‘De zelfoverschatting als trainer druipt ervan af bij Schmidt en Tuchel’

Dinsdag, 6 april 2021 om 07:05 • Laatste update: 07:23

Duitse trainers, PSV en de KNVB maken Hakim Ziyech en Mohamed Ihattaren kapot, zo stelt Valentijn Driessen dinsdag in zijn column voor De Telegraaf. De chef voetbal van de krant heeft geen goed woord over voor de manier waarop Roger Schmidt met Mohamed Ihattaren omgaat, terwijl hij constateert dat Hakim Ziyech bij Chelsea onder de Duitse trainer Thomas Tuchel gebukt gaat onder dezelfde werkwijze. “Hoe Schmidt en Tuchel totale onderdanigheid verlangen van de Marokkaanse koninginnen op hun schaakbord en ze degraderen tot pionnen, geeft te denken.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

111 reacties (laatste reactie door sirius)

Dus als een Marokkaan een beetje kan voetballen maar de mentaliteit van een dropveter heeft, mag je ze niet aanpakken maar moet je ze 136 veren in hun reet steken? Ik hoop dat de DFB even wat aantekeningen maakt van dit gratis advies van Faalentijn voor de trainersopleiding!! Edit: VZ blijft het woord marokkaan veranderen in ''iedereen''. Ik laat mij hier niet censureren op ongegronde basis!

6 april 2021 om 08:43

Nee Eibert. Een trainer moet het beste uit z'n spelers halen. Of dat met aanpakken of vertroetelen moet gebeuren is aan de trainer. Een goede trainer kan daar balans in vinden. Goede voorbeelden zijn koeman die oa Depay en Guidetti, niet de makkelijkste aan de praat kreeg.

6 april 2021 om 08:56

@genieterr ik ben het met je eens. Sneijder, Janssen en VdV hadden ook wel eens overgewicht en waren ook niet de meest harde werkers maar die hadden coaches die daar doorheen keken, deze spelers belangrijk maakten en daar ook voor beloond werden omdat deze spelers vervolgens het verschil maakten voor deze coaches

6 april 2021 om 09:41

@genieter:
Maar misschien doen ze dat ook gewoon letterlijk bij iedere andere speler. Moet alles dan in het teken van deze jongen staan die zelf een mentaliteit van 3x niks heeft?

De trainer moet het beste uit de ploeg en club halen. Spelers zijnd aar onderdeel van, maar wil niet zeggen dat alles voor 1 speler moet wijken.

6 april 2021 om 09:55

Komop Japie, je gaat Ihatarran toch niet vergelijken met spelers die hun clubs eigenhandig naar titels hebben geschoten? Sneijder op zijn 19de schoot het Nederlands Elftal naar het EK. Dan wordt er wellicht meer geaccepteerd, maar ik heb van Sneijder, Van der Vaart en Janssen ook eigenlijk nooit wanklanken gehoord dat ze zich misdroegen op de training (behalve die ene keer tussen Van der Vaart en Ibra).

6 april 2021 om 10:04

Het is heel lastig om door een speler met overgewicht heen te kijken. Daarnaast komt hetgeen je beweert ook niet overeen met de feiten. In ieder geval niet vwb Schneijder en Van der Vaart. Bij Ajax worden spelers met overgewicht altijd keihard aangepakt en dat was ook al in de tijd van Schneijder en Van der Vaart. Bovendien is de fitheid van speler bij de echte topclubs al decennia lang niet meer in handen van de coach, maar worden daar specialisten voor ingehuurd. Iedereen kan zich vast nog wel herinneren hoe Sulejmani en plein publique de trappen van de Arena af en op moest lopen, dat had alles met zijn gebrek aan professionaliteit en fitheid te maken. Een sporter met overgewicht is gewoon onprofessioneel, vooral als hij miljoenen aan salaris geniet dat deels door de supporters, van wie menigeen moet krom liggen om zijn seizoenskaart te kunnen betalen, moet worden opgehoest. Ook Theo Janssen is door FdB aangepakt vanwege een te hoog vetpercentage. Bij Ajax zelf wordt al vanaf de jongste jeugd aandacht besteed aan voedingsgewoonten, het zijn dan ook vrijwel altijd spelers die van buitenaf komen, die een te hoog vetpercentage blijken te hebben. Het is gewoon wetenschappelijk bewezen dat een te hoog vetpercentage de prestaties van een topsporter negatief beã¯nvloeden en aangezien voetballers vorstelijk betaald worden voor hun werk en er vaak miljoenen betaald moet worden om ze aan te kunnen trekken, heb ik er volledig begrip voor dat de echte topclubs daar niet zo lankmoedig mee omgaan als jij nu doet.

6 april 2021 om 10:10

Maar het was een korte periode. Hij is nu al een tijdje op gewicht

6 april 2021 om 11:56

Johan Derksen roept dit al tijden. Schmidt niet geschikt en ook ook het spel is niet bijzonder middels het afjagen van de tegenstander. Het valt me op dat Valentijn erg Derksen napraat in zijn mening.

6 april 2021 om 12:47

@citythebest ik weet niet of Driessen Derksen napraat maar ik denk dat een leek nog wel kan zien dat het spel en de resultaten bij PSV niet best zijn en niet overeenkomen met de kwaliteit van het materiaal en de coach is natuurlijk eindverantwoordelijk

6 april 2021 om 09:04

Ik ben het met je eens dat Ihataren een primadonna is, maar ik ben het, verrassend genoeg, ook met Driessen eens. Schmidt en Tuchel hebben een system dat alleen werk als ze de juiste spelers hebben en drukken zonder die spelers nog steeds dat system door. @Eibert of ben jij een van die PSV supporters die nog steeds blind in Schmidt geloven? Hij heeft keer op keer gehaald met foute opstellingen en taktieken. Zeker aan het begin zag je dat PSV instortte tegen het einde omdat de spelers nog niet fit genoeg waren voor zijn system. Daarnaast heb je de blessures. Ik ben niet onder de indruk van Schmidt. Hij heeft leuke spelers kunnen halen, maar heeft ver ondermaats gepresteerd.

6 april 2021 om 09:18

Sterker nog, ik ben niet eens een PSV-supporter! Ik ben het volledig met je eens dat ik Schmidt ook totaal niet kan volgen in zijn opstellingen en wisselbeleid maar ik zou het ook raar vinden als Ihataren een soort van goddelijke status zou moeten krijgen. Tuurlijk is hij hij jong en onbezonnen en dat mag ook! Maar laten we nu niet doen alsof hij de sterren van de hemel heeft gespeeld de laatste tijd. Wat betreft de keuzes van het (niet) opstellen van Ihatarren, kan ik me best vinden in de keuzes van schmidt.
Ik vind het zelfs vrij opmerkelijk hoeveel journalisten en voetbalpersoonlijkheden het opnemen voor Ihataren ondanks zijn prestaties op het veld.

6 april 2021 om 09:57

@jan welk syseem heeft Tuchel? Speelde met Dortmund heeeeel anders dan met Psg. En speelt nu met Chelsea ook weer heel anders dan met Psg. Met Mainz speelde die weer heel anders. Dus welk systeem?

6 april 2021 om 11:24

Die goddelijke status had hij afgelopen seizoen onder Van Bommel. We hebben kunnen zien hoe hij het niet waarmaakte. Als Van Bommel hem wat eerder had aangepakt had het misschien helemaal niet zo ver gekomen.

6 april 2021 om 12:19

Het gaat niet zo zeer om de namen van de spelers als wel de manier waarop trainers als Schmidt en Tuchel hun spelers in een keurslijf proberen te duwen. Deze trainers beschouwen spelers als tandwielen in een machine, er wordt niet gekeken naar de specifieke talenten van het materiaal in de selectie. Dat passen en hollen, het zogenaamde volgassfussbal, wat je nu in Duitstaligen competities ziet, is leuk en aardig als je geen creativiteit en vernufd in je elftal hebt; je kunt er zelfs heel ver mee komen, neem bijvoorbeeld Young Boys en Wolfsberger in de Europa League van dit seizoen. Men kan elftallen met betere selecties verlaan door ze 90 minuten lang af te jagen, maar uiteindelijk ligt het plafond te laag als je alleen maar renpaarden opstelt. Ik denk ook dat je uiteindelijke de toeschouwer wegjaagt, al is dat misschien persoonlijk; ik kijk geen Bundesliga meer want daar is, op Bayern na, geen creatief elftal meer te vinden. Ik kijk veel liever naar Villareal dan naar Wolfsburg.

21 duels, 3 goals en 2 assists. Uiteraard is rendement niet alles en heeft hij een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar kunnen we even stoppen met het hypen van Ihattaran? Hij presteert totaal niet en als je dan ziet dat een Madueke in 20 duels op 7 goals en 4 assists staat dan lijkt het me dat een andere speler meer aandacht verdiend...

6 april 2021 om 07:44

Natuurlijk komt het hypen niet alleen door dit seizoen en dat snap jij ook Suarez. Het talent spat van ihattaren af (vooral vorig jaar) en als hij het licht weer ziet zal hij weer prachtige dingen laten zien. Doet natuurlijk niks af van het feit dat Madueke zich heel goed heeft ontwikkeld dit seizoen en ook een hele talentvolle jongen blijkt te zijn

6 april 2021 om 07:48

Was hij vorig seizoen nou ook zo geweldig? Een oprechte vraag: zijn rendement is weer niet bijzonder met 3 goals en 4 assists in 22 wedstrijden. Als ik puur spreek voor de wedstrijden die ik heb gezien: tegen Ajax-thuis was hij fenomenaal maar daarna ontrok hij zich ook nauwelijks aan de malaise (wat niet vreemd is ook, maar ook niet hype-waardig)

6 april 2021 om 08:02

Het talent spat er van af in ieder geval. Als je in zijn 1e seizoen op 17-jarige leeftijd kritiek hebt op zijn goalbijdrage, waarin hij 1 goal/assist heeft per 3 wedstrijden, moet hij toch wel veel talent hebben. Daarnaast was het ook zijn spel en niet alleen de goalbijdrages

6 april 2021 om 12:33

Er is wel wat meer dan alleen het rendement. In de aanvallende statistieken kwam Ihattaren in zo'n beetje elke statistiek bovendrijven. Echter is dat dit seizoen niet het geval. We hebben allemaal gezien dat die jongen heel veel talent heeft, maar talent en kwaliteit is niet hetzelfde. Ihattaren z'n talent is indrukwekkend, maar z'n kwaliteit is op dit moment verre van indrukwekkend.

6 april 2021 om 07:47

Prima om statistieken erbij te halen, want die liegen niet. Maar je moet dan wel eerlijk vergelijken. Madueke is een totaal andere speler (een explosieve afmaker) op een totaal andere positie (spits) tot z'n recht komt, terwijl Ihattaren een voorbereider en spelverdeler is die hangend vanaf re hts of achter de spitsen moet spelen. Beter te vergelijken met de cijfers van Götze of Gakpo. Wel scherp blijven Suarez 😉

6 april 2021 om 07:50

Oke eens. Als ik het niet mis heb, hebben ze toch beide wel eens als een van de 2 buitenste middenvelders gespeeld? Neemt niet weg dat je uiteraard een punt hebt. Het rendement van die beide heren ligt overigens ook hoger. Ik vind het zelf gewoon karig wat Ihattaran dit seizoen heeft laten zien en vorig seizoen vond ik hem nou ook weer niet zo fenomenaal dat me moeten "dwellen in the past".

6 april 2021 om 08:59

Absoluut karig, en het moet beter. Als hij slim is kijkt ie heel goed naar Götze dit seizoen en probeert hij daar van te leren. Eén seizoen een stappie terug doen is voor die jonkies helemaal niet zo slecht. En daarna sterker terugkomen...

Het is het werk van Schmidt en Tuchel om wedstrijden te winnen en niet om het Ihattaren en Ziyech naar de zin te maken. Met namen Tuchel doet het heel verdienstelijk, die kritiek slaat dus sowieso nergens op. Ook Ihattaren heeft nog niet zoveel bewezen dat hij een vaste basisspeler bij PSV hoort te zijn. Vorig seizoen kreeg hij regelmatig de kans om belangrijk te zijn maar toen bleek hij nog niet beslissend te kunnen zijn. In het Schmidt systeem heeft hij ook genoeg kansen gehad maar Gakpo, Gotze en eigenlijk ook Madueke doen het op die positie gewoon beter. Hij is nog maar 19 dus hij heeft nog alle tijd maar als ik hem was zou ik het vooral bij mezelf zoeken. Als hij beter gaat spelen staat Ihattaren zo in de basis.

6 april 2021 om 08:59

Chelsea heeft genoeg geld maar PSV is afhankelijk van het verkopen van veel geld van de grote talenten zoals Malen en Ihattaren. In Nederland moet je verder kijken als alleen winnen en het is echt niet zo dat als je Ihattaren opstelt dat je opeens alles verliest. Nu speelt hij niet en haalt PSV ook veel te weinig punten

6 april 2021 om 10:20

Daar zou je gelijk in hebben als Madueke en Gakpo niet in diezelfde categorie vielen. Ihattaren krijgt kansen zat maar lijkt vaak zelf niet echt te willen dan houdt het een keer op met de kansen in de basis.

6 april 2021 om 12:48

Madueke zit toch meestal op de bank? of je daar nou zoveel meer waard van wordt daar heb ik mijn twijfels bij

6 april 2021 om 12:12

Tja, Driessen is hier de andere kant van de medaille betreft discriminatie aan het toepassen, namelijk de afkomst van de spelers gebruiken om tekortkomingen van hun coaches aan te kaarten. Pure onzin natuurlijk. Ziyech heeft het gewoon lang nog niet altijd in Engeland en heeft daar niet de status die hij in Nederland had/heeft. In het geval van Ihattaren is het toch echt hijzelf die zichzelf in de weg zit. Hij heeft namelijk nog aardig wat minuten gemaakt als je zijn fitheid, gewicht, blessures en vorm in overweging neemt. Met dit niveau had hij bij bijvoorbeeld Ajax beduidend minder gespeeld. Ik ben absoluut geen fan van Schmidt, maar de kwestie Ihattaren kun je 'm toch nauwelijks in de schoenen schuiven.

6 april 2021 om 12:38

Inderdaad bijzonder dat hij het oppakt met (een beetje) de insteek van 'duitse trainers', terwijl je in Engeland ook Klopp hebt lopen en in Nederland die trainer van Vitesse. Kwestie Ihattaren kan je niemand in de schoenen schuiven. Maar je kan je afvragen of Ihattaren wel kan presteren onder Schmidt zijn manier van werken. Misschien heeft hij gewoon een andere aanpak nodig (wat op zich niet slecht is). Dus dan kan je als PSV zijnde beter afscheid van hem nemen. Of je moet afscheid van Schmidt nemen natuurlijk, maar dat kan weer een effect meebrnegen voor andere spelers.

6 april 2021 om 15:09

Maar in dat opzicht zit je met het volgende probleem, namelijk dat het in het buitenland vele malen erger is. Ihattaren komt bij een buitenlandse club niet bepaald met status binnen. Niemand gaat 'm daar met de fluwelen handschoen behandelen. Dat PSV niet zozeer met een 10 speelt, is natuurlijk geen excuus om nauwelijks iets te laten zien. Echt goede spelers laten dan op rechtsbuiten of linksbuiten ook wel echt iets goeds zien. Ik geloof dan ook niet dat dat het hele probleem is. Als je alles dit seizoen op een rijtje zet, krijg je gewoon snel de indruk dat hij totaal niet gefocussed en gemotiveerd is. Dat kun je maar zolang bij anderen gaan zoeken tot de bal bij hem terechtkomt. Dat moment is nu wel gekomen. Elke beslissing die Ihattaren de komende pakweg 5 maanden neemt, kan wel eens grote gevolgen hebben voor z'n carriere, zowel positief als negatief.

6 april 2021 om 12:35

Nou ja het is hun werk om het beste uit de selectie te halen. Zeker als je met jonge spelers te maken hebt, vraagt dat dus een persoonlijke aanpak. Als je kijkt naar de manier van werken met Hiddink Psv, dan ging dat natuurlijk heel anders. Die had ook zijn eigen systeem, maar met een persoonlijkere benadering.

Verder ligt het natuurlijk aan de verstandhouding trainer - speler. Sommige spelers renderen fantastisch onder een bepaalde manier van coaching, terwijl anderen er helemaal aan onderdoor gaan. Op zich ook niet erg natuurlijk, maar voor een PSV is het wel lastiger aangezien je minder met geld kan smijten en het moet doen met de kwaliteit die je hebt.

Die 2 Duitse trainers in kwestie vinden hun verzonnen opstelling belangrijker dan de beste spelers in de selectie. Liever talentloze figuren opstellen ipv spelers met speciale gaven. Die Schmidt is helemaal kansloos, als je durft te roepen dat Sangaré en Rosario toppers zijn dan is er al iets mis met vitale hersenfuncties.

6 april 2021 om 07:43

Heeft er ooit een trainer gezegd dat spelers niet goed waren toen de media er naar vroeg? Vooral Sangare is ook gewoon een hele goede spelers.

6 april 2021 om 07:55

Alsjeblieft zeg. Er is een verschil tussen een speler in bescherming nemen en matige spelers top spelers noemen. Echt topspelers. Rosario en Sangare zijn waardeloze spelers. Troep, grofvuil niveau middenmoot op z'n best. Heel simpel ze zorgen niet voor defensieve zekerheid waarbij PSV weinig kansen en goals tegen krijgt en voetballend leveren ze de ballen veelvuldig in bij de tegenstanders. Liefst heb je spelers die beide kwaliteiten bezitten, maar minimaal een is toch wel een vereiste.....

6 april 2021 om 08:23

Ja voor een middenmoter niet voor een Nederlandse topclub, veelzeggend dat Boscagli het vele malen beter doet op dezelfde positie.

6 april 2021 om 08:45

Sangare een goede speler? Ik heb zelden zo een simpele houthakker gezien en dat heeft 9 miljoen moeten kosten. Zo een speler had je ergens denk ik ook wel voor een paar ton kunnen oppikken

6 april 2021 om 10:23

Sangare kent verdedigend z'n gelijke niet in de eredivisie en is aan de bal gewoon voldoende. Hij is inderdaad niet de mooie speler waar we in Nederland van houden maar heeft wel echt kwaliteiten die je niet zo maar voor een paar ton kunt kopen. Er is meer nodig dan alleen een beetje leuk voetballen.

6 april 2021 om 10:25

Ik vind hem niet aantoonbaar beter dan een simpele voetballer als Rosario en die vind ik ook geen 9 miljoen waard

6 april 2021 om 12:18

Japie_krekel - Maar hoe kun je Sangare en Rosario continu afblaffen, terwijl je de prestaties van Ihattaren continu op het conto van Schmidt schrijft? Niet dat ik ook maar enigszins gecharmeerd ben van Sangare of Rosario hoor, maar Ihattaren presteert ook niet beter dan een simpele Eredivisie aanvaller momenteel. Dan kun je elk excuus erbij gaan halen, maar dat wat hij dit jaar laat zien is niet voldoende om in de Nederlandse top te slagen, laat staan hoger. Niet qua rendement, niet qua prestaties, niet qua niveau en zeker niet qua mentaliteit en dat terwijl ik juist wel erg gecharmeerd ben van de speler Ihattaren.

6 april 2021 om 12:50

ik denk dat Ihatteren in de speelwijze van Schmidt gewoon niet uit de verf komt en dat hij niet op zijn kwaliteiten wordt benut want voetballen kan hij wel. Rosario heb ik nu onder verschillende trainers bezig gezien en onder al die trainers heeft hij geen indruk weten te maken

6 april 2021 om 15:11

Maar een uitstekende 10 moet ook een prima rechtsbuiten kunnen zijn. Heb je ooit een geweldige speler gezien die alleen geweldig is op 10? Ik namelijk niet. Er is wel wat meer mis dan alleen het feit dat hij niet op z'n favoriete positie speelt. Het is gewoon niet goed. Dan kun je het overal gaan zoeken, maar wanneer ligt het dan aan de voetballer zelf?

6 april 2021 om 08:26

@Gerben 'liever talentloze figuren dan speciale spelers' het lijkt me niet dat je überhaupt bij PSV speelt zonder enig talent. Men is teveel op Schmidt aan het hameren maar diezelfde gretigheid is er niet om Mo verantwoordelijk te houden voor eigen gedrag. 'ja hij is 19, blabla' maar als hij er staat zal Schmidt hem echt wel opstellen hoor.

6 april 2021 om 08:46

Het is niet alleen Ihatteren. Malen, het andere toptalent vind ik ook steeds minder gaan presteren

6 april 2021 om 10:04

Dit is erg makkelijk Japie. Malen speelt gewoon goed (af en toe te egoistisch), maar heeft de laatste weken een dramatische afwerking. Of denk je dat dat ook instructies van Schmidt zijn? Dat Schmidt voor de wedstrijd tegen Feyenoord zegt: Today, you shoot the ball on the goalkeeper. Yes straight through the middle. Trust me.

En noem dan ook even andere spelers op, want jij bent wel selectief in je verhaaltjes: Boscagli, die kon er vorig jaar helemaal niets van en is nu een van de beste spelers van Psv. Gakpo die het zo goed doet dat de publieke opinie is dat die mee moet naar het EK. Madueke die doorgebroken is en zelfs als jongste speler opgeroepen is voor Jong Engeland. Teze die hiervoor een paar keer was ignevallen en op een nieuwe positie een van de betere dit seizoen is. Ledesma die bezig was vaste invaller te worden voordat die zijn kuisbanden scheurde.

Maar dat past niet in je straatje he Japie. Alleen maar afgeven op die Duitser omdat één speler zich niet als een prof kan gedragen.

6 april 2021 om 10:26

Ok, dus als spelers het goed doen ligt het aan Schmidt maar doen ze het niet goed dan ligt het niet aan Schmidt?

6 april 2021 om 11:10

Jij draait het om. Jij zegt dat als spelers het goed doen het niet aan Schmidt ligt. Doen ze het slecht dan ligt dat wel aan Schmidt.

Als je ziet dat meer spelers het goed dan onder Schmidt dan slecht, dan kun je je afvragen waarom die ene speler het dan wel slecht doet. er is al genoeg over gesproken, maar Ihatarran heeft gewoon de mentaliteit niet die past bij profvoetbal. Het is aan hem om dit te veranderen. Andere spelers floreren wel onder deze trainer.

6 april 2021 om 12:53

ik denk wel dat Ihatteren de juiste mentaliteit heeft maar dat hij door deze coach en zijn speelwijze gewoon in zak en as zit. deze jongen is aan het rebelleren omdat hij het vertrouwen niet voelt en het gevoel heeft dat de coach hem nooit eerlijk zal behandelen en anders zal beoordelen als de andere spelers. onder Van Bommel zag ik een veel betere Ihatteren die spelplezier uitstraalde

6 april 2021 om 13:13

Ik zie in jouw reactie (en eigenlijk al jouw reacties) alleen maar aannames. Aanname na aanname na aanname. Houd je nu eens bij de feiten en gebruik die feiten eens om te reageren, want dit is echt gewoon fantaseren.

6 april 2021 om 13:53

je hoeft toch geen Einstein te zijn om te zien dat Ihatteren sinds de komst van Schmidt in zak en as zit? dat zal heus wel ergens vandaan komen. deze jongen speelde altijd op intuitie en liet mooie dingen zien aan de bal, nu staat hij een beetje plichtmatig in het veld taken uit te voeren en straalt geen enkel spelplezier meer uit

6 april 2021 om 09:59

@gerben Kun je dit ook even toelichten voor Tuchel? Wanneer heeft hij een hardewerker opgesteld ipv een van zijn technische spelers? Geef even voorbeelden aub.

Volgens mij ben jij nog steeds aan het wachten tot ze de fiets van je opa terugbrengen. Zit heel diep bij je he.

8 april 2021 om 22:36

Wat toen een fiets was is nu een Audi Q7. En heb helaas geen compensatie gehad. Nee heb verder niks tegen Duitsers. Maar vind deze 2 niet erg aansprekende trainers maar dat heb ik ook met een type Mourinho. Niet het spel dat ik graag zie. Liever domme werkers en ploeteraars boven natuurtalenten.

Ihattaren heeft gewoon veel te veel slechte wedstrijden gespeeld. Niet alleen onder Schmidt, maar onder Faber ook al. Hij was op een gegeven moment drukker met afgeven op een Bruma dan met zelf voetballen. De mensen die hem het grootste talent van PSV vinden begrijp ik niet.

Ziyech speelt bij Chelsea gewoon zijn wedstrijden vanaf rechts hoor. Hij spoelt niet altijd omdat Chelsea zoveel wedstrijden speelt wordt er geroulleerd. Behalve kante (mits fit) is het altijd afwachten wie in de basis staat , zo dus ook met Ziyech. gezien het feit dat Ziyech in de basis begon tegen Liverpool, Man U en Atletico lijkt het mij dat Tuchel wel degelijk vertrouwen in Ziyech heeft en dus deze vergelijking met Ihhateren nergens op slaat.

Ziyech komt bij chelsea ook gewoon vaak vanaf rechts dus weet niet wat Valentijn zitten te huilen hier. Toen Ziyech naar Chelsea ging zei die dat hij daar zou komen als grote meneer en niet als bankzitter om vervolgens te zeggen dat Ziyech om alles opgehemeld wordt bij Chelsea maar dat hij matig presteert, vond Antony beter dan Ziyech.. En nu ligt het opeens aan de trainers? Volgens mij staat zij daar om te winnen en niet voor elk individu..

6 april 2021 om 08:02

*staan

6 april 2021 om 10:06

Precies. Alleen omdat die er afgelopen wedstrijd uit werd gehaald (wat ook nog eens logisch was na die rode kaart) kan Tuchel niet met Ziyech omgaan. Die Valentijn is er ook zo eentje die nog steeds aan het wachten is tot ze de fiets van zijn vader/opa terugbrengen. Bij dat soort mensen zit het diep.

Gelukkig voor Ihataren is er de hetze tegen Schmidt. Onder leiding van de door niemand meer serieus genomen Driessen. Dat neemt de aandacht weg van een matig presterende, met overgewicht kampende puber. We kunnen, met alle respect, niet oneindig terug verwijzen naar wat deze jongen allemaal heeft meegemaakt. Hetzelfde geldt voor ieder ander met een baan: als je op het werk komt moet je een prestatie leveren. Dat heeft hij in de afgelopen periode onvoldoende gedaan. Daar doet een wereldgoal tegen Heracles niet veel aan af. En dat misplaatste schreeuwen in de camera: niemand wil hem kapot maken. Mensen willen hem alleen naar zich zelf laten kijken, en zichzelf laten herpakken. Stop om anderen de schuld te geven, begin bij jezelf.

6 april 2021 om 08:30

Precies dit ... Mo moet maar met fluwelen handschoenen behandeld worden. En wie zegt trouwens dat Roger en de leiding dat al niet geprobeerd hebben? Men redeneert alsof PSV heel bewust met Mo plagerij bezig is. Wat zou dat ze opleveren? Men is zo vol van Schmidt dat men Mo totaal niet verantwoordelijk houdt: slechte houding naast het veld, overgewicht en uitgevoerde taken op het veld (niet meeverdedigen o.a). 'neeeuh Mo moet spelen' ... Klaar!

6 april 2021 om 08:48

Hoezo een hetze? Als Schmidt het goed zou doen had niemand het over het niet spelen van Ihattaren gehad waarschijnlijk. Elke coach van een topclub die ondermaats presteert krijgt kritiek hoor. Mannen als Cocu, Keizer en Van Bommel hebben dit ook meegemaakt

6 april 2021 om 09:04

Schmidt doet tot op heden wat van hem verwacht word. Staat 2e in de competitie, overwintert in de Europa League. Neem daarbij in acht dat hij geen standaard voorbereiding heeft kunnen draaien, heel veel spelers in het begin van het seizoen gemist door Corona. Natuurlijk hij had wel wat dichter op Ajax moeten staan, ik heb er wel vertrouwen in dat 't volgend jaar allemaal een stuk beter gaat lopen. Ten Hag werd in zijn eerste jaar bij Ajax ook gene kampioen..

6 april 2021 om 09:11

Gelukkig heb je er vertrouwen in. Ik zie hem graag in Eindhoven blijven hoor. Ookal ben ik totaal geen fan van PSV. Ik zie PSV onder Schmidt echt geen hoogvlieger worden. Het is alleen Europees niet goed omdat het Nederland punten kost. Maar hopelijk kan Slot Feyenoord aan de gang krijgen en worden zij nummer twee volgend jaar.

6 april 2021 om 09:24

Ik vind helemaal niet dat Schmidt het goed doet. Begin maart was PSV al uitgeschakeld voor alles en ze staan in punten gelijk met AZ wat minder materiaal heeft en veel minder financiële middelen heeft als PSV. PSV kan gewoon nog derde worden en dat kan natuurlijk niet

6 april 2021 om 12:23

En elke speler die ondermaats presteert, krijgt ook te maken met kritiek. Je kunt Schmidt niet de schuld blijven geven voor het slechte presteren van Ihattaren. Het probleem is dat mensen aan het overcompenseren zijn momenteel. Die jongen heeft een enorme gunfactor omdat hij voor Oranje koos en daardoor zijn mensen niet snel geneigd om kritisch op 'm te zijn. Ik kan me namelijk geen speler heugen die al een jaar op elk front tekortschiet en nog zoveel steun geniet. Natuurlijk is hij jong, natuurlijk heeft hij veel meegemaakt, maar je kunt 'm niet met de fluwelen handschoen blijven behandelen. Daar help je die jongen niet mee.

6 april 2021 om 12:57

@sirius ik denk dat iedereen kan zien dat Ihatteren zelf ook slecht speelt maar ik denk dat mensen vinden dat hij niet eerlijk beoordeeld wordt. toen Zahavi aan het begin van het seizoen een hele reeks zaadwedstrijden afleverde mocht hij blijven staan en we hebben gezien wat dat met zijn vertrouwen heeft gedaan want nu presteert hij uitstekend. Rosario en Sangare mogen zaadpartijen afleveren zonder dat het consequenties heeft. dit zijn de lievelingetjes van de trainer dus die krijgen oneindig krediet. Ihatteren heeft dat nooit gehad en werd vaak na 1 minder wedstrijd al meteen weer op de bank gezet en dat is natuurlijk niet goed voor je vertrouwen. tankte hij dan vervolgens wel een keer vertrouwen met een goede wedstrijd dan zei zijn coach na afloop ik vond het niet goed want hij heeft geen Messi niveau gehaald. natuurlijk zakt de moed je dan op een gegeven moment in de schoenen en dan is het misschien niet goed maar wel begrijpelijk dat je al je hoop verliest en gefrustreerd rond loopt als 19 jarig ventje

6 april 2021 om 15:17

Zahavi kwam niet ongemotiveerd en met overgewicht binnen. Je denkt toch niet dat er dan een trainer is die je wel opstelt? Dat bedoel ik met overcompenseren. Mensen gaan wel heel makkelijk voorbij aan het feit dat hij in de eerste 3 maanden amper fit genoeg was om een helft te spelen en nog steeds is hij niet op en top fit. Het seizoen is alweer bijna voorbij! Dat is onacceptabel voor een topsporter en zeker één die in de top van het land speelt. Dan kun je excuses blijven verzinnen, anderen de schuld blijven geven, maar vanaf het niveau PSV is er geen enkele club die 'm meer minuten gaat geven. Sterker nog; met alles van dit seizoen speelde hij bij Ajax z'n wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daar hoeven we echt niet over te twijfelen. Nogmaals; we zien allemaal de enorme potentie en ik vind het oprecht een tof gastje, maar hij is momenteel het spoor bijster en hij zit nu in een fase waar hij in de komende 5 maanden een paar cruciale keuzes moet maken die z'n carriere enorm kunnen helpen of flink kunnen verknallen.

Ook al ben ik een groot Ziyech fan, Tuchel presteert imo gewoon prima bij Chelsea. Schmidt bakt er idd weinig van bij PSV dus dat ben ik wel eens met Driessen

6 april 2021 om 10:28

@japie_krekel Driessen heeft m.i. vooral gelijk met zijn kritiek op Knvb. Vorig jaar uit alle macht paaien, een jonge vent onder druk zetten om een zeer belangrijke keuze te maken. En nu hij in dal zit laten zij hem stikken. Ook al is hij niet in vorm (dat was voor meer spelers van toepassing zoals de Wit), beetje loyaliteit was wel op zijn plek geweest.

6 april 2021 om 10:55

dat ben ik zeker met je eens. dat hij voor het grote Oranje wordt gepasseerd dat kan ik prima begrijpen maar dat hij voor Jong Ornje wordt gepasseerd dat slaat nergens op imo. ook al is hij niet in beste doen dit seizoen, het blijft een van onze grootste talenten en Jong Oranje is er voor de ontwikkeling van onze grootste talenten

Duitse trainers die voetballers kapot maken? Ik moet eerlijk bekennen dat ik trainer Letsch van Vitesse zondagochtend een hele goede indruk vond maken bij Goedemorgen Eredivisie. Die laat wat mij betreft ook zien hoe je met spelers als Bazoer en Tannane goed om kan gaan. Alhoewel ik Schmidt en Tuchel ook niet zo hoog aansla zijn er dus wel degelijk goede Duitse trainers te vinden.

6 april 2021 om 09:26

Helemaal mee eens. Letsch is echt een uitstekende coach en maakt veel meer indruk als Schmidt

Wat heeft Frank de Boer hier mee te maken? Op basis van wat moet hij nu opgeroepen worden voor Oranje?

Jong Oranje kun je het over hebben. Hij speelt niet en laat niks zien, dus je kunt zeggen...niet oproepen. Aan de andere kant worden er nu jongens opgeroepen die sowieso het grote Oranje niet halen, dus investeer dan in iemand die in ieder geval de potentie heeft.

Door alleen de titel te lezen wist ik al van wie dit kwam. Begint toch echt heel triest te worden deze man. Is er dan niemand bij De Telegraaf die er wat van zegt? Op andere gebieden is het een uitstekende krant, maar de sport (voetbal) is echt riooljournalistiek.

Ik denk niet dat het de vraag is of de trainers het hun spelers met Marokkaanse roots naar de zin moeten maken. De vraag is: zet je het spelsysteem centraal en wil je dat je spelers hier zich zo goed mogelijk naar aanpassen? Of kijk je naar de kwaliteiten van je spelers en pas je hier je spelsysteem op aan waarin de spelers zo goed mogelijk renderen?

Ik ben ook geen fan van Driessen, maar hij opent deze discussie en heeft hiermee wel een punt.
Want waar leg je de balans als trainer? Geen speler is groter dan de club, maar je wilt ook het beste uit je spelers halen.

6 april 2021 om 12:10

Maar dan is het wel de vraag waar de verantwoordelijkheden liggen. Had Tuchel volledige zeggenschap over het transferbeleid? Of werd dit voor hem bepaald? Kijkend naar de selectie snap je werkelijk waar niet hoe dit transferbeleid is samengesteld. Je hebt met Mount een gigantisch talent op Amf, maar haalt een jongere Havertz erbij. Waarom? Je hebt op de flanken met CHO en Pulisic toptalenten, maar haalt Ziyech. Waarom? Ook Werner lijkt niet te passen binnen het huidige plan (tactiek en opstelling). Eerdere jaren ging het ook goed fout, bijvoorbeeld het halen van Kepa voor 80 miljoen (!) en weggegooid geld met Morata. Tuchel heeft een aandeel, maar er lijken meer mensen betrokken bij dit wanhopige beleid. Ps. Chelsea staat hier niet alleen in, bijna alle topclubs spenderen wanhopig zonder duidelijke gedachte.

6 april 2021 om 12:29

Maar doorgaans moet de speler 't wel waard zijn. Je gaat natuurlijk niet een systeem omgooien om een te zwaar 19-jarig talent het naar z'n zin te maken. Hij mag dan in potentie flink wat waarde vertegenwoordigen, maar dat wat die jongen dit seizoen op elk vlak laat zien, zorgt ervoor dat z'n actuele waarde niet bepaald stijgt. Daar ga je geen team omheen bouwen. Dat doe je bij spelers die het voortouw nemen en daadwerkelijk heel belangrijk zijn.

In het geval van Ziyech is het lastiger in te schatten. Hij speelt soms prima bij Chelsea, maar som voegt hij niets toe. In de Eredivisie was hij fenomenaal, in Engeland is hij dat nog maar 1 wedstrijd geweest in 1 van z'n eerste wedstrijden bij Chelsea in de Premier League. Die blessures helpen de consistentie ook niet. Ik denk ook niet dat we er te veel achter moeten zoeken. Bij een Bergwijn die inmiddels op de tribune bij Tottenham zit, zetten we ook geen vraagtekens. Ziyech is simpelweg geen Hazard.

De Duitse trainers bij Vitesse en Heracles doen het prima, binnen de mogelijkheden van hun clubs. Dus niet iedere Duitser is verdacht. Maar de twee die Driessen noemt, zijn inderdaad van een ander slag. Typisch Duits, zeggen we dan in Nederland. En ik geloof dat niet veel Nederlandse spelers geschikt zijn om onder dit type trainer goed te functioneren. Je ziet bij PSV dat bepaalde spelers amper spelplezier uitstralen. Iets wat toch bijdraagt aan optimaal presteren. Ook Ziyech heeft bij Chelsea te maken met die andere betweter. Koud en emotieloos. Je zult er maar mee te maken krijgen. De een kan daar echter veel beter mee omgaan dan een ander: part of the job. Want anders zou het voor Chelsea en PSV helemaal slecht aflopen. Wat voor PSV eigenlijk al voor een deel het geval is. Maar Schmidt zal nog wel een jaartje krijgen om te bewijzen waar hij voor gehaald is. De voorbodes zijn niet direct positief....

Het is zo gemakkelijk om naar anderen, in dit geval naar de trainers, te wijzen. Die iets aan de mentaliteit van deze spelers. Als club dien je dit soort jongens beter te begeleiden en dit soort jongens moet leren om het eerst bij zichzelf te zoeken alvorens er naar anderen gewezen wordt.

ik mis dan toch wel eens de people manager als Hiddink bij Psv. De gemoedelijke charme die ik altijd bij de club had, is de laatste jaren toch wel verdwenen.

Ik vind de situaties van de twee niet echt te vergelijken. Ziyech doet als ie speelt z'n stinkende best en laat goede dingen zien. Persoonlijk begrijp ik niet waarom hij niet standaard basis staat, maar goed, dat zal iets tactisch zijn. Bij Ihatarren heb ik het idee dat het mentaal helemaal verkeerd zit bij hem. Hij is natuurlijk jong en heeft zowel persoonlijk als professioneel tegenslagen gehad, maar om een topper te worden moet je daar mee om kunnen gaan. Voetbaltalent is niet genoeg om een topvoetballer te worden. Het vergt ook doorzettingsvermogen en hier en daar wat geluk. 99.99% van zijn leeftijdsgenoten mogen alleen maar dromen van de kansen die Ihatarren krijgt en hij moet zich dat echt gaan beseffen voordat ie straks 26 is en nog steeds te boek staat als talent. Je bent prof en met wat wilskracht en training kan je je brood gaan verdienen met voetbal, een heel erg groot brood. Pak die kans man. We zouden allemaal met je willen ruilen.

Alle goede trainers hebben wel eens ergens gewerkt met ontslag als gevolg. Als je niet wint dan kan je het schudden. Kijk maar naar Conte Juventus' etc.

Ik vind dat Gerbrands (en Jong) hebben gefaald. Zij hebben deze man te veel macht gegeven.
Gerbrand riep nog we hebben letterlijk (dit zei hij maar bedoelde hij niet natuurlijk) op de stoep geslapen om deze man binnen te halen.
Daarna werden de keepers op een zijspoor gezet en wed Mtogo of zo iets gehaald. ja, hij heeft veel punten gepakt. Dit was niet alles.
Ihateren, wat een voetballer (hersenen, schot, passing, heerlijk) werd zoveel minder waard. Nu nog 20% van zijn waarde. Belachelijk
En dan aan de supporters om hulp vragen. Ga toch weg. Je (jullie) hebt (hebben) gefaald, maar willen geen consequenties hieraan verbinden. Zeer slap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3118
E. ZahaviAanvaller2310
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller131
J. PiroeAanvaller91
Y. MvogoKeeper310
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

311 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 21 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘De perschef vroeg zich af of ze De Ligt niet moesten beschermen’

Juventus mag dit seizoen dan nagenoeg naast alle prijzen grijpen, Matthijs de Ligt is een van de weinig lichtpuntjes in het elftal van trainer Andrea Pirlo. De jonge verdediger houdt zich...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren