Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Antony maakt eerste in 9 (!) maanden en ziet Man Utd aan enorme blamage ontkomen

Laatste update:

Manchester United is zondag door het oog van de naald gekropen in de vierde ronde van de FA Cup. De ploeg van Erik ten Hag zag vierdedivisionist Newport County een 0-2 achterstand goedmaken, waarna toch nog gewonnen werd: 2-4. Maker van de derde was Antony, die eindelijk zijn eerste van het seizoen aantekende. Daarmee doorbrak de Braziliaan een doelpuntendroogte van liefst negen maanden.

Het is al tijden heet onder Ten Hags voeten en zondag leek het uitgelezen moment om wat vertrouwen te tanken. De Haaksberger kon vrijwel met zijn sterkste elf beginnen, al ontbraken André Onana en Marcus Rashford vanwege respectievelijk de Afrika Cup en ziekte.

Door de afwezigheid van Rashford was er weer plek voor Antony in de basis. De zo bekritiseerde ex-Ajacied begon als rechtervleugelaanvaller, terzijde spits Rasmus Højlund en linksbuiten Alejandro Garnacho.

Antony ligt zo onder vuur vanwege zijn haperende output. De Braziliaan produceerde voor zondag nog geen enkel(e) doelpunt of assist in 22 wedstrijden over alle competities.

Tegen Newport was het eindelijk weer eens raak: na zes minuten bediende Antony Bruno Fernandes op maat, die op de rand van het zestienmetergebied hard en laag achter doelman Nicholas Townsend schoot.

Het was Antony's eerste assist dit seizoen, en ook zijn ploeggenoot beleefde even later 'een eerste keer'. Kobbie Mainoo, die zich meer en meer aandient als dé revelatie van dit seizoen, plaatste een pass van Diogo Dalot vakkundig in de hoek buiten bereik van Townsend.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor United, tot Newport vanuit het niets de 1-2 maakte. Bryn Morris probeerde het op de bonnefooi van afstand en zag zijn schot tot zijn blijdschap achter Onana's vervanger Altay Bayindir zeilen: 1-2.

Toch gingen the Red Devils met een voorsprong de rust in, maar raakten die gauw na de hervatting kwijt. Newport-spits Will Evans verlengde een voorzet van Adam Lewis als een duveltje uit een doosje en liet Rodney Parade werkelijk waar ontploffen.

Het 'sacked in the morning' galmde al van de tribunes, maar de mannen van Ten Hag wisten
het alsnog in hun voordeel om te draaien. Eerst maakte Antony uit een rebound zijn eerste doelpunt sinds april 2023, voordat Højlund in extremis nog de 2-4 binnenfrommelde voor de statistieken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eindelijk Altay een zeer goeie keeper! Paar keer zien keepen. Dat is inderdaad wel echt van een andere categorie. Prachtig om te zien, die katachtige bewegingen! In potentie zou top 10 wel kunnen.

28 januari 2024 om 19:37

Hij heeft twee goals doorgelaten tegen een club die uitkomt op het vierde niveau van Engeland. Ik snap daarom echt niet hoe je op basis van deze wedstrijd kunt beweren dat het in potentie een top 10 keeper kan zijn... Van de 7 schoten op goal er 2 in laten is nou niet echt een goede statistiek en dan moet je nog meewegen wat het niveau is van de tegenstander. Ik snap dan wel dat je een beperkte Onana nog eerder laat keepen dan hem.

28 januari 2024 om 20:09

Die eerste van Newport kon hij nooit bij, je moet je niet blindstaren op statistieken.

28 januari 2024 om 20:11

En je moet ook niet overdrijven door dingen te zeggen als "potentieel top 10", als het de wedstrijd er niet voor is.

28 januari 2024 om 20:15



Ach, neem Ashketchup niet zo serieus. Die jongen prefereert zelfs de geur van een Turkse scheet boven de duurste parfum uit Milaan/parijs. Niet heel erg serieus te nemen en objectief als het maar een klein beetje iets mbt Turkije betreft.

28 januari 2024 om 20:20

Klopt, en bij de tweede is Varane te laat.
Beide personen hierboven vind ik overigens overdrijven. Hij is nauwelijks getest en de doelpunten waren niet zijn fout. We zullen hem vaker moeten zien keepen om goed te kunnen oordelen.

28 januari 2024 om 20:38

Dus ik overdrijf door te zeggen dat het niet de wedstrijd is om hem de hemel in te prijzen? Welk woord is daaraan gelogen?

28 januari 2024 om 20:40

@En-Nesyri,

Een hele vreemde opmerking over de keeper die door het vierde niveau twee goals tegen heeft gekregen.

Omdat het een speler van de vierde klasse is, verwacht jij nog dat die keeper opstaat van de verkeerde hoek en snel duikt naar de andere hoek?

Sterker nog! Een topkeeper kan zelf een goal tegen krijgen tegen een met alle respect G-voetbal (spits) krijgen mits goed is in ingeschoten. Dat betekent niet dat de topkeeper nu helemaal niets kan.

28 januari 2024 om 20:44

Ik ben het met je eens dat op basis van deze wedstrijd je nog niets over deze keeper kan zeggen. De keeper maakte op mij ook geen geheel steady indruk.

Maar ga aub niet dom praten over de 2 doorgelaten goals van de slechts 7 schoten. Beide goals waren schoten van richting veranderd en kon de keeper echt niets aan doen.

28 januari 2024 om 21:06

Nou het overdreven gedeelte vind ik : " Ik snap dan wel dat je een beperkte Onana nog eerder laat keepen dan hem."

28 januari 2024 om 21:56

@krovikan Haha als je het niet eens met iemand bent, praat diegene vervolgens dom. Jij bent een genie wil je zeggen? Ik benoem slechts de feiten, dan kan je er een leuk verhaal van maken. Het feit blijft dat hij twee van de zeven schoten niet heeft kunnen stoppen tegen een club dat uitkomt op het vierde niveau. Geen woord aan gelogen, maar ja feiten benoemen is tegenwoordig dom praten... @Rikkie7 Onana dit seizoen is overigens inderdaad beperkt of gaan we telkens referenen aan vorig seizoen? Zelfs bij Kameroen wordt hij uit de basis gespeeld door een keeper waarvan ik nog nooit eerder heb gehoord. Van al zijn blunders dit seizoen kan je gewoon een compilatie maken. Stuurt United hoogst persoonlijk uit de Cl en heeft zoveel punten laten liggen in de premier league.

29 januari 2024 om 09:47

Zou het niet sarcastisch bedoeld zijn....

28 januari 2024 om 19:39

Onana was gewoon de beste keeper van de CL/wereld vorig seizoen. Vetrouwen in je goalie is heel belangrijk

Wederom een schandalige vertoningen met je basis elf!
Je hoort Newport helemaal zoek te spelen, maar inplaats daarvan ben je gewoon aan strijden om de volgende ronde te halen.
Kans is groot dat het Forest (uit) wordt, ja daar verlies je gewoon weer als ze speelt zoals tegen Newport, die totaal niet minder waren..

Ik maak ook de eerste dan moet ik ook 9 maanden wachten

28 januari 2024 om 19:58

Hahaha bij deze alvast gefeliciteerd, hopelijk is het niet gelijk een hattrick 😜

28 januari 2024 om 21:30

Dan mag ie wel z’n ballen mee naar huis!

Viel allemaal wel mee, zondagsschot dat er in vliegt en slechte herstart. Alleen de herstart kun je ze echt aanrekenen. Begonnen nochtans meer dan prima met wat goede goals. Oog van de naald houd op hoor.

Mijn hemel, het kan best zijn dat je niet in goede doen bent maar dan hoor je toch gewoon makkelijk afstand te kunnen nemen van een ploeg die 4 niveaus onder de Premier League zit.. Het is mij (nog steeds) compleet onduidelijk wat Ten Hag nu voor vooruitgang naar United gebracht heeft, het lijkt nog steeds helemaal nergens op.. Ik heb echt het idee dat de echte Ten Hag nooit uit Amsterdam vertrokken is en ze Solksjaer gewoon een bald cap opgedaan hebben..

Schandalig. Wat was het weer slecht

Sterkste 11 en tegen een 4de divisie team, dan is het toch wel vrij matig hoor. 2 goals tegen sowieso al. Begon zeer sterk met 2 goals binnen 15 minuten. Leuk om te zien dat Antony opeens tevoorschijn komt als hij tegen amateurs mag spelen.

28 januari 2024 om 19:47

Da’s niet echt de sterkste 11 toch? Rashford, Mount, Wan-Bissaka en Onana speelden niet, en Maguire viel twee minuten voor tijd pas in.

28 januari 2024 om 19:58

Mount hoort niet bij de sterkste 11.

28 januari 2024 om 20:06

Mount was vorige seizoenen nog een van de beste middenvelders van de Premier League, het gaat er bij mij niet in dat die gozer niet meer kan voetballen.

28 januari 2024 om 20:10

Allemaal leuk en aardig maar die zit al een heel seizoen op de bank. Dan kan je gewoon niet zeggen dat hij bij de sterkste 11 hoort.

Verder was mount dat vorig jaar helemaal niet. Dat is al een paar jaar geleden.

28 januari 2024 om 20:46

Was gewoon de sterkste 11 qua beschikbare spelers.

28 januari 2024 om 20:55

Of Mount nou wel of niet bij de sterkste elf hoort maakt toch geen zak uit? Zit niet zo te muggenziften...
Dit waren 95 jongens die al vet lang mee gaan internationaal of in het team praktisch je beste 11, dus daar is echt geen goed excuus voor.

28 januari 2024 om 20:47

Antony heeft natuurlijk rechtszaken lopen tegen hem. Het zijn ook mensen natuurlijk waarbij prive omstandigheden een rol kunnen spelen in zijn functioneren als voetballer.

Wel bizar slechte pot van United zeg. Met zo'n beetje hun topteam tegen de nummer 16 volgens mij van de 4e divisie in Engeland. Dat je ze nog twee keer laat scoren is al belachelijk slecht. Ook gaat het spel nog steeds erg stroperig. Ten Hag lijkt een beetje op zijn einde. En voor Antony tja dit zijn de tegenstanders waar die het van moet hebben. Kijken of zijn goal en assist een beetje voor een boost kan zorgen bij die gozer...

29 januari 2024 om 08:16

Ik ben bang voor niet. De rest was van z’n spel was gewoon weer dramatisch. Kwam niemand voorbij, slechte passes, slechte loopacties. Nee hoor, dat worst hem niet meer.

Het verdedigende niveau van Varane is wel waardeloos voor een pas 30-jarige met vier CL titels. Met Maguire weer hersteld en ook Lindelof beschikbaar zou je toch zeggen dat die niet meer in actie hoeft te komen dit seizoen.

En wat voor 1 😁. Schandalige vertoning weer. Het wil maar niet lukken.

Man, man, man, dit kostte toch weer veel moeite voor United! Antony en Garnacho die alleen maar voor zichzelf spelen, je ziet Fernandes en Højlund zich per minuut steeds meer ergeren aan de buitenspelers. Alles gaat snijdend naar binnen, zo voorspelbaar! Antony snel slijten en je verlies pakken! Garnacho is meer een sub dan basisspeler, maar kan nog wel bruikbaar zijn. Goed om te zien dat Martinez weer terug is, zijn vechtersmentaliteit heb je wel nodig de rest van het seizoen. Varane voetballend prima, maar verloor toch behoorlijk wat duels voor een WK winnaar en veelvoudig CL winnaar. Het trio Casemiro, Licha en Varane oogde wat onwennig na zolang niet spelen, maar dat moet toch snel weer wat meer vertrouwen geven!Newport County, wat een heerlijk stadion! Heerlijk ook die volle steiger naast de tribune. Keihard gewerkt voor wat ze waard zijn en hier en daar toch aardig voetbal laten zien, met name de nummer 7. (Naam even kwijt) Ten Hag heeft echt te veel problemen binnen de selectie, hopelijk mag hij blijven zitten en wordt het transferbeleid door iemand anders opgepakt. Ben benieuwd wat de overname van Ratcliffe te weeg gaat brengen!

Hoe heeft Altay gekeept? De twee tegengoals kon hij die hebben of heeft die een redelijke wedstrijd gekeept?

28 januari 2024 om 20:06

Eerste tegengoal geen houden aan. Heerlijke knal van afstand, die werd ook nog werd aangeraakt onderweg.

28 januari 2024 om 20:47

Tweede goal werd ook van richting veranderd, door Varane. Weet niet of het er anders in was gegaan. Keeper kon aan beide goals niks doen.
Hij had een paar leuke saves, maar vond hem wel wat onwennig ogen.

Hij heeft sowieso bij Depay afgekeken betreft het "stil gebaar". Maar wel creatief, grote speler die eindelijk tegen een heuze opponent scoort

Kan me de ontlading wel voorstellen, maar wat een lucky rebound haha.

Man Utd weet het altijd weer spannend te maken ook al spelen ze tegen de 16 van de League Two, schandalig eigenlijk.
Dat ook nog eens terwijl ze met zeker 9 vaste basisspelers speelden. Denk alleen dat de keeper en Mainoo geen vaste spelers zijn en dan Casemiro die na een blessure terug is.

De Engelse pers is altijd op zoek naar slachtoffers en speelt altijd op de man. Gewoon doorgaan en doorbouwen met een meetmoment op het einde van het seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren