‘Genee heeft bij Op1 zijn terugkeer bij VI voorgoed onmogelijk gemaakt’

Dinsdag, 30 juni 2020 om 07:42Jeroen van Poppel • Laatste update: 11:57

Wilfred Genee zal niet meer terugkeren als presentator van Veronica Inside, zo is de nadrukkelijke verwachting van Angela de Jong. De televisierecensente van het Algemeen Dagblad schrijft in haar column dat het optreden van Genee zondagavond bij Op1 een hereniging met Johan Derksen en René van der Gijp 'voorgoed onmogelijk heeft gemaakt'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.123 reacties (laatste reactie door constant kante)

Gelukkig, Angela de Jong heeft ook hier een mening over. Ben het overigens oneens met haar. Maar laten we anders dit onderwerp even tot na de komende vakantie liggen, dan bedaren de gemoederen allicht enigszins, en kan er daarna op een gezonde manier verder over worden gesproken, met hopelijk minder emotie.

29 juni 2020 om 19:52

Dat je er nog verder op wil doorgaan na de zomer... Man, we zijn in Nederland knettergek, we maken ons al een week druk over een soap van Voetbal Inside, kan het iemand nou echt wat schelen hoe dit afloopt? We doen net alsof Derksen en Gijp zeer belangrijke Bnn'ers zijn waar de mening van de heren diep in de samenleving geworteld zit en dat Genee in zijn waarschijnlijk laatste optreden abrupt de wortels eruit trok. Pffff, ik snak naar voetbalnieuws, transfers en diepgaande interviews met onze sterren op de groene zoden ipv deze verkapte Goede Tijden, Slechte Tijden waar maar geen eind aan komt en ze zelfs bij de NOS aandacht aan moeten schenken. Iedereen heeft er een mening over en daarom smult VZ elke keer weer met het plaatsen van een artikel, groot gelijk hebben ze, maar voor mij is dit allang uitgemolken en kijk ik naar de zomer liever weer naar een potje voetbal!

29 juni 2020 om 21:45

Genee heeft de rol absoluut niet goed uitgevoerd, maar wie bedenkt het om hem die rol uberhaupt te geven. Dan ben je toch niet lekker. Jammer dat het zo moet eindigen.

29 juni 2020 om 22:49

Tja eerst maken we een week lang van een mug een olifant als Derksen een grap maakt. En nu hebben we het al een week over wie de opvolger van Genee wordt. Ik verlang ook wel weer naar transfer nieuws. De Posts over Sneijder en Robben hebben we ook al wel weer genoeg gehad wat mij betreft. Nou nog een maandje komkommer nieuws en dan gaat het wel weer beginnen.

30 juni 2020 om 23:24

Zou hij zichzelf, als door gebrek aan gewicht omhoog gevallen ster zichzelf op de voorgrond hebben gezet. Het lijkt ook een beetje op: gegokt en verloren. En dan gegokt op een partij in de discussie die zo links en rechts toch wat meer dan verwacht tegengas krijgt...

2 juli 2020 om 13:06

Ach, allemaal leuk over die opvolging maar het zou mij totaal niet verbazen, op geen enkele manier, als begin komend seizoen VI gewoon in de gebruikelijke bezetting doorgaat. Dus gewoon met Genee.

29 juni 2020 om 19:55

Ik vind haar baan/beroep echt tenenkrommend. Waarom moet zij voor ons het Nederlandse televisie landschap gaan duiden, terwijl de burger daar gerust zelf over kan oordelen. Haar baan voegt werkelijk niets toe aan de maatschappij.

29 juni 2020 om 23:01

@skeuemorf; je kunt hetzelfde zeggen over gijp en derksen met betrekking tot alle onderwerpen die ze bespreken. Of je het er mee eens bent of niet, het levert voer voor discussie op.

30 juni 2020 om 00:09

Skeuomorf helemaal mee eens, ze voegt niks toe! Blij als zij een keer verbaal afgemaakt maakt op tv.

30 juni 2020 om 13:59

Dan kan je een groot deel van de media en critici wel opdoeken.

2 juli 2020 om 12:04

Oh god, ik ben blij dat ik niet de enige ben. Wie geeft haar in hemelsnaam een platform? Ze is serieus een columnist die schrijft over wat er op TV is. Dit is net zo triest als mensen die nieuwsberichten schrijven over radio dj's. Zijn er echt zo veel mensen die nog televisie kijken en naar de radio luisteren? In 2020? Ik hoop dat we Angela deze zomer op de camping kunnen laten staan.

DIe johan is ook wel snel op zijn teentjes getrapt. Altijd roepen dat andere een dikkere huid moeten hebben maar als tegen hem gas wordt gegeven gaat ie gelijk dreigen met stoppen enzo.

29 juni 2020 om 19:39

Het gaat ook niet over kritiek dat dat er mar bijgehaald blijft worden is echt ongelooflijk. Het gaat om het 180 graden draaien van Genee die eerst altijd leuk mee doet en ineens de moraal ridder uit gaat hangen om een wit voetje te halen.

29 juni 2020 om 19:54

Precies. De kritiek zal 'm een worst zijn zoals altijd. Alleen VI kan gewoon niet meer doorgaan volgens Derksen (en v/d Gijp) omdat er nu anders gekeken wordt naar de presentator en onderlinge verhoudingen. Want ja, Genee valt/viel nu gewoon openlijk z'n 'teamgenoten' af.

29 juni 2020 om 21:45

Genee heeft Johan juist gered. En ik hoop dat Johan dat weet. Genee heeft ervoor gezorgd dat Johan geloofwaardig over kwam doordat hij niet met hem mee ging staan lullen en probeerde verdieping te zoeken in Johan zijn woorden. "wat bedoel je daar nou eigenlijk mee, Johan? Je bent geen racist maar toch denken mensen dat je een racist bent. Waarom ben jij geen racist." Als Genee deze vragen niet gesteld had, waren deze vragen onbeantwoord gebleven voor de incidentele kijker. Na de uitzending zei zelfs Arie Boomsma dat hij Johan wel begreep. De Akwasi-opmerking is men vergeten. Johan is er goed uitgekomen en Genee is opeens een verrader? Genee speelde advocaat van de duivel omdat hij de enige is die met Johan kan wedijveren. Omdat Natascha en al helemaal Dries, geen tegenstand kunnen bieden aan het verbale vermogen van Johan. Juist door Johan kritisch te benaderen, heeft Wilfred aan kunnen tonen dat Johan geen racist is. En ik zal jullie nog eens iets anders vertellen, iets wat Angela de Jong misschien niet door heeft: Johan weet dat Genee zichzelf heeft opgeofferd om Johan en daarmee VI te redden. De opmerking is vergeten, de zomer gaat eroverheen, de adverteerders blijven en Veronica Inside is gered. Ik denk dat dit een vooropgezette meesterzet was. Laten we het hopen. Wytse is namelijk oprecht een hele leuke kerel maar hij zal nooit Wilfred Genee zijn.

29 juni 2020 om 23:56

Eindelijk iemand die het snapt. En daar komt nog bij dat die laatste aflevering die ze geschrapt hebben. Ook met voorbedachte rade is geweest. Als die aflevering gister was geweest. Had/heeft niemand het er meer over. Dit onderwerp is een blijvend verhaal. Het Akwasi verhaal zou gaan vervagen. Zoals we nu zien Niemand heeft het er meer over. Maar nu blijft het voor velen interessant. Blijft het programma bestaan. En zullen er na de zomer weer heel veel kijkers zijn. Die John de Mol weet heel goed hoe dit gespeeld moet worden.

30 juni 2020 om 07:04

Denk eerder dat Genee dacht een goede manier te hebben gevonden omzichzelf hierin niet mee te laten sleuren. De eerste gedachte die Genee had was :"hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet gezien wordt als racist want dan is misschien mijn carrière voorbij?". Daarom heeft hij zich gedistantieert van de uitspraak van Johan. En Wilfred koos vaker de rol van terechtwijzer als Johan wat raars riep. Maar denk dat hij hier gewoon gekozen heeft om Johan op te offeren. Misschien niet direct, maar door zo hard te proberen je straatje schoon te vegen, neem je stelling tegen de ander. Heb dus het vermoeden dat het geen vooropgezet meesterwerk is, maar eerder een in paniek in elkaar gebroddeld zooitje. Eerst waren ze bang dat Johan hun de kop kon kosten en nu begrepen ze dat de fans van het programma eerder Genee veroordelen voor zijn laffe gedrag dan Johan voor zijn domme opmerking.

30 juni 2020 om 07:13

Dus dat de sponsors weglopen wat ze enkele miljoenen kost is allemaal vooraf bedacht? Jij snapt niet veel van commerciele tv volgens mij.

30 juni 2020 om 09:50

@kohaku neen, echter de oplossing hebben ze wel heel goed uitgedokterd

30 juni 2020 om 10:31

@machinemonster Leuk en best geloofwaardig verhaal. Jij hebt alleen de aflevering van Op1 niet gezien? Daar zat echt geen Genee die op zijn gemak was en alles onder controle zou hebben. Aangeschoten wild zou ik het eerder willen noemen.

30 juni 2020 om 15:20

@bustaramz, dus jij zou daar op je gemak gaan zitten als half Nederland je een NSBer noemt. Dat hij zich opgeofferd heeft voor het collectief wil niet zeggen dat dit mentaal niks met hem doet.

29 juni 2020 om 19:46

Jij hebt het niet helemaal gevolgd denk ik. Johan Derksen heeft geen problemen met het tegengas wat hij heeft gekregen vanuit NL maar wel hoe Wilfred 180 graden draaide toen het hem te heet onder de voeten werd. Dezelfde Genee die jarenlang overal over mee heeft gelachen en steeds de opzetjes gaf. Dat hypocriete van een collega die jarenlang heeft meegedaan schoot compleet in het verkeerde keelgat van de andere heren. Wilfred is gaan dansen naar de mening van andere onder weliswaar druk. Echter het programma staat al jarenlang bekend om niet te buigen of in ieder geval tegengeluid te geven. Om hun eigen mening ook als ze weten dat die minder populair is.

29 juni 2020 om 21:57

Genee was in de uitzending er op uit om Derksen te laten beseffen dat wat hij heeft gezegd over Alwasi als vervelend is ervaren door een grote groep mensen. Hij heeft Derksen dan ook totaal niet laten vallen of hem aangevallen. Derksen heeft vanaf de eerste seconde hakken in het zand gezet en heeft het daardoor Genee het moeilijk gemaakt en is de hele uitzending een discussie geworden. Derksen heeft dan ook bewezen totaal geen inlevingsvermogen te hebben en heeft laten zien een egoïstische persoon te zijn, ook hierdoor heeft hij het Genee moeilijk gemaakt. Nogmaals heeft Genee niets verkeerds gezegd of gedaan terwijl de insteek alleen maar was om Derksen te laten zien dat er een grote groep mensen zijn uitspraak als zeer vervelend hebben ervaren. Derksen had ook kunnen zeggen dat wist ik niet en dat was niet mijn bedoeling en dan was er niets aan de hand geweest, maar in plaats daarvan zoekt hij zelf de media op de volgende dag om Genee een nsb-er te noemen, als er iemand achterbaks is dan is dat Derksen omdat hij zelf verantwoordelijk is voor de onstane situatie, verloop van de uitzending en vervolgens zijn teamgenoot zo hard laat vallen in de media.

30 juni 2020 om 00:33

Inderdaad Byrazz, eindelijk iemand die het begrijpt. Genee is van het trio de gene die zich het kwetsbaarst heeft opgesteld. Ik vermoed dat Derksen zich als verliezer heeft gevoeld die avond omdat hij geen inhoudelijke reactie had op de argumenten die natascha en wilfred hadden. Het is ook tekenend dat hij zegt “het was een slechte grap” maar daarna ook vertikt om een beetje inlevingsvermogen van anderen te vertonen. Een kleine opmerking als “excuses voor de mensen die zich daardoor gekwetst voelden” was het enige wat iedereen wilde horen. En dan hoeft het niet eens zo te zijn dat hij dat soort grappen in de toekomst niet meer hoeft te maken, het gaat erom dat je erbij duidelijk maakt dat je daar niemand mee wil kwetsen.

30 juni 2020 om 02:51

@ bf1994 Jij hebt het programma niet eens gezien. Jouw hele punt slaat nergens op. Het gaat om Wilfried die al die jaren keihard heeft meegedaan met grapjes. Nu speelde hij de schijnheilige.

Dat sommige roepen dag Genee zijn maten in steek liet, kan ik me ergens in vinden. Maar het is toch niet zo gek dat Genee er neutraal In ging staan? Ik snap de heisa niet zo. Lijkt alsof sommige Genee zijn carrière volledig af willen branden nu. Lijkt alsof hij dus geen weerstand mag bieden aan de heren, beetje sneu. Ik vond Genee juist heel realistisch en down to earth overkomen tijdens dat uitzending, hij probeerde zich tenminste nog in de schoenen van beide kanten te verplaatsen.

29 juni 2020 om 19:37

Dat is wel gek aangezien hij niet neutraal is/was. Het gaat ook niet over wel of niet kritiek. Het gaat om de 180 graden draai van de heer Genee.

29 juni 2020 om 19:44

Wellicht dat hij in jouw beleving niet neutraal was, maar naar mening was hij wel neutraal. Wellicht dat hij in de ogen van rechtste hypocrieten niet de juiste dingen zei. En ja dat hij normaal gesproken ook de voorzetjes geeft en Johan ze inkopt geloof ik allemaal wel, maar in desbetreffende uitzending probeerde hij juist te relativeren op de situatie / gebeurtenis i.v.m. Storm aan kritiek erom heen, dat is toch logisch? Wellicht dat velen liever hadden gezien dat hij volledig mee inging met Johan.

29 juni 2020 om 19:46

Maar het was geen 180 graden draai, want hij deed overduidelijk aan beide kanten mee. Echter ook hard tegen Derksen en dat werd alleen onthouden en hem kwalijk genomen. Vond hem gisteren trouwens ook niet best. Zocht echt houvast bij de presentatoren en aan het einde leek echt dat ie met stomheid geslagen was dat ie dat niet zo gekregen had als gehoopt.

29 juni 2020 om 19:52

Die 180 graden draai valt best mee naar mijn idee. Genee heeft niets over Akwasi of racisme gezegd. Hij begon enkel over de zwarte piet in Leeuwarden, en daar maakte van der Gijp een leuk verhaal bij, zoals alleen hij dat kan. Dat Johan een opmerking maakt, zoals hij die maakte, kwam volledig uit hem zelf. Je hoort ook meteen dat Genee het niet met die opmerking eens is. Dus hij stond niet 100% achter deze opmerking, waardoor van 180 graden draaien geen sprake was. Ik denk persoonlijk dat de setting gewoon niet handig was. Genee had zichzelf niet in deze squeze moeten brengen, maar ja dat is achter af lullen. Gijp en Derksen hadden tijdens de uitzending er iets van kunnen zeggen en na de uitzending de media kunnen mijden. Alle drie valt iets te verwijten alledrie lossen ze het niet op, maar dansen er om heen. Ik zou zeggen wees een vent, praat er over, luister naar elkaar en zet je er vervolgens overheen. Als dan de conclusie wordt dat ze VI zo niet meer gaan doen, klaar, maar stop aub wel met zeilen in de media

29 juni 2020 om 19:58

Jij maakt het weer politiek met je rechts en links maar dit heeft geen zak met rechts of links te maken. Ik stem al jaren links, ik ben lid van een linkse partij en ik vond het ook nergens over gaan. Dit gaat niet over links of rechts, dit gaat over wel of niet willen buigen voor deze ongelofelijke onzin. Hoe oneens ik het ook met Johan kan zijn, en hoe slecht ik zijn grap ook vond, hij heeft alle recht om te zeggen wat hij wilt zeggen en de manier waarop Genee hem vervolgens aanpakte was ronduit lachwekkend. Altijd maar meelachen, en nu de vermoorde onschuld uithangen. Dat is pas hypocriet.

29 juni 2020 om 20:19

@caribbean: oh hij hoefde niet helmaal met Johan mee van mij maar ging imo nu helmaal de andere kant op terwijl hij er normaal aan mee doet. Dat is wat ik bedoel met 180 graden draaien. Vraag me ook af of hij wel geschikt is om zo'n serieus onderwerp te leiden (zag er meer uit als lijden wat he deed). Dat je er iets aan wil doem prima maar dan hoort hij tussen Johan en Gijp te zitten om mede te verantwoorden in plaats van de discussie te leiden.

29 juni 2020 om 20:26

@caribbean - Ik vind het nogal schandalig om mensen rechtse hypocrieten te noemen als ze Genee niet neutraal vonden en zelfs een ontzettend domme stelling. Bovendien totaal onnodig om dat direct te verbinden aan een politieke stroming. Verder ben je niet neutraal als je een spervuur aan kritiek richting een collega afvuurt als je in hetzelfde schuitje zit. Prima dat hij daar voor kiest, maar dan moet je volledig open en eerlijk toe kunnen geven waarom je daarvoor kiest. Verder gaat het mij niet om de standpunten. Het interesseert me echt totaal niet wat voor standpunt Genee inneemt, maar hij heeft de situatie totaal verkeerd aangepakt en zichzelf tegenover z'n collega's gemanoeuvreerd. Dat je dan vervolgens niet eens de ballen hebt om te zeggen dat je het uit zelfpreservatie gedaan hebt, dan sla je naar mijn mening een enorme flater.

29 juni 2020 om 22:56

Arie Boomsma noemde die groep een wit rechts deel. Jij typeert deze met rechtse hypocrieten. En we hebben aan de andere kant de deugers. De Gutmenschen. Die gaan ons haarfijn vertellen wat we wel of niet mogen vinden. Dat wordt een leuke samenleving, denk je niet? Wat 1 grapje van Derksen teweeg kan brengen;-). Dan vond ik die prachtige, bevlogen toespraak - zonder schelden of oproepen tot geweld - van Akwasi op de Dam, inderdaad van een heel ander niveau! Zo kan het dus ook....

29 juni 2020 om 23:53

Helemaal mee eens. Als hij die uitspraak van Johan echt zo erg vond, had hij dat direct in dezelfde uitzending moeten zeggen. Nu wacht hij eerst de reactie van een deel van Nederland af en valt daarna Johan publiekelijk af om een grap waar hij zelf ook schaapachtig om zat te lachen.

30 juni 2020 om 00:15

Sirius ik ben het wel helemaal eens met Caribbean. Normaal gesproken is 3 kwart Nederland tegen Derksen, maar nu hij een racistische 'grap' die velen ook moeten vinden kunnen staan ze ineens allemaal achter Derksen. Dat vind ik ook rechts hypocriet, maar goed een ieder zijn mening.

30 juni 2020 om 00:15

Juist ja, zelfde geldt voor Van der Gijp Paul, gelijk tijdens de uitzending hadden ze tegen gas moeten geven.

30 juni 2020 om 00:59

Rechtse hypocrieten? Hoe zit het met de linkse extremisten dan? Akwasi roept op tot geweld, dat lijken een hoop maar voor het gemak te vergeten?! Daar gaat het om maar hey alles om die smerige witte de mond te snoeren toch?!

30 juni 2020 om 02:53

Hij was totaal totaal niet neutraal. Wilfried is een schijnheilige. Al die jaren meegedaan met die grappen en dan nu een ander gezicht laten zien.

30 juni 2020 om 09:41

Caribbean, jij snapt het niet. Rechtse hypocrieten? Wat heeft rechts er mee te maken? Genee toont NSB gedrag. Punt. En als je er dan wat bij wil halen, hypocrieter dan links krijg je ze niet hoor. De Klavers, Halsema, Jettens etc. Kinderen van een zwarte school halen, maar ondertussen hard roepen dat er diversiteit moeten komen. Zoveel mogelijk asielzoekers binnen willen halen, maar niet bij hun de buurt. Mond vol over gelijkheid, maar 0 commentaar op Iran, waar homo's opgehangen worden. En zo kun je wel een heel A4 vol schrijven. Dus doe je huiswerk even voor je links of rechts erbij haalt.

29 juni 2020 om 19:47

Er zaten twee mensen aan die tafel die Derksen weerstand gaven. Met Genee er overheen had het meer weg van een schreeuwpartij tegen een man die de week daarvoor al aan gaf dat hij een grapje maakte. Genee verstoorde de balans enkel aan tafel door ook zelf nog eens de kritische journalist te acteren. Het had meer weg van een interventie dan een dialoog.

29 juni 2020 om 19:48

Genee heeft Derksen eigenlijk een prima dienst bewezen. Niemand heeft het nu nog over zijn ‘grap’ of het boycotten van adverteerders. En na de zomer is iedereen dit ook weer vergeten. Paar grappen en steken onder water erover tijdens de eerste uitzending en door. Glas, plas etc.

29 juni 2020 om 21:10

Je hebt enigszins wel gelijk. Toen dries onzin praatte zei hij er wat van. Toch had hij wat meer de kant mogen kiezen van Johan als collega.

29 juni 2020 om 23:35

@caribbean, ben met je eens. Ik heb de veelbesproken uitzending van VI net even helemaal bekeken en dacht, na alle heisa op internet e.d. dat Genee zich echt als een NSB'er had gedragen. Echter vond ik dat juist heel erg meevallen. Sterker nog, Derksen en iets minder mate vd Gijp hadden in de uitzending juist veel meer hun ongenoegen moeten uitspreken tegen Genee dat zij zich in de hoek gedrukt voelden. En niet pas achteraf zeggen dat het programma nooit meer in deze setting kan doorgaan..maar goed,kennelijk realiseerde zij zich dat pas later?

Dit lijkt mij een goede samenvatting van het probleem. Derksen en Gijp vinden dat ze alles kunnen zeggen en Genee vindt dat niet (meer). Hij leeft in z'n bubbel met Dijkhof en Pechtold, zoals Derksen en Gijp in een andere bubbel leven. Door slechte communicatie is voor de drie heren niet duidelijk geweest waar iedereen stond. Maar Genee heeft wel de kop van het programma omgedraaid door een tafelgenoot te willen dwingen woorden terug te nemen, ook al weet hij dat het een grapje was. Dan is hij inderdaad niet langer geschikt voor dit format. En door de jaren heen hebben de andere twee mannen laten weten niet geïnteresseerd te zijn dat het format wordt aangepast. Dus Genee is niet langer geschikt voor het programma, zo simpel is het helaas.

29 juni 2020 om 22:24

@ misseva88, "willen dwingen woorden terug te nemen", volgens mij overschat je Genee dan schromelijk of heb je de discussie niet goed gevolgd. Genee wilde niet dat Johan zijn woorden zou terugnemen maar dat Johan zou erkennen dat die woorden uit zijn verband kunnen worden gerukt in een tijd waarin alle discussie over racisme op "overdrive" staat, mede door gebeurtenissen internationaal. Wat ik overigens met een goedkeurend oog gadesla, anders gebeurt er nooit ene m*#r. Zo verwoordde Gijp het heel goed, de samenvatting van zijn telefonisch gesprek met Gullit waarbij Gullit aangaf dat racisme nooit 'meevalt' getuige wat diens moeder heeft meegemaakt. Daar zou de hele discussie over moeten gaan, maar in plaats van die discussie te voeren wordt deze gekaapt door het vermeend Judas gedrag van Genee. Net zoals de discussie werd gekaapt door het standpunt van het onvoldoende houden van de 1,5 meter afstand tijdens het anti racisme protest op de Dam.. Ongelooflijk eigenlijk..

Johan was onhandig in zijn misplaatste grap, Genee heeft dit vreselijk onhandig aangepakt en Gijp vond dat die vooral achteraf zijn mening moest laten horen. Dit moet gewoon na een afkoelperiode en paar stevige gesprekken op te lossen zijn. En als de egos dat niet toelaten, dan komt er een einde aan een mooi tijdperk. Zijn maar weinig programma’s die zo lang meegaan. Ik ben er na dit topic ook wel klaar mee. Het is slechts een, weliswaar vermakelijk, praatprogramma. Alsof er een vreselijke ramp heeft plaatsgevonden, zo veel is het nu in het nieuws.

Toch geweldig dat zowel Genee als de adverteerders zijn gezwicht onder de druk van een stel dwazen. Adverteerders die schijnbaar zoveel bedreigingen hebben ontvangen dat ze hun pootjes daar maar naar hebben laten hangen. Nou weten alle idioten wat je moet doen om iets voor elkaar te krijgen. Het hele racismedebat wordt alleen maar in de ik-vorm gevoerd. Zo zie je maar weer dat we als mensen eigenlijk allemaal verrot en hypocriet zijn. Ik hoop dat veronica inside toch terugkeert, eventueel in een iets andere samenstelling. Ben er een beetje klaar mee dat de hardste schreeuwers altijd maar hun zin krijgen.

29 juni 2020 om 23:20

Helaas ben ik er ook voor dat de personen met de langste tenen straks bepalen wat wel of niet kan. Ik voel me gekwetst als ik blauwe schoenen zie, dus geen blauwe schoenen meer op tv, heel normaal toch, want het kwetst me.

30 juni 2020 om 07:25

Adverteerders denken vaak dat de mening op social media de algemene opinie is. Terwijl in werkelijkheid dit een klein percentage is. Dus als ze een hoop gezeik over zich heen krijgen van een paar duizend mensen, schieten ze compleet in paniek en denken ze dat de hele wereld tegen ze is. Social media is tegenwoordig niet meer dan een echo chamber waardoor inderdaad de hardste schreeuwers vaak hun zin krijgen, helaas.

Ach, hoe vaak hebben Geer en Goor wel niet bonje gehad? Kwamen ook altijd weer bij elkaar. En wat wil dan het geval, na zoiets worden de kijkcijfers alleen maar beter en die werden juist minder de laatste tijd. Wat dat betreft dan weer een PR stunt voor VI

29 juni 2020 om 22:38

Verschil is wel dat beide diva's hun ruzies ook graag inzetten - en soms zelfs begonnen - om zich even weer in de picture te zetten. Zij het vanwege bijvoorbeeld nieuwsluwte rond hun persoontje, dan wel even weer een kans om het nieuwe koffiehuis van Gorden in Heemstede of een optreden van Joling in de provincie te promoten. Met deze heren is het anders. Wanneer ze kift hebben, kunnen ze dat nog scheiden; ze zijn het wel vaker niet eens met elkaar, hebben eerder crises meegemaakt en een belediging of een steek onder de gordel is nooit ver weg. Maar nu is Genee niet meer geloofwaardig; het vertrouwen is gewoon weg. Genee kan nooit meer een voorzetje geven richting Derksen, zonder dat de bromsnor denkt dat zijn gastheer hem erin luist. Dat maakt deze situatie anders. Ik werk trouwens in PR, maar je denkt toch niet dat deze onafhankelijke geesten, werkzaam voor het meest eerlijke, onbemiddelde en politiek-incorrecte programma van Nederland, met een schijt-aan-wat-een-ander-ervan-vindt-houding, zich in een PR-keurslijf laat vouwen?

30 juni 2020 om 00:43

@Gomes1psv, nou nou, nu overdrijf je wel een ietsiepietsie hoor. Onafhankelijke geesten, zo onafhankelijk vind ik Derksen niet als die zich zodanig in een hoek laat drukken door een heer Boussata, de schreeuwlelijkerd, vervolgens dat hij niet herkent of erkent dat het niet Genee zijn intentie was om hem zijn woorden te laten intrekken maar het grotere plaatje te zien in deze discussie. Derksen zijn grote makke is dat hij niet inzag welke vormen deze discussie over anti racisme heeft aangenomen. Hij volgt geen social media en heeft geen Facebook, allemaal helemaal prima, maar dan ontgaat je natuurlijk wel het een en ander. Dat Genee hem er vervolgens op wijst dat er wel meer aan de hand is dan een veenbrandje is zijn goed recht en heeft Genee ook vantevoren besproken met Derksen en Gijp. Ik snap alleen niet wat Derksen en Gijp verwacht hadden, hoe ik het gister hoorde in Op1 van Genee wilde Derksen de gasten op een andere plek hebben zitten maar vond Genee dat dat niet kon. Vervolgens heeft Derksen zich naar mijn mening prima verwoord in de discussie. Het hele format was alleen niet des Veronica Inside, dit had moeten plaatsvinden bij een andere talkshow zoals Op1. Maargoed, Genee koos ervoor om de uitspraak van Derksen centraal als uitgangspunt te nemen, erg handig was het niet, achteraf gezien. Maar zo kan je wel meer dingen achteraf concluderen. Namelijk dat Derksen en Gijp zich er nu wel erg makkelijk vanaf maken door alles op Genee af te schuiven. Genee zijn makke was de rol van kritische journalist en tegelijkertijd presentator.. Die dubbelrol kon inderdaad niet. Maargoed

Ah, artikel 536 over het schokkende drama van de 2 slachtoffers bij VI. Ik zal een kaarsje voor je opsteken Johan. Stoere tegendraadse dwarsdenker die nu emotioneel is aangeslagen wanneer de bal wordt terug gekaatst. Hypocriete zooi. Veelzeggend dat deze uiterst rechtse roeptoeter opeens DE held is van een groot deel in Nederland. Pfff Excact deze slachtofferrol tactiek die Jan Maat in 1982, Bolkenstyn, Fortuyn, Wilders en tjerry toepassen: Alles zeggen en dan doen alsof je niks mag zeggen.

Genee krijgt nu zoveel over zich heen, zowel onterechte kritiek, terechte kritiek als bedreigingen, dat hij het beste de eer aan zichzelf kan houden. Hij kan het in dit programma nooit meer goed doen. Ik ben overigens ergens wel benieuwd, de omroep zag alle reclame inkomsten wegvloeien, ik vraag me af wat voor "instructies" hij meegekregen heeft voor de "speciale uitzending" van de omroep en John de Mol om weer het programma weer in een goed daglicht te laten komen.

29 juni 2020 om 20:07

Je moet nooit toegeven aan bedreigingen, dan is het einde zoek. Dan heeft ieder groepje idioten de macht om de zaken zo te draaien dat het hun schikt. In Nederland mag dat nooit gebeuren!

Hopelijk is Genee uitgepresentatord. Kan hij mooi policor televisie gaan maken voor deugdelijke mensen. Ik zit volledig op de lijn van Derksen en liever eens in de tijd een uitglijder IPV links lullen en rechts denken/zakkenvullen.

Voor kritiekloos hadtie naar Beau moeten gaam zoals Akwasi. Genee gaat er in ieder geval zitten itt alle twitterhelden.

29 juni 2020 om 23:31

Iedereen doet maar alsof Genee de veilige weg koos. Maar ieder weldenkend mens had kunnen aanvoelen dat dit de gevolgen waren van zijn benaderingswijze. Heel raar allemaal.

De hele aandacht is van de racisme kwestie afgehaald door de drama tussen die drie. Ze offeren Genee op voor uitspraken die Derksen zelf heeft gedaan. Ook al gaf hij voorzetjes, Johan tikte ze erin.

30 juni 2020 om 09:32

Iedereen doet nu alsof Genee alleen maar voorzetten geeft, maar in heel veel specifieke situaties en dan vooral situaties waarin Johan Derksen een (in mijn ogen) "verkeerde" grap maakt, doet Genee dat helemaal niet. Sterker nog, Genee probeert tijdens die uitzending nog 2 keer met Johan in gesprek te gaan en heeft ook na de uitzending met Johan gezeten.

Enige wat ik wel raar vind is dat veel mensen roepen dat Genee vorige week ineens een draai maakte en Derksen aan ging pakken. In de bewuste uitzending waarin Derksen die opmerking maakte heeft Genee duidelijk nog aangegeven dat die opmerking niet zo handig was. Het komt dus niet vanuit het niets. Maar als ie niet terug komt bij Vi zou ik daar niet om treuren. Blijft een irritant ventje.

29 juni 2020 om 21:09

Ik denk dat voor veel mensen de draai er in zit dat hij het tijdens de eerste uitzending nog accepteerde dat het een grap was, terwijl hij dat in de uitzending van vorige week niet wilde erkennen. Toen moest die grap ineens als een politieke opinie behandeld worden, compleet met eigen thema uitzending.

Hij heeft zijn ware gezicht laten zien en probeert nu alleen maar zijn eigen straatje schoon te vegen. Maar hij heeft gewoon zijn maten heel hard laten vallen, want hoe kan je mening na 1 week zo veranderen? Laten we hopen dat het programma na de zomer door gaat met een ander presentator of presentatrice heeft. Een die zich niet laat intimideren door de buitenwacht.

Ik snap oprecht niet dat sommige mensen Genee zo hartstochtelijk blijven verdedigen. Hij heeft met zijn wanvertoning een prima programma de nek om gedraaid en ook het vrije woord geen dienst bewezen. De verzachtende omstandigheden en redenen die hij opgeeft gaan er bij mij niet in. Dat hij in een lastige positie terecht kwam heeft hij zelf zo geregeld. En zenuwen zijn toch geen reden om je collega/vriend van twaalf jaar publiekelijk zo frontaal aan te vallen, terwijl hij eerder nooit enige blijk van afkeur heeft gegeven. Afgezien van wat zijn motieven precies waren is hij gewoon keihard gezwicht voor de druk van buitenaf en heeft zijn collega's laten vallen. Anders is het niet. En het gevolg is dat het programma de nek is omgedraaid en de Arie Boomsma's precies hebben gekregen wat ze wilden. En dat neem ik hem kwalijk.

Ik ben voor Genee in deze hele heisa, Pauw en Ekiz hebben zich totaal niet als neutrale host gedragen maar vanaf het begin meteen met een pro Derksen houding het gesprek begonnen. Genee heeft dan ook zichzelf continu moeten verdedigen, niet omdat ze ingingen op wat Genee zei maar omdat ze telkens weer terugvielen op wat hij Derksen wel niet allemaal heeft aangedaan. Derhalve een zeer zwakke optreden van Pauw en Ekiz. Zelfs toen dhr van de ziekenhuis er tussen kwam om te zeggen dat het in deze tijd helemaal niet gepast is om te zeggen wat Derksen zei negeerden Pauw en Ekiz deze meneer en gingen ze verder met wat Genee Derksen wel niet allemaal heeft aangedaan. Genee heeft in mijn optiek gelijk en heeft ie ook niets raars gedaan of gezegd en is hij heel open en eerlijk geweest over dat hij zijn rol als racismedebatleider heeft overschat en dat we in een tijd leven waar we soms misschien twee keer moeten nadenken voor we iets roepen. Maar wat Derksen wel niet allemaal over zich heeft gekregen.. lachwekkend dat Genee wordt aangevallen en bovendien heeft niet Genee dit over Derksen heen laten komen, heeft toch echt Derksen zelf gedaan en vervolgens in de media Genee aangevallen. Als er iemand een achterbakse is dan is dat 100% Derksen.

29 juni 2020 om 21:56

Ach dat Pauw en Ekiz hem aan de tand voelen is helemaal niet erg. Vorige week was Genee zelf ook geen neutrale host dus dan weet hij gelijk hoe dat overkomt. Hij heeft het gewoon totaal verkeerd aangepakt en slecht gecommuniceerd met de andere 2 bij VI. Vind het ook wel grappig dat die man van het ziekenhuis een mening erover heeft terwijl hij nooit het programma kijkt. Alleen de goede momenten zei hij. De aflevering van vorige week had hij niet gezien, en zulke mensen hebben er dan een mening over. Snappen totaal het programma niet en kennen totaal de mensen niet die daar hun mening geven. Gewoon een lachertje en heb geen medelijden met Genee die nu ineens zogenaamd het licht heeft gezien.

29 juni 2020 om 21:59

Dat ze hem aan de tand voelen is ook niet erg, alleen continu het zelfde verwijt is best vermoeiend.. daarnaast, grappig dat mensen het hebben over vrijheid van meningsuiting maar als iemand een mening heeft over een programma/situatie waar ie niet vaak naar kijkt dan doet zijn mening er niet toe..? Het is ook maar net wat je uitkomt he..

29 juni 2020 om 22:12

Continue hetzelfde verwijt gebeurde vorige week ook en zoals Ekiz zei had Genee het onderwerp over racisme breder moeten trekken voor discussie in plaats van alleen maar terugvallen over wat Derksen zei. Die man van het ziekenhuis mag er een mening over hebben alleen ik neem dat niet serieus, als jij dat wel doet dan mag dat natuurlijk. Hij kent de tafelgasten niet en dan weet je niet hoe het programma in elkaar steekt. Dat is hetzelfde wanneer ik op het werk mee ga praten over een voetbalwedstrijd terwijl ik die niet gezien heb. Dan mag ik er wel een mening over hebben maar mensen om mij heen hebben dan al snel door dat ze mij niet serieus hoeven te nemen.

29 juni 2020 om 22:22

Genee heeft alleen maar Derksen willen laten inzien dat wat hij zei als beledigend is opgevat door een grote groep mensen. Doordat Derksen hier niet voor open stond om te inzien dat hij een grote groep mensen heeft beledigd heeft hij het Genee erg moeilijk gemaakt en de volgende dag Genee aangevallen. Betreft de man van het ziekenhuis, volgens mij heeft hij zijn mening niet gegeven over het programma of over Derksen, maar over de stelling dat het in deze tijd niet handig is om een donkere persoon te associeren met zwarte piet. Dat hij dan niet serieus te nemen is omdat hij het programma niet of nauwelijks bekijkt is dan ook totale bijzaak en wordt zijn mening door jou beoordeeld om iets wat totaal niet relevant is.

Angela de Jong is enorm hypocriet. Zij komt uit het niets en wil een vetbetaalde baan als tv recensent. Een ander doel heeft zij niet voor ogen. Zij wil van columnist wat modaal verdient naar een vaste rol in een tv programma a la Boulevard wat veel beter verdient natuurlijk. En dat is prima. Waar het mij daarbij om gaat is dat Angela altijd dezelfde mening heeft als Derksen, sinds zij ontdekt heeft dat de kant van Derksen kiezen ervoor zorgt dat een heel groot publiek haar steunt. En daarmee kan ze haar doel bereiken. Als Derksen morgen voor drugs-legalisering is, dan is zij dat ook. Zij is zo ongeloofwaardig. Ze is heel erg rechts omdat Derksen die kant en mening groter heeft gemaakt. Maar ook Angela valt op een dag door de mand. Tot die tijd is het een valse vrouw.

29 juni 2020 om 22:22

Want rechts is ongeloofwaardig? Want een ongeloofwaardige linkse opmerking. Bah

29 juni 2020 om 23:19

@Grlderlander. Dat heb ik niet gezegd of gesuggereerd. Dat maakt u ervan. Ik zeg alleen dat Angela de rechtse kant heeft gekozen sinds Derksen openlijk links afkraakt en rechts groot wil maken. Ik zeg inhoudelijk niets over rechts. Ziet u dat nu?Weet u wat eng is? Dat u de typerende rechtse reflex laat zien dat rechts onterecht wordt aangevallen. Zelfs in het geval dat rechts helemaal niet wordt aangevallen, zoals nu, ziet u een aanval. En haalt u uit naar mij. Tja, ik kan hier een kwalificatie aan geven, maar dat doe ik niet.

Genee moet ook vaak het gala voor spieren voor spieren presenteren. Daar komt hij Louis nog wel eens tegen die ambassadeur hiervan is. Hij zegt dan altijd dat het Johan zijn woorden zijn die hem belachelijk maken aan de VI tafel en hij het programma slechts presenteert. Echter Genee kiest wel de onderwerpen uit en als hij wekelijks een ontroerde van Gaal laat zien omdat iemand een lied over hem heeft gemaakt dat weet hij dat er weer een hoop drek over die man heen komt. Hij is dus wel de aanstichter en hoopt hiermee te scoren. Erg laf dan om je hier dan enigszins van te onttrekken en zo doet hij dat ook met de huidige discussie. De zwarte Piet foto liet hij na de Akwasi discussie zien en hoopt daar dan dat er vervolgens iets melig op wordt gezegd. En dan nu terug trekken dat het allemaal niet kan, maar zelf wel de aanstichter is.

Het zal allemaal wel loslopen.... Even kalmte en door. Als we ons in tijden als deze zo druk moeten maken over een mislukte grap van Johan derksen is het zo slecht nog niet volgens mij. Maak je niet zo druk om anderen. Als iedereen bij zich zelf begint komen we een heel eind.

Haha, prachtig om te zien dat het nog steeds om Wilfred Genee z'n zogenaamde NSB actie gaat en niet om de racistische / discriminerende / zeer discutabele teksten die Derksen, van der Gijp en Genee met enige regelmaat over de tong lieten rollen. Dit soort mannen maken nog meer schijnbewegingen dan Neymar of Ronaldo R9 en proberen daarmee mensen het bos in te sturen. Het zijn net doorgewinterde politici die om de hete brei proberen heen te draaien a la Rutte of laatst Monica Keijzer bij Op1.

29 juni 2020 om 22:34

Je slaat de spijker op z'n kop, de trukendoos wordt even opgezet om de aandacht van de daadwerkelijke onderwerp te halen.

29 juni 2020 om 22:51

Haha creëer een ander probleem, zodat het daadwerkelijke probleem vergeten wordt.

Ik vind de rol van Genee twijfelachtig en denk dat het hem is ingefluisterd om te acteren zoals hij heeft gedaan onder druk van de werkgever die ineens miljoenen zag verdampen aan commerciële inkomsten. Ik denk wel dat ze een totaal verkeerd statement hebben geprobeerd te maken en dit beter af hadden kunnen doen in het gesprekje voordat ze aan tafel gingen in de trant van: (Genee) hee Johan wat een ophef hè maar was de grap misschien niet wat ongelukkig .. (Johan) ja Wilfred misschien wel maar het moment kwam snel en ik maakte hem helaas.. zullen we doorgaan? .... en dan naar de tafel en een voetbal programma maken. Nu begaf iedereen zich op glad ijs met een onderwerp dat ze niet beheersen met 2 tafel gasten waarvan de vrouw (eens of oneens met dr mening laat ik in het midden) die hele zinnige dingen zij en de show in een hoek drukte en ene Dries Bousatta die als ongeleid projectiel over hele andere dingen begon en beschuldigingen de wereld omslingerde zonder dat er wederhoor werd gedaan en wat de volgende dag door van Stee keihard onderuit werd geschoffeld ook met feiten over de speeltijd van Robin Nelise. Helaas totaal verkeerde afslag gekozen naar ik denk door Talpa met als slachtoffer uiteindelijk Wilfred Genee.

Wat een onzin. Hij was gisteren juist correct maar ook zeker aangeslagen. Vond hem niks geks zeggen. Die Angela snapt er zelf niks van. Overdreven gedoe. Die heren komen er echt wel uit in september.

Zou er iemand nog willen benoemen dat Genee als enige misschien inzag dat met vertrekkende reclame gelden en een boycot het programma in gevaar was. Hij wilde misschien juist het programma redden door Johan kritische vragen te laten beantwoorden. Dat hij die rol aannam en dus niet bij het team in het beklaagdenbankje ging zitten ging fout. Dat had Pauw snel en goed gezien. Nu is Genee de l*l.. maar hij moest dus wel de gasten regelen, setting bedenken.. en ook al waren het gasten nr 20 die pas wilde.. hij kon niet zeggen.. we doen niks.. dus stond ook voor het blok.. Best een lastige situatie, voor hem.. ach ja.. makkelijk praten als je enkel hoeft te oordelen.

Angela de Jong moet televisieprogramma's beoordelen. Zij gaat er echter niet over of Veronica Inside na de vakantie wel of niet doorgaat en zeker niet of dat met of zonder Wilfred Genee is. Voor mijn part komt er een ander programma bij RTL met Humberto Tan of een ander als presentator. Er zal dan wel van te voren afgesproken moeten worden, dat er alleen over voetbal wordt gepraat.geklets over 'wijven', 'flikkers' en 'zwartjes' doen we dan wel in de kroeg, samen met die zeiksnor en Gijp.

Dit onderwerp begint een beetje te vervelen. Wilfred mag best vinden dat Johan te ver is gegaan, en zou dit gewoon moeten kunnen uiten. Hij wordt nu monddood gemaakt en opeens is iedereen vergeten waarom de controverse oorspronkelijk was ontstaan. Johan... en hij is zelf ook niet bepaald iemand die zijn mening filtert of rekening houdt met een ander. Vind het allemaal maar overdreven.

Genee is de enige die in deze hele discussie alles vanaf begin tot eind in detail openbaar heeft gemaakt. Als de “feiten” in zijn verhaal kloppen dan kan je toch niet anders dan concluderen dat hij de enige volwassene hierin is? Gijp en Derksen heb ik tot nog toe alleen maar met ongefundeerde verwijten (NSB’er) gehoord maar helemaal niet wat hun verhaal is. Daarom begin ik toch te neigen dat Genee zijn verhaal klopt en dat Derksen en Gijp zich verloren voelen en deze frustratie maar op Genee moeten afreageren.

En geen woord over die kwast van Akwazi over een moordenaar die een kindervriend de kop wil intrappen. Stelletje huichelaars bagger deze zwarten en witten of bruinen en blanken die niets daarover durven te zeggen.

Wat een onzin discussie is dit zeg Genee mag toch wel zijn eigen mening ventileren of is dat tegenwoordig ook al verboden. Ja mensen zijn ook zo snel op hun teentjes getrapt he. Je hoeft het niet met hem eens te zijn maar hij mag toch zeggen wat hij wil. Maar om hem neer te zetten als een verrader is totale onzin. Jullie hebben zeker liever 1 of andere slapjanus aan tafel die Derksen en Gijp alleen maar naar de mond praat. Zijn jullie nu echt voor de vrijheid van meningsuiting of alleen als je er zelf voordeel uithaalt of als die mening in jou straatje ligt wat een onzinnig geneuzel zeg stelletje slapjanussen. Je kan het oneens zijn met iemands mening en toch respectvol blijven maar respect is ver te zoeken tegenwoordig mensen kunnen niet eens meer op een fatsoenlijke manier een debat met elkaar aangaan echt treurig.

Ok, Angela bedankt voor je input. Het is toch niet zo alsof zij weet wat er precies binnenskamers speelt? Er zijn uiteindelijk maar 3 mannen die dat winnen en wellicht hun leiding gevende.

Ik vind dat Wilfred niet sterk uit de hoek kwam en dat hij aangeeft compromissen te willen sluiten in een compromisloos programma klinkt in mijn oren als een lastige basis om op voort te borduren en waar hij op gepakt kan worden door zijn collega's. Maar ik heb tegelijk ook het idee dat er gewoon een slachtoffer gezocht moet worden. Wie slachtoffer je? Johan of Wilfred. Johan is weliswaar op leeftijd, maar onvervangbaar. Dat weet Talpa ook. Wilfred is te vervangen, zelfs Barbara Barend heeft het programma gedaan en toen vond ik op het op zich niet eens minder. Het ging voornamelijk om de uitspraken van Derksen en de gasten. In principe is de opmerking van Johan allang verdrongen naar de achtergrond en draait het nu om de naaistreek van Genee. De manier waarop Gijp en Derksen de media zoeken en hem opvallend uitgebreid schofferen (gijp stond met Powned onder meer 10 minuten te herhalen wat er mis is met Wilfred bijv.) lijkt op een ordinaire witch hunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren