Vink noemt spelers van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ voor toekomst van Oranje

Zondag, 29 november 2020 om 12:00Chris Meijer

Marciano Vink ziet de toekomst van het Nederlands elftal bijzonder rooskleurig in. De oud-middenvelder van onder meer Ajax en PSV voorspelt in het programma Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports dat Oranje over zes jaar op het WK 2026 kan gaan ‘oogsten’. Vink noemt zeven spelers van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ die op termijn deel moeten gaan uitmaken van het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Oranje in 2026 wereldkampioen worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door constant kante)

Heel goed gezien van Vink. Weet alleen niet of Zeefuik wat wordt. Blijft erg druistig en staat bij Hertha ook niet in de basis. Geertruida twijfel ik over, nog niet goed genoeg op gelet. Wel die paar goals gezien uiteraard.

29 november 2020 om 14:22

@falcao84 goed gezien? Het is de vraag of spelers als koopmeiners, geertruide, stengs, zeefuik een stap hoger kunnen zetten laat staan dat dit soort spelers je wereldkampioen gaan maken.

29 november 2020 om 14:43

Wereldkampioen weet je natuurlijk nooit. Maar mensen vergeten wel eens met welke spelers Nederland in 2010 en 2014 al bijna wereldkampioen werd. Dus uitsluiten zou ik het ook zeker niet.

29 november 2020 om 15:04

@falcao84 er liepen wel aantal toppers rond he en vooral middenveld en voorin. Robben en Sneijder waren top. Kort erachter v Persi, Huntelaar, v Bommel, de Jong en v Bronckhorst. Talentvolle spelers als Elia, Afellay etc. NL kan best wereldkampioen worden, maar niet als grote deel van bovengenoemde spelers in je selectie zitten. Gehoopt moet worden dat naast de Ligt, FdJ, v Beek, VvD meer spelers bij topclubs komen als Malen, Gakpo, Ihattaran, Gravenberch. Dat spelers als Brobbery, Boadu, Taylor, Schuurs, Teze ook goed door ontwikkelen. Dat 1 of 2 keepers als Scherpen, Brommel en Bijlow nog meer stappen zetten. Spelers als Zeefuik zitten daar aan hun max. Koopmeiners is te traag voor niveaus hoger. Een strootman was paar klassen beter. Geertruide zie ik niet de potentie zosls een Teze of Schuurs. En zullen niet spelen want de Ligt is gewoon veel klsssen beter. Stengs is de vraag of hij stap kan maken. Is 70% hype en 30% klasse. Een Gakpo vind ik al veel beter. Tot slot, incidenteel winnen landen waar je het niet van verwacht. Meerendeel toch naar landen die gewoon 2 a 3 elftallen aan topspelers kunnen opstellen. Kijk een Frankrijk wat voor spelers die vaak thuislaten en dan komt Vink met Koopmeiners, Zeefuik niveau....

En heb De Ligt, De Jong, vd Beek, Malen, Bergwijn en Ihattaten die ook heel jong zijn. Talent is er wel.

29 november 2020 om 13:01

Talent is er al jaren. Elk jaar weer... Spelers als Bazoer, Maher, Kluivert, Karsdorp, Willems en nog vele, vele anderen werden ook een gouden toekomst voorspelt. Eerst zien, dan geloven. Het ziet er allemaal positief uit, maar dat ziet er altijd wel zo goed uit en 9 van de 10 keer vallen spelers terug en komen zij dat nooit echt meer te boven.

29 november 2020 om 13:06

toch vind ik dat Bazoer wel geweldig speelt dit seizoen. ja het is maar bij Vitesse maar ik denk dat hij ook makkelijk mee kan in deze vorm bij een Feyenoord, PSV en misschien zelfs wel Ajax

29 november 2020 om 13:30

Je zegt het zelf al door het over "deze vorm" te hebben. We hebben een talentvolle speler die nu erg goed presteert, maar wil hij echt nog stappen maken in zijn loopbaan dan moet hij dit niveau over een langere periode vasthouden. Laat hem dit hoge niveau eerst maar eens minimaal één seizoen structureel aantikken bij Vitesse, daarna kunnen we het misschien hebben over een stap naar een grotere club of Oranje. Bazoer, maar ook een Tannane, hoeven niemand te overtuigen van hun talent, maar moeten juist laten zien dat ze volwassen, stabiele spelers zijn geworden.

29 november 2020 om 13:33

@De Toekomst een jaar vind ik ook wel weer erg lang maar ik snap je punt. ik vind wel dat als hij in maart bv nog steeds zo goed speelt dat je hem best een keer zou kunnen uitproberen in een oefeninterland. die positie is als De Ligt en De Vrij niet kunnen spelen toch best wel zwak bezet

Over Wijndal ben ik het eens, maar de rest vd genoemde verdedigers? Ze kunnen zich ontwikkelen tot goeie reserves, maar spelers als De Ligt, Ake en ook Dumfries kunnen nog wel een hele tijd mee.

29 november 2020 om 14:06

Haha Dumfries ook in dat rijtje... Als er een rechtsback doorbreekt kan Dumfries zomaar weer op de bank belanden in Oranje. Hoe Van der Wiel en Karsdorp bezig waren bij Ajax en Feyenoord in het verleden bijvoorbeeld. Als er zo'n rechtsback komt, zie ik Dumfries snel plaats maken. Ook mag hij blij zijn dat Dest en Mazraoui niet voor Oranje kozen. Hij is nu onze beste keus, maar heel bijzonder is het allemaal niet. Hetzelfde geldt trouwens voor Aké. Zo goed vind ik hem echt niet. In Oranje als linksback geen optie en centraal ook te slecht. Zijn techniek is echt belabberd.

Zijn allemaal leuke spelers natuurlijk maar in de verste verte geen spelers die je wereldkampioen gaan maken. Geertruida, Zeefuik, Schuurs, Teze en ook Koopmeiners noemde hij nog, zijn geen spelers voor de absolute top waar je zo wereldkampioen mee wordt. Jongens als Gravenberch, Stengs en Gakpo kunnen naar een dragende rol toe groeien maar de wereldtop is ook nog wel ver weg natuurlijk.

29 november 2020 om 12:52

En dan noem je Stengs voor wereldtop.. en dan geen koopmeiners noemen. Ongelooflijk hoe blind sommige zijn als het over Stengs gaat.

29 november 2020 om 13:03

Waar noem ik stengs wereldtop? Ik noem hem een optie om eventueel een dragende rol te hebben, dat is nog wat anders dan wereldtop zoals ik zeg.

29 november 2020 om 12:55

Ik denk dat er weinig spelers zijn op deze aardkloot waar je 'zo wereldkampioen mee wordt'. Dat is ook niet het selectie criterium, het selectiecriterium moet zijn of ze beter zijn dan wat er al staat in Oranje.

29 november 2020 om 13:03

De stelling is dat je met die spelers wereldkampioen gaat worden. Ik betwijfel dat ten zeerste, of ze nou wel of niet beter zijn dan wat er nu staay.

29 november 2020 om 12:58

Daarom worden het ook talenten genoemd. Het zijn nog geen dragende spelers, maar kunnen dat wel worden. Feit is in ieder geval dat ze allemaal nog jong zijn, allemaal regelmatig spelen en er genoeg ruimte is om te groeien. Garantie voor de toekomst heeft geen enkele speler maar gelukkig lopen er voor elke positie genoeg spelers rond die eventueel hoge ogen kunnen gooien in de toekomst.

29 november 2020 om 13:05

Dat ontken ik ook niet, ik betwijfel alleen sterk of de spelers die hij noemt nou echt de spelers zijn die er kunnen voor gaan zorgen dat wij wereldkampioen worden. Natuurlijk heeft geen enkel land 22 spelers die wereldtop zijn, maar als je specifiek deze spelers noemt als argument voor de stelling dat we in 2026 wereldkampioen gaan worden dan ben ik het daar absoluut niet mee eens. Dit zijn niet de Lahm, Kroos, of Varane van de toekomst.

29 november 2020 om 13:35

Je hebt helemaal gelijk. Een echt toptalent zal direct in aanmerking komen voor Oranje. Zoals Gravenberch en Ihatarren. Daarom zij het ook vreemde namen die hij noemt. Hij moet wat verder kijken. Spelers als Taabouni, Hansen, Unuvar, Zirkzee, Rensch, Salah Eddine enzo zullen eventueel deel uit maken het team van 2026, afhankelijk van hoe snel zij zich aanpassen aan het niveau. Ik zeg niet dat spelers als Zeefuik geen kans hebben, je weet nooit wat er gebeurt... maar het zijn geen sterkhouders. Verder noemt hij ook spelers die er al bij zitten...

29 november 2020 om 13:35

Je hebt helemaal gelijk. Een echt toptalent zal direct in aanmerking komen voor Oranje. Zoals Gravenberch en Ihatarren. Daarom zij het ook vreemde namen die hij noemt. Hij moet wat verder kijken. Spelers als Taabouni, Hansen, Unuvar, Zirkzee, Rensch, Salah Eddine enzo zullen eventueel deel uit maken het team van 2026, afhankelijk van hoe snel zij zich aanpassen aan het niveau. Ik zeg niet dat spelers als Zeefuik geen kans hebben, je weet nooit wat er gebeurt... maar het zijn geen sterkhouders.

29 november 2020 om 14:19

Je zegt enerzijds dat een echt toptalent direct in aanmerking komt voor Oranje en noem je voorbeelden als Gravenberch. Met als conclusie vreemde namen en dat hij verder moet kijken..maar de spelers die je daarna noemt zijn nog bij lange na niet in beeld bij Oranje.. En het hangt natuurlijk niet alleen van de talenten af, het hangt er ook vanaf welke spelers er nu rondlopen. Zeefuik en Geertruida hebben Dumfries en Hateboer voor zich. Als Hateboer zo door gaat zal er vanzelf een doorschuiven. Alle centrale verdedigers die hij noemt zijn opzich vrij logisch, alleen nu hebben we vDijk en de Ligt en menig ander nog.

29 november 2020 om 17:33

In Nederland heeft men wel talent maar als het moet zijn ze er niet.
Wordt altijd te veel opgehemeld .

30 november 2020 om 08:58

Hij heeft het over het WK 26. dan moet je ook kijken welke mega talenten er nu lopen die in 2026 een jaar of 21 zijn. Die gaan dan namelijk gewoon mee. Echte buitencategorie talenten spelen ook nauwelijks in Jong Oranje.

Logisch om te zeggen, maar het verleden leert dat de talenten van nu bij lange na het niet allemaal gaan halen. Hoop het natuurlijk van harte, maar er zullen ook andere namen opstaan die voor nu nog niet aan bod komen

Dit soort gesprekjes zijn heel leuk, maar talent alleen is niet genoeg. Gaat ook om welke vervolgstappen ze gaan maken. Genoeg voorbeelden die laten zien dat talent met een onjuiste vervolgstap of houding zoveel kan verpesten

Gravenberch en Ihatteren zijn naar mijn mening de twee allergrootste talenten maar Malen en Stengs vind ik ook geweldige spelers. hopen dat Boadu zijn vorm ook weer hervind

29 november 2020 om 13:22

Ik denk dat je Gakpo enigszins onderschat door hem hier niet te noemen. Neem ik je niet kwalijk, want hij lijkt bij heel veel mensen onder de radar te blijven. Hij heeft dat sierlijke, technische gecombineerd met een hele goede voorzet en hij is het doelgericht/efficiënt. Leuke speler om in de gaten te houden!

29 november 2020 om 13:34

ik vergat hem te noemen maar ik onderschat Gakpo zeker niet. ik zeg al een tijdje dat ik vind dat hij een kans in Oranje verdiend en dat hij op dit moment beter is als Babel en Promes, al helemaal qua rendement dit seizoen

Bij Geertruida heb ik eerlijk gezegd mijn twijfels, want ik vind hem eigenlijk helemaal niet goed en zie eigenlijk ook geen potentie in hem.

Teze en Wijndal zijn dan wel inderdaad spelers met potentie. Teze heeft zich dit seizoen eigenlijk geruisloos in de basis gespeeld bij PSV en heeft gewoon veel potentie om een goede verdediger te worden en Wijndal doet het natuurlijk al langere tijd gewoon goed bij Az.

Gravenberch en Koopmeiners zijn ook gewoon goede spelers met veel potentie. Gravenberch wordt dan wel wat meer van verwacht omdat hij al langer bekend staat als een groot talent en hij doet het dit seizoen ook gewoon prima, terwijl Koopmeiners gewoon heel goed en belangrijk is voor AZ en ook gewoon een speler met veel potentie is.

Bij Gakpo had ik eerst mijn twijfels, want ik vond hem altijd een beetje een speler die hard kon rennen maar weinig of geen rendement had en geen overzicht. Maar dat lijkt dit seizoen veranderd te zijn bij hem en ik vind hem dit seizoen erg goed bij PSV en hopelijk weet hij dit vast te houden en Stengs is ook gewoon een zeer goede speler, die dit seizoen weer prima bezig is.

Maar de toekomst ziet er inderdaad rooskleurig uit voor het Nederlands elftal. Hopelijk kunnen Teze, Wijndal, Koopmeiners, Gravenberch, Gakpo en Stengs zich allemaal goed door blijven ontwikkelen tot spelers van een goed niveau en dan moet je je nog bedenken dat er nog meer spelers zijn die al van een goed niveau/heel hoog niveau zijn die nog jong zijn, spelers met nog veel potentie en spelers die nog wel een aantal jaar meekunnen.

Want naast de spelers die in dit artikel genoemd worden, hoop ik dat o.a. Kluivert, Boadu, Ihattaren, Bergwijn, Schuurs, Malen, Botman, Bijlow, Scherpen en Malacia zich ook goed blijven ontwikkelen en/of weer hun vorm kunnen hervinden want dat kunnen ook zeer goede spelers worden en dan kunnen spelers als de Vrij (28-jaar), Dumfries (24-jaar), Wijnaldum (30-jaar), Klaassen (27-jaar), Berghuis (28-jaar), Depay (26-jaar), Aké (25-jaar) en van Dijk (29-jaar) nog makkelijk 5-jaar of langer mee en van waarde zijn voor het Nederlands elftal en dan heb je nog spelers als de Ligt (21-jaar), Frenkie (23-jaar) en van de Beek (23-jaar) die al van een goed niveau zijn en nog potentie hebben om nog een veel hoger niveau aan te tikken (vooral de Ligt en Frenkie) en ook nog makkelijk 10-jaar of langer meekunnen.

Dus wat dat betreft ziet het er inderdaad rooskleurig uit voor het Nederlands-elftal.

29 november 2020 om 13:33

Geertruida ontwikkelt zich prima. Is gevaarlijk aanvallend en een prima cv. Vind m op die positie best gelijkwaardig aan schuurs. Maar omdat Feyenoord met spajic en senesi een goede mix van talent en ervaring heeft, moet Geertruida het voorlopig op de back positie laten zien.
Wereldtopper? Nee, maar wel een betrouwbare backup.

WK 2026 bestaat het middenveld uit Frenkie, Gravenberch, en Misehouy. You heard it here first!

Maar sowieso erg leuk om erover na te denken; de toekomst ziet er voor NL rooskleurig uit. Ik hoop vooral dat Ihattaren zijn vorm hervindt, en er nog een topaanvaller bijkomt tegen die tijd, en dan zijn we in ieder geval kanshebber.

29 november 2020 om 13:04

hoe ver is die Unuvar nu in zijn ontwikkeling? volgens veel Ajax fans heeft die jongen de potentie om een hele grote speler te worden

29 november 2020 om 13:11

Unuvar staat een beetje stil in zijn ontwikkeling. Heeft het fysiek erg lastig om in de KKD aan een serie wedstrijden te komen.

29 november 2020 om 13:21

@master D ok, dat is wel jammer. ik heb begrepen dat hij qua creativiteit wel iets weg heeft van Ziyech maar hij is nog jong en elk talent heeft wel eens te maken met een mindere periode. bovendien kan je aan je fysieke kracht werken met een goede personal trainer dus dat is denk ik wel op te lossen

Vind deze namen die genoemd worden helemaal niet zo bijzonder en het getuigd ook dat de meeste Nederlandse jounalisten en "kenners" helemaal niet op de hoogte zijn wat er alles rondloopt in de jeugd van de verschillende clubs en de hoe deze talenten zich ontwikkelen. Ik denk dat ze daarom ook sommige jongens uit de jeugd als heel grote talenten zien. Simpelweg omdat ze de jeugd niet in de gaten houden.

29 november 2020 om 13:35

Niet bijzonder nee, omdat ze de beste spelers zijn in die leeftijdscategorie. Wat valt er over te zeggen.
Ik vind trouwens balk van Groningen wel een talent. Handenbinder en erg ballast. Daarnaast aardige traptechniek

Het zijn allemaal leuke spelers, maar meesten horen absoluut niet bij de toptalenten van de wereld. Dat er aanwas is vanuit de jeugd voor het NL elftal wilt niet zeggen dat het wereldtop kan worden. In landen als Frankrijk en Spanje loopt er een veelvoud van dit soort spelers rond.

In Engeland heb je talenten als Bellingham, Sancho, Foden die stukken beter zijn als de spelers die Vink noemt.

In Frankrijk, Spanje en Duitsland is dat niet anders.

Beetje populistisch geluk van Marciano.

29 november 2020 om 13:37

In Engeland worden altijd spelers gehypet. Als alles wat een toptalent is volgens de Engelsen zou doorbreken zouden ze op hun sloffen wereldkampioen worden.
Foden en Sancho kunnen best doorbreken hoor en zijn daar wellicht al mee bezig. Maar het Engelse nationale elftal wordt standaard teveel gehypet.

Maar Teze staat toch op die positie van De Ligt ? Die zie ik hem der niet uitspelen eerlijk gezegd en op rechts staat Dumfries als ik het goed spel. Die 2 gaat hij der niet uitspelen.

29 november 2020 om 18:41

We hebben met Malen en Depay twee topaanvallers en met Bergwijn en Berghuis twee uitstekende spelers. Daarnaast Ihattaren, Gakpo voor de zijkanten, dus prima toppers en spelers die zich nog kunnen onwikkelen. Dat jij al hebt bepaald dat Gakpo en Stengs geen wereldtop worden dat doet niet terzake. Ze hoeven ook niet eens wereldtop te zijn om ons aan Internationaal succes te helpen. Frankrijk werd kampioen met Giroud als spits en de jaren '80 had Frankrijk Alain Giresse als spits maar werd 'gewoon' Europees kampioen.

30 november 2020 om 13:48

Nee, het ging erover dat jij zei dat als je geen topaanvallers hebt, je nooit een Wk zint. En dan heb ik jou voorbeelden gegeven van teams die wel titels wonnen om je stelling te ontkrachten. En dan is dit jouw reactie: " Als je niet wil accepteren dat we geen topaanvallers hebben dan loop je gewoon te trollen." "zit je op mijn accountnaam te control f-en trouwens? Ik krijg steeds maar reacties van jou, heb ik een nieuwe fanboy?" Joh, doe gewoon normaal joh! Waar slaat dit in godsnaam op? Dit is een open discussie forum. Waar mensen reageren op elkaar. En ik dus reageer op jou. Bevalt dat slecht. Ga dan gewoon lekker weg! Zo niet, dan zul je moeten aanvaarden dat er mensen op je reageren. Zo simpel is het.

Elke rechtsbenige centrale verdediger ouder dan 16/17 is gewoon in de verkeerde tijd geboren en kan het vergeten met de Ligt de komende 10/11 jaar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren