Antony diep onder de indruk van unieke ontvangst door Ajax

Zondag, 26 juli 2020 om

Ajax heeft Antony op bijzondere wijze verwelkomd in Amsterdam. De aanvaller, voor minstens 15,75 miljoen euro en maximaal 21,75 miljoen overgekomen van São Paulo, arriveerde zondag in Nederland en werd welkom geheten met een speciaal lied: Bem-vindo Antony. Aanvallers David Neres en Danilo Pereira zijn rappend te horen in het nummer, terwijl ook zangeres Sarita Lorena een bijdrage levert.

Het aanstekelijke nummer werd zondag gepubliceerd door Ajax. Het is geheel opgenomen in het Portugees en voorzien van Engelse ondertiteling. Braziliaanse media als Globo Esporte en Lance berichten over de video en ook Antony zelf is aangenaam verrast. "Wat een ontvangst!! In de prachtige Braziliaanse stijl!! Enorm bedankt, jongens ... Laten we samen veel mooie dingen opbouwen!!", schrijft de twintigjarige rechtsbuiten op Twitter.

Heeft AFC Ajax dé zomerhit van 2020 te pakken? Wat een manier om je kersverse aankoop te verwelkomen. Als dit niet viraal gaat in Zuid-Amerika... ???????????

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 26 juli 2020Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Ongelooflijk het social media team van Ajax is wel another level hoor! Briljant gevonden weer dit filmpje en een heerlijke song! Wanneer op spotify? Bem vindo Antony! Neres en Danilo hebben alvast een nieuwe carrière als rappers gevonden voor na hun voetbalcarrières haha! Aanstekelijk liedje ook moet ik zeggen! Mooie PR stunt wat indruk zal maken in Brazilië en in Zuid Amerika. En wie weet gaat Ajax hiermee ook wel een primeur mee scoren door de eerste voetbalclub ter wereld te zijn die een zomerhit weet te maken!

26 juli 2020 om 18:46

Haha ik vind het vooral geniaal dat het ook nog daadwerkelijk een 'hit-factor' in zich heeft. Aanstekelijk deuntje, en lekker zomers.

26 juli 2020 om 18:47

Haha Wilde hetzelfde reageren! Vind ze altijd verrassend leuk uit de hoek komen.

26 juli 2020 om 19:20

De enige reden dat dit in de top 40 komt is als wij hem op repeat gaan zetten in Spotify. Niet om de kwaliteit. De autotune doet pijn aan mijn oren. Het woord zangeres kunnen ze ook wel uit de tekst halen.

26 juli 2020 om 19:32

Autotune is zeker aanwezig maar zo erg is het nou ook weer niet. Een stuk minder autotune als Ronnie Flex bijv.

26 juli 2020 om 19:36

En daar hebben we me negativo Walvis weer. Bedoeling is op een originele wijze een speler onthalen niet de hitlijsten binnen te brengen. Maar je kunt ook overal wel iets negatiefs van vinden.

26 juli 2020 om 19:37

@ Ajax1812: ik zal even uitleggen hoe slecht het nummer is: 1. Continu eentonige simpele beat. Niet afgemixed, ge-edit. Hier is geen producer aan te pas gekomen. 2. Autotune staat continu op 90 a 100 procent. 3. De tekst bestaat uit hooguit 10 unieke zinnen. Kortom: Leuk idee, maar dat betekent niet dat het nummer goed is.

26 juli 2020 om 19:40

@ Thamike: en daar hebben we postivo Thamike weer. Als het om Ajax gaat, mag er alleen maar hosanna zijn. Als zelfs iedereen hoort dat het muzikaal matig is moeten we positief zijn. Ik word een beetje moe van het feit dat je geen mening meer mag hebben.Ik heb een eigen mening en hierboven onderbouw ik die.

26 juli 2020 om 19:45

Het gaat vooral om de bedoeling. Ik hou helemaal niet van dit soort muziek, maar Ajax wil Antony een beetje in Braziliaanse stijl verwelkomen. Niks mis mee.

26 juli 2020 om 19:48

Walvis_theo, lekker glaasje azijn getapt? Geniet er van kerel, pak ik ondertussen nog een pilsje terwijl ik dat vrolijke nummertje nog even aanzet.

26 juli 2020 om 19:53

Beste Theo dat jij het niets vind is niet inherent dat het slecht is. Kwestie van smaak.

26 juli 2020 om 19:54

Walvis_theo Begrijp wel wat je bedoelt. Het is niet hoogbegaafde muziek. Maar Busje komt zo heeft hier ook op 1 gestaan..

26 juli 2020 om 19:57

onzin, autotune is hier een bewuste keuze. het is gewoon een bepaalde stijl, of je ervan houdt of niet. ik vind het ook niks maar de productie is gewoon doelbewust. het meest bekeken filmpje ooit op YouTube is Despacito, iets wat qua compositie en productie niet heel veel beter in elkaar zit, maar wel doet wat het moet doen (blijkbaar), en dat is moeilijker te realiseren dan je zou denken. ik hou er ook niet van, maar prima uitgevoerd dit

26 juli 2020 om 20:26

Het gaat om het idee man. Het doel was een leuk en unieke ontvangst voor Antony. Dat is toch gelukt. Iedereen is dit nummer over een week toch weer vergeten. Trouwens. Autotune word tegenwoordig in 95 procent van alle nummers gebruikt. Ik vind het nummer ook niet goed. Maar de gedachte erachter zeker wel.

26 juli 2020 om 22:56

@Walvis nogmaals jij mag je mening hebben en een stuk muziek rommel vinden echter gaat het hier niet om hoe goed de muziek is maar hoe een nieuwe speler ontvangen wordt op een creatieve leuke manier. Alles hoeft niet Hosanna te zijn maar volgens mij geeft de speler aan hoe gaaf hij het vond en dat past dit x toch bij Hosanna en jij maakt het negatief. Dus wat is je punt? Dat je het nr niet gaat luisteren?

26 juli 2020 om 23:36

Natuurlijk is het geen top nummer, maar ik vind dat ze het leuk in elkaar gezet hebben. Als het echt een hit had moeten worden hadden ze waarschijnlijk niet in het social media team van Ajax gewerkt, maar voor een platenmaatschappij. Dus ben je weldegelijk een beetje een azijnzeiker als je dit gaat vergelijken met voor de charts geproduceerde muziek.

27 juli 2020 om 14:43

@ Walvis_theohoud toch op met je geen eigen mening mogen hebben, ik weet dat het al jarenlang populair is om dit te roepen, maar in post oorlog Nederlands hebben we werkelijk waar nog nooit de hand voor de mond gehouden.

26 juli 2020 om 19:51

Helemaal mee eens, Ajax sociale media is van wereldniveau.

26 juli 2020 om 21:03

Ook al? Jeugd, 1ste elftal en nu dit! Iedereen kan van jullie leren.

26 juli 2020 om 21:01

Echt? Beetje hoog Jody Bernal gehalte.

26 juli 2020 om 21:29

Que si que no van Jody Bernal werd wel een mega zomerhit!

Ik denk niet dat ie gaat slagen in Amsterdam en hij is ook niet een van de grotere talenten in Brazilië anders stond Real of Barca wel voor de deur. Ik laat me graag verrassen maar denk dat het een gevalletje Sulejmani gaat worden of misschien Neres maar die is ook niet goed genoeg voor de absolute top.

26 juli 2020 om 18:42

Op basis waarvan baseer je dat? Neres is toch ook hartstikke goed gebleken

26 juli 2020 om 18:45

Haha met andere woorden, je hebt 'm nog nooit zien spelen en schut wat loze kreten uit je mouw? Sulejmani en Neres lijken zowel qua speelstijl, als qua getoonde kwaliteit bij Ajax in de verste verte niet op elkaar namelijk. Laat het alsjeblieft een gevalletje Neres zijn, dan hebben we binnen een jaar de volgende samba voetballer die voor 40/50 mil weg kan.

26 juli 2020 om 18:51

Ik heb hem zeker zien spelen en daaruit concludeer ik het en Neres is nergens 50 mil waard.

26 juli 2020 om 19:31

Neres is het afgelopen jaar geblesseerd geweest, maar in het Champions League jaar heeft hij dingen van wereldklasse laten zien

27 juli 2020 om 14:59

@ champagnepapiwaar, wanneer en hoe vaak heb jij hem dan zien spelen ? Wat is hetgeen dan wat jou tot de conclusie bracht dat hij zal teleurstellen ? Je slaakt wat loze kreten uit zonder ook maar een specifiek ding te benoemen.

26 juli 2020 om 18:54

Clubs als Real Madrid en FC Barcelona hadden inderdaad geen interesse voor Antony, maar wel clubs als Chelsea, Borussia Dortmund, Red Bull Leipzig, etc. en dat zijn geen verkeerde clubs. En Antony heeft binnen Brazilië altijd wel als een van de grotere talenten bekend gestaan en er zijn ook vrij hoge verwachtingen van Antony in Brazilië. Neres die stond voor zijn komst naar Ajax volgens mij ook bijna nergens op een lijstje van een Europese (sub)topclub, maar die werd een vrij lange periode vrij intensief gescout door Ajax (o.a. jeugdtoernooien met Brazilië en Sao Paolo) en dat is een schot in de roos gebleken voor Ajax. Ik zeg niet dat Antony net zo'n succes wordt als Neres, maar ik heb er wel een goed gevoel bij. Ik verwacht en hoop eigenlijk dat Ajax Antony op een vergelijkbare manier brengt als Neres: dus in het begin regelmatig invallen, laten spelen als er spelers geblesseerd of geschorst zijn en zo nu en dan een basisplaats om langzaamaan steeds meer minuten te maken en uit te groeien tot basisspeler. En ja, Ajax heeft veel geld betaald voor Antony maar dan nog moet hij de tijd krijgen aangezien hij vanuit een ander land met een totaal ander cultuur en weersomstandigheden komt, maar ook dingen zoals de taal, nieuwe medespelers, nieuwe club en systeem, etc. hebben gewoon tijd nodig en ik weet niet of Antony hier alleen in Nederland komt wonen, maar dat soort factoren spelen ook mee. Want ik weet wel dat Antony al vader is, maar ik weet niet zeker of hij nou 1 of 2 kinderen heeft en of zijn kind of kinderen nu over mogen komen naar Nederland samen met zijn vriendin. Want Alvarez had daar zoals bekend problemen mee toen hij zijn kind en vriendin hier naar Nederland wilde halen en Alvarez heeft daar best wel lange periode op moeten wachten. Maar nogmaals: ik verwacht wel dat het goedkomt met Antony bij Ajax en o.a. Neres kan en zal hem vast en zeker bijdehand nemen en wegwijs maken waardoor het hopelijk ook een stuk makkelijker wordt voor Antony.

26 juli 2020 om 20:59

@Rochster ik verwacht ook veel van hem. Veel beelden gezien. Is snel, mooi loop, goede bouw en techniek. Ook scorend vermogen. Verwacht dat hij wel een sensatie wordt. Bizar dat zo een talent wat in belangstelling stond van veel clubs gewoon stuk goedkoper is dan de gehypte Stengs. En dat hij voor Ajax koos, heerlijk.

26 juli 2020 om 19:09

Met het huidige beleid bij barca had ik me meer zorgen gemaakt als ze zich wel hadden gemeld.

26 juli 2020 om 19:42

Anthony heeft meer potentie dan Neres tenminste hij heeft ongeveer het zelde als Neres laten zien in Brazilie maar dan op jongere leeftijd. Anthony kan je eerder gevalletje ibra sneijder suarez noemen denk ik. Dat real en barca niet voor de deur stonden is omdat barca dembele voor die positie al heeft en real rodrygo en assensio. Het is dan ook geen kattepis wat ajax viir hem neerlegd

26 juli 2020 om 21:52

@ champagnepapa Omdat Real of Barca niet op de stoep stonden bij hem daarom wordt het niks? Er zijn genoeg talenten waar Real en Barca niet voor de deur stonden en die het toch goed hebben gedaan. Of deze jongen het gaat halen dat valt te zen , we moeten het gewoon afwachten ...

Bijzondere manier inderdaad om een speler te ontvangen. Ben echt benieuwd wat we van hem kunnen verwachten en hoe snel hij nodig heeft om zich in de basis te spelen. Voor zo'n investering verwacht je wel wat.

Weer topwerk van de media afdeling! Blijft leuk om te zien wat een creatievelingen daar zitten.

Ik denk dat Ajax zich wel ontdaan heeft van hun 'koude club' status. Blijkt in bijna alles een hele warme club te zijn en spelers worden er heel hartelijk ontvangen. Ook heb ik het gevoel dat de fans steeds meer achter hun club zijn gaan staan.

26 juli 2020 om 19:08

Dat zeker! En ook slim om meerdere spelers te halen van dezelfde afkomst/taal (argentijnen, brazilianen). Helpt toch met je sneller thuis voelen.

26 juli 2020 om 19:20

Mensen noemen het successupporters, maar ik denk echt dat Ajax een evolutie heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren, qua banden creëren met supporters. De afgelopen seizoenen zijn ook gewoon geweldig geweest, afgezien van het gebeuren rondom Nouri en het daarop volgende seizoen, hoewel dat ook wel iets heeft gedaan met de Ajaxsupporter. Ookal zou Ajax nu een mindere periode in gaan, dan nog geloof ik er heilig in dat het merendeel gewoon pal achter de club blijft staan.

26 juli 2020 om 20:14

Dat gevoel heb ik ook, maar ik moet het nog maar zien als het weer een jaar of langer helemaal inkakt. Pas dan weet je hoe zeer die fans daadwerkelijk trouw zijn.

27 juli 2020 om 15:03

@ Spandoekiedereen lijkt de periode van voor de opleving te vergeten want daarin bleven de supporters ook gewoon achter de club staan. Er is inderdaad veel veranderd maar dat is een ontwikkeling van de laatste jaren.

Dacht eerst dat Sarita Fresia Cousino Arias was Ik hoop dat Antony en Ajax een geslaagde combinatie gaan worden. Het is sowieso al maanden geleden dat we een wedstrijd van ons team hebben gezien.

Briljante marketing! Met de naamsbekendheid zit het zo ij Brazilie wel snor. En leuk gedaan.

Leuk voor de speler toch zo een binnenkomst, jammer dat er weer gelijk een te groot ding van word gemaakt door de Ajacieden. Is natuurlijk absoluut geen hit of top liedje en dat hoeft ook niet maarja alles wat Ajax doet is gelijk goud natuurlijk...

27 juli 2020 om 15:12

@ Critic0wat word er dan precies groter gemaakt volgens jou ? De tijd zal het leren of het een hit word, dus wat betreft loop jij net zo goed op de zaken vooruit door te stellen dat het geen hit word. Het is een aanstekelijk nummer en met aanstekelijke nummers weet je het maar nooit. En of het wel of niet een "top lied" is; is ook zo subjectief als het maar zijn. Volgens mij gelden er geen universele waarden die bepalen wat wel of niet top liedjes zijn. Met andere woorden je zeurt om het zeuren.

Mooi dat Antony diep onder de indruk is van de ontvangst in Amsterdam. Nu moet de Braziliaanse rechtsbuiten er zelf voor zorgen dat de Ajax-aanhang en het Nederlandse voetbalpubliek ook onder de indruk raakt van zijn voetbalprestaties. Ik ben als liefhebber van creatief voetbal benieuwd!

Persoonlijk vind ik het vrij belachelijk dat een voetbalclub een een liedje maakt voor een nieuwe speler. Maar ik snap dat het marketingtechnisch een goede zet is.

27 juli 2020 om 15:16

@ Benzemawaarom vind jij het belachelijk dan, omdat ze het niet voor alle nieuwe spelers doen ? Ik ben echt oprecht nieuwsgierig wat er hier nou zo belachelijk aan is ?

27 juli 2020 om 15:21

Ik vind het nogal een hoog cringe gehalte hebben. Ik zou me schamen als mijn club dit deed. En ik zou het ook niet leuk vinden als ik de speler in kwestie was.

Leuk toch om zo een nieuwe speler te verwelkomen. Erg origineel ook, of het nummer nu goed of slecht is maakt in deze niets uit. Het gaat om de boodschap en dat is gelukt.

GE-WEL-DIG! Heerlijk deuntje. Hopelijk voelt deze jongen zich snel thuis in A'dam zodat hij snel een topper kan worden. Gelukkig kan ook met meer spelers in het Portugees communiceren. Denk dat Labayd ook wat Portugees spreekt. Dit seizoen wat wennen en veel minuten pakken. Seizoen erop Neres opvolgen als basisspeler. Daarna mag hij ook mooi transfer maken en volgt een ander Braziliaans talent hem.

Persoonlijk ben ik een liefhebber van rock, dus dit is zeker niet mijn ding. Maar hoe geniaal is dit?! Zelfs ik voel de hitfactor. Dit als welkom video is toch echt wel bizar goed gedaan. Ze moeten oppassen want ze leggen de lat zo wel erg hoog.

Het swingt nog gewoon heel lekker ook, zeker voor in de zomer maanden. Ik verheug mij enorm op Antony, ik denk echt dat het een schot in de roos zal blijken.

Dit is weer eens super bedacht en gemaakt door de het mediateam, als dit je niet welkom doet voelen dan weet ik het ook niet meer. Ik heb ook veel positieve reacties gekregen van mijn Braziliaanse schoonfamilie die voor Corinthians zijn en normaal echt niets moeten hebben van alles wat ook maar afkomstig is van Sã£o Paulo FC. Uiteraard ga ik het nummer kopen en weten de fanatieke supporters hun eigen variant er van te maken die gebruikt kan worden tijdens wedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 september
Tottenham Hotspur maakt werk van de komst van Arek Milik. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren