Driessen haalt vernietigend uit: ‘Een geintje dat 7,5 miljoen euro scheelt’

Donderdag, 19 november 2020 om 08:56Jeroen van Poppel • Laatste update: 09:02

Nederland slaagde er woensdagavond niet in om de Final Four van de Nations League te bereiken. Weliswaar won de ploeg van bondscoach Frank de Boer met 1-2 van Polen, het bleek door de zege van Italië bij Bosnië-Herzegovina (0-2) niet genoeg voor groepswinst. Valentijn Driessen wijst in zijn column voor De Telegraaf vier hoofdschuldigen aan voor het mislopen van het lucratieve eindtoernooi.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door sociofan1)

Ach, als ze het gehaald hadden was hij wel gaan klagen dat er zo veel wedstrijden gespeeld moeten worden.

19 november 2020 om 00:12

Klopt, deze man draait met iedere wind mee om maar aandacht te zoeken. Meestal ook ondoordacht. Want 7,5 miljoen misgelopen word ook weer enigzins in belans gebracht met 4 tot 5 miljoen transfersom van koeman. Daarnaast verdient De Boer rond de 3 miljoen per jaar als bondscoach en verdiende Koeman destijds 7,5 miljoen per jaar als bondscoach.Daarnaast was er geen enkele garantie dat Koeman wel verder zou komen want het spel was minder goed en vaak erg gelukkig. Tevens betwijfel ik of er daadwerkelijk 7,5 miljoen te verdienen was wanneer je de final 4 zou halen.

19 november 2020 om 00:41

Er wordt inderdaad niet eens 7.5 miljoen misgelopen. Er is 1.5 miljoen startpremie voor alle landen in klasse A (die heeft Nederland dus al gehad). Vervolgens is er 1.5 miljoen te winnen als je groepswinnaar wordt, dat loop je nu dus mis. Voor de complete eindwinst krijg je nogmaals 4.5 miljoen, echter is de kans op complete eindwinst vs. Belgie, Frankrijk en Spanje vrijwel nihil. Nederland loopt dus minstens 1.5 miljoen en maximaal 6 miljoen mis. (edit: bron is artikel van het AD uit maart 2020). Valentijn loopt weer eens te overdrijven.

19 november 2020 om 09:13

scherp Sanderk91, Wat dat betreft heeft Nederland ook wel een betrouwbaar trackrecord dat je niet de winst in hoeft te calculeren. De kans dat Nederland die 4,5 miljoen pakt is nul

19 november 2020 om 11:01

Laten we voorop stellen dat deze man een absolute nobody is. Een pennenlikker die denkt iets over voetbal te mogen zeggen, wat niet zo is. In veel gevallen, vooral voetbal inhoudelijk kan hij beter zwijgen. Maar op organisatorisch niveau heeft hij hier gewoon gelijk!
Eindronde gemist door slecht handelen van de organisatie en niemand maar dan ook niemand steekt de hand in eigen boezem of wordt verantwoordelijk gehouden.
We hadden die eindronde gewoon simpel moeten halen man!!

De wisseling van de bondscoaches trok ook een wissel door de plannen van Oranje om weer bij de beste 4 te eindigen. Maar met Italië in de poule was er nu eenmaal een sterke concurrent.

Ik vind het niet zo'n ramp, tijdens het EK kan de Knvb ook mooie extra inkomsten verwachten.

Bovendien is de timing van de halve finale en finale nou ook niet zo geweldig. Begin oktober, op een moment dat de reguliere competities en Europees voetbal in volle gang zijn. Dan worden de Nederlandse spelers eens niet belast.

19 november 2020 om 09:23

Tijdens het toernooi voor de Final Four moeten alle andere Europese landen gewoon WK-kwalificatiewedstrijden spelen toch? De deelnemers aan de Final Four belanden in kwalificatiepoules met een deelnemer minder waardoor zij op dat moment even vrij zijn van kwalificatiewedstrijden en hun eigen toernooi kunnen spelen. Scheelt 0 wedstrijden dus! Met het verschil dat Italië nu tegen een paar wereldtoppers mag aantreden, en Nederland weer eens tegen Andorra of Gibraltar ofzo.

Valentijn Driessen haalt vernietigend uit, Valentijn Driessen maakt ... met de grond gelijk, Valentijn Driessen richt de pijlen op ..., Valentijn Driessen is keihard in zijn oordeel over ..., Valentijn Driessen pakt ... genadeloos hard aan. De beste man heeft er een full-time job van gemaakt om geforceerd negatieve invalshoeken te vinden in de voetbalwereld.

19 november 2020 om 00:10

Mee eens. Onbegrijpelijk dat hij niet gewoon ontslagen wordt en dat hij maar elke keer een podium krijgt. Hij kraamt continu onzin uit en hij is elke keer zo negatief. Altijd wel iets te klagen. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat journalisten zomaar kunnen zeggen wat ze willen. Er zit soms niet eens 1 procent waarheid in, we leven in een land waar je mag zeggen wat je wilt, maar bepaalde dingen gaan gewoon te ver.

19 november 2020 om 00:51

Helaas draait media tegenwoordig veel om aandacht. Dat creëert driessen wel met zn domme opmerkingen. Reacties genoeg.

19 november 2020 om 01:13

Daar zijn we zelf de oorzaak van. Zolang het merendeel van ons weigert te betalen voor hoogstaande journalistiek blijft dit soort gedrag de boventoon voeren.

19 november 2020 om 02:07

Dat sowieso. En hoewel we er geen aandacht aan moeten besteden, willen we toch zeggen dat het onzin is wat hij zegt.

19 november 2020 om 03:28

snap je nu echt niet dat een journalist artikelen schrijft waar mensen op klikken, gaan lezen, voetbal zone verspreid het ook als echt nieuws. . . die man doet zijn werk, prik er doorheen

19 november 2020 om 07:59

We kunnen er iets aan doen hoor. Laten we beginnen om artikelen niet te lezen waar Valentijn in voor komt. Laten we ook niet meer reageren op voetbalzone op Valentijn artikelen.

19 november 2020 om 08:39

Ik vind Valentijn wel een grappig mannetje. Lekker zuur. Neem hem toch allemaal niet zo serieus, die andere journalisten schrijven net zoveel onzin. De ene week is PSV titelkandidaat nummer 1 op basis van een wedstrijd tegen den Haag en vier dagen later verliezen ze kansloos tegen een stel Grieken en klopt er weer helemaal niks van.

19 november 2020 om 09:24

onze Valentijn wordt door Telegraaf management aangestuurd. Negatieve berichten genereren blijkbaar meer clicks en views (=reclame-inkomsten). Dus krijgt hij gewoon de opdracht schrijf zeikberichten. Nou, dat is aan onze Valentijn wel besteed!

19 november 2020 om 03:15

De beste man moet echt gestopt worden. Even een klacht indienen oid hehe. Gaat nergens meer over en dat zeg ik al vaker, gelukkig ben ik niet de enige. Het is gewoon schandalig wat hij vaak verkondigd, totale riooljournalistiek. Geen objectiviteit, geen nuance, enkel maar bashen en zeiken om aandacht want dat verkoopt blijkbaar. Dan ben je aanwezig, lok je reacties en creëer je sensatie. Zo'n Derksen is het zelfde en dat zorgt dat ze relevant blijven in de voetbal media wereld maar uiteindelijk is het gewoon erg laag riooljournalistiek.

19 november 2020 om 03:30

serieus? "moet echt gestopt worden"? #gangster het is maar voetbal hè?

19 november 2020 om 15:09

De beste man verkondigt zo vaak onzin, doet alsof hij een voetbal icoon is, is zo negatief en asociaal, zoals laatst richting Advocaat en vele anderen. Lult maar eind door zonder enig sterke argumenten maar mag gewoon prima verder zijn vak uitoefenen. Man hij was allang al ontslagen als hij te werk ging bij tig andere bedrijven of bij een club. Maar nee laat hem lekker zijn gang gaan hoor agh.

19 november 2020 om 08:18

Ja inderdaad. Net alsof Oranje het aan hun stand verplicht is om bij die laatste 4 zitten. Van de week ook al zo'n lulverhaal over dat L. de Jong geen Lewandowski (de beste spits van de wereld) is, nee echt sherlock..

Hoe hij aan 7,5 miljoen komt is me een raadsel. Als ik het nieuwsblad mag geloven is er een kwalificatiepremie van 2,5 miljoen, krijgt de 4de nog eens 2,5 miljoen, de derde 3,5 miljoen, de tweede 4,5 miljoen en de winnaar 6 miljoen. Misschien rekent hij de startpremie van de nations league (2,5 miljoen) erbij, maar die ontvang je gewoon als je meedoet aan de groepsfase.

19 november 2020 om 00:19

Valentijn Driessen laat zich zelden beperken door louter de waarheid te spreken.. Die lult gewoon een eind raak, whatever het beste uitkomt om maar negatief over te komen. Ik ken geen grotere pessimist dan deze man. Doet echt zijn best om altijd en overal het negatieve uit te halen.

19 november 2020 om 00:27

Soms vraag je je toch af waarom bepaalde mensen een job in de journalistiek hebben. In België hebben we bijvoorbeeld Dirk Deferme. Op zich wel een leuke man alleen kent hij precies totaal geen voetballers. Hoe vaak die man zich van speler vergist is ongezien 😅. Vandaag zei hij bijvoorbeeld ook Kayembe tegen Boyata.

19 november 2020 om 04:21

Ach, in Amerika noemde Taylor Twellman Hateboer Adebayor vandaag..

19 november 2020 om 11:08

Lierse, even terugkomend op de getallen waar je naar refereert, Diessen en Verweij zijn zogenaamde journalisten die ineens weer iets (negatiefs) bedenken en dan zulke oogkleppen op hebben dat ze niet meer verder kunnen kijken. Ze hebben enorme last van tunnelvisie. De stappen die jij nu benoemt zijn juist de stappen die Diessen weer vergeet. Zo zei Verweij laatst dat het maar goed was dat Ajax had verloren van Valencia vorig jaar en daarom niet tegen Atalanta hoefde (achteraf met die corona uitbraak daar). Even vergetende dat Ajax met een gelijkspel tweede was geworden in de poule en niet tegen Atalanta had gekund dan. Maar zover denken ze dan weer niet, want wat zij bedacht hebben weerhoudt ze echt van om iets verder te denken. In NL zeggen we dan: niet verder kijken dan je neus lang is. Weet niet of jullie die uitdrukking ook zo kennen 😉

En wederom een nieuwe aflevering van 'Valentijn zeurt'. Je haalt de finaleronde niet omdat er in sommige wedstrijden niet genoeg punten gehaald zijn. Misschien kwam dat door Hateboer, een Italie dat op stoom is of gewoon omdat het zo moest zijn. Die gast zal nog zeiken als we straks EK zijn dat er te weinig is gescoord, niet de juiste spelers zijn ingevallen of dat de tenues te lelijk zijn.

In een best goed verlopen poule fase, Italië was over twee wedstrijden gewoon te sterk, ziet Driessen met name negatieve punten. Ach we zijn het wel gewend van hem. Ik ben blij dat oranje zo aanvallend heeft kunnen voetballen. De laatste 2 wedstrijden was het echt genieten vam het aanvalsspel. Jammer voor Driessen dat hij dat niet ziet.

19 november 2020 om 01:53

Maar als je zo open speelt op het EK kom je niet eens in de buurt van de finale. Dit elftal mist echt een type Nigel de Jong op het middenveld.

19 november 2020 om 09:29

Niet eens in de buurt komen van de finale is ook geen straf, als je ziet wat voor selecties enkele andere landen hebben (belgië, Frankrijk, Spanje... Dat is smullen!). Dan vind ik het geen ramp als Nederland er in de kwartfinale uit vliegt, als het elftal maar kleur op de wangen heeft. Een van de mooiste herinneringen aan Oranje blijft toch het EK 2008, waar we totaal niet ver kwamen, maar in de groepsfase werkelijk fan-tas-tisch gespeeld werd en er historische wedstrijden op de mat gelegd werden tegen Frankrijk en Italië. Ik kan er nog van nagenieten. Van het huidige Oranje hoef je niet te verwachten dat ze in de buurt van de titel gaan komen, dus laat ons dan maar genieten!

19 november 2020 om 09:29

Tegen de tijd dat het EK begint staat er (als iedereen fit is) kwalitatief een betere verdediging.

Moet Driessen zelf die 7,5 miljoen betalen ofzo? Wat een zure zeikstraal is het ook. Voegt journalistiek gezien al jaren niets meer toe. Wanneer gaat die man met pensioen?

Waarom is het nieuws wat Valentijn zegt? Hij is gewoon een sportjournalist die zijn mening geeft. Maar wat maakt hem belangrijk dat wat hij zegt nieuwswaardig is op een andere mediaplatform? Hij is een nobody binnen de voetbalwereld, en 10 van de 10 dingen die hij neer pleurt klopt niet.

19 november 2020 om 07:06

Wat het relevant maakt is dat het een afwijkende mening is. Als hij gewoon zou zeggen wat iedereen denkt zou niemand er op reageren en nu hebben veel meer mensen het over Valentijn Driessen.

Frank De Boer doet het gewoon prima. ik ben het niet eens met al zijn keuzes zoals Babel, Blind en Veltman bv maar toch geeft hij veel jonge spelers een kans en Oranje probeert gewoon leuk voetbal te spelen. dat we dan even een stroeve start hadden dat kan gebeuren maar ik kijk weer graag naar Oranje sinds Koeman en nu De Boer. dat is wel eens anders geweest

19 november 2020 om 04:21

Sportieve reactie van je, eens over vooral Babel, maar ik begrijp wel wat je zegt Japie.

19 november 2020 om 07:05

De Boer verrast me ook in positieve zin. Zo zie je maar dat hij ook zich zelf ontwikkeld heeft. Stond hij voornamelijk bekend voor het saaie spel , nu is dit duidelijk niet het geval. Als Oranje straks weer beschikking heeft over van Dijk en de Ligt, dan zal het verdedigend ook een stuk beter worden. Blind bij Ajax goed in Oranje een stuk minder. Maar een goede 12de man om er bij te hebben. Voor de rest wel benieuwd welke talenten er zullen bij komen

19 november 2020 om 10:00

@bossie,
De eerste jaren onder De Boer bij Ajax waren mensen juist blij dat er weer fris, herkenbaar aanvallend spel op de mat gelegd werd. Alleen was op een bepaald punt de selectie zo ongelofelijk uitgedund zonder dat er geld was voor goede vervangers dat het voetbal inderdaad saai werd, maar er resultaat technisch wel het maximale uitgehaald werd. Hij moest het ook echt met dramatische spelers doen af en toe zoals(iedereen met 20 wedstrijden of meer): De Sa(20), Ligeon(21), Sana(23), Lukoki(35) Ozbiliz(35), Denswil(39), Hoesen(44), Gudelj(46) Dijks(48), Kishna(48) vd Hoorn(49), Ebecilio(52), Anders (54) en dan zijn er nog wel meer spelers maar dan blijf ik bezig..

19 november 2020 om 13:21

Daar heb je gelijk in , maar wat blijft hangen is toch het risicoloze rondspelen van de bal. Hij heeft volgens mij wel geprobeerd om in Italie en Engeland wat meer aanvallend voetbal te spelen , maar daar had hij toen de spelers niet voor en kreeg hij net de tijd om er een bepaald systeem in te slijpen

19 november 2020 om 09:27

Inderdaad volwassen reactie, eigenlijk vind ik Promes ook in het rijtje thuis horen (in zijn huidige vorm).
vwb Blind en Veltman, tja. Beetje onze nr 4 en 5 CD. Als 1 en 2 geblesseerd zijn kom je daar op uit. Hopelijk maakt Botman of iemand anders snel wat stappen. Dan wordt in ieder geval 1 van deze heren er uit gedrukt.

Met andere woorden het maakt dus wel degelijk uit wie er voor de groep staat. Want in Oranje speelt het beste wat Nederland te bieden heeft , dus die populaire uitspraak het maakt niet uit wie er coach is gaat dus niet op

19 november 2020 om 11:13

Haha Bossie, had ie dat gezegd?! Wat is het toch ook een sneue ..... Vandaag zegt ie weer iets, morgen doodleuk precies het tegenovergestelde.

19 november 2020 om 13:18

Ja dat weet jij bij Valetijn. Ook is dit een veel gemaakte uitspraak bij VI

Opzich heeft Driessen voor deze ene keer wel een soort van een punt. De Boer was een naam die door iedereen die voetbal volgt wel bedacht had kunnen worden. Daar hoef je niet weken over te doen zou je zeggen. Toch is het wel een beetje overdreven hoe groot drama hij er van maakt. Nederland is niet gedegradeerd ofzo, ze speelde best een goede reeks wedstrijden maar gaan niet door omdat Italië net iets beter was. Had ook gewoon kunnen gebeuren als De Boer van meet af aan al bondscoach was.

Die meneer Driessen weet het allemaal wel heel erg goed... Doen ze het snel en het blijkt niet te werken dan hebben ze de procedure overhaast en te paniekerig geacteerd. Nu namen ze de tijd om uit te zoeken wat en hoe ze het willen doen (oftewel ze zorgden ervoor dat er een plan was) en is het ook niet goed. Lekker makkelijk op een afstandje toekijken Valentijn...

Laten we gewoon realistisch zijn. Dit Nederlands elftal heeft niks te zoeken in de final 4. Spanje/Frankrijk/België zijn allemaal een maatje te groot. Heb er echt geen behoefte aan om oranje afgeslacht te zien worden.En Driessen is gewoon een azzijnzeiker. Die gast vind altijd wel wat.

19 november 2020 om 09:35

Geloof je echt dat Oranje afgeslacht zou worden? Net als bij Ajax tegen grote tegenstanders in de CL heb ik wel het vertrouwen in dit Oranje dat als er al verloren wordt, dat dat nooit met grote cijfers gaat zijn. Zeker als straks (we hebben het over oktober 2021 als de Final Four gehouden wordt) Van Dijk en De Ligt er weer bij zijn, dan maak je mij niet wijs dat Frankrijk of België Nederland zou afschminken met 5-0 ofzo.

Nee hebt de final four niet gehaald, omdat Italië beter is. Klaar, punt uit. Niet zo janken nu.

Nou nou nou we halen de Nations League finales niet, wat een ramp. Laat de Knvb een paar andere oefenpotjes tegen Qatar en China organiseren, dan verdienen ze ook geld. De prioriteit moet zijn: 1. het EK in zomer 2021 2. de WK kwalificatie wedstrijden in Maart 2021.

Allemaal leuk, maar wat boeit mij als kijker die 7,5 miljoen? Je kijkt toch geen voetbal omdat je zo graag wil dat de Knvb geld binnenharkt? Profvoetbal bestaat omdat het amusement is. Komt op mij een beetje over of de voetbalinhoudelijke punten op waren, dus dan maar hier over beginnen. De Boer krijgt het een beetje op de rit, heeft weer wat dingen geleerd (hateboer kan niet verdedigen, leuk als rm renpaard). Hopelijk staat er met het volgende toernooi een wat stabielere verdediging en kunnen we als outsider meedoen.

Doe mij zo'n baan in de journalistiek. Tegenwoordig hoef je amper kennis van zaken te hebben als journalist. Lekker kort door de bocht uitspreken en uithalen. Met de Knvb, Gudde, Hoogma of het liefst de combinatie ervan als boksbal. Aan Valentijn Driessen (en een hoop andere journalisten) zou je een heel programma kunnen wijden: Makkelijk Scoren. Of bestaat dat programma al

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger20
D. DumfriesVerdediger22
P. van AanholtVerdediger20
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger20
O. WijndalVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1237 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
OGC Nice wil Jean-Clair Todibo defintief overnemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren