Strijd om felbegeerde Szoboszlai beslist: Milan, Real en Arsenal grijpen mis

Donderdag, 17 december 2020 om 16:10Chris Meijer • Laatste update: 16:36

RB Leipzig heeft de strijd om Dominik Szoboszlai gewonnen. De Duitse topclub heeft de komst van het Hongaarse toptalent donderdagmiddag bevestigd. De twintigjarige middenvelder komt voor een bedrag van naar verluidt twintig miljoen euro over van Red Bull Salzburg. Hij maakt in januari de overstap en komt tot medio 2025 onder contract te staan bij Leipzig.

Szoboszlai leek na de eerste seizoenshelft onhoudbaar te zijn geworden voor Red Bull Salzburg. Met 9 doelpunten en 10 assists in 21 officiële wedstrijden speelde hij zich in de kijker bij onder meer AC Milan, Arsenal en Real Madrid. De afkoopclausule in zijn tot 2022 lopende contract bij de kampioen van Oostenrijk maakte hem tot een van de meest gewilde spelers van Europa, want Szoboszlai was voor slechts 25 miljoen euro op te halen. RB Leipzig slaagt er nu echter in om aan de haal te gaan met de twaalfvoudig Hongaars international voor een bedrag dat miljoenen lager uitvalt.

Bayern en Atlético gewaarschuwd: ‘Hij is net zo talentvol als Haaland’

Dominik Szoboszlai zat onlangs in de rubriek Toppers van Morgen.Lees artikel

Red Bull Salzburg boekt een flinke winst, want Szoboszlai werd in 2017 voor 500.000 euro weggehaald uit de jeugdopleiding van MOL Fehérvár. De aanvallende middenvelder speelde totaal 82 wedstrijden voor Red Bull Salzburg, waarin hij 26 doelpunten en 34 assists voor zijn rekening nam. Het is niet de eerste keer dat een speler binnen het Red Bull-imperium van Salzburg naar Leipzig verhuist: onder meer Dayot Upamecano, Naby Keïta, Konrad Laimer, Amadou Haidara, Hannes Wolf en Hee-chan Hwang gingen Szoboszlai voor. Het is de bedoeling dat de Hongaarse aanvallende middenvelder zich vanaf 1 januari 2021 bij de selectie van RB Leipzig voegt.


Poll

Snap jij de keuze van Dominik Szoboszlai?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Iets met: Red Bull.. & Red Bull..

17 december 2020 om 09:59

Niet altijd. Kijk maar naar Mane en Haaland

17 december 2020 om 10:09

Niet altijd, wel vaak. In de tijd dat Mané overstapte naar Southampton, was RB Leipzig nog niet van het niveau als dat het nu is.

17 december 2020 om 10:22

Haaland is wel onbegrijpelijk aangezien de zwakste schakel bij Leipzig toch wel de spits positie is.

17 december 2020 om 10:34

@ Zermatt: niet altijd maar de uitzonderingen die jij opnoemt bevestigen de regel.jammer dat Arsenal naast deze geweldenaar grijpt! Al is het ook begrijpelijk gezien het feit dat Arsenal momenteel een topclub in verval is.

17 december 2020 om 10:35

Op het moment dat Haaland zijn transfer naar Dortmund maakte, was de spitspositie met Werner nog de sterkste schakel. Een talent van het kaliber Haaland zal denk ik ook niet heel snel meer voorkomen bij Salzburg. On topic: Ik vind het ergens oneerlijk dat Red Bull zo mag werken, maar dmv boekhoudkunige trucjes zet allemaal wel legaal zijn.

17 december 2020 om 10:38

Leipzig speelde toen nog altijd met 2 spitsen dus Haaland was sowieso een verbetering ten opzichte van Schick of Poulsen.

17 december 2020 om 14:36

Dat Haaland nu bij Borussia speelt komt puur door Raiola. Dit heeft het spelletje meer dan slim gespeeld. Toen bleek dat Dortmund serieuze interesse had Haaland is hij richting het bestuur gestapt en gevraagd wat het totaal budget is wat Dortmund over heeft voor de diensten van de spits. Het antwoord was toen 75 Miljoen voor het totaal plaatje! Mooi voor Raiola aangezien de clausule van Halaand 25 Miljoen was heeft hij 25 Miljoen zelf in zijn zak kunnen steken, 10 Miljoen is naar Haaland zijn vader gegaan, die tevens ook zijn zaaknemer was en de rest in het contract van Haaland als Tekengeld en Salaris.

17 december 2020 om 10:25

Zegt natuurlijk niks, want Leipzig heeft -na Keita- nog nooit bedragen boven de 25 miljoen betaald voor 1 speler. Het was dus allerminst zeker dat Leipzig aan de haal zou gaan met deze jongen.

17 december 2020 om 11:10

Volgens mij is dat een speciale clausule die in alle contracten staat dat een Leipzig ze voor dat bedrag kan ophalen.

17 december 2020 om 11:43

Het was gewoon zijn clausule. Ook voor Real, Arsenal of Dortmund.

Bizar! Totaal niet zien aankomen.

17 december 2020 om 10:05

Toch wel, ik zei het ook al bij elke artikel over hem. Was zo duidelijk als wat sinds weken. zelfs zijn mananger zei dit een paar weken geleden. Real was nooit of nooit een optie want hij wil een vaste basisplaats. Arsenal niet goed genoeeg en Milan haakte al vroeg af voor hem aangezien het duidelijk was dat Liepzig de club zou zijn waar hij naartoe ging. Doertmund had een kleine kans omdat Haaland een hele goeie vriend is van hem.. Uiteraard, beide clubs hebben een speciale band met elkaar, wat ook helpt uiteraard.

17 december 2020 om 10:14

Moeilijk he sarcasme...

17 december 2020 om 10:17

Ik zou even een cursus 'hoe kan ik sarcasme herkennen' nemen. Dortmund heeft hem nooit nodig gehad want die hebben al genoeg opties op het middenveld (hoe goed hij ook is). Zal zo onderhand denk de 15de speler worden die tussen deze twee clubs overstapt. Weet alleen dat Martin Hinteregger de overstap toen weigerde omdat hij vond dat Leizpig Salzburg kapot maakte.

17 december 2020 om 10:24

Haaland maakte dezelfde overstap naar Dortmund en probeerde om Romano te overhalen om naar Dortmund te gaan. Trust me, als Dortmund Haaland langer kan houden omdat hij zich daar beter bij voelt gaan ze er voor gaan. Maar ook Dortmund heeft het financieel moeilijk door de Corona, dan zijn extra transfers voorlopig niet aan de orde. Edit Ik bedoel Szoboszlai en niet Romano. eventjes een zwak moment in verband met namen

17 december 2020 om 11:24

Ten eerste geen idee waarom Haaland Romano over zou moeten halen maar oké. Nee, ik denk natuurlijk dat Dortmund zo snel mogelijk van Haaland af zou willen.. Ja en Dortmund heeft, net zoals alle clubs, last van de Corona. Bedankt voor al deze open deuren.

17 december 2020 om 12:04

Ik bedoel Szoboszlai uiteraard, eventjes een misser met de namen. Haaland en Szoboszlai zijn hele goeie vrienden en ze speelden heel erg goed samen bij Salsburg, Szoboszlai is net de type speler dat haaland kan gebuiken aangezien Szoboszlai heel sterk is met assists. de voorzitter van Dortmund heeft ergen op het einde van november verklaard dat ze Haaland zeker will houden en de toekomst plannen van Dortmund willen aanpassen aan haaland. Zie het een beetje toen real hun ploeg aanpaste aan Ronaldo. Ik mag geen links doorgeven dus zal het ook niet doen maar het was een video waar de sportdirecteur van Dortmund dat verklaarde. Maar ik vrees dat Haaland gewoon onhoudbaar is voor Dortmund.

Arsenal moet nu vol voor Isco, Eriksen of Aouar gaan als CAM. Fabrizio Romano meldt nu namelijk ook dat Arsenal op zoek is naar een creatieve middenvelder. Aouar, Isco en Eriksen mogen weg bij hun club en zijn dus haalbaar in de winter.

17 december 2020 om 10:08

Denk niet dat je Aouar zo maar losweekt bij Lyon. Dus ik zou veel meer voor Isco of Eriksen gaan die beiden geen perspectief hebben inderdaad.

17 december 2020 om 10:09

Romano en Tifo voetbal, het Mekka van bronnen voor Zermatt an allemaal lopen ze achter de muziek aan. Nogal wiedes dat we op zoek zijn naar een creatieve mid, dat waren we afgelopen zomer ook al... Isco moet lekker weg blijven, Eriksen heb ik liever niet maar zou ik niet afwijzen, Aouar moet eerste keus zijn, mocht dat niet lukken zijn er nog wel wat opties die ik liever heb dan een Eriksen die het nooit echt gemaakt heeft.

17 december 2020 om 10:22

Als Arsenal de mogelijkheid heeft om Isco te halen, zou ik niet twijfelen hoor. Isco is en blijft een speler met een enorm potentieel. Hij komt niet helemaal uit de verf bij Madrid, vanwege het oncomplementaire samenhang bij Real Madrid. Isco is een diende speler. Niet iemand die diepgaat. Als Isco de man is en kan steken naar Auba en Pepe, kan hij helemaal opleven. Zie James bij Everton. Bij Real wordt verwacht dat Isco diepgaat, omdat Real geen andere diepgaande middenvelders heeft. Dat kan hij juist minder.

17 december 2020 om 10:27

Isco is een luie speler die als eerste zijn koppie laat hangen als het tegenzit. Precies hetzelfde bij ozil en eriksen. Zo’n speler heeft Arsenal niet nodig. Al die overbetaalde vedettes moeten weg. We hebben jonge, talentvolle leiders nodig. Aouar is meer zo’n type.

17 december 2020 om 10:40

Laat Isco aub maar in Madrid. Een type als Isco (peperdure, luie, mooi-weer voetballer) is het allerlaatste dat de ruggengraatloze spelerskern van Arsenal nodig heeft. Idem met Eriksen.

17 december 2020 om 10:41

Zoals ik hieronder ook al gereageerd heb, James was de afgelopen 6-7 wedstrijden vrijwel onzichtbaar. Hij begon goed dat klopt, maar dat deed heel Everton. Wellicht dat hij gisteren een goede pot gespeeld heeft, daar heb ik niets van gezien, maar zou wel verklaren waarom hij nu dan wel weer genoemd wordt.

17 december 2020 om 11:07

En het wordt... Fabio Vieira of één of ander nietszeggend talent dat twee jaar moet wennen. Hebben we echt een nummer 10 nodig? Straks heb je Saka, Pepe, Nelson, Martinelli en Aubu die een plek verdienen in de basis. Daarachter zie ik een blok Partey met ESR voor me. Misschien moeten we eerst eens met wat spelers in het centrum blijven staan, in plaats van met drie man op dezelfde flank gaan lopen kutten. Positional Play is heel leuk hoor, maar alleen als het loopt. Het loopt voor geen meter.

17 december 2020 om 11:11

@samcro ho ho ho, "eriksen die het nooit echt gemaakt heeft" (?!) Ik snap dat hij speelde bij een concurrent, maar hij deed het echt goed hoor bij Tottenham.

17 december 2020 om 11:17

Gunnero, als het zo erg is geworden dat je af en toe Laca als spelverdeler ziet stuntelen achter Auba dan lijkt het me wel duidelijk waar we iemand nodig hebben. Blijkbaar ziet Arteta het niet in ESR dus is een speler als Aouar heel erg welkom. Ik zie hem trouwens echt niet naast Partey, daarvoor is hij te licht. Dan liever Torreira terug verwelkomen en naast Partey zetten met ESR daarvoor.

17 december 2020 om 11:18

Balsportliefde, ja...en wat heeft hij daadwerkelijk neergezet dan? Jarenlang leuk meegedaan zonder iets te winnen en nooit opgepikt door een echte topclub.

17 december 2020 om 16:34

@Samcro 'het niet hebben gemaakt' of 'zonder iets te winnen' zijn twee hele verschillende invalshoeken. Wat heeft Haaland (bijv.) gewonnen bij Salzburg?

17 december 2020 om 16:53

Gek voorbeeld want Haaland staat aan het begin van zijn carriere, die zie ik nog wel eindigen bij een echte topclub. Eriksen heeft altijd onder de top gezeten, dus heeft het niet echt gemaakt vind ik.

17 december 2020 om 17:19

Dat is natuurlijk raar als je perse bij de absolute top zal moeten spelen. Dan heeft een Fransesco Totti het bijvoorbeeld ook niet helemaal gemaakt?

17 december 2020 om 17:25

Jij hebt het over het niet hebben gemaakt bij een club. Vandaar de vergelijking. Snap je?

17 december 2020 om 10:10

Arsenal zou beter gaan voor jonge talentvolle spelers in plaats van afgedankte grootverdieners. Ze mogen weg van hun cluub voor een reden, niet goed genoeg.

17 december 2020 om 10:18

James mocht ook weg en is nu helemaal opgeleefd bij Everton. Dan kan met Isco ook zomaar gebeuren. Isco is en blijft een gigantisch talent met groot potentieel. Eriksen ook.

17 december 2020 om 10:31

ja dat wel, maar mentaal niet to gemotiveerd als een jonge talent om voor een ploeg als Arsenal te spelen. Dat is net wat Arsenal nu nodig heeft. Hoe dan ok voor een speler als Isco is arsenal een flinke stap omlaag, dus mentaal niet echt een boost + dat die spelers een hoge slaris verwachten.. kan hij beter bij een Italiaanse topper gaan spelen

17 december 2020 om 10:39

James opgeleefd? Ik heb van gisteren niets gezien, maar tot gisteren was hij al weer 6-7 wedstrijden vrijwel onzichtbaar.

17 december 2020 om 10:43

Idd Samcro, James is allesbehalve opgeleefd! Zijn start was veelbelovend met in 5-6 wedstrijden 3 goals en 3 assists en dan, zoals je aangeeft, was het 6-7 wedstrijden totaal niets. Lijkt me vooral een momentenvoetballer...2-3 wedstrijden goed en dan 6-7 onzichtbaar. Is ook de reden waarom hij vandaag bij Everton speelt en niet bij Bayern/real. (En daar is niets mis mee maar laat ons dan ook niet doen alsof James absoluut topniveau is)

17 december 2020 om 10:51

Ik weet dat Isco niet in vorm is en niet meer in de basis start bij Real Madrid. Maar met alle respect, waarom zou hij naar Arsenal moeten willen gaan? Die kan een betere club krijgen. Van de namen die je noemt is alleen Eriksen realistisch.

17 december 2020 om 10:58

Isco mag blij zijn als er een betere club voor hem komt, laat staan dat hij daar een vaste plek in de basis kan bemachtigen. Luie draak van een speler.

Ik weet niet zeker of Real Madrid echt in de markt was voor een winterse transfer voor dit grote talent, maar een club als Leipzig is de perfecte plek voor zo een jongen om ervaring op te doen en het zou alsnog een prima vervolgstap zijn als hij na een paar jaar richting De Koninklijke komt. Nu moet hij zich gaan ontwikkelen en Leipzig is een perfecte plek daarvoor. Wel jammer voor Justin Kluivert dit maar goed concurrentie hoort er nou eenmaal bij als je bij een topclub speelt. Stel je voor dat deze jongen in de verre toekomst samen met Odegaard en Haaland bij Real Madrid zou spelen. Ik ga hem iig goed in de gaten houden in de Bundesliga!

17 december 2020 om 10:06

Pfff...mbappe er ook nog bij, Cristiano zal ook nog wel terug komen, Zidane nog steeds voor de groep. Man dat wordt smullen en omdat het allemaal een zekerheidje is kunnen we er lekker naar uit gaan kijken!

17 december 2020 om 10:07

Nee. real toonde interesse maar kreeg per direct een Nee. De speler in kwestie wil een vaste basisplaats. Dat kan Real hem niet garanderen. Aangezien Liepzig hun enige minpunt de sptisen zijn is hij net de missing link.

17 december 2020 om 10:20

Maar dit is geen spits?

17 december 2020 om 10:27

Niet direct nee, maar zorgt wel voor veel goals en asists.net het enige minpunt van Liepzig.

17 december 2020 om 11:23

Denk dat dit eerder nadelig uit gaat pakken voor fors erg. Kluivert voegt iets toe wat de ploeg na het vertrek van werner best aan ontbreekt, snelheid (en directheid).

17 december 2020 om 11:52

Hopelijk over een 4 jaar als hij een wereldspeler is. In de geest van Puskas weer een Hongaarse topspeler bij Real Madrid zou ik prachtig vinden!!

17 december 2020 om 13:34

Wij zijn nooit van de winterse transfers, El Presidente zeker niet, maar dat weet jij net zo goed als ik InsideR. Het is m.i. ook prima om te roeien met de riemen die je hebt en dan in de zomer je geplande aankopen doen. Beter dan een Braithwaite-tussendoortje waar je dan vervolgens weinig/niets aan hebt toch?

Prima keuze. Bij Leipzig weet je dat je de kans krijg en ook bijna zeker elke week in de basis staat. Voor Forsberg natuurlijk wat minder, die zal nu weinig spelen.

Duhh dit zag je toch aankomen .Leipzig heeft eerste keus op alle talenten van alle red bull clubs dat heeft redbull zo in elkaar gezet omdat Leipzig de meeste kans maakt om champions leage te spelen en ver te komen in dat toernooi en dus het meeste geld binnen brengt 1 en 1 is 2

17 december 2020 om 10:21

Uiteraard, maar de keuze ligt natuurlijk nog altijd bij de speler. En omdat Leipzig het gewoon erg goed voor elkaar heeft qua spel, prestaties, competitie waar ze spelen en - niet geheel onbelangrijk - qua talentontwikkeling, zijn ze óók een goede keuze.

17 december 2020 om 12:03

Maar dat is ook de reden waarom een toch nauwelijks relevante club als Salzburg met al die grote talenten aan de haal gaat. We kunnen het nog zo mooi maken, maar die hele opzet van Red Bull kost al klauwen met geld. Je hebt een geweldig scoutsysteem nodig, geweldige scouts, faciliteiten en noem het allemaal maar op. In dat opzicht vind ik dat mensen zich nogal blindstaren op de resultaten alsof dat Red Bull een bijna gratis succesformule heeft ontwikkeld. Dat is natuurlijk niet zo. Bovendien ben ik geen fan van dit soort systemen waarin je clubs gebruikt om andere clubs te helpen tot aan de bovenste ketting van de voedselketen. Uiteindelijk zijn clubs als Salzburg en Leipzig niet zo anders dan PSG en City. Kunstmatige clubs die weinig zouden zijn zonder hun suikeroom.

Zelf vind ik het jammer dat hij niet voor Milan kiest. Toch een gigantische club die de weg naar de top weer heeft ingeslagen. Met Szoboszlai erbij heb je toch weer net een tikje meer creativiteit waardoor ik Milan echt wel kampioen zie worden.

Ik verwacht een twee strijd komende jaren tussen Bayern en Leipzig in de Bundesliga. Waar Dortmund net dat laatste 10% mist om aan te sluiten zie je wel de winnaarscultuur bij Red Bull. Toch opmerkelijk dat ze ook na het vertrek van Werner alleen maar beter zijn gaan spelen. Er zit een duidelijk beleid bij die club met unieke speelwijzes.

17 december 2020 om 10:30

Als Dortmund eindelijk eens een goede trainer aanstelt die iets doet met het potentieel dan zou ik hen zeker in dat rijtje zetten hoor.

17 december 2020 om 10:39

Teveel mooi weer voetballers. Vind het achterin en de keeper bijzonder matig. Mag toch wel eens echt wat versterkingen bij. Terwijl als je bij Leipzig een type Haaland er bij neerzet heb je gewoon een van de sterkste selecties van Europa vind ik persoonlijk.

17 december 2020 om 11:05

Ik weet niet als een spelertype zoals Haaland echt zou passen bij Liepzig, Uiteraard Haaland wel ondat hij uitzonderlijk goed is. Maar Liepzig is een echte goeie georganiseerde ploeg waar idereen meewerkt en niemand voor zijn eigen glorie gaat. Haaland is meer zoals Ronaldo die een ploeg heeft dat speelt rond hem. Niets mis uiteraard en het wrkt zeer goed bij zulke spelers. Maar dan moet Liepzig een heel ander soort spel spelen dat ze nu doen. Om een vorobeeld te geven, als Haaland is geblesseerd speelt Dortmund veel minder goed en lijkt het nergens op. Wanneer Liepzig hun 2 beste spelers missen door blessures zie je amper het verschil, omdat het system werkt als een geheel als groep, net darom is het gemis van Timo amper zichbaar

17 december 2020 om 11:58

Een winnaarscultuur bij Leipzig? Wat heeft Leipzig gewonnen dan op een relevant niveau? Mensen doen ook wel net alsof die club het doet met transfervrije spelers. Echter betaalt die club tegenwoordig ook gewoon aardige bedragen en wat denk je wat het wel niet heeft gekost om die club uberhaupt relevant te maken? Dat hele Red Bull-systeem is ook niet gratis. Dortmund is gewoon een veel grotere club dan Leipzig en dat het dan momenteel even niet lekker gaat met Dortmund, dat kan nou eenmaal als er 1 of een paar factoren even niet lekker gaan. Leipzig is bovendien maar 1 keer boven Dortmund geeindigd sinds ze in de Bundesliga spelen.

17 december 2020 om 12:10

Ze spelen er ook nog maar net. Vind toch wel knap als je eerste seizoen dan meteen 2de wordt terwijl je uit de 2de liga komt. Vorig jaar hadden ze lang zicht op de titel, maar gaven ze het zelf weg. Halve finale CL halen vind ik toch een knappe prestatie. En hoe ze tegen topteams spelen kan Dortmund nog wat van leren. Die worden altijd compleet weggeveegd door Bayern. Bovendien hebben ze recentelijk ook nog DFB-Pokal finale behaald. Vind ik knap als je ongeveer nog maar 5 jaar op het hoogste niveau actief bent. En Dortmund is een grotere club ja, maar die club staat al tijden stil. Gooien trainers eruit, kopen steeds dezelfde soort spelers en zijn elk jaar weer kansloos tegen Bayern.

Ik hoefde het artikel eigenlijk niet eens te lezen om te raden wie de strijd zou winnen. Maar goed, het is ook geen verkeerde keuze als je naar de clubs in de titel kijkt. Overal is wel wat aan de hand (al gaat Milan momenteel goed als koploper van de Serie A).

Ik ben benieuwd hoelang de Uefa multi-ownership toelaat. Het leidt tot onwenselijke situaties zoals bij transfers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Red Bull Salzburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.LASK Linz2420
5.Wattens184
Voor de complete stand: T-Mobile Bundesliga
SpelersPositieW
E. MwepuMiddenvelder213
K. AdeyemiAanvaller214
C. StankovićKeeper230
M. BerishaAanvaller209
P. DakaAanvaller2023
S. KoïtaAanvaller1614
L. SučićMiddenvelder141
Voor de complete selectie: Clubpagina Red Bull Salzburg.

Hongarije
0 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren