Nagelsmann: ‘Ik zou blij zijn als Justin Kluivert zijn niveau bereikt’

Zaterdag, 10 oktober 2020 om 11:28Robin Bruggeman

RB Leipzig raakte in de afgelopen transferperiode Timo Werner en Patrick Schick kwijt en als versterkingen voor de aanval haalden die Roten Bullen Alexander Sörloth, Hee-Chan Hwang en Justin Kluivert binnen. Laatstgenoemde aanwinst werd op Deadline Day voor een seizoen gehuurd van AS Roma, inclusief optie tot koop. Trainer Julian Nagelsmann heeft hoge verwachtingen van de 21-jarige aanvaller.

De oefenmeester geeft zaterdag in gesprek met BILD aan dat Kluivert zich moet gaan richten op een plek aan de zijkanten: “We zijn van plan om Justin als vleugelaanvaller te gebruiken, aangezien we al goed voorzien zijn in het centrum”, legt Nagelsmann uit. De 33-jarige trainer ziet in Kluivert eenzelfde soort speler als Serge Gnabry, die hij goed kent van hun gezamenlijke tijd bij TSG Hoffenheim.

“Als je puur kijkt naar de manier van voetballen, dan zijn er zeker overeenkomsten te zien tussen Kluivert en Gnabry. Serge is een buitengewone speler en ik zou natuurlijk blij zijn als Justin in de toekomst dat niveau kan bereiken”, gaat Nagelsmann verder. Hij ziet echter ook een belangrijk verschil tussen Kluivert en de huidige aanvaller van Bayern München: “Toen Serge naar Hoffenheim kwam (in de zomer van 2017, red.), was hij al een stap verder.”

“Dat kwam simpelweg doordat hij voor tijd al op reguliere basis wedstrijden had gespeeld. Dat is recentelijk niet het geval geweest bij Justin. Hij komt hier nu binnen en moet eerst zijn ritme weer vinden”, sluit Nagelsmann af. Kluivert kwam in het afgelopen seizoen namens Roma 22 keer in actie in de Serie A, waarvan het merendeel in de eerste seizoenshelft. Van de laatste zestien wedstrijden maakte hij geen enkele keer de negentig minuten vol.


Poll

Denk jij dat Justin Kluivert een succesvol seizoen tegemoet gaat bij RB Leipzig?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Wat is dan zijn niveau? Ik heb hem eigenlijk nooit echt degelijk zien spelen tegen clubs die hoger aangeslagen worden dan rechterrijtje ED. Volgens mij was AS Roma te hoog gegrepen en is RB dat ook.

10 oktober 2020 om 11:45

Apart dat je hem nooit echt degelijk heb zien spelen, wellicht toch wat meer wedstrijden gaan kijken? Bij Ajax heeft Kluivert degelijk een aantal goede wedstrijden gespeeld. Bij Roma deed hij het bij tijd en wijle ook niet onaardig, alleen Is hij niet constant genoeg en moet wat efficiënter voor het doel worden. Dat Roma te hoog gegrepen was voor hem is wel duidelijk.

10 oktober 2020 om 11:54

Misschien dat Nagelsmann voor hem de juiste man is. Ik heb die trainer wel hoog zitten. Ik volg de Serie A en meestal vond ik hem weinig toevoegen. Ik vond dat die Under het beter deed, en die was na een goed eerste seizoen ook al niet top.

10 oktober 2020 om 12:43

Als je zo veel wedstrijden hebt gezien dat heb je ook gezien dat Kluivert als aanvallende middenvelder speelde terwijl Kluivert een buitenspeler is. Dat is nog wel een verschil. En je vond Under het beter doen, maar ook voor hem gold dat Roma niet meer met vleugel aanvallers speelde waardoor Under ook niet uit de verf kwam. Kluivert heeft nog het geluk dat zijn basistechniek goed is waardoor hij wel mee kon op een andere positie. Dus Rome te hoog gegrepen? Denk het niet, eerder een systeem waar hij niet uit de verf komt.

10 oktober 2020 om 13:45

Maar waarom is iedereen dan zo positief over deze stap? Ik weet dat Leipzig goed met talenten omgaat, maar als Roma al "duidelijk te hoog gegrepen" is, heeft hij bij Leipzig toch ook niets te zoeken? Die schat ik momenteel nog wel een niveautje hoger dan Roma in.

10 oktober 2020 om 13:08

Alleen heeft Kluivert nooit getoont over net zoveel potentie als Gnabry te beschikken.. Gnabry heeft rendement en overzicht, wat nou juist de twee dingen zijn die Kluivert altijd al heeft gemist.

10 oktober 2020 om 13:19

En wat verweet men Gnabry bij Arsenal dan weer? Kluivert is nog jong, heeft nog een hele carrière voor zich.

10 oktober 2020 om 13:28

Misschien is het artikel lezen handig. 'Zijn' niveau slaat namelijk op het niveau van Gnabry, niet op het niveau van Kluivert.

Nagelsmann koopt toch spelers is op basis van het “moneyball” prinicpe? Waar ze puur kijken naar statistieken etc. Op basis van welke statistieken zou Kluivert gehaald zijn?

10 oktober 2020 om 11:40

Hij heeft wel snelheid, dreiging en een goede voorzet en ik zie wel dat hij talent heeft maar zijn rendement is idd veel te laag. Dat moet echt beter wil hij slagen op een hoger niveau

10 oktober 2020 om 12:35

Het is niet om Kluivert neer te halen.. heb nooit iets tegen hem gehad, maar vraag me oprecht af op basis van welke statistieken hij gehaald is. Hoeveel goeie voorzetten kwamen aan als ie een goede voorzet heeft? Hoe vaak komt hij zn mannetje voorbij , in verhouding met balverlies , als ie zo dreigend is? Want van zn rendement moet ie het niet hebben.

10 oktober 2020 om 12:44

Hij heeft veel als aanvallende middenvelder gespeeld wat niet zijn positie is. Het is niet zijn schuld dat ze niet met echte vleugels speelde.

10 oktober 2020 om 16:23

Wat mij bevreemd is dat bijna elke buitdnlandse trainers de ajax toppers verkeerd positioneren volgens de fans. Frenkie, justin, donny, klaassen.....

10 oktober 2020 om 16:41

Frenkie was bij Ajax controleur en bij Barcelona links midden, wat een hele andere positie is. Het is niet voor niets dat ze nu meer lovend over Frenkie zijn nu die weer als controleur speelt. Kluivert is een buitenspeler en bij Roma speelde hij als aanvallende middenvelder. Klaassen speelde bij Ajax achter de spits positie en laatste jaren als controleur. Misschien dat je die verschillen niet kent, maar dat zijn wel andere posities.

Denk dat dit een hele goede zet is voor Kluivert. Zie in Rb en Nagelsmann stuk meer talentonwikkeling dan in Roma. Zou mooi zijn als ze daar met hem aan de slag gaan en we een goede buitenspeler als Nl zijnde erbij krijgen. Die laten het in huidige Nl wat teveel afweten.

10 oktober 2020 om 11:44

Ook gewoon opvallend dat de coaches aan Babel vast blijven houden. Telkens stelt hij teleur. Met Bergwijn, Kluivert, Danjuma en anderen hebben we jongere talentvolle opties. Laat hun het dan maar proberen zou ik zeggen.

10 oktober 2020 om 11:51

Als een trainer als Van Gaal voor het groep komt te staan is het gewoon afgelopen met spelers als Strootman, Babel etc. De Boer is nog niet senior genoeg om zulke beslissingen te nemen.

10 oktober 2020 om 11:56

DeToekomst. Probleem is wel dat bijv. een Bergwijn en Promes ook nooit presteren in oranje. Een Danjuma schippert bij zijn club nog te veel volgens mij, dus is ook lastig om altijd al op te gaan roepen. Neemt niet weg dat Babel inderdaad allang afgeschreven had moeten zijn. Op dit moment had je Gakpo bijv. gewoon de kans moeten geven.

10 oktober 2020 om 12:07

@de Toekomst, Danjuma speelde vorig seizoen echt weinig. Nu wat meer nu ze gedegradeerd zijn. Zou echt belachelijk zijn om hem op te roepen.

10 oktober 2020 om 13:48

Maar ik zou hem best in de gaten houden, als hij aan het eind van het seizoen in de dubbele cijfers qua assists en doelpunten eindigt in de Championship en bijgedragen aan de promotie (3rde plek at the moment), dan zou het zeker verdiend zijn om hem weer te selecteren voor Oranje.

10 oktober 2020 om 15:14

@fcgrun050, daar ben ik het zeker mee eens. Die jongens moet je allemaal in de gaten houden. Als hij goed presteert mag ie er zeker weer bij.

10 oktober 2020 om 12:00

Als je het woord 'talentontwikkeling' bij 9 van de 10 clubs in Italië laat vallen weten ze het niet waar je het over hebt. Daarom begreep ik Kluivert's keuze ook nooit. Dat het grotere RB hem een kans geeft en met een mooie trainer als Nagelsmann, na ruim twee jaar zeer pover gespeeld te hebben bij Roma, daar mag ie dankbaar voor zijn.

10 oktober 2020 om 12:37

Roma geeft nochtans jonge spelers echt wel kansen en ze hebben een goede jeugdopleiding.

10 oktober 2020 om 12:46

Welke jeugdspeler is er doorgebroken bij Roma of spelen er überhaupt?

10 oktober 2020 om 13:26

Zaniolo is het perfecte voorbeeld, het was geen eigen jeugd maar die kwam wel echt binnen als jeugdspeler.

10 oktober 2020 om 14:41

Lorenzo Pellegrini is een erg goede speler uit de eigen jeugd. Inmiddels ontpopt tot een van de sterkhouders bij Roma. Luca Pellegrini heeft uiteindelijk niet heel veel kansen gekregen in het eerste, maar is wel een speler uit de Roma jeugd die ik op termijn vast Italiaans international zie worden. Romagnoli, Politano, Florenzi ook allemaal internationals die door Roma zijn opgeleid. Cengiz Under is nu misschien weg maar heeft ook de kans gekregen bij Roma als jong talent. En zoals Lierse terecht opmerkt heeft Zaniolo ook snel de kans gekregen, stond in zijn eerste seizoen als toen nog vrij onbekende speler wel al basis tegen Real Madrid uit. Verder heb je ook nog Mancini, Kumbulla, Roger Ibañez, Diawara en Mayoral als vrij jonge spelers. Ik zou zelfs Karsdorp noemen, zonder zijn blessures denk ik dat hij ook veel wedstrijden gespeeld zou hebben.

10 oktober 2020 om 16:43

Zaniolo noem je het perfecte voorbeeld van een jeugdspeler die doorgebroken is. Haha! Jij geeft aan dat de opleiding van Roma goed is en dat ze jonge spelers veel de kans geven en dan noem je Zaniolo het perfecte voorbeeld. Die is niet opgeleid door Roma dus daar heeft de jeugdopleiding van Roma niks mee te maken. Zaniolo werd direct naar het eerste elftal gehaald. Als dit je perfecte voorbeeld is dan klopt je eerdere reactie niet.

Ik hoop dat hij zijn potentie waar gaat maken. Ik gun het hem wel, en dan is de stap naar het Nederlands elftal ook zo gezet ipv Babel. Vind het nog altijd zonde dat hij weg is gegaan, bij Ajax zou hij ook niet alles hebben gespeeld denk ik, maar hij zou wel verder zijn geweest in zijn ontwikkeling.

Ik hoop dat jongens als Gakpo en Kluivert het gaan redden op een hoger niveau. Promes en Babel laten imo te weinig zien in Oranje

10 oktober 2020 om 12:13

Met name van Gakpo heb ik op dit moment goede verwachtingen. Die jongen bezit alle eigenschappen voor een goede allround aanvaller en lijkt als persoon ook erg rustig en stabiel.

10 oktober 2020 om 12:18

Dit heb ik ook. Enorm onder de indruk van die jongen. Hele goede techniek, lekker schot, goede pass en balbehandeling. Bovenal lijkt het een rustige en stabiele jongen. Daarmaast heeft ie ook nog eens lengte om als 2e spits te fungeren, multi-inzetbaar dus.

Hopen dat hij het waarmaakt. Lijkt me een vd weinige vleugelspelers uit Nederland die echt diepgang en snelheid heeft. Babel kan niet meer, en spelers als Memphis, Bergwijn, Promes en Berghuis komen juist in de bal en ontbreken ook de snelheid.

Na de domme transfer naar Roma is dit wel een slimme move, Nagelsmann zal dit alleen maar als een mooi project zien. Hopelijk heeft Kluivert daar profijt van, en uiteindelijk ook Oranje.

Laten we het hopen, het is en blijft een geweldig talent! Hij is een ander type speler dan de overige aanvallers in oranje, met meer diepgang en een actie kan hij waardevol zijn voor Frank de Boer

10 oktober 2020 om 12:15

Inderdaad. Zijn vader was op jonge leeftijd natuurlijk al wel een stuk verder, maar zelfs hij had een carrièreknikje bij Milan. Net als Davids trouwens.

10 oktober 2020 om 12:51

Het enige knikje wat Davids bij Milan heeft opgelopen is een dubbele beenbreuk. Vandaar dat het daar geen succes is geworden.

10 oktober 2020 om 17:40

Was dat daar ook al ja? Herinner ik me zo niet. Die breuk na zijn geweldige comeback bij Ajax was wel heel dramatisch.

Zijn niveau? Welk niveau? Bij Ajax niet gezien. Op een gegeven moment deed ie continu precies hetzelfde als Younes. Naar binnen trekken en de bal verspelen.

10 oktober 2020 om 13:06

Zoals die, drie goals tegen Roda of de afstandschoten die erin gingen. De bal werd idd verspeelt want de tegenstander kreeg de aftrap.

Denk dat Leipzig en het Duitse voetbal beter bij Kluivert passen dan het Italiaanse. Hopen dat Kluivert bij Leipzig een structurele basisspeler gaat worden en zijn werkelijke potentie gaat laten zien, want als hij het bij Leipzig ook niet laat zien, vraag ik me af of Kluviert wel zo'n groot talent is.

Hele goeie move! Papa Kluivert is eindelijk tot hem doorgedrongen. Als je de top wilt bereiken is talent alleen niet genoeg maar werken tot je erbij neervalt.. Ik heb het idee dat in Duitsland zijn potentie er wel echt uit gaat komen, vooral onder een trainer als Nagelsmann. Laatstgenoemde zegt ook eerlijk hoe hij Justin ziet en waar hij kan verbeteren, simpelweg veel wedstrijden spelen op het hoogste niveau kan je als profvoetballer al beter maken. Of Justin dan het niveau van Gnabry gaat aantikken, wie weet.

Kluivert Jr. is gewoon een broodvoetballer. Oftewel, verkwanseling van talent. Had zich veel beter bij Ajax door kunnen ontwikkelen, maar de lokroep van het geld bleef maar horen. Het is te hopen dat Nagelmann hem wel goed aan de praat krijgt. Zo niet, dan kan hij daarna altijd nog naar PSV;-))

10 oktober 2020 om 16:53

Je weet duidelijk niks over Kluivert want anders liep je niet zo met je domheid te koop. Ajax was in dat laatste jaar niet heel veel en Europees voetbal werd zelfs misgelopen. Ziyech stond ook op het punt te vertrekken en zo waren er meer geluiden van spelers die weg zouden gaan. Kluivert kreeg de kans om onder een team te spelen wat van plan was om onder Monchi te bouwen aan een top team met grotendeels jonge spelers in de top. Op dat moment was dat gewoon een goede move. Niemand zag aankomen dat het grotendeel van Ajax zou blijven en ze de halve finale zouden halen. Als je niks weet en alleen wilt speculeren zou ik eerst research doen inplaats van de menigte na te praten.

10 oktober 2020 om 17:20

Nee hoor, is gewoon een andere mening. En die mag jij ook hebben;-))

RB Leipzig is redelijk verzwakt met verkoop van oa Werner maar dit was wel ''gewoon'' halve finalist van de CL vorig seizoen die oa Atletico Madrid uitschakelde. Ik zie ze niet mee doen om de titel maar wel voor CL voetbal in Duitsland dus ten opzichte van As Roma en Ajax vind ik dit geen stap terug voor Kluivert, eerder omhoog. Gaat heel pittig worden, succes Justin en veel plezier!!

10 oktober 2020 om 16:54

Het is wel een patroon van Kluivert om naar een club te gaan die vorig seizoen de halve finale van de CL heeft bereikt.

Mooi dat de trainer dat zegt over Kuilvert. Ben wel benieuwd wat voor hoge verwachtingen hij wel niet heeft van hem. Hopen voor hem dat die het goed doet!

Kluivert is eigelijk tevroeg bij Ajax vertrokken. Had daar veel potentie en had beter nog 1 of 2 seizoenen kunnen blijven om wat constanter te worden. Overstap naar Roma was toch nog even te veel. Hoop dat hij zich verder kan ontwikkelen bij Leipzig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller194
P. GulácsiKeeper220
P. TschaunerKeeper00
AngeliñoVerdediger214
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

52 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 RB Leipzig 10 1 1 0
2020/2021 AS Roma 2 0 0 0
2019/2020 AS Roma 22 4 5 1
2018/2019 AS Roma 29 1 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
Laatste voetbalnieuws

Kluivert reageert op kritiek vanwege intrekken van eerbetoon aan Nouri

Justin Kluivert beschouwt de ineenstorting van Abdelhak Nouri in de zomer van 2017 als het ergste moment uit zijn leven, zo vertelt de aanvaller van RB Leipzig tegenover Goal. Kluivert blikt...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren