant dan voor. Het heeft bijna iets treurigs dat ooit zo’n kenner en innovator zo overtuigend is blijven hangen en geloven in z’n eigen gelijk. Ongekend. Terugkomend op de wedstrijd vond ik Benzema, Militão, Messi (uiteraard) en Moriba er positief uitspringen, en ik ben er inmiddels aan de andere kant ook wel definitief van overtuigd dat Mendy niet dé linksback gaat zijn voor dit Real Madrid. Je kunt het dan nu over Barcelona hebben, echter in mijn ogen zat het ‘m wat betreft deze wedstrijd volkomen in de kracht van het middenveld van Real wat in de eerste helft al de doorslag heeft gegeven. De stabiliteit die vooral die vaste 3 bieden wordt, ondanks alles wat ze hebben bewezen en gewonnen, eigenlijk nog steeds onderschat.

Voetballend gezien was Real de mindere ja maar toch de meeste en de gevaarlijkste kansen gecreëerd en alleen Vinicieus al had zeker 3 keer kunnen scoren dus al met al was Real de terechte winnaar!

Een gehandicaptengoal? Haha als een van ons op het forum dit zou zeggen wordt je reactie zo verwijderd. Ik noem het een Muller-goal. Zo heeft Thomas wel meerdere pareltjes gemaakt

11 april 2021 om 10:11

Louis was erg ongelukkig in zijn woorden en dat paste wel in zijn analyse. Ik denk dat hij wel doorhad dat zijn eigen emoties een goede analyse in de weg stonden. Was echt een treurig verhaal. "Sluw vs slim", toen brak mijn klomp

Wij weten allemaal dat de meeste Nederlandse trainers en analisten pro Barça zijn maar dat gezeik over verdedigende voetbal van Real begrijp ik niet. barca had weliswaar meer balbezit maar ze hebben geen enkele deftige kans gecreëerd.messi geen enkele schot op doel. Wat ben je dan met 60 of 70 procent balbezit? Terwijl Real compact en met 2-3 passes voor het doel stond van Barça.met wat meer
kwaliteit had Real er 5-6 goals kunnen maken. Louis van Gaal zegt dat hij geen liefhebber is van het voetbal van Real, reden?geen atractief voetbal.maar in zijn tijd als coach van Barça is het verkoop van abonnees met 40% gedaald. Reden? Geen attractief voetbal... Riquilme had hij niet nodig en Rivaldo moest op rechts spelen etc... na een paar maanden moest hij zijn koffers pakken.

Precies hierdoor moet je gewoon niet op NL tv El Classico kijken. Zowel de analisten als de commentator zijn gekleurd. Soms is het gewoon te lachwekkend. Penalty moment en Sierd, is daar een voorbeeld van...

Voor het eerst is Jack neutraal. Normaal gesproken ook Barca geil! En wat betreft penalty moment, je ziet wat je wilt zien.

Frenkie kan niet verdedigen dus hem daar zetten zou dom zijn. Gewoon op het middenveld laten spelen.

Wat is het toch met die afgunst van het overgrote gedeelte van Nederlandse voetballiefhebbers als het gaat om Real Madrid. En heeft die voorliefde voor Barcelona een verklaarbare reden? Van Van Gaal snap ik het nog, die is ooit trainer geweest daar. Maar het merendeel van de Nederlanders heeft ook een duidelijke voorkeur voor Barcelona. Wellicht iets met Cruijff te maken?

Dan wordt het verdiend 2-1, en de speelwijze van Real Madrid blijft hetzelfde. Dat is niet de speelwijze die ik geweldig vind."
Dit zinnetje laat voor mij meer zien dat van Gaal er gewoon niet tegen kan dat Barca het spel speelt dat hij graag ziet, Real dat niet doet en dat Real daarom het niet verdiende/barca het wel verdiende. Best makkelijk als wedstrijden zo werden gewonnen: meest attractieve club wint.

Van Gaal was zo noegatief dat hij Jack van Gelder op een Real fan liet lijken. Wat de hell... dat was echt een beschamend stukje TV. En dan dat gezever over attractief voetbal... ik kan me nog steeds het wekelijkse geklaag van een vriend van herrineren die als Man U fan het vreselijk vond hoe Louis de boel neerzette.

Typisch Nederlandse zienswijze, als het niet aanvallend is dan is het per definitie fout en negatief. Je moet altijd maar attractief voetballen. Uiteindelijk is het resultaat dat telt. De winnende ploeg heeft vaak gelijk.

Louis zegt het eigenlijk verkeerd hier. De wedstrijdtactiek van Barca vindt hij niet beter, maar leuker. Op die manier ben ik het wel met hem eens. Blijkbaar vond Real het nodig om op deze manier te spelen en schatten ze hun winkansen hiermee het hoogst in. De winnende coach heeft gelijk toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Osasuna19-4
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller137
GaviMiddenvelder110
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

256 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 10 0 3 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona faalt en laat het aankomen op duel met Bayern

Barcelona heeft zich dinsdagavond nog niet kunnen verzekeren van overwintering in de Champions League. Het team van Xavi, die zijn Europese debuut maakte als trainer van los Azulgrana, kwam in eigen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren