Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dit percentage aan salaris levert Henderson in met zijn transfer naar Ajax’

Laatste update:

Jordan Henderson doet behoorlijk wat water bij de wijn met zijn naderende transfer naar Ajax, zo meldt de Engelse transfermarktexpert Ben Jacobs woensdag. Volgens de journalist heeft de 33-jarige controleur een akkoord met Al-Ettifaq kunnen forceren door de situatie niet in de media te bespreken. Bij Ajax gaat hij naar verluidt liefst 75 procent minder verdienen dan hij deed in de Saudi Pro League.

Aanvankelijk overwoog Henderson de media op te zoeken, om de clubleiding te dwingen tot medewerking aan zijn vertrek uit Saudi-Arabië. Volgens Jacobs is Al-Ettifaq nu juist overstag gegaan doordat Henderson er toch voor heeft gekozen zijn vertrekwens binnen gesloten deuren te houden.

De Engelsman is rustig op trainer Steven Gerrard en sportief directeur Mark Allen afgestapt, om vervolgens goudeerlijk te vertellen dat hij het niet naar zijn zin heeft in het Midden-Oosten. De clubleiding van Al-Ettifaq is daardoor akkoord gegaan met zijn snelle uittocht uit de Saudi Pro League.

Journalist David Ornstein van The Athletic meldde eerder op de woensdag al dat Henderson een akkoord heeft bereikt met Al-Ettifaq over de ontbinding van zijn tot medio 2026 lopende contract. De Saudische club telde afgelopen zomer nog 14 miljoen euro neer om Henderson op te pikken bij Liverpool. In negentien officiële wedstrijden was de 33-jarige controleur goed voor vijf assists.

Salaris
Volgens Jacobs gaat Henderson er qua salaris behoorlijk op achteruit in Amsterdam. De Engelsman meldt dat de rechtspoot bij Ajax liefst 75 procent minder gaat verdienen dan hij bij Al-Ettifaq deed. Over zijn precieze salaris in Saudi-Arabië heerste de afgelopen weken nog onduidelijkheid. Zeker is dat een transfer naar de Eredivisie belastingtechnisch gezien gunstiger is dan een terugkeer naar de Premier League. Henderson moet nog deze week tekenen in de Johan Cruijff ArenA.

Jacobs meldt ook een andere reden waarom het naderende vertrek van Henderson gunstig is voor Al-Ettifaq: de club richt de pijlen alweer op nieuwe sterren uit het Europese voetbal. De nummer acht van de Saudi Pro League heeft financiële middelen nodig om Liverpool-spelers Thiago Alcântara en Joël Matip te overtuigen komende zomer transfervrij naar Dammam te komen.

Update Mike Verweij
Via X komt Mike Verweij van De Telegraaf woensdagmiddag met een update. Volgens de journalist zijn Kelvin de Lang (hoofdscout en tijdelijk technisch directeur) en advocate Barbara Stork onderweg naar Manchester voor het papierwerk. Henderson moet vervolgens op donderdag in Amsterdam een medische keuring ondergaan, zodat hij mogelijk zondag al in actie kan komen tegen RKC Waalwijk.

Ajax en Henderson willen in Manchester de laatste plooien gladstrijken. "Op tafel ligt een contract voor anderhalf seizoen met een optie voor nog een jaar. Die optie wordt automatisch gelicht als Henderson een bepaald aantal wedstrijden speelt. De speler en zijn zaakwaarnemer hebben een voorkeur voor een vaste verbintenis voor tweeënhalf jaar en zetten daar nog op in", aldus Verweij

Verwacht jij veel van Jordan Henderson bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bruto of Netto ? Is er sprake van tekengeld ? Het blijft natuurlijk allemaal gissen. De één roept dit, de ander roept weer wat anders. Niemand heeft er baad bij om de salarissen te lekken. Behalve Henderson als hij hoopt op een grotere club en hij met deze melding aan geeft dat hij niet te duur is.

17 januari 2024 om 12:33

Alles hangt natuurlijk ook af van hoe hij het gaat doen. Kost hij je in die anderhalf jaar 10 miljoen maar heeft hij een enorme impact, dan hoor je er niemand over. Zo gaat het altijd eigenlijk. Leuke transfer!

17 januari 2024 om 12:45

Dat ben ik volledig met je eens. Als hij het team op sleeptouw krijgt, de jonge spelers zich ontwikkelen en je zelfs misschien nog 3de wordt dan kun je hem bij wijze van nog een bonus van 10 miljoen geven. Valt het allemaal tegen en is aanvoerder zijn in een goed draaiend team met allemaal goede spelers om je heen toch totaal iets anders dan sturing geven aan dit Ajax dan is elke miljoen te duur.

Maar mijn topic was vooral gericht op het feit dat er wederom gedaan wordt alsof er zoveel bekend is terwijl het allemaal gissen blijft.

17 januari 2024 om 12:52

Neem een blind en tadic als voorbeeld ook voor nog een aardig bedrag moeten kopen en flink salaris maar dat hebben ze dubbel em dwars waar gemaakt als het henderson ook lukt praat niemand er meer over

17 januari 2024 om 13:05

En als het niet lukt dan ben je neem je na 1,5 jaar gewoon afscheid en ben je net een halve Akpom verder qua kosten.

17 januari 2024 om 13:11

@Janssen

Zoals van de week al vermeld gaat het om 3,5 miljoen aan salaris, dat is altijd bruto. Dit is hetzelfde salaris als hij op het einde kreeg bij Liverpool.

Net zoals van de week ook al bekend was dat Rijkhof 1 miljoen moest gaan kosten

17 januari 2024 om 14:25

@D Bergkamp

Maar zat je zelf bij de onderhandelingen of is de bron 100% betrouwbaar ? Er worden ook bedragen van 5 a 6 miljoen genoemd. Dan kom je op de 3,5 miljoen netto uit.
Zoals ik al schreef, er wordt zo veel geroepen, maar zolang er geen betrouwbare bron bij staat kun je niet zoveel met deze bedragen.

17 januari 2024 om 18:17

@Janssen

Een paar dagen geleden vermelde ik al dat het 3,5 miljoen bruto zou worden. Dat was op redelijk betrouwbare bronnen. En dit word nu bevestigd door het verhaal bovenstaand.

17 januari 2024 om 12:50

Inderdaad, een hoop geld zal hij alsnog via tekengeld ontvangen.

17 januari 2024 om 13:11

Maar dan nog, het gaat om de totale kosten en opbrengsten. Stel dat hij 0 meerwaarde heeft….kans is klein maar stel. Als je dan transferbedrag, salaris en evt tekengeld bij elkaar telt heeft hij niet meer gekost dan diverse andere spelers.

17 januari 2024 om 13:14

@Gilau

Tekengeld zal minimaal zijn, in Nederland hoeft hij namelijk geen belasting te betalen over zijn salaris in Saudi, wat in Engeland wel zou moeten (a 3,75 miljoen)

17 januari 2024 om 13:26



Dit is onzin - als hij een tekengeld krijgt voor een baan in Nederland, dan betaalt hij daar gewoon belasting over in Nederland - de club moet loonbelasting inhouden. Tekengeld-arrest is duidelijk (hoge Raad juli 2022). Dat is alleen anders als hij een afscheidsbonus uit SA krijgt - maar dat zal niet het geval zijn.

Nederlandse tarief 49.5 en Engels tarief 45 - de 30-regeling in Nederland heeft nog een heel gering voordeel, mogelijk CFK dotaties in Nederland waardoor bijna de helft van zijn loon wordt geparkeerd in deze regeling. Dat was volgens mij in het verleden een reden voor voetballers om in Belgie te gaan wonen (koeman, Marcio Santos).

Ik snap daarom niet de conclusie dat Nederland fiscaal aantrekkelijker is, tenzij wordt bedoeld dat hij in Nederland geen belasting betaalt over zijn vermogen

17 januari 2024 om 13:32

Er stond van de week een artikel waarin stond uitgelegd dat hij in engeland over zijn verdiende salaris in s.a. nog belasting zou moeten betalen. Daar heeft het ongetwijfeld mee te maken dat NL dan toch fiscaal aantrekkelijker is

17 januari 2024 om 13:53

Waarom zou dat betekenen dat hij geen of een lage tekenbonus wil?

17 januari 2024 om 14:24

@erasmus

Omdat in Engeland ze belasting heffen over het salaris dat hij in Saudi heeft verdiend, en in Nederland doen ze dat niet..

17 januari 2024 om 14:27

@Lierse1997

Omdat hij:
- Weg wil Saudi
- Ajax hem zal moeten afkopen daar
- Niet naar Engeland kan
-Juventus is afgehaakt
- hij een contract voor 2,5 jaar wil

17 januari 2024 om 14:31

Henderson heeft het grootste gedeelte van 2023 in Engeland gespeeld. Hij ging pas op 23 juli naar SA.

Als hij nu terugkeert in Engeland, dan moet hij alsnog inkomsten belasting betalen over al het salaris wat hij tussen 23 juli en 31 december 2023 verdiend heeft in de SA. Dat gaat dan om 8 miljoen pond.

Als hij pas na 23 juli 2025 terugkeert naar Engeland, dan hoeft hij die belasting niet te betalen. Vandaar het voor Henderson aantrekkelijk is om de komende anderhalf jaar buiten de UK te voetballen.

17 januari 2024 om 14:35

@D-Bergkamp,

Zover wij lezen moet hij wel zijn contract in Saudi afkopen en zit daar ook nog een prestatie bonus op. Ik zou het normaal vinden dat hij deze kosten via een bonus weer van Ajax terug wil hebben. Hetzelfde geldt uiteraard voor de prestatie bonus.

17 januari 2024 om 14:58

Ajax kan hem hierna niet meer verkopen en krijgen dat geld niet meer terug en zullen balen als ze geen derde worden maar vierde of vijfde

17 januari 2024 om 15:23

Ajax zal zeker hopen met hem 3de te worden, maar als Twente het goed blijft doen en Ajax "maar" 4de wordt maar wel echt stappen zet moet je misschien ook al wel tevreden zijn.

17 januari 2024 om 15:41

Zijn al wat meer redenen.

17 januari 2024 om 16:16

Het VK kent een credit systeem - als Henderson inwoner van het VK is gebleven en belasting in SA betaalt over zijn SA salaris (volgens mij 0%) dan zal het VK gaan bijheffen tot het reguliere VK tarief.

Als hij in juni 2023 is vertrokken en in januari 2024 terugkeert, dan blijft hij inwoner van het VK. De fiscale pijn zit hem dus vooral in zijn oude SA inkomen, niet in wat hij vervolgens in Nederland gaat verdienen.

17 januari 2024 om 16:35

Maar als ze 3de worden maak je kans op cl via de voorrondes. Dat levert wellicht 40 miljoen of meer op. Al met al vind ik het een leuke transfer, denk alleen niet dat hij het in zich heeft om het team op sleeptouw te nemen. Laat me graag verassen.

18 januari 2024 om 14:14

@niels,

Volgens mij is de startpremie CL volgend jaar al 50 miljoen. dus CL wordt voor nederlandse clubs steeds belangrijker. Misschien nog wel belangrijker dan transfers.

17 januari 2024 om 14:56

Gaat Henderson naar Ajax ?? Als dat zo zou zijn had ik er toch wel iets van gelezen op Voetbalzone.

17 januari 2024 om 18:50

Was het niet 16 miljoen bruto, dan gaat het nu om 4 miljoen dus?
En is hij nu transfervrij? Wil die club er dan iets anders voor terug ofzo? Kennis van Ajax? Misschien kunnen ze Mislintat sturen voor een data-cursusje ofzo 😃

Moet er wat voor over hebben om bij de mooiste en grootste club van Nederland te spelen!

17 januari 2024 om 12:30

Om vervolgens alsnog 5 miljoen te verdienen. Is toch eigenlijk bizar dat ze dit doen?

17 januari 2024 om 12:32

Is toch eigenlijk totaal niet bizar haha. Je zoekt een leider die coaching kan geven aan het team en een rol kan spelen in de restverdediging. Zie jij betere opties op dit moment ?

17 januari 2024 om 12:36

Nee is inderdaad niet bizar. Er is denk ik nog wel wat meer nodig. Maar beter dan dit ga je ze niet vinden en je kan Ajax alleen maar feliciteren met deze transfer. Ik verwacht toch dat deze speler wel een klasse apart moet zijn in de eredivisie.

17 januari 2024 om 12:59

Ik heb wel het idee dat van Henderson inmiddels een soort halve Messi wordt gemaakt. Goede speler hoor, maar was hij nou zo ongelooflijk veel beter dan een Wijnaldum? Bovendien is hij inmiddels al 33 op een positie die veel kracht kost, en gaat hij heel veel geld kosten. Ik vraag me echt af of er niet veel te veel van hem wordt verwacht

17 januari 2024 om 12:59

@ Redjager 75% laten vallen op 15 Miljoen, dan zou het op een salaris van 3,75 Miljoen komen , dat is niet extreem voor Ajax begrippen toch ?

17 januari 2024 om 13:01

En wat als hij na 1 wedstrijd zijn been breekt? Dit voelt voor mij toch een beetje als zo’n paniekaankoop die Feyenoord 10 jaar geleden altijd deed. Met je schaarse centjes veel te veel betalen voor een 33 jarige die vervolgens na 3 wedstrijden voor de rest van het seizoen geblesseerd was.

17 januari 2024 om 13:07

Zoals van Persie en Kuyt bedoel je Suc6magnet?



Een speler kan altijd geblesseerd raken. Ook als je nu een jong talent als Almada voor 20+ miljoen oppikt kan dat gebeuren. Lang en Lozano zijn bij PSV ook geblesseerd geraakt, zijn dat dan opeens ook slechte aankopen gebleken?

17 januari 2024 om 13:15

Kuyt was nagenoeg nooit geblesseerd. Van Persie was, afgezien van de emotionele waarde, ook een gevaarlijke. Die heeft verhoudingsgewijs ook maar weinig gespeeld bij zijn terugkomst. Kon vaak niet meetrainen, speelde niet op kunstgras, sloeg wedstrijden over, etc etc. Maar als ik me goed herinner kostten beiden ons geen transfersom en geen 4/5 miljoen salaris per jaar.

17 januari 2024 om 13:38

@AadHandgranaat,

Waarschijnlijk niet nee. Maar Wijnaldum heeft de laatste jaren wel een aantal serieuze blessures gehad op een oude leeftijd waardoor hij misschien wat harder achteruitgegaan is. Ik verwacht dat iemand die jarenlang bij Liverpool basisspeler was het niveau toch nog wel aan moet kunnen in de eredivisie ondanks zijn al wat oudere leeftijd. Buiten dat mist Ajax natuurlijk echt een leider en die haal je met hem wel binnen.

17 januari 2024 om 13:56

Ik was dan ook sarcastisch want van Persie en Kuyt waren natuurlijke geniale aanwinsten voor Feyenoord. Ik weerleg daarmee je punt dat dit bij Feyenoord wanbeleid was en paniekaankopen waren (hoewel je aangeeft 10 jaar geleden en dit was natuurlijk wel wat minder lang geleden). Henderson kost daarnaast ook geen transfersom.

Qua salaris: dat Feyenoord toen had ook nog geen 20 procent te besteden van wat Ajax nu nog steeds kan uitgeven na 2 slechte ingaande transferzomers, omdat de uitgaande transfers nog steeds meer opleveren dat je geinvesteerd hebt en er flink op het salarishuis is bespaard.

17 januari 2024 om 12:47

Ik geloof niet dat iedereen Ajax de mooiste club van Nederland vindt. Waarschijnlijk heeft iedereen daar zo zijn eigen clubliefde voor. Ik denk wel dat Ajax de enige club in Nederland is waar hij naar toe kan. Geen enkele club zal snel dit salaris voor hem betalen.

17 januari 2024 om 14:53

Al kunnen ze dat wel betalen doen club dat niet voor een speler van 33 jaar. Ajax kom zijn eigen wel tegen als ze een keer de lonen niet meer kunnen betalen want geen cl scheelt veel geld voor deze club. Ik denk dat ze jaarlijks meer dan 150 mil aan lonen kwijt zijn aan personeel. niemand zal hier van wakker liggen als een club het hoog in hun bol heeft

17 januari 2024 om 15:11

"ik denk dat ze jaarlijks meer dan 150 mil aan lonen kwijt zijn aan personeel". Misschien iets minder denken en je een beetje bij de feiten houden, ouwe reus. Je kunt alle cijfers nalezen in de jaarverslag van Ajax. Ze komen (over de gehele organisatie -dus alle selectieleden, oudere jeugdspelers / Jong Ajax, alle staf vanaf de jeugd tot aan het eerste, fysios, kantoorpersoneel, directie en de koffiejuffrouw- niet eens aan 100 miljoen in 2022/23, dan heb je het over 450 FTE. Dat is inclusief sociale lasten en pensioenlasten overigens. In totaal gaat 64 miljoen daarvan naar de spelers (alle 98 contractspelers wil dat zeggen, al is Jong Ajax en de jeugd vrij verwaarloosbaar uiteraard). Dit lopende seizoen is dat nog verder afgeschaald met vertrek van meerdere grootverdieners en invoering van variabele prestatiecontracten (afhankelijk van EL / CL / etc.), exacte cijfers hiervan zijn nog niet bekend maar de totale post over de hele organisatie zal naar schatting tussen de 85 en 90 miljoen uitkomen.

17 januari 2024 om 15:18

Je zal het wel merken als ze nu weer geen cl halen. Bijna elke spelers in de selectie verdient al een paar miljoen . Ik weet zeker dat wat jij zeg niet klop. Ajax heeft heel veel personeel.

17 januari 2024 om 15:24

Crooswyker, begin me af te vragen of jij niet gewoon Jan Boskamp bent, als je jouw comments leest in zijn stem past het gewoon precies

Sluit me verder aan bij Sanderr. En natuurlijk: geen CL scheelt inderdaad. Gelukkig hebben we in de zomer 2022 voor meer dan 200 miljoen en zomer 2023 voor meer dan 150 miljoen aan spelers verkocht. Daarbij heb je nu 150 miljoen aan binnengekomen transfers nog onder contract staan. Al zou je daar maar 1 derde van terugkrijgen (ik denk persoonlijk dat je meer aan 60-80 procent kan denken) zit je al aan de startpremie van de CL.

Zo kunnen Feyenoord en PSV mooi het gat richting Ajax dichten natuurlijk, maar laten we niet doen alsof Ajax deze zomer failliet zal gaan.

17 januari 2024 om 15:26

Die 100 miljoen blijven ze trouwens ook maar net onder.

17 januari 2024 om 16:04

Ajax zal ook nooit failliet gaan daar is die club te groot voor maar ik weet zeker dat ze toch elke euro moeten omdraaien als er geen resultaten worden gehaald. Ik heb een glazen bol die dat bevestigd

17 januari 2024 om 16:36

Dat klopt, ik stel ook nergens iets anders toch, Janssen. Maar 99 miljoen (en dit jaar nog verder gereduceerd tot 80-90 miljoen) over de hele organisatie is toch iets heel anders dan "meer dan 150 miljoen". Zo kun je van alles blijven roepen maar als het niet eens een beetje klopt dan raken mensen alleen maar in de war. Als je zulke cijfers wil benoemen kun je ze beter even opzoeken, dan kun je er ook serieus over discussieren. Met Crooswyker is een inhoudelijk gesprek niet mogelijk, die komt niet verder dan "je zal het wel merken als ze geen cl halen" en "ik weet zeker dat wat jij zeg niet klop" (ook nog getypt in fonetisch Rotterdams dialect) terwijl cijfers letterlijk uit het officiele jaarverslag komen. Man, man, man.

17 januari 2024 om 13:27

Dat is die club toch die al het hele seizoen vernederd word en dat hercules zelfs een maatje groter is dan dit Ajax

17 januari 2024 om 16:36

Tja, zelfs het allerslechtste Ajax ooit ging er niet met 10-0 af tegen PSV Croowsyker

17 januari 2024 om 17:10

Maar Feyenoord kon dat seizoen wel gedeeltelijk wraak nemen op PSV, voor Ajax zit dat er dit seizoen niet in.

17 januari 2024 om 17:33

Waarom moet Ajax 'wraak' nemen op PSV? Ze hebben de wedstrijd daar verloren met een nogal geflatteerde 5-2 uitslag. In de eerste helft krijg je 6 honderd procent kansen waarvan je er maar twee afmaakt en geef je PSV de meeste weerstand die ze dit hele seizoen in de ED hebben gehad. In de tweede helft krijg je een lesje in effectiviteit, met een Mexicaans handje van god erbij. PSV won uiteindelijk terecht maar niks aan die overwinning komt ook maar in de buurt van de 10-0 vernedering.

En Ajax speelt nog tegen PSV he. Ik zie ze die niet winnen maar je opmerking is alsnog een beetje voorbarig.

17 januari 2024 om 22:07

Van die 6 honderd procent kansen zouden er twee alsnog worden teruggefloten omdat er een overduidelijke overtreding aan vooraf ging, de twee goals die Ajax wel maakte waren nogal gelukkig, PSV kreeg ook 3 honderd procent kansen voor rust, en na rust was het een schiettent. Doelpogingen 20-10, in niks was die overwinning geflatteerd. Een wedstrijd duurt 90 minuten, niet 25.

17 januari 2024 om 22:38

Na de rust was het een schiettent? Voor de rust was het een schiettent de andere kant op. Zelfs in de tweede helft kreeg Ajax nog een paar grote kansen. Als dit in 8-6 was geeindigd had niemand daar raar van opgekeken. Letterlijk alle analisten zeiden na afloop dat 5-2 wat geflatteerd was op basis van de hele wedstrijd. En als we dan gaan mierenneuken op zaken als 'overduidelijke' overtredingen die alleen jij gezien hebt wat dacht je van de handsbal met uitgestoken arm van Boscagli in de eigen 16 vlak voordat de 4-2 viel, en dus het feit dat Lozano de bal met de hand beroerde? Goed, die wedstrijd is gespeeld. Je hebt gewonnen, en terecht op basis van de gehele wedstrijd.

PSV speelt as we speak, ga lekker voetbal kijken zou ik zeggen

18 januari 2024 om 14:15

@jtjvtt

Wraak nemen op de ploeg die jouw vernederd heeft. Feyenoord kon dat wel, Ajax niet.

17 januari 2024 om 18:06

Ik was heel even bang dat je zou afsluiten met wzawzd, gelukkig hé.

17 januari 2024 om 18:44

Wij zijn Ajax wij zijn de....... Beste SergioRamosHM. Je vergeet de B van 'beste'. Wij zijn zo goed, wij zijn zelfs de beste als we 5e staan.

Toch apart verhaal. Club heeft al 21 miljoen (salaris plus transfersom) uitgegeven aan Henderson en na 6 maanden zegt die "ik voel me niet goed hier" en dan mag hij transfervrij gaan? Lijkt me dat er op een of andere manier toch wat financiële compensatie richting die club vloeit, daar ben ik wel benieuwd naar.

17 januari 2024 om 12:47

Ik heb gelezen dat Henderson zelf de club El-Etiffaq heeft moeten betalen om onder zijn contract uit te komen.

17 januari 2024 om 12:54

Hij zou idd zelf geld moeten betalen en de club is wel van de maandelijkse lasten af. Waarbij ik mij afvraag of zij daar echt op het geld letten. Als je 14 miljoen afkoop en 15 miljoen salaris voor deze speler betaald dan hoef je ook niet echt op de centen te letten.

17 januari 2024 om 13:04

Als hij eerst zichzelf moet vrijkopen en daarna ook nog 75 procent moet inleveren op zn salaris dan had hij toch net zo goed naar Engeland kunnen gaan en daar de belasting betalen? Er klopt gewoon iets niet.

17 januari 2024 om 14:33

In Engeland moet hij 8 miljoen pond extra belasting betalen als hij terug keert omdat hij daar tot 23 juli 2023 woonde en werkte en hij dan alsnog over zijn salaris wat hij in de Sa verdiende aangeslagen wordt.

Als hij terugkeert naar Engeland, ook dan moet hij zich vrijkopen in SA. Dat staat los van de ficale loonheffing die hij extra zou moeten betalen.

17 januari 2024 om 14:38

@speeedyafc

Volgens mij moet hij niet 8 miljoen belasting betalen, maar de belasting over dit bedrag. Dit zou namelijk het salaris zijn dat hij in die korte tijd verdiend heeft. En ook in Engeland betaal je niet 100% belasting.

17 januari 2024 om 15:30

@janssen

Je hebt gelijk, hij moet inderdaad 8 miljoen pond optellen bij zijn inkomen in Engeland over 2023 en daar bealsting over betalen in de hoogste schijf. Dat is inderdaad geen 100 procent.

Je kunt ook stellen dat hij in Saudi-Arabie minstens 75% overbetaald werd. Zeker op een leeftijd van 33 jaar.

17 januari 2024 om 12:37

Dat kun je toch op bijna iedere speler uit Europa of Zuid Amerika toepassen, ongeacht de leeftijd, die daar speelt? Daar is die hele competitie op gebaseerd; overbetaling. Anders ga je toch niet bij 48 graden buiten voetballen in een competitie waar je, tot 1,5 jaar geleden, nog nooit aan gedacht had?

17 januari 2024 om 12:54

Niet alleen daar in europa worden ook belachelijke salarissen betaald voor sommige spelers.

17 januari 2024 om 13:02

Wordt eigenlijk niet iedere voetballer overbetaald.

Henderson gaat zeker van waarde zijn maar als de rest van het team nog steeds armoedig is gaat hij toch niet hét verschil maken? Daar heb je echt wel wat meer voor nodig.

17 januari 2024 om 12:34

Ik hoop dan ook dat er nog wat bij komt. Ziyech was fantastisch geweest; maar Afrika cup.

17 januari 2024 om 12:39

Je moet ergens beginnen he met het eerste steentje. 11 nieuwen erbij in 1 maand is wat al te gortig.

17 januari 2024 om 12:42

Het gaat er mij meer om dat ik het gevoel krijg dat Henderson als verlosser wordt gezien. Maar er is inderdaad meer nodig..

17 januari 2024 om 12:45

11 nieuwe? Jullie hebben net 3 elftallen gekocht..

17 januari 2024 om 13:05

Die er geen reet van kunnen mocht het je nog niet opgevallen zijn.

17 januari 2024 om 14:27

Bijna net zoveel aankopen als Feyenoord afgelopen seizoen. Alleen bij Ajax mogen er ook nog een aantal voetballen 😉

Er wordt natuurlijk over een natraject gesproken ook. In zie in Henderson ook wel een goede coach.

17 januari 2024 om 12:34

Waarom?

17 januari 2024 om 12:34

En waarom zou hij dat niet in Liverpool willen doen? Dat is toch veel geschikter voor hem.

17 januari 2024 om 12:50

Omdat Liverpool dit misschien nIet met hem wilt doen. Die zullen toch wel voor meer zekerheid gaan ipv een een onervaren iemand.

17 januari 2024 om 13:00

Moet Ajax ook niet voor een ervaren coach gaan ? Ik snap niet waarom er bij de grote clubs (o.a PSV en Ajax) zo wordt gekeken naar het opleiden en doorstromen van een goede coach terwijl dit toch heel erg een ervarings vak is. En dit zijn nu niet echt de clubs waar je tijd hebt om rustig ervaring op te doen.

17 januari 2024 om 16:15

Misschien beginnen bij jong ajax?

Hoe zit het dan met de werk vergunning van Henderson? Die kan toch nooit voor zondag al geregeld zijn lijkt mij?

17 januari 2024 om 12:56

Hangt er vanaf hoe snel de IND werkt. Bij Lozano duurde het volgens mij 3 weken als ik het me goed herinner.

17 januari 2024 om 14:34

Nee de werkvergunning is niet voor komende zondag geregeld. De deal is ook nog helemaal niet rond. pas nu begint Ajax de onderhandelingen met Henderson en zijn zaakwaarnemer, er kan nog van alles gebeuren wat de deal kan opblazen.

17 januari 2024 om 16:10

Werkvergunning voor een Engelsman of vrouw is sneller geregeld dan een Zuid Amerikaan. Dit omdat de Engelsen een "zuiver" historie hebben. Minder twijfels. Denk een dag of 2 3 en dan is die er wel.

Maakt toch ook niet heel veel uit dat hij water bij de wijn doet? Hij zal niet slecht verdiend hebben daar bij El-Attifaq dus hij zal vast geen aanpassing op zijn levensstijl hoeven te doen.

Ik begrijp niet waarom hij naar de Eredivisie en Ajax zou gaan. Wilt hij daar zo graag weg? Waren er geen andere opties?

17 januari 2024 om 12:48

Als ie binnen een jaar terug gaat naar Engeland moet ie heul veel belasting betalen (45 procent van wat ie daar heeft verdiend). In Nederland spreken we ook Engels en Engelsen zijn net zo goed in het leren van vreemde talen als mijn dochter van 0. Best logisch toch.

17 januari 2024 om 13:07

Nu moet hij eerst zichzelf vrijkopen bij zn club en daarna ook nog 75% salaris inleveren. Zal elkaar dus niet veel schelen lijkt me.

17 januari 2024 om 13:15

Had ie dat dan niet gemoeten als ie terugging naar Engeland? Salaris niet, maar vrijkopen wel toch?

17 januari 2024 om 13:26

Dat is de vraag. Maar Newcastle heeft geld zat met hun eigenaar dus zou een transfersom kunnen ophoesten. Iets wat Ajax niet wil/kan.

17 januari 2024 om 13:36

In Engeland had ie wel wat meer verdient maar niet zoveel meer om al die miljoenen aan belastinggeld nog goed te maken. En wie weet heeft ie altijd wel in een andere Europese competitie willen spelen.

17 januari 2024 om 14:35

Nee het is en-en. Als hij naar Engeland gaat moet hij ook salaris inleveren. Moet hij zich ook vrijkopen en moet hij alsnog loonbelasting betalen voer zijn loon dat ie in de SA verdiend heeft.

Ik denk dat hij met teveel verwachtingen binnen gehaald gaat worden. Ik denk eerder dat het een flop gaat worden. Maar dat hij zondag in actie kan komen lijkt mij niet. Hij moet een werk gunning aanvragen. Duurt meestal wel meer dan een week.

17 januari 2024 om 14:28

Je denkt dat het een flop gaat worden? Ik denk dat jij hoopt dat hij een flop gaat worden 😊

Merkwaardig. Hier wordt gesproken over dat hij zondag al inzetbaar zou zijn. Dan zou de werkvergunning ook direct rond moeten zijn. Laten we hopen dat dit klopt en dat we zondag Henderson in aktie kunnen zien. En als ze in Manchester zijn, probeer dan gelijk een rechtsbuiten op te pikken bij ten Hag die daar te weinig kansen krijgt. Hebben we gelijk alles rond.

Eerlijk is eerlijk totaal niet verwacht. Zeker omdat hij ook zeker terug naar Engeland kan. Voor zelfde geld, weer lekker thuis, nul aanpassing. In een topcompetitie. Ik had het wel geweten. Topspeler voor Ajax. Ik denk echt dat die gast het middenveld gaat repareren. Alleen oppassen voor blessure, want dan ben je gelijk je talisman kwijt(mits hij dat wordt) en een hele dure misser gezien z’n salaris

17 januari 2024 om 12:47

Hij kan terug naar Engeland, maar dan moet hij flink belasting betalen over wat hij verdiend heeft in de zandbak.

17 januari 2024 om 12:58

Tja maar dat lezen mensen niet. En hij kon wel naar meerdere clubs buiten engeland maar hij wil perse veel spelen met het oog op het wk in duitsland. En bij ajax zal hij waarschijnlijk een basisplek beloofd zijn en hij zal ook zeker basis spelen. Hopelijk trekken ze in de zomer nog een goede 6 aan en dan henderson op 8 en taylor uit het elftal halen.

17 januari 2024 om 12:56

Had hem graag terug zien keren bij Sunderland. Bij Liverpool is er nooit echt sprake geweest om hem terug te laten komen. Maar de grootste reden is dat hij niet eerst terug naar de UK gaat omdat hij dan bijna de helft van zijn verdiende geld moet terug betalen aan belasting.

Zondag gelijk meedoen? Bassey moest power brengen en kreeg volgens mij gelijk rood
Wat wel belangrijk is, is dat er meer concurrentie komt op het middenveld

17 januari 2024 om 13:01

moet er niet eerst een contract ondertekent worden en een werkvergunning aangevraagd worden. ? Zondag zal wel heel lastig zijn.

17 januari 2024 om 14:24

dit kan toch binnen een dag geregeld zijn. voor voetbalclubs
Als wij hiermee te maken zouden hebben dan waren we na 51 weken nog even ver

17 januari 2024 om 16:19

Maar waarom moet er voor voetbalclubs een uitzondering gemaakt worden? Er zijn heel veel beroepen die belangrijker zijn dan een voetballer. Eigenlijk geldt dat misschien well voor bijna elk beroep.

Had altijd al een twijfel of hij zou gaan slagen in SA. Niet zozeer prestaties, maar ik vond hem echt geen type om daar te gaan voetballen/wonen. Ben blij dat hij weer terug naar Europa gaat en echt verrast dat hij in de Eredivisie te zien is straks. Hopen dat hij in de toekomst weer terug komt bij Liverpool als bijvoorbeeld jeugdtrainer.

Geweldig nieuws, zeker niet de man die je kampioen gaat maken maar een goede stap in de richting, ik hoop dat hij fit is en in ieder geval nog 2/3 jaar lekker mee kan ballen in de eredivisie

17 januari 2024 om 18:47

Ja je hebt gelijk. Fitheid is wel een dingetje op die leeftijd na een half jaar Saudi Arabië.

In het verleden hebben spelers met ruime buitenlandse ervaring het gematigd goed gedaan bij Ajax. Davids, Gabri, Litmanen, Klaassen en Oleguer waren redelijk succesvol. Rijkaard, Blind en Tadic erg succesvol. Bojan, Luque, Roger en Juanfran waren over het algemeen erg teleurstellend.

Je weet nooit hoe het kwartje valt, maar het kost in ieder geval een hoop geld.

17 januari 2024 om 13:13

ik ben zulke correcte uitspraken niet gewend van een "steijn"

17 januari 2024 om 16:20

Ook Maurice Steijn had eigenlijk best wel goede uitspraken. Dat er kwaliteit ontbreekt bij de aankopen van Mislintat klopt namelijk ook.

17 januari 2024 om 15:26

Samuel Kuffour en Atouba waren ook niet best



Is er al een foto van Henderson in een Ajax-shirt terwijl hij zijn nieuwe contract bij Ajax tekend.

Van de nummer 8 van de hoofdklasse naar de nummer 5 van de eredivisie...gaat ie er sportief in elk geval wel op vooruit en qua leefomgeving ook (mits ie buiten Amsterdam gaat wonen)

17 januari 2024 om 13:42

Qua leefomgeving ook? Dat is natuurlijk persoonlijk, net wat je voorkeur heeft.

Dan houdt hij nog 200.000 eur per week over, lijkt mij onwaarschijnlijk. Dat zijn geen eredivisie salarissen.

17 januari 2024 om 13:39

Die 8 ton per week die laatst ergens genoemd werd klopt sowieso niet. Dat is meer dan 40 miljoen per jaar, terwijl hij op 15 miljoen per jaar zat daar. Nog geen slechte boterham natuurlijk. Maar 75% van 15m is 3,75m. Dat kan Ajax wel betalen.

17 januari 2024 om 16:24

maar netto of bruto ? in SA kennen ze volgens mij niet heel veel belastingen. En daarbij praat men in het buitenland vaak over netto bedragen (heb ik hier wel eens begrepen). Als het netto is wordt het toch al wel een beduidend salaris. En krijgt hij nog tekengeld ? Dit ter compensatie van het afkopen van het contract ?

Zoals ik deze topic mocht beginnen: het blijft allemaal gissen

Nou had ik gedacht dat 25% van zijn salaris nog steeds ver boven het budget van Ajax lag om eerlijk te zijn.

17 januari 2024 om 14:36

Dat is het in principe ook, het lijkt er op dat men een utizondering aan het maken is in het salarishuis.

Het is toch echt nog even afwachten.

Stabiliteit, ervaring en leiderschap. Dat is wat deze Henderson moet brengen bij dit jonge Ajax.
Voetballend zit er echt wel voldoende kwaliteit bij Ajax, maar dit ontbreekt nog wel eens....

Verder wel zeer apart om te zien dat El Ettifaq. Eerst nog 14 miljoen neerleggen voor een defensieve middenvelder van 30+, om hem binnen een half jaar ''transfervrij'' te laten gaan...
Ja, je bespaard veel salaris natuurlijk, maar toch. Die 14 miljoen is gewoon weg hé.

En dan ''ruimte maken'' voor Thiago Alcantara en Matip (die zwaar geblesseerd is en normaliter gewoon veel speelde). Dat zie ik niet gebeuren. Die moeten transfervrij komen, maar dat gaat toch nooit gebeuren? Die zijn beiden echt nog wel te goed en dat is ook pas over een half jaar. Wat moet je dan nu al ruimt maken? Lol.

Hopelijk brengt Henderson voldoende rust bij dit Ajax. Maar men moet hem nu ook weer niet als de verlosser gaan zien.

Voordeel is wel dat hij gewoon fatsoenlijk Engels kan

Zou zo spelen. Branco of Vos naast hem. Berghuis op 10 en dan Hlynsson of Forbs op rechts. Hlynsson kan dat in mijn ogen met zijn loopvermogen beter invullen dan Berghuis. Die zie ik graag op 10.

Ramaj
Rensch
Sutalo
Hato
Sosa
Henderson
Branco/Vos
Hlynss/Forbs
Berghuis
Bergwijn
Brobbey
17 januari 2024 om 16:25

Hlynsson op rechts vind ik een vreemde keuze. Dit is een speler die, als hij mee doet, gewoon op 10 moet staan.

17 januari 2024 om 16:56

Vind ik niet. Voetballend vind ik het nog geen absolute topper voor op 10. Zeker qua steekpass. Daar is Berghuis veel beter in.

Hlynsson oogt wat sneller en fitter dan een Berghuis. Vanaf rechts hangend naar binnen kan hij prima als rechtsbuiten uit de voeten.

17 januari 2024 om 17:03

het is de vraag of Hlynsson moet spelen, maar ik vind het in niets een rechtsbuiten.



De kans is aanwezig dat Ajax hier z'n eigen graf graaft.. Ze hebben niet de middelen om een hoge transfersom direct op te hoesten en dit logischerwijs compenseren met salaris. Dat betekent dat voor potentiã«le nieuwe spelers de lat weer hoog (hoger) wordt gelegd. Het kan natuurlijk een succes worden, mocht Ajax alsnog 3e of 2e worden. Dan is alles wel terug verdient. Maar als het niet werkt of niet voldoende dan zal er weer meer ervaring gehaald moeten worden. Absoluut een mooie naam die deze competitie komt spelen, maar met de nodige (financiã«le) risico's.

Dit doet mij denken aan de periode Makaay, Hofland, de Cler, Feyenoord ging even een prijs kopen.
Het lijkt een enorm risico, als er geen CL wordt gehaald, die kans is zeer klein, gaat dit heel veel geld kosten. Leuke speler voor de eredivisie, echter vraag ik mij af of zijn toegevoegde waarde het geld waard is.

17 januari 2024 om 14:38

Ajax weet allang dat er dit seizoen geen CL gehaald gaat worden. De inkomsten uit de CL in 2024/2025 zullen komende zomer dan ook niet in de begroting zitten.

Of een speler al dat geld waard is, dat zal moeten blijken. Als de jonge gasten zoals Vos e.d. zich aan Henderson kunenn optrekken, veel van hem kunnen leren, dan is hij het geld wel waard. Valt dat allemaal tegen, valt Henderson zelf tegen, dan mag je een hoop geld afschrijven.

17 januari 2024 om 16:45

Het is dubbel. Ja het is belangrijk dat je door de ervaring van Henderson stappen gaat zetten. Echter worden de stijgende miljoenen uit de CL steeds belangrijker. Stel Ajax groeit dit seizoen wel maar wordt geen 2de of 3de (1ste plek is theoretisch al bijna niet eens meer mogelijk) dan valt de winst die je behaald hebt misschien toch nog tegen.
De startpremie bedraagt 50 miljoen. Dat is volgens mij meer dan dat PSV dit seizoen aan transfers uitgegeven heeft. Nu zal PSV niet snel weer dezelfde succesvolle transfer zomer hebben, maar ze kunnen dan wel weer stappen zetten zonder eerst te moeten verkopen. Dit terwijl Ajax waarschijnlijk weer eerst moet verkopen om te kunnen kopen.

17 januari 2024 om 16:53

PSV heeft een voorschot genomen op de CL inkomsten. Hun financiele situatie is echt anders dan die van Ajax die een veel groter eigen vermogen heeft.

Ajax wil zwarte cijfers blijven schrijven maar dat is geen noodzaak. Men kan ervoor kiezen om een seizoen een verlies te nemen om te investeren in de selectie. Dat zijn keuzes die de directie moet maken.

Overigens zijn de zwakke plekken van Ajax achterin en op de zes. De zes problemen zou je met deze transfer op kunenn lossen, achterin zijn spelers een stuk goedkoper dan als je aanvallers moet kopen.

17 januari 2024 om 17:23

Ik vraag mij af of jij daar wel helemaal de waarheid spreekt. PSV heeft vorig seizoen in de winterstop madueke goed verkocht en in de zomer Sangare. Deze 2 bij elkaar is meer dan alle aankopen die ze gedaan hebben. Dus of je echt kunt zeggen dat ze een voorschot op de CL inkomsten is maar de vraag.

Dat Ajax een hoger eigen vermogen heeft klopt. Dat dit voor een groot gedeelte (ongeveer 45%) komt door naar de beurs te gaan en je club gedeeltelijk waar. Dat dit geldt grotendeels vast zit in de huidige selectie is ook een gegeven. Het is de vraag wat deze selectie nu nog waard is.

17 januari 2024 om 22:45

PSV heeft twee spelers gehuurd waarvan ze de transfersom nog moeten betalen als PSV ze wil houden. Dat bedoel ik met voorschot.

Ajax bezit de Toekomst en haar trainingsaccomodaties. Verder zijn ze mede eigenaar van de Arena, geloof voor 24 procent. Dat is allemaal eigen vermogen.

Verder heeft Ajax jaarlijks de hoogste inkomsten van de seizoenkaarten verkoop, de hoogste inkomsten van de zakelijke stoelen en de hoogste commerciele inkomsten.

Kortom, onderschat Ajax niet. Ze zijn nog altijd de rijkste club van Nederland.

18 januari 2024 om 14:23

PSV is 100% eigenaar van het stadion (niet de grond). Van de andere kant is dit dood geld, daar heb je niets aan. Geld moet op het veld staan en niet in stenen zitten.

Ajax heeft zeker de meeste inkomsten maar qua uitgaven lopen ze ook ver voor op iedereen. het gaat erom wat er onder aan de streep overblijft. Ajax heeft in eerste instantie het geld van de aandelen transactie fantastisch besteed aan goede spelers. Hier hebben ze prijzen mee gewonnen. Echter kun je je afvragen of de selectie niet steeds minder waard wordt door alle miskopen.

Het geld van Ajax zit in gebouwen en in spelers. met de gebouwen win je geen wedstrijden en dat wordt dus ook niet meer waard. Als de spelers ook eerder in waarde dalen dan dat het stijgt zal Ajax als club steeds mindere spelers aan kunnen trekken.

Iedereen die Ajax heeft zien voetballen, ook weer op Zondag Deventer ziet dat vooral het middenveld 0 houvast heeft. Er zit geen personality in die linie van het veld. We worden constant overlopen, en er is ook geen speler die echt op staat om de jongens scherp te houden. Ik denk dat Hendo voetballend zeker z'n dingetje zal toevoegen, het was gewoon jarenlang een erg belangrijke basisspeler bij Liverpool. Die kan echt wel wat, maar alleen qua leiderschap is dit juist een speler die we nodig hebben. Ach uiteindelijk kan je pas in de zomer een beetje kijken of het het waard is geweest, maar vooralsnog vind ik dit een geniale zet.

Ajax is qua naam gewoon een grote club in Europa. Dat trekt spelers altijd aan. Als dit lukt zie ik nog wel meer interessante spelers komen dit jaar. Het feit dat Henderson hier straks voetbalt zal ook eerder andere spelers doen besluiten te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren