Thiago Alcántara vestigt indrukwekkend Premier League-record bij debuut

Maandag, 21 september 2020 om

Thiago Alcántara maakte zondagavond zijn Premier League-debuut in het shirt van Liverpool. De Spaanse middenvelder rondde vrijdag zijn transfer van dertig miljoen euro van Bayern München naar de Engelse landskampioen af en kwam twee dagen later al voor het eerst in actie. De 29-jarige aankoop maakte grote indruk bij zijn invalbeurt tegen Chelsea op Stamford Bridge (0-2 winst) en vestigde een indrukwekkend record in de Engelse topcompetitie.

Thiago kwam na 45 minuten spelen binnen de lijnen als vervanger van de geblesseerde Jordan Henderson. Ondanks dat hij slechts een helft speelde, verstuurde hij 75 succesvolle passes, meer dan welke Chelsea-speler dan ook in de complete wedstrijd. Sinds het statistiekenbureau Opta over de cijfers beschikt op het gebied van passing (seizoen 2003/04) is er geen enkele speler geweest in de Premier League die zoveel passes met succes afleverde bij een ploeggenoot in slechts 45 minuten.

View this post on Instagram

Thiago Alcántara maakte zondag zijn debuut bij Liverpool. Hij kwam na 45 minuten binnen de lijnen en verstuurde 75 succesvolle passes, meer dan welke speler dan ook van tegenstander Chelsea in de volledige wedstrijd. Sinds de statistieken op het gebied van passing beschikbaar zijn voor Opta (seizoen 2003/04) is er geen enkele speler in de Premier League geweest die 75 passes succesvol afleverde in 45 minuten! #thiago #thiagoalcantara #liverpool #liverpoolfc #premierleague #opta #toptransfer

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

De aankoop van dertig miljoen euro liet zich zondag meteen gelden en maakte een sterke indruk. Hij werd in de Engelse media na afloop bewierookt, maar ook wordt gewezen naar de strafschop die de invaller veroorzaakte. Een kwartier voor tijd legde Thiago Chelsea-spits Timo Werner neer in het strafschopgebied. Doelman Alisson Becker keerde de penalty van Jorginho, waarmee hij een spannende slotfase voorkwam. Chelsea, dat een helft met een man minder speelde door de rode kaart van Andreas Christensen, kon de nederlaag uiteindelijk niet meer voorkomen.

Sadio Mané tekende voor beide doelpunten in Londen en liet zich na afloop van de wedstrijd lovend uit over Thiago. “Niet alleen ik, maar de hele wereld weet hoe goed hij is. Hij is een van de beste spelers ter wereld, dus we mogen blij zijn dat Thiago naar ons is gekomen. Hij heeft vandaag ook al laten zien dat hij een geweldige speler is”, aldus de aanvaller in gesprek met Sky Sports. Virgil van Dijk: “Het was een goed optreden van ons als team. Het is jammer dat we een penalty weggeven, maar ik denk dat het wat ongelukkig was van Thiago.”

Jürgen Klopp massaal bewierookt om reactie op rode kaart van Chelsea

Een opvallend moment speelde zich af aan de zijlijn toen Andreas Christensen met rood van het veld werd gestuurd.Lees artikel

Jürgen Klopp besloot halverwege de wedstrijd om Thiago in te brengen. “We kwamen in de kleedkamer en Hendo zei dat hij last had, maar graag verder wilde. Ik zei: ‘Nee, we nemen geen enkel risico.’ Ik moest beslissen en koos voor Thiago. Zelfs zonder training is hij de perfecte speler voor die positie om tegen tien man te spelen. Alles wat hij vandaag deed was volkomen natuurlijk. Het was niet helemaal perfect, maar het ziet er zo eenvoudig uit. Clean sheet, Alisson die een penalty pakt en debuut Thiago. Als Hendo niets serieus heeft, dan is het een perfecte dag.” Donderdag komt Liverpool weer in actie. In de League Cup is Lincoln City de tegenstander, waarna maandag de confrontatie met Arsenal op het programma staat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door feye88)

Dit soort cijfers zeggen natuurlijk niet zoveel. Kunnen ook allemaal passjes over 3 meter zijn.

21 september 2020 om 12:19

Plus dat het voor een groot gedeelte ook tegen 10 man gebeurde. Maar goed er is nu sowieso een hele hype rondom Thiago ontstaan. Ben benieuwd of hij dat waar kan maken. Voor de CL finale hoorde of las ik bijna niks over hem en had zelf ook het idee dat Goretzka en Kimmich de voorkeur kregen boven hem. Maar daar kijk ik ook te weinig Bayern voor moet ik eerlijk zeggen. Na zijn geweldige pot in de CL finale is natuurlijk een hoop over hem geschreven. Ben benieuwd!

21 september 2020 om 12:22

Terecht hype in mijn ogen. Speelde jarenlang al op een absurd niveau bij Bayern, zonder daar echt de waardering voor te krijgen. In de Champions League heeft hij dit aan de hele wereld kunnen laten zien. Imo één van de beste middenvelders ter wereld, al jarenlang.

21 september 2020 om 12:28

Zit een kern van waarheid in. Thiago was grotendeels basisspeler en raakte toen kort geblesseerd. Toen liep het tandem Kimmich en Goretzka als een trein. Nog net even dynamischer dan het al was. Flick wilde dit eigenlijk zo houden maar had de kans niet door de blessure van Pavard, waardoor Kimmich als RB het restant van de CL wedstrijden afmaakte en Thiago naast Goretzka kwam te staan. Al had ik Thiago al met al graag gehouden hoor, want hij brengt toch wat extra’s. Maar ik denk niet dat we niet zonder hem kunnen.

21 september 2020 om 12:46

Dat komt door al zijn langdurige blessures. Als hij er straks weer drie maanden uit ligt, hoor je niets meer. Het is niet normaal hoeveel dagen Thiago geblesseerd geweest is.

21 september 2020 om 13:49

Magistra, ga de topwedstrijden eens opzoeken waar Thiago de meest bepalende speler was. Die vind je niet tot 2020, omdat hij daar structureel in onderpresteerde of zelfs faalde. Dat hij nu geweldig speelt doet daar niets aan af, want hij is aantoonbaar niet éã©n van de beste middenvelders ter wereld geweest de afgelopen jaren. Maar voetbal is nu eenmaal opportunistisch en mensen zullen dus eerder meegaan in jouw mening dan de mijne, omdat hij nu top of mind goed speelt. Heb overigens niets tegen Thiago, geweldige voetballer en zijn aankoop zorgt ervoor dat Liverpool de meeste kans heeft om de titel te pakken imo. Alleen zal dat niet Invincible zijn, omdat Arsenal ze maandag de eerste verliesbeurt toedient.

21 september 2020 om 14:06

Samcro. Hij is verkozen tot MOTM in de halve finale en in de finale van de Champions League.

21 september 2020 om 14:17

Ja...welke editie?

21 september 2020 om 14:18

Lijkt me sterk kopiteRed. Aangezien Coman motm in de finale was en Gnabry motm in de halve finale.

21 september 2020 om 14:46

Samcro, Thiago speelt ook in topwedstrijden goed, omdat hij er simpelweg voetballend bovenuit steekt. Ook in topwedstrijden komt dit naar boven. De wedstrijden tegen Dortmund speelde hij ook altijd uitstekend.

21 september 2020 om 16:48

Jullie hebben klaarblijkelijk de wedstrijd niet gezien. Die man speelde heel vaak juist vooruit ipv sideways.

21 september 2020 om 18:52

Hoe kan je Thiago 1 van de beste vinden als hij de tempo uit de spel haalt en dan een paar leuke paasjes heeft. Hij en Isco halen altijd de tempo uit een team weg. Het zijn allebei topvoetballers maar niet 1 van de beste.

21 september 2020 om 12:19

Tenzij je de wedstrijd hebt gezien. Zowel veel lange ballen als korte ballen. En boven alles, hij passt zoveel mogelijk naar voren. Waar zowel liverpool en chelsea veel achterwaarts en zijwaarts speelde

21 september 2020 om 12:35

Yup, verlegde echt heel erg vaak het spel met een crosspass. Was in de korte tijd dan ook best fijn om te zien. Hij toonde daar ook wel een soort brutaliteit mee aan, niet bang om risico's te nemen en schoot ook nog een keer van afstand bij een afvallende bal. Lijkt me een hele goede aanwinst van Liverpool te worden.

21 september 2020 om 12:38

Zegt genoeg over jouw positionering en dat je de bal graag wilt. Er zijn genoeg middenvelders die verstoppertje spelen

21 september 2020 om 14:33

Zegt natuurlijk wel degelijk veel. Trok onmiddellijk het spel naar zich toe, las zelfs dat hij zelfs nog niet één training heeft meegedaan bij Liverpool. Oké hij veroorzaakt een beetje lomp een penalty, oké het waren veel simpele passes. Maar hij versnelt het spel, temporiseert wanneer nodig... De eerste goal begon ook bij Thiago, doordat hij heel even ietwat tempo maakte met de bal werd Chelsea iets uit elkaar gespeeld. Dit soort wedstrijden heeft Liverpool vaak genoeg gelijk gespeeld doordat er niets werd gecreëerd tegen een compacte verdediging. Ik denk dat dit echt de perfecte speler is voor Liverpool op dit moment. What a time to be alive, weet nog goed dat ik bij FC Utrecht-uit op de tribune zat toen Liverpool 0-0 speelde en gewoon de mindere ploeg was... Had hier op dat moment alleen maar van kunnen dromen zeg. Of dat Hodgson uitkraamde dat Liverpool niet groot genoeg was voor een degradatiestrijd... Wat zijn we uit een ongekend diep dal gekropen. Ik ben weer trots op mijn club en mijn stad!

Het is een fantastische speler laat dat duidelijk zijn. Maar dit pass record, is voor mij niets boeiends. Vooral omdat van de 75 passen er 60 terug uit gingen... maar een nieuw record van een geweldige speler, daar gaat het om.

21 september 2020 om 12:18

Simpel voetbal is het moeilijkst.

Het was ook wel te verwachten. Thiago is dirigent in ieder elftal. Het voetbal begint bij hem. Naast dat hij een geweldige pass in de benen heeft en een bijzondere dribbel, heeft hij ook een enorme werklust en is hij ook verdedigend ontzettend sterk. Statistisch gezien de middenvelder met het hoogste aantal recuperaties in de BuLi van de afgelopen 3 seizoenen. De man is een complete middenvelder en ik schaar hem zeker in de top 5 beste middenvelders van dit moment. Vind het daarom nog steeds jammer dat Barça deze buitenkant heeft laten lopen, want een middenveld met Thiago, Frenkie en Coutinho zou toch de droom van iedere voetballiefhebber zijn.

21 september 2020 om 12:30

Als de speler zelf naar Liverpool wil, dan kan Barca hoog of laag springen maar dan komt hij niet. Ik denk niet dat Barca enig kans had. Plus dat ze 60 mlj + op de balans moeten hebben om een speler van 30 mlj te kunnen halen. Kortom, bij mijn weten is er nooit sprake van dit buitenkansje geweest.

Dit is een manier om zn debuut te beschrijven, een andere zou kunnen zijn dat hij een onnodige penalty veroorzaakte waarmee hij potentieel Chelsea weer de wedstrijd in zou kunnen helpen.

21 september 2020 om 13:10

Jij bent vast een hele gezellige vent...glas is bij jou altijd half leeg natuurlijk

21 september 2020 om 13:24

Ik ben zeker heel gezellig, maar ik probeer ook de andere kant van het verhaal te laten zien en dus een beetje realisme aan de discussie toe te voegen. Thiago is een fantastische voetballer maar we moeten niet doen alsof hij nu de beste is; hem ontbreekt het gewoon een beetje aan verdedigend vernuft. Hij maakt gewoon een domme overtreding en dat mag best benoemd worden. Voor de rest speelde hij een goede wedstrijd. Mvogo speelde zaterdag een goede wedstrijd en uiteindelijk wordt alleen zn blunder belicht. Werkt precies hetzelfde; in plaats van te focussen op het een, kan er ook gewoon een realistisch en compleet beeld geschetst worden van de prestatie van een speler.

21 september 2020 om 13:45

Als je het artikel leest, dan zie je dat het daarin ook over de penalty gaat, Wordt dus gewoon beschreven, maar hij vestigt blijkbaar ook een record. Lijkt me logisch dat daar dus de meeste aandacht naar uit gaat. Ben wel blij dat je een gezellige vent bent overigens :-)

21 september 2020 om 14:58

Dat je op verschillende manieren naar z'n debuut kan kijken spreekt natuurlijk voor zich, maar dat Thiago verdedigend vernuft mist is echt onzin. Kijk z'n verdedigende statistieken (aantal geslaagde tackles per wedstrijd) bij Bayern er maar op na

Zegt weinig natuurlijk, maar passen kan 'ie natuurlijk wel. En trouwens, wat een prachtig thuistenue van Liverpool dit seizoen!

Knap hoor, tegen een Chelsea met 10 man bij een 1-0 stand succesvolle passes versturen bij de landskampioen. We vergeten voor het gemak even dat Thiago een strafschop veroorzaakte.

21 september 2020 om 12:30

Beetje zure reactie. Al snap ik het wel wanneer je op die positie Xhaka, Elneny, Guendouzi en Willock rond hebt lopen.

21 september 2020 om 13:03

Jouw reactie is niet zuur? Hij heeft op zich gewoon gelijk hoor. Genoeg aankopen die wel kritiek zouden krijgen bij het veroorzaken van een penalty

21 september 2020 om 14:39

Hij heeft de afgelopen jaren aangetoond 1 van de beste spelers te zijn op zijn positie. Zet nu nota bene in zijn eerste wedstrijd een nieuw record neer en dan krijgt hij commentaar omdat hij een (lichte) pingel veroorzaakt heeft ? Sorry hoor, maar dat heeft puur met jaloezie te maken, omdat hij voor een concurrent is. Ik snap dat zoiezo niet om een speler te sneren, omdat hij toevallig voor een andere club speelt. Je moet een speler beoordelen op zijn kwaliteiten, niet op de kleuren van zijn shirt.

21 september 2020 om 15:36

NL-Modric, ik heb dit ook al gezegd toen hij niet voor Liverpool speelde: hij is helemaal niet aantoonbaar 1 vd beste spelers op zijn positie geweest de afgelopen jaren, want in de toppers faalde hij continu. Hij heeft nu de hype mee en zal in de huidige vorm wel tot de beste spelers op zijn positie behoren als hij dit vasthoudt, maar ik ga niet mee in de fabel dat dit al jaren zo is. In de CL heeft hij tot 2020 veel te weinig laten zien om dat opgespeld te krijgen.

21 september 2020 om 13:05

Wat een ongekende zure reactie zeg. En vergeten dat hij een strafschop veroorzaakte? Tuurlijk niet, staat zelfs letterlijk in de tekst........ On topic: Goede pot van Liverpool, weer eens enorm effectief gevoetbald. Thiago goed debuut, je merkt aan alles dat dit een goede voetballer is. Alles wat hij doet lijkt zo enorm simpel

21 september 2020 om 14:46

Volgens mij wordt dat meerdere keren vermeld in de tekst dat hij een strafschop veroorzaakte , dus helemaal niet vergeten. Men gaat er wel makkelijk aan voorbij dat hij pas bij de club zit en blijkbaar zich nu al thuis voelt. Voor de rest zal het verloop van de competitie wel laten zien hoe goed of slecht hij is

Grappig dat hier zo lacherig om wordt gedaan omdat ze tegen 10 man speelden en hij "nog een penalty weggaf". Natuurlijk koop je niks voor zo'n statistiek, maar het zegt natuurlijk wel veel over de kwaliteit van Thiago als spelmaker. Absolute wereldtop en naar mijn mening de beste middenvelder ter wereld. Ja, ook beter dan De Bruyne. Speelt al jarenlang bij Bayern op een absurd niveau, maar omdat dat in de Bundesliga is zien velen dat niet. In mijn ogen is Liverpool titelkandidaat nummer 1 vanwege het aantrekken van Thiago. Kan niet wachten om deze man week in week uit in actie te zien in de mooiste competitie ter wereld.

21 september 2020 om 12:37

Zeker een zeer goede speler. En ik vind het raar dat bayern hem überhaupt al laat gaan en dan nog maar voor 30 miljoen. Beter dan De Bruyne zou ik nu ook niet zeggen..

21 september 2020 om 12:44

Hij wou bij Bayern niet meer verlengen en had nog maar een eenjarig contract, dus ze hadden weinig andere opties. De Bruyne is natuurlijk een ander type speler, maar ik zou liever Thiago in mijn ploeg hebben. Maar goed, ik schreef natuurlijk "naar mijn mening", jij mag wat anders vinden. Ik vind het een geweldige speler die het voor het hele elftal zó veel makkelijker maakt om dominant te spelen.

21 september 2020 om 13:16

Ik ben ook groot fan van Thiago. Beetje een zelfde type voetballer als Xavi was. Maakt echt elk team beter en kan dus ook gelijk, zonder enige training met zijn nieuwe medespelers , worden ingezet op de spelmakers positie. Eist daar ook gelijk alles op, want is gewoon een ras voetballer. Zo goed, een genot om naar te kijken. Wel een ander type dan De Bruyne, eigenlijk complementair aan elkaar. Stel je eens voor, een middenveld met Thiago, De Jong en De Bruyne...bestaat er een middenveld met nog meer voetbal, daar zit toch echt alles in wat een modern middenveld moet hebben.

21 september 2020 om 12:57

De Bruyne is een anvallende middenvelder met een schat aan assists. Het zijn twee spelers die je niet kunt vergelijken. Als controleur is Thiago superieur en als aanvallende middenvelder de Bruyne. De Bruyne heeft ook een beter schot.

Liverpool heeft de zilvervloot binnengehaald met Thiago. Haalt vaak een absurd niveau en als hij fit kan blijven, hebben ze een van de beste middenvelders ter wereld. Tevens hebben ze nu eindelijk een middenvelder waar ik van kan genieten, want Henderson en vooral Milner vind ik pure armoede met dat werkvoetbal van ze.

21 september 2020 om 12:45

Nou ja, met een middenveld met Wijnaldum Fabinho en Henderson wonnen ze natuurlijk wel de Champions League en de Premier League dus zó armoedig is het nu ook weer niet. Maar met Thiago erbij is het zeker genieten geblazen dit seizoen.

21 september 2020 om 15:26

Qua resultaten niet, qua mijn kijkplezier wel. Ik weet dat mensen het geweldig vinden, ik kan minder technische spelers echt niet aangluren.

21 september 2020 om 12:47

Werkvoetballers heb je nodig om te winnen. Henderson is oh zo belangrijk in het succes van Liverpool.

21 september 2020 om 13:59

Het middenveld was juist essentieel voor het succes van liverpool. Geweldige verdeling tussen creativiteit op de flanken en voorin en in het centrum 3 werkpaarden die alles dichtlopen en voor heel veel power zorgen.

21 september 2020 om 15:26

Het spel van Liverpool is me volledig duidelijk, ik zeg dat ook helemaal niet. Wat ik wél zeg, is dat ik er niet graag naar kijk. Mag dat?

21 september 2020 om 17:52

Hoe kun je het dan armoede vinden?

Benieuwd of hij door de voetbalwereld ook wordt beoordeeld als het “kroos syndroom “ .

Nooit de waardering gekregen die hij verdiende! Op zijn positie 1 van de 2/3 beste ter wereld zo niet zelf de allerbeste! Hij verdiend alle lof, wereldspeler van het allerhoogste formaat.

Thiago hype draait wel echt op volle toeren hé? Ja, het is een goede speler, maar even eerlijk, wie had het ooit over thiago voor die 2 CL wedstrijden? Echt bijna niemand. Las vorige zomer toen zelfs dat hij bij Liverpool een leuke wissel zou zijn.. Hij speelde 2x heel goed, en wordt meteen gebombardeerd tot beste middenvelder van de wereld zowat.. Zo je maar weer eens hoe optimistisch en waan van de dag de voetbalwereld is, straks zit hij weer een paar potjes wissel en dan kan hij er opeens niets meer van.

21 september 2020 om 15:08

Hij haalde voor de cl al een enorm hoog niveau in de Bundesliga maar heeft de erkenning pas in de cl gekregen omdat niet zoveel mensen naar de Bundesliga kijken

21 september 2020 om 15:37

Nee, hij liet het in de CL nooit zien.

Wauw oke en nu? Ballon d’or....

Zo jammer voor Oxlade kan altijd vreselijk van hem genieten. Al zou een middenveld met Thiago, Oxlade en Hendo/Fabinho wel gruwelijk zijn. Oxlade op 10 maar zo spelen ze niet. De klassieke spelverdeler 10 is weg kan niet meer.. Voetbal is te snel

Zegt helemaal niks, tegen 10 man en ook vaak met Salah op 3 meter afstand de bal heen en weer 😂

Ja, voornamelijk korte passes naast hem en naar de verdediging in een man meer situatie gedurende de hele tweede helft. Wat een prestatie!

Ik ben niet zeer onder de indruk van hem, hij speelt simpel bal aannemen en door spelen, hij heeft geleerd van Xavi hoe voetballen makkelijk kan zijn, ik denk dat hij problemen zal krijgen in de premierleague

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Everton135
4.Chelsea127
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
G. WijnaldumMiddenvelder70
Roberto FirminoAanvaller71
Mohamed SalahAanvaller76
Diogo JotaAanvaller42
C. KelleherKeeper00
AdriánKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

184 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren