Vermoedelijke opstellingen Italië - Nederland: vier nieuwe namen bij Oranje

Woensdag, 14 oktober 2020 om

Na een nederlaag tegen Mexico en het teleurstellende gelijkspel tegen Bosnië & Herzegovina is de sfeer rondom het Nederlands elftal omgeslagen. De druk op de schouders van de kersverse bondscoach Frank de Boer is in korte tijd enorm gegroeid. Een overwinning is meer dan welkom, maar met de wedstrijd in de Nations League tegen Italië op het programma zijn de vooruitzichten weinig rooskleurig. Oranje moet bovendien vrezen voor een negatief record: voor het eerst in de 115-jarige geschiedenis kan de nationale ploeg vier wedstrijden op rij droog blijven staan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Italië - Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

154 reacties (laatste reactie door ffeyenoord)

Wat is dit nu, geen babel???!!!

14 oktober 2020 om 07:44

Gelukkig niet. Depay is terug

14 oktober 2020 om 07:50

Haha leuke! Mag toch hopen dat Dumfries speelt..

14 oktober 2020 om 14:43

In dit geval speelt Italië zonder echte buitenspeler. Tegen Insigne had ik het niet aangedurfd met Hateboer, maar Pellegrini is meer middenvelder en zal vaker in de zone van Wijnaldum terecht komen. Hateboer zal dan waarschijnlijk samen met Spinazzola de halve marathon lopen vandaag. Die laatste rent graag naar voren maar is verdedigend geen zekerheidje, dus met een onberekenbare Berghuis en overlappende Hateboer liggen daar ook wel kansen. Vervolgens zal Malen dan als tweede spits voor de goal moeten komen.

14 oktober 2020 om 18:23

Noem me gek maar ik zie toch liever Promes op links dan Malen. Malen is een groot talent, maar niet per se in vorm en ook niet echt een buitenspeler. Promes was drama tegen Bosnië, maar vond hem na de invalbeurt van Berghuis wel beter gaan spelen (ala samenwerking met Ziyech bij Ajax).

14 oktober 2020 om 09:16

Amateur voetbal mag vanaf vanavond niet meer

14 oktober 2020 om 16:22

pas na 10 uur niet meer.on: prima opstelling, ben alleen bang dat de opstelling logischer eruit dan dat er vanavond gespeeld zal worden. Het lijkt aanvallend, maar zoals ik de Boer ken zal het met zo min mogelijk risico's zijn.

14 oktober 2020 om 09:24

Ja natuurlijk laten we Donny van de Beek opstellen , die was een maand geleden goed voor wel 5 geslaagde passes in 61 minuten tegen Italië..... Vanavond is hij weer onzichtbaar, en dan zal het wederom aan iedereen liggen behalve aan van de Beek. Bron Sofascore....

14 oktober 2020 om 09:57

Nouja als de keuze tussen van de Beek, Koopmeiners en Strootman gaat lijkt mij het logisch dat je kiest voor Van de Beek. Strootman hoef je denk ik niet mee aan te komen in het veld en Koopmeiners komt tegen zulke grote tegenstanders nog te kort al kan hij in de toekomst echt nog wel waarde hebben voor Nederland. Verder mee eens dat Van de Beek in Oranje nog weinig heeft laten zien.

14 oktober 2020 om 11:03

Maar waarom altijd kiezen voor de voor de hand liggende namen in dit geval dan? Zoals baradona zegt, speelt van de beek echt als een krant in Oranje, totaal onzichtbaar. Ihattaren opstellen die uit vorm is, lijkt ook geen optie. Waarom niet Berghuis op de nummer 10 een kans geven? Ja, het is risicovol om het om te gooien, maar op safe spelen bereiken we geen fluit mee, hebben we al gezien. Dan zie ik persoonlijk liever dat er wat risico genomen wordt, dan weer naar een zaadpot te kijken waarbij Donny verstoppertje speelt. Al vind ik Frenkie en Wijnaldum ook geen topduo. Beide lopen te veel met de bal wat het tempo enorm verlaagt. Dan zou ik liever Propper zien naast Frenkie, vanwege zijn passes, maar om een of andere reden durven de bondscoaches Wijnaldum niet ernaast te zetten.

14 oktober 2020 om 11:45

En dan achteraf weer in koor roepen "ja maar Berghuis is toch helemaal geen 10?! Dat is een rechtsbuiten!", stel Steven maar lekker gewoon op zijn eigen plek op, daar is ie het beste. Aanval lijkt me op dit moment de beste optie zoals boven geschreven, wellicht Memphis op Malen's plek en Luuk in de spits. En ook voor het middenveld valt wel wat te zeggen. Koopmeiners - Frenkie en Wijnaldum met de punt naar voren is ook een mogelijkheid, maar later we niet doen alsof de optie met Van de Beek compleet van de zotte is. Het middenveld is gewoon niet super, Frenkie en Gini zijn normaal top maar zijn allebei niet in opperbeste vorm, dan wordt het al gauw matig, of je nou Koopmeiners, Donny of zelfs Strootman erbij zet.

14 oktober 2020 om 14:45

Ik ben meer bang voor hoe Donny speelt bij balbezit Italië. Jorginho was vorige keer de reden dat ze zich continue onder iedere vorm van druk uitspeelden. Dan zou ik liever Wijnaldum vanaf de 10 positie druk op hem zien zetten.

14 oktober 2020 om 14:49

Ben het met je eens hoor Sander, ik zie Berghuis ook het liefst 'gewoon' op rechtsbuiten. Echter wat je zelf aangeeft ''het middenveld is gewoon niet super''. Het loopt stroef en er is nauwelijks creativiteit. Continu tikkie breed en tikkie terug. En dan mag je tegen Italiã« ballen, die ijzersterk staan te verdedigen. We hebben in de afgelopen potten toch allang bewezen dat er veel te weinig kansen ontstaan tegen teams een stuk minder dan Italiã«? Waarom zou het nu wel lukken? Puur om die reden zou ik graag Berghuis op 10 zien. Iemand die de aanvallers in een kansrijke positie kan stellen en eens uit durft te halen van buiten de 16. En tjah, laat mensen maar lekker roepen ''berghuis is helemaal geen 10!''. Als we ervan af gaan zonder enige kansen te creã«ren dan zal er ook weer van alles geroepen worden

14 oktober 2020 om 16:35

We weten niet of koopmeiners te kort komt tegen dit soort tegenstanders, donny heeft al aangetoond niet te passen binnen dit team en het spel dat gespeeld wordt. Lijkt mij logischer om het met koopmeiners te proberen en indien nodig te wisselen.

14 oktober 2020 om 18:39

duidelijk geen van fan van van de Beek. Ik zie geen slimmere speler in de opstelling. Depay in de spits vind ik minder. Luuk de Jong 1 van de weinige pluspunten tegen Bosnië. alleen de aanvoer kwam op het laatstpas van Berghuis die ook goed speelde met zijn perfecte voorzetten. Op wie moet hij nu voor zetten is de vraag?

14 oktober 2020 om 09:53

Ik denk dat Babel zijn eigen bal nog aan het zoeken is van zijn kans tegen Bosnie en daardoor te laat was om het vliegtuig op te stappen. On: natuurlijk logisch dat Babel wordt vervangen, komt te kort en als je dan ook nog opgelegde kansen gaat missen dan heb je ook niet veel waarde. Vervangers hebben het topniveau ook nog niet maar bijv. Een Malen kan nog veel groeien in zijn ontwikkeling.

14 oktober 2020 om 10:52

Ja, dat is toch wel tegen de verwachtingen in... Ik had Babel en Promes op de flanken verwacht. Laten we eens kijken hoe dit dan gaat uitpakken.

14 oktober 2020 om 11:39

Heb jij iets persoonlijk met Babel? die gozer zit zelfs op de bank en je moet zijn naam erbij halen. Er zijn genoeg spelers niet het niveau niet heeft.

14 oktober 2020 om 11:49

Hee dat is grappig, dat idee heb ik bij jou nou geregeld maar dan met Van de Beek Die speelt overigens, net als bijna alle andere spelers de afgelopen duels, echt verschikkelijk inderdaad. Maar echte wereldtoppers hebben we (buiten het centrum achterin, Frenkie en Gini) nou eenmaal niet lopen.. Dit zijn de jongens waar we het mee moeten doen.

14 oktober 2020 om 12:36

Nee je misvat mij verkeerd. Wanneer Van de Beek in de basis staat of speelt dan zeg ik wat ik ervan vind en niet wanneer hij op de bank zit of nauwelijks speelt. De meeste spelers in Oranje hebben allemaal weleens een hele goede pot gespeeld en Donny nog niets laten zien. Babel zijn tijd is voorbij voor Oranje. Van de Beek verdiend geen basisplaats en dat is gebaseerd over zijn 13 interlands die hij tot nu toe hebt gepeeld. Verder ben ik wel met je eens dat buiten de 3 centrale verdedigers, Frenkie, Gini, Depay in goede doen hebben wij op dit moment geen spelers die het verschillen kunnen maken.

14 oktober 2020 om 13:43

Ondanks dat ik met je eens ben dat Donny nog weinig heeft laten zien moet je dan ook even naar zijn speeltijd kijken. Hij heeft 13 interlands gespeeld, echter pas 7 in de basis. Zijn gemiddeld aantal speelminuten per interland is tot nu toe 48. Dat is natuurlijk niet heel veel. Dus ja, weliswaar 13 interlands, maar ik vind dat hij eerst regelmatiger (daarmee bedoel ik ook aaneengesloten en niet af en toe basis en af en toe invaller) moet spelen (want de Roon krijgt - terecht of niet - nu eenmal vaak de voorkeur) zodat hij ook echt iets kan opbouwen in het samenspel met zijn teamgenoten. Maar: ik ben het zeker eens dat hij meer moet laten zien in het NL elftal.

14 oktober 2020 om 13:57

JordyPA, ik snap je punt heel goed. De reden dat hij dus vroegtijdig gewisseld wordt is dus omdat hij bij wijze van spreken 10 keer de bal raakt en niks laat zien. Dan laat je zo’n speler natuurlijk niet 90 minuten staan want dan sta je constant te spelen met 10 man. Ik zou wel is koopmeiners willen zien naast Frenkie en dan Wijnaldum op 10. Propper is er jammer genoeg niet bij maar anders vond ik hem de perfecte partner van frenkie op het middenveld.

14 oktober 2020 om 14:28

@jordya Wat @arsenal890 zegt ben ik wel mee eens. Neem bijv de wedstrijd tegen Italië, Donny had in de hele eerste helft(45min) maar 2 passes gegeven en tweede helft tot zijn wissel 3 passes? Tegen Mexico 90 minuten en 14 passes en allemaal zonder gevaar etc. Dat vind ik dan echt matig voor een aanvallende middenvelder. Als trainer ga je hem dan natuurlijk wisselen of op de bank laten want zoveel toegevoegde waarde heeft die niet. Het aantal minuten maakt niet uit want iemand kan heel veel toegevoegde waarde zijn in 10 minuten dan iemand 90 minuten lang. Hij kan natuurlijk stappen maken nu die bij United speelt en een top competitie

14 oktober 2020 om 14:30

Hij begrijpt je dus

Blind weer als linksback? Dan mag de Boer direct weg wat mij betreft.

14 oktober 2020 om 07:50

Als dat je maatstaf is of een trainer wel/niet weg mag... gelukkig ben je geen TD. En wie zie je liever daar? Ake of Wijndal?

14 oktober 2020 om 08:17

Pieters? Van Aanholt?

14 oktober 2020 om 08:53

Ik had in deze wijndal gedaan. Echte back die er nog eens over heen wil.

14 oktober 2020 om 09:06

Pieters? 😂. Op basis van wat. Buiten het kapot slaan van glas heb ik hem geen actie zien maken de afgelopen jaren.

14 oktober 2020 om 09:37

Pieters zit op de bank bij Burnley en Van Aanholt is geblesseerd.

14 oktober 2020 om 09:43

@bliek een back die niet kan verdedigen lijkt me ook onhandig als je naar de vorige pot tegen de Italianen kijkt..

14 oktober 2020 om 10:12

Dan moet je lekker 5-3-2- gaan spelen.

14 oktober 2020 om 07:55

Wie dan wel?

14 oktober 2020 om 14:47

Haps, is verdedigend goed bezig op dit moment bij Feyenoord en kan ook prima meevoetballen en heeft snelheid.

14 oktober 2020 om 07:58

Dat is inderdaad pure armoe. Aké en Wijndal kunnen niet minder zijn dan hem. Maar ja, De Boer he

14 oktober 2020 om 08:01

Ja het ligt allemaal aan de boer, vandaar dat Koeman precies hetzelfde deed.

14 oktober 2020 om 08:04

Toen had een Wijndal zich nog niet ontwikkeld. Een Aké niet zo stormachtig. En een mindere linksback dan Blind opstellen is natuurlijk een onmogelijk opgave. Zoals gezegd is dat pure armoe. Centraal prima voor Ajax, voor Oranje prima als back-up. Maar geen basis en zéker geen linksback

14 oktober 2020 om 08:08

Wijndal was vorig seizoen beter dan nu, waarom had hij zich toen nog niet voldoende ontwikkeld? Ake was beter bij Bournemouth dan nu bij City..

14 oktober 2020 om 08:11

Toen Koeman Blind opstelde toen was het de Blind van voor zijn mindere fase... Koeman stelde ook Babel op, die moet nu zeker ook spelen volgens jouw logica. Zal wel bij je passen, een Ajacied verdedigen die het de laatste tijd slecht doet in oranje.

14 oktober 2020 om 08:12

Blind is de enige optie op dit moment in de selectie aangezien Aké geen linksback is en Wijndal nog te kort komt. Zijn tijd komt nog wel.

14 oktober 2020 om 09:07

‘Toen had Wijndal zich nog niet ontwikkeld’. Koeman is 2 maanden weg, alsof Wijndal een totaal andere speler is dan 2 maanden geleden.

14 oktober 2020 om 09:12

@messibazoer: Nadat er maanden niet is gespeeld inderdaad. Blind was tot december goed in vorm. Sindsdien niet. Sowieso is Blind als linksback standaard pover (of erger). Langzaam. Geen dreiging naar voren. Wijndal heeft dat wel en heeft zich gewoon ontwikkeld. Lijkt in alles een betere linksback dan Blind

14 oktober 2020 om 09:41

@lanjouwer: opportunisme ten top. De afgelopen jaren is gebleken dat Blind de beste linksback is die we hebben. Blind is momenteel niet in vorm, dat klopt. Maar het is niet zo dat Aké zich zo stormachtig heeft ontwikkeld in de laatste maanden. Die stak zelfs in een betere vorm in het laatste jaar onder Koeman dan nu. Aké is echter geen linksback. Wijndal kan wellicht iets zijn voor de toekomst, maar dat moeten we allemaal afwachten. Willems was ook de linksback voor de toekomst, evenals Haps. Wijndal is momenteel evenmin in vorm en heb je de wedstrijd tegen Mexico niet gezien? Dan is het voor mij evident dat je Wijndal niet gaat opstellen in een belangrijke wedstrijd tegen Italie. Dan is er wat mij betreft maar één keus en dat is Blind.

14 oktober 2020 om 13:33

Zowel Ake als wijdal hebben beide aangetoond gewoon veel minder als blind te zijn. Daarnaast haal je te veel voetbal intelligentie uit het team. Blind is gewoon de beste op dit moment. Zo simpel is het. Daarnaast heeft blind op 1 goal na geen enkele goal veroorzaakt. Dit kwam elke keer door andere spelers die hun hun taken niet uitvoerden.

14 oktober 2020 om 14:51

Ik vind Haps en Malacia als back echt wel beter dan Blind. Blind moet centraal staan, daar was hij bij Ajax voor al zijn persoonlijke ellende zeer goed. Als back beviel hij mij nooit. Maar van de geselecteerde spelers, is hij nu de beste keus.

14 oktober 2020 om 15:06

@lanjouwer: Wijndal was schrijnend toen hij mocht spelen. Ook in Europa heeft hij nog niets bewezen. Dat wil niet zeggen dat hij er niet kan komen, hij is nog jong en heeft genoeg potentie. Op termijn zie ik hem daar wel spelen. Maar Blind is nu gewoon beter. En Blind is geen ideale oplossing, maar er is niets beters op dit moment. Ake, Van Aanholt en Wijndal zijn een achteruitgang.

14 oktober 2020 om 19:21

In welk opzicht is Wijndal minder dan vorig seizoen dan?

14 oktober 2020 om 08:01

Dan hadden we koeman er ook maar meteen uit moeten gooien.

14 oktober 2020 om 10:53

Ze hadden De Boer gewoon z'n eigen samengestelde staf moeten geven. De Boer is nu gewoon een makkelijk slachtoffer die vooralsnog weinig inbreng heeft, maar wel het land over zich heen krijgt voor de huidige gang van zaken. Waar is de kritiek op Lodeweges?

14 oktober 2020 om 19:24

Wat heeft eindverantwoordelijke De Boer dan wel goedgemaakt tot nu toe. Het is gewoon een zwakte van de KNVB dat ze hem daar neerzetten en een zwaar gebrek aan eigen kennis bij De Boer. Als hij echt achter Oranje had gestaan had hij nee gezegd toen ze hem vroegen.

14 oktober 2020 om 15:04

@apeldoorner: Wat een trieste reactie zeg. Je conclusie is zeer treurig. Hoop niet dat je zo in het leven staat an sich. Blind heeft het op linksback beter gedaan dan de andere opties die er zijn. Is het de ideale oplossing? Nee... Maar hij doet het beter dan Van Aanholt, Wijndal (die ging hopeloos af laatst) en Ake (die heeft nog niets laten zien in Oranje). Zolang we niet beter hebben, zal je toch echt met Blind genoegen nemen. Grootste probleem ligt trouwens niet achterin, maar op het middenveld en voorin. Zolang je niet scoort, kan je niet winnen.

Van De Beek??? Dus weer met 10 man spelen

14 oktober 2020 om 08:03

Ik heb vd Beek vaak naar beneden gehaald, maar neem het nu voor hem op want denk dat hij in deze formatie zeker kan renderen. Sowieso vind ik dit een goede opstelling veel beter dan die 4-4-2 van de heenwedstrijd. Verwacht ook veel van het trio Malen-Memphis-Berghuis

14 oktober 2020 om 08:09

Vd beek heeft in het Nederlands elftal nog nooit gepresteerd. Daarnaast heb je met vd beek en wijnaldum 2 vrijwel identieke spelers.

14 oktober 2020 om 08:17

Eens moet de eerste keer zijn Wijnaldum kan ook wel als box-to-box spelen toch net voor / naast Frenkie. Gaan zien hoe het uit gaat pakken. Mochten ze elkaar toch voor de sokken lopen dan moet je op tijd ingrijpen.

14 oktober 2020 om 13:05

Ik ben het eigenlijk wel met Jansen eens. Ik zie een tandem v/d Beek en Wijnaldum ook niet werken, maar goed we zullen zien. Wat ik opmerkelijker vind is de keuze voor Hateboer terwijl je nu Berghuis daar hebt staan. Dan heb je toch geen ruimte voor Hateboer voorin. Dan lijkt mij Dumfries een logischer keuze. Is ook een betere verdediger, alhoewel je dan niet aan hem zag afgelopen weekeinde. Zou zelf eigenlijk opteren voor Veltman op rechtsback als je met Berghuis speelt. Veltman geeft goed hoog druk, is verdedigend en aanvallend het gemiddelde van Dumfries en Hateboer. Het is jammer dat De Boer voor 4-3-3 gaat met de punt naar voren. Met de punt naar achteren zou je met Koopmeiners imo veel stabieler zijn en kan je ook makkelijker switchen naar een 5-3-2.

14 oktober 2020 om 08:11

Die opmerking snap ik ook niet. Is de beste oplossing zo. Vd Beek kan mooi de voorhoede in stelling brengen en heeft zelf ook nog scorend vermogen. Dit in tegenstelling tot Frenkie en Wijnaldum die allebei enorme kansen misten vorige wedstrijd.

14 oktober 2020 om 10:48

Van beek is nou niet echt de man die mensen in stelling brengt. Dan kun je beter voor berghuis op die positie kiezen. Of wijnaldum die onder Koeman wel gewoon productief was.

14 oktober 2020 om 19:25

plus dat we toch geen bankzitters meer zouden selecteren, iig niet voor de basis van Oranje

14 oktober 2020 om 08:44

De vraag moet niet zijn Van de Beek, maar Van de Beek EN Wijnaldum weer samen??? Die combinatie heeft nog nooit gewerkt. Wijnaldum vervangen door Koopmeinders. Wijnaldum slaapt de laatste wedstrijden alleen maar. Beek loopt vaker prima vrij en wordt dan nooit aangespeeld. Wellicht dat dat met Frenkie nu beter gaat. En met Koopmeinder, want ik kan niks hard maken, maar ik heb soms het idee dat sommige spelers Donny bewust overslaan als je ziet hoe goed hij zich vrij loopt, de pass makkelijk gegeven kan worden en dat dan niet gedaan wordt. Maar met Wijnaldum er bij wordt het weer niks en zal Beek wel weer de zwarte piet toegeschoven krijgen.

14 oktober 2020 om 08:56

Hihihi Wijnaldum vervangen door Koopmeinders en dus slachtofferen voor Van de Beek. Wijnaldum hoor je op zijn juiste positie te zetten en is een van de eerste namen op het formulier natuurlijk.

14 oktober 2020 om 09:59

“Zijn” Positie? Bij Liverpool speelt hij meeestal links controlerend. Nu staat hij rechts controlerend. Of zijn positie bij new castle? 4 jaar geleden op 10/ tweede spits? Of die bij psv? Rechtsbuiten? Dan is hij nu toch t dichtstbij op zijn positie- bovendien is hij niet bepaald in vorm

14 oktober 2020 om 10:56

Derede - Zoals Wijnaldum momenteel speelt kun je hem makkelijk in twijfel trekken. Uit vorm voegt hij ook niets toe.

14 oktober 2020 om 15:08

@derede: Wijnaldum speelt ongeveer op zijn positie maar heeft de laatste wedstrijden 0 toegevoegd. Van de Beek ook hoor, vind ze beiden allebei veel te weinig brengen. Maar ik verwijt het Wijnaldum meer omdat hij met zijn status een dragende speler moet zijn en hij dat alles behalve is. Voor mij in deze vorm is hij geen zekerheidje.

14 oktober 2020 om 12:36

Tegen bosnie mistte we wel een aanvallende speler op het middenveld. Beter dan wijnaldum op 10, die is beter als cn.

14 oktober 2020 om 13:36

Ik ben zelf niet zo'n fan van onze donny. Ik zie liever iemand anders op zijn plek, maar dan moet je vermoedelijk veel meer schuiven in het elftal en kan mij goed voorstellen dat de boer dit niet wil doen.

Waarom nou weer Blind?! Iedere keer als hij aan de bal komt is iedere vorm van tempo uit het spel gehaald. Daarnaast durft hij nog geen voorzet te geven. Heb liever dat Ake daar wordt neergezet. Of denk dan aan de toekomst en zet Wijndal daar neer. Echt hoor, ik heb bejaarden in de supermarkt gezien die nog sneller zijn dan Blind...

14 oktober 2020 om 08:14

Klopt helemaal. Ben ook geen fan van Blind. Maar wie moet je daar nu anders neerzetten? Wijndal komt net kijken en Aké is gewoon geen back. Dus dan is Blind op dit moment de minst slechte oplossing. Volgende interland periode gewoon Haps en/of Malacia selecteren. En misschien is van Aanholt er dan ook weer bij

14 oktober 2020 om 08:56

Blind haalt het tempo er uit??? De hele ploeg speelt traag, datligt echt niet aan Blind. Blind kan tenminste pasen en een voorzet geven. Verliest ook zelden de bal. Ik zou mij juist meer zorgen maken over het verdedigend aspect van hem. Dat is matig. Helaas weet ik geen betere optie op links. Overigens erger ik mij meer om de back op rechts. Ze lopen allebei als een blinde naar voren en dan komt er niks uit, behalve balverlies. Veel ergerlijker dan Blind. Temeer omdat zij ook niet verdedigen kunnen.

14 oktober 2020 om 09:03

Blind kan, maar doe dat dan in 352. Hateboer, Van Dijk, De Vrij, Blind, Wijndal; Frenkie, Wijnaldum, vd Beek; Depay, Malen. Dan zou het misschien kunnen. Nu heb je er helemaal niets aan inderdaad

14 oktober 2020 om 10:01

Zou promes ipv wijndal doen. Verder helemaal met je eens. Blind kanischuiven en is dan gevaarlijk met z’n passing en daardoor wordt frenkie ontlast in de opbouw.

14 oktober 2020 om 15:10

@jipo25: Kan je nagaan hoe dramatisch Wijndal nu is. Blind is geen ideale oplossing, maar Wijndal is er nog totaal niet klaar voor. Heeft hopeloos gefaald laatst (en ook in Europa met AZ nooit goed gespeeld). Die jongen komt er wel, maar is nu gewoon nog niet beter. Ake idem, die heeft dramatisch gespeeld in Oranje. Blind is helaas op lb nu het minst slechte.

Blind is wat mij betreft gewoon klaar. Alleen is de enige echte linksback die wij hebben opgeroepen Wijndal, die wel echt wat bleu is. Dan heb je Aké nog maar die gaat ook niet helemaal lekker sinds de lockdown (ook niet bij zijn club). Zo jammer dat Willems zo zwaar geblesseerd is geraakt, ging zo lekker bij Newcastle. Verder Hateboer? die jongen kan niet verdedigen, in een systeem met 5 achterop prima, maar met 4 toch niet echt in zijn kracht. Dan kun je beter Dumfries of zelfs Tete daar neerzetten.vd Beek en Gini samen werkt ook niet echt. Tenzij je Wijnaldum vraagt of hij zich puur en alleen op de restverdediging wil concentreren zoals Schöne in het CL jaar van Ajax. Koopmeijners zou wel voor wat diepe passjes kunnen zorgen, daarom zou ik dan voor hem kiezen. Maar het is toch wel een beetje armoe.

14 oktober 2020 om 15:23

Kijk, daar kan ik in meekomen. Het blind "blind" bashen vind ik treurig van menigeen hier. Maar dat Blind geen ideale oplossing is, weet iedereen. Het enige probleem is dat je gewoon niet beter hebt. Ik zie het wel in Wijndal zitten, maar nu nog niet. Hij is er nog niet aan toe, bleek ook uit de laatste wedstrijd die hij speelde. Het is wachten op Wijndal of inderdaad een Willems of een Bakker (die het nu bij PSG en Jong Oranje goed doet). In de tussentijd is Blind in mijn ogen acceptabel. Probleem ligt 'm voor mij vooral op het middenveld en voorin. Zoveel goals krijgen we niet tegen, we creëren en scoren veel te weinig. Dat kan nooit alleen aan de backs liggen.

14 oktober 2020 om 16:09

Daarom moeten we ook in een 3-5-2 variant gaan spelen. Kan je zoveel kanten mee op en we hebben er ook de spelers voor. Het allerbelangrijkste is in ieder geval dat we ijzersterke centrale verdedigers hebben, maar al onze backs (links en ook rechts) zijn echt niets bijzonders. Stel dan gewoon 3 geweldige centrale verdedigers op, ze kunnen ook nog eens bijna allemaal goed positioneel voetballen en hebben een goede inspeelpass. Voordeel is ook dat je daarme je middenveld kunt versterken/verzwaren en met de bewegelijke spelers die voor de aanval hebben, is het juist beter om niet te statisch met 3 man te spelen. Allemaal veel te voorspelbaar en dus makkelijk te verdedigen. Is al een aantal wedstrijden zo, ook al onder Koeman.

14 oktober 2020 om 17:02

Daar ben ik het helemaal mee eens. We hebben (zeker als De Ligt terug is), topverdedigers, maar de backs vallen enorm tegen. 3-5-2 is alleen vaak vloeken in de kerk bij Oranje. Ik vind het net als jij veel belangrijker om je opstelling aan te passen aan de spelers die je hebt en daarbij denk ik ook dat 3-5-2 voor nu de betere formatie is.

Ik zou zelf Luuk de Jong erin zetten en Memphis op links ipv Malen. Heb je in ieder geval een sterke aanspeelpunt voorin met zwervende vleugels die naar binnen trekken erom heen. Memphis is misschien de beste aanvaller die we hebben, maar tegen die Italianen daarachter is hij niet opgewassen.

14 oktober 2020 om 08:38

Tegen Italie wordt je achteruit geduwd. Dan heb je weinig aan Luc. Logische voorhoede denk ik dus.

14 oktober 2020 om 08:45

En juist als je achteruit wordt geduwd, is de kans groter dat je ballen van achteruit naar voren ramt. Dan heb je met Luuk iemand die de bal beter kan vasthouden dan Memphis.

14 oktober 2020 om 08:58

Of je hebt meer aan snelle Malen die je de diepte in kunt sturen. We zullen het zien. Trouwens, dit is nu juist een wedstrijd waarin je wellicht minder hebt aan Berghuis. Veel verdedigend werk en geen Luc voor zijn voorzetten.

14 oktober 2020 om 08:40

Ik ook. Anders zou je nu met de vleugelspelers spelen die De Jong de vorige interland nodig had, in een wedstrijd dat de Jong juist niet speelt. Depay was de vorige keer inderdaad niet opgewassen tegen de centrale verdedigers van Italië. Ik vraag me ook af of De Boer wel met het middenveld De Jong, Wijnaldum, Van Beek zal starten tegen Italie.

14 oktober 2020 om 08:46

Op de plek van De Roon heb je op de bank alleen Koopmeiners en Strootman, dat gaat ook geen pretje worden.

De beste oplossing voor de linksback is Bakker. Loop vermogen , ijzersterk en kan nog verdedigen ook.

14 oktober 2020 om 09:00

Wellicht. Ken hem niet. Het proberen waard. Maar de grootste zorg is toch echt de rechtsback. Die kant grossiert in balverlies en kan ook niet verdedigen, daar waar Blind tenminste zelden de bal verliest.

14 oktober 2020 om 10:05

Over linksbacks gesproken; doet die Italiaanse linksback (ik weet zn naam niet) nog mee of istie lang geblesseerd? Die vond ik een partij goed de vorige keer tegen Oranje. Niet dat ik iemand een zware blessure gun, maar als die wegvalt scheelt dat ook een slok op een borrel tegen die Italianen.

14 oktober 2020 om 13:43

Bakker was zelfs bij jong oranje een tegenvaller tegen veredelde amateurs, alsjeblieft niet zeg.

Wijnaldum als 6/8 werkt niet bij Oranje, zeker niet met Donny ervoor. Speel lekker met Teun en Frenkie op 6/8 en dan Donny ervoor. De rest ziet er wel prima uit, alhoewel ik, zoals velen, graag had gewild dat we een betere linksback hadden, maar dat is nu eenmaal niet zo.

14 oktober 2020 om 09:02

Wijnaldum moet ook op 10. Die speelt lekker met depay. Beter dan vd beek in ieder geval. Zit nu echt totaal geen duel kracht in dit middenveld. Je wordt overlopen door Italië.

Wat een verschrikkelijke opstelling. Blind, Hateboer, Depay en Van De Beek mogen er van mij sowieso uit.

14 oktober 2020 om 09:03

Depay is wat onbeholpen maar wel een van de weinigen die iets kan forceren

14 oktober 2020 om 09:11

Depay is sowieso één van de drie beste aanvallers, hoe je ook wil spelen, met De Jong in de spits en Depay op de vleugel of met Depay in de spits.

14 oktober 2020 om 09:51

Op papier wel ja, maar de laatste weken bakt die er echt niks van, waaronder ook de laatste interlands onder Koeman. Maar hopelijk doet die het dan toch vanavond!

14 oktober 2020 om 10:08

Maar de meeste niet. Frenkie is ook minder dan voorheen. Maar depay blijft de Beste aanvaller.

Vind het heel zwak dat hij de spelersgroep laat bepalen hoe er gespeeld moet worden. Natuurlijk is inbreng van de groep belangrijk, maar als coach bepaal je uiteindelijk hoe er gespeeld gaat worden. De Boer presenteert zich erg zwak en kwetsbaar. Op de trainingen, interviews en tijdens de wedstrijd lijkt het alsof al het vuur uit hem verdwenen is. Dit Oranje met zogenaamde 'mannetjes' heeft een veel strengere coach nodig.

Hoop dat Wijnaldum ,hateboer niet laat verzuipen zoals vorige keer.

14 oktober 2020 om 10:10

Ja dat viel mij ook op: toen ik Italië’s links back zag opkomen, dacht ik:” o daarom staat gini rechtsbuiten om die linksback van Italië aan de ketting te leggen.” Maar dat deed hij niet!! De Roon greep ook niet in. Stonden Veltman en hateboer tegen drie Italiaanse spelers de hele wedstrijd.. snapte dr niets van.

Beek had ie juist tegen Bosnie op moeten stellen. Berghuis was toen ook beter geweest. Die moet nu steeds achter die back aan en daar heeft ie de longen niet echt voor. Frankie doet tot nu toe erg zn best om het steeds fout te doen. Pannenkoek.

Aanval compleet mee eens, middenveld en verdediging niet. Blind moet niet op de back en ik vind Hateboer tegenvallen in dit systeem.

Dumfries voor Hateboer, Malen centraal en Depay hangend vanaf links en het lijkt me prima zo. Van de Beek een linie naar achteren werkte bij Ajax ook prima dus waarom hier niet?

Opzich niet veel mis met deze opstelling, alleen zou ik op links back Wijndal posteren en tegen de italianen met de punt naar achter, met Koopmeiners. Blind viel ontzettend door de mand zondag en Wijndal, en ook Koopmeiners willen zich bewijzen in zo'n topwedstrijd. Aanvallend zou ik Memphis omdraaien met Malen, Malen is geen buitenspeler, maar een spits. Ik weet dat dat bij F de Boer nooit zou gebeuren, maar ik zou zo spelen tegen de Italianen

Krul / Cill
Hateboer
de Vrij
van Dijk
Wijndal
Koopmeiners
Wijnaldum
van de Beek
F. de Jong
Berghuis
Depay

Ondanks deze opstelling echt niet zo verkeerd is (evt. Paar aanpassingen) zou ik een 5-3-2 opstelling ook niet verkeerd vinden. 3 sterke centrale verdedigers hebben we wel (en vooral als De Ligt nog terugkomt). Hateboer kan dan als opkomende back meer in zijn gevaarlijke rol kruipen die hij bij Atalanta heeft en Blind zal dan minder overlopen worden doordat er meer rugdekking is voor hem en aanvallend met zijn goede trap van waarde kan zijn (in de toekomst daar Wijndal of Bakker) middenveld blijft hetzelfde en voorin hebben de meeste spelers toch de neiging om naar binnen te trekken. Dus Depay, Malen of Berghuis zouden daar met zn 2en ook wel prima uit de verf kunnen komen.

Ik hoop niet dat dit de opstelling zal zijn, dan zie ik somber in.zou liever zoiets zien.

Cillissen
De Vrij
van Dijk
Ake
Hateboer
Koopmeiners
de Jong
Wijndal
Depay
Berghuis
Malen

Het zou echt een schande zijn wanneer Hateboer speelt. Heb nog nooit een back gezien die zo slecht kan verdedigen. Of het nou in een 3-5-2 of 4-2-3-1 systeem is maakt niet uit. Je moet toch als back wel een bal kunnen afpakken? Tegen Italië liepen ze hem aan alle kanten met de simpelste schijnbewegingen voorbij. Viel laatst oké in maar een hele wedstrijd word hij zoals wel vaker blootgelegd

Hateboer is geweldig als wingback in het 3-5-2 systeem bij Atalanta, maar vind hem in het NL elftal tot nu toe nog niet zo sterk. Zet Denzel daar lekker neer. Mooi dat Berghuis waarschijnlijk in de basis begint, heeft ie echt verdiend.

Het gaat mij niet om de namen, het gaat mij meer om het vertrouwen de spelers hebben in zichzelf en dat is al jaren een Nederlands fenomeen. Je ziet onze beste spelers wegkwijnen als ze het even niet meer zien zitten en dan ontbreekt het lef om te voetballen.. dat lef zag je wel terug bij Berghuis, dus hopen dat de Boer dat vertrouwen niet heeft weggehaald. Voor de rest moeten deze mannen toch kunnen voetballen? Beetje meer lef, mannetje uitspelen.. hard en fair in de duels.. goeie passes. Dat zulk dingen krijg je niet met 'een goede opstelling' dat krijg met vertrouwen.

Ben best wel tevreden met de opstelling al lijkt mij de enige optie in de huidige selectie die we hebben om Spinazzola af te stoppen toch echt Dumfries. Naast wat twijfels over Hateboer vind ik alleen Blind niet zo'n gerust stellende gedachten hebben we daar niks beters en sneller? De linkerkant van het veld tegen Bosnie was continue leeg en dit Nederlands elftal heeft daar gewoon Power en snelheid nodig en met van Dijk en de Vrij hebben we genoeg ervaring en kennis achterin want dat moet je Blind wel nageven dat het een slimme verdediger is maar of het genoeg is om zijn minpunten te compenseren betwijfel ik.

Cilissen
Dumfries
de Vrij
van Dijk
Blind
Wijnaldum
De Jong
Berghuis
van de Beek
Malen
Depay

babel en strootman kan echt niet meer, ff serieus ! brengen niks extra's en hopelijk geen hateboer op rb want die kwam thuis al te kort maar ook tegen mexico werd ie aan alle kanten voorbij gelopen , dan nog liever dumfries bij gebrek aan beter.

Ik heb altijd een enorme afkeer gehad van de trainer Frank de Boer. Maar de kritiek nu vind ik overdreven.er wordt gedaan alsof Koeman het zo goed deed, en dat is onzin. Creëerde ook zeer weinig, speelde duf, nietszeggend voetbal, en won vaak zat ook maar met de hakken over de sloot.wat me positief opviel onder De Boer tegen Mexico vooral, was het over de grond van achteruit willen opbouwen. Dat moet dan niet verzanden in balletjes breed en terug, maar zo snel mogellijk over de grond naar voren. Daar zag ik wel potentie in.gelukkig is De Roon nu weggevallen, en komt daar hopelijk een goede voetballer te staan, en hopelijk opent dat de ogen van De Boer, dat dat veel beter uitpakt dan zo'n breker als De Roon.je verloor de strijd tegen Italië vooral omdat je minder goede voetballers op het middenveld had, waardoor je de bal niet even in de ploeg kon houden, snel balverlies leed, moeizaam opbouwde en spelmaakte, etc.jammer weer dat Blind op linksback staat, wordt toch weer gekozen voor ervaring boven het juiste type. Maar het is minder erg dan De Roon op 6.

14 oktober 2020 om 15:32

Koeman won van landen die vele malen beter zijn als Frankrijk, Duitsland en Engeland. Hoe kan je dan vinden dat hij het niet goed heeft gedaan? Jij verwacht even mooi voetbal met een selectie met weinig tot geen creativiteit. Dat kan helemaal niet. We speelden onder Koeman zoals je hoort te spelen met dit materiaal. Vechten voor elk duel en toeslaan vanuit de omschakeling

De Boer gaf aan voor Malen te kiezen vorige wedstrijd omdat dat beter werkt met Luuk de Jong. Nu speelt Depay en dus wel Berghuis. Hij heeft dus wel in ieder geval consistentie in zijn tactiek. Na twee zaadwedstrijden moet her gebeuren en dan als pech tegen Italie, die ik beter acht. Heb er geen vertrouwen in. De Roon vond ik erg slecht de afgelopen wedstrijd. Goed dat hij er uit is. Maar ik vond een speler nog slechter dan allemaal die wel weer in de basis staat en dat is Hateboer. Hij heeft het motoriek van een speler uit de zaterdag hoofdklasse. Als Atalanta niet zo goed had gespresteerd de afgelopen seizoenen was Hateboer echt niet opgeroepen. Daar mag hij zijn teamgenoten voor bedanken, want dankzij hun exceleerde hij ook, maar is eigenlijk helemaal niet zo goed.

Dat terug grijpen naar dat eeuwige 4-3-3 wat gewoon niet meer werkt moet gewoon stoppen.

Doodzonde deze opstelling. De verrassing bij Koeman was dat Wijnaldum in een vrijere rol meer naar voren speelde. Hij scoorde ook veel bij Koeman. Dankzij de diepgang van Wijnaldum kwam FDJ veel vrij vlak voor de verdediging. En dan kun je alles zeggen wat je wilt over De Roon, maar die zorgde voor de balans tussen die andere 2 middenvelders. Waar gaatjes vielen, was hij er om dit te smoren. Dat mis je nu. In dit geval gaan Wijnaldum en FDJ beiden de bal ophalen, waardoor je het eeuwige tikkie breed krijgt. Donny staat nu op de plek van Wijnaldum. Wat ik probeer te zeggen: je hebt ook je waterdragers nodig. Wijnaldum is bij NL niet de waterdrager die hij is bij Liverpool. Dus laat hem dan ook niet zo spelen.. maja ik ben geen bondscoach.

Komt goed, 0-1 Berghuis 89e min.

14 oktober 2020 om 17:10

Ik teken er voor.. Maar 18 interlands en nog geen goal is niet heel bemoedigend..

Ik ga niet kijken. Zonder Babel gaan we gewoon niet winnen, die conclusie mogen we toch wel trekken nu. Dit wordt gewoon vechten tegen de bierkaai op deze manier. Frank gebruik alsjeblieft je verstand en zet Babel in de basis.

Met de ligt en een andere keeper, is dit t beste elftal wat we kunnen opstellen

Blind en Hateboer op backpositie.. Ja dat gaat wel lekker hoor. Waarom stoppen we daar nou niet mee. Zo ga je gewoon overlopen worden. Dumfries brengt aanvallend niet zo heel veel gezien zijn vorm maar verdedigt wel als een beest. En herstelt altijd! Verder is het hopen dat Depay weer eens thuis geeft want hij hobbelen met de bal en steeds vastlopen heeft geen enkele zin. Berghuis mag na 18 interlands en 0 goals ook wel eens raak prikken.. Zie het nog somber in zonder Koeman.

Frenkie zal wel weer vastgezet worden. De middenvelder naast hem zal veel aan de bal komen. Ik zou voor Koopmeiners kiezen. Donny of Wijnaldum kies ik normaal gesproken voor Gini, maar is me momenteel om het even. Waar ik me vooral zorgen om maak is dat we het niet voldoende breed gaan houden in balbezit. Ik zie Berghuis en Malen toch vaak naar binnenkomen en van Blind moet je deze loopacties niet eens willen. Gelukkig hebben we Hateboer nog...

Prima opstelling maar als ik de reacties zo zie ligt het probleem dieper (bij degene die reageren). Een hoop afgunst puur op de persoon Frank en toch elke keer kijken en zeiken. Misschien beter om niet meer te kijken als het je niet zint, voegt weinig toe als je op basis van afgunst gaat reageren . Daarnaast leert de geschiedenis ons dat wij nog nooit op Italiaanse bodem gewonnen hebben en bij de overige winst partijtjes zijn deze op 1 hand te tellen. Typ allemaal maar dus alvast een mooi verhaal dat Frank weg moet, wie weet heb je geluk en staat deze bovenaan bij de reacties!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

809 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 12 5 1 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Depay laat zich zien met assist en wordt slachtoffer van woeste tackle

Olympique Lyon blijft voorlopig met een achterstand van twee punten in het spoor van koploper Paris Saint-Germain, dat eerder dit weekend punten morste tegen Girondins de Bordeaux. Les Gones wonnen zondagmiddag...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren