Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Officieel: Liverpool betaalt zeventig miljoen euro voor nieuwste aanwinst

Laatste update:

De transfer van Dominik Szoboszlai naar Liverpool is rond, bevestigt de club via de officiële kanalen. De Hongaar komt over van RB Leipzig en levert die club zo'n 70 miljoen euro op. Szoboszlai, die in afwachting is van zijn werkvergunning, is na de eerdere komst van Alexis Mac Allister de tweede grote aankoop van Liverpool deze transferzomer.

De deal met Szoboszlai hing pas korte tijd in de lucht, maar is nu dus al rondgekomen. Pas deze week meldde Liverpool zich bij de entourage van de creatieveling, die zijn medische keuring heeft doorstaan. De Engelsen moesten ook wel vaart maken, aangezien de vertrekclausule per 1 juli zou vervallen. Vanaf dan had Liverpool veel dieper in de buidel moeten tasten voor de rechtspoot. De club heeft op tijd gehandeld en haalt met Szoboszlai de aanvoerder van Hongarije binnen de ploeg.

"Dit voelt heel goed", laat hij weten in zijn eerste interview voor het clubkanaal. "Ik heb de laatste dagen hier al genoten en ik kijk ernaar uit om iedereen beter te leren kennen. De laatste drie à vier dagen duurden heel lang, het was niet makkelijk", vertelt hij over de afrondende fase van zijn transfer. "Maar uiteindelijk is het goed gekomen. Ik ben blij en kan niet wachten om te starten. Het is een historische club met een goede trainer ook. Alles is goed hier. De fans, het stadion, alles voelt heel goed."

Szoboszlai, die 32 interlands voor Hongarije achter zijn naam heeft staan, is van origine een aanvallende middenvelder. Vorig seizoen speelde hij zijn wedstrijden echter voornamelijk vanaf de rechterflank. De veelzijdige Hongaar eindigt op 91 wedstrijden, 20 treffers en 22 assists voor Leipzig, waar hij nog een contract had tot medio 2026. Hij geldt als tweede zomeraanwinst van Liverpool, daar Mac Allister ook al werd aangetrokken.

Verwacht wordt dat Liverpool zich nog flink gaat roeren op de transfermarkt. Naby Keïta (transfervrij, naar Werder Bremen), James Milner (transfervrij, naar Brighton & Hove Albion), Alex Oxlade-Chamberlain, Roberto Firmino (transfervrij, beiden onbekend) en Arthur Melo (terug naar Juventus, was gehuurd) vertrokken allen van Anfield. Szoboszlai wordt bij Leipzig vervangen door iemand die de omgekeerde weg bewandelt. Fábio Carvalho wordt namelijk voor één seizoen gehuurd door Liverpool.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie aanwinst voor Liverpool! Goed en snel gehandeld en weer een goede speler over de lijn getrokken zonder eindeloos te lullen met de andere partij of veel teveel te betalen. Liverpool is zo’n ongelofelijke volwassen club, eentje waar andere teams toch wel eens wat van kunnen leren!

2 juli 2023 om 18:11

Eindeloos lullen overslaan is best makkelijk als je clausules betaald.

Edit: Door de uitroep tekens denk ik dat je sarcastisch bent. 😂

2 juli 2023 om 18:24

Het kan zo simpel zijn, als je spelers kiest met een relatief lage afkoopsom die in het contract verwerkt is dan doe je fantastisch werk en betaal je zelden teveel geld.. Overigens is het heel veel zeggend dat Liverpool 1 van de weinige clubs was die op de hoogte was van de afkoopsom in het contract van MacAllister. Daar waren zelfs de journalisten van The Athletic totaal niet van op de hoogte!

Hebben ze nu met MacAllister en Szoboszlai niet twee aanvallend ingestelde middenvelders die allebei te goed zijn voor de bank? Denk dat ze er meer baat bij hebben om een goede 8 aan te schaffen.

2 juli 2023 om 17:53

MacAllister speelde af en toe ook wat meer verdedigend toch voor Brighton?

2 juli 2023 om 17:58

Jaap-pieter Nummer 10 dragen wilt niet zeggen dat hij als nummer 10 gaat spelen..

2 juli 2023 om 17:58

Ken hem eigenlijk niet heel goed van Brighton, maar op het WK leek hij wel meer aanvallend, en zijn statistieken bij Brighton lijken ook op die van een aanvallende speler. Hij zal vast wel meer verdedigend hebben gespeeld, maar ik denk niet dat zijn kracht daar ligt.

2 juli 2023 om 17:59

@madtid8484 Dat snap ik zelf ook wel natuurlijk

2 juli 2023 om 18:07

Komt door de goals vanuit strafschoppen 5 of meer zelf

2 juli 2023 om 18:04

Szoboszlai speelde het afgelopen seizoen de meeste van zijn wedstrijden op de rechtervleugel. Het is mij ook niet duidelijk of Klopp nu een winger of een middenvelder in hem ziet.

2 juli 2023 om 18:06

Klopp kan ook 4231 gaan spelen natuurlijk. Daar hebben ze nu wel veel meer de spelers voor dan zal Szoboszlai de cam positie kunnen invullen.

2 juli 2023 om 19:06

Rechtervleugel is van salah lijkt me?

Hele goede aanwinst voor Liverpool. Szoboszlai staat al jarenlang bekend als een speler met veel potentie en heeft het laten zien bij FC Liefering (2de elftal Red Bull Salzburg) Red Bull Salzburg en RB Leipzig. Bij Leipzig had hij wel even een aanloopperiode nodig, maar vanaf het moment dat hij begon te draaien was hij gewoon goed en maakte hij goede stappen in zijn ontwikkeling.

Nog altijd maar 22-jaar en ik denk dat hij een hele goede aanwinst zal zijn. Speelde bij Leipzig toch wat meer vanaf de zijkant, maar ik verwacht dat hij bij Liverpool toch meer in de as zal komen te spelen. Is van oorsprong eigenlijk een nummer 10 en denk dat hij daar ook terecht zal komen. Het middenvelder van Liverpool had sowieso al creativiteit nodig en dat hebben ze nu toegevoegd met Szoboszlai maar ook Mac Allister.

Ziet toch goed dat Liverpool de afgelopen 2-jaar aan het verjongen is. Konaté, Diaz, Gakpo, Núñez, Szoboszlai en Mac Allister als nieuwe spelers. Natuurlijk zijn het (nog) geen wereldtoppers, maar dat is altijd een beetje de visie van Klopp geweest om ze zelf te kneden. Zoals hij ook met o.a. Salah, Mané, Firmino, Robertson, etc. heeft gedaan. Misschien dat het Liverpool nog lukt om Koné van Borussia Mönchengladbach over te nemen en langzaamaan kan klaarstomen als opvolger van Fabinho, al is dat niet de prioriteit en kan Fabinho ook nog wel een paar jaar mee bij Liverpool.

Alisson
TAA
van Dijk
Konaté
Robertson
Fabinho
Mac Allister
Salah
Szoboszlai
Gakpo
Núñez
2 juli 2023 om 18:14

Kans is groter dat Kephren Thuram tekent momenteel dan manu. Had al een streepje voor en nu al zeker gezien de blessure van Manu Koné.

2 juli 2023 om 22:03

Kans is nog groter dat het Romeo lavia word, Romano heeft net gemeld dat Liverpool momenteel in gesprek is met lavia en de club. En een verdedigende middenvelder zal nu wel de voorkeur hebben.

2 juli 2023 om 23:55

Zag ik inderdaad zojuist! Ben ik ook content mee. Al sluit ik niet uit dat beide komen en een vertrek van Thiago in aantocht is richting SA.

2 juli 2023 om 18:24

Klopp zou misschien wel moeten overwegen om Arnold door te schuiven naar het middenveld en een nieuwe back te halen. Arnold is verdedigend veel te kwetsbaar en moet het vooral van zijn voetballende kwaliteiten hebben. Deed het laatst bij de nationale ploeg daar ook uitstekend. Na afgelopen seizoen kan je het niet maken om weer met dezelfde vier achterin te gaan spelen.

Geweldige aankoop van Klopp en co. Imo ook een betere keuze dan Newcastle. Verwacht dat Liverpool volgrnd jaar gewoon in de top-4 eindigt. Benieuwd wie Leipzig gaat halen. Persoonlijk zal ik Xavi Simons wel echt een geweldige vervanger vinden. Als Gvardiol ook nog voor +100 miljoen vertrekt hebben ze in ieder geval genoeg geld om transfers naar binnen te halen. Openda, Simons of Lindstrom, Lukeba of Sutalo en Geertruida verwacht ik er dan nog bij.

Newsflash: Liverpool staat op dit moment in contact met Southampton voor Lavia. Mocht deze transfer doorgang vinden dan verwacht ik dat Thuram niet meer aangetrokken zal worden. Dan alleen nog een talentvolle linksbenige CV die ook als LB uit de voeten kan. Dan heeft Liverpool wat mij betreft uitstekende zaken gedaan deze zomer.

Topaankoop van Liverpool, met MacAllister ook al zo'n geweldige speler binnen gehaald. Szoboszlai kan op de vleugels, in de punt en op tien spelen. Verder hebben ze denk behoefte aan een sterke cv. Zie ze wel weer bij de top 4 eindigen. Leipzig die weer een topspeler verkoopt aan de top, wat een geweldig geleide club, toch wat anders dan enkele grote Engelse clubs.

2 juli 2023 om 19:12

Deels waar. Leipzig is samen met Salzburg een goed orgaan. Aangezien Salzburg goed scout plukt Leipzig daar regelmatig de vruchten van. Natuurlijk scouten ze zelf ook goed maar het is één groot voetbal/scoutingsorgaan de beide Red Bull clubs bij elkaar. Erg knap wel 😁

2 juli 2023 om 20:18

Het hele Red Bull-concern blijf ik sowieso geweldig vinden. Natuurlijk zijn hun clubs groot geworden door het geld van Red Bull, maar ze doen het in ieder geval met beleid en een zeer goede, sterke en duidelijke filosofie. Niet zoals vele andere clubs met rijke geldschieters die er tientallen of honderden miljoenen instoppen.

Red Bull heeft er veel geld ingestopt, maar het levert ze nog meer geld op. Salzburg wordt zowat ieder jaar al kampioen, nu alleen Leipzig nog en misschien moet Leipzig nu op het punt komen dat ze hun goede spelers ook wat langer kunnen houden en dan misschien de laatste duw in de rug kunnen krijgen om het Bayern München moeilijk te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren