Koeman klaagt: ‘Dit is onaanvaardbaar voor een club als Barcelona’

Vrijdag, 22 januari 2021 om 07:33Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:04

Barcelona plaatste zich donderdagavond laat voor de achtste finales van de Copa del Rey. Het team van Ronald Koeman had het bekerduel met streekgenoot Cornellà binnen de reguliere speeltijd kunnen beslissen, maar zowel Miralem Pjanic als invaller Ousmane Dembélé miste een strafschop. Dembélé en Martin Braithwaite schoten Barcelona in de noodzakelijke verlenging alsnog naar de volgende ronde van het Spaanse bekertoernooi. Koeman was na afloop niet te genieten over de extra minuten die zijn spelers moesten maken.

“We hebben twee strafschoppen gemist en we hebben veel kansen gecreëerd. Dit mag een club als Barcelona niet overkomen. We moeten een wedstrijd als deze veel eerder beslissen”, analyseerde Koeman, die in zijn actieve loopbaan een van de beste strafschoppennemers ter wereld was. “Hoe het opgelost kan worden? Ik begrijp het op de eerste plaats niet. Er zijn voldoende spelers die uit een strafschop kunnen scoren. Het kan angst zijn, ik weet het niet. Als je een strafschop benut, komt er rust in het team. Nogmaals, spelers van Barcelona kunnen niet twee strafschoppen in één wedstrijd missen. Dat is niet serieus.”

Koeman kreeg de vraag of er meer op het nemen van strafschoppen moet worden geoefend. “Zo groot is de druk ook weer niet”, repliceerde de Nederlander. “Er is geen publiek. Je moet je hoofd koel houden en scoren. En natuurlijk kun je altijd een strafschop missen, maar twee in één wedstrijd is onaanvaardbaar. Het gevolg was een verlenging en extra inspanningen. Dat is voor een wedstrijd als deze niet echt gebruikelijk.” Koeman vond niet dat er een last van zijn schouder was gevallen. “Er viel hier veel te verliezen en weinig te winnen. Cornellà heeft een geweldige wedstrijd gespeeld en hun keeper was de beste.”

“Het lijkt erop dat we moeite hebben met scoren. Opnieuw. We hadden het ons vele malen makkelijker kunnen maken en Cornellà heeft geweldig gespeeld. Ik snap nu wel waarom ze van Atlético Madrid hebben gewonnen. Maar we moeten meer kijken waarom we opnieuw 120 minuten hebben moeten spelen”, verwees Koeman naar zondag, toen Barcelona vlak voor tijd niet kon voorkomen dat Athletic Club in de finale van de Spaanse Super Cup een verlenging afdwong. De Basken grepen uiteindelijk de trofee.

Koeman koos voor een opstelling waarin Riqui Puig, Junior Firpo, Trincao en Neto eindelijk weer eens aan het startsignaal mochten verschijnen en de achttienjarige Ilaix Moriba zijn debuut mocht maken. “Hij heeft laten zien dat hij toekomst bij deze club kan hebben.” Over de teamprestatie was hij minder tevreden. “We wisten aan het begin van het seizoen dat er het een en ander ontbrak." Riqui Puig werd al in de rust vervangen door Dembélé. “Ik wilde meer diepgang met twee spelers aan de zijkanten. Daarom zette ik Antoine Griezmann achter Martin Braithwaite. Riqui had bovendien ook een gele kaart.”

Koeman heeft geen voorkeuren voor de loting van vrijdag. “De beker is altijd lastig, of je nu tegen een team uit LaLiga speelt of een club als Cornellà. Dat hebben we vandaag wel gezien.” Naast Barcelona plaatsen ook Athletic, Real Betis, Granada, Levante, Osasuna, Sevilla, Real Sociedad, Valencia, Real Valladolid, Villarreal, Almeria, Girona, Rayo Vallecano, Alcoyano en Navalcarnero zich voor de achtste finales.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door origami)
22 januari 2021 om 08:33

Mooi gezegd van Koeman. Zeker dat de druk helemaal niet zo hoog is bij een pingel zonder publiek. Als een van de beste strafschoppennemers kun je dit zeggen en zet je spelers lekker op scherp.

Wat een verschil met Zidane die aangaf dat het "geen schande" was om van een derde divisionist met 10 man te verliezen. Koeman geeft iig eerlijk toe dat een club als Barcelona zoiets niet mag gebeuren. Zeker die gemiste penalties niet. Er is nog veel werk aan de winkel. Maar waartegen Athletico heeft verloren heeft Barca gewonnen. Dat mag ook gezegd worden. Het is niet allemaal negatief

22 januari 2021 om 08:30

dat was inderdaad ook een bizarre uitspraak van Zidane, Koeman doet het enige wat hij kon doen op dit moment.. vertellen dat het klote was en dat de kansen er in moeten.

Maar Barca is door waar de grootste concurrenten al uit het toernooi liggen.
Ik hoop dat Koeman deze prijs "gewoon" binnen gaat slepen om toch nog een heeeeel klein beetje glans te geven aan het seizoen mocht het in de CL mislopen tegen Psg.

22 januari 2021 om 09:18

Zidane blijft nou eenmaal van het verdedigen van zijn ploeg. Koeman iets minder. Of het een beter is dan het ander is natuurlijk de vraag. Kijkend naar de prijzen van Zidane en de prijzen van Koeman kan je niet stellen dat de tactiek van Koeman heel goed of beter werkt.

22 januari 2021 om 10:08

Koeman heeft dan ook niet direct met real madrid mogen werken met spelers als ronaldo, mordic, ramos, marcelo, benzema nja ik kan door gaan in top jaren.

22 januari 2021 om 09:30

Het is inderdaad verfrissend om Koeman niet te horen over de VAR na een wedstrijd.

22 januari 2021 om 16:21

Copa del Rey heeft geen Var.

Ik begreep echt niet waarom Dembele die strafschop met rechts nam. Ik weet dat hij volledig tweebenig is, maar volgens mij is in Fifa en op meerdere sites linksbenig. Ik heb Cazorla en Sneijder wel eens corners met links zien nemen, maar pingels nooit. Kan iemand mij dit uitleggen?

22 januari 2021 om 08:10

Naar mijn mening is Dembele rechts dacht ik! Zijn goal maakt die ook kiezelhard met zijn rechter. Maar geen idee welk been hij nu echt is. Ja Carzorla deed dat inderdaad, en zelfs ook met vrije trappen! Geweldig

22 januari 2021 om 08:32

Het is vrij simpel denk ik namelijk dat Dembele zichzelf rechts vind, of in ieder geval heeft hij daar het meeste vertrouwen in.

22 januari 2021 om 08:38

Hij dribbelt het beste met links en hij schiet het beste met rechts, althans dat zei hij zelf.

22 januari 2021 om 08:52

Hij neemt ook wel eens vrije trappen met rechts. Hij is oprecht compleet capabel met beide benen. Echt een unieke eigenschap, zelden komt het op zo'n manier voor.

22 januari 2021 om 09:34

Cazorla is nog zo'n voorbeeld.

22 januari 2021 om 11:32

Ik heb maar 1 speler echt perfect zien trappen met beide benen en dat is Pedro. Zoek maar eens zijn doelpunten op bij Barca, zo zuiver trappen met zijn minder been is echt fantastisch. Maar ook Pedro is niet perfect tweebenig, dat is geen enkele speler. En al zeker geen Ousmane Dembele, die doet gewoon hard zijn best met beide benen en dat is ook wel knap op een manier. Maar ik zou willen dat ie minder zijn best doet daarin en gewoon normaal gaat voetballen, dat is al moeilijk genoeg. Hij is rechtsbenig, dat is duidelijk.

22 januari 2021 om 10:09

Dembele is rechtsbenig, zie je aan alles hoe hij op een bal trapt.

22 januari 2021 om 12:46

Ik dacht dat Dembele een aantal jaar geleden ook een keer een interview heeft gegeven waarin hij aangaf zelf eigenlijk ook niet te weten of hij nou links of rechtsbenig is. Eigenlijk toch wel een uniek geval die jongen en ook mooi om te zien dat hij nu onder Koeman langzaamaan toch weer beter begint te presteren.

Ik las ergens dat er al meer dan 10 wedstrijden geen enkele speler voorbij Araujo is gegaan. Moeilijk om te verifiëren maar ik kan me ook niet meer herinneren dat hij echt gepasseerd werd in een wedstrijd. Het goede nieuws is ook dat Dembele langzaam aan een van de leiders van het team is. Zonder de ervaren spelers is hij dan echt de leider op het veld. Ik hoop echt dat we zijn contract zo snel mogelijk kunnen verlengen. Een spelers zoals hij vindt je bijna niet op de markt.

22 januari 2021 om 10:10

Dembele een van de leiders aan het worden...ben je nu tegen jezelf aan het liegen ofzo? Na een wedstrijd tegen een derdeklasser kom je tot deze conclusie?

22 januari 2021 om 13:37

Over Araujo ben ik het wel volledig eens. Die vent is een fysiek wonder: Snel, sterk, behendig, grote sprongkracht... En hij leest ook heel goed wat tegenstanders gaan doen, zeer nauwkeurige tackles, altijd kalm. Iedere match verrast hij me weer, dat ik denk "hij moet toch eens ergens een foutje maken, hij is 21 en komt nog maar net piepen in het eerste elftal?"
Ja, ik ben fan geworden!

Lekkere reactie van Koeman, gewoon nuchter zoals het is en een enorm logische uitleg over Puig, waar de fans nogal boos over waren las ik. Geen speld tussen te krijgen.

22 januari 2021 om 09:25

In de vorige wedstrijd liet hij Lenglet op een gele kaart gewoon staan, dat is pas echt een gevaar. Koeman hanteert niet dezelfde standaard voor Puig als voor spelers als Trincao, Lenglet, Pjanic en Griezmann. Ik hoop nu overigens dat Konrad een kans krijgt in plaats van Trincao. En ook Collado. Iedereen moet worden afgerekend op wat hij brengt, of hij nu 30 miljoen heeft gekost zoals Trincao of niet.

22 januari 2021 om 10:11

Ik zou bij verschillende mensen ook wel verschillende beslissingen kunnen nemen hoor. De ene speler vertrouw je met geel op zak, de andere (nog) niet.

22 januari 2021 om 10:23

Zeker. Lenglet heeft op dat gebied alleen niet echt een track record.

Nou wat een wonder Koeman die weer klaagt, al geef ik hem hier wel 100% gelijk haha

En we missen weer volledig het stuk waarop hij verantwoordelijkheid neemt. Als de spelers op dit niveau zelf teveel druk ervaren bij het nemen van een pingel, dan ligt er zonder enige twijfel flink wat verantwoordelijkheid bij de technische staff. Daarnaast was het spel ook niet om aan te zien.

Het is begrijpelijk dat het moeilijk wordt met een team dat de wedstrijd van diens leven speelt, maar allechristus, wát was het idee?! Hij wilde meer diepgang aan de zijkanten.. en dan? Uit voorzetten scoren we zelden en dat ligt o.a. aan de verschrikkelijk slechte voorzetten van de vleugels.

22 januari 2021 om 09:42

Dembele creëerde natuurlijk wel het nodige gevaar ook met lage voorzetten. Aan hoge voorzetten hebben we inderdaad niks. We hebben niemand die een bal kan koppen. De tijd dat we een spits hadden die goed kon koppen is ook wel lang voorbij. We scoren meer met cutbacks, zeker Alba is de cutback king. Het argument om Puig te wisselen blijf ik overigens zwak vinden.

Je mag die Dembele wel een boete geven voor die penalty. Als je zo een aanloop neemt en hem ook nog eens zo inschiet mag je dat gerust scharen onder onprofessionaliteit.

22 januari 2021 om 10:55

Denk dat hij het wel heeft terug verdiend met zijn goal en trouwens in de strafschoppenserie tegen Sociedad nam hij zijn penal ook zo en toen ging het er wel in.

Als we toch aan het klagen zijn... mogen we het dan ook even hebben over het feit dat García Pimienta met Barcelona B beter in staat was om de wedstrijd te controleren dan Ronald Koeman met zijn miljoenenploeg?

22 januari 2021 om 12:02

Ach ja, dat soort wedstrijden heb je wel eens in een seizoen. Zelf vind ik de kritiek op Koeman wel erg overdreven. Barcelona is gewoon niet meer zoals het was. Geef Ronald Koeman nou maar gewoon 1-2 seizoenen de tijd en dan zul je wel zien dat Barcelona wel weer komt bovendrijven.

Als je kijkt naar het aantal tegendoelpunten en doelpunten dat ze maken is dat gewoon prima. Ze hebben meer gescoord dan welk ander ploeg dan ook in de competitie. Alleen is het spel nog inderdaad matig. Maar dat heeft natuurlijk tijd nodig met zo'n gehavende ploeg. Koeman doet het wel goed naar mijn mening. Zeker ook met het niet opstellen van Puig, die jongen wordt echt enorm overhyped. Iedereen kan zien dat hij prima kan voetballen, maar in alle aspecten zit hij wel onder de maat, dit ziet Koeman echt goed. En hij laat iedereen debuteren in de 1e, ook al zijn het niet de beste spelers uit La Masía.

22 januari 2021 om 14:35

Met natuurlijk wel als verschil dat Cornella anders in de wedstrijd zit en veel meer inzet toont als ze kunnen stunten tegen Barça A. Dat is wel belangrijk om mee te nemen.

Ronald, ik zou eens beginnen met een andere jas uitkiezen. Dit ziet er toch niet uit? En daarnaast, hoe koud wordt het daar dan? Dit lijkt wel een jas voor de Noordpool!

wel leuk dat VZ het zegt. Koeman zelf was echt een geweldenaar met strafschoppen. Hij en Makaay met afstand de beste penaltynemers die we hebben gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder253
PedriAanvaller252
A. GriezmannAanvaller236
L. MessiAanvaller2319
M. BraithwaiteAanvaller212
TrincãoAanvaller203
Jordi AlbaVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

185 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 23 6 2 0
2019/2020 Barcelona 35 9 2 0
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman boos op geblesseerde Araújo; verdediger trapt bank omver

Barcelona kwam zaterdag niet ongeschonden uit de competitiewedstrijd in en tegen Sevilla (0-2) winst. Gerard Piqué liet zich na 67 minuten spelen vervangen door Ronald Araújo, maar na afloop stelde hij...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren