Schreuder verrast door Messi op training: ‘Bij Ajax heeft Tadic dat’

Zaterdag, 6 maart 2021 om 13:12 • Laatste update: 13:16

Alfred Schreuder is sinds dit seizoen assistent-trainer bij Barcelona. Hij hoefde niet lang na te denken toen hij afgelopen zomer gevraagd werd door Ronald Koeman om mee naar het Camp Nou te gaan. Toen Schreuder akkoord ging met een verhuizing naar Barcelona was Henk ten Cate de eerste persoon die hij belde voor advies. “Twee dingen drukte hij me nu op het hart”, vertelt Schreuder zaterdag in een interview met het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Wauw wat een grote eer voor Messi om in een adem te worden genoemd met Tadic en Blind. Natuurlijk is Messi mijlenver verwijderd van deze jongens, maar Tadic en Blind blijven wel pure voetballers met veel gevoel, dat is mooi om naar te kijken.

6 maart 2021 om 07:19

Ik vind dat je Messi hier wel iets te kort doet. Hij zit dicht aan tegen Tadic en Blind maar is natuurlijk (nog) niet van het zelfde niveau, zijn balbehandeling is top maar er is voor Messi nog werk aan de winkel als hij op dat niveau wil komen .

6 maart 2021 om 07:19

Blind heeft de Europa League gewonnen en Messi is daarbij nooit in de buurt gekomen, wie denkt die Messi wel dat die is? Overschatte speler!

6 maart 2021 om 07:32

Ja en Messi heeft ook nooit de Eredivisie gewonnen tjsa dan kan je zowiezo niet tippen aan het niveau van Tadic en Blind.

6 maart 2021 om 12:35

@suarez: Weet je wel wie Messi is is? Dat is de allerbeste speler die ooit op aarde heeft rondgelopen? Bijzonder dat je lid bent van een voetbalforum maar dat hebt gemist..

6 maart 2021 om 13:31

Jezus christus Ikbengoed... Kom op zeg..

6 maart 2021 om 14:08

Hahahah het sarcasme ligt er zo dik bovenop dat ik een keukentrapje heb moeten pakken om er overheen te kunnen kijken maar er is toch nog iemand die er gewoon serieus op in gaat hoor. Da's best knap Ikbengoed83!

6 maart 2021 om 14:14

Of jullie trappen nu keihard in de sarcasme van Ikbengoed83 😁

6 maart 2021 om 07:21

Nou ik vind tadic wel erg overgevoelig bij het zielige af, incasseren als een vent en altijd niet zo piepen als hij licht word aangeraakt,

6 maart 2021 om 09:49

Je bedoelt meer zoals Piqué dan als Messi?

6 maart 2021 om 07:46

Wat een vreemde reactie. Je snapt blijkbaar niet dat het om een element gaat wat niets zegt over voetbalkwaliteiten maar juist over emotionele kwaliteiten, verantwoordelijkheid voelen voor het team en inleven en bewust zijn van medespelers. Dat Messi dat ook heeft hoor je niet vaak.

6 maart 2021 om 08:01

Hij snapt dat wel, hij speelt gewoon sarcastisch in op het feit dat Schreuder Messi in een rijtje met Blind en Tadic plaatst.

6 maart 2021 om 10:21

Dat zal best, maar de reden voor zijn sarcasme is dan nog steeds vreemd want het gaat over heel andere eigenschappen

6 maart 2021 om 10:41

Jij bent ook de leukste op feestjes On: mooi om te lezen maar toch zou je willen dat Messi als kapitein wat meer vuur toont op het veld wanneer het minder loopt. Moet wel zeggen dat hij dit jaar wat meer lijkt te “strijden” voor t team, geldt eigenlijk wel voor heel barcelona

6 maart 2021 om 13:19

Lezen is zo verschrikkelijk moeilijk. Gelukkig kan jij dat wel, zo te lezen.

6 maart 2021 om 14:37

bij RKC zal er ook wel eentje lopen die dit ook heeft maar om nou steeds die vergelijking met Messi te maken

6 maart 2021 om 15:24

Messi is een groot meester maar ook een mens met gevoel die dit soort dingen ziet.in dat moet Tadic nog heel veel leren in het gedrag wat hij toont en hij moet zich niet zo zijn aanstellen als er contact is geweest met zijn tegenstander en ter aarde stort dat noemen ze bij ons een matennaaier en zeker als aanvoerder zijnde. Daily Blind is veel volwassener en een gentleman op het veld en daarbuiten ook ik snap ook totaal niet waarom hij niet 1e aanvoerder is bij Ajax maar goed dat is mijn mening. leuk om te lezen ook dat Schreuder het ook naar zijn zin heeft en met deze grootheden mag samenwerken hij verdiend dat ook.

Messi begon het seizoen al muitend, maar ik heb het gevoel dat eind 2020 de knop is omgegaan. Ik weet niet in hoeverre Koeman daarvoor verantwoordelijk is, maar duidelijk is dat Valverde en Setien jeugd niet in de mate de kans geven als Koeman nu doet en dat is mooi om te zien. Barca blijft fragiel, maar wint nu de meeste wedstrijden door een excellerende wedstrijd. 23 duels, 19 goals en 4 assist, voor veel spelers een topseizoen, voor Messi matig. Hij heeft niet meer de snelheid, het fysiek en de echte versnelling om in zijn eentje topteams over de knieën te leggen, maar op zijn leeftijd is dat geen schande en in het nieuwe systeem lijkt hij weer te kunnen excelleren, vond hem in het competitieduel met Sevilla weergaloos.

6 maart 2021 om 07:23

Wedstrijd = Messi

6 maart 2021 om 08:44

De huidige Messi heeft altijd beweging voor hem nodig. Met Dembele in een vrije rol voor hem kan Messi de no.10 rol echt vervullen. Ook al is Braithewaite geen echte topspeler, Messi speelt vaak ook beter als er een diepe spits is die gaten trekt. Ik zou in de toekomst Messi achter Fati en Dembele posteren. Als hij blijft natuurlijk.

6 maart 2021 om 09:13

Messi wil alle records verbreken. Maar ene ronaldo loopt vanwege zn leeftijd in bepaalde dingen nog voor en gaat ook maar door met voetballen. Messi wil om de prijzen spelen en de goals maken. Dus is de knop omgegaan.

6 maart 2021 om 09:28

Messi is veel minder gefixeerd op het behalen van records. Voorbeeld is het gunnen van Penalties en dan vooral in de CL. Ik kan zowiezo 5 voorbeelden noemen van Penalties die Messi aan iemand anders gunde en of hij vond dat het beter was voor het team. Messi wilt gewoon zoveel mogelijk team prijzen winnen.

6 maart 2021 om 09:34

Welke jeugd moest Setien ook nog de kans geven? De 16-jarige Moriba? Pedri die nog niet bij Barcelona speelde? Araujo die onder Valverde zijn debuut maakte en al meer speeltijd onder Setien kreeg? Puig die vaker speelde bij Setien? Fati die zijn debuut al maakte onder Valverde? Je kunt Koeman wel de credits geven voor Mingueza, ook al zat die wel al bij de selectie onder Setien dacht ik.

6 maart 2021 om 09:42

Oke, eens.

6 maart 2021 om 10:15

Je doet nu alsof de jeugd destijds pannenkoeken waren. Spelers als Araujo en Mingueza zijn onder Koeman opgebloeid waar ze eerst ook als pannenkoeken werden gezien maar nu niet aangezien ze speeltijd krijgen. Het feit is dat die oude coaches heel vaak voor conservatief kozen in de vorm van Vidal en Rakitic waar Koeman duidelijk niet geeft om het persé opstellen van ervaring.

6 maart 2021 om 10:19

Koeman moet geen onnodige credits gegeven worden. Sommigen doen alsof Setien een soort Dick advocaat was en dat Koeman opeens het licht gezien heeft. Nu ja dat is dus al feitelijk onjuist en ten tweede helpt het ook wel dat spelers als Rakitic en Vidal weg moesten van het bestuur. Want als je ze er niet zijn dan kun je ze ook niet opstellen. Waar je hem wel credits voor kunt geven, is dat hij iemand als Pedri echt goed laat renderen. Daar staat dan wel tegenover dat hij Puig net niet weggepest heeft.

6 maart 2021 om 10:45

Geen onnodige credits maar je mag hem best enige credits geven voor het opstellen van jeugd en de prestaties die hij daaraan koppelt. Nee niet alles is perfect maar hij heeft het net als heel Barca best redelijk opgepakt.

6 maart 2021 om 10:49

Zeker en vast, maar doen uitschijnen alsof hij een enorme trendbreuk heeft doorgevoerd is gewoon overdreven. En hij doet het inderdaad echt goed momenteel.

6 maart 2021 om 11:37

@lierse1997 hoe vaak stonden al die talenten die jij noemt onder Setien in de basis?

6 maart 2021 om 12:06

Heb je gelezen wat ik zeg? Pedri was er nog niet, Moriba was 16, in de defensie waren Piqué en Roberto niet geblesseerd en was Semedo er nog, dus een Mingueza was niet nodig, en ondanks dat Setien meer middenvelders ter beschikking had speelde Puig meer. En Araujo kreeg steeds meer kansen van Setien maar toen was het seizoen gedaan.

6 maart 2021 om 12:11

Mee eens Lierse, benieuwd waar ze nog kunnen komen dit seizoen. Met name of ze de titelrace echt nog spannend kunnen maken.

6 maart 2021 om 13:26

Persoonlijk blijf ik denken dat Atletico kampioen wordt, maar als die het nog weggeven dan wordt Barcelona het wel denk ik. Ze hebben geen beter team dan Real Madrid naar mijn idee (defensie en middenveld van Real is beter) maar ze hebben wel Messi voorin rondlopen. En die zal zeker tegen de kleine teams gewoon bijna altijd het verschil maken. Zo een speler heeft Real dan weer niet natuurlijk. Of Benzema moet het weer op zijn heupen krijgen zoals eind vorig seizoen (en nee ik vergelijk Benzema niet met Messi, gewoon qua inpakt op het team).

6 maart 2021 om 14:39

@lierse1997 en dus ben je puur aan het speculeren of Setien idd net zoveel jeugd kansen had gegeven als Koeman. dat zullen we nooit weten en bij Koeman weten we het inmiddels wel dus puur terecht dat hij de credits krijgt dat hij zoveel jeugd de kans geeft imo

6 maart 2021 om 15:13

Die credits verdient hij ook wel. Maar hierboven wordt gesteld alsof Setien en dergelijke de jeugd geen kansen geven en Koeman dat wel doet. Wat dus niet zo is.

6 maart 2021 om 20:08

my bad! dan had ik je eerdere reactie verkeerd begrepen

Ik vind dit soort anekdotes altijd schitterend. Kijkje in de keuken. Messi lijkt me ook erg intelligent, los van zijn extreme talent.

Leuk verhaaltje, maar als Messi, Pique en Busquets en Terstegen zo slim,vooruitstrevend en goed samenwerkend zijn...waarom is het afgelopen seizoenen dan niet gelukt het team (onafhankelijk van welke trainer er is) uit het slop te trekken?

6 maart 2021 om 08:37

De beste oogarts ter wereld kan Stevie Wonder ook niet laten zien...

6 maart 2021 om 09:21

Afgelopen seizoenen, zegt het heldere licht. Even vergetend dat ze in de afgelopen drie jaar twee van de drie kampioenschappen hebben gepakt.

6 maart 2021 om 10:04

En vorig seizoen zou Barcelona zonder die rare pauze ook wel kampioen zijn geworden.

6 maart 2021 om 09:46

@rick: Omdat een team niet zelfsturend is en dus een goede coach nodig heeft. Ze kunnen hoogstens als katalysator fungeren maar dan moet er wel (juiste) input zijn van een coach. Met andere woorden: wat je erin stopt komt er ook weer uit.

Een van de redenen waarom Messi altijd boven Ronaldo zal uitstijgen, om maar weer eens de vergelijking te maken. Messi leest het spel, Messi analyseert op tijd zijn omgeving, het is een gave, veelvoud van voetbalgogme. Machtig mooi om te zien. Ik zou Messi graag nog eens een keer live willen zien schitteren in Camp Nou, maar ben bang dat dat te laat is. Zolang-ie nog op het veld te bewonderen is, zal ik iedere minuut genieten van wat deze man heeft bijgedragen aan het spelletje.

6 maart 2021 om 08:48

Spelers als Messi, Xavi, Iniesta en Pirlo zien ruimtes op een manier die niemand anders ziet. We staren ons vaak te blind op iemands voorkomen. Messi is in bepaalde opzichten heel intelligent.

6 maart 2021 om 09:24

Nou als je dat al als reden gaat zien is het ondertussen wel duidelijk dat de wandelkoning niet meer aan Ronaldo kan tippen.

6 maart 2021 om 09:38

Waarom Benzema? Ronaldo heeft geweldig gevoel voor ruimte, zeker. Zijn loopactie zijn waarschijnlijk de beste die we tot nu toe nog gezien hebben. Maar je kan moeilijk ontkennen dat Messi het spel beter leest, zijn overzicht beter is, en meer een teamspeler is(qua voetbal , niet qua motivatie natuurlijk). Eigenlijk had ik hiet ook weer niet op moeten reageren 'de wandelkoning' 6 x Balon dor, 6 keer gouden schoen. Wie in totaliteit beter is hou ik in het midden aangezien ze allebei legendarische kwaliteiten hebben, blijft alleen jammer dat sommige Real/Barça en Ronaldo/Messi fans de ' tegenstander' naar beneden proberen te praten.

6 maart 2021 om 10:01

Dat is mijn punt ook, het gaat om de totaliteit. Ik reageerde op iemand die stelde dat Messi altijd boven Ronaldo uit zal stijgen omdat hij op 1 eigenschap beter is. Dat is een domme uitspraak en vandaar dat ik ook een beetje cynisch reageerde.

6 maart 2021 om 10:08

Ronaldo is met de tijd een pure goalscorer geworden. Messi is meer all-round. Nu Messi de dribbels niet meer kan maken speelt hij puur als 10. Het bizarre van Messi is dat hij altijd zoveel scoort ondanks zijn gebrek aan lengte en fysieke kracht.

6 maart 2021 om 10:53

Bizar inderdaad. De historie van het voetbal leert ons dat het altijd de sterke reuzen van 2 meter waren die domineerden op het gebied van goals maken.

6 maart 2021 om 09:55

Maar waarom denk je dat Ronaldo dat niet doet? Of in minder mate? Die gast staat altijd op de goede plek voor de goal (of in zijn iets jongere jaren altijd op scherp om weggestoken te worden). Dan moet je het spelletje ook zien. Anders weet je niet waar de bal gaat komen en waar de ruimtes liggen.

6 maart 2021 om 10:22

Bla bla bla, waarom altijd erbij zeggen dat hij beter is?

Messi wil het Pique natuurlijk niet aandoen om 15 minuten naar Schreuder te moeten luisteren.

Over voetbal denken, en het juist kunnen uitvoeren, zijn twee aparte dingen. En zelfs bij de aller grootsten der aarde zijn daarin gradaties.

Schreuder bij Barcelona vind ik leuk! In de verre toekomst hoop ik dat hij ooit terug komt op het oude nest, Feyenoord. Hij was ook de sleutel tot succes van de ene erg goede periode van Ajax, waarbij ze ook de halve finale van de Champions League haalden.

Aardige voetballer die Messi, kan wel wat. Let goed op hem de volgende wedstrijd, ik verwacht een goal en een assist.

Aardige voetballer die Messi, kan wel wat. Let goed op hem de volgende wedstrijd, ik verwacht een goal en een assist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla5819
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder303
PedriAanvaller302
A. GriezmannAanvaller288
L. MessiAanvaller2823
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper240
Jordi AlbaVerdediger273
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3748 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 28 23 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Real Madrid deelt klap uit aan Barcelona en Ronald Koeman

Real Madrid heeft Barcelona een klap uitgedeeld in de strijd om de landstitel in Spanje. Het team van Zinédine Zidane was zaterdag met 2-1 te sterk voor de ploeg van Ronald...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren