Wegen van Mesut Özil en Arsenal scheiden na akkoord

Zaterdag, 16 januari 2021 om 11:38Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 12:05

Mesut Özil gaat definitief vertrekken bij Arsenal, zo meldt The Athletic zaterdag. De befaamde journalist David Ornstein meldt dat speler en club een principe-akkoord hebben bereikt over de beëindiging van het nog een half jaar doorlopende contract. Dat betekent dat er na 7,5 jaar een einde komt aan de contractuele overeenkomst tussen de 32-jarige Duitser en de Premier League-club. Transferexpert Fabrizio Romano onderschrijft het nieuws van Ornstein en verzekert dat het papierwerk in de komende uren zal worden voltooid.

Özil kwam in maart vorig jaar voor het laatst in actie namens Arsenal. De 32-jarige middenvelder komt dit seizoen niet voor in de plannen van manager Mikel Arteta en speelde deze jaargang dan ook nog geen minuut. Özil zou nu op weg zijn naar Fenerbahçe, waarmee hij al een akkoord heeft bereikt. Volgens Ornstein zal de spelmaker dit weekeinde afreizen naar Turkije om de transfer te completeren en een medische keuring te ondergaan. Ook DC United uit de Verenigde Staten deed Özil een contractvoorstel, maar de voorkeur van de spelmaker ging uit naar een avontuur in Istanbul.

Özil streek bij Arsenal lieft 388.000 euro per week op, wat betekende dat hij tot het verlopen van zijn verbintenis nog 9,7 miljoen euro had kunnen verdienen. Dat forse bedrag was dan ook een struikelblok voor een winters vertrek bij Arsenal. Nu lijkt het erop dat de beide partijen elkaar een handreiking hebben gedaan om de middenvelder toch deze maand al uit de boeken te kunnen schrappen.

Özil zou zijn ja-woord hebben gegeven aan een contract tot medio 2024 met Fenerbahçe, met een optie voor nog een seizoen. Naast een jaarsalaris van ongeveer vijf miljoen euro, zou Özil een tekenbonus van naar verluidt 2,5 miljoen euro ontvangen. De Duitser met Turkse roots veroverde met Arsenal onder meer viermaal de FA Cup en kwam in bijna acht jaar tijd tot 254 wedstrijden (44 doelpunten en 77 assists). The Gunners telden in 2013 47 miljoen euro neer om hem over te nemen van Real Madrid.Gerelateerd

Meer sportnieuws

111 reacties (laatste reactie door stravven)

Voor beide partijen het beste. Hopelijk voor Fener dat Özil nog iets kan betekenen voor ze. Er zijn wel vaker uitgerangeerde Europese oud-toppers naar Turkije verkast die behoudens een bult salaris weinig hebben toegevoegd. 32-jaar is normaliter nog niet versleten!

16 januari 2021 om 11:56

Ik denk dat Özil gewoon makkelijk de lijntjes uit zal zetten daar. Ik vind het echt jammer dat hih Arsenal op deze manier verlaat, want hij heeft toch veel voor Arsenal betekend en we hadden hem juist nu goed kunnen gebruiken. Allemaal te wijten aan het bestuur overigens.

16 januari 2021 om 11:59

@jomar3 beste voor Ozil. Schandelig dat de club hem zo heeft laten vallen na zijn vormdip en maatschappelijke discussie over china

16 januari 2021 om 12:11

Ja inderdaad, Hij heeft er gewoon 7,5 jaar gespeeld. Echt zonde dat het dan zo moet aflopen.

16 januari 2021 om 12:17

Dat is een andere discussie. Een dure speler die niet gebruikt wordt moet je altijd verkopen. In dat licht dus het beste voor beide partijen. Özil kan nu weer wekelijks gaan spelen en proberen belangrijk te zijn.

16 januari 2021 om 13:31

Hij heeft ze hun beste jaren geleverd, anders hadden ze nog een tijd zonder beker gezeten. Het jaar 2015/16 had hij ze kampioen gemaakt als Giroud in vorm bleef

16 januari 2021 om 15:01

Hij heeft ze hun beste jaren geleverd? Wist niet dat Ozil onderdeel was van the invincibles.

Jammer dat het zo moet eindigen, maar hopelijk wint ie de titel met Fener

Ik vind dit echt een domme aankoop. Ik las eerder dat ze hem een 3,5 jaar contract willen geven. Dan is hij dus 35 of 36. Ozil is nooit een speler geweest die het van loopvermogen of fitheid moest hebben en dat wordt nu alleen maar minder. Salaris zal hoog zijn, dus dan presteert hij na een jaar niet meer en dan zit je weer 2 jaar aan zo'n duur contract vast. Zoals Arsenal nu eigenlijk. Waarom investeren ze dat niet in de jeugd of een talentvolle speler die ze daarna door kunnen verkopen? Ik denk dat dit uiteindelijk op een deceptie uitloopt

16 januari 2021 om 12:03

Als die het niet moet hebben van loopvermogen en fitheid, wat is dan het probleem?

16 januari 2021 om 12:29

Omdat je straks met een man minder speelt bij balverlies

16 januari 2021 om 12:06

Niet van zijn fitheid en loopvermogen? Heb je prime ozil weleens gezien bij Duitsland of Real? Die gast maakte meters, daar werd je bang van. WK 2010 was hij weergaloos goed en de jaren erna was hij de beste aangever van Ronaldo. Ozil heeft nu in z'n kleine teen nog meer gevoel van de rest van de hele fener selectie. Die gaat het prima doen daar

16 januari 2021 om 12:19

Ach, van Van der Vaart werd dat ook altijd gezegd met vaak zelfs als argument dat ie gewisseld werd na 70 minuten omdat ie op was. Liep echter wel net zoveel als de rest die 90 minuten speelde.

16 januari 2021 om 12:30

Ja hij liep vast wel wat meters. Maar jij doet net alsof het een box to box middenvelder is en dat is gewoon niet zo

Welkom in Turkije dan maar, hoop dat je nog kan voetballen.

16 januari 2021 om 13:38

Ik ga iig wat wedstrijdjes van Ozil kijken nu hij weer actief is. Kan niet wachten om weer wat van zijn klasse te mogen aanschouwen.

Normaliter heb ik veel sympathie voor Arsenal als club, maar een hoop daarvan is verdwenen nadat ze op deze wijze met de toentertijd beste spelmaker van Europa zijn omgegaan. Alleen maar omdat Özil zijn ongenoegen uitte over de wanpraktijken in China. Ik als Fener-fan ben er iig niet rouwig om en hoop dat hij bij ons weer kan vlammen!

16 januari 2021 om 12:05

Hoop het ook voor jullie! Hoop echt dat Özil zijn klasse nog kan etaleren in Turkije.

16 januari 2021 om 12:16

Het was niet alleen dat, onder Arteta speelde hij in het begin wel, maar eigenlijk nooit overtuigend. En dan houdt het op een gegeven moment gewoon op.

16 januari 2021 om 12:34

Ach je kan toch niet met droge ogen beweren dat hij slechter speelde dan de figuren die jullie daar nu hebben rondlopen? Speelde hij echt zo slecht dat hij niet alleen naar de bank of tribune werd gedegradeerd maar meteen niet ingeschreven werd voor alle competities?

16 januari 2021 om 12:38

De hele China situatie zorgde ervoor dat ie na april ongeveer niet meer opgesteld werd, maar de performances werden al minder sinds zijn nieuwe contract eind januari 2018 en hij verloor zeker na de EL finale in 2019 veel sympathie bij fans

16 januari 2021 om 16:24

Alsof zijn concurrentie het beter deed. Ozil was vorig seizoen broodnodig en hij speelde puur niet omdat die eigenaar zijn vriendjes in China tevreden wilde houden. Vervolgens wel knielen voor BLM. Smerig clubje geworden.

16 januari 2021 om 17:19

Je bent er erg van overtuigd, maar komt niet met overtuigende argumenten. Ik zie Kroenke net zo graag morgen nog vertrekken, maar ik sta niet toe dat mijn club door het slijk gehaald wordt om aannames en hearsay.

16 januari 2021 om 21:03

Eerlijk, hij speelde in 2019 vaker slecht dan goed. De EL finale bijvoorbeeld, ik heb niet vaak iemand zo gedesinteresseerd over het veld zien lopen als Ozil die wedstrijd.

16 januari 2021 om 12:23

Nouja ook deels door hem zelf hoor? Heeft geen zak gepresteerd in de laatste 1 a 2 jaar dat hij wel speelde. Hij stond er al bijna naast. Wel triest dat kritiek op China de druppel was.

16 januari 2021 om 14:29

Deze logica geld alleen als de rest wel presteert. Wel eens gekeken naar de PL standings? Mesut is gewoon de symbolische zondebok van het mismanagement van Arsenal.

16 januari 2021 om 14:59

Ozil heeft zichzelf uitgezet toen papa Wenger vertrok en hij gelijk behandeld werd als de rest. Hij was onze beste speler, maar als het erop aankwam was hij ook 1 vd eersten die zijn koppie liet hangen. Dan ben je dat enorme salaris ook niet waard imo.

16 januari 2021 om 12:52

Het is jammer dat veel Ozil aanhangers niet even kijken naar zijn acties (in en buiten het veld). Met een 'leider' op de foto gaan en inderdaad bepaalde dingen roepen (ookal heeft hij gelijk) zijn niet slim en hebben ook 'onze' club beschadigd. Vergeet niet dat in het land waar hij nu gaat voetballen ook vervelende dingen gebeuren (dan druk ik mij nog zacht uit) en dat de voetbalwereld grotendeels bestaat uit niet zo'n mooie sponsors.

Ozil heeft nog kansen gekregen, maar daar heeft hij nooit zijn klassen laten zien. Destijds was het verkopen van hem + Sanchez gewoon de beste optie geweest, helaas hadden we totaal geen backup plan.

16 januari 2021 om 14:31

Wat erg een uitnodiging van een president op bezoek in Londen niet weigeren en dan op de foto gaan! Wow! Arsenal is inderdaad zo’n moreel hoogstandje, ze hebben inderdaad leuk meegedaan aan BLM. Concentratie kampen? Wat voor concentratie kampen? Nooit van gehoord hoor. Maar heb je al gezien hoe erg die foto van Ozil is?

16 januari 2021 om 14:46

Overdreven gedoe allemaal, Arsenal heeft niet tegengesproken wat Ozil gezegd heeft dus leuk dat je wilt laten lijken dat Arsenal niet achter zijn uitspraken stond. Ze hebben er afstand van genomen omdat ze zich niet in politieke discussies wilden mengen. Jammer dat er geen speler van een andere club iets over gezegd heeft, dan konden we zien dat die club wrschl hetzelfde zou doen. Nee in plaats van dat we eens dieper in de materie duiken gaan we lekker Arsenal bashen. Ik ben in dat opzicht blij dat Ozil eindelijk weg is, zijn we af van die onwaarheden die hier telkens herhaald worden of in ieder geval zal het minder worden.

16 januari 2021 om 15:01

@fbsk07 Ik denk niet dat je begrijpt dat er momenteel dingen gebeuren in Turkije die echt niet kunnen in een democratie. Het is nogal stuitent dat je (zoals velen overigens) dat je niet in gaat in de misstanden in het land waar Ozil nu gaat voetballen. Wat in een China gebeurt kan zeker niet en BLM mengen in de discussie is nogal lachwekkend, er is nog altijd spraken van discriminatie tegen bepaalde groepen, het is dus terecht dat daar meer aandacht naartoe gaat, maar zo zijn er dus nog wel meer groepen die aandacht verdienen. Al zie ik persoonlijk dit niet graag in de sport.

16 januari 2021 om 15:15

Ten eerste: wat er gaande is in Turkije is op een compleet ander level dan wat wij in China zien, waar miljoenen Chinesen in kampen zitten. Daarnaast, wat heeft Turkije ermee te maken? Ozil is bewust door Arsenal uit de selectie gehouden, omdat ze bang waren Chinees geld te verliezen. Dit is ronduit verdervelijk. Er zijn andere misstanden (zoals Turkije) in de wereld, maar betekent dit dat Ozil niks over China mag zeggen?

16 januari 2021 om 15:19

Wammes, hij is niet uit de selectie gehouden omdat ze bang waren Chinees geld te verliezen. Kom eens met betrouwbare bronnen die dat bevestigen ipv dit net zolang te roepen tot het geloofd wordt.

16 januari 2021 om 17:01

@samcro
Wat een onzin kraam jij uit. Toen Ozil de Oeigoeren steunde in een tweet, heeft hij die wedstrijd daarna gewoon gespeeld. Pas toen China ging dreigen om wedstrijden van Arsenal niet meer uit te zenden, heeft Arsenal excuses aangeboden voor het gedrag van Ozil (wat al belachelijk is). Daarna kreeg hij zonder reden geen speeltijd meer, waarna hij snel compleet uit de selectie verdween.

16 januari 2021 om 17:18

Waar is de link naar iets waar Arsenal haar excuses aangeboden heeft? Je zegt dat ik onzin uitkraam, kom dan met iets tastbaars.

17 januari 2021 om 11:19

Arsenal heeft zich in een officeel statment gedistantieert van de uitspraken van Ozil. Dat lijkt mij al bewijs genoeg. Als Ozil zich zou uitlaten over kwesties in pak hem beet Fiji of Samoa zou Arsenal zich echt niet een officeel statment ervan distantiëren. Dit maakt het aannemelijker dat er druk op Arsnela is gezet vanuit de Chineze kant.

16 januari 2021 om 13:02

Absoluut waar! Zo veel sympathie verloren voor Arsenal. Alle principes aan de kant geschoven voor de Chinese Dollars/yuan. Ga hem goed!

16 januari 2021 om 14:32

Het is niet vanwege wat hij zei over China, zo jammer dat mensen hun eigen leugens zijn gaan geloven.

Heeft toch niet normaal binnen geharkt bij Arsenal €388.000 per week is toch absurd dat je zoveel kan verdienen bij een subtopper in Engeland.

16 januari 2021 om 12:08

3de beste club van Engeland een subtopper? Wat is Tottenham dan een middenmoter?

16 januari 2021 om 12:10

Ik heb het niet over Tottenham. Ik kijk naar Arsenal laatste 10 jaar met al die middelmatige spelers zijn ze toch niet meer serieus te nemen als 3de grootste/beste club van Engeland.

16 januari 2021 om 12:23

Daar heb je wel een punt het wordt is een keer tijd dat al die middelmatige spelers worden opgeruimd

16 januari 2021 om 15:15

3e beste? Hoe dan? Volgens welke parameters? Als je nou zou zeggen derde rijkste of grootste of wat dan ook, dan valt het met bepaalde argumenten nog te ondersteunen. De beste dan denk ik aan prestaties van de voorbije 3-5 jaar, of op langere termijn misschien de laatste 10 jaar. Hoe dan ook zijn die prestaties subtop te noemen. Of je kijkt naar de ranglijst, als je dat zo bekijkt is Arsenal pas de 11e beste en dus niet eens subtop

16 januari 2021 om 15:45

Lijkt mij dat hij 3e beste aller tijden bedoelt maar ja dat is vergane glorie.

Dan kan de mascotte dus ook weer op zoek naar een nieuwe baan. Of zou Arsenal hem alsnog weer in dienst nemen, nadat Özil eerder zei zijn salaris over te nemen zo lang hij bij Arsenal zou spelen?

16 januari 2021 om 12:07

Die gaat ook naar Fenerbahce.

16 januari 2021 om 17:25

Gunnersaurus is allang weer in dienst.

Bedankt voor alles Mesut, ik heb jaren van hem mogen genieten, jammer dat het zo moet eindigen! Een goede oplossing voor beide partijen. Arsenal scheelt het flinke kosten en ik hoop dat Özil kan gaan schitten voor Fenerbahce en haar fans. Alle goeds gewenst! Ik hoop dat Buendia onze kant op zal komen.

Beetje gemixte gevoelens hierover.

In mijn ogen is op dit moment Dimitrios Pelkas Fenerbahce’s beste speler in de aanval. Met de komst van M10 ben ik bang dat hij nu dus zijn positie achter de spits (waar hij het zo goed doet) kwijt gaat raken.

Aan de andere kant, weet je wel weer zeker dat marketing technisch gezien, M10 veel geld in het laatje gaat brengen. Die zal aanbeden worden in Istanboel..

Ben iig blij dat hij en Arsenal dit huwelijk nou eindelijk beëindigen.

16 januari 2021 om 12:16

Ik deel je mening zeker, maar gelukkig kunnen zowel Pelkas als Ozil ook op de flank fungereren. Daarnaast kan het best zijn dat Ozil, ondanks zijn trainingen, nog steeds wedstrijdritme op moet bouwen. Hierdoor denk ik dat Pelkas voorlopig nog wel op 10 zal blijven staan. Zo niet, fungereerde die op de flank ook prima en ik denk dat met de komst van Ozil dit nog beter zal uitpakken voor hem ook.

Hij gaat nu dan écht komen Ik hoop zo van harte dat het allemaal zo mooi uitpakt zoals ik in mijn hoofd heb. Natuurlijk is die alweer 32, heeft die al bijna een jaar geen wedstrijd gespeeld. Echter met zijn jarenlang ervaring bij topclubs en al zijn successen, kan het haast niet dat die gaat falen bij Fener. Ik heb er zin in!

16 januari 2021 om 12:18

Heel veel plezier met deze klasbak, hoop echt dat hij kan gaan vlammen voor jullie. Zulke spelers blijven een sieraad voor de sport.

16 januari 2021 om 12:35

Bedankt voor je mooie reactie Jaricho! Je wilt niet weten hoelang Fener fans al wachten op dit moment. Dan heb ik het over jaren. Het was vanaf het begin al bekend dat Özil een Fenerbahce fan was, maar natuurlijk was hij onhaalbaar in zijn jonge jaren. Begin van dit seizoen gaf Ali Koc (president van Fener) aan dat het een droom was en nog steeds onmogelijk was om Özil te halen (media stond er toen weer vol mee). Nu lijkt het dan toch echt een werkelijkheid te worden.

16 januari 2021 om 12:40

Inderdaad prachtig voor jullie, kan nog de euforie herinneren toen hij de overstap maakte naar Arsenal. Ook mooi voor Özil, de laatste 3 jaar bracht hij sportief niet meer zoveel, maar nu kan hij zijn klasse laten zien bij zijn jeugdliefde, waar hij op handen gedragen zal worden. Prachtig voor hem en de fans!

16 januari 2021 om 14:42

Ik denk ook niet dat hij per se zal falen. Al is het een groot vraagteken hoe fit hij is en of hij nog een zwaar programma aan kan na zo lang niet gespeeld te hebben (en hij wordt er ook niet jonger op). Tevens is het wel een speler die altijd al sukkelde met veel kleine pijntjes en ziektes. Veel vraagtekens. Er is 1 zekerheid: zijn klasse is ontegensprekelijk en buitenaards. Dus als hij zijn lichaam mee wil en hij fit blijft dan denk ik dat Fenerbahce zeker wel 1,5 seizoen plezier aan hem kan beleven. Maar als ik hier lees over een contract tot midden 2024 met een stevig salaris, dan denk ik, oei, slechte zet. Grote kans dat het net zo eindigt als bij Arsenal.

16 januari 2021 om 14:55

Bon Jovi, Ozil sukkelde niet met pijntjes en ziektes, hij kreeg een voorkeursbehandeling van Wenger. Hoe vaak hij uitwedstrijden niet meedeed en gewoon vrijaf kreeg is bizar. Telkens werd er gezegd dat hij een rug- of enkelblessure had, maar als dat echt zo was had hij de laatste maanden echt niet 'als een beest' kunnen trainen zoals je vaak hoort en leest. Toen Wenger vertrok, vertrok Ozil in zijn hoofd ook. Sindsdien heeft hij het niveau dat hij daarvoor haalde niet meer aangetikt. En dan moet ik hier van iemand lezen dat Ozil een sterk karakter heeft.. Ik gun Ozil het beste bij Fener, maar uiteindelijk vind ik het jammer dat zijn tijd bij ons niet helemaal geworden is wat ik ervan gehoopt had.

16 januari 2021 om 16:39

Ik herinner me een seizoen waarin hij maar liefst 3 wedstrijden miste wegens ziekte. Dat is toch heel uitzonderlijk dus dan zie ik hem wel als vatbaar voor ziektes. Het kan natuurlijk dat dit een smoes was zoals jij aangeeft, maar dat is natuurlijk moeilijk te achterhalen, zeker jaren later. Dus daar heb ik het gissen naar en dan ga ik maar af op wat ik lees. Kortzichtig misschien mja ik weet het niet. Hoe dan ook denk ik niet dat dit 'droomhuwelijk' met Fenerbahce zal uitpakken zoals men hoopt. Victor Valdes speelde op een blauwe maandag ook nog voor Standard Luik, wat een flop was me dat. Ozil mist gewoon die absolute honger die een Chiellini en Ronaldo hebben. Het is inderdaad al bij al vrij teleurstellend hoe alles verlopen is. Ondanks alle opportunistische kritiek over 'verdwijnen in topwedstrijden' waren zijn eerste seizoenen goed tot heel goed. Hij had een geweldige klik met Sanchez en Cazorla. Helaas bracht hij sportief te weinig na hun vertrek -en dat van Wenger zoals je aangeeft- en eindigt dit verhaal dan toch in mineur met alleen maar verliezers en moddergooien'

16 januari 2021 om 17:23

Ik denk ook niet dat Ozil veel zal brengen daar, al is het niveau natuurlijk een stuk lager en kan hij het misschien puur op techniek af. Van zijn vechtlust heeft hij het nooit moeten hebben. Ozil was een paar jaar idd heel erg goed en vooral toen Giroud besloot alle kansen te missen had ik veel medelijden met hem. Uiteindelijk is het vrij teleurstellend, helemaal dat het zo moet eindigen.

Na jaren weer een nummer 10 sinds Alex. Wat was dat een speler zeg, pfff. Beste speler die ooit bij fener heeft gespeeld. Als Özil maar 30% kan van Alex bij fener kan spelenz, ben ik al zeer tevreden. Wel jammer dat Pelkas nu weer naar de flanken gaat maar verwacht dat hij het nog steeds goed gaat doen

Mooi. Heeft nooit echt voldaan aan het verwachtingspatroon. Zijn salaris was belachelijk. De discussie over zijn inbreng was irritant. Dat gaat in ieder geval allemaal weg.

16 januari 2021 om 12:50

Hij was in zijn eerste 2 seizoenen wel echt heerser bij jullie op het veld. Maar goed snap dat je blij bent dat ie vertrekt, scheelt aardig wat gezeik.

16 januari 2021 om 13:25

Vooral gezeik en geld inderdaad. Hij heeft zeker meer dan genoeg goede wedstrijden voor ons gespeeld. Helaas altijd een speler geweest die bij fans voor reacties in uitersten zorgde, wat ik persoonlijk jammer vond. De halve fanbase vond hem God, de andere helft vond hem nooit goed genoeg ongeacht zijn prestaties... Verschrikkelijk eigenlijk dat het zo was. En jammer dat het zo moet eindigen. Staaltje mismanagement vanuit de club vanaf het moment dat hij zijn nieuwe contract had ondertekend.

Bij Real Madrid was hij echt zo goed, strooiend met mooie passjes. Het is jammer dat zijn mentaliteit niet in de buurt komt van zijn voetbalkwaliteiten.

Hij komt echt !! Wauw Mesut dan eindelijk naar zijn jeugdliefde. Bedankt voor het meewerken Arsenal !!

Mesut Ozil #10

Echt ongelofelijk dat we hem in Turkije gaan zien spelen pfff

Ik ben blij dat ze er samen uit zijn gekomen. Benieuwd naar de details, hopelijk is het in één keer afgerond zodat beide partijen niet meer achterom hoeven te kijken. Mesut, bedankt voor alle mooie herinneringen en ik wens je veel plezier bij Fener!

Triest hoe het gelopen is met Arteta en Ozil. duidelijk veel rancune vanuit Arteta waarschijnlijk uit periode 2013-2016, toen ozil hoger in de pikorde stond. of er is toen iets gebeurd. ligt er te dik bovenop.

Ik ben benieuwd hoe fit hij is en hoe goed hij nog is. In principe haalt Fenerbahce in een klap de beste speler van de Turkse competitie in huis maar of hij het ook gaat waarmaken dat gaan we zien.

Of het een succes gaat worden op sportief vlak weet ik niet maar na jaren ga ik weer een shirtje met een spelersnaam laten drukken. Na Mamadou Niang, Appiah , Alex en van Persie zal het shirtje van Ozil ook zeker bewaard blijven.

254 wedstrijden: 44 goals & 77 assists! Dat zijn gewoon gestoorde statistieken bij een club als Arsenal waar de laatste jaren echt pure middelmaat speelt op een paar uitzonderingen na.

Genoeg wedstrijden gezien waarin hij spelers 1 op 1 wist te zetten maar er geen doelpunt uit kwam.

Arsenal hoefde maar 1 ding te doen en dat is het team om Ozil heen bouwen met echt topspelers maar helaas is dat de grootste minpunt van het bestuur.

Wel denk ik dat de komst van Ozil niks gaat veranderen bij FB. Dat team heeft geen systeem en de type spelers die hij kan aanvoeren. Tis een FB supporter anders mocht hij wel bij ons op 10 Abus van assists voorzien😂

En hij mocht niet spelen omdat hij wat over de situatie van de oeigoeren zei? Corrigeer mij als ik fout zit. Maar hoop dat arsenal nooit een top club wordt als het daarom ging

16 januari 2021 om 15:58

Je zit fout, maar daar kan je zelf weinig aan doen. Het is al zo vaak geroepen dat dat de reden is, dat mensen het zijn gaan geloven, zelfs de mensen die het riepen zonder ook maar enig betrouwbaar artikel erover te lezen. Niemand heeft ooit bevestigd dat het daarom ging.

16 januari 2021 om 16:29

Waarom anders? Omdat zijn concurrentie het vele malen beter deed en Arsenal over liep van creativiteit? Ozil werd vorig seizoen nodig gemist maar het is duidelijk dat die enge eigenaar liever zijn poten liet hangen voor zijn Chinese contacten. Kijk na watvoor middelmaat er allemaal werd opgesteld en je kan niet anders concluderen dan dat Ozil om andere reden niet speelde. Ook niet bij blessures en ook niet als invaller. Zat niet eens bij de selectie. En dat is niet van hogerhand?

16 januari 2021 om 16:45

Het is duidelijk? Je kunt niet anders concluderen? Laten we er even echt naar kijken... Sinds het vertrek van Wenger of eigenlijk het ondertekenen van de nieuwe deal heeft hij simpelweg minder gepresteerd dan daarvoor. Ozil werd onder Emery al vaker niet opgesteld. Ljungberg heeft zijn werkethiek al eens aan de kaak gesteld. Onder Arteta heeft hij een kans gekregen en heeft Arteta zijn opstelling aangepast voor Ozil - 4231. Daarna ging Arteta over naar 343-443 en was er simpelweg geen plek voor Ozil, helemaal omdat je bij balverlies met 1 man minder speelde omdat hij defensief niets bijdroeg. En daarbij leverde hij veel minder, hij was niet meer de Ozil van toen hij naar ons kwam. Daarnaast zijn er de verhalen over zijn salaris, hij krijgt flinke bonussen bij gespeelde wedstrijden, assists, doelpunten etc. Met de Corona crisis moet elk bedrijf kijken waar het kan besparen en omdat ze zo dom zijn geweest hem een megadeal te geven is dat wel het eerste waar je naar kijkt als besparing. Een ander punt is dat Arteta eerst head coach was en vervolgens manager werd, dus van hogerhand geloof ik ook niet in. Nadat hij die uitspraken over de Oeigoeren deed heeft hij nog 10-12 wedstrijden gespeeld, denk je dat hij dat nog zou mogen van de directie? Arteta heeft ook nooit iets laten merken dat hij Ozil graag zou willen gebruiken, maar dat het niet mocht. Het enige wat nu maar continu herhaald wordt is dat het vanwege die uitspraak is, maar er zijn genoeg redenen te noemen. Misschien is hij wel over zijn top en kijkt Arteta naar de toekomst ipv hoe goed hij een paar jaar terug was. Mensen doen ook net alsof hij evenveel zou brengen als toen hij net bij Arsenal tekende, ook omdat dat lekker makkelijk is wellicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Arsenal358
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller206
N. PépéAanvaller90
E. NketiahAanvaller30
B. LenoKeeper30
A. RamsdaleKeeper170
Cédric SoaresVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1187 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren